Marseille si s Interem prohodily nepotřebné: Correa do Francie, Sánchez zpátky do Itálie

26.08.2023, 13:07
Aktuality
Joaquin Correa (© twitter.com/OM_Officiel)

Trasa mezi Interem a Marseille byla v posledních dnech hodně žhavá. Sotva v pátek na jihu Francie uvítali novou posilu Joaquína Correu, jenž byl zapůjčený formou hostování s opcí, která bude uplatněna na základě výkonnostních kritérií, opačným směrem do Milána putoval Alexis Sánchez. Ten se po pouhém roce stráveném v Ligue 1 vrací na bývalé místo činu.

Když marseillský trenér Marcelino stanul v pátek odpoledne před novináři na předzápasové tiskové konferenci před sobotním duelem s Brestem, nechtěl o příchodu Correy hovořit. Přece zhruba v tu dobu totiž argentinský útočník teprve přistával na letišti v Marignane, čekaly ho následné lékařské testy. Přestup ale pronikl na veřejnost už dříve, po příletu ho pozdravily desítky fanoušků.

Španělský sportovní web Relevo v průběhu týdne informoval, že by se argentinský útočník mohl stěhovat k řadám OM. Jakmile se pak k Interu dostala konkrétní nabídku, dohodly se všechny zúčastněné strany velmi rychle. Ta italská se službami Correy nepočítala. Možná že Marcelino ale hráče bude využívat jinak, než tomu bylo u Simoneho Inzaghiho, kouče I Nerazzurri. Ten nasazoval forvarda převážně úplně na hrot, kdežto nyní by měl Correa spíše operovat na levém křídle. Podobně tak mimochodem hrával ještě v době, kdy oblékal dres Sevilly a Sampdorie.

Jestliže v Miláně přišli v ofenzívě o jednu část skládačky, prakticky dílek nahradili velmi záhy. Jen pár hodin od oficiálního představení Correy jakožto nové tváře Marseille se hlásil na San Siru zkušený čtyřiatřicetiletý Alexis Sánchez. I on byl vlastně v podobné pozici jako Correa, nefiguroval zkrátka v budoucích plánech svého zaměstnavatele. Francouzský klub s ním již neprodlužoval smlouvu, a stal se tak volným hráčem.

Už na konci července přinesl italský list Corriere della Sera zprávu, že se peče Sánchezův návrat do Itálie, odkud se zadarmo přesunul právě do Marseille. Neprožil tam úplně špatnou sezónu, vsítil ve 44 zápasech napříč všemi soutěžemi slušných 18 branek. I proto měl být k jeho příchodu nakloněný také sám Inzaghi, pořád v něm viděl potenciál. A vedení Interu rovněž neprotestovalo, neboť za přestup nemuselo utratit ani euro.

Po třech týdnech od úvodních spekulací se nakonec Sánchez opravdu znovu prezentoval v dresu celku z Lombardie. Jen po roce. Aklimatizace by mu tedy neměla činit prakticky žádné potíže. "Prožil jsem tu dobrý rok. Budu mít jen moc hezké vzpomínky," loučil se s Francií prostřednictvím sociálních sítí. "Velké poděkování patří fanouškům Marseille, kteří mě vždy podporovali. V dobrých i zlých časech. Také bych rád upřesnil některá fakta. Vždy jsem chtěl zůstat v Marseille, ale nezáleželo to jen na mně. K dohodě jsou prostě potřeba dva. Klub se však chtěl vydávat jiným směrem. Měl před sebou jiné volby a ty já respektuji.”

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, getfootballnewsitaly.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Sága je u konce: Pavard přestoupil z Bayernu Mnichov do Interu Milán
30.08.2023, 21:50
Arnautovic zavzpomíná na úspěšná léta, z Boloně se navrací do Interu
16.08.2023, 23:34
Union Berlín dotáhl nejdražší přestup: Gosens si poprvé zahraje Bundesligu
15.08.2023, 23:13
Sommer podruhé v tomto roce mění dres, z Bayernu ho získal Inter Milán
07.08.2023, 20:33
Ndiaye opustil Sheffield United: V Marseille si jdu za svým dětským snem, snad to pochopíte
01.08.2023, 19:41
Marseille znovu nakupovala v Londýně, další ofenzivní posilou je Sarr
25.07.2023, 10:26
Aubameyang se po deseti letech vrací do Francie, zdarma ho získala Marseille
21.07.2023, 19:40
Manchester United získal brankáře Onanu
20.07.2023, 20:18
Inter Milán nedal na protesty fanoušků a podepsal smlouvu s Cuadradem
19.07.2023, 19:54
Fanoušci Interu Milán protestovali proti příchodu Cuadrada z Juventusu
18.07.2023, 11:52
Lodi natrvalo odchází z Atlética Madrid, přestoupil do Marseille
14.07.2023, 22:33
Grygar se vrací z Interu do Baníku Ostrava, podepsal čtyřletou smlouvu
11.07.2023, 13:20
Inter má náhradu za Brozoviće, ze Sassuola přivedl Frattesiho
06.07.2023, 21:48
Al Nassr potvrdil příchod chorvatského záložníka Brozoviće
03.07.2023, 17:54
Inter představil náhradu za Džeka, podepsal smlouvu s Thuramem
01.07.2023, 11:17
Kondogbia se vrací do Francie, Atlético Madrid vyměnil za Marseille
01.07.2023, 10:24
Brozović souhlasí s přestupem do Al Nassru, čeká ho zdravotní prohlídka
30.06.2023, 10:03

Komentáře (17)

Přidat komentář
Slavia10

Nepotřebné? Alexisovi skončila smlouva a nechtěl podepsat, co to je za nadpis?

Reagovat
FC Porto FC

V čem je pro OM lepší Correa než Alexis?

Reagovat
O.Giroud

mladší, krajší, futbalovejší

Reagovat
Hachim Mastour

Dobrý postreh Correa je najkrajší futbalista

Reagovat
Israha

Primárně v tom, že chce v Marseille smlouvu . Alexis evidentně měl rád spolupráci s Tudorem, ale jinak ve Francii moc zůstávat nechtěl. Tohle vlastně ani není "výměna", Alexisovi skončila smlouva 30.6. a jako náhrada za něj primárně přišel Aubameyang.

Reagovat
Deki

Tohle prostě nevymyslis jako úplně jsem si nepředstavoval, že vyřešíme útočnou fázi tím, že přivedeme Arnautoviče a navratilce Sancheze,kterým je dohromady 70. Ale to je prostě realita.

+

Alexis nebude horší než Correa (pokud se nezrani, tak prostě nemůže být)

-

Všechno ostatní

Reagovat
zurix_new

Beru že mohlo být hůře

Větší ambice než vybojovat LM stejně evidentně nemáme, tak takhle to teď stačí. A budeme muset doufat, že do nás bude chtít investovat do budoucna někdo jiný, protože toto je nedůstojné.

Reagovat
Israha

No a teď ty backupy na kraje obrany, Longorio .

Reagovat
Pipo123

Co ten Guendouzi? Je fakt jeho predaj do Lazia tak blízko ako sa píše? Pre nás možno klúčová posila, aj keď ho nemám rád

Reagovat
Israha

Pod Marcelinem je náhradník, takže smysl by to dávalo. Já to osobně nechápu, lepšího záložníka Marseille v kádru nemá a má-li odejít za udávaných 15 mega, což by z hlediska ceny +- znamenalo jeho výměnu za Kondogbiu, ten jinak výborný přestupák se tím šíleně devalvuje. Ale zjevně jsou tam nějaké interní věci, do kterých nevidíme, protože z výkonnostních důvodů sedět a být na odchodu nemůže.

Reagovat
Pipo123

Už sa trochu ukludnil? Mňe prišiel ešte počas pôsobenia v Arsenalo ako taký frajírek trošku.

Reagovat
Israha

Tak frajírek...je horkokrevný a má tendence přespříliš komunikovat s rozhodčím. Jinak bych ale řekl, že ten svůj drajv a sebevědomí využívá na hřišti pozitivním způsobem.

Reagovat
Pipo123

Tak nakoniec je údajne hotovo, hosťovanie, dostanete po sezóne 13 mega + 5 v bonusoch

Reagovat
Israha

V době, kdy Ugochukwu jde za 27, Le Fée za 20 a Blas 15, vezmeme za francouzského reprezentanta s obrovským potenciálem a komplexním herním profilem třináctku + nejisté bonusy. Kupovali jsme ho za 11, takže zisk až závratné dva melouny. Provat jak prase.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nuno čomes

To je otřes. I když vezmu v potaz, že Alexis je oproti Correovi jako den a noc, tak si vedení stejně neskutečně povodil. Za předčasné ukončení smlouvy mu dali balík (nevíte kolik to bylo?) a předpokládám, že teď zadarmo hrát taky nebude.

Hlavně zase Inzaghimu splňte jeho požadavek a dejte mu co chce, stejně jako s Correou za 30 mega. Všichni jsme vedeli hned jak to dopadne Stejná blaznovina jako Mário, Gabigol a dalsi

Reagovat
Recoba Inter

K tomuto se nemá snad ani cenu vyjadřovat. #justchinastories

Ve Francii se může Correa znovu chytit a Alexis třeba mě osobně letos chyběl. Tohle ví snad jen Stevie a Inzaghi proč k tomu muselo dojít...k takové pitomině. Correa byl k ničemu, přesto měl pár světlejch a hezkejch momentů.

A pak, že Inter nemá peníze. Na pořádný a smysl dávající nákupy nemaj to je pravda, ale na vyhazování z okna jo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele