Union Berlín dotáhl nejdražší přestup: Gosens si poprvé zahraje Bundesligu

15.08.2023, 23:13
Aktuality

Robin Gosens se stěhuje z Interu Milán do Unionu Berlín, který může i s bonusy zaplatit 15 milionů eur. Devětadvacetiletý německý reprezentant podepsal pětiletý kontrakt...

Union Berlín za Gosense pošle 13 milionů eur bez bonusů, tím z něho udělal historicky nejdražší posilu, kterou byl od ledna Josip Juranović, jenž přišel z Celticu za 8,55 milionu eur.

"Vždycky jsem říkal, že mým snem je jednou hrát v Německu a Bundeslize. Posledních několik let v Unionu bylo působivých a projevilo se to i v zahraničí. Při jednání s představiteli klubu jsem cítil velké uznání a důvěru, takže rozhodnutí pro mě nebylo těžké. Těším se na novou výzvu, na mimořádnou a vzrušující sezónu," řekl po dotažení transferu Gosens.

"S Robinem jsme přivedli hráče, který je symbolem odhodlání, mentality a týmového ducha. Tyto vlastnosti jsme hledali a věříme, že jsme jeho podpisem získali důležitou posilu. Na hřišti i mimo něj by pro nás měl být vůdčí osobností," uvedl k nové akvizici sportovní ředitel berlínského klubu Oliver Ruhnert.

Gosens mění působiště po roce a půl, kmenovým hráčem Interu se však stal teprve loni v létě, Atalanta Bergamo tehdy dostala více než dvojnásobek současné sumy. Devětadvacetiletý obránce za Nerazzurri odehrál 58 zápasů ve všech soutěžích s bilancí pěti vstřelených gólů.

Kromě bývalého hráče Heraclesu Almedo nebo Dordrechtu by měl Union brzy posílit rovněž Kevin Volland z AS Monaco. Die Eisernen za 31letého útočníka zaplatí 5,5 milionu eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr

Komentáře (24)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Kde hral doteraz magor

Reagovat
Rudnevs

V Nemecku hral iba ako mladík za amatérske kluby, ale nikto ho do juniorky nechcel. Bol napríklad na skúške v BVB, ale nevzali ho. Vzali ho do juniorky Vittesse v Holandsku, kde si cestu postupne prepracoval až do Heraclesu, kde si ho všimla Atalanta.

Reagovat
Pipo123

Pedulla pise o tom ze dnes ma prist Pellegrini a Rovella + udajne dokoncujeme podpis Llorisa a Bonnuciho

Mozno Leo a Lloris uz nemaju taku kvalitu, no obaja maju ohromne skusenosti, pri tolkych zapasoch ktore nas cakaju ich Sarri urcite vyuzije.

Dufam ze sa tieto prestupy potvrdia, Juve nam posle Bonnuciho a este mu bude platit 10mega rocne

Reagovat
Kucka

Až na Bonnuciho super

Reagovat
10

Bonucci po Sarriho fotbal nedává moc smysl, to nefungovalo už v Juventusu, kdy Leo odmítal hrát vysunutou obranu a byl vždycky 30 metrů za De Ligtem...

Reagovat
Pipo123

Dufam ze Sarri nerozbije dvoju Romagnoli - Casale, obaja mali dobru sezonu, to iste Provedel aby nebol dvojka za Llorisom, ale oboch by mohol vyuzit v rotacii.

Reagovat
Votas

hlavně, že ho někdo vezme, než se Marottovi splaší kladiva.

Reagovat
10

trochu jsem s tím počítal, to by bylo symbolické završení kariéry...a k Beppemu a Interu to taky sedí

Reagovat
Votas

dokud nepodepíše jinde, tak k tomu furt všechny okolnosti směřují. Ač se o tom nepíše, tak mám pořád strach.

Reagovat
Tomanatura

Uplne jaem to cekal, ale Marotta prekvapil

Reagovat
PISTOLERO

Škoda že to v Interu neklaplo tak jak jsme si představovali. Pro něj dobrý přestup. Sympaťák do sympatického klubu. Ať se daří

Reagovat
St. Pauli

Presne tak. Podepisuju. Ma to v sobe. Tesim se na nej v BL, obzvlaste u Unionu.

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/-532826/?forum=1#post12997716

Inter se elegantně zbavil velkýho problému, Gosensovi už nevěřím, že se ještě vrátí na nějakou úroveň...

Reagovat
Deki

Moje vysnena posila se nakonec tolik neprosadila. Nejdříve Perisic a pak Dimarco byli prostě lepší. I tak dat za rok a půl 58 zápasů neni špatné. Bohužel po tom zranění se na svou úroveň z Bergama nedokázal dostat.

Ale ještě má čas se ukázat. Ať se daří, Robine!

Reagovat
10

ale jen 2000 minut...

Reagovat
Rudnevs

Veľmi silné prestupové okno od Unionu. Gosens, Volland (má prísť dnes) sú už na Union veľmi veľké mená. Tam vidno, že sa naozaj chcú etablovať hore a byť tým berlínskym big city clubom narozdiel od ostatných menších klubov, ktoré väčšinou vyletia a po sezóne predajú najlepších hráčov niekam do p*če trebárs k spodku PL alebo dokonca k Saudom Union nepustil nikoho dôležitého a ešte prestupmi poriadne prikladá do ohňa.

Len sa trochu bojím, či nejdu do moc veľkého rizika. Aby potom zas neboli finančne nahraní, ak si to nesadne a nebudú hrať Európu…

Reagovat
Rudnevs

A zvlášť keď tu taliansky chlapci píšu, že po zranení to už nikdy nebude ono, tak to riziko od Unionu je možno napokon väčšie než som si myslel.

Nuž nevadí, ak sa nepresadí, pôjde po sezóne konečne do Schalke. (Schalke je jeho vysnený klub, už párkrát sme sa ho snažili získať, ale vždy to bolo proste v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.)

Reagovat
10

Gosens po tom, co předvedl v Interu, určitě nemá hodnotu 13-15m...spíš bych to viděl někde na půlce

Reagovat
Pipo123
Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný podpis pro Lazio.

Ricciho si vezmeme my až Liverpool koupí Bryanka

Reagovat
Kapřík

Juve , Lazio .

Reagovat
Nuno čomes

Výborně.

Reagovat
Sigma Olomouc

Byl super před tím zraněním. Škoda ho. Pro něj fajn přestup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele