Manchester United získal brankáře Onanu

20.07.2023, 20:18
Aktuality

Kamerunský brankář André Onana je novou posilou Manchesteru United. Do klubu přestupuje z italského Interu Milán. Smlouvu v novém působišti podepsal do roku 2028 s opcí na další sezónu. Přestupová částka by měla přesáhnout 52 milionů eur.

"Je pro mě nesmírná čest přijít do klubu jako je Manchester United. Je to pro mě začátek nové cesty. Kvůli takové chvíli jsem tvrdě pracoval celý život a překonal na své cestě spoustu překážek. Přijít na Old Trafford, postavit se do branky a pomoct svému týmu bude další úžasná zkušenost. Manchester United měl v minulosti vynikající brankáře. Já sám udělám všechno proto, abych tu také zanechal v následujících letech stopu. Jsem nadšený z toho, že tady můžu být a spolupracovat znovu s Erikem ten Hagem," uvedl Onana, který už pod nizozemským manažerem působil v amsterdamském Ajaxu.

S ním sedmadvacetiletý Onana, který si v Manchesteru zvolil na záda číslo 24, získal v minulosti tři tituly v Eredivisie a dvě trofeje pro vítěze nizozemského poháru. V Interu Milán byl od roku 2022. S ním se radoval ze zisku Coppa Italia a také si zahrál v posledním finále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Onanův přestup do Manchesteru United by mohl mít přesah i do českého fotbalu. Díky tomu, že United získali náhradu za Davida de Geu se zvýšila naděje fanoušků pražské Sparty na příchod brankáře Matěje Kováře, jenž klubu pomohl v minulé sezoně k mistrovskému titulu a o jehož hostování Letenští mají znovu zájem.

Autor: Jiří Fišara / manutd.com

Komentáře (656)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele