Arnautovic zavzpomíná na úspěšná léta, z Boloně se navrací do Interu

16.08.2023, 23:34
Aktuality
Marko Arnautovic (© twitter.com/Inter)

Zkušený rakouský reprezentant Marko Arnautovic se v Serii A vrací na známá místa. Jeho dočasný příchod potvrdil Inter Milán, který čtyřiatřicetiletého útočníka získal formou ročního hostování z Boloně, oba italské kluby oficiálně oznámily přestup během středečního večera. Výpůjčka se každopádně po této sezóně změní v trvalý přestup za splnění určitých podmínek.

Přesné informace o dohodě nebyly upřesněny, pokud však dojde k jejich finalizaci, inkasuje celek z hlavního města regionu Emilia-Romagna zhruba 10 miliónů eur. "Fyzicky impozantní, ale také po technické stránce nadaný hráč. Marko je kompletním útočníkem, který má silné obě nohy," uvedl Inter v přestupovém prohlášení k Arnautovicovi, jenž již za rakouský nároďák nastoupil ke 108 duelům a vsítil 34 branek.

Už v minulosti rodák z Floridsdorfu barvy I Nerazzurri hájil, zažil přitom asi nejslavnější dobu za posledních několik let. Tehdy během sezóny 2009/10 milánskou družinu vedl kouč José Mourinho a dovedl ji ke třem titulům. Na svém kontě tak Arnautovic má primát z ligové scény a domácího poháru a také z Ligy mistrů, přestože sumárně nastoupil jako zapůjčený hráč z Twente k pouhým třem zápasům napříč všemi soutěžemi.

Autor: Patrik Sandev / reuters.com

Komentáře (94)

Přidat komentář
Tomanatura

34 let, deset mega odstupne, 4 mega rocne. Deal roku, Ibra pro velmi chude a v poradi 6. vytipovany utocnik jde zachranit utok Interu. Mne poser vazne.

Reagovat
cresposuper

Ma 2m rocne.

Reagovat
Tomanatura

V cistem.

Reagovat
cresposuper

https://www.calcioefinanza.it/2023/08/14/arnautovic-stipendio-inter-bilancio/

Tu pisu 2,62 v hrubom, ale nasiel som aj uplne ine cisla, tak neviem.

Reagovat
Bakary3

Jako nezaujatý pozorovatel jsem to vůbec nechápal a říkal jsem si, že třeba je tu něco, co nevím...

Ale wtf... Tak oni obrací každy euro a pak vysokou 10 za tohle.. nechapu

Reagovat
Nuno čomes

To bude pochopitelné jedině když letos dá 15+ branek

Reagovat
Bakary3

Reagovat
stuff

Na tuto Marottovu drobnu slabu stranku sa v poslednych rokoch zabudlo. Ale roky k nam chodili 4./5. volby kvoli par milionom. Ajked vacsinou sa to ukazalo ako spravna volba

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdo byl mezi prvními volbami? Mimo Baloguna

Reagovat
Tomanatura

Lukaku,Balogun, ten utocnik z Porta, Scamacca. Takze 5. volba

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale věřím že mistr Arnautovic nějaké goly dá

Reagovat
Felitel

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
GEGE

Samardzic

Reagovat
Deki

Tohle je (na papíře) zatím naše jedno z nejslabších mercato období posledních let. Od doby Marotty snad úplně nejhorší. A nepočítám, že dva týdny před koncem se to ještě otočí.

Ten tým se místo posílení viditelně oslabil. Neni to jen o prichodech, ale zejména odchodech, které podle mě nedokážeme adekvátně nahradit. Handa, Brozovic, Škriniar, Onana, D'Ambrosio byli stalicemi, oporami a dělali kabinu.

V průběhu minulé sezóny jsem si přál obměnu útoku. Odchod Lukaka a Džeka kvituji, ale jen do té doby, než se člověk zamysli nad nahradami. Thuram zdarma asi nemůže být úplný flop, ale zatím to nevypadá na trefu do cernyho. Vypadá to, že na aklimatizaci bude potřebovat možná i celý rok. Arnautovič je totálni výsměch. Chápu, že nejsou peníze na to, přivést mladého perspektivního útočníka, ale dovalit někoho, kdo byl vaší osmou volbou, to má být realita pro Rokycany, ne pro finalistu LM. Útok tak zase bude stát na Lautarovi. A to je průšvih, protože byl, je a bude palic.

V záloze jsme si takhle na oko moc nepohorsili. Odchody Gosense, Gagliardiniho, nebo Belanovy bolet nebudou. Odchod Broza už ano. Hráč, který má ctvery plíce, obrovský sympaťák a Interista odejde za 18 mil. Připomínám, že Malcom šel ze Zenitu za 60. Tohle je strašný fail. Navíc typologicky jsme ho nenahradili. Fratessi je jiným typem záložníka.

Obrana je celkově taky kapitola sama pro sebe. V lonske sezóně držela hlavně proto, že Bastoni je zelezny muž, Acerbi se jako panic gratis buy ukázal jako perfektní tah a Darmian na pravém stoperovi místo Škriniara zaskočil tak skvěle, že se klub celé jaro a léto neobtěžuje koupit nového obránce. Co na tom, že o odchodu Škriniara víme od Vánoc. Btw situace se Škriniarem ještě větší fail a fraška než Brozo. Mezitím některá zajímavá jména do obrany už dávno odešla pryc. Takže ano, pokud někdo dorazí, bude to další panic buy v poslední dny/hodiny mercata, kdy to už ani hodný Simone nevydrží a rozrazi u ředitelů dveře.

Největší downgrade je ale v bráně. Sommer zatím v těch 3 zápasech nepodal ani průměrný výkon. Původně se o něm psalo jako o dvojce a nakonec bude jednička. Ale ani bych se nedivil, kdyby ve 4. kole už chytal Audero. S odchodem Onany odešla kvalita. S odchodem Handy a Cordaze zase přínos pro kabinu a zkušenost. Mimochodem utrzit 50 mega, koupit náhradu za 6 a dát jí v 35 letech smlouvu na 3 roky, to je taky majstrstyk.

Trubin, Samardžić nebo třeba Azpilicueta byli blízko a mrzí. Balogun byl od začátku spíš utopie, ale v konečném součtu taky zamrzí. Naopak je pořád v týmu Lazaro, Correa a Sensi, kterýho na hostování už nikdo nevezme, takže si ho necháme a po pěti minutách se zase zrakví.

Možná jsem pesimista, ale na lepší než loňské 3. místo to prostě není. V LM uvidíme po losu. Pokud bude trofej v poháru, které Inzaghi umí jak nikdo, asi nám to prostě musí stačit. Na víc to není. Alespoň za těchto okolností s těmito majiteli.

FORZA INTER!!!

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Raffaello

Sommer už je jen stínem toho skvělého brankáře. Audero je jasná jednička.

Reagovat
I*M

Reagovat
Nuno čomes

Beppe je trošku konzervativní a raději řeší starší hráče výhledově max na 2 roky, protože ani nemá budget. A vystřelit 35+ mega za Baloguna v naší situaci je nereálné.

Ten kádr v tom stavu v jakém je prostě nemá kvalitu odehrát dvě soutěže na nějaké úrovni a spoléhat se vepředu na paliče Lautara a Thurama, který zatím vůbec neví, optimismu nepřidá.

Sommera nekomentuju, už má po všem, smlouva na 3 roky - tady úplně mimo mísu. Snad se co nejrychleji dostane do brány Audero. Jenže Inzaghimu to bude zase trvat půl roku, než na to přijde. To nepochopíš.

Naopak záloha se mi jeví OK a WB pokud vezmu v potaz, že Dumfries bude pouze náhradník, tak lepší to nešlo.

Naopak za Samardzice chválím, (i za cenu případných záškodníků, kterí ukážou své klasické dno a budou schválně palcovat Samarzdice), ale za mě super postoj klubu, že takhle ne, pokud je deal již domluvený a projde i prohlídkou..

Bude to úplně bolest na oči, ale musíme to přežít

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
sinter

do bodky , nie je čo dodať

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
herbage

Otázka proč Baloguna zkoušíte, když na něj stejně nemáte

Reagovat
zurix_new

Protože jsme to určitě zkoušeli stylem hostování na 2 roky se splátkami na 10 let.

Reagovat
zurix_new

Pochopil jsem to tak, že náhrada za Škriniara má/měl být Bisseck, takže to není že bychom nesháněli. Arnautovič třeba překvapí jako Acerbi, alespoň těch 10 gólu od něj určitě čekám.

Jinak jo, je pěkně na prd, že za hráče dostaneme přes 100 mega (a to šel Škriniar zadarmo) a neutratíme ani 50... Hlavně mi přijde, že ty ostatní týmy buď už před náma byly tak moc, že ani změny jim tak neuškodí (Neapol), nebo působí prostě lepším dojmem než loni (Juve), a nebo měli hodně zajímavé mercato (AC - tam bude samozřejmě záležet jak si to sedne).

Takže vlastně jsem více pesimistický, vypadá to max na tuhý boj o LM, pokud si to sedne myslím a, že si to letos rozdají Neapol, Juve a AC, přičemž my s ostatními o poslední flek v LM.

Reagovat
Nuno čomes

Zatím z mercata srší jen pesimismus, ale neházej flintu do žita. Napoli se jeví jako favorit, u AC si to hned nesedne (Tonali bude chybět, kdo vi v jakem rozpoložení bude Leao), mírnou výhodu budou mít pazdráti, co nehrajou Evropu. Počkejme aspoň pár kol.

Reagovat
Nuno čomes

A pak že nemáme prachy

Reagovat
Ahoso Widaho

Inter se letos neplánuje zúčastnit boje o titul?

Reagovat
Kucka

10M za hostovačku?? Za tu cenu už teda mohli vzít nějakého mlaďáka z JA nebo Rakouska/Švýcarska.

Reagovat
10

hostování s povinným odkupem za 8+2

Reagovat
Kucka

Aha, blbě jsem to přečetl. Každopádně cena i tak přestřel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Raffaello

OT: Spallettiho cestu k místu na lavičce italského národního týmu komplikuje "jen" jeho dohoda s ADL. ADL tlačí na FIGC, že po Spallettim bude vymáhat 3m Euro za jeho vykoupení posledního roku v klubu. ADL nejde o peníze, ale jde mu o "princip". Říká, že když FIGC slibuje Spallettimu 3m ročně na 3 roky, tak by mu měli doplatit i to, co vynaloží na své vykoupení, což by tedy bylo po rozpočítání 4m ročně pro Spallettiho.

Je tragikomický, jak se k tomu zase FIGC a ten plesnivý dědek Gravina staví. Právně jde o spor mezi Spallettim a Neapolí (ADL). Kdyby byl dědek co k čemu, tak jako první zavolá ADL o svolení a až pak jde přímo za Spallettim. V ideálním případě, aby dědek přišel za ADL a řekl, tady jsou 3m na dřevo, chceme dostát závazkům Spala u v Neapoli, protože respektuje klub i trenéra. On by na to totiž ADL pak taky koukal úplně jinak. Takhle akorát vše rozmázne a ukáže na neschopnost FIGC.

Pokud se Spalletti vykoupí a FIGC mu to nebude kompenzovat, zůstane tam pachuť a vztah FIGC se Spalem dostane hned na úvod nepříjemnou pachuť.

A třešničkou je Massimo Moratti, který to chování ADL ještě pomalu vyčítá a říká, že on by ty 3 miliony neřešil. Že by měl být ADL velkorysý.

Reagovat
Ahoso Widaho

Spalletti do repre? To skoro smrdí tím, že o titul bude hrát Juve

Reagovat
Largo

Reagovat
DelPiero137

ta tresnicka je natom najlepsia

Reagovat
10

Na ligu pořád dobrej hráč, ale je vidět, že Beppe má s tím nekončícím lepením děr čím dál větší problémy a může to celý brzo zle prasknout. Pořád tam má hráče, který může za raketu prodat, ale ty náhrady jsou čím horší.

Reagovat
Milan.B

Ibra z wishu

Reagovat
Votas

"Výpůjčka se každopádně po této sezóně změní v trvalý přestup za splnění určitých podmínek."

Ha šach mat...podmínka 20 non penalty goals a rázem je z toho hostovačka zadarmo na roční zalepení díry a Beppe masterclass.

No asi to tak nebude, ale třeba se nějká vychcávka najde protože jinak přichází vlastně ve stejným věku jako Džeko, ale s úplně nesrovnatelnou výkonností za mnohem větší cenu.

Každopádně poslední aktivní člen týmu sezóny 2009-2010, spolu se SuperMáriem. Naposledy jsme měli z té legendární squadry v týmu tuším Santona v 2018. Ten už s fotbalem seknul.

Reagovat
Furia Ceca

"Lazio si - stejně jako ve druhé polovině minulé sezony - vypůjčilo Lucu Pellegriniho z Juventusu. Čtyřiadvacetiletý obránce tentokrát přichází na dvouleté hostování s povinnou opcí ve výši 4 milionů eur při splnění určitých podmínek."

A příští léto do Lazia pošleme Fagioliho, ne? Třeba dvouletý hostovaní za 2 mega s následnou opcí 1 mega. Proč ne, že? A za dva roky jim můžeme třeba rovnou darovat Illing Juniora Lotito musí mít na Giuntoliho nějaký jeho home made porno, jinak tu charitu z naší strany vůči Laziu fakt nechápu už

Reagovat
Furia Ceca

Jo tak já si dělal prdel a teď čtu, že Ilinga si možná vyměníme se Sassoulem za Berardiho Bože, ať už to mercato skončí... to se fakt nedá některý spekulace

Reagovat
Raffaello

Berardi za 27+Illing na hostování, když můžou zpět vykoupit Dybalu za 20, o třídu lepšího hráče.

Reagovat
stuff

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Pettirosso

To počkej až po tomto fiasku udělají další - pošlou Keana do AC na hostovačku s opcí, aby udělali místo pro Allegriho vysněnýho Lukaka

Reagovat
pastal

Dybalu nemůžou vykoupit končilo to v Červenci a pak tam byla klauzule že kdyby italský tým dal 20 mega Řím by to mohl přebít tím že mu zvýší plat a pak by nemohl odejít horší to bylo u zahraničních týmu tam bylo 12 mega a Řím by nemohl nic dělat kdyby Dybala chtěl odejít teď už je to jedno upravili mu smlouvu a výkupka tam není

Reagovat
Pipo123

Lotito dlho vahal, no nakoniec dobre mercato, u veka hracov je otaznik, no to nadsenie u Rovellu je medzi fanusikmi obrovske

Reagovat
Slavia10

Rovella může klidně do 2-3 let stát 100 mega, téhle chyby bude Juventus hodně litovat.

Reagovat
10

nebo taky ne

Reagovat
stuff

Reagovat
Kapřík

Ví se, jak je to s tou opcí na něj? Nikde to nemůžu najít.

Reagovat
Pipo123

Povinna vykupka, obaja budu patrit Laziu. Myslim ze sa jedna o 4splatky?

Reagovat
Kapřík

Díky

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/juventus-koupil-pellegriniho-do-as-rim-za-neho-poslal-spinazzolu-437216/

takhle zpětně ještě víc tragikomická diskuse, než v tý době Juventus podle lidí v diskusi koupil Roberta Carlose, bohužel se překvapivě něco posralo...

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale v Suso x Cengiz som si tam všetkých povolil

Reagovat
10

Jj, největší talent a Juventus jako vítěz

Reagovat
Alberto Aquilani

Vsak aj to tak nakoniec dopadlo, či? Dobre, a nepobavime sa o tom co si napísal pri predstavovaní Ruganiho?

Reagovat
10

Před 9 lety? Tenhle tvůj stalking je dost divnej tyvoe, bacha na to

Reagovat
Alberto Aquilani

Tak a toto bolo pred 4 Nie je to stalking [nepamätám si pod akým článkom to bolo čiže dohladat to už je pre mňa nemožné], ale nejaké diskusie sa ti proste vriju do pamäti

Reagovat
10

tak tohle bylo v diskusi, kterou jsem sem dával...a ty kontruješ "nepobavime sa o tom co si napísal pri predstavovaní Ruganiho", jak nějaký debilní dítě

děláš to pravidelně, pak ani vlastně nevíš, co kdo psal, neumíš to dohledat, ale myslíš si, že se kvůli tomu asi půjdu oběsit

Reagovat
Alberto Aquilani

Bože môj, ty si hrozne nepríjemný človek Voľakedy som mal nádej že z Teba spravíme romanistu, ale ty fakt patríš k amatriciane a podobným.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

jj

Reagovat
Furia Ceca

Berte, Berte, ty kluku ušatá

Reagovat
Furia Ceca

A víš co? Tak si udělej výlet do Prahy a já ti ty špagety uvařím. Troufám si tvrdit, že Amatricianu a Spaghetti Aglio Oilo Pepernicino dokážu uvařit stejně dobře jako když to jíš v italský restauraci. Dáme jídlo, nějaký pivo nebo víno, pokecáme... ve finále z nás budou ještě nejlepší kámoši Já tě mám rád, Berte. Já to opravdu nenesu dobře, jak se pravidelně hádáme Chci zakopat válečnou sekeru, kterou si tenkrát vykopal při našem vzájemným zápase tuším v roce 2014? Jak jsme vás tenkrát porazili 3:2. To je ten zápas, jak ti mrdlo v palici. Sice to byla strašná sranda, ale na druhou stranu mě dodnes mrzí, že jsem přišel o fajn kamaráda z EF... Zavolej, přijď, napiš mi mail... Všechno napravíme. Tvůj Romík

Reagovat
Hachim Mastour

Joo Pavard vitaj

Reagovat
10

5 mega ve stravenkách + Fabbian v účetní hodnotě 20 milionů?

Reagovat
Deki

Tak teoreticky jsou volný prachy za Samardziće a na novýho útočníka byl asi taky větší budget než hostovačka Arnautoviče. Ale stejně to neklapne a přijde 30. srpna Toloi

Reagovat
10

takže Fazio

Reagovat
Slavia10

Pavard do Interu celý Inter přivádí průměrné hráče a teď udělá možná nejlepší přestup v Itálii letošního léta.

Reagovat
cresposuper

Ak by bol Pavard najlepsi prestup leta v ITA, tak to bohuzial svedci o dost velkom upadku calcia.

Reagovat
Zark

Ty tvoje myšlenkový pochody ohledně mercata Interu zase jedou na maximum vidím

Reagovat
Lech

Ok

Reagovat
Pipo123

Udajne chceme Samardzica, pise sa o 16 milionoch + Basic.

Pod synu

Reagovat
10

mám takový podezření, že Lotito je po smrti Silvia novej capo di tutti a teď mu všichni lezou do prdele a dávají takový dárky...

nejhorší je, že to vlastně v Itálii vůbec není nereálný

Reagovat
Pipo123

Ja som sa bal odchodu Tareho, no Lotito prekvapuje, za SMS trval na svojom, za Maximiliana tiez. A pri prichodoch vyjednava rovnako tvrdo, pred tyzdnom sa pisalo ze ziskame Pellegriniho za 7-8 mega a on dokaze kupit Rovellu a Pelleho dostat nakoniec jak balicek zdarma. Pre mna nepochopitelne ako to dokazal, ak by prisiel Samardzic tak ta zaloha by vyzerala vyborne.

Toto je ale zasluha Sarriho, uz minulu sezonu a aj teraz sa pisalo ze on si povie ci toho hraca chce alebo nie, pride mi to je pravda a nieco co vyhovuje Sarrimu.

Tiez to je pokrok od Lotita, vzdy mal pod sebou trenera co nemal ziadne slovo u prestupoch, Lotito sa v tomto hodne posunul. Kupil mu Casaleho, Zaccagniho, Kamadu, teraz Rovellu.

Reagovat
Pipo123

U toho Rovellu sa trosku bojim nejakeho zranenia, no nemyslim si ze bude ihned hrat zaklad. Cataldi ma za sebou vybornu sezonu, vedel by Rovella hrat s Cataldim a Albertom? Alebo by to bolo moc soft

Reagovat
10

Ještě tam je Kamada, jsem sám zvědav, jak to Sarri složí, protože tohle je nejen dost soft, ale taky celkem statický.

Reagovat
Pipo123

Pomohol by tomu ten Samardzic, ale taj budeme mat 500 prihravok za zapas a skonci to 0:0 facepalm

Reagovat
10

Samardžić nedává moc smysl, když máte v záloze takovej přetlak

Reagovat
Pipo123

Prave naopak, konecne by bola kvalita na lavicke, Pedro, Isaksen, + cela ta zaloha kde by konecne trener mohol rotovat. Konecne mame aj backup za Cira. Vzdy sme hrali picu v europe, aj kvoli tej sirke zostavy. Ta kvalita na lavicke nikdy nebola

Reagovat
10

Na tu náhradu Cira jsem zvědav.

Jinak s tím, jak Sarri hraje a skládá zálohu, tak Samardžić smysl nedává, když tam je Alberto a Kamada. Naopak mi tam chybí hráč, co to oběhá a bude získávat míče. Pokud se na to počítá s Vecinem, tak to úplně top kvalita není.

Reagovat
Pipo123

Ten Castellanos nas stal 15+5 v bonusoch, borec dal v spanielsku 10 golov, 4 do siete Realu v jednom zapase

Neverim ze Vecino bude hrat nejaku dolezitu ulohu, bude to hodne soft zaloha, proti slabsim klubom to uhraju na technicku kvalitu, ale proti vam, AS ci Interu to moze byt horsie.

Reagovat
10

těch 11 žlutých za sezonu je na útočníka hodně zajímavých

Reagovat
Pipo123

to je zaujimave, borec je skor taky soft utocnik, asi to bude hlavne za reci voci rozhodcom

Reagovat
Pipo123

Este Di Marzio a media vo francuzsku spominaju zaujem o Guendouziho co by bola mozno lepsia posila, ale ja ho nemam rad. Este ked bol v Arsenale na mna posobil ako taky frajirek

Zoberieme od vas Rabiota, ten obeha cele ihrisko

Reagovat
danko10

Oproti tomu, čo tam máme my, je to hotový Top Gun.

Ach, kurva, toto bude dlhá sezóna…

Reagovat
Furia Ceca

Má vůbec Neapol náhradu za Kima? ADL tam na jihu taky pěkně chrápe...

Reagovat
zurix_new

Předpokládám že jím má být Natan? https://www.transfermarkt.com/natan/profil/spieler/735568

Reagovat
Zark

Přivedli Natana z Brazílie, docela by mě zajímalo, co na něj říkají fanoušci Neapole, ale těch tu asi moc nechodí bohužel

Reagovat
mastakillah

Vždyť přišel Natan. Jako vypadá podobně jako Kim. Rychlostní soubojový typ. Osobně nevím co čekat, snad jej mají nasledovaného. Je to hráč z Brazílie, nikdy nehrál v Evropě. Může se chytit a být parádní posilou jako Kim, stejně tak to může být úplný flop. Hrál zatím jeden přátelák cca. 20 minut. Není moc co posuzovat

Reagovat
Furia Ceca

Zvláštní... vůbec jsem to nezaregistroval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele