Ndiaye opustil Sheffield United: V Marseille si jdu za svým dětským snem, snad to pochopíte

01.08.2023, 19:41
Aktuality
Iliman Ndiaye (© twitter.com/OM_Officiel)

Třiadvacetiletý útočník Iliman Ndiaye pro novou sezónu posílil útok Marseille. Po několika vleklých jednáních v posledních několika týdnech francouzský celek v úterý oznámil podpis svého odchovance, který se učil fotbalovému řemeslu na jihu Francie ještě v žákovských kategoriích. K Les Phocéens se stěhuje po čtyřech sezónách strávených v Sheffieldu United.

Nutno však podotknout, že v prvních dvou ročnících v Anglii se teprve rozkoukával, tedy zrovna v období, kdy The Blades působili v Premier League. Půlroční hostování během té doby absolvoval také v Hyde United. V Championship se ovšem postupně čím dál více zabydloval, až byl najednou nedílnou součástí sestavy. Loni zapsal v 52 zápasech napříč ligovou a pohárovou scénou celkem 15 branek, těšit se mohl především z opětovného postupu mezi anglickou elitu.

Podle serveru transfermarkt.de by se přestupová suma měla pohybovat okolo 20 miliónů eur, web Foot Mercato tvrdí, že kontrakt hráč sepsal na pět let. Klub přesné informace k transferu neuvedl. "Bylo to pro mě úžasné dobrodružství. Čtyři roky od svého příchodu jsem hrdý na to, co jsme dokázali. Vrátili jsme tento klub tam, kam patří, do Premier League,” vzkázal ve svém prohlášení směrem do Sheffieldu. "Pokud jde o fanoušky těžko se mi hledají slova. Jen vaše podpora mě motivovala vydávat ze sebe to nejlepší a bránit naše barvy. Je ale čas, abych si šel za svým dětským snem. Jistě to pochopíte.”

Ndiaye si mimochodem okamžitě našel v Marseille přízeň fanoušků. Když v noci z neděle na pondělí přicestoval do města, vítali ho bouřlivě již na letišti. Svého odchovance pak v úterý OM představilo také prostřednictvím videa, na němž je zachyceno Ndiayeho dětství, ještě když své krůčky podnikal právě v jeho barvách. Nosit bude číslo dvacet devět, čili stejné jako měl v Sheffieldu.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com, lequipe.fr, om.fr

Komentáře (19)

Přidat komentář
Slavia10

OM chce letos fakt zaútočit na titul ? to nějak rozjeli tohle léto.

Reagovat
iamek

Jonny Evans is close to earning a one-year deal at #mufc. He has impressed Ten Hag in pre-season and could be set for a longer stay at United

Jako pátý stoper proč ne

Reagovat
Ešte

a už len predať Harryho

Reagovat
Freedo

Super. Hlavně tehdy vůbec neměl odcházet.

Reagovat
Grahf

k čomu piaty stoper? A teda proti wrexhamu bol hrozný.

Reagovat
Busby babes

klidne jako 4. pokud Harry pujde.

Pro Jonnyho mam slabost. fanousek, odchovanec, byla chyba ho tenkrat prodavat.

Reagovat
vodka

Reagovat
Seydou Doumbia

15+12 loni v Shefieldu další skvělá posila pro OM pokud konkurenci opravdu odejde Marquinhos a Verratti tak by ten boj o titul mohl být sakra zajímavý samozřejmě jen mezi PSG a OM, protože zbytek je zatím v pralese co se týče posil

Reagovat
Slavia10

OM má jako extrémně dobré přestupové léto

Reagovat
Israha

Mě by zajímalo, kde na to z hlediska FFP berem . Protože ty odchody á la Milik za 6 mega či Radonjić za 2 nejsou nic moc. Takže se trochu bojím nějakého velkého prodeje, což teda imho nebude Ünder, za toho od Feneru vymámíme stěží patnáctku.

A on ten přestupák sice je velmi dobrý, ale pořád platí např.:

a) máme jen čtyři stopery, z toho dva jsou "zázračné argentinské dítě" a obří teenager

b) na kraje obrany jsou jako náhrady Amavi a Lirola

c) krom Sarra a Fuenteho v podstatě nemáme křídelníky

...což zas ten optimismus trochu mírní

Reagovat
Seydou Doumbia

Jebat FFP stejně jako to dělá každý slušný tým. Ale ne, opravdu se v těchto věcech neorientuji a nesleduji je jak to funguje, kolik jaký tým může v jakém období utratit a být v minusu a podobně. Pokud mi objasníš vaší situaci bude to fajn.

Nenábizí se aktuálně prodej Guenda? Ano jeho bojovnost a typická pro vás mentalita by chyběla, ale v záloze mate přetlak kvalitních hráčů a jediný spenežitlný je asi jen Guendo (pokud po pár měsících nechcete prodávat Ounahiho).

Tak počítám že další hráče ještě pořešíte i kdyby jen formou hostovačky jako jste to dělali loni. S tím kvalitativním přetlakem v záloze a na hrotu se nabízí nějaké 3-5-2 ne? Sarr taky může hrát na hrotu, popřípadě může plnit roli nějakého křídelního hráče s tím že se bek na jeho straně nebude tolik vysouvat do ofenzívy, naopak na té druhé straně bude bek útočit, třeba. Ale to moc Guardiolovsku filozofuji. Do toho právě Ndiyae, Auba a Vitinha. Samozřejmě že co do šířky kádru nemůžete PSG konkurovat, ale na druhou stranu pokud hráči vydrží zdraví a budou mít formu tak základní jedenáctka bude jedna z nejsilnějších co v OM pamatuji.

Reagovat
Israha

No já právě vůbec nevím, jak FFP ve Francii funguje, ale už loni jsme s ním údajně měli nějaké trable a letos ten disbalanc mezi prodeji a nákupy je ještě větší . Otázka je, nakolik pomohly zisky z LM, ale imho toto samo o sobě taky nemohlo tolik udělat, když jsme elegantně vyhučeli z dobře rozehrané skupiny...

Marcelino hrává nejčastěji 4-4-2. Takže něco jako: Lopez-Lodi, Gigot, Mbemba, Clauss-záloha, kde vpravo bude hrát Sarr, který to při ofenzivě bude překlápět do 433-a v útoku se ti tři budou točit s tím, že Auba asi bude mívat pauzy při lehčích zápasech. No ale jak tu zálohu složit, to se mě neptej .Marcelino má rád fyzicky zdatné, co jezděj, což jsou krom Malinovskije asi všichni, no...za mě snad Kondogbia a dva z trojice Veretout, Guendo, Harit, v závislosti na tom, jak moc otevřené si to budeme moct dovolit hrát proti danému soupeři...Rongier, Gueye a Ounahi do rotace a Malina mi tam prostě nikam nesedí, snad varianta za Harita možná. Ale to jen jen osobní nástřel, reálně si nejsem jistý ani tou obranou...

Reagovat
Seydou Doumbia

Když píšeš o tom FFP tak ted Strasburg vlastní stejný majítel jako Chelsea a přivedli už Syllu a Emeghu za 32 mega + chtějí nějakého Zakharyana z Ruska za 15. Chtějí tým dostat co nejblíže Evropy, ideálně do ní. To taky bude zajímavé sledovat, když ještě vezmeme v potaz že tam pošlou třeba 3 mladíky co se jim nevešli do kádru (což budou i tak hráči co budou převyšovat soupeře). Nevím jak to je tam s FFP, ale s tím jak se furt nové a nové týmy v Ligue 1 cpou do špičky ligy to bude zajímavá sezona, jen teda pro nás fans Lyonu ne, když za 10 dní začíná liga a k nám přišel jenom ten Clinton Mata, protožě jsme měli (nebo ještě máme) nějaký ban na přestupy kvůli nějakému učetnictví nebo co.

Reagovat
Israha

Na Štrasburk jsem zvědav, ale nějakým evropským ambicím úplně nevěřím. Však vidíme, jak fungují ostatní kluby, které jsou vlastněny bohatým majitelem až jako sekundární bod pozornosti. Nice má problémy se stabilizovat jako pohárový tým a to tam má bohatého majitele, který je má jako primární zájem . Spíš očekávám, že z nich bude zábavný tým středu tabulky....ty přestupy vypadají rádoby konceptuálně, ale reálně to můžou být těžce vyhozené prachy za hráče, co na to nemají.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kincl

Byl někdo v Marseille na dovolené? :) je to tam horší jak v Paříži?

Reagovat
8lampard8

já byl, když jsem šel v noci z fotbalu, tak jsem rozhodně v klidu nebyl, zlatá Paříž, kde to tedy večer mimo centrum taky neni žádná pohodička

Reagovat
Gedofrey

Jednou tam musím na fotbal, ale už to spíš vidím na dovolenou v Nice a pouze výlet na Velodrome.

Reagovat
El Fáňos

Já byl několikrát a problém jsem neměl. Ale umím francouzsky a večer jsem se vyhnul pochybnym ctvrtim. Marseille je super město, jen jsem tam vždy byl přes prázdniny mimo sezónu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele