LM: ČTYŘI GÓLY NA ZÁPAS!

29.09.2004, 03:20
Aktuality
Zatímco před dvěma týdny padlo ve všech šestnácti utkáních prvního kola Ligy Mistrů dohromady 31 gólů, v kole druhém jich tolik přišlo už během prvního dne. V Manchesteru se síť rozvlnila osmkrát, v Kyjevě a Madridu šestkrát. Hlavní události? Hattrick Wayna Rooneyho při debutu za Manchester, stejný počin Roye Makaaye v dresu Bayernu, dobrý výkon Realu. A také druhá prohra Sparty...


SKUPINA A

-    :

Kdekdo si vzpomněl na minulý rok a na výsledek 8:3, který přineslo utkání mezi pozdějším finalistou, Monakem, a Deportivem. Letos je francouzský tým o poznání slabší, přišel o hlavní motory loňského tažení, ale na tápající La Coruňu to i tak stačilo. Pátá minuta – Kallon - 1:0. Desátá minuta – Saviola – 2:0. Strůjce obou branek Adebayor. Kdo ale čekal opakování loňské nadílky, byl zklamán. Stav 2:0 na ukazateli zůstal až do konce.

-    :

Liverpool jel do Řecka s dobrou formou, při zpáteční cestě ale asi moc do řeči nebude. Reds, v jejichž sestavě se od začátku objevil Milan Baroš a odehrál celý zápas, totiž za 90 minut ani jednou nevystřelili mezi tyče. Olympiakos byl lepší, brankou Stoltidise vyhrál 1:0 a překvapivě se usadil v čele tabulky.


SKUPINA B

-    :

V Kyjevě bylo na utkání s Leverkusenem, který v prvním kole zdolal Real Madrid, zvědavo neuvěřitelných 80 tisíc diváků. A bylo se na co dívat. Po poločase Dynamo vedlo brankou Rincóna, po přestávce ale hosté zásluhou Voronina a Nowotného otočili. Nebyl to však poslední obrat – za dalších pět minut totiž domácí vedli 3:2, trefil se opět Rincón a po něm Cernat. Leverkusen pak po vyloučení Voronina dohrával v deseti a inkasoval ještě jednou, v nastaveném čase přidal čtvrtý gól domácích opět Cernat. Dynamo tak hodně překvapivě vede skupinu se stoprocentní bilancí.


Real Madrid v krizi. AS Řím v krizi. Tak to vypadalo před zápasem. A po něm? Real je z nejhoršího venku, Římané stále na dně. Fotbalisté AS, které po rezignaci kouče Völlera dočasně vede asistent, sice v Madridu po trefách De Rossiho a Cassana vedli už 2:0, ale pak se museli před soupeřem sklonit. Před přestávkou snížil Raul, po změně stran po faulu na něj proměnil penaltu Figo a obrat dokonal opět Raul. Tečku za pohledným zápasem, ve kterém, a zvlášť v jeho druhém poločase, bylo vidět velké zlepšení hry Bílého baletu, udělal Roberto Carlos a jeho nechytatelná dělovka.


SKUPINA C


Hrdinou večera na Olympijském stadiónu byl Roy Makaay. Byl totiž autorem prvních tří ze čtyř branek svého týmu. Bayern si s Ajaxem pohrál jako kočka s myší a v pohodě dokráčel ke svému druhému vítězství. Nizozemský kanonýr se nejprve trefil parádní střelou zdálky, pak hlavou usměrnil centr z přímého kopu a nakonec proměnil penaltu. Gólovou tečku za zápasem udělal po pěkné kombinaci Zé Roberto.

-    :

Jen nejtěsnějším rozdílem porazil Juventus Turín izraelský Maccabi Tel-Aviv, i když to vítězství bylo plně zasloužené. V jediné brance utkání, která padla ve 37. minutě, měl prsty Pavel Nedvěd – po jeho centru z rohového kopu se totiž hlavou prosadil Mauro Camoranesi. Český záložník byl vidět i v dalších případech, z přímého kopu trefil boční síť, perfektní přihrávkou vysunul Ibrahimoviče, který dal gól, ale pro osfajd mu nebyl uznán.


SKUPINA D


Debut jako ze sna má za sebou Wayne Rooney. Byl zraněný, když přestupoval do Manchesteru United, a tak si na premiéru musel počkat. A vyplatilo se, do sítě Fenerbahce se trefil hned třikrát a velkou měrou pomohl k výhře 6:2. Skóre otevřel Giggs, v závěru se prosadili van Nistelrooy a Bellion. Hosté měli světlejší chvilky v úvodu druhé půle, kdy gólmana Carrolla překonali Nobre a Sanli. Sparta se má jistě na co těšit, pokud Manchesteru vydrží forma...


Fotbalisté pražské Sparty věděli, že musí Lyon doma porazit, pokud chtějí vážně myslet na postup. Ale nepodařilo se, přestože vedli zásluhou Juna, prohráli nakonec 1:2 a možnost proklouznutí mezi nejlepších šestnáct už nevypadá příliš reálně. Lyon byl lepší, o jeho branky se postarali Essien a Wiltord. Spartě se sice vrátil Karel Poborský, tentokrát ale tým příliš zvednout nedokázal, lepší než soupeř byli domácí jen v úvodních minutách.


Liga Mistrů pokračuje ještě dnes, večer je na programu osm zápasů skupin E – H. Tahákem je určitě souboj Chelsea s loňským vítězem Portem, nebo utkání AC Milán s Celticem. My budeme samozřejmě vše pečlivě sledovat a opět se můžete těšit na souhrn toho nejzajímavějšího...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele