LIGA MISTRŮ - ÚTERNÍ ZÁPASY 5. KOLA

24.11.2004, 17:32
Aktuality
Manchester United a Bayern Mnichov, protagonisté nezapomenutelného finále Ligy mistrů z konce minulého tisíciletí, jsou dalšími postupujícími celky do osmifinále letošního ročníku. Málokdy vídanou bilancí se může pochlubit Juventus. Na rozdíl od skupin C a D neznají ještě ani jednoho postupujícího v "áčku" a "béčku".


Skupina A


Loňský finalista z Monaka i s Jaroslavem Plašilem v základní sestavě přivítal Liverpool. Ten přijel do knížecího města oslaben o Milana Baroše a Djibrila Cisseho, a aby toho nebylo málo, zranil se navíc již v páté minutě Luis Garcia. Absence těchto tří fotbalistů se v útočné fázi Benitezova celku hohodně citelně projevila. Hosté tak od začátku vsadili na pevnou obranu a tato sázka se jim dlouho vyplácela. Nejnebezpečnějším mužem v domácím dresu byl Javier Saviola a nakonec to byl právě tento exbarcelonský útočník, kdo svou brankou z 54. minuy rozhodl o vítězi utkání. Liverpoolští proti uznání tohoto gólu oprávněně protestovali, protože Saviola si při zpracování Nondovy přihrávky pomohl rukou. Stejně jako závěrečná snaha o vyrovnání jim to ale nebylo nic platné.


Na hřiště jednoho z nejpříjemnějších překvapení letošního ročníku Ligy mistrů, Olympiakosu, zavítalo jedno z největších zklamání, tedy Deportivo La Coruňa. Španělský tým se před utkáním v Řecku "pyšnil" jedním nelichotivým primátem – ve čtyřech předchozích duelech nedokázal vstřelit ani jednu branku. A nepovedlo se mu to ani tentokrát. Domácí se od začátku do svého soupeře pořádně zakousli a hosty několikrát uchránil od pohromy až vynikající Molina. Vydržel až do 68. minuty, kdy Rivaldo adresoval pěknou přihrávku rozběhnutému Djordjevičovi a ten tváří v tvář brankáři nezaváhal.

Tabulka:
1. Olympiakos Pireus53114:210
2. AS Monaco53025:49
3. Liverpool FC52123:27
4. Deportivo La Coruòa50230:42

Před posledními duely má nejlepší výchozí pozici překvapivě Olympiakos, kterému na deset bodů stačily pouhé čtyři branky a k jistotě postupu potřebuje v Liverpoolu uhrát bod. Naopak anglickému celku by k postupu nemuselo stačit ani vítězství. Monako zajíždí k šestému duelu na půdu Deportiva. To je po porážce od Olympiakosu stále bez vstřelené branky a navíc i bez šance na další účinkování v letošním ročníku evropských pohárů.


Skupina B


Dynamo bylo na své půdě proti trápícímu se římskému AS jednoznačným favoritem a tuto úlohu plnilo hned od začátku. Do karet mu navíc nahrálo i silné sněžení a fakt, že kouč italského celku Luigi Del Neri nemohl postavit hned osm hráčů základní sestavy. Hostující obrana odolávala útokům domácího celku až do 73. minuty, v níž si míč do vlastní sítě neštastně srazil Dellas. O tři minuty později pak římské sebevědomí utrpělo další ránu, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Scurto. Dynamo poté již v klidu dovedlo utkání do vítězného konce a Shatskichem ho navíc ještě zvýraznilo.


V duelu dvou týmů, které o víkendu shodně utrpěli porážku 0:3, se na Santiago Bernabeu body dělily. Trenér domácího celku Garcia Remon trochu překvapivě neudělal v sestavě oproti duelu na Barceloně ani jednu změnu. Do vedení šli ve 36. minutě hosté. Voronin sice nejprve trefil pouze břevno, ale po nešťastném odrazu od Samuela se míč dostal k Berbatovovi a pro něho již nebylo problémem poslat jej za Casillasova záda. Real po změně stran přidal plyn a v 69. minutě se po krásném průniku a přihrávce Figa radoval Raul. Pro toho to byl již 49. gól v evropských pohárech, čímž vyrovnal historicky nejlepší počin Alfreda di Stefana. Madridští toužili po vítězství a měli k němu blízko. Jenomže Ronaldo trefil pouze tyč a o chvíli později vyrazil Figovu penaltu Butt.

Tabulka:
1. Dynamo Kyjev531111:510
2. Bayer Leverkusen522110:78
3. Real Madrid52218:88
4. AS Řím50144:131

Skupina B je před posledními zápasy podobně zamotaná jako skupina A. Na postup pomýšlí stále ještě tři týmy, z nichž relativně nejsnazší práci by v šestém duelu měl mít Leverkusen, který bude doma hostit Dynamo. Tomu stačí uhrát v Bay Areně bod, nebo doufat, že Real nezvítězí na hřišti AS Řím.


Skupina C


Neuvěřitelnou bilancí se i nadále může pyšnit turínský Juventus, jemuž na pět vítězství stačil stejný počet vstřelených branek. V sestavě italského celku se trochu překvapivě objevily skoro všechny jeho hvězdy s Pavlem Nedvědem v čele. Ajax hrál na Delle Alpi o zachování teoretické šance na postup do osmifinále soutěže. O tu ho ale připravili Marceloa Zalayeta a domácí obrana. Uruguayský útočník vstřelil ve 14. minutě jedinou branku utkání. Defenziva turínského klubu zase držela na uzdě soupeřovy útočníky a když už se jí to nepodařilo, vše napravil letos v Lize mistrů zatím bezchybný Buffon.


Na Olympijském stadionu se očekávala hra kočky s myší a na hřišti to také tak vypadalo. Favorita uklidnil již ve 12. minutě utěšenou ranou Pizzaro a Bayern následně do přestávky zásluhou branek Salihamidžiče a Fringse navýšil své vedení až na 3:0. Izraelský tým se k ohrožení Kahnovy branky příliš často nedostával, přesto se po změně stran dočkal snížení. V 55. minutě srazil Kahn ve vápně Dega a sám postižený nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Bavorský velkoklub se tím však nenechal nijak deprimovat a zásluhou dvou branek v Bundeslize trochu spícího kanonýra Roye Makaaye nakonec zvítězil 5:1.

Tabulka:
1. Juventus Turín55005:015
2. Bayern Mnichov530210:39
3. Ajax Amsterdam51044:83
4. Maccabi Tel-Aviv51043:113

Jasným suverénem skupiny C je Juventus. Do osmifinále Ligy mistrů ho po povinné výhře nad Maccabi dorovodí mnichovský Bayern. Ajax a Maccabi budou v posledním kole jen na dálku bojovat o přestup do Poháru UEFA. Lepší výchozí pozici do tohoto duelu má amsterodamský celek, který doma hostí Bayern a s izraelským klubem má lepší vzájemné zápasy.


Skupina D


Na Old Traford se spíše než hráčům domácího týmu tleskalo Siru Alexi Fergusonovi, který vedl anglický tým v roli manažera již k tisícímu utkání. A jeho svěřenci mu v souboji o první místo tabulky skupiny D dali dárek v podobě vítězství. I když to se nerodilo zrovna snadno. United sice šli v 19. minutě zásluhou svátečního střelce Garyho Nevilla do vedení, ale další neproměněné šance společně s Carrollovou minelou při dalekonosné střele Diarry je o něj do přestávky připravily. Po změně stran naklonil pomyslné misky vah zpět na domácí stranu, a tentokráte již definitivně, svou sedmou brankou nejlepší střelec letošního ročníku Ligy mistrů van Nistelrooy.


Sparta bojovala v Toyota Aréně o možnost účasti ve třetím kole Poháru UEFA. Její turecký soupeř měl ještě teoretickou možnost postoupit do osmifinále Ligy mistrů. Pražané bez Poborského, Homoly a Pergla nijak nenadchli. Jejich první šanci neproměnil v 18. minutě Zelenka. Ba co víc, po nedorozumění stopera Kováče s brankářem Blažkem šli hosté záaluhou vlastní branky prvně jmenovaného do vedení, které až do konce zápasu nepustili. Sparta na bod měla, připravil ji o něj však nedůraz a neschopnost v koncovce. V té selhal především nejlepší střelec Gambrinus lihy Tomáš Jun.

Tabulka:
1. Manchester United532014:611
2. Olympique Lyon531112:810
3. Fenerbahce SK52037:136
4. Sparta Praha50142:81

V posledních kláních skupiny D jde již pouze o první místo v tabulce, o které si to na dálku rozdají Manchester United a Lyon. Fenerbahce má jistý Pohár UEFA. Sparta po loňské účasti v osmifinále Ligy mistrů letos nepřežije podzim v evropských pohárech a v Lyonu bude hrát pouze o čest, peníze a vylepšení dosti pošramoceného českého koeficientu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*Luis

Nesnášim AS to sou normálni paka. Za to, co předváděj, by je měli všechny zavřít!!!!! Největší propadák LM!!! No a Juventus nemastný neslaný, v podstatě jako vždy pořád stejný: Za to Mnichov se rozjíždí a možná to bude černý kůň soutěže. P.S. Figo zahodil poslední dobou hodně penalt mi připadá, nevim proč to nekope někdo jinej. Ale o to vlastně tolik nejde

Reagovat
HOST*sansiro

No, ten nemastny, neslany tym ma 15 bodu a vsech 5 zapasu drzel pod kontrolou, vyjma jedne sance od Makaaye! A nezda se mi stejny jako vzdy. Byl to predtim nejutocnejsi klub z Apenin.

Reagovat
HOST*sonny

Presne tak,Juve ma velkou sanci dojit do finale,stejen jak Chelsea a ACM.

Reagovat
smazaný uživatel

Na nekoho si zapomněl.

Reagovat
HOST*yarda

A na kohóóó? Já vím, na nás, že jo?

Reagovat
HOST*Sonny

No nevim na koho ten ctvrtej tym do semifinale je tezky tipnout mozna nejaky prekvapeni (Monaco,Lyon,Leverkusen) jako loni, Barce moc neverim sice hraje moc peknej fotbal, ale staci tym s propracovanou defenzivou a bude hotovo viz ACM, rad bych tam vydel Real,su jeho velkej fanousek, ale musim priznat, ze letos na to nemaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle tema jsme tu sice už rozebírali, ale ACM jsme porazili, tak jaké hotovo.

Reagovat
HOST*yarda

Ad Figo o tom jsem psal už na stránce Real-Bayer. Té penalty je škoda

Reagovat
exmafie

Figo bývá často naším nejlepším hráčem,ty neproměněné penalty jsou vždycky takovou kaňkou na jeho skvělých výkonech...

Reagovat
HOST*yarda

Tak tak

Reagovat
HOST*******

Jen jsem se chtěl zeptat fanoušků Realu,že jsem slyšel,že před rokem k nim přestoupil nějakej David Beckham???Není o něm slechu!!!Když jsem viděl zapas s Barcou tak jsem ho tam nevíděl,jo a mimochodemDOSTALI JSTE PĚKNĚ NA PRDEL,to vám patří ZMRDI a zápas s Leverkusenem a taky jsem ho tam neviděl.Jo vlastně viděl,když ho střídali KOKOTA!Kdyť hraje UPLNYY HOVNO,dej te ho už do PRDELE!!!Jste selý nebo CO???Napište jim to ať ho vyhodijou BUZIKA Forca England Teams!!!!!!!!Jo a snad Barcelona získá titul páč hraje nejlepší fotbal ve španělsku a v LM má samozřejmě taky velkou šanci ale bude to mít hodně těžký!!!Snad to nezískáte VY!!!Hrajete uplný HOVNO!!!!!!!!!!!!!!!fUCK Off Real!Forca všechny ostatní týmy na světě!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, další inteligent a dokonce šestihvězdičkový Jakému anglickému týmu, že to fandíš? Snad ne ManU, kterému dává Real pravidelně, jak ty říkáš, na prdel? Nebo všem ostatním, kteří nebyli v posledních, já nevím kolika letech, schopní vyhrát LM Oceňuji aspoň, že víš jak se píšou na klávesnici velká písmena, protože to je jediný klad, který se z tvého výblitku dá vyzdivhnout

Reagovat
HOST*alegre

YARDO, na podobné dementní výlevy chorobomyslných mozečků je snad lepší ani nereagovat. Oni stejně jen provokují. V pravé ruce myš a v levé? Však ty víš!

Reagovat
HOST*******

Jo tam jsem se spletl,patří tam Jste uplně slepý!!!!!

Reagovat
HOST*******

FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FORCA VŠECHNY OSTATNI TÝMY NA SVĚTĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A I RYBNÍKY FORCA FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL FUCK OFF REAL!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nejseš přihálšení ? Bojíš se,že te známe

Reagovat
smazaný uživatel

Už vím !!!Ješ tak zaostalí,že se nevíš se ani zaregistrovat

Reagovat
smazaný uživatel

Nadruhou stranu bychom ho měli ocenit. To není jen tak, psát to velkým a tolikrát s tolika vykřičníky...to je kumšt!

Reagovat
HOST*alegre

Je to De Bil.......a šestihvězdičkovej k tomu!

Reagovat
HOST*yarda

Jakpak to? Prostě pustí ruku z toho, co říkal výše Alegre, práskne tam CapsLock a jede. Pak vrátí levou na stejné místo a netrpělivě čeká na naše reakce

Reagovat
smazaný uživatel

Při jeho inteligenci to tak lehké být nemusí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele