Liga mistrů: souhrn úterních zápasů 4. kola

06.11.2007, 22:45, aktualizováno 06.11.2007, 22:45
Komentáře a souhrny
Ani jeden z týmů, které měly šanci, si dnes nezajistil postup do semifinále Ligy mistrů. Chelsea jen remizovala na hřišti Schalke, stejně dopadl Real na půdě Olympiakosu a Marseille prohrála v Portu. Ve velkém stylu se do hry vrátil Liverpool, když uštědřil Besiktasi debakl 8:0, další šok prožila Valencia, ta prohrála s Rosenborgem i doma. Výhrou v Doněcku k postupu nakročil Milán.
Skupina A
Liverpool získal ve třech zápasech jediný bod a byl na pokraji vyřazení, ale na Anfield Road spustil takovou kanonádu, že se hráči tureckého Besikase nestačili divit. Yossi Benayoun dal hattrick, po dvou gólech si připsali Crouch a Babel, další přidal Gerrard a skóre se zastavilo až na rekordním 8:0. V druhém utkání mohl Olympique Marseille slavit postup, prohrál však v Portu 1:2 a ještě bude muset bojovat. V nejlepší pozici je dvě kola před koncem neporažené Porto, ale i poslední Besiktas ještě může postoupit.

Liverpool FC - Beşiktaş JK 8:0

06.11.2007 20:45

Góly: 19. Peter Crouch, 32. Yossi Benayoun, 53. Yossi Benayoun, 56. Yossi Benayoun, 69. Steven Gerrard, 78. Ryan Babel, 81. Ryan Babel, 89. Peter Crouch

Rekordní zápas pražské Slavie padl, už jí nepatří nejvyšší porážka v Lize mistrů. Tento smutný primát odedneška drží turecký Besiktas, z Liverpoolu si odváží osmigólový nářez...

Domácí Reds byli ve svízelné situaci - měli jediný bod a nutně potřebovali vyhrát. Podle toho také do zápasu vstoupili, soupeře ihned zatlačili. První šance Voronina a Crouche se ještě neujaly, ale přesto přišlo brzké vedení, v 19. minutě vyžil chyby hostujícího Cissého Peter Crouch a nadvakrát překonal brankáře Arikana. Druhou branku mohl brzy přidat Riise, radost mu na brankové čáře zkazil Üzülmez.

Moc dlouho však fanoušci na Anfield Road nečekali. Ve 32. minutě Voronin centrem vybídl ke skórování Yossiho Benayouna a ten přesnou trefou rozehrál svůj parádní večer. Poločasové skóre 2:0 značilo bezpečný náskok Liverpoolu, ovšem co přišlo o přestávce, to asi nečekali ani ti největší liverpoolští optimisté.

Izraelský záložník Yossi Benayoun nejprve dvěma dorážkami během tří minut završil svůj hattrick. V 53. minutě poslal do sítě gólmanem vyraženou ránu Riiseho, o chvilku později pak Arikan vyrobil chybu, když opět jen vyrazil přímý kop Gerrarda a Benayoun měl opět snadnou pozici.

Liverpool ještě zdaleka nekončil. V 69. minutě hosté vyrobili další z chyb v rozehrávce, Reds se dostali do brejku, Steven Gerrard si narazil s Voroninem a pak měl štěstí v zakončení, když jeho střelu tečoval do protipohybu brankáře jeden z obránců. Dvanáct minut před koncem pak domácí potěšili oko fanouška pěkným gólem, konkrétně střídající Ryan Babel, jenž patičkou usměrnil přihrávku Benayouna.

V závěrečné desetiminutovce domácí přidali ještě dvě trefy. Nejprve se tři minuty po svém prvním zásahu trefil Babel a jestliže byl pátý gól domácích šťastný, tak ten sedmý byl hotovým darem z nebe. Dlouhý nákop z vlastní poloviny se dostal až k šestnáctce Besiktase, tam se snažil odvrátit Diata, jenže trefil jen nizozemského útočníka a od něj se míč obloučkem odrazil za záda nešťastného Arikana..

Tím Liverpool vyrovnal rekordní vítězství Ligy mistrů, ale nechtěl se dělit, a tak si do bezmocného soupeře kopl ještě jednou. Minutu před koncem Benayoun pěkným centrem vybídl Petera Crouche a protože ten byl na malém vápně zcela volný, nemohlo to skončit jinak, než osmou brankou v síti Besiktase.

Více informací k zápasu

FC Porto - Olympique Marseille 2:1

06.11.2007 20:45

Góly: 27. Tarik Sektioui, 78. Lisandro López - 47. Mamadou Niang

FC Porto navázalo na remízu v Marseille a svého soupeře dokázalo na domácím hřišti porazit poměrem 2:1. Důležité je pro Portugalce především to, že vystřídali Olympique na první příčce své skupiny Ligy mistrů.

Domácí se od začátku snažili prokazovat své ambice na vítězství a hned v první minutě kapitán Bruno Alves nadějně usměrňoval přímý kop Quaresmy mezi tři tyče. Poté se ke slovu dostali i hosté, Helton musel likvidovat pokus Cany. Úvodní minuty probíhaly ve znamení nepřesností na obou stranách. Především Porto se snažilo vyvinout na soupeře tlak, ale vlastními chybami se o něj připravilo. Když to nešlo kolektivně, musela se ujmout individuální akce.

Ve 27. minutě předvedl nádherné sólo Tarik Sektioui. Ještě na domácí polovině si přivlastnil balón a namířil si to soupeřově brance. Po cestě za sebou zanechal tři obránce Marseille a nakonec překonal i brankáře Mandandu. A Sektioui byl dál při chuti. Ještě před koncem prvního poločasu vymyslel báječnou přihrávku na Marka Čecha, hostující obránci však záměr na poslední chvíli překazili a dost možná se tak vyvarovali druhého inkasovaného gólu.

Vstup do druhého dějství měla o poznání lepší Marseille. Do necelých dvou minutách si senegalský útočník Mamadou Niang naskočil Bonnartův centr z pravé strany a rázem bylo skóre vyrovnáno. Domácí se málem rychle vrátili do vedení, blízko skórovaní byl Lisandro López, dobrou šanci však měla i Marseille, když Cana hlavičkoval těsně vedle. Kouč Porta Jesualdo Ferreira poté na hřiště poslal dalšího útočníka Heldera Postigu a tento tah se mu brzy vyplatil.

Marseille se dostala trochu pod tlak, hlavičkující Lisandro López ještě zblízka trefil jen břevno. Stejný hráč se však prosadil až v minutě 78., když využil perfektního uvolnění od Quaresmy. Postiga s Fucilem ještě v závěru spálili dvě tutovky, nic to ovšem nezměnilo na tom, že tři body bere Porto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Porto (POR)42205:38
2.Olympique Marseille (FRA)42115:37
3.Liverpool FC (ENG)411210:44
4.Besiktas JK (TUR)41032:123
Skupina B
Také skupina B mohla znát prvního postupujícího, ale londýnská Chelsea si bude muset ještě počkat. Na hřišti Schalke totiž uhrála jen bod za bezbrankovou remízu. Druhým favoritem na postup měla být Valencia, jenže po čtyřech kolech je všechno jinak. Před dvěma týdny přišlo překvapení v podobě prohry v Trondheimu, dnes to byl rovnou šok, neboť Netopýři norskému soupeři podlehli i doma. Rosenborg je tak ve skvělé pozici, je jen bod za vedoucí Chelsea, naopak Valencia je se třemi body poslední a k postupu potřebuje vyhrát oba zvývající zápasy, včetně toho posledního na hřišti Chelsea.

Valencia CF - Rosenborg BK 0:2

06.11.2007 20:45

Góly: 31. Steffen Iversen, 58. Steffen Iversen

Valencia utrpěla další ostudnou porážku v této sezoně. Před dvěma týdny podlehla Rosenborgu 0:2, nyní na Mestalle prohrála s norským klubem stejným výsledkem. Netopýři jsou tak překvapivě v tabulce skupiny B na posledním místě, s pouhým třemi body na kontě, naopak klub z Trondheimu je na skvělé druhé pozici, jen o bod za vedoucí Chelsea.

První příležitost měl uzdravený David Villa, jeho střela se však mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně měl šanci pozdější hrdina utkání Steffen Iversen, jenž stejně jako Villa nemířil přesně. Domácí byli blízko vedení ve 28. minutě, na Joaquinův roh si naskočil Helguera, výborným zákrokem dokázal zkrotit hlavičku španělského stopera brankář Lars Hirschfeld. Poté pálil těsně vedle Morientes. Když už se zdálo, že tlak Valencie vrcholí, přišel smrtící protiútok Rosenborgu, Skjelbred přihrál Iversenovi, který přesnou střelou z hranice pokutového území nedal Hildebrandovi šanci. V závěru poločasu se skvělou střelou prezentoval Villa, pokus španělského kanonýra vyrazil fantasticky Hirschfeld na roh.

Rosenborg hrál sebevědomě, Valencii nepouštěl do vyložených šancí a spoléhal na rychlé protiútoky. V 58. minutě kopal rohový kop Dorsin, nejvýše v pokutovém území vystoupal Iversen a umístěnou hlavičkou k tyči poslal norský klub už do dvoubrankového vedení. Iversen mohl zkompletovat hattrick v 72. minutě, Hildebrand však skvělým reflexem vyrazil jeho hlavičku přes sebe, dorážející Koné mířil do tyče. V závěru se ještě pokoušel snížit Žigič, ale jeho úsilí bylo marné.

Debut Ronalda Koemana na lavičce Valencie tak skončil katastrofálně, naopak hostující kouč Trond Henriksen může být se svým evropským debutem na trenérském postu nadmíru spokojený.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Chelsea FC 0:0

06.11.2007 20:45

Góly: -

Po bezbrankové remíze na půdě Schalke si Blues sice nezajistili postup, nicméně udrželi první příčku ve skupině B. Naopak německé mužstvo může poprávu smutnit, v utkání bylo lepším týmem, ale štěstěna se mu dnes obrátila zády, po čtvrtém kole tudíž stále zůstává na nepostupové pozici.

Úvodní minuty střetnutí byly na obou stranách opatrné, ale již v šesté minutě vyrobili zadáci Schalke chybu v rozehrávce, kterou málem potrestal Drogba, Neuer však vytáhl fantastický zákrok. S přibývajícími minutami se začalo více osmělovat Schalke. Hlavně levý obránce Westermann neustále zaměstnával brankáře Čecha, identickými střelami za pokutovým územím mu v devatenácté a dvacáté třetí minutě nadělal hodně problémů, český brankář obě střely s námahou vyrazil na roh.

To však v tomto utkání neznamenalo pro Chelsea odvrácení do bezpečí, jelikož německý tým měl z rohových kopů tři stoprocentní příležitosti. Po střele Westermanna z devatenácté minuty míč pravačkou neusměrnil mezi tři tyče Larsen, ve 23. minutě zase Bordon mířil hlavou těsně nad a do třetice ze situace po rohovém kopu neuspěl aktivní Westermann, když Petru Čechovi vypadl míč, v následné skrumáži se k míči dostal Westermann, ale pohotovou střelu mu z brankové čáry vykopl Belletti. Chelsea byla v této fázi utkání pod velkým tlakem, ale v závěru první půle mohla být ona, kdo vstřelí úvodní gól. Cole po skvělém individuálním průniku středem hřiště vysunul Drogbu, který byl stejně jako v úvodu utkání v tváři tvář Neuerovi, ale ani tentokrát ho nepřekonal, německý brankář míč vyrazil hrudí na roh.

Do druhého dějství utkání už nevyběhl Petr Čech, který si při jednom ze soubojů přivodil zranění, nahradit ho tak musel Ital Carlo Cudicini a hned v 51. minutě ho prověřil Mesut Özil. Ten pořádně zaměstnal obranu Chelsea, když se dostal za její záda, na přesné zakončení mu však nezbyly síly a svou střelu poslal přesně doprostřed brány. I druhý poločas jako by z oka vypadl tomu prvnímu, Chelsea se nikam nehnala, naopak domácí podnikali jeden útočný výlet za druhým – pravdou ale je, že v mnoha případech neúspěšně, protože naráželi na dobře postavený obraný blok Blues.

V 73. minutě bylo Schalke blízko ke vstřelení branky. Rafinha chytrým lobem nastřelil břevno, následnou hlavičku Løvenkrandse odvrátil do bezpečí Essien. V samotném závěru se mohl stát hrdinou utkání opět Løvenkrands, skvělým pasem ho vybídl Rakitič, dánskému fotbalistovi stál v cestě jen golman Cudicini, kterého sice obstřelil, ale nastřelil jen tyč!

V samotném závěru už jsme byli svědky jen drobných strkanic mezi tábory oběma týmy. Utkání mezi Schalke a Chelsea tak skončilo bezbrankovou remízou, z které mají odlišné pocity obě mužstva. Na straně Schalke panuje zklamání, na straně Chelsea určitě spokojenost. Takřka po celý zápas totiž měla německá strana územní převahu a více brankových příležitostí. Svěřenci trenéra Granta totiž do Německa přijeli spíše jen s defenzivními úkoly a na hřišti to vypadalo, že bod je pro ně úkolem číslo jedna.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chelsea FC (ENG)42205:28
2.Rosenborg Trondheim (NOR)42115:37
3.Schalke 04 (GER)41122:34
4.Valencia CF (ESP)41032:63
Skupina C
Dotřetice ani ve skupině C není ještě o ničem rozhodnuto. Šanci zajistit si postup měl Real Madrid, ale na hřišti Olympiakosu Pireus nedal gól, žádný nedostal a získal tak jen bod. V druhém utkání skupiny si první vítězství připsalo Lazio, když na svém hrišti zdolalo dvěma góly Rocchiho Werder Brémy. Římané tak oživili své šance na postup a zřejmě klíčový duel je čeká v příštím kole doma s Olympiakosem. I poslední Werder však má ještě naději.

SS Lazio - Werder Brémy 2:1

06.11.2007 20:45

Góly: 57. Tommaso Rocchi, 68. Tommaso Rocchi - 88. Diego (pen.)

Lazio se skvěle předvedlo fanouškům v domácím zápase proti Werderu Brémy a napínavý zápas nakonec vyhrálo 2:1. Všechny góly padly v druhé půli zápasu, kdy se za domácí dvakrát trefil Rocchi, za hosty už jen dvě minuty před koncem z penalty snížil Diego. Ve vypjatém utkání padly i dvě červené karty.

Oba týmy bojovaly až do poslední chvíle, lépe ale zápas vyšel Laziu a má tedy z těchto dvou klubů větší šanci na postup do osmifinále. Aktivněji začalo Lazio. Hned na začátku poslal Meghni rychlou přihrávku za pomalou obranu Werderu, kde míč převzal Rocchi, své dobré zakončování ale tentokrát ještě neukázal a míč poslal vedle brány. O chvíli později měl příležitost poslat svůj tým do vedení Ledesma, Tim Wiese ale kryl. Domácí se dále hnali kupředu. Ve třinácté minutě levý obránce Zauri tvrdou střelou zkusil štěstí, ale minul bránu. Další šanci měl Makinwa, Wiese ale byl znovu na správném místě.

Ve druhém poločase se do šancí začal dostávat i Werder. Diego zdálky prověřil připravenost gólmana Lazia Ballotty. V 57. minutě se do pokutového území dostal Meghni, ale než stačil vystřelit, byl faulován Naldem. Rozhodčí nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Rocchi. Penaltu sice Wiese vystihl a míč vyrazil, bohužel pro Werder však byl Rocchi na správném místě a v chumlu před bránou dostal míč do sítě. V 68. minutě pak Rocchi proběhl za obranu a přesnou střelou poslal svůj tým už do dvougóového vedení. Krátce před koncem utkání byl na druhé straně faulován v pokutovém území Mertensacker a sudí nařídil druhou penaltu v zápase. Vyloučen byl navíc ještě faulující Cribari. K míči se postavil Diego a už jen snížil na konečných 2:1 pro Lazio. Římané se tímto vítězstvím dostali před Werder a mají stejně bodů jako druhý Olympiakos, s nímž se střetnou v příštím kole, opět doma.

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - Real Madrid 0:0

06.11.2007 20:45

Góly: -

Real Madrid si odnesl bod za bezbrankovou remízu na hřišti Olympiakosu Pireus. Bílý balet měl zejména v prvním poločase více ze hry a jen špatná muška a "Šedý vlk" Nikopolidis jim zabránili odvést si ze stadionu Georgiose Karaiskakise vítězství. Chvílemi se zdálo, že nad Olympiakosem drží ochrannou ruku všichni olympští bohové. Real ani tentokrát na řecké půdě nevyhrál.

Hosté přijeli bez svého špílmachra Gutiho, na jeho místě nastoupil navrátilec do sestavy Sneijder. Také obrana doznala oproti utkání v Seville změny, když místo stopera zaujal Argentinec Heinze. Uzdravený Pepe se naproti tomu na hřiště nedostal. Červenobílí domácí se do zápasu vrhli s velkou vervou za podpory plného kotle stadionu. Real se však nenechal vyprovokovat, kromě Sergia Ramose, který inkasoval žlutou kartu za strkanici s kapitánem Řeků Djordjevičem. Střed zálohy tvořený Diarrou a Gagem však dokázal držet míč a zpomalit tak řecký první nápor.

Ve 12.minutě zabránil střele Lua Luy v cestě Heinzeho obličej. O minutu později se mohli radovat hosté z Madridu. Sneijder našel pěkným pasem Robinha a ten místo přihrávky na volného Van Nistelrooye volil střelu, kterou zastavil brankář Nikopolidis. O šest minut později vystřelil Sneijder, ovšem gólman Olympiakosu opět zachránil. Na opačné straně nedosáhl Kovačevič jen těsně na centr Djordjeviče.

Ve 23.minutě zahrával Sneijder roh na přední tyč, kde se prosadil Diarra a nastřelil brankovou konstrukci. Následný zákrok Gallettiho na malijského záložníka zůstal nepovšimnut. Real ovládl zápas a k vyjádření převahy chyběl pouze gól. Sneijder se snažil rozhýbat hru mužstva, příliš mu však nepomáhali oba útočníci, kteří nechávali zodpovědnost více na Robinhovi. Přesto měl ve 34.minutě největší šanci Realu Van Nistelrooy, který převzal přihrávku Sneijdera a jeho oblouček skončil na břevně.

Za domácí se osmělil Raúl Bravo, jehož rána zpoza velkého vápna jen těsně minula Casillasovu branku. Olympiakos se do konce poločasu chopil iniciativy, ale obrana Realu zbrzdila všechny pokusy ohrozit svou svatyni. Úspěšný byl zejména Marcelo, který si poradil na své straně s Gallettim.

V druhé části měl první velkou šanci Olympiakos. V 53.minutě špatně odkopl Cannavaro a Lua Luova střela se odrazila od obránce Realu, takže Galletti nemohl ideálně zakončit. Poté převzal otěže zápasu opět Bílý balet a Van Nistelrooy přestřelil po přihrávce Ramose. Přesto po další chybě Cannavara minul branku hostí Lua Lua.

Poté se vytáhl v 67.minutě brankář Nikopolidis, když zneškodnil přízemní střelu Sneijdera. Následně se mohl opět prosadit Robinho, ale jeho střela skončila mimo. V 71.minutě vyrazil hrdina utkání Nikopolidis dalekonosnou střelu Sneijdera, o minutu později si poradil i se střelou Robinha. Zanedlouho nedosáhl Raúl na přihrávku Ramose.

Schuster poslal do poslední desetiminutovky na hřiště čerstvé síly. Raúla a Robinha vystřídali Saviola a Balboa, ale stav zápasu se již nezměnil. Poslední příležitost měl za hosty po rohu Sneijdera hlavičkující Ramos, na druhé straně přestřelil střídající Archubi.

S výsledkem jsou nakonec spokojena obě mužstva. Real udělal velký krok pro postup do osmifinále, Olympiakos přežil všechny šance Realu a po remíze je v tabulce skupiny druhý. Trenéra Madridu Schustera může těšit navíc i zlepšení hry celého týmu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid (ESP)42208:58
2.Olympiakos Pireus (GRE)41216:65
Lazio Řím (ITA)41216:65
4.Werder Brémy (GER)41035:83
Skupina D
Obhájce trofeje AC Milán znovu potvrdil, že je týmem dvou tváří. Zatímco v domácí lize se mu nedaří, v LM jde neohroženě za postupem. Zvládl i druhý zápas se Šachtarem, na jeho hřišti vyhrál 3:0, když ve všech gólech měl prsty Inzaghi, a s devíti body vévodí tabulce. V druhém utkání si důležité vítězství připsal Celtic Glasgow. Ten v soboji tříbodových nejtěsnějším rozdílem zdolal Benfiku Lisabon a dostal se na druhé místo.

Celtic FC - SL Benfica 1:0

06.11.2007 20:45

Góly: 45. Aiden McGeady

Celtic porazil Benfiku nejtěsnějším rozdílem 1:0 ggólem Aidena McGeadyho z konce poločasu a udržel si tak naději na postup ze skupiny. Hosté z Lisabonu dohrávali zápas v deseti, pět minut před koncem byl vyloučen Binya.

Domácím chyběla jejich největší hvězda Nakamura, jeho roli ale výborně zvládl McGeady, který je v posledních dnech ve vynikající formě. Jeho gól posunul Celtic k branám postupu ze skupiny.Trenér Skotů Gordon Strachan postavil skoro stejnou sestavu jako ve víkendovém utkání v Kilmarnocku,jedinou změnou bylo nasazení McGeadyho na post levého záložníka.

První šanci zápasu měli hosté, ale Cardozovu střelu ze sedmé minuty Boruc vyrazil. Za dvě minuty mohl skórovat Celtic, po Harleyově přímém kopu hlavičkoval vedle neobsazený Kennedy. O chvíli později se zkoušel znovu prosadil Cardozo, ale ztroskotal na brankáři domácích. V těchto chvílích utkání nabíralo na obrátkách, své štěstí zkoušel také Brown, Quim vyrazil jeho střelu na rohový kop. Benfice způsoboval obrovské problémy Vennegoor of Hesselink, který vyhrával drtivou většinou vzdušných soubojů. Celtic pomalu stupňoval svůj tlak, který přinesl ovoce ve 45. minutě. Na McGeadyho střelu neměl Quim nárok.

Druhý poločas přinesl zajímavou podívanou, oba týmy se snažily vstřelit gól. Hodně prostoru dostávali záložníci McGeady s Jarošíkem, kteří svými průniky po křídlech dělali Benfice nemalé potíže. V posledních minutách vsadil trenér hostů vše na útok, ale ani dvojité střídání na hrotu gólový úspěch nepřineslo. A když byl v 85. minutě vyloučen lisabonský Binya, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Šachtar Doněck - AC Milán 0:3

06.11.2007 20:45

Góly: 66. Filippo Inzaghi, 72. Kaká, 90. Filippo Inzaghi

Domácí si museli své předzápasové choutky na průběžné vedení ve skupině D nakonec nechat zajít. Milán rozhodl o své tříbrankové výhře ve druhém poločase, velký večer požil hlavně střídající Inzaghi, který se zařadil ke střeleckým legendám.

V mrazivém počasí v Doněcku diváci nejdřív spolu fotbalisty uctili minutou ticha památku v pondělí zesnulého Nilse Liedholma, bývalého vynikajícího hráče i trenéra hostujícího AC Milán.

Oba týmy začaly hodně opatrně. V úvodu zaujaly jen propagační pokus hostujícího Serginha a přímý kop doněckého Razvana Rata z třiceti metrů, který byl o poznání nebezpečnější a skončil kousek vedle Didovy tyče. Hostujícímu celku se drahnou dobu vůbec nedařilo zaútočit. Dlouhé nekopávané balóny většinou jediného útočníka Gilardina nenacházely, a tak se Milán často zbytečně rychle zbavoval míče.

Šachtaru se dařilo o něco lépe. Jadson nádherně uvolnil Čigrinského, jenže ten jen napálil rukavice brankáře Didy. Lucarelliho pokus poté opět zlikvidoval pozorný Dida a Srnovu snahu zhatil dobrým obranným zákrokem Nesta. Milán se s blížícím se závěrem poločasu trochu vzchopil a Gilardino dal o sobě brankáři Pjatovovi dvakrát vědět. Nejednalo se však o žádné velké šance, čas hostujících střelců měl teprve přijít.

Do druhého poločasu vyběhl úplně jiný Milán. Hosté sice na hřišti na první pohled nedominovali, Šachtar však téměř nepouštěli na dostřel Didy. A sami byli o mnoho nebezpečnější. V 56. minutě vážně zahrozil Massimo Ambrosini, když Pirlův přímý kop umístil do tyče domácí branky. O sedm minut později pak na hřiště vtrhl jako druhý útočník Filippo Inzaghi a začaly se dít věci.

Už za tři minuty svého pobytu na hřišti Inzaghi poprvé skóroval. Zmocnil se míče a nekompromisně ho poslal přesně k tyči. "SuperPippo" si ihned porozuměl s Kaká a svému brazilskému spoluhráči v 72. minutě připravil druhý gól. Utkání bylo rozhodnuto, jelikož snaha domácích vyšla naprázdno. Za hosty se ještě prosadil po přihrávce Pirla znovu Inzaghi. A trefa to pro něj byla hodně významná. Filippo Inzaghi totiž vstřelil svůj 62. gól v pohárové Evropě, čímž vyrovnal absolutní rekord legendy Bayernu Mnichov Gerda Müllera.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AC Milán (ITA)430110:49
2.Celtic Glasgow (SCO)42023:46
3.Šachtar Doněck (UKR)42024:76
4.Benfica Lisabon (POR)41032:43

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*Pedrozzz

Rosenborg, nebo spíš Valencia... No a Besiktas - vzpomene si ještě někdo na Sešívky? aneb co vidíte? ... Tak vidíte!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rekord Slavii moc dlouho nevydržel.

Reagovat
HOST*Radys

když se daří, tak se daří

Reagovat
HOST*Batistuta

Reagovat
HOST*x

Reagovat
rufus

co bys čekal, jsou věčně druhý

Reagovat
HOST*Rossoner

chlapi FORZA MILAN

Reagovat
HOST*Márty

forza milan ok Lazio

Reagovat
HOST*Mimi8

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees ROSENBORG takto sa hra krasa toto super mozno bude aj postup jupiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
Hiko

Postup bude ještě velmi náročný, doma Chelsea a především na Schalke - to jsou dva zápasy, které mohou dopadnout i bez bodu... Ale nebudu pesimista, uděláme bod s Chelsea a uvidíme, jak bude situace vypadat. Každopádně víme, že jsme schopni porazit kohokoliv!

Reagovat
Shevchenko

To jsem zvědav, jak dopadnout Liverpool s Valencii, Liver musí porazit Porto doma a Marseille venku. Oba jsou hodně silní a je možné, že Liver stratí. Podle mě postup 50% na 50%. Valencie musí porazit Schalke, Cheslea vyhraje v Rosenborgu a Rosenborg nevyhraje na Schalke, Valencie tak musí vyhrát venku nad Cheslea, ne nemožné, ale těžké, i když jim asi už o nic nepůjde. Postup 40%.

Jinak FORZA MILAN!

Reagovat
HOST*1860

valencii bych daval sanci na postup tak 20%, na chelsea nevyhrajou.. jsem si tim docela jistej..

Reagovat
-Kopy-

Vítězem Poháru UEFA v sezoně 2007/2008 se stáva Valencia CF...

Reagovat
smazaný uživatel

no, nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

je tam Bayern

Reagovat
HOST*

ten v UEFĚ moc neválí...

Reagovat
rufus

tam jsou ale těžší týmy než je Rosenborg

Reagovat
Zajda

Včera jsem dával do přehledu první příspěvek s názvem TIPY...a někdo mi psal že je kravina dávat 02 na Valencii s Trondheim....no nevim já tam vidím že mi to vyšlo. Takže já sjem spokojenej hlavně s Liverpoolem:-* YNWA i love LFC! Tak se mějte jdu si pro 1431 :-*čaute

Reagovat
HOST*

slušný no. Hlavně bylo dobrý, že tam bylo celkem dost 10 a 02, ale třeba jsi tam fláknul 0 na Real a hlavně tu 02 na Rosenborg a ono to vyšlo. Gratuluju...

Reagovat
smazaný uživatel

Šance Liverpoolu vidím 70:30. Když mu teče do bot,tak jede jako dobře namazaný stroj.CHelsea žádná sláva a může být ráda po Čechově kiksu,že nedostala na zadek.Valencia to je propadák.

Reagovat
HOST*

valecia nemasancu postu pit a pochibujem ze bude mat aj pohar uefa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele