Liga mistrů - preview středečních zápasů 6. kola

12.12.2007, 08:41, aktualizováno 12.12.2007, 08:41
Previews
Poslední dvě volná místa pro osmifinále zbyla v Lize mistrů. V přímé bitvě se o ně dnes večer utkají Rangers s Lyonem ve skupině E, v "géčku" spolu budou soupeřit Fenerbahce a PSV. Pražská Slavia končí své účinkování v základní skupině domácím zápasem se Sevillou.
Skupina E
Rangers FC - Olympique Lyon  (středa 20:45)
O druhé postupové místo ve skupině E si v přímém souboji v Obros Parku rozdají domácí Rangers s Lyonem. Glasgowskému týmu stačí remíza, pokud chce Lyon zůstat v Lize mistrů, musí vyhrát.

Oba týmy mají po sedmi bodech, další údaje však hrají pro Rangers. Ti mají lepší skóre a v prvním utkání v Lyonu dokázali vyhrát vysoko 3:0. Domácí navíc v Ibrox Parku už čtrnáctkrát v řadě neprohráli a prodloužení této série je pošle do osmifinále nejprestižnější evropské soutěže.

"Naše domácí série je statistika, kterou věříme, že dokážeme udržet," říká trenér Walter Smith. "V úvodu soutěže jsme naše soupeře trochu zaskočili. Nemyslím si, že před startem základních skupin očekávali, že nyní budeme v takovéto pozici," usmál se.

Skotskému klubu hraje do karet i fakt, že měl o víkendu volno. A hráči by tak měli být na Lyon perfektně připraveni. Smithovi dělají vrásky na čele jen zranění důležitých hráčů. Nastoupit nemůže útočný trojlístek DaMarcus Beasley, Jean-Claude Darcheville, Nacho Novo, na hrou se tak nejspíš bude bít osamocený Daniel Cousin.

Lyonští se budou snažit odčinit domácí porážku s Rangers, která je málem uvrhla do velké krize. V Lize mistrů to se svěřenci Allana Perrina vypadalo zle nedobře, v Glasgow však budou mít všechno ve svých rukou. Pokud zvítězí, udrží se v Lize mistrů, pokud ne, tak si na jaře zahrají Pohár UEFA.

"Uděláme všechno pro to, abychom se dostali mezi posledních šestnáct," hlásí Perrin. Pro něho je to klíčový úkol, jelikož Lyon poslední čtyři roky ve vyřazovacích bojích nechyběl. "Rangers jsou favorité, protože jsou na tom lépe a stačí jim bod," dodal kouč Lyonu.

Na rozdíl od domácích neměl Lyon v lize volno. A co víc, svůj zápas na hřišti Caen dokonce prohrál 0:1, přesto vede tabulku. Také hostům chybí několik hráčů. Zraněni jsou Brazilci Cris, Fábio Santos a Fred stejně jako švýcarský obránce Patrick Müller.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - VfB Stuttgart  (středa 20:45)
V posledním utkání skupiny E mezi FC Barcelonou a VfB Stuttgart půjde pouze o sportovní čest. Oba týmy již nemohou změnit své umístění. Barcelona je jistý vítěz skupiny, zatímco Stuttgart je jasně poslední. V utkání tak pravděpodobně dostanou šanci hráči, na které se běžné nedostane.

FC Barcelona opět o víkendu potvrdila, že na Nou Campu je v Primera División k neporažení. Zatím neztratila ani bod a posledním, kdo poznal sílu Barcelony, bylo Deportivo La Coruňa. To zde prohrála 1:2. FC Barcelona je na druhém místě tabulky se 4 bodovou ztrátou na vedoucí Real Madrid.

V utkání proti Stuttgartu povede domácí asistent hlavní trenéra Johan Neeskens, protože Frank Rijkaard má trest za vykázání na tribunu z minulého zápasu s Lyonem, který skončil 2:2. "Znám náturu německých týmů, nikdy se nevzdávají, i když už o nic nejde,” uvedl asistent trenéra Johan Neeskens. Domácí již mají k dispozici dvojici Deco a Samuel Eto’o, kteří zasáhli i do víkendového zápasu. Naopak by měl odpočívat Víctor Valdés a Lionel Messi. "Očekávám otevřený zápas s šancemi na obou stranách. Ani jeden z týmu nebude pod tlakem,” uvedl Johan Neeskens.

Výsledky Stuttgartu jsou letos jak na houpačce. Poslední zápas však německému týmu vyšel, když porazil VfL Wolsburg 2:1. V tabulce je až na osmém místě s 10 bodovou ztrátou na vedoucí Bayern Mnichov. Stuttgart v minulém kole Ligy mistrů poznal jak chutná vítězství, když porazil Glasgow Rangers. Proti Barceloně se bude chtit ukázat. "Je to velká výzva hrát proti tak silnému týmu. Očekávám, že můj tým ukáže nadšení, chuť do hry, a že budu na hráče po zápase pyšný,” uvedl trenér hostí Armin Veh. Stuttgartu má velké problémy se složením sestavy. Pro zranění budou chybět střelci Mario Goméz a Cacau. Dále pak Andreas Beck, Serdar Tasci a Sami Khedira. I přes řadu absenci kouč Armin Veh očekává, že to bude svátek pro všechny jeho hráče a doufá, že si zápas hráči užijí a budou se bavit fotbalem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Barcelona (ESP)53209:211
2.Rangers FC (SCO)52127:67
3.Olympique Lyon (FRA)52128:107
4.VfB Stuttgart (GER)51046:123
Skupina F
AS Řím - Manchester United  (středa 20:45)
Jak AS Řím, tak jeho středeční sok Manchester United, už nemají vůbec o co hrát. Nejen, že obě mužstva mají už jistý postup do další fáze Ligy mistrů, ale také už ani nebudou ve vzájemném zápase bojovat o lepšé pozici, neboť má hostující Manchester o úctyhodných pět bodů více, než jeho italský soupeř.

Italové si zajistili postup do osmifinále Ligy mistrů v minulém kole, když snadno přehráli kyjevské Dynamo 4:1. Zato již jistý postupující – Manchester – naposledy přehrál o fous Sporting, když až v závěru zachránil tři body pro Rudé ďábly přímý kop Cristiana Ronalda.

Podle zákulisních informací se kouč ManU Sir Alex Ferguson chystá dát ve středu šanci předvést se mladíkům, když už není o co hrát. To AS Řím půjde do utkání naplno, už jen proto, že stále neodčinilo ostudnou porážku 1:7 z loňského čtvrtfinále stejné soutěže. Letos už dostalo AS jednu možnost odplaty, ale na Old Trafford, sice ve značně povedenějším utkání, prohrálo 0:1. Proti Giallorossi hovoří jednoznačně také historická bilance s anglickými týmy. Vzpomeňme třeba na památnou prohru s Liverpoolem až na penalty ve finále tehdejšího PMEZ v roce 1984. I přes zvýšenou motivaci mužstva nehodlátrenér Spaletti poslat do boje nejsilnější jedenáctku a i on tak nejspíš dá možnost vyniknout hráčům širšího kádru.

Římský celek nadále postrádá trio borců Cassetti, Aquilani a Perrotta. I přes avizované šetření několika hráčů pro nadcházející ligový zápas s Turínem by měli od začátku nastoupit dvě hvězdy týmu Totti a Taddei, kteří po dlouhé pauze způsobené zraněním potřebují zápasovou zátěž.

Na druhé straně manažer Sir Ferguson má také několik hráčů, kteří nemohou hrát kvůli zraněním. A tak, jak sám potvrdil, dá šanci také hráčům, kteří pravidelně nenastupují v základu. "Není pochyb o tom, že s sebou vezmeme nějaké mladíky. Vyhráli jsme skupinu, takže nehrozí žádné ovlivnění výsledného umístění ve skupině," řekl Ferguson klubovému rádiu. Na soupisku pro utkání v Itálii tak byla připsána i jména jako jsou Jonny Evans, Gerard Pique, Danny Simpson či Chris Eagles.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.45 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sporting Lisabon - Dynamo Kyjev  (středa 20:45)
Na stadionu José Alvaladeho v Lisabonu už nepůjde ve středu večer o nic. Karty jsou rozdány jasně. Sporting bude na jaře hrát Pohár UEFA, Dynamo v Evropě pro letošek končí.

I přesto ale kouč Sportingu paulo Bento říká: "V každém zápase Ligy mistrů jde o prestiž, i v tom zítřejším, a proto ho chceme vyhrát!" Sporting vítězné zápasy potřebuje. V lize nevyhrál od začátku listopadu a fanoušci začínají být netrpěliví. Ani poslední vítězství 4:0 v portugalském poháru nad týmem Louletano DC je nemohlo uklidnit. Pro zápas už bude znovu připraven útočník Liedson, který kvůli rozmíšce s koučem vynechal zmiňované pohárové utkání. Naopak stále bude chybět zraněná trojice Yannick Djaló, Pedro Silva a Derlei.

Dynamo stále čeká na první body v letošní Lize mistrů a v Lisabonu bude mít k jejich zisku poslední příležitost. V ohrožení je neslavný klubový rekord ze sezony 1994/95, kdy Dynamo uhrálo dva body. Mimo Kyjev ale tým naposledy zvítězil v roce 2000, kdy přivezl tři body z Trondheimu. Proti Sportingu nemůže Oleg Lužnyj počítat s brankářskou jedničkou Olexandrem Šovkovským, který má vážně poraněné koleno. Jeho místo s největší pravděpodobností zaujme 20letý mladík Rybka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.25 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Manchester United (ENG)550012:315
2.AS Řím (ITA)531110:510
3.Sporting Lisabon (POR)51136:84
4.Dynamo Kyjev (UKR)50054:160
Skupina G
PSV Eindhoven - Inter Milán  (středa 20:45)
Středeční program Ligy mistrů nám nabídne souboj již jistého postupujícího ze skupiny G, Interu Milán, a dosud o postup bojujícího PSV Eindhoven. Domácí vědí, že jedině výhra jim může zajistit postup mezi nejlepších šestnáct. Ale ani tři body nakonec nemusejí Nizozemcům stačit, protože postup má ve svých rukou Fenerbahce. Turci mají na svém kontě bodů 8 oproti sedmi bodům PSV, takže pokud porazí moskevský CSKA, tak mají zaručený postup.

PSV už mají alespoň jedno jisté – na jaře si zahrají minimálně Pohár UEFA. Svěřenci dočasného trenéra Jana Wouterse, který nahradil Ronalda Kocmana, se ale určitě nebudou chtít postupu v Lize mistrů vzdát jen tak bez boje. Nahrávat by jim mohlo do karet i postavení Interu, který jede do Holandska jako jistý vítěz skupiny G, takže na výsledku už mu nemusí tolik záležet. Kapitán domácích Timmy Simons věří ve své spoluhráče a tvrdí, že je tým v dobrém rozpoložení navzdory minulému týdnu, kdy PSV potupně prohrál 2:4 s Rodou JC. "Na tréninku se snažíme odevzdat vše, pracujeme na více než 100 procent. Chceme ze sebe v zápase proti Interu dostat to nejlepší. Chceme splnit náš cíl, kterým je postup mezi nejlepších šestnáct," říká Simons. Podobně se vyjádřil i trenér Wouters: "Je to velice důležitý zápas. Stále máme šanci postoupit. Víme, že je tu sice velmi malá šance, ale nikdy nevíte co se stane," věří v zázrak Wouters a dodává: "Inter má poměrně rozsáhlou marodku a nemůže hrát ani Ibrahimovič, který je suspendovaný. Sice to neznamená, že přijede Inter se slabým týmem, ale nějakou šanci máme."

Domácí budou pro rozhodující bitvu postrádat Dannyho Koevermanse, který má svalové problémy. Také určitě nenastoupí Eric Addo, který si odpykává čtyřzápasový trest za plivnutí na soupeře. Touto dvojicí ale marodka nekončí - Jan Kromkamp, John de Jong, Tommie van der Leegte a Manuel da Costa jsou zraněni a na trávníku se také neukážou. I trenér Interu Roberto Mancini bude muset udělat několik změn. Italové nenastoupí bez suspendovaného tria Nicholas Burdisso, Zlatan Ibrahimovic a Walter Samuel. Patrick Vieira, Luis Figo, Olivier Dacourt, Luis Jimenez a Dejan Stankovic jsou vyřazeni kvůli zranění. "I přesto, že jsme ve skupině první, nesmíme usnout na vavřínech a stále pokračovat ve stejných výkonech. Cesta je ještě dlouhá a já doufám, že se nám zranění hráči brzy uzdraví," poznamenal Mancini.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.45 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fenerbahce SK - CSKA Moskva  (středa 20:45)
Souboj dvou ve svých ligách třetích týmů je na programu posledního kola skupiny G. Proti sobě se na Stadionu Sükrüho Saraçoglua postaví domácí Fenerbahce a ruské CSKA Moskva, které zatím v Lize mistrů získalo jediný bod a je tak bez šance na udržení se v pohárové Evropě i pro jarní část sezony.

Velice špatně si zatím v letošním ročníku Champions League vede ruské CSKA Moskva, které v předchozích ročnících platilo spíše za nevyzpytatelného a zpravidla mimořádně těžkého soupeře. Zvláště na studené ruské půdě to většinou mívávaly nelehké i silnější soupeři. Letos však CSKA i doma prohrálo dva zápasy a to s PSV a Interem. Doma alespoň s Fenerbahce uhráli moskevští svůj jediný bod. Takřka přesně před měsícem hrálo CSKA svůj poslední ligový zápas, což určitě nemá na výkony Gazzajevových hochů blahodárný vliv.

To turecká liga je nadále v plném proudu, Fenerbahce však zatím úplně nenaplňuje vysoká očekávání. Je zatím třetí o tři body za senzačně vedoucím Sivassporem a o bod za svým Istanbulským rivalem Galatasarayem, kterého v minulém kole Fenerbahce přehrálo 2:0. Díky posledním třem vyhraným zápasům se Fenerbahce dostalo do dobré formy a teď je připraveno poprat se o postup do osmifinále Champions League. Před posledním utkáním skupiny má pouhý jednobodový náskok na PSV, které doma přivítá už jistě první Inter Milán.

Tři brazilské hvězdy, které podle zahraničních médií sleduje slovutný Inter Milán - Jo, Vagner Love a Carvalho - nenastoupí a moskevskému celku by mohli citelně scházet. Zajímavé je, že tyto hráče nepustí do hry rozdílné problémy, kterými jsou: zranění, rodinné problémy a spor s managementem. A aby toho nebylo málo, jeden z bratrů Berezutských, Vasilij, je zraněný a v karetním trestu se nachází dvojice fotbalistů Rahimič, Dudu. Kádr CSKA je tak značně prořídlý, což hraje do karet hostujícímu Fenerbahce.

To navíc absence klíčových nikterak výrazně nesužují. Ze hry je pouze Tumer Metin, svůj závod s časem ještě prožívá momentálně zraněný Appiah, který bude dělat určitě vše pro to, aby mohl svému týmu pomoci k postupu. Ze hry je už vyřazen jen suspendovaný Moreno, ostatní borci jsou na středeční večer připraveni. Včetně srbského kanonýra Kežmana, který se po zranění vrátí do sestavy Fenerbahce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.65 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán (ITA)540111:412
2.Fenerbahce SK (TUR)52215:58
3.PSV Eindhoven (NED)52123:57
4.CSKA Moskva (RUS)50146:111
Skupina H
Arsenal FC - Steaua Bukurešť  (středa 20:45)
Arsenal přivítá v posledním kole základní skupiny Ligy mistrů na Emirates Stadium Steauu Bukurešť.

Ve skupině H je o postupujících již rozhodnuto, otazník tak visí už jenom nad tím, kdo obsadí konečné první místo. Druhý Arsenal ztrácí na první Sevillu dva body. Jestliže bude chtít londýnský celek vyhrát skupinu, bude muset bezpodmínečně porazit rumunský klub a doufat v zaváhání Sevilly v Praze, kde se Andalusané utkají se Slavii.

Kanonýři mají za sebou náročný program, v jednom týdnu sehráli tři náročné ligové duely, z nichž získali čtyři body. Nejvytíženější hráči tak v zápase proti Steaue zůstanou na lavičce a šanci dostanou náhradníci. Jak potvrdil manažer Arsene Wenger, v zápase s klubem z Bukurešti nastoupí do branky Jens Lehmann:"Ano, Lehmann zítra (ve středu) nastoupí od začátku utkání." Německý brankář chytal naposledy za Arsenal před téměř čtyřmi měsíci v ligovém zápase proti Blackburnu, v němž udělal velkou hrubku. Poté se navíc Lehmann zranil a v bráně se utábořil spolehlivý Almunia.

"Postoj Jense byl fantastický. Když se díváte na tohoto muže, nemůžete neříct, že je to opravdový profesionál. Jens je příkladem pro každého," pochvaloval přístup Lehmanna k roli dvojky Wenger, jenž dále pokračoval slovy:"To není dárek pro Lehmanna, jeho nasazení slouží k připravenosti a konkurenceschopnosti. Jestli bude chytat Jens dobře, žádný problém se tím nevytvoří. Všichni máme jeden cíl, udělat maximum pro klub a to můžeme dělat jen v případě, že budeme správně fungovat jako tým." Ať tak, či onak, na otázku ohledně setrvání Lehmanna v klubu v druhé polovině sezoně Wenger odpověděl:"To nemohu garantovat."

Londýnský klub nastoupí do utkání bez stále zraněného trojlístku Fabregas, Flamini, Hleb. Naopak do sestavy se po dlouhém zranění vrací Robin van Persie a také středopolař Diaby. "Robin je připravený a bude v sestavě," potvrdil Wenger a poté dodal:"Ještě jsem se nerozhodl, zda bude hrát od začátku. Část utkání ale určitě odehraje."

Po nedělní porážce od Middlesbrough Wenger potvrdil, že někteří hráči budou ve středečním utkání odpočívat:"Neexistuje žádný pohárový tým, před tím jsem jeden měl, ovšem nyní cítím, že hráči jsou zkušenější a jsou plnohodnotnými členy prvního kádru. V neděli nás čeká další zápas a v týmu mám hráče, kteří odehráli čtyři utkání za sebou na cizím hřišti, včetně utkání v Seville. Někteří z nich potřebují odpočinek."

Steaua je v rumunské lize na páté příčce, svěřenci trenéra Mariuse Lacatuse v posledním ligovém zápase vyhráli nejtěsnějším rozdílem nad Bistritou. Toto vítězství určitě nezastíní smutek fanoušků klubu z hlavního města Rumunska z neúspěšného účinkování v milionářské soutěži. Rumuné získali ve skupině H jediný bod za remízu v minulém kole se Slavii Praha. Tento výsledek však znamenal postup slavistického mužstva do Poháru UEFA na úkor Steauy.

"Arsenal může nastoupit s náhradníky, ale oni i tak budou mít na hřišti jedenáct skvělých a technicky vybavených fotbalistů. Po hráčích chci, aby na hřišti odevzdali maximum. Jestli budeme hrát dobře a prohrajeme, protože náš soupeř bude lepší, tak já nebudu zklamaný," řekl na tiskové konferenci trenér Lacatus, který se bude muset v utkání obejít bez suspendovaného záložníka Mariuse Croitora a zraněného dua - Banel Nicolita a Pawel Golanski.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 4.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - Sevilla FC  (středa 20:45)
Důstojně a nejraději výhrou se chtějí fotbalisté Slavie Praha rozloučit s premiérovým účinkováním v Lize mistrů. Ve středu nastoupí ve svém posledním zápase ve skupině H proti FC Sevilla a se španělským soupeřem budou hrát především o čest. Na třetím místě Slavie a jejím přesunu do Poháru UEFA už výsledek nemůže nic změnit, Seville, jež v prvním utkání porazila Pražany doma 4:2, jde ještě o udržení prvního místa.

Slávistický kouč Karel Jarolím se i v posledním pozimním zápase bude muset obejít bez řady zraněných. Chybět mu budou Švento, Švec, Kalivoda, Dřížďal, Latka, Vlček a Janda. Navíc nemůže nastoupit Gebre Selassie, který není na soupisce pro Ligu mistrů a do evropských pohárů bude moci zasáhnout až v jarním pokračování.

Ani hostující kouč Manolo Jiménez nepřivezl do Prahy kompletní kádr. Kvůli trestu za žluté karty mu budou chybět Keita a Adriano, hrát nemůže zraněný kapitán Navarro a také brankářská jednička Palop. Ten si v posledním ligovém kole při výhře 3:1 nad Murcíí zlomil ruku a minimálně dva měsíce bude týmu chybět, takže na strahovském trávníku nejspíš na jeho místě nastoupí Ital Morgan De Sanctis.

"Ale i bez nich je to nesmírně kvalitní tým. Ofenzivní síla v útoku, ať hraje Kanouté, Keržakov či Luis Fabiano, je obrovská. Největší nebezpečí hrozí každému soupeři z pravé strany, kde se do útočení zapojují navíc Daniel Alves a Navas," shrnul poznatky o soupeři kouč Slavie Karel Jarolím. "Viděl jsem jejich poslední ligový zápas a hra byla hodně podobná té, se kterou zdolali nás v prvním souboji. Tam jsme jim to ale sami až příliš usnadnili. Doufám, že nyní se těch hrubých chyb v obraně vyvarujeme," přál si Jarolím.

Kouč je rád, že jeho celek zvládl poslední ligový souboj a v čele tabulky přezimuje s pětibodovým náskokem. "Klukům ty tři body z Kladna psychicky dost pomohly. Na zápas se Sevillou jsou nabuzení a budou se chtít s příznivci rozloučit výhrou," doplnil slávistický kouč. "Docela mě ale mrzí, že při takovém podzimu, kdy hrajeme Ligu mistrů a vedeme tabulku, chodí tak málo diváků. Mrzelo by mě, kdyby na Sevillu nebylo vyprodáno," dodal Jarolím.

Zatímco v Lize mistrů má Sevilla postup jistý, v domácí ligové soutěži na tom není nejlépe. Za rozhodnutého stavu ve skupině je podle Jarolíma proto středeční zápas pro Španěly větší zlo než pro Slavii. "Byl bych rád, kdyby nás soupeř trochu podcenil. My budeme mít výhodu domácího prostředí a i počasí by mělo hrát spíše v náš prospěch, ale je to potřeba přenést na hřiště," řekl Jarolím.

Trenér se nedomnívá, že bude k vidění opatrný zápas. Určitě prý ne ze strany Slavie. "Kdybychom tak chtěli hrát, bylo by to čekání na to, až dostaneme gól. Doufám, že z naší strany to bude o aktivitě dopředu a pozorné obraně. Budu chtít, aby se do útoku zapojovalo co nejvíce hráčů. Jen tak přinutíme soupeře k tomu, aby musel svou energii dávat i do obrany," naznačil Jarolím, s jakou taktikou pošle své svěřence na trávník.

Na závěrečný zápas Ligy mistrů se slávisté připravují od sobotního střetnutí v Kladně. Především se zaměřili nácvik standardních situací, tedy činnost, která jim v posledním ligovém duelu zajistila tříbodový zisk. V Seville sami ale po jedné z nich inkasovali. "V odvetě tomu chceme zabránit. Naopak si myslím, že je to cesta jak překonat soupeře," dodal Jarolím.

Pilíř zadních řad Erich Brabec, který v Seville nehrál, tvrdí, že v každém zápase Ligy mistrů o něco jde. "Nejinak tomu bude i ve středu a doufám, že s diváky rozloučíme vítězstvím a uděláme tak dobrou tečkou za podzimem," řekl Brabec. Na útočné duo Luis Fabiano - Kanouté se prý nijak zvlášť nepřipravuje. "Útočníci Steauy nám dělali více starostí jak útočníci Arsenalu. Takže to není jen o útočnících, ale o hře celého týmu," prohlásil Brabec, který ale nemá dobré vzpomínky na Rusa Keržakova. "Když jsem hrál za Spartak Moskva, tak on v barvách Petrohradu nám dal v osmi zápasech asi čtyři branky. Snad mu to trochu vrátím," dodal Brabec.

Kouč Sevilly Jiménez tvrdí, že jeho svěřenci přijeli i do Prahy pro tři body. "Náš první cíl, kterým byl postup ze skupiny, jsme již splnili. Ve středu to ale bude zápas pro nás velmi důležitý - když chceme být první, tak musíme zvítězit. Slavii rozhodně nepodceníme, víme, jak zde hrál Arsenal," řekl Jiménez.

Střetnutí začne na Strahově ve 20:45 a řídit jej bude trojice maďarských rozhodčích Kassai - Szpisjak, Vamos. Zápas vysílá přímým přenosem ČT2.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Šmicer, Volešák, Tavares, Pudil - Ivana, Šenkeřík.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Daniel Alves, Escudé, Dragutinovič, Renato - Jesús Navas, Poulsen, Duda, Maresca - Luis Fabiano, Kanouté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.35 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Sevilla FC (ESP)540111:712
2.Arsenal FC (ENG)531112:310
3.Slavia Praha (CZE)51225:135
4.Steaua Bukurešť (ROM)50143:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
M11

as roma

Reagovat
Slejdy

oleee winner

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers vyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla vyhraje 2:0!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte nekdo kdy se ma losovat osmifinale ligy mistru?

Reagovat
křupan

21.12.2007 ve 12:00 na Eurosportu

Ve 13:00 je potom rozlosování poháru UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

No tak už to sice není Glasgow Rangers, ale zase teda nevím, katože Rangers hrají na Obros Parku. Rangers hrají na Ibrox Parku a jediný kdo tak může hrát na Obros Parku jsou tak maximálně Glasgow Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

kua nevim jak mam tipnout Rangers a Eindhoven...poraďte :D Rangers jsou sice doma dobri ale Lyon sel posledni 3 zapasy nahoru podobne jako Liverpool tak se bojim aby neprekvapil. A Eindhoven vyhral v Moskve tak do toho ted pujdou hodne nazhaveni a Interu uz o nic nejde tak nejspis nebudou hrat uplne naplno...i kdyz Fenerbahce asi vyhraje tak to nejspis Eindhovenu nevyjde i kdyby vyhral

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele