LIGA MISTRŮ POKRAČUJE

28.09.2004, 10:29
Aktuality
I dnes se podíváme na jednotlivé zápasy úterního programu 2. kola Ligy Mistrů. Skupiny A, B, C a D přinášejí řadu zajímavých soubojů. Středem zájmu bude zcela jistě utkání Real Madrid - AS Řím, ale také pokus o odvetu za debakl v loňském ročníku (3:8), který Deportivo utrpělo v Monacu. Nás bude samozřejmě těšit případný tříbodový zisk Sparty. Ale Lyon se z Prahy nechce vracet s prázdnou...



Skupina A

Monaco již zdaleka není onou senzací loňské sezóny. Bez Morientese, Giulyho, Rothena a Prša to ani nejde... Ale i tak si díky posilám - Mohamed Kallon, Javier Chevantón a Javier Saviola - drží stabilní formu. V sobotu remizovalo s Lyonem 0:0 a to mu pomohlo k setrvání na prvním místě tabulky francouzské ligy. V tomto zápase byl vyloučen Diego Perez a nehráli Shabani Nonda a Javier Chevanton. Očekává se ale jejich návrat do základní sestavy právě v souboji s Deportivem La Coruňa. "Gallegos" nebudou moci stále počítat s Mauro Silvou, objeví se Diego Tristán, kterého trápily žaludeční potíže. Nezahraje si ani Enrique Romero, který spadl z kola a má parádní modřinu. Pro upřesnění místa zranění: nemůže si pořádně sednout. Javier Irureta byl donucen sáhnout do "béčka" a povolal Pita.

Liverpool má formu, vyhrál 3:0 nad Norwichem, ale do Atén letí s nejistotou startu Djibrila Cissého, který pro zranění nedohrál. Cissé dal gól, právě tak jako náš Milan Baroš. "Reds" nastoupili bez miláčka publika na Anfield, Stevena Gerrarda, který si zlomil nártní kůstku v předešlém zápase s Manchesterem United na jeho hřišti. Giovanni byl autorem jediné, a vítězné, branky v utkání Aris Soluň - Olympiakos (1:0). Trenér Dušan Bajevič nechal o přestávce v kabině Rivalda a na jeho místo poslal uzdraveného Miloše Mariče. K tomuto souboji necestovali Grigorios Georgatos a Gabriel Schürrer, jimž odpočinek pomohl k doléčení šrámů z minulých střetnutí. Ale proti Liverpoolu budou fit! Olympiakos se pokusí o překvapení.


Skupina B

Dva týmy, které se momentálně nacházejí v krizi, se setkají na Santiago Bernabéu. Real Madrid, s trenérem, který je zde na záskok, s AS Řím, pro změnu momentálně bez trenéra. Rudi Völler nabídl po utkání s Bolognou, které jeho svěřenci dohrávali proti devíti a i tak prohráli 1:3, svou hlavu obětního beránka. Vedení nepřijalo, ale..., v Madridu Řím povede Ezio Sella. Christian Panucci a Philippe Mexes se lehce zranili a přidali se tak na listinu "ztrát" vedle Rumuna Cristiana Chivu, ale bojují s časem a věří tomu, že v Madridu nastoupí. Ramón García Remón se sice snažil budovat za pochodu, ale změny v sestavě nevedly k ničemu. Merengues prohráli v Bilbau 1:2 a byli horším z této dvojice. Roberto Carlos začal na lavičce, jeho místo zaujal Raúl Bravo. Jak to dopadlo? Ani zarytí fanoušci Realu nenacházeli slov... David Beckham a Albert Celades hráli uprostřed, Guti se pohyboval za nepohybujícím se Ronaldem. Jistou úlevou pro domácí může být možný návrat Zinedine Zidana, Owen asi hrát nebude, trápí ho bolesti bicepsu. Jak dopadne souboj bývalých asistentů?

Na stadiónu Dynama Kijev se v dresu Bayeru Leverkusen objeví od první minuty França, nastoupit by mohl i Jens Nowotny, ale chybět bude Roque Junior pro svalové zranění. Hanno Balitsch, Daniel Bierofka a Clemens Fritz jsou na marodce dlouhodobě. Jejich nepřítomnost a prohra se Stuttgartem 0:3 nevěští nic dobrého pro vedoucí celek této skupiny. Naopak domácí Ukrajinci jsou v pohodě a přemožitele Realu se vůbec nebojí. V pátek Dynamo porazilo Metalurg Doněck 1:0 a to nehráli Alexander Šovkovskij, Badr El-Kaddouri, Jerko Leko, Ayila Youssouf a Diogo Rincón. Po odpykání trestu se vrací do sestavy Brazilec Rodolfo, ale zraněni zůstávají Valentin Belkevič a Sergij Fedorov.


Skupina C

Mehmet Scholl a Sebastian Deisler se v dresu Bayernu Mnichov v zápase s Freiburgem (3:1) sice na hřišti neobjevili, ale do souboje s Ajaxem na jeho hřišti by měli být v pořádku. Alexander Zickler a Roque Santa Cruz jsou tak jediní dva marodi... Yannis Anastasiou nastoupil od začátku na místě, kde normálně hraje Wesley Sonck, a tento tah se vydařil. Dal jediný gól Ajaxu v zápase s Rodou Kerkrade. Tomáš Galásek proseděl 90 minut na lavičce, ale již trénoval a mohl by nastoupit, právě tak jako Zdeněk Grygera, který se lehce zranil při tréninku. Mauro Rosales hrál, bude ale zcela jistě chybět brankář Maarten Stekelenburg.

Juventus ztratil první dva body a dostal první branku v letošní sezóně. Může za to Città di Palermo ze Sicilie, nováček Serie A. David Trezeguet nahradil o přestávce Alessandra Del Piera a Zlatan Ibrahimovič vyrovnával na 1:1. Ciro Ferrara a Paolo Montero pokračují ve své rekonvalescenci. Maccabi Tel-Aviv FC nehrál své domácí utkání, vzhledem k Yom Kippur, židovskému náboženskému svátku.


Skupina D

Prvního vítězství mimo vlastní "dům" dosáhl Manchester United. Obětí se stal Tottenham Hotspur. Nejlepším na hřišti byl Rio Ferdinand, který nastoupil ke druhému utkání po 8 měsících. Nehrál Wayne Rooney, ale proti Fenerbahce by se mohl na hrací ploše objevit a odbýt si tak svůj debut v novém dresu. Ale bude zcela určitě minimálně na lavičce náhradníků. Již také trénovali Gary Neville a Louis Saha, a tak by se mohl Manchester ukázat v plné síle. Mistr Turecka získal tři body díky brazilskému středopolaři Alexovi, který dal oba góly v zápase s Gençlerbirligi (2:1). Nehrál útočník Serhat Akin, zlobí ho achilovka, ale v úterý by měl být v pořádku.

Sparta vyhrála nad Příbramí 4:2 a zdá se, že mistr Česka je v pohodě. Motorem týmu byl Karel Poborský, který se po zranění zad vrátil do hry a hned to bylo znát. Připravil tři góly pro spoluhráče a čtvrtý dal sám, dobře mu asistoval Milan Pacanda, nejlepší současný ligový střelec, dvě branky zaznamenal Tomáš Jun. Lyon remizoval 0:0 s Monakem a propásl tak možnost dostat se do čela ligy. Zranil se obránce Eric Abidal a připojil se k Giovane Elberovi, oba dva určitě nenastoupí. Francouzský mistr se bude muset obejít zřejmě i bez brazilského špílmachra Juninha

A tak dnes natipovat a fandit! A hlavně bavit se pěkným fotbalem! Zítra se podíváme v krátkosti na zápasy ve skupinách E, F, G a H.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*

zajimalo by me odkud cerpas informace na jednotlivi zapasy

Reagovat
HOST*autor

Tak jako všichni ostatní: internetové stránky, noviny, televize, rozhlas. Je to jednoduchý recept: číst, vidět a slyšet a pak si po práci, která mě živí, najít 3 hodiny času na práci, která mě baví. Jo a taky to chce umět nějaký ten jazyk, kterým se ve světě mluví......Nic víc!

Reagovat
smazaný uživatel

Po práci ještě další 3 hodiny...to tě teda obdivuju.

Reagovat
Mr.Jindros

dobra prace ! obdiv ....

Reagovat
HOST*

a nemohl by jsi mi ty stranky odkud to beres nejak napsat prosim ? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Autorovi velké díky za skvělé info, ale podle mých informaci Trïstan za La Corunu nenastoupí. Možná je to jen překlep, ale radši to píšu.

2 Kyslík: Ono když to někoho baví, tak je to opravdu droga.

Reagovat
HOST*autor

Podle posledních zpráv bude hrát Depor v dresech tmavomodrých a na listině hráčů jsou: Molina, Munúa, Dani Mallo, Héctor, Manuel Pablo, César, Pablo Amo, Andrade, Capdevila, Romero, Duscher, Sergio, Scaloni, Víctor, Valerón, Munitis, Fran, Pandiani a Luque. Tristán tedy opravdu hrát nebude....

Reagovat
HOST*

a nemohl by jsi mi ty stranky odkud to beres nejak napsat prosim ? :-)

Reagovat
HOST*yarda

Nevím, co se divíte, Alegre je fanatik v dobrém slova smyslu a z plodů jeho práce se těšíme všichni ne?

Hm, co říct ke Spartě? Prvních dvacet minut dobrých, pak úpadek, dovršený metrovým ofsajdem Wiltorda a následným gólem.

ManU si teď jistě mne ruce nad nákupem Rooneyho. Je to vážně řízek Teď ještě, aby se předvedl ve stejném duchu proti ostatním soupeřům... Ale i Ruudův gól stál za to!

Fotbal mi trochu zkazil ten z.rd Košťálů, kterej kecal pět minut o ho.ně, přičemž z jeho projevu bylo patrné, že svaz a hlavně on za nic v kauze Nedvěd nemůžou Chudáčci! Vždyť oni se tak snaží!

Na závěr si nechám Real. Olé!

Snad se konečně chytil Raúl (3 góly ve dvou zápasech) a obrat ze stavu 0:2 by konečně mohl pomoci mužstvu v cestě z krize. Nicméně platí to, co jsem řekl v případě Rooneyho, totiž, že se Real prosadí i proti silnějším a nepříjemnějším mužstvům, ať už to je Bayer s Dynamem či soupeři v La Lize (21.10 třeba ). AS je v takřka stejné situaci, jakou prochází v současné době Real, takže není záhodno usínat na vavřínech - oba góly (zase zaspaný začátek ) od Říma toho budiž důkazem. No, alespoň se ale překročil gólový průměr 1,0 branky na zápas, což je pro útok s takovými jmény ostudou ba hanbou.

Reagovat
smazaný uživatel

AS má stokrát větší krizi než Real. NArozdíl od něj má totiž problémy i finanční, rozprodej hráčů byl krutý, nové posily byli zraněné, jestli si myslíte, že vás tohle postaví na nohy, tak jste hodně nenároční...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tradičně sis vytáhl z mého příspěvku, jen co se ti hodí do krámu... Být tebou přečtu si ho ještě jednou a věnuji pozornost hlavně významu slovesa "moci". Nejsem žádný nepoučitelný optimista, jen realistický fanoušek.Nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to přímo nabízelo.

Reagovat
HOST*yarda

Sakra, vypadlo mně tam ...že, NA OSLAVY BUDE ČAS, AŽ se Real...

Reagovat
alegre

Yardo, díky, Tvoje názory jsou správné a realistické, jen si dovolím dodat: AS Roma by z La Liga letos asi sestoupil. Hrůza! Ale faktem je, že Real hrál s chutí a zlomil to prokletí!

Reagovat
HOST*yarda

Samozřejmě, že jsou realistické, jsem totiž Realista.

Reagovat
HOST*alegre

Jaké jsou v tomto případě ty mé, když jsem “deportista” (sportovní?) a ještě k tomu “slávista” (slavné?).

Reagovat
HOST*yarda

Hm, moc si nefandi, Slavie, to je spíš něco od Slovanů, ne Teda ne, že by Slované nebyli slavní, to ne...

Reagovat
HOST*

chachacha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele