Kvalifikace ME 2012 - souhrn pátečních zápasů

08.10.2010, 22:53, aktualizováno 08.10.2010, 23:53
Komentáře a souhrny
Několik překvapení se zrodilo v pátečních zápasech kvalifikace o postup na ME 2012. Slovensko si neodvezlo ani bod z Arménie, daleko větším šokem je ovšem prohra Srbska doma s Estonskem. Itálie remizovala v Severním Irsku, Německo zvládlo zápas s Tureckem a vyhrálo 3:0, Portugalsko si poradilo s Dánskem...
Skupina A

Německo - Turecko 3:0

08.10.2010 20:45

Góly: 42. Miroslav Klose, 79. Mesut Özil, 87. Miroslav Klose

Německá reprezentace nadále vítězí. Ve velkém taháku proti Turecku zvítězila 3:0 a zatím neztratila ani bod. V báječné atmosféře rozhodli o vítězství Německa nad výběrem země půlměsíce Klose a Özil.

Utkání mělo vysoké tempo, oba týmy vykazovaly velké nasazení a odhodlání zvítězit. K tomu navíc plný stadion jak německých, tak i tureckých fanoušků, protože jak je dobře známo, turecká komunita je v Německu velmi silná. Na úvod rozehřál diváky v ochozech jeden z naturalizovaných němců Khedira, bohužel pro domácí trefil jen boční síť. Velmi brzy ho následoval hráč s tureckými kořený Özil. Brankář Turecka Volkan Demirel předvedl skvělý zákrok. Zajímavý pokus vyslal z dálky Kroos, jenže neuspěl.

Turecko bylo horším týmem a ve 42. minutě inkasovalo první branku. Müller nejprve hlavičkou trefil břevno a odražený míč dorazil do branky hlavou kanonýr Miroslav Klose - 1:0 pro Německo. V prvním poločase to rozhodně nebylo vše. Němce úvodní branka hodně nakopla a vysoký stoper Mertesacker hlavou těsně netrefil branku. Německo vedlo po prvním poločase zcela zaslouženě 1:0.

Rovněž druhá půle se nesla ve vysokém tempu a diváci si přišli opět na své. Klose po přihrávce z voleje minul. Vůbec největší tureckou příležitost měl na svědomí Altintop, ten byl v pokutovém území úplně sám, zpracoval si přesnou přihrávku, ale Neuer skvěle zareagoval a rychlým vyběhnutím zmenšil Altintopovi střelecký uhel. Turci obrovskou příležitost zahodili a Němci to potrestali. Nejprve netrefil Podolski odkrytou branku, a poté zamířil Müller jen do náruče Demirela.

Druhý zásah přišel až v závěrečné čtvrthodině, Özil zužitkoval dobrou přihrávku do otevřené obrany a přesně zakončil - 2:0. Turky druhá branka definitivně položila, svěřenci trenéra Hiddinka se na nic nezmohli a do konce utkání ještě jednou inkasovali. Volkan Demirel chyboval v rozehrávce a Miroslav Klose, jenž šel sám na branku, přidal třetí gól. Němci v tomto šlágru jednoznačně vyhráli a ve skupině si počínají suverénně.

Více informací k zápasu

Rakousko - Ázerbájdžán 3:0

08.10.2010 20:30

Góly: 3. Sebastian Prödl, 53. Marko Arnautović, 90+2. Marko Arnautović

Dle očekávání to byli právě Rakušané, kteří se dostali brzy do vedení a prakticky celý zápas měli ve svých rukách. Překvapení nedopustili a připsali si povinné tři body za tříbrankovou výhru.

Favorizovaní Rakušané vstoupili do tohoto duelu opravdu hodně zostra a hned ve třetí minutě se radovali z gólu. Po rohovém kopu se totiž prosadil stoper Prödl a otevřel skóre. Scénář domácím tedy vycházel do puntíku, právě rychlý gól si totiž přáli, aby měli utkání ve svých rukách.

Kdo však čekal, že po úvodní brance domácí svého soupeře ještě více zatlačí a budou se snažit vstřelit druhou branku, ten se mýlil. Rakušané se sice tlačili dopředu, ale rozhodně ne za každou cenu. Bylo vidět, že ze svého soupeře mají respekt. Hlavně hráči jako Arnautovič, Harnik, Linz nebo Maierhofer nedostávali ty správné míče do ofenzivní fáze.

Rakušané se dostali ještě k několika dobrým šancím po akcích Maierhofera a Arnautoviče, ale gól už z toho nebyl, a tak první poločas skončil jednobrankovým vedením domácích, které jim hned v úvodu zajistil Prödl.

Vypadalo to, že úvody poločasů měli Rakušané nacvičené perfektně. Zhruba osm minut po začátku tohoto druhého se totiž do šance dostal Arnautovič a vystřelil své zemi dvoubrankové vedení. Podle obrazu hry se dalo konstatovat, že druhá branka domácích fotbalistů rozhodla jak o průběhu, tak také o výsledku tohoto zápasu.

Jelikož hosté z Ázerbájdžánu se vůbec netlačili do ofenzívy, jejich kombinace měla hodně nevychytaných prvků, spoustu nepřesností a domácí Rakušané nechtěli otevřít okénka v defenzívě, a tak se i nadále hodně koncentrovali na svou hru dozadu a směrem dopředu praktikovali zejména postupné útoky.

Když už to vypadalo, že utkání se dohraje v klidném tempu, vzal si míč Arnautovič a svou druhou dnešní brankou stanovil konečné a vcelku přesvědčivé skóre 3:0 pro domácí Rakušany.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Belgie 0:2

08.10.2010 18:00

Góly: 52. Marvin Ogunjimi, 70. Marvin Ogunjimi

Belgičané se už na třetí pokus definitivně probrali a po smolné prohře v Turecku tentokrát vyloupila poměrně statečně vzdorující Kazachstán. Ten se držel až do 53. minuty, kdy se prosadil střídající Ogunjimi a tentýž hráč pak ještě dvacet minut před koncem oslabeného soupeře dorazil.

Na to, že zejména Belgičané, kteří mají přeci jen vyšší ambice než Kazaši, potřebovali dnes konečně bodovat, se rozjížděli docela pozvolna. K míči se v první desetiminutovce často nedostali třeba i minutu v kuse. Situace se však nepatrně lepšila s každou přibývající minutou. Aktivní byl zejména Vossen, který nejprve z větší vzdálenosti prověřil Sidelnikova, aby si na něm záhy vylámal zuby i ve vyložené šanci, na kterou pak navázal nevhodně - dorážkou pomocí ruky - kterou sudí bystře potrestal žlutým napomenutím. Ovšem také agilnější Asiaté o sobě dávali se železnou pravidelností vědět. A po půl hodině hry se dokonce přihlásili i s dosud největší šancí utkání, když prudký pas do pokutového území trestuhodně odpálil nad břevno Chyžničenko.

Belgická odpověď nebyla špatná, i když razantnější také mohla být. V opravdu krátkém časovém sledu nejprve Fellaini pokoušel štěstí z uctivé vzdálenosti a pak se do koncovky prodíral pro změnu z velmi ostrého úhlu. Ani jednou mu to nevyšlo. A když pak do Van Dammeovy rány vletěl jeho vlastní spoluhráč, nebylo Belgičanům do skoku už vůbec. Z trávníku se totiž vstříc kabinám ubírali za bezbrankového stavu, který jim v žádném případě nevyhovoval. Podle toho tedy vypadal alespoň belgický vstup do druhého dějství, kdy okamžitě Alderweireldova rána prosvištěla jen kousek vedle pravé tyče Sidelnikovy klece.

Daleko lepší to bylo v 53. minutě, kdy už Evropané konečně prolomili ledy a udeřili. Může za to žolík Ogunjimi, který v poločase nahradil nevýrazného mladíka Lukaku. Útočník Genku přitom prokázal značný čuch na góly, když stál ve správný čas na správném místě, aby zblízka doklepl do sítě vyraženou střelu jednoho ze svých krajanů. To si v Belgii ulevili. Jenže problémem brzy mohla být zdánlivě podobná situace na opačném konci hřiště, kdy pro změnu Bailly nepřesvědčivě zadržel centr ze standardní situace a po sérii odrazů a dorážek se míč také dostal za brankovou čáru. Rozhodčí však byl k Belgičanům milosrdný a prakticky si vymyslel nějaký útočný faul.

Gól, který tedy padl v 70. minutě opět do sítě Kazachstánců, tedy vedení Belgie neobnovoval, nýbrž navyšoval. A to znamenalo téměř jasnou výhru pro hosty i s přihlédnutím k předešlému vyloučení Kislicyna po druhé žluté kartě. To bylo potrestáno doslova okamžitě, neboť jen minutu poté Sidelnikov vytlačil Vossenovu střelu akorát k Ogunjimimu, jenž se z dorážky zas a znovu nemýlil. Závěr utkání už se dohrával v ležérním tempu, Belgičané hodně drželi míč, přičemž do šancí se dvakrát nehnali. Další gól tak již diváci v Astaně neviděli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo330010:19
2.Rakousko22005:06
3.Turecko32016:56
4.Belgie31024:43
5.Kazachstán30030:70
6.Ázerbájdžán20021:90
Skupina B

Irsko - Rusko 2:3

08.10.2010 20:45

Góly: 72. Robbie Keane (pen.), 78. Shane Long - 11. Aleksandr Keržakov, 29. Alan Dzagojev, 50. Roman Širokov

Rusové v Dublinu dokázali napravit zaváhání se Slovenskem a domácí Iry porazili 3:2. Hosté dlouho vedli o tři branky a zdálo se, že utkání dovedou "v suchém triku" k vítězství, v závěru se však srdnatí Irové zvedli a v infarktové koncovce sahali po bodu.

Irové začali opatrně a jako první zahrozili Rusové. Širokov se snažil vymodlit penaltu a Dzagojev v 5. minutě střílel mimo. První velkou příležitost zápasu si ale vypracovali Ostrované, McGeady se šikovně uvolnil, jeho střelu s námahou vyrazil Akinfejev, akce však pokračovala a před brankou Ruska bylo pořádně rušno, míč létal z jedné strany šestnáctky na druhou, během svého putování se olízl dokonce i o břevno.

V 11. minutě se hosté dostali do vedení. Na standardní situaci Aršavina si na první tyč naběhl Ignaševič a v pádu míč poslal doprostřed šestnáctky, kde se prosadil důrazný Alexandr Keržakov a zaplněný stadion v Dublinu rázem oněměl. Ve 29. minutě domácí publikum oněmělo znovu, přihrávku Aňukova z pravé strany chytře přepustil Keržakov Dzagojevovi a záložník CSKA Moskva vstřelil svůj první reprezentační gól a zvýšil na 2:0.

Rusové přesnou kombinací vládli nad míčem a v obraně byli takřka bezchybní. Nicméně na konci poločasu měli "zelení" několik momentů skórovat, především po akci Keanea, který si pohrál s Žirkovem, ale jeho přihrávku do odkryté svatyně odkopl do zámezí bdělý Aňukov. Poslední slovo měli z protiútoku Rusové, Keržakov se nedostal ke střele, a tak vybídl k zakončení Aršavina, ten pálil vedle.

Druhý poločas začal šancí Aňukova, kterého vysunul Širokov, obránci Zenitu ale nevyšel záměr překvapit Givena na bližší tyči. V reakci prověřil Akinfejeva aktivní McGeady. V 50. minutě Rusové udeřili potřetí, střelu Širokova tečoval obránce Dunn tak nešťastně, že se od tyče odrazila do branky nešťastného Givena.

Whelan se pokusil vykřesat jiskřičku naděje z dvaceti metrů, Akinfejev ale byl na místě. Protiútoky Rusů navíc byly mnohem nebezpečnější, dvakrát se Rusům povedla krásná kombinace po pravé straně, v prvním případě ale finální přihrávku Aršavina zablokoval St Ledger a v druhém případě na ní nedosáhl Keržakov.

V 72. minutě vrátil Iry do zápasu sudí Blom. Ten odpískal velmi kontroverzní penaltu poté, co Robbie Keane spadl velmi ochotně po souboji s Žirkovem. Sám faulovaný pokutový kop bezpečně proměnil a snížil na 1:3. Domácí publikum výrazně ožilo a hnalo svůj tým za dalšími góly. Irští reprezentanti se vzápětí dočkali snížení na 2:3. Běžela 78. minuta, po závaru v pokutovém území Ruska se ke střele dostal McGeady, brankář Akinfejev proti němu vytáhl bravurní zákrok, na dorážku střídajícího Longa, kterého neuhlídal Děnisov, však byl krátký.

Irové dychtili po vyrovnání, ale nakopávané míče ruská obrana sbírala. Naopak na druhé straně se děly věci, uklidňující gól mohl přidat Semšov, ale uklouzl na míči. Neprosadil se ani Pogrebňak, když v tisíciprocentní šanci míč trefil nejhůře, jak mohl. Vedení 2:3 Rusové nakonec udrželi a z Dublinu si odváží cenné tři body. Skupina B je tak po dnešních výsledcích pořádně zamotaná, body ztratili totiž i Slováci, kteří nenavázali na dvě úvodní vítězství a prohráli v Arménii 3:1. Slováci, Irové a Rusi tak mají svorně po šesti bodech.

Více informací k zápasu

Andorra - Makedonie 0:2

08.10.2010 19:00

Góly: 42. Ilčo Naumoski, 60. Vanče Šikov

Zápas Andorry s Makedonií ovládli hosté, konečná výhra 2:0 znamená nejen zisk tří bodů, ale také slušné postavení v kvalifikační tabulce. Výhru zajistili Makedoncům Naumoski a Sikov.

Zápas těchto zemí nabídl několik zajímavých momentů. Andorra, jakožto fotbalový trpaslík, se dlouho držela a Makedonci překonali její obranný "val” až před koncem prvního poločasu. Rohový kop se snesl přesně na hlavu Naumoskiho a ten otevřel skóre utkání. První branka byla pro hosty hodně důležitá, především z psychologického hlediska.

Ve druhém poločase mohla Andora vyrovnat, Martinez vypálil a makedonský brankář Gomes předvedl fantastický zákrok. Makedonci velkou šanci domácích přežili a zanedlouho své vedení navýšili. Ještě než se tak stalo, měli velké šance Trickovski a Ristic, ani jeden však Gomese nepřekonal. Přesně po hodině hry přidal druhou trefu Sikov a vedení 2:0 už bylo velmi pohodlné. Makedonie si výsledek v klidu uhlídala a ve skupině už má čtyři body. Na stadionu Comunal neměl příliš mnoho práce.

Více informací k zápasu

Arménie - Slovensko 3:1

08.10.2010 17:00

Góly: 23. Jura Movsisjan, 50. Gevorg Ghazarjan, 89. Henrich Mchitarjan - 37. Vladimír Weiss

Slovenský reprezentační výběr zažil první zklamání. Naši sousedé překvapivě prohráli v Arménii 1:3 a ke dvěma předchozím výhrám nepřipsali ani bod. Arménie rozhodla o senzačním vítězství v průběhu druhého poločasu.

Arménie začala dobře a Slovákům bylo hned jasné, že je nečeká lehká práce. Už ve třetí minutě měl brankář Mucha štěstí, když Movsisian nedosáhl na nebezpečný centr. Slováci na sebe poprvé upozornili pohlednou kombinací Hamšíka s Weissem, Stoch ale na míč nedosáhl a Arzumanjan hrozbu zažehnal. Ve 23. minutě se poprvé měnilo skóre, Movsisian obelstil ofsajdovou past a jesličkami překonal Muchu - 1:0 pro Arménii.

Domácí byli při chuti, Mucha musel opět zasahovat, tentokrát po přímém kopu Ghazarjana. Otřesené Slováky osvobodil ve 37. minutě Weiss. Stoch z pravé strany našel Hamšíka, který netrefil míč ideálně a Weiss následně vyrovnal na 1:1. Domácí se ale narozdíl od hostů rychle otřepali a nadále byli nepříjemným a zdatným soupeřem.

Sílu Arménie měli Slováci pocítit především ve druhém poločase. Hned v úvodu, respektive v 50. minutě, strhl vedení opět na arménskou stranu Ghazarjan. Mucha nejprve nezneškodnil střelu z pravé strany a Ghazarjan se před odkrytou brankou nezmýlil - 2:1 pro Arménii.

Slováci byli naprosto bezzubí a čím více se blížil konec zápasu, tím více to s nimi bylo horší. Arménie se rozhodně nezatáhla a nesoustředila se jen na defenzívu, právě naopak. Nebezpečné brejky nadále zaměstnávaly defenzívu Slováků. Výsledek nezachránil ani střídající Hološko, ten se sice dostal k jakési střele, ale brankář domácího výběru se moc nezapotil. O tom, že si Slováci neodvezou z Arménie ani bod, definitivně rozhodla třetí branka. Mchitarijan z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči a bylo to 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Irsko32016:46
2.Rusko32015:36
3.Slovensko32013:36
4.Arménie31115:44
5.Makedonie31114:34
6.Andorra30031:70
Skupina C

Severní Irsko - Itálie 0:0

08.10.2010 20:45

Góly: -

Squadra Azzurra zrovna své fanoušky nepotěšila. Na Britských ostrovech jen remizovala se Severním Irskem 0:0. Italové tak po dvou výhrách poprvé ztratili, nicméně stále se drží v čele skupiny C.

Severní Irové byli před domácím zápasem ve Windsor Parku hodně nabuzeni, vždyť v prvním kvalifikačním zápase dokázali pokořit účastníka letošního mistrovství světa v Jihoafrické republice Slovince na jeho hřišti 1:0. Itálie je navíc zvučný soupeř a o motivaci Severních Irů bylo postaráno. Domácí postavili skálopevnou obranu a Italové měli velké problémy. Navíc v ofenzivní časti se málem prosadil Grant McCann, ale Viviano jeho úmysl přehození přečetl a situaci zneškodnil. Z velké dálky napřáhl Brunt a z přímého kopu zase zahrozil Steven Davis.

Italové přispěchali s gólovou šancí prostřednictvím Pepeho, jenže veterán v brance Severního Irska Maik Taylor byl na místě. Ve 31. minutě promarnili domácí velkou šanci, Healy ale netrefil povedený pas Brunta a minul. Vzápětí mohlo udeřit na druhé straně, Borriello sám na Taylora nevyzrál.

Marco Borriello odstartoval velkou šancí i druhý poločas, jenže Taylor v brance domácích byl k nepřekonání. Italové toho ale více nepředvedli, Irové byli dokonce nebezpečnější. Feeney hlavičkoval v 72. minutě vedle. Skóre se nezměnilo ani po pokusu střídajícího Giampaola Pazziniho a utkání skončilo bezbrankovou remízou. Pro Severní Irsko je to velký úspěch, pro Itálii ztráta.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Faerské ostrovy 5:1

08.10.2010 20:45

Góly: 25. Tim Matavž, 36. Tim Matavž, 65. Tim Matavž, 72. Milivoje Novakovič (pen.), 84. Zlatko Dedič - 90+3. Christian Mouritsen

Slovinci splnili roli favorita, když v duelu s Faerskými ostrovy nedopustili žádné překvapení a přehledem svého kvalifikačního soupeře přejeli výsledkem 5:1. Hattrick navíc v tomto utkání zaznamenal Matavž.

Také Slovinci museli nastoupit proti jednomu z trpaslíků fotbalové Evropy. Už od začátku byli také dle očekávání mnohem aktivnějším týmem, zejména duo Koren-Birsa se staralo o většinu ofenzivních akcí, na jejichž konci však chyběla lepší přihrávka nebo pohotovější zakončení.

Ze standardních situací v úvodu utkání k ničemu nedošlo, jelikož hosté z Faerských ostrovů velice dobře bránili dlouhé nakopávané míče nebo centry. Jejich úspěšnost ve vzdušných osobních soubojích byla opravdu vysoká.

V pětadvacáté minutě se domácí dočkali a byli tak odměněni za svou aktivitu. Po kombinace se k míči dostal Matavž a přesným zakončením otevřel skóre zápasu - 1:0. Slovinci neustoupili ze svého trendu a i nadále se tlačili do útoku. V 36. minutě se navíc dočkali další branky, když se opět jako v prvním případě trefil Matavž.

Domácí výběr se snažil tohle utkání rozhodnout už v první půli, chyběl jen třetí gól. Ke skórování měli Slovinci několik dobrých šancí, ale míč už v první pětačtyřicetiminutovce za Mikkelsenova záda nedostali a tak šli do šaten se zaslouženým dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas začal oproti tomu prvnímu velice klidně. Hosté se jen velmi zřídka dostali za půlící čáru při svých akcích a domácí Slovinci spíše drželi míč, kontrolovali hru a nikam se bezhlavě nehnali. Prakticky i v sedmdesáté minutě měl obrázek hry stejnou podobu jako na začátku druhého poločasu. Slovinci kontrolovali hru, hodně si hráli s míčem a hosty do hry vůbec nepouštěli.

K dovršení hattricku se v 65. minutě dostal Matavž, který si svojí příležitost ke skórování nenechal vzít a zaslouženě slavil se svlečeným dresem přímo před diváky. O sedm minut později navíc ve vápně fauloval Rubeksen a nařízený pokutový kop bez problémů proměnil Novakovič - 4:0.

Z utkání se tak stala skoro exhibice, navíc se pět minut před koncem trefil ještě Dědič a zvýšil na 5:0. Domácí v závěru ještě trochu polevili, čehož využil Mouritsen a snížil na konečných 1:5

Více informací k zápasu

Srbsko - Estonsko 1:3

08.10.2010 20:30

Góly: 60. Zdravko Kuzmanović - 63. Tarmo Kink, 73. Konstantin Vassiljev, 90+1. Aleksandar Luković (vl.)

V rámci skupiny C sehráli utkání fotbalisté Srbska proti hostům z Estonska. Utkání se od začátku neslo ve vyrovnaném duchu a skončilo překvapivým, ale zaslouženým vítězstvím Estonska v poměru 3:1. V 60. minutě přitom Estonci ještě prohrávali. V tabulce si tak polepšili na šest bodů a dostali se právě před srbské fotbalisty.

Srbové si touto porážkou pokazili jednu velmi slušnou bilanci a to tu, že neprohráli v domácím utkání třináctkrát v řadě. Od dnešního zápasu už to neplatí. Jedním z nejaktivnějších hráčů domácího celku nebyl nikdo jiný než Miloš Krasič. Ten se už v první čtvrthodince dvakrát dostal do zajímavého zakončení. Nejprve ve 12. minutě provětral ranou z dálky gólmana Pareika a o dvě minuty později se individuálně prosmýkl do pokutového území, ale v rozhodující chvíli si míč lehce ukopl a nestihl zakončit.

Na druhé straně tak mohli potrestat hosté. Do šance se dostal po přihrávce Klavana Sergei Zenjov, ale Stojkovič jeho ránu vyrazil bez problémů na roh. K další střele se pak dostal Sander Puri, ale ani on neměl při zakončení potřebný klid a minul. Velmi dobré utkání odehrál Branislav Ivanovič, který byl na levé straně obrany Srbska neunavitelný a nabíhal si do velmi slušných pozic. V jedné z nich se ocitl v závěru prvního poločasu, ale z úhlu nedokázal přesně zamířit a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Po poměrně nudném poločase se diváci v tom druhém rozhodně nenudili. K vidění totiž byly hned čtyři góly. Ten první vstřelili domácí v 60. minutě a prosadil se hlavou útočník Birminghamu Nikola Žigič. Srbové se ze svého vedení však neradovali příliš dlouho. O tři minuty později vyslal přízemní střelu z hranice pokutového území Tarmo Kink a překvapil domácího gólmana - 1:1.

Do vedení se Estonci dostali v 73. minutě. Konstantin Vassiljev si naskočil na centr Kruglova a hlavěou nekompromisně poslal svůj tým do vedení. Srbsko se potom snažilo svého soupeře zatlačit a srovnat krok, ale většina jejich akcí se díky zbrklosti a nepřesné rozehrávce nezdařila a domácí se tak nemohli dostat do výraznějšího tlaku.

To vyústilo ve třetí obdržený gól, který přišel v 90. minutě. Po skrumáži v pokutovém území Srbska vystřelil Vassiljev a odražený balón trefil Lukoviče, který si nešťastně srazil balón do vlastní branky - 1:3. Estonsko tak překvapivě v Srbsku vyhrálo 3:1 a dalo najevo, že se s ním musí také počítat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie32107:17
2.Estonsko32016:46
3.Slovinsko31116:34
4.Srbsko31115:44
5.Severní Irsko21101:04
6.Faerské ostrovy40042:150
Skupina D

Albánie - Bosna a Hercegovina 1:1

08.10.2010 20:30

Góly: 45+2. Klodian Duro - 21. Vedad Ibišević

Albánie i nadále kraluje skupině D. V pátečním utkání hraném v Tiraně remizovala s Bosnou a Hercegovinou 1:1.

Albánie hrála za svého trenéra Josipa Kuzeho, kterého postihla mrtvice. Jeho asistent Dzemal Mustedanagic zastupoval hlavního trenéra proti zemi, kde se narodil a vyrůstal. Prvních dvacet minut diváci viděli opatrný fotbal bez šancí, ale to se změnilo, když Mensur Mujzda nacentroval z pravé strany na Ibiševiče a kanonýr Hoffenheimu využil pomalé reakce domácí obrany a poslal Bosnu a Hercegovinu do vedení.

Hostující brankář Kenan Hasagić v dalším průběhu prvního poločasu své mužstvo podržel v šancích fotbalistů Albánie Erjona Bogdaniho i Hamdi Salihiho. V nastaveném čase prvního poločasu ale byl Hasagić krátký na přímý kop Klodiana Dura, který míč zakroutil do pravého horního rohu bosenské branky.

Vytáhnutí míče ze sítě byla poslední akce, kterou brankář Hasagić udělal, po změně stran jej v brance nahradil Begović, ale přestože Albánie měla míč v držení, příliš střel jej neohrozilo. V přibývajícími minutami druhého poločasu se otevíral prostor pro rychlé protiútoky Bosny a Hercegoviny, ale třikrát Albánii podržel brankář Begaj. Oba týmy se tak rozdělily po bodu za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Bělorusko 0:0

08.10.2010 20:15

Góly: -

Lucembursko si do svých fotbalových dějin připisuje další úspěch, totiž bezbrankovou remízu s Běloruskem. Výsledek je o to zajímavější, že Lucemburčané už jednou Bělorusy porazili. Krom důležitých bodů ztratili východoevropané také Kornilenka, který v zápase obdržel červenou kartu.

Ačkoliv skončilo utkání 0:0, byla k vidění spousta šancí. Bělorusové začali dobře a tlačili se do šancí. Kornilenko vypálil z dobré pozice nad a Omelyančuka zablokoval obránce Hoffman. Také Lucembursko mělo šance, tak například Charles Leweck nebo Tom Laterza mohli vstřelit úvodní branku, jenže pokaždé se vyznamenal Zhevnov. Větší kvalita byla na běloruské straně, jenže tento favorit utkání nedokázal obranu Lucemburska pokořit.

Ve druhém poločase začala převaha hostů sílit a obrana Lucemburska měla co dělat. Hodně práce měl i brankář Joubert. Ten zlikvidoval střelu Vjačeslava Hleba i Kisljaka. Bohužel pro hosty se celá situace zkomplikovala v 69. minutě, Kornilenko fauloval Blaise a rozhodčí mu rovnou udělil červenou kartu. Bělorusy teď čekalo dobývání lucemburské tvrze v deseti mužích.

Lucembursko hrálo přesilovku, ale pro brankáře Jouberta to vůbec nic neznamenalo. Igor Shitov se odhodlal vypálit z dálky a zmiňovaný brankář chytil. Poslední slovo měl domácí Da Mota, ale Zhevnov se také předvedl. Utkání dospělo do zdárného konce a oba celky si připisují bod. Pro Lucembursko je to velký úspěch, pro Bělorusko velké zklamání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Albánie31203:25
2.Bělorusko31201:05
3.Bosna a Hercegovina31114:34
4.Francie21012:13
5.Rumunsko20201:12
6.Lucembursko30120:41
Skupina E

Moldavsko - Nizozemsko 0:1

08.10.2010 20:30

Góly: 37. Klaas-Jan Huntelaar

Ve skupině E přivítalo Moldavsko na domácím hřišti favorizované Nizozemsko. Po většinu zápasu byli hosté lepším týmem, ale svou převahu dokázali přetavit pouze v jeden vstřelený gól, o který se postaral Huntelaar. I tak však mají na svém kontě po třech zápasech devět bodů a mají našlápnuto k prvnímu místu v tabulce.

Už v 8. minutě chtěl poslat hosty do vedení Wesley Sneijder, který se dostal ke střele po zaváhání domácí obrany a jeho pokus jen těsně minul levou tyč moldavské branky. Napodobit ho zkoušel Klaas Jan Huntelaar o několik minut později a právě po přihrávce od Sneijdera se dostal do zajímavého zakončení z hranice pokutového území, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

Domácí se dostávali do útoku jen sporadicky a jednu z mála střel v prvním poločase vyslal na branku Stekelenburga Victor Golovatenko, ale gólman Holanďanů si na tomto pokusu pochutnal. Následující chybu v rozehrávce chtěli domácí potrestat rychlým zakončením, ale také Anatolie Doros výrazně neohrozil branku favorizovaných Nizozemců.

První gól utkání tak přišel až ve 37. minutě a trefil se Klaas Jan Huntelaar, kterému se v reprezentaci zatím daří mnohem více než v klubu. Ten si naběhl na centr Rafaela van der Vaarta a hlavou bez problémů uklidil balón k tyči - 0:1. Do konce poločasu měl Huntelaar ještě jednu střeleckou pozici, ale tentokrát mu na poslední chvíli zblokoval jeho pokus obránce Golovatenko. První poločas tak skončil zaslouženým vedením Nizozemců.

Ve druhé půli byli hosté ještě více nebezpečnější a v první čtvrthodince druhé půle si vytvořili hned několik zajímavých příležitostí. Tu největší měl v 51. minutě Dirk Kuyt, který si vyměnil míč s van der Vaartem a tváří v tvář gólmanovi Namascovi neuspěl. Napravit jeho zaváhání mohl Sneijder o pár minut později, ale jeho střele znovu scházela přesnost.

O sobě dal vědět také záložník Ibrahim Affelay, který se prosadil parádní individuální akcí a nahrával do gólové pozice Kuytovi. Jejich snažení však zastavil pomezní svým praporkem. Nizozemsko málem na svou střeleckou nemohoucnost doplatilo. Domácí si totiž vytvořili vyloženou příležitost v 64. minutě, kdy si na povedený centr naběhl Simion Bulgaru a svou hlavou trefil tyč.

V 70. minutě překvapivě domácí zahrozili znovu, tentokrát nechali Holanďané ve středu hřiště úplně volného Bugaeva a ten jen těsně minul levou tyč branky hostí. Druhý gól tak mohl na opačné straně přidat Huntelaar, který svou hlavičku poslal bohužel pro hosty pouze do rukavic gólmana Namasca. Poté bylo k vidění hlavně několik střídání na obou stranách a většina akcích obou celků končila před pokutovým územím. Aktivnější byli pochopitelně Holanďané, ale poslední šance zápasu přišla paradoxně na straně Moldavska. V 90. minutě nechali hosté hlavičkovat Bugaeva a nebýt jeho selhání v zakončení, mohli Moldavané slavit bodový zisk. Takhle se překvapení nezrodilo a Nizozemci si připsali další tři body do tabulky.

Více informací k zápasu

Maďarsko - San Marino 8:0

08.10.2010 19:00

Góly: 11. Gergely Rudolf, 18. Ádám Szalai, 25. Gergely Rudolf, 27. Ádám Szalai, 48. Ádám Szalai, 60. Vladimir Koman, 89. Balázs Dzsudzsák, 90. Zoltán Gera (pen.)

Rozmezí sedmnácti minut v první půli stačilo Maďarům, aby si zajistili povinné tři body. Po prohře ve Švédsku tak i podruhé získává domácí vítězství. San Marino si připisuje v této kvalifikaci nejtěžší prohru.

Překvapivě se k první zajímavé střele dostal Bollini, když po rohovém kopu Mariniho obstaral hlavičkou nepříliš těžkou práci Kiralymu. Maďaři reagovali okamžitě a přes solidní hlídání, se Dzsudzsak k povedenému centru dostal již v 10. minutě.

Berretti pouze stínoval a maďarská hvězda tak v klidu mohla ve vápně najít Rudolfa. Ten svou první hlavičkou nechal vyniknout Simonciniho, aby vyražený míč dopravil druhým hlavičkovým pokusem přes nedůsledného Vannucciho k pravé tyči sanmarinské branky.

Za dvě minuty pobídl z rohového kopu Dzsudzsak Geru, ten hlavičkoval těsně nad břevno. Jenže v 17. minutě se tentokrát po rohu z levé strany rozeběhl pro kratší centr Szalai, Montagna hlavičkový souboj prohrál a útočník Mohuče poslal míč do sítě o vzdálenější tyč.

Dvojnásobně úspěšný asistent sám rozvlnil síť ve 25. minutě, když svůj přímý kop stočil jen těsně vedle. Diváci si tak mohli nacvičit gólový jásot, který během dalších dvou minut využili hned dvakrát.

A že bylo co oslavovat. Nejprve parádní přihrávkou poslal do vápna Koman Rudolfa, který akci dovedl k dokonalosti překulením míče přes pravou kopačku, aby levou zakončoval do odkryté části branky. Jen za pár desítek vteřin, pak nahrával Gera k brance zády otočenému Szalaiovi. Ten si s tím velkou hlavu nedělal, míč si zpracováním přizvedl a pohotovou střelou z třiceti metrů přesně pod břevno přeloboval překvapeného Simonciniho.

Ten také mohl dokončit hattrick po půlhodince hry, hostující brankář si však alespoň trochu napravil chuť vítězným soubojem jeden na jednoho. Míč sice vyrazil zpět k maďarskému útočníkovi, tomu ale nepomohlo ani pískané zpracování rukou, na brankové čáře totiž skvěle zaskočil Valentini. Ve 40. minutě nepustil za svá záda přímý kop Gery z dvaceti metrů Simoncini a poločas tak nápor pověstného bůra vydržel.

Jenže vstup domácích do druhé půle byl již nezadržitelný. Nejprve ještě Dzsudzsakovu přihrávku přes malé vápno zahodil Rudolf, když před odkrytou brankou míč minul. Za necelou minutu ovšem krásným přistrčením špičkou kopačky dostal do vápna Koman znovu Dzsudzaka, který poslal prudkou přihrávku před branku a Szalai už neměl problémy vsítit svůj třetí gól.

Po přesné trefě v úvodních pěti minutách po změně stran toužil i Gera. Výborným zaseknutím po náznaku střely se zbavil Bacciocchiho, ale jeho střelu s gólovými parametry zastavil Vannucci. Minutu před hodinou hry se tak šestý gól přidal Koman. Rudolf předvedl výbornou individuální akci, zpětnou přihrávkou vybídl maďarského záložníka, ten pak levačkou z první vyslal pokus, na který Simoncini nedosáhl.

Trefu po rohovém kopu si mohl připsat i Vannucci, naštěstí pro něj však rozvlnil pouze vrchní síť vlastní branky. Na stejné místo poslal v další akci míč svou hlavičkou Priskin. Poté již domácí začali šetřit síly a na další zajímavý pokus se čekalo čtvrthodiny, tedy až do 81. minuty, ve které z vápna pálil technicky Dzsudzsak jen těsně vedle spojnice.

A netrefil se ani Gera, který svůj šestý střelecký pokus vyslal z dvaceti metrů kolem levé tyče. Závěr tak ovládl nejlepší hráč na hřišti. Minutu před koncem Dzsudzsak přebral míč, nakráčel s ním doprostřed pole a zpoza vápna nedovolil Simoncinimu vytěsnit míč nad.

V nastaveném čase se pak nechal faulovat ve vápně Valentinim. Rozhodčí Hannes Kaasik se postaral o faux pas, když nejprve druhou žlutou a červenou ukázal Della Vallemu, k jeho štěstí se ale dokázal opravit a do sprch poslal správné hráče. K penaltě se pak postavil agilní Gera a brankáře poslal na druhou stranu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko33008:19
2.Švédsko22008:06
3.Maďarsko320110:36
4.Moldavsko31023:33
5.Finsko20021:40
6.San Marino30030:190
Skupina F

Řecko - Lotyšsko 1:0

08.10.2010 20:45

Góly: 58. Vasilios Torosidis

Povinné vítězství si ve skupině F připsali Řekové, kteří doma přehráli Lotyšsko nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný gól zápasu se v 58. minutě postaral Torosidis. Řecko tak poprvé zvítězilo a má na svém kontě po třech zápasech pět bodů. Lotyši mají tři za jediné vítězství nad Maltou a jejich situace se zkomplikovala.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a už v 10. minutě mohli diváci vidět první obrovskou příležitost. Georgios Karagounis si narazil se Samarasem a dělovkou ze středu pokutového území smolně trefil brankáře Vaninse. Dále se ve velmi kvalitním světle ukázal mladík Sotiris Ninis. Nejprve těsně minul branku hlavičkovým pokusem a o pár minut později otřel svou střelu z úhlu o tyč branky Lotyšska.

Lotyši se v první půli skoro nedostali za polovinu a bránili v 10 lidech před vlastním pokutovým územím. Řekové se tak do zakončení dostávali velmi těžko. Ve 40. minutě se to povedlo Konstantinovi Mitroglou, který si naskočil na centr Karagounise a svou hlavičku poslal do rukavic gólmana hostujícího týmu. Do konce první půle už se nic zajímavého nestalo a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Vítězný gól domácího Řecka přišel v 58. minutě. Katsouranis vyslal parádní kolmici na nabíhajícího Torosidise a ten placírou podél gólmana poslal domácí do vedení. I nadále byli aktivnější domácí a prakticky po celý zbytek druhého poločasu se snažili o vstřelení druhého gólu. Několikrát k tomu také byli velice blízko.

Jedna z největších šancí přišla v 70. minutě, když se sám na branku Lotyšska řítil Tziolis, ale na poslední chvíli si balón ukopl od nohy a nestihl zakončit. V závěru utkání pak ještě zkoušeli štěstí z dálky střídající Salpingidis a Tziolis, ale jejich střely se mezi tři tyče nevešly a zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím 1:0 pro domácí Řecko.

Více informací k zápasu

Gruzie - Malta 1:0

08.10.2010 19:00

Góly: 90. David Siradze

Gruzie sice měla fáze, ve kterých svého soupeře jasně přehrávala, ale dlouho nebyla schopná se dostat do lepší finální fáze. Podařilo se jí to až v nastavení.

Favorizovaní Gruzínci vstoupili do utkání hodně aktivně a hned v prvních minutách svého soupeře hodně namáčkli na pokutové území. Po úvodní čtvrthodince však tempo hry poněkud opadlo, míč sice stále drželi domácí, ale do vyloženějších šancí se nedostávali.

Gruzii srážela finální fáze, ve které ztráceli její fotbalisté opravdu velké procento míčů. Navíc maltští reprezentanti bránili velmi hustě pokutové území, tudíž ani nebyl prostor ke střelbě. Navíc když hosté zjistili, že se domácí nedostávají do takového tempa, aby je mohli ohrozit, snažili se sami převzít iniciativu a pustili se do několika slibně se vyvíjejících šancí, které však stejně jako na druhé straně končily před finální přihrávkou.

Domácí kouč byl rozhodně hodně nespokojený s výkonem svých svěřenců. V šatně tak zůstali o poločase Merebashvili a Dvalishvili, které nahradili Iashvili a Sirazde. Tohle dvojí střídání společně s nějakým proslovem v šatně přineslo hodně velké zlepšení pohybu. Stejně jako úvod prvního poločasu tak i ten druhý měli ve svých otěžích domácí Gruzínci.

Směrem dopředu byli vidět zejména mladý Ananidze se zkušeným Iashvilim, spolu se svými spoluhráči se však nedostávali do dobrých střeleckých pozic. Po sedmdesáti minutách hry to navíc vypadalo, že hosté jsou s tímhle stavem více než spokojeni a budou hrát až do konce zápasu na bod.

Navíc bychom měli také vyzdvihnout výkon hostujícího brankáře Justina Habera, který působil opravdu hodně sebejistě a byl svým spoluhráčům potřebnou oporou. V nastavení ovšem kapituloval, tři body domácím zajistil Siradze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko31202:15
 Gruzie31202:15
3.Chorvatsko21103:04
4.Izrael21103:14
5.Lotyšsko31022:43
6.Malta30031:60
Skupina G

Wales - Bulharsko 0:1

08.10.2010 20:30

Góly: 48. Ivelin Popov

Wales byl v prvním poločase aktivnějším mužstvem, ale po změně stran se prakticky z první šance dostali do vedení hosté, kteří svůj jednobrankový náskok už ubránili do konce.

Do utkání vstoupila obě mužstva hodně otevřeně. Už v první desetiminutovce se k ohrožení branky dostali domácí Gunter a na druhé straně gólmana Hennesseyho vyzkoušeli Petrov s Pejevem. Mírně aktivnější bylo dle očekávání hostující družstvo. Na domácí straně šla většina akcí přes Garetha Balea a Joea Ledleyho.

Po čtvrthodince hry se těžiště otočilo a hrálo se především na bulharské polovině. Bylo to dáno hlavně tím, že domácí získali jistotu ve svých kombinacích a snažili se držet míč alespoň kolem poloviny hřiště, odkud zakládali postupné akce.

Velšané také po půlhodince hry měli zatím vše pevně pod kontrolou. Bylo však vidět, že rychlé bulharské kontry zastavovali hlavně za cenu faulů už v zárodku, hlavní sudí tak dal několikrát najevo, že to dále nebude tolerovat.

V závěru ještě obě mužstva přidala, dostala se do několika střeleckých pozic, ale branka z toho nebyla, a tak při odchodu do šaten na ukazateli skóre svítila bezbranková remíza. Do druhého poločasu vstoupila obě mužstva beze změn a byli to pro změnu nyní Bulhaři, kdo udával v úvodních minutách tempo hry.

Za svou aktivitu byli také ihned odměněni. Do pokutového území totiž dostal přihrávku Ivelin Popov a nekompromisní střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. Bulharům tenhle gól dodal hodně klidu a domácí výběr prakticky nepouštěli do zápasu. Hodně aktivní byl zejména na levé straně Martin Petrov, který se podílel prakticky na všech ofenzivních akcích bulharského výběru.

Domácím obdržená branka vzala kompletně vítr z plachet. Po sedmdesáti minutách hry byla vidět aktivita jen na Garethu Baleovi, ostatní hráli hodně pod svoje možnosti. To samozřejmě hrálo do karet hostujícím fotbalistům. Ti pokud měli možnost, okamžitě se snažili střílet na branku domácích.

Domácí ještě v posledních minutách zkoušeli zapnout, ale Bulhaři bránili s obrovským odhodláním a zdolat se již nenechali.

Více informací k zápasu

Černá Hora - Švýcarsko 1:0

08.10.2010 20:30

Góly: 67. Mirko Vučinić

Černá Hora navázala na výborný vstup do kvalifikace a v tomto zápase si možná trochu překvapivě poradila se Švýcary, kteří do kvalifikace vstoupili naopak špatně. Jedinou branku utkání vstřelil kanonýr domácích Vučinič.

Začátek zápasu byl vlažný, hrálo se hlavně mezi šestnáctkami, oba týmy byly hodně opatrné, až Schwegler v 14. minutě poprvé vystřelil na branku Bozoviče, ale mířil vedle. O pět minut později se připomněli i domácí kanonýr Vučinič, ale Wölfi, který zaskakoval za nemocného Benaglia, jeho střelu zneškodnil. To byla na dlouho dobu poslední kloudná akce. Švýcaři hráli zezadu zodpovědně a domácí, hnání fantastickým publikem, se nemohli dostat do pokutového území. Až v 36. minutě se do pěkné pozice dostal Boškovič, ale jeho střela byla odvrácena na roh, který kopal Zverotič, ale nic z toho nebylo. V 44. minutě pálil švýcarský kanonýr Frei, ale Bozovič jeho pokus zneškodnil. To byla zároveň poslední akce 1. poločasu, do kabin se šlo tedy za stavu 0:0. Hostům chyběl hodně levý bek Lichsteiner, který byl vykartovaný a také Baernetta, který dával hře myšlenku, ten byl pro změnu na lavičce.

Oba týmy do druhé půle vlétly, ale góly to bohužel nepřineslo. Za zmínku stojí Schweglerova šance z 54. minuty, ale Bozovič jeho pohotovu střelu z hranice pokutového území zneškodnil. V tomto období zápasu, v začátku druhé půle, byli spíše aktivnější hosté, domácí hráli spíše na brejky, na svého jediného útočníka Vučiniče, který byl ale často v ofsajdovém postavení. Ale v 67. minutě bylo vše jinak. Jeden útok Černohorcům stačil na to, aby se ujali vedení. Stalo se tak po střele aktivního Vučiniče, kterému přihrával Novakovič, Vučinič tak svůj tým poslal do vedení. 1:0. Horkokrevný Balkánec dostal za své oslavy žlutou kartu.

Švýcaři pak vše vsadili na jednu kartu. Na hřiště v druhé půli poslali ofenzivní hráče jako je Hakan Yakin nebo Eren Derdiyok a konečně také Tranquillo Barnetta. Hlavně Derdiyok byl vidět, ale Bozovič jeho pokusy zlikvidoval. Domácí se ocitli pod obrovským tlakem Švýcarů, sotva odkopávali míče, ale Bozovič všechny střely pochytal a z mnoha rohů Švýcaři nebyli nebezpeční, tak zápas skončil hubeným a šťastným vítězství 1:0 pro Černou Horu, která se tak vyhoupla na čelo tabulky. Švýcaři jsou naopak na jejím dně a již musí zabrat, nebo se na ME nedostanou. Za to domácí jsou na nejlepší cestě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Černá Hora33003:09
2.Anglie22007:16
3.Bulharsko31021:53
4.Wales20020:20
5.Švýcarsko20021:40
Skupina H

Portugalsko - Dánsko 3:1

08.10.2010 21:45

Góly: 29. Nani, 30. Nani, 85. Cristiano Ronaldo - 79. Ricardo Carvalho (vl.)

Pod vedením nového kouče Benta se Portugalsko konečně dočkalo prvního vítězství v kvalifikační skupině H. Góly svých největších hvězd, Naniho a Cristiana Ronalda, porazilo v očekávaném duelu Dány v poměru 3:1.

Portugalci měli svému soupeři z Dánska co vracet. V poslední kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Jižní Afriky totiž Dánové zvítězili v Lisabonu 3:2 a ve skupině skončili na prvním místě před Portugalskem, které muselo do baráže.

Reparát na Estádio do Dragão v Portu se domácím vydařil. Převahu z úvodu utkání zužitkoval po půlhodině hry záložník Manchesteru United Nani. Nejprve překonal dánského brankaře Sørensena pravačkou, o minutu později pak přidal svůj druhý gól krásnou střelou pro změnu levou nohou. Dvoubrankový náskok před přestávkou domácí uklidnil, Dánové navíc museli střídat svého brankáře, který se zranil již při prvním inkasovaném gólu.

Ve druhé půli pokračovala mírná převaha domácích. Díky vedení se mohli koncentrovat více na obrannou činnost a vyrážet do brejků. Dánům se trpělivá hra vyplatila a v 79. minutě dokázali zdramatizovat utkání, když si Vingaardův roh srazil do vlastní sítě Ricardo Carvalho. V závěru si však opět vzal slovo muž zápasu Nani a přesným pasem vyzval k pojištění výsledku Cristiana Ronalda.

Paulo Bento tak při svém debutu v roli reprezentačního kouče dovedl Portugalsko k prvnímu zisku tří bodů a po nepovedeném vstupu do kvalifikace vrátil Selecção zpět do bojů o postup na mistrovství Evropy.

Více informací k zápasu

Kypr - Norsko 1:2

08.10.2010 20:00

Góly: 58. Ioannis Okkas - 2. John Arne Riise, 42. John Carew

Norové dokázali navázat na předcházející vítězství nad Portugalskem a i dnes vyhráli. Tentokrát vyválčili cenné 3 body na Kypru. Za hosty se trefil J.A.Riise a Carew, za domácí po pauze snížil Okkas.

Sotva zápas začal, už se měnilo skóre. Domácí začali náporem, ale po vykopnutí míče ze šestnáctky se k míči dostal Huseklepp z Bergenu, který nádhernou přihrávkou mezi obránce Kypru vyslal Johna Arneho Riisho do šance a hráč AS Řím touto šancí nepohrdl. Střelou k tyči poslal svůj tým do vedení. 0:1!

V 15. minutě mohlo být v táboře Vikingů ještě veseleji. Hosté hnaní početnou ekipou fanoušků opanovali start zápasu. Husekleppův centr byl odražen na roh a po zmatcích v šestnáctce se ten samý hráč dostal ke střele z úhlu, jenže jeho pokus byl vykopnut z brankové čáry. O deset minut později kopal B.H.Riise přímý kop, který jen těsně minul branku domácích, ale to nebylo vše. O minutu později kopal slavnější Riise, John Arne přímý kop ze zhruba 45ti metrů a našel Hangelanda na zadní tyči, jehož hlavičku chtěl usměrnit John Carew, ale na míč nedošáhl. V 39. minutě se poprvé ozvali Kypřané. Asi nejlepší hráč domácích Aloneftis utekl po levém křídle a centroval před branku, kde nikým nebráněný kanonýr Konstantinou hlavičkoval těsně nad. Stadion málem spadl, jak fanoušci domácích zařvali. Na stadioně v Larnace byla vůbec výborná atmosféra. Fanoušci své ovečky povzbuzovali celý zápas i za nepříznivého stavu. Ztichli akorát v 42. minutě, kdy Gamst vybídl před šestnáctkou Carewa, který si pohrál s obránci i brankářem a pohodlně skóroval do prázdné branky. 0:2 ! Za tohoto stavu se šlo i do šaten.

Do druhého poločasu jako by vstoupili jiní Kypřané. Nabuzení. Aktivní. Tvrdí a hlavně dobří. Avraam mohl v 48. minutě snížit, ale jeho střelu vyrazil Knudsen na roh. Kypřané hosty tlačili, ti jen odkopávali. A přineslo to ovoce. V 56. minutě se k balonu dostal Makridis, když byl již ve velkém úhlu v pokutovém území,tak přihrál přímo před bránu volnému Okkasovi, který neměl problém umístit míč do branky. 1:2!

Deset minut na to se připomněli i hosté ojedinělou šancí. Carew po centru vystřihl nůžky, ale brankář Kypru balon vytáhl na roh. Za dvě minuty mohlo být Norům ještě větší horko. Aloneftis vystřelil z dvaceti metrů na branku, Knudsen pouze vyrazil a po závaru před brankou se k míči dostal zase Aloneftis, jehož střelu vykopl Hangeland z brankové čáry. Ten samý hráč měl na kopačce vyrovnání o 4 min později. Avraam mu přihrál před bránu, ale jeho prudkou ránu placírkou Knudsen vyrazil na roh. To byla zároveň poslední zajímavá situace z tohoto zápasu, jelikož Norové pak zavřeli vrata a Kypřané se nemohli dostat do žádné kloudné akce. Zápas proto skončil 1:2 a Norsko tak kráčí za postupem na ME. Kypřané rozhodně nezklamali a jistě budou ještě kousat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Norsko33005:29
2.Portugalsko31117:64
3.Dánsko21012:33
4.Kypr20115:61
5.Island20021:30
Skupina I

Španělsko - Litva 3:1

08.10.2010 22:00

Góly: 47. Fernando Llorente, 56. Fernando Llorente, 79. David Silva - 54. Darvidas Šjarnas

Španělé porazili na domácí půdě Litvu 3:1 a upevnili si vedoucí postavení ve skupině I. Dvě branky vítězů vsítil Fernando Llorente, účet utkání uzavřel David Silva. Za hosty skóroval pokořitel českého národního týmu Šernas.

Úřadující mistři světa nastoupili bez tradičních opor základní sestavy Xabiho, Xaviho a Pedra, nováčky v sestavě se stali Silva, Llorente a Cazorla. Tým Del Bosqueho vinou vynucených změn přešel k rozestavení 4-1-4-1. I tak měli domácí podle očekávání převahu, Karčemarskase dvakrát prověřil jedovatými ranami David Silva, Carles Puyol nastřelil hlavou tyč.

Tisíciprocentní příležitost pak ve 45. minutě spálil David Villa, když dorážku do odkryté svatyně nasměroval do vzdálenější tyče. Útočník Barcelony měl na sebe po právu vztek. Litva se celé první dějství jen bránila, ale těsně před poločasovým hvizdem měla i ona příležitost se vyznamenat, Španěly podržel brankář Iker Casillas.

Krátce po změně stran se La Roja dočkala zasloužené vedoucí branky. Ramos odcentroval z pravé strany a útočník Fernando Llorente hlavou rozvlnil síť. Z radosti se zaplněný stadion v Salamance neradoval dlouho, Litva odpověděla za sedm minut vyrovnáním. Šemberas po úniku středem hřiště našel osamoceného Šernase a ten si počínal stejně úspěšně jako proti České republice.

Hra byla v těchto minutách nesmírně vzrušující, neuběhly ani dvě minuty a Španělsko vrátilo vedení na svou stranu. Cazorla se na pravé straně skvěle uvolnil a poslal centr na vzdálenější tyč, tam číhal Llorente a svou druhou přesnou hlavičkou v utkání opět uvedl domácí publikum do extáze. A když v 79. minutě zvýšil David Silva krásnou hlavičkou na 3:1, připisuje si Španělsko do tabulky skupiny I další tři body a je první.

Více informací k zápasu

Česko - Skotsko 1:0

08.10.2010 20:15

Góly: 70. Roman Hubník

Česká reprezentace se svým výkonem omluvila fanouškům za nevydařený vstup do kvalifikace a proti Skotsku mohla vyhrát větším rozdílem. Skotové se naopak podruhé ze tří odehraných zápasů neprosadili a připisují si první prohru.

První poločas ovládla česká reprezentace, která se dostala ke čtyřem střeleckým pokusům, zatímco svému soupeři nedovolila ani jednu. Skotové sice často nestíhali včas reagovat na rychlou kombinaci, bezbrankový stav ovšem udrželi.

Jestli změna stran přinesla změnu v obrazu hry, byla jedině ve prospěch domácích barev. Aktivitou hýřící Necid sice gól nedal, přesto svým výkonem pomáhal velkému nátlaku, ze kterého se nakonec prosadil Hubník. I po této trefě čeští hráči svého soupeře přehrávali až do závěrečných minut.

Rozpačitých dvacet úvodních minut vyvolávalo emoce především po rozhodnutích hlavního sudího Bebeka, která se povětšinou odehrávala daleko od vápna. Češi sice měli převahu v držení míče, ale defenzíva na obou stranách dlouho žádné okno neotevřela.

Jako první se tak ozval Tomáš Rosický, který si narazil s Plašilem, hravě se tak dostal do vápna, aby z těžkého úhlu nedokonale trefil šajtlí a branku tak zblízka vůbec neohrozil. Velké množství balónů pak směřovalo na Necida, který akce zakončoval nepříliš povedeně - přihraným pádem nebo slabou střelou. Když už mohl uniknout sympaticky hrající Magera, místo nebezpečné akce zdlouhavě zpracovával.

Okolo třicáté minuty se začínali probouzet také hosté, stále však naráželi na dobrou defenzívu před vápnem i přímo v něm. Šest minut před koncem tak zahrozili Češi, když Rosický svým centrem našel na malém vápně Hubníka, který tísněn Caldwallem McGregora zblízka nedokázal překonat.

Poslední pohlednou akci první půle předvedli domácí hráči dvě minuty před koncem. Magera dostal příhru do vápna a chytře uvolnil Kadlece, který v pádu dával pod sebe na Necida. Jeho tvrdou střelu z první odvrátil na roh McGregor společně s Weirem.

Nástup po změně stran mohl rozjasnit Kadlec, který po rohu Rosického hlavičkoval pod břevno. Skotský brankář jednou rukou vytěsnil míč nad. Český pres pokračoval, ale McGregor mnoho starostí neměl.

Necid se k míči na malém vápně jen taktak nedostal, zpoza vápna zase netrefil branku. Mezitím se povedeně uvolnil v šestnáctce Plašil, ale levačkou poslal míč směrem k rohovému praporku. A stále před 60. minutou tečoval rohový kop hlavou Rosický, ke vzdálenější tyči se netrefil.

O práci připravili svého brankáře skotští obránci i v 62. minutě, kdy po dobré kombinaci Rosického s Necidem přihrával od brankové čáry z malého vápna mladý útočník před branku neúspěšně na Bednáře s Pospěchem. O to těžší tak byl pro něj zákrok tři minuty poté, když se do centru záložníka Arsenalu opřel hlavou Polák. Jeho pokus k bližší tyči vyškrábl McGregor levou rukou.

Nakonec se čeští fanoušci přece jen dočkali. Rosického centr evidentně srazil na roh Hutton rukou, rozhodčí však ukázal pouze k praporku. Stejný hráč tak centroval znovu, Bednář prodloužil a těsně před brankářem tečoval Hubník - 1:0.

Za sedm minut mohlo být ještě lépe, když míč na hranici vápna dostal Bednář, dokázal vystřelit přes Fletchera a McGregor se jen s děsem v očích ohlížel po přízemním pokusu, který těsně minul jeho pravou tyč.

Skotové přes inkasovaný gól museli myslet hlavně na zadní vrátka. Tečovaná střela Necida, skončila dva metry vedle. Následný roh Rosického pak znovu prodlužoval Bednář, na zadní tyči se ale hlavou netrefil Kadlece. Bez jediné gólem zavánějící střele skotských hráčů se ale nemusel obávat, že by jeho nepřesný pokus ovlivnil rozdělení bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko22007:16
2.Skotsko31112:24
3.Litva31112:34
4.Česko21011:13
5.Lichtenštejnsko20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ARMENIE to je bomba Jeste Irove je prismazi a bude to super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kloooooooooooooooooooose !!! hadam si tu reprezentacnu formu konecne prenesies do klubu !!

Reagovat
supervizor

Klose v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Klose by měl jít na pivo s Barošem a trochu to probrat

Reagovat
smazaný uživatel

Gaal to pivo zatrhol

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, v 70. letech to vedlo k LM

Reagovat
smazaný uživatel

3 krat !!!

Reagovat
smazaný uživatel

hodnoceni cechu: podle mne nehral jan polak zas tak spatne. sice pokazil nekolik prihravak atd ale 4 si nezaslouzil

Reagovat
smazaný uživatel

Hral vyborne za to Magera priserny nemuzu si pomoci

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní výkon Ruska.... Irové nestíhali, celý stadion němý, až vymyšlená penalta po hereckém výkonu Keanea je nastartovala a v závěru to byly nervy. Ale bod by byl pěkně nespravedlivý, 75 minut zápasu byli jasně lepší Rusové....

Aršavin. Nejlepší hráč zápasu, dělali si dnes co chtěl...Jsem rád, že se v útoku objevil Keržakov, ten má neskutečnou formu a jsem rád, že Advocaat hodil za hlavu staré spory....

Reagovat
smazaný uživatel

No kez by postoupili jak Irove tak Rudoarmejci

Reagovat
smazaný uživatel

Irové si to rozdají se Slovenskem o druhé místo, si myslím....Jsem zvědavý na úterý, nakopávaná Irů podle mě Slovensku moc sedět nebude....Ale snad to Weissovci ukopou, rozhodně je uvidím v baráži radši než Iry....

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jen diky te debilni Francii to Irum strasne preji no a kdyz maji ve skupine Slovaky a Rusaky tak neni co resit

Reagovat
smazaný uživatel

nemecko je proste neskutecne, jak prehravali turky... turkove meli v ocich bezmoc... ozil, klose ale chce to aby vic hral marin a valel i v bremach!!!

Reagovat
herbage

Turci byli více než důstojným soupeřem, druhé místo tabulky by jim nemělo uniknout

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasny uz jak porazili belgii tak jim 2 misto neunikne, ale nemecko je proste na spicce!! a tenhle nemecky tym proste zeru!

Reagovat
Liquid

MONTENEGRO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Estonsko na Euro !!

Reagovat
domingo

škoda, že to neudrželi se špagetama, bylo by ještě veseleji...

Reagovat
Liquid

pro mě naprosto senzační výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu z toho. Neznam jedinyho jejich hrace

Reagovat
Liquid

já jen Piiroju a Klavana, ten hraje někde v Holandsku

Reagovat
domingo

Já znám Pareika, Klavana, Opera, Piiroju a Zenjova (nebo tak nějak)... pak Zahovaika (ale toho jenom kvůli tomu jméno, to se nedá zapomenout) a samozřejmě Pooma, ale ten už nechytá

Reagovat
smazaný uživatel

Pooma znam taky, ja myslel tu soucasnou repre.

Reagovat
domingo

Tak Pareiko chytá někde na Sibiři... a Opera neznáš? Ten tam je za největší hvězdu, dal asi 40 gólů, což je vzhledem k dlouhodobé výkonnosti Estonska výkon jako prase :)

Reagovat
smazaný uživatel

Opera tak mozna z livesportu, ale spis je mi to mozna jen povedomy

Reagovat
Liquid

jasný Oper, taky pamatuji...

Reagovat
Liquid

Mart Poom myslím, chytal 2.anglickou že?

Reagovat
domingo

I první, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme

Reagovat
domingo

Nebyl on součástí toho Derby, co se stalo nejtragédnějším týmem historie PL?

Reagovat
smazaný uživatel

Nee, to bylo nedavno, myslim 2007/08.

Reagovat
Liquid

tam chytal Bywater a Carroll

Reagovat
Godwinson

Úchvatná dvojka.

Reagovat
Liquid

z tehdejšího týmu nezapomenu King Konga Darrena Moorea a šedovlasého Griffina, ta jejich účast v Premier League byl těžký omyl, a ještě tam "zk*rvili Šventa

Reagovat
domingo

Jo no, teď koukám, že tam chytal už dááávno... mám v tom guláš

Reagovat
Kily

Watford, Arsenal, Sunderland, Derby, Portsmouth, slušná sbírka

Reagovat
Liquid

koukám že je teď v Arsenalu asistent, herně ho pamatuji nejvíc od beranů

Reagovat
smazaný uživatel

Proslavil se hlavne u Rams a pak Mackems, ty ostatni tymy za zminku ani nestoji Ale pokud se nepletu, tak byl zapujcen na emergency loan mimo prestupni okno podobne jako loni Fulop do MCFC

Reagovat
fantomas

Oper a Piiroja. Tam sahaj moje znalosti.

Reagovat
smazaný uživatel

V Srbsku je cosi shnilého....

Reagovat
smazaný uživatel

kosovo.

Reagovat
Liquid

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Proč ve výběru neni Post?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Godwinson

Arménie

Srbsko

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko Srbsko

Reagovat
smazaný uživatel

* Estonsko

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak Spanelaci uz dali gol skoda

Reagovat
Liquid

Reagovat
Kily

pro nás jenom dobře, Litva už má nad plán tři body, čtyři by byly moc

Reagovat
Liquid

my se stalingradem počítáme že Španělé skončí na 3.místě

Reagovat
Kily

no tak to potom jo, s náma teda má jít dál Litva?

Reagovat
smazaný uživatel

To vis rad bych videl 1.CR 2.Scotland(kdyz hrali dnes hymnu Skotska tak jsem mel docela slzy na krajicku kdyz jsem si vzpomnel jak jsem si v Edinburghu pel ozraly v barech tenhle song )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trápny výkon zo strany Slovenska som dávno nevidel. Záloha nulová, obrana slabota a útok odrezený. Mucha nás podržal, apsoň dal Vladko prvý gól :-*...

Reagovat
herbage

Dobře Němci. Chudák Özil, celý zápas na něj pískali a to hrál doma, ale on si z toho nic nedělal a svůj dobrý výkon korunoval i gólem

Reagovat
smazaný uživatel

A gól z respektu k Turecku ani pořádně neoslavil, to já bych si to užil jinak po takovém pískání.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Češi čobolaci

Reagovat
Potty
Reagovat
smazaný uživatel

to není možný

Reagovat
smazaný uživatel

Litva

Reagovat
Liquid

joooo !!!

Reagovat
smazaný uživatel

KUAA Goooooolllll

Reagovat
smazaný uživatel

Moc dlouho jim to nevydrzelo...

Reagovat
domingo

Ale anyway, Litvu bych rozhodně nepodceňoval. Klidně ten druhej flek může uhrát... byla by to haluz, ale ne nereálná.

Reagovat
smazaný uživatel

Slabsi tym nez Skoti urcite nemaji a nas uz porazili, dokonce doma, takze maji proti nam realne dohromady 4 nebo i 6 bodu, takze mas pravdu

Reagovat
domingo

Navíc oni už v minulé kvaldě nasypali Rumunům u nich trojku... nedivil bych se, kdyby dopadli jak Lotyšsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mám z nich větší obavy...Skoti jsou jaloví, Litva u nás předvedla mnohem víc....

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny musi se s nimi pocitat ale nevidim je nejak silne zase, u nas jsme jim mohli dat ctverku, hrali dozadu s velkymi dirami a my slusne bylo to jen o sancich

Reagovat
smazaný uživatel

S velkými dírami rozhodně nehráli, my jsme si zas tolik šancí nevypracovali, trošku objektivity.... Navíc oni kromě gólu taky něco měli....

Reagovat
smazaný uživatel

No byli jsme jasne lepsi a ja jsem byl celkem spokojen s nasim vykonem az samozrejme na tu produktivitu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si taky dobrej, napises na FB a pak nereagujes.

Reagovat
domingo

ňu

Reagovat
Bennhy

MONTENEGRO len tak dalej, 3x 1:0, v utorok v Anglicku by taky vysledok nebol zly , ale baraz nebude nerealna

Reagovat
X-bano-X

Golazoooooooooooo Llorenteeee

Reagovat
Liquid

Estonsko ten třetí gól

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za logiku, ze se Lovenkrands loni ve skvele forme pozvanky nedostal a ted, kdyz v klubu nehraje ( ), tak ho do repre povolaji?

Reagovat
smazaný uživatel

nedockal*

Reagovat
X-bano-X

tzv. klamanie telom

Reagovat
homeles8

hlavně že vyhráli češi, zbytek je mi jedno :-)

Reagovat
X-bano-X

Španielsko sa nejak trápi, najma ta koncovka je na zamyslenie

Reagovat
Shevchenko

Rusko když zapne, tak to je válec.

Reagovat
X-bano-X

Silvaaa golazoooo

Reagovat
smazaný uživatel

jen skupina H chybi... pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chybička se vloudila

- za ty sestřihy

Reagovat
Godwinson

Poulsen

Reagovat
smazaný uživatel

No ten Keane je neskutečnej simulant. Žirkov na něj ani nesáhl. Bych byl hodně vytočenej, kdyby nakonec vyrovnali

Reagovat
smazaný uživatel

Nesimuloval jednou, zkoušel to častěji....

Reagovat
smazaný uživatel

To není možný. Hráči z ostrovů přece nesimulují, to jenom ty "jižanské" naplaveniny.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

1. ČR-těm musím fandit ze zákona

2.Belgie-Nejvíc pro mě sympatická repre v Evropě

3.Turecko 2.nejvíc sympatická zem

Reagovat
smazaný uživatel

keď tu tak čítam tie komentáre, zase sme potešili viac ako česká repre

Reagovat
smazaný uživatel

No to si pis to je jak kdyz vyhraje Sparta a Slavie prohraje tak se to jen neuveritelne umocni A ted prohrat v Armenii a vykartovany Skrtel na Iry to je super vyhlidka

Reagovat
smazaný uživatel

oni si poradí

Reagovat
smazaný uživatel

...ale zase európski futbaloví trpaslíci už nie sú to čo bývali... nemáš strach z vášho najbližšieho zápasu?... ja si myslím, že s Írmi neprehráme...

Reagovat
smazaný uživatel

Co proti Litvě spálil Villa, to se jen tak nevidí....

Reagovat
smazaný uživatel

kletba pokračuje, hvězda která odejde z Valencie vyhasne

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí se mrknout na výsledky těchto pár zápasů a je jasně vidět, že v Česku maj lidi na nároďák přehnaný požadavky a očekávání... jen v jednom kole např. Irsko prohraje doma s Ruskem, Slovensko v Arménii, Itálie remizuje v Sev. Irsku, Srbsko rupne doma s Estonskem, Nizozemci tak tak vyhrajou v Moldavsku a Švýcaři prohrajou s Černou horou. Co tím chci říct? Kdyby se jakejkoli z těhle výsledků stal českýmu týmu, tak tady z toho bude týden haló, jaká jsme ostuda pro celou Evropu a kde co ještě. Přitom takový výsledky se dějou dnes a denně a je to úplně normální. Takže na tom prohrát s Litvou není nic nenormálního. Po tom zápase mi to přišlo, jako by Litva byla méněcenná, že je "ostuda" s ní prohrát nebo co. Jsem zastánce vysokejch cílů, ale zas je česká blbost si neustále hanit svůj tým. Nevim, možná je to tak i jinde, ale u nás je to fakt extrém.

Reagovat
REPLIKATOR

Největším šokem je každopádně výhra ČR nad Skotskem

Reagovat
smazaný uživatel

ty musíš asi každej den prožít hodně šokovejch situací, že jo?

Reagovat
Losinho

Nani, Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Nani nejlepší hráč kvalifikace, alespoň podle těch sestřihů, co jsem viděl Ale on je přece na té levé straně ne tak dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to tvrdil?

Rekl bys mi nejak strucne, jak vypadal ten zapas U21?

Reagovat
Tomanatura

Getzo...

Neřekl. Díval jsem se prvních 15 minut a pak mi ten stream vypadl a nešlo zapojit nic jiného Smůla no.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footytube.com/video/england-u21-romania-u21-2-1-08-10-2010-59013

Ja nasel aspon tohle, Henderson se krasne trefil

Reagovat
centos

Co vůbec Arménie dělá v kvalifikaci na Euro? Mazej do Asie!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA a FIFA mají trochu posunuté hranice Evropy...

Arménie sousedí s Tureckem, které spadá pod UEFA, stejně tak Ázerbajdžán a Gruzie... (z druhé strany ohraničené Ruskem) ...ale co třeba Izrael? (ten je u nás snad jen kvůli politice)

Reagovat
smazaný uživatel

já se zařazením Izraele do Evropy souhlasím, protože jeho souboje s reprezentacemi ostatních stítů blízkého východu by se mohly stát velkým průserem.

Ale - Izrael je paradoxem, protože EUFA a FIFA v jeho případě udělala to, od čeho se sami distancují - nechali se ovlivnit politikou

Reagovat
herbage

Asi tak. Souboje Izrael - Sýrie či Izrael - Libanon by pokaždé smrděli menší válkou. Jen by mě zajímalo, kdyby uznali stát Palestina, jakou kvalifikaci by hrál

Reagovat
smazaný uživatel

jinak mi tohle zrovna tolik nevadí, protože ty týmy nejsou pro silnější Evropské celky soupeřem a pro ty slabší je to pár zápasů navíc, kdy můžou vidět vyrovnané utkání... horší je, když pak do Asie šoupnou Austrálii, a už je tam jiný favorit na kvalifikaci (po Japonsku)

Reagovat
herbage

Dostal se už vůbec Izrael na nějaký velký turnaj jako ME nebo MS?

Reagovat
smazaný uživatel

v roce 1964 uspořádali a vyhráli ANC, v roce 1970 kvalifikace na MS v Mexiku, jinak za dobu hraní "v" Oceánii se dostali do baráže, kde byli poraženi Kolumbií, a pak baráž o EURO 2000 (nepřešli přes Dánsko)

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus si představit jak Izrael hraje někde v Íránu...

Reagovat
smazaný uživatel

s Arménií problém nemám, ale Izrael je asi nejpodivnější případ... Ten by mohl bejt klidně v Asii i v Africe, ale hraje v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

na tribunách by mohlo být opravdové peklo. Je to preventivní.

Reagovat
fantomas

A co teprv Kazachstán.

Reagovat
smazaný uživatel

Sis na nej ted zasedl jo?

Reagovat
fantomas

:)) To ne, ale tak je z těch neevropských států, co hrajou kvaldu o ME, od Evropy snad nejdál...

Reagovat
Godwinson

Mkhitaryan

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm.. A bonusový body pro Slováky z Ruska jsou rázem smazaný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=Y4u3SnwZX4U&feature=player_embedded.. a dajte si 1:15.. Szalaiho gol .. dufam ze sme si nechali nanho klauzulu

Reagovat
smazaný uživatel

dal si video na Alvese

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Výstavní kousek

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten Szalaiho bol krajsi

Reagovat
smazaný uživatel

Keane je slepičák po*raný

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč Scumíku Zdálo se mi, že o něj Žirkov fakt zavadil...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to se ti opravdu jen zdálo, tady http://rutube.ru/tracks/3659540.html?v=030ed5da9f85812feeaead85283913d3 , podívej se, před třetí minutou V diveu by mohl směle konkurovat Gerrardovi

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš pravdu Scumíku, kontakt tam byl, i když to Keane dost nahrál

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footytube.com/video/ireland-republic-russia-oct08-58995

od 3:03, já tam ten kontak vidím Jurovi holeně s Keanem vidím, může nás někdo objektivní rozsoudit?

Reagovat
kubys

Žirkov se ho ani nedotkl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl tam lehkej kontakt, proto taky Keane hned, jak ucitil ten dotek, zadivoval

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon moje alterego nezklamalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak ne? Keane tomu strasne pridal, ale ten kontakt je tam videt Urcite to nemela byt penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

no on ten dive Padre nepopírá, jen říká, že by si to rozhodčí obhajil

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já nikde netvrdím, že to penalta být měla, jen to, že tam ten kontakt byl

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ja rikam svuj nazor a podporuju ten tvuj, jako tvoje alterego ho musim mit stejny Ale je to jen muj nazor!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Villa Silva

Reagovat
smazaný uživatel

Lothar Matthäus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele