Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
08.10.2010 19:00 CET
8 : 0
(4:0)

Reportáž

Maďarsko - San Marino 8:0

Rozmezí sedmnácti minut v první půli stačilo Maďarům, aby si zajistili povinné tři body. Po prohře ve Švédsku tak i podruhé získává domácí vítězství. San Marino si připisuje v této kvalifikaci nejtěžší prohru.

Překvapivě se k první zajímavé střele dostal Bollini, když po rohovém kopu Mariniho obstaral hlavičkou nepříliš těžkou práci Kiralymu. Maďaři reagovali okamžitě a přes solidní hlídání, se Dzsudzsak k povedenému centru dostal již v 10. minutě.

Berretti pouze stínoval a maďarská hvězda tak v klidu mohla ve vápně najít Rudolfa. Ten svou první hlavičkou nechal vyniknout Simonciniho, aby vyražený míč dopravil druhým hlavičkovým pokusem přes nedůsledného Vannucciho k pravé tyči sanmarinské branky.

Za dvě minuty pobídl z rohového kopu Dzsudzsak Geru, ten hlavičkoval těsně nad břevno. Jenže v 17. minutě se tentokrát po rohu z levé strany rozeběhl pro kratší centr Szalai, Montagna hlavičkový souboj prohrál a útočník Mohuče poslal míč do sítě o vzdálenější tyč.

Dvojnásobně úspěšný asistent sám rozvlnil síť ve 25. minutě, když svůj přímý kop stočil jen těsně vedle. Diváci si tak mohli nacvičit gólový jásot, který během dalších dvou minut využili hned dvakrát.

A že bylo co oslavovat. Nejprve parádní přihrávkou poslal do vápna Koman Rudolfa, který akci dovedl k dokonalosti překulením míče přes pravou kopačku, aby levou zakončoval do odkryté části branky. Jen za pár desítek vteřin, pak nahrával Gera k brance zády otočenému Szalaiovi. Ten si s tím velkou hlavu nedělal, míč si zpracováním přizvedl a pohotovou střelou z třiceti metrů přesně pod břevno přeloboval překvapeného Simonciniho.

Ten také mohl dokončit hattrick po půlhodince hry, hostující brankář si však alespoň trochu napravil chuť vítězným soubojem jeden na jednoho. Míč sice vyrazil zpět k maďarskému útočníkovi, tomu ale nepomohlo ani pískané zpracování rukou, na brankové čáře totiž skvěle zaskočil Valentini. Ve 40. minutě nepustil za svá záda přímý kop Gery z dvaceti metrů Simoncini a poločas tak nápor pověstného bůra vydržel.

Jenže vstup domácích do druhé půle byl již nezadržitelný. Nejprve ještě Dzsudzsakovu přihrávku přes malé vápno zahodil Rudolf, když před odkrytou brankou míč minul. Za necelou minutu ovšem krásným přistrčením špičkou kopačky dostal do vápna Koman znovu Dzsudzaka, který poslal prudkou přihrávku před branku a Szalai už neměl problémy vsítit svůj třetí gól.

Po přesné trefě v úvodních pěti minutách po změně stran toužil i Gera. Výborným zaseknutím po náznaku střely se zbavil Bacciocchiho, ale jeho střelu s gólovými parametry zastavil Vannucci. Minutu před hodinou hry se tak šestý gól přidal Koman. Rudolf předvedl výbornou individuální akci, zpětnou přihrávkou vybídl maďarského záložníka, ten pak levačkou z první vyslal pokus, na který Simoncini nedosáhl.

Trefu po rohovém kopu si mohl připsat i Vannucci, naštěstí pro něj však rozvlnil pouze vrchní síť vlastní branky. Na stejné místo poslal v další akci míč svou hlavičkou Priskin. Poté již domácí začali šetřit síly a na další zajímavý pokus se čekalo čtvrthodiny, tedy až do 81. minuty, ve které z vápna pálil technicky Dzsudzsak jen těsně vedle spojnice.

A netrefil se ani Gera, který svůj šestý střelecký pokus vyslal z dvaceti metrů kolem levé tyče. Závěr tak ovládl nejlepší hráč na hřišti. Minutu před koncem Dzsudzsak přebral míč, nakráčel s ním doprostřed pole a zpoza vápna nedovolil Simoncinimu vytěsnit míč nad.

V nastaveném čase se pak nechal faulovat ve vápně Valentinim. Rozhodčí Hannes Kaasik se postaral o faux pas, když nejprve druhou žlutou a červenou ukázal Della Vallemu, k jeho štěstí se ale dokázal opravit a do sprch poslal správné hráče. K penaltě se pak postavil agilní Gera a brankáře poslal na druhou stranu.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad neni o cem...tip 1..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

neni co resit 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele