Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
08.10.2010 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rakousko - Ázerbájdžán 3:0

Dle očekávání to byli právě Rakušané, kteří se dostali brzy do vedení a prakticky celý zápas měli ve svých rukách. Překvapení nedopustili a připsali si povinné tři body za tříbrankovou výhru.

Favorizovaní Rakušané vstoupili do tohoto duelu opravdu hodně zostra a hned ve třetí minutě se radovali z gólu. Po rohovém kopu se totiž prosadil stoper Prödl a otevřel skóre. Scénář domácím tedy vycházel do puntíku, právě rychlý gól si totiž přáli, aby měli utkání ve svých rukách.

Kdo však čekal, že po úvodní brance domácí svého soupeře ještě více zatlačí a budou se snažit vstřelit druhou branku, ten se mýlil. Rakušané se sice tlačili dopředu, ale rozhodně ne za každou cenu. Bylo vidět, že ze svého soupeře mají respekt. Hlavně hráči jako Arnautovič, Harnik, Linz nebo Maierhofer nedostávali ty správné míče do ofenzivní fáze.

Rakušané se dostali ještě k několika dobrým šancím po akcích Maierhofera a Arnautoviče, ale gól už z toho nebyl, a tak první poločas skončil jednobrankovým vedením domácích, které jim hned v úvodu zajistil Prödl.

Vypadalo to, že úvody poločasů měli Rakušané nacvičené perfektně. Zhruba osm minut po začátku tohoto druhého se totiž do šance dostal Arnautovič a vystřelil své zemi dvoubrankové vedení. Podle obrazu hry se dalo konstatovat, že druhá branka domácích fotbalistů rozhodla jak o průběhu, tak také o výsledku tohoto zápasu.

Jelikož hosté z Ázerbájdžánu se vůbec netlačili do ofenzívy, jejich kombinace měla hodně nevychytaných prvků, spoustu nepřesností a domácí Rakušané nechtěli otevřít okénka v defenzívě, a tak se i nadále hodně koncentrovali na svou hru dozadu a směrem dopředu praktikovali zejména postupné útoky.

Když už to vypadalo, že utkání se dohraje v klidném tempu, vzal si míč Arnautovič a svou druhou dnešní brankou stanovil konečné a vcelku přesvědčivé skóre 3:0 pro domácí Rakušany.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude stejne trapeni jako s Kazachstanem...takze upocene vitezstvi Rakouska...tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

s kym by chteli vyhrat 1

Reagovat
smazaný uživatel

Asi 1 ale neco mi tady smrdí - žeby remíza S kazachstánem to taky byla skoro remíza nebýt nastavených 2 min

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele