Kvalifikace ME 2012 - preview pátečních zápasů

08.10.2010, 09:59, aktualizováno 08.10.2010, 09:59
Previews
Jednadvacet utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2012 je na programu během dnešního večera. Češi, jak známo, hostí Skotsko, i další zápasy si ale zaslouží pozornost. Němce čeká boj s Turky, Portugalci napravují předchozí nezdary proti Dánsku, Černá Hora hostí Švýcarsko.
Skupina A
Kazachstán - Belgie  (pátek 18:00)
Belgie i Kazachstán hrály dosud dva zápasy kvalifikace a oba shodně prohrály. Zvlášť pro první jmenovaný tým je to zklamání a ambiciózní výběr se už pomalu smiřuje s tím, že nejspíš bude opět chybět na velkém turnaji. Naděje ale ještě neumřela, je však potřeba vyhrát v Kazachstánu.

Trenér Belgie Georges Leekens musí po prohrách s Tureckem a Německem řešit pro dnešní utkání vážný problém. Mimo hru jsou stabilní střední obránci Thomas Vermaelen a Vincent Kompany. "Je to smůla. Oni dva jsou našimi lídry a starají se o dobrou atmosféru v týmu," říká Leekens.

Protože k dispozici nejsou ani Moussa Dembélé či Christian Benteke, můžeme očekávat poněkud kombinovanou belgickou sestavu. Do Leekensova výběru se tlačí mladíci Dedryck Boyata či Yassine El Ghanassy, jejich hlad po úspěších může pomoci celé reprezentaci.

Kazachstán je na tom stejně jako jeho páteční soupeř, prohrál s Tureckem a Rakouskem. "Budujeme tým pro budoucnost. Potřebujeme získat zkušenosti, na kterých bude možné stavět," uvedl trenér Bernd Stork. Domácí přesto věří, že dokáží zopakovat nedávný výsledek, kdy v kvalifikaci Eura 2008 s Belgií remizovali 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rakousko - Ázerbájdžán  (pátek 20:30)
Na reprezentační výběr Rakouska čeká druhý ze série lehčích soubojů, který musí zvládnout, pokud chce pomýšlet na reálný postup na EURO 2012. V domácím prostředí se utká s trpaslíkem z Ázerbajdžánu a jakákoli ztráta by ve společnosti Německa a Turecka hrála zřejmě velkou roli, možná dokonce rozhodující. Ázerbajdžán zatím odehrál stejně jako Rakousko pouze jeden kvalifikační duel, odešel ale z něho s debaklem.

Třetí tým letošního MS v JAR, Německo, dokázalo v domácím prostředí rozprášit ázerbajdžánské soupeře poměrem 6:1, kdy se disciplinovaní domácí podíleli na všech brankách jako tým. Pro Ázerbajdžán je pozitivem vstřelená branka, ovšem pokud bude chtít myslet alespoň na nějaké ty body v této kvalifikaci, bude muset pořádně přidat v obranné činnosti.

Rakousko po odloženém prvním kole právě s jeho pátečním soupeřem zdolalo na vlastní půdě druhého outsidera skupiny Kazachstán (2:0) a první dva papírově nejlehčí duely celého kvalifikačního cyklu tak bude mít za sebou. Nicméně náš soused neměl vůbec snadnou práci, obě branky dal až v nastávaní druhé půle a první ztráta tak výrazně visela ve vzduchu. Nakonec se ovšem k Rakousku přeci jen přiklonilo štěstí.

Oba výběry se naposledy v důležitém zápase potkaly na rakouské půdě před šesti lety v kvalifikaci o MS 2006 v Německu, tehdy favorit udolal soupeře 2:0. A podobný výsledek se dá čekat také teď. Hlavní kouč Rakouska Dietmar Constantini se role favorita v žádném případě nebojí: "V každém případě bychom toto utkání měli zvládnout a získat tři body. Všechno nám hraje do karet. Naším cílem je také předvést lepší fotbal, než tomu bylo proti Kazachstánu," plánuje zřetelně Constantini.

V sestavě příliš problémů řešit nemusí, ovšem nad jednou důležitou oporou visí velký otazník. Teprve v den zápasu se bude vědět, jestli nastoupí kapitán Mark Janko. Pokud tomu tak nebude a hráč Twente Enschede nebude připraven, kapitánem by se měl stát Christian Fuchs. Kouč Constantini varuje své hráče před ztrátou koncentrace. "Každopádně ale máme k soupeři respekt, kouč Berti Vogts je na velmi vysoké úrovni," chválí svého protějška Constantini.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Německo - Turecko  (pátek 20:45)
Na Olympijském stadionu v Berlíně změří síly dva týmy skupiny A, které mají po šesti bodech - domácí Německo proti Turecku. Očekává se velmi bouřlivá atmosféra. V Berlíně žije velmi početná turecká komunita a domácím hrozí, že v hledišti nebudou v přesile.

Němci porazili Belgii a Ázerbajdžán, trenér Joachim Löw Turecko značil jako nejtěžšího soupeře ve skupině A. Löw bude nucen udělat minimálně jednu změnu oproti tradiční a úspěšné sestavě. Střední záložník Bastian Schweinsteiger je zraněný a nahradí ho nejspíše Toni Kroos.

Turci jsou pořádně nažhavení. I oni oba dva dosavadní kvalifikační zápasy (Kazachstán a Belgie) vyhráli a chtějí uspět i v Berlíně. Zvlášť když je požene dopředu spousta fanoušků. Oba týmy spolu naposledy hrály v semifinále Eura 2008, z výhry 3:2 se v atraktivním utkání radovali Němci.

Ani trenér Turecka Guus Hiddink nemá k dispozici nejsilnější sestavu, Selcuk Sahin má poraněné koleno a Ardu Turana vyřadily ze hry poškozené vazy v kotníku. Zápas v Berlíně by měl patřit k tomu nejlepšího z pátečního kvalifikačního programu. "Bude to výborné utkání. Já osobně mám speciální motivaci,"vzkazuje Mesut Özil, domácí reprezentant s tureckými kořeny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 4.00 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo22007:16
2.Turecko22006:26
3.Rakousko11002:03
4.Belgie20022:40
5.Ázerbájdžán10011:60
6.Kazachstán20020:50
Skupina B
Arménie - Slovensko  (pátek 17:00)
Slovenskou reprezentaci čeká v cestě za postupem na mistrovství Evropy 2012 další překážka, tou je na stadionu Republican v Jerevanu domácí Arménie. Pokud svěřenci trenéra Weisse páteční utkání zvládnou, upevní si vedoucí pozici v kvalifikační skupině B.

Papírovým favoritem tohoto souboje je Slovensko, které úvodní dvě kvalifikační kola zvládlo bez ztráty kytičky, zatímco Arménie má na kontě pouze bod za remízu s Makedonií. Odrazem rozdílné kvality obou reprezentací je i žebříček FIFA, Slovensko je šestnácté, Arménie až sto pátá.

V domácím prostředí je však fotbalový trpaslík nevyzpytatelný, dokázal zde potrápit nejedno kvalitnější mužstvo. Například Iry spasil v zářijovém utkání v Jerevanu až patnáct minut před koncem Keith Fahey. "Je třeba respektovat sílu soupeře a domácí prostředí, ale věřím, že máme kvalitnější hráče. Rozhodnout můžou maličkosti, drobné chyby. Doufám, že se nám opět podaří předvést dobrý kolektivní výkon a budeme úspěšní," řekl lodivod Slovenska Vladimir Weiss.

Hosté přicestovali do Jerevanu s početnou marodkou. Až na čtvrtroku vyřadilo zranění kolena útočníka Roberta Vitteka, nemoc vyřadila ze hry Štrbu ze Saparou. Otazník visí nad starty Filipa Hološka a Tomáše Oravce.

Záložník Saturnu Kamil Kopúnek je toho názoru, že zápas v Arménii bude pro složitější než v Rusku, kde reprezentace Slovenska senzačně zvítězila 1:0. "Slyšel jsem, že praktikují podobný styl. Prý jsou velmi tvrdí, rychlí a dobří s míčem. Myslím, že to bude těžký zápas, troufnu si říct, že těžší než v Rusku. Musíme podat dobrý výkon, doufám, že tam uspějeme."

Utkání začíná v Jerevanu od 17:00. Hlavním sudím tohoto duelu je Ital Daniele Orsato.
Arménie - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - K. Mkrtčjan, Hovsepjan, Arzumanjan, Arakeljan - Manojan, Malakjan - Mchitarjan, Pačadžjan, Artak Jedigarjan - Movsisjan.
Slovensko - pravděpodobná sestava:
J. Mucha ml. - Zabavník, Škrtel, Saláta, Hubočan - Kucka, Karhan - Weiss ml., Hamšík, Stoch - Šesták.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.40 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Andorra - Makedonie  (pátek 19:00)
Makedonie nevstoupila do kvalifikace na EURO 2012 moc dobře. Na kontě má pouze jeden jediný bod, a to za domácí remízu s Arménií, kde se spíše čekalo vítězství. A tak nyní nezbývá, než teď konečně vyhrát v Andoře. Snadný úkol na první pohled. Avšak Makedonci nemají na tohoto soupeře dobré vzpomínky.

Naposledy se oba mančafty potkaly v minulé kvalifikaci na evropský šampionát a v ní, tedy v obou zápasech zvítězila Makedonie jasně 3:0. Jenže velkým strašákem zůstává ta kvalifikace na mistrovství světa 2006 do Německa. Věřte nebo ne, ale Makedonie tehdy ukradla tomuto protivníku jen jeden jediný bod.

Andorra získala ve své historii zatím jen tři vítězství. Dvakrát porazila v přátelském utkání Bělorusko (v roce 2000 a 2002) a jednu kvalifikační výhru má na kontě právě díky Makedonii. Tu 13. října 2004, tedy zhruba přes před šesti lety, doma skolila těsně 1:0. Doteď se to v Andoře bere jako největší dosavadní úspěch.

I kdybychom pominuli historickou bilanci, v Pyrenejích nemůže Makedonie hrát na čtvrt plynu. Vždyť kouč Mirsad Jonuz nebude mít k dispozici jak největší hvězdu národního týmu Gorana Pandeva z Interu Milán, tak Gorana Popova z Dynama Kyjev, jež jsou oba zranění.

Hra Andory je navíc vždy hodně nepříjemná. Po každé kvalifikaci je v čele tabulky v počtu faulů, žlutých i červených karet, takže obrázek o stylu fotbalu si můžete udělat sami. Prvořadým cílem je zastavit útočnou akci soupeře za každou cenu, což pochopitelně může některé horké balkánské hlavy v makedonském týmu pořádně štvát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.50 - 5.50 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Irsko - Rusko  (pátek 20:45)
V pátek čeká ruský národní tým rozhodující zápas v Irsku. Buď si svěřenci trenéra Dicka Advocaata ještě více zkomplikují vyhlídky na postup na Euro 2012 nebo výrazně zlepší svou situaci v tabulce po nečekané domácí prohře se Slovenskem.

Ruští fanoušci jsou stále šokování tím, že jejich hvězdný výběr doma podlehl Slovensku 1:0, výrazně tím utrpělo sebevědomí hráčů i postupové vyhlídky na nadcházející mistrovství Evropy. Ale pro Rusy ještě není nic ztracenou a mnohé bude zřetelnější po dvou hostujících utkáních s Irskem a Makedonií.

Kouč Rusů Dick Advocaat bude postrádat útočníka Tottenhamu Romana Pavljučenka, který laboruje s poraněným kotníkem. Na rychlo tak byli povoláni záložník Kazaně Alan Kasajev a útočník Zenitu Alexandr Bucharov. Ztráta Pavljučenka by však neměla být citelná, na hrotu je jedničkou Pavel Pogrebňak a žolíkem by mohl být vedle zmiňovaného Bucharova především Alexandr Keržakov, který má v posledních týdnech parádní střeleckou formu.

"Naše tým vyznávají odlišné styly," řekl trenér Ruska. "Dáváme přednost kombinační hře. Irové jsou charakterističtí pro dlouhé přihrávky a hru vrchem. Proto bude důležité, abychom drželi míč na zemi a přehráli soupeře ve hře jeden na jednoho," Advocaat také dodal, že jeho mužstvo bude hrát v Dublinu na vítězství.

V ruském táboře panuje po neúspěchu se Slovenskem napjatá atmosféra. Což dokomentuje i fakt, že se ruští fotbalisté straní od komunikace s médii. Výrazně najevo to v Irsku dala reportérům ochranka ruského celku.

V Dublinu Irové prohráli pouze jeden z čtrnácti soutěžních utkání. V říjnovém odvetném utkání baráže o postup na mistrovství světa nestačili na Francii 0:1. Trenér Giovanni Trapattoni nebude moct poslat na hřiště zranění Damien Duff a Keith Andrews. Obranu však vyztuží navrátilec do sestavy Richard Dunne.

"Nashromáždili jsme v kvalifikaci šest bodů z šesti. Porazili jsme Arménii a Androrru a na těchto výsledcích budeme stavět i příštích zápasech proti Rusku a Slovensku," řekl Trapattoni. "Jsou to naši hlavní konkurenti a v soubojích s námi se budou snažit získat tři body. Ale jsme výborně připraveni a budeme hrát tak, aby se jim to nepovedlo. Je důležité tyto zápasy dobře odehrát, abychom se kvalifikovali na Euro 2012."

Utkání Irsko - Rusko od 20:45 v Dublinu na novém moderním stadionu Aviva Stadium pod taktovou nizozemského sudího Kevina Bloma.
Irsko - pravděpodobná sestava:
Given - O'shea, Dunne, Ledger, Kilbane - Lawrence, Green, Whelan, McGeady - R.Keane, Doyle.
Rusko - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Aňukov, Ignaševič, V.Berezuckij, Žirkov - Děnisov, Širokov, Semšov - Dzagojev, Pogrebňak, Aršavin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Irsko22004:16
2.Slovensko22002:06
3.Rusko21012:13
4.Makedonie20112:31
 Arménie20112:31
6.Andorra20021:50
Skupina C
Srbsko - Estonsko  (pátek 20:30)
Srbové pod novým trenérem Vladimirem Petrovićem hostí Estonsko. Na pozici reprezentačního kouče Srbů nahradil Petrović Radomira Antiće, který doplatil na nepovedené mistrovství světa v Jižní Africe a následný nepřesvědčivý vstup do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2012.

Antićovi zlomila vaz domácí remíza 1:1 se Slovinskem, kterou zachraňoval Nikola Žigić v 86. minutě utkání. Celkově má Srbsko na kontě čtyři body, v úvodním vystoupení porazilo Faerské ostrovy 3:0. Nový muž na lavičce Srbů Petrović udělal oproti svému předchůdci tři změny v nominaci. Povolal Marka Lomiće, Vladimira Stojkoviće a Slobodana Rajkoviće. "Nechci dělat masové změny, ale je možné, že protočím několik hráčů," řekl Petrović.

Estonsko vyhrálo pouze jeden z jedenácti venkovních zápasů. "Bod z Bělehradu by byl skvělým výsledkem, ale na remízu hrát nebudeme," míní kouč Estonců Rüüttli, který bude bez historicky nejlepšího střelce Estonska Andrese Opera.

Seveřané v dosavadním průběhu kvalifikace uhráli tři body. V prvním utkání porazili Faerské ostrovy díky famóznímu závěru 2:1, stejným výsledkem pak na začátku září doma podlehli Itálii.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.75 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Irsko - Itálie  (pátek 20:45)
Velký favorit z Itálie zatím podle statistik suverénně vládně své kvalifikační skupině. Jenže po dvou zápasech v Estonsku a doma s Faerksými ostrovy, a co si budeme nalhávat, tyhle země nepatří k evropské fotbalové špičce. Teď ji prověří protivník jiných sfér. O Severním Irsku je moc dobře známo, že na domácí půdě často neprohrává.

Domácí mají za sebou jen jeden zápas. Avšak výhra 1:0 ve Slovinsku, na půdě účastníka mistrovství světa v Jižní Africe, určitě přislibuje Severním Irům dobrou kvalifikační budoucnost. Gól dával v 70. minutě teprve dvacetiletý záložník Corry Evans, hráč slavného Manchesteru United.

A ten si samozřejmě svou mladou reprezentační kariéru zatím plnými doušky užívá. "Je to sen hrát proti velkým reprezentacím, jakým je třeba Itálie," říkal v rozhovoru pro BBC. "Vždy chcete otestovat, co proti těmto top hráčům, kteří v nich hrají, dokážete. Podle mého můžeme ve Windsor Parku udělat rozruch."

Hosté vědí, že v Belfastu je nečeká nic lehkého. Ostatně jako každou jinou reprezentaci. Nevyhrálo tam třeba Španělsko ani Anglie. "Opravdu je Severní Irsko doma hodně nebezpečné. Zdá se, že domácí fanoušci je ženou kupředu," prohlásil italský obránce Giorgio Chiellini. "Těsně se nepodívalo na EURO 2008. Budeme muset být připraveni," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.40 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovinsko - Faerské ostrovy  (pátek 20:45)
Slovinci se v celkem dobrém světle ukázali na MS 2010 a jen opravdu malý krůček jim scházel k postupu do osmifinále. Ovšem novou kvalifikaci v nabité konkurenci rozhodně nerozjeli nijak skvěle a proto musejí dohánět ztrátu. Ve společnosti Itálie a Srbska je každá ztráta velmi citelná a Slovinsko zaznamenalo jednu hned na úvod. Faerské ostrovy by rády letos získaly alespoň nějaký ten bodík, v prvních třech zápasech kvalifikace se jim to nepovedlo.

Ovšem největší trpaslík skupiny opravdu nemá příliš hratelných soupeřů, vedle silné trojky Slovinsko, Itálie, Srbsko nyní předvádí skvělé výkony Severní Irsko a ani Estonsko nepatří mezi ty nejslabší. Právě na půdě Estonska měly Farské ostrovy nejblíže k bodům, nakonec ale prohrály nejtěsnějším rozdílem 1:2. Poté doma se Srbskem (0:3) a na půdě Itálie (0:5) neexistovala naděje na body prakticky žádná od samého začátku.

Slovinsko prozatím odehrálo jen dva zápasy. Situaci si výrazně zkomplikovalo po prohře před vlastními fandy se Severním Irskem. A když mohlo situaci napravit a po hodině hry vedlo na půdě Srbska, tak se podařilo čtyři minuty před koncem domácím srovnat zásluhou Žigiče. Oba výběry na vzájemné klání čekají,v nejbližší době se spolu ještě neutkaly. Slovinsko je však velkým favoritem, i případná dělba bodů by se zřejmě rovnala zázraku.

Atmosféra před pátečním duelem je ve Slovinském táboře naprosto skvělá, hráči se chtějí zvednout k vrcholným výkonům právě po tomto zápase. Kouč Matjaž Kek podle svých slov souhlasí s úlohou favorita, ovšem varuje své svěřence před podceněním. Soupeř totiž může kdykoliv překvapit. Kek bude mít k dispozici kompletní třiadvacetičlenný kádr, prakticky se spoléhá na totožnou sestavu jako v duelu se Srbskem či Severním Irskem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.07 - 10.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie22007:16
2.Srbsko21104:14
3.Severní Irsko11001:03
4.Estonsko21013:33
5.Slovinsko20111:21
6.Faerské ostrovy30031:100
Skupina D
Lucembursko - Bělorusko  (pátek 20:15)
Bělorusové zajíždějí na půdu posledního Lucemburska a nic jiného než tříbodový zisk se nečeká. Východoevropané zvládli dva těžké duely aniž by přitom inkasovali a v maličkém Lucembursku by se nemělo nic změnit, i když historie Bělorusy hodně varuje!

Hned na úvod čekala Bělorusy Francie. Reprezentace Galského kohouta měla na Stade France odčinit zpackaný světový šampionát a vykročit do kvalifikace tou správnou nohou. Jenže Bělorusové Francouze dokonale zaskočili a v Paříži vyhráli 1:0.

Také v dalším kole se proti někdejší zemi bývalého Sovětského svazu postavil kandidát na postup na EURO - Rumunsko. Podobně jako francouzská reprezentace, tak i ta rumunská nezažívala úspěšná léta. Zápas v Bělorusku skončil bezbrankovou remízou a domácí tak mají na svém kontě čtyři body a v kolonce inkasovaných branek jim "svítí” nula.

Josy Barthel Stadium zrovna není vyhlášenou pevností, jeho obránci patří každoročně k nejslabším v kvalifikaci a letos se neočekává jiný průběh. Ovšem pozor ! V listopadu roku 2007 si Lucembursko připsalo historický úspěch, a věřte nebo nevěřte, bylo to právě v zápase s Běloruskem.

Senzační vítězství 1:0 v Gomelu zajistil v nastaveném čase Alphonse Leweck. K zopakování podobného úspěchu je potřeba mnoho a byť hraje Lucembursko doma, byl by to takový malý zázrak. Lucembursko zatím podlehlo Bosně 3:0 a Albánii 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.50 - 5.00 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Albánie - Bosna a Hercegovina  (pátek 20:30)
Zatím nejvyrovnanější se zdá být skupina D. Tam se na čele překvapivě hřeje po dvou kolech Albánie, která by jistě ráda promluvila do konečného hodnocení. Pět týmů kromě Lucemburska může myslet na dvě místa zaručující buď přímou účast nebo alespoň baráž o EURO 2012, mezi nimi i Bosna.

Albánie se na úvod střetla sice z trpaslíkem z Beneluxu, ovšem poté uhrála velmi cenný bod na půdě Rumunska a nyní se pokusí překvapit jednoho z favoritů Bosnu.

Ta dokázala na úvod zvítězit v Lucembursku, poté ale v domácím prostředí podlehla trápící se Francii. Je sice pravdou, že více jak sedmdesát minut s ní držela krok, jenže poté inkasovala a druhým gólem o několik minut později přišla o naději na bodový zisk. Nyní musí potvrdit úlohu favorita, pokud tedy ještě chce myslet na první místo v tabulce. Albánie vyznává obranářský styl hry proti každému výběru.

Svědkem je toho duel s Rumunskem, kdy inkasovala až deset minut před závěrečným hvizdem. Naštěstí pro ní se dokázala zvednout a brankou tři minuty před koncem vybojovala na úvod cenný bod. Ofenzivní koncert nepředvedla ani proti Lucembursku. Jedinou trefu zaznamenal Salihi v prvním poločase, poté už skvěle pracovala obranná činnost. Oba výběry se v poslední době v Albánii spolu neutkaly, očekává se proto velmi vyrovnaná premiéra.

Albánie navíc bojuje také za trenéra. Ten měl totiž v poslední době výrazné zdravotní problémy, Josipa Kužeho totiž zasáhla mozková mrtvice. Nyní však konečně mohl sestavit společně s asistentem Džemalom Mustedanagićem základní jedenáctku, ve které nechybí největší hvězdy. Albánie si velmi dobře uvědomuje ofenzivní kvalitu Bosny a tak hráči budou mít převážně defenzivní úkoly.

Albánie by měla hrát klasickým stylem 4-4-2. Obranu by opět měl řídit Lorik Cana, zálohu by mohli vést Andi Lila a Ervin Skela, v útoku se do brejků budou chtít dostat Erijon Bogdani a Hamdi Salihi. V týmu Bosny by neměli chybět Misimovič s Džekem, kouč Safet Sušič varuje před protiútoky soupeře. "Měli bychom mít balón pod kontrolou, jenže domácí mají rychlý přechod do útoku a v ofenzívě nás mohou pozlobit. Musíme předvést koncentrovaný výkon," nebere si Sušič servítky.
Albánie - pravděpodobná sestava:
Beqaj - Vangjeli, Dallku, Cana, Agolli - Muzaka, Lila, Duro, Skela - Bogdani, Salihi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Albánie21102:14
2.Bělorusko21101:04
3.Bosna a Hercegovina21013:23
4.Francie21012:13
5.Rumunsko20201:12
6.Lucembursko20020:40
Skupina E
Maďarsko - San Marino  (pátek 19:00)
Fotbalisté Maďarska se v Budapešťi střetnou s maličkatým San Marinem. Maďaři i přes porážku ve Švédsku stále doufají v postup, ale proti San Marinu musí bezpodmínečně zvítězit.

Po zmiňované porážce se Švédskem 0:2 si Maďaři spravili chuť proti Moldavsku a doma vyhráli 2:1. Vítězství je plánováno i na 8.říjen, kdy se v Budapešti představí San Marino. Zkušenosti s tímto soupeřem jsou jen ty nejlepší, i když se oba celky naposledy utkaly před sedmi lety, favorit se nezměnil. Mimochodem Maďaři vyhráli v roce 2002 3:0 a v odvetě na soupeřově půdě dokonce 5:0.

Od San Marina toho nelze příliš mnoho očekávat, v Evropě lze těžko hledat většího outsidera. Do Maďarska San Marino cestuje s cílem neudělat ostudu, v minulých kvalifikačních zápasech se to příliš nepovedlo. Ať už se Švédskem nebo s Nizozemskem, pokaždé se síť rozvlnila minimálně pětkrát. Dá se i očekávat že konečné umístění ve skupině bude poslední, tedy šesté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.01 - 15.50 - 36.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Moldavsko - Nizozemsko  (pátek 20:30)
Vstup do kvalifikace vyšel Nizozemcům na jedničku. I ve třetím zápase se ale od nich očekává plný počet bodů. Cestují totiž na půdu nepříliš silného Moldavska.

Měla by to být jasná záležitost. Kvality Oranjes a fotbalistů malého Moldavska jsou totiž pochopitelně na úplně jiné úrovni. Svěřencům kouče Balinta podle všeho nijak výrazně nepomůže ani domácí prostředí.

I přesto už ale dokázali Moldavané překvapit celou Evropu, když se jim hned na úvod podařilo porazit Finsko. O pár dní později naopak nepříjemně zatápěli také Maďarům, nakonec ale padli 1:2. Za svůj výkon se ovšem rozhodně stydět nemuseli. Navázat na něj budou chtít také tentokrát, kdy jim opět nikdo nevěří.

Není se ale co divit. Nizozemsko je totiž jasným favoritem skupiny E a během své kvalifikační cesty asi příliš body ztrácet nebude. Očekává se, že jedině Švédsko by jej mělo výrazněji potrápit. V minulém utkání však měli Holanďané pořádné problémy se seveřany z Finska, kteří taktéž předvedli srdnatý výkon a věřili, že alespoň s bodem by mohli domů odcestovat. Nakonec prohráli 1:2.

Kouč Bert van Marwijk musí v současné době řešit nepříjemné starosti spojené s četnými omluvenkami. Kvůli zranění pozvánku odmítli například Hedwiges Maduro, Ron Vlaar nebo Vurnon Anita. Podobně jsou na tom ale také Arjen Robben, Robin van Persie i Eljero Elia. K tomu všemu nenastoupí ani Nigel De Jong. Toho se totiž van Marwijk rozhodl nepovolat po hrubém faulu, jehož se dopustil v ligovém utkání na Ben Arfovi, kterému zlomil nohu.

I přes tyto četné absence disponuje Nizozemsko velkými kvalitami, které chce za každou cenu potvrdit, podobně jako v předminulé kvalifikaci na Euro 2004, kdy se s Moldavskem taktéž setkalo a dvakrát z toho byla jeho výhra (venku 2:1, doma 5:0).
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters; Van Bommel, Van der Vaart; Kuyt, Sneijder, Afellay; Huntelaar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 13.00 - 5.75 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švédsko22008:06
2.Nizozemsko22007:16
3.Moldavsko21013:23
4.Maďarsko21012:33
5.Finsko20021:40
6.San Marino20020:110
Skupina F
Gruzie - Malta  (pátek 19:00)
Bude to souboj dvou posledních celků tabulky. Jenže domácí na tom špatně narozdíl od svého soupeře nejsou. Malta má zatím na kontě dvě porážky, zatímco Gruzie dvě remízy, ačkoli tyhle dva body jí určují až dělené čtvrté místo. Ovšem pozor - outsider ze Zakavkazska dokázal bodovat proti Řecku i Izraeli.

Především výsledek 1:1, který Gruzínci přivezli z Řecka, z půdy jednoho z velmi dobrých evropských národních týmů, byl, dá se říci, velkou senzací. Skvělý výkon z jihu Evropy pak potvrdili i doma proti Izraeli (0:0), jenž v posledních letech ve fotbale hodně vystrkuje růžky nahoru a má cíle konečně se prokousat na evropský šampionát.

Že by si tak Gruzie brousila zuby na první výhru proti Maltě? To si pište. Ale pozor. Poslední vzájemný zápas, byť to byl jen přátelský, pro ní nevyzněl dobře. Malta tehdy doma vyhrála 2:0. A bylo to také v době, kdy na maltské lavičce střídal českého kouče Dušana Fitzela nový trenér John Buttigieg, který u kormidla malého ostrovního státečku působí doteď.

Takže debut vyšel Buttigiegovi zhruba před rokem a čtvrt na výbornou. "Už je to více jak rok. Soupeř prošel za tu dobu mnoha změnami, má nové hráče i trenéra. A navíc, my teď hrajeme na jeho půdě. Bude to hodně těžké utkání," uvedl Buttigieg pro stránky Maltského fotbalového svazu.

Hostujícího lodivoda nepřekvapuje, že Gruzie uhrála během dvou kol velmi solidní dva body. "Jeho tým hraje s velkým odhodláním. Soupeři proti němu hrají s velkou sebedůvěrou, ale týmovou prací a nadšením se Gruzie necítí nijak menší. Zvlášť, když hraje proti jasným favoritům," myslí si. "Nadšení je u ní ještě větší, hlavně když hraje doma. Dva až tři hráči pak vyzdvihnou mančaft ke špičkovým výkonům."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 4.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Řecko - Lotyšsko  (pátek 20:45)
Řekové a Lotyši na sebe narážejí ve druhém kvalifikačním cyklu v řadě. Na minulý domácí zápas mají mistři Evropy z roku 2008 velmi dobré vzpomínky, vyhráli totiž vysoko 5:2.

Zápas byl mimořádný především pro Theofanise Gekase. Útočník Frankfurtu tehdy soupeře skolil čtyřmi brankami a udělal významný krok k zisku koruny pro krále střelců celé kvalifikace. Gekas už ale s reprezentací skončil, stejně jako několik jeho zkušených spoluhráčů.

Současnou kvalifikaci nezačalo Řecko úplně přesvědčivě. Remíza proti Gruzii je ztrátou, bod přivezený z Chorvatska však vůbec špatný není. "Naše skupina slibuje velké drama, proto potřebujeme tři body. Je nutné se střelecky probudit," hlásí trenér Fernando Santos.

Lotyši jsou na tom bodově lépe než jejich soupeř. Prohráli sice doma s Chorvatskem, ale díky výhře na Maltě se dostali na třetí místo ve skupině. Účastníci Eura 2004 by rádi navázali na vzájemný zápas z června 1999, kdy také v kvalifikaci evropského šampionátu vyhráli v Aténách 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.20 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chorvatsko21103:04
2.Izrael21103:14
3.Lotyšsko21012:33
4.Řecko20201:12
 Gruzie20201:12
6.Malta20021:50
Skupina G
Wales - Bulharsko  (pátek 20:30)
Stačily pouhé dva zápasy a fandové bulharské reprezentace začínají být už řádně skeptičtí. Jejich národní oblíbenci totiž nevstoupili do kvalifikace vůbec dobře a další ztráta by mohla být pro ně už osudná. Ovšem na Balkánce čeká další těžká zkouška, jelikož zavítají na půdu poměrně nevyzpytatelného Walesu.

S možností, že by Bulhaři přivezli bodový výsledek z Anglie, se sice příliš nepočítalo, v domácím klání proti Černé Hoře byli ale jasným favoritem. Jenže svou roli nezvládli a podlehli ostudně 0:1. Po dvou zápasech tak mají na kontě nula bodů a další ztráta je už nepřípustná.

I proto vedení svazu sáhlo ke změně na pozici kouče. Novým trenérem byl zvolen legendární Němec Lothar Matthäus. Ten na své první tiskové konferenci mluvil jen v pozitivech a rád by Bulharsko dovedl k nějakému většímu úspěchu. "Pro mě osobně je to velká výzva, navíc si myslím, že Bulharsko má skutečně velký potenciál. Nejdůležitější bude, aby si to uvědomili sami hráči," prozradil Matthäus.

Velšané jsou ale připraveni udělat vše pro to, aby mu jeho premiérovy zápas pořádně znechutili. Neradi by totiž v této velmi vyrovnané kvalifikační skupině skončili poslední, a tak musí začít vyhrávat. Ani jim totiž úvod nevyšel podle očekávání, nad jejich síly byla taktéž Černá Hora.

"Bulharsko má dobré hráče. Berbatov už sice za něj nehraje, ale mají Martina a Stilijana Petrova, což jsou hráči ostřílení z Premier League," vyjmenoval největší hrozby soupeře obránce Sam Ricketts. "I přesto se ale na utkání těšíme," dodal 28letý zadák.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Černá Hora - Švýcarsko  (pátek 20:30)
Vstup do kvalifikace o mistrovství Evropy jako z říše snů si připsala Černá Hora, v prvních dvou zápasech porazila jak Wales, tak Bulharsko. Jak si povede v pátečním klání v Podgorici proti Švýcarsku?

Trenér Černé Hory vsadil v nominaci na stejných 23 mužů, kteří mu vybojovali plných šest bodů. "Udělali jsme skvělý start, ale tímto způsobem chceme i pokračovat," řekl playmaker domácích Stevan Jovětić, který je ovšem zraněný.

Švýcaři jsou zatím bez bodu, v jejich dosud jediném odehraném utkání skupiny G podlehli Anglii 1:3. Pouze šestnáct hráčů se objevilo na úterním tréninku, Reto Ziegler, Marc Streller, Pirmin Schwegler a Tranquillo Barnetta netrénovali z preventivních důvodů. Vykartovaný je obránce Lichtsteiner. Zraky švýcarských fanoušků jsou upřeny na to, zda nastoupí brankář Diego Benaglio. Zprávy jsou optimistické a jednička německého Wolfsburgu by se měla v pátek objevit mezi třemi tyčemi.

"Hráči Černé Hory jsou technicky vyspělí, takticky dobří a nebezpeční směrem dopředu, stojím před poměrně obtížným úkolem," uvědomuje si kormidelník Švýcarů Ottmar Hitzfeld.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie22007:16
2.Černá Hora22002:06
3.Wales10010:10
4.Švýcarsko10011:30
5.Bulharsko20020:50
Skupina H
Kypr - Norsko  (pátek 20:00)
Norsko už delší dobu chybí na vrcholné akci, nyní však vkročilo do kvalifikace opravdu náramně. Ovšem ve velmi vyrovnané skupině bude téměř každý zápas hodně těžký a to se dá říci také o zápase s Kyprem. Norsko doposud ve dvou kolech neztratilo ani bod a pokud zvládne bez ztráty korálku také toto vystoupení, opět se o něco přiblíží svému vysněnému cíli. I Kypr ale v pětičlenné skupině na úvod předvedl perfektní výkon a brousí si zuby na postup.

Kypr totiž dokázal obrat trápícího se favorita z Portugalska a z jeho půdy si po bláznivém utkání odvezl velmi cenný bod. Kvalifikace příliš nepamatuje remízový výsledek 4:4. Kypr v utkání během jedenácti minut dvakrát vedl, avšak v druhé půli musel po hodině hry dvakrát dohánět jednobrankové vedení jižanského státu. Jednou vyrovnával na 3:3, poté minutu před závěrečným hvizdem srovnal na konečných 4:4.

Lehká úloha ho s norským bojovníkem určitě nečeká. Norsko totiž dokázalo zvrátit duel na Islandu a otočilo z 0:1 na konečných 2:1 v jeho prospěch. Poté před vlastními fandy zaskočilo také Portugalsko a díky skvělé obraně ho porazilo 1:0. V této skupině bude cenný každý bod, těžko se hledá favorit. Naposledy se oba soupeři na kyperské půdě střetly před dvaceti lety a tehdy hosté zvítězili 0:3. Nyní se čeká, že o osudu utkání může rozhodnout jediná trefa.

Podle odborníků by Norové zvítězit měli, kapitán Brede Hangeland ovšem varuje před vzrůstající silou soupeře: "V žádném případě nejsme velkým favoritem. Kypr je mnohem silnější, než se mnozí domnívají. O tom také svědčí velmi kvalitní klubový fotbal. Je to ale malá země a já doufám, že je v našich silách soupeře porazit," nechybí sebevědomí Hangelandovi. Jako velkou výhodu vidí i obrovskou motivaci sebe i svých spoluhráčů

"Kypr sice obral o body Portugalsko, má ale za sebou jen jedno utkání. My naopak už dvakrát vyhráli a můžeme už lehce snít o postupu na šampionát. Proto chceme za každou cenu naplno bodovat, Kypr si zatím musí na tento pocit počkat," domnívá se Hangeland. Norsko navíc může počítat asi s nejznámějším norským hráčem John Arne Riisem, který si musel odsedět duel s Portugalskem kvůli ošklivému poranění hlavy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Portugalsko - Dánsko  (pátek 21:45)
Portugalci, nad kterými visí Damoklův meč, hostí v Portu na Estádio do Dragäo výběr Dánska.

Domácím se vůbec nepovedly úvodní dvě utkání kvalifikační skupiny H. S Kyprem Portugalci remizovali 4:4 a v Norsku podlehli tamní reprezentaci 0:1. To byl také důvod, proč se vedení svazu rozloučilo s Carlosem Queirozem a nahradilo jej bývalým kormidelníkem Sportingu Paulem Bentem.

Bento musel udělat změny v nominaci. Zraněného Liedsona s Miguelem Velosem nahradil Rúbenem Micaelem a Manuelem Fernandesem.

Kompletní nejsou rovněž ani Dáni. Na marodce jsou Daniel Agger a Morten Skoubo, z osobních důvodů zápas vynechá Thomas Kahlenberg.

Seveřané jsou na rozdíl od Portugalců ve skupině H zatím stoprocentní, v dosud jediném utkání porazili Island 1:0. V první minutě nastaveného času Dány spasil Kahlenberg.

Oba týmy se střetly v minulé kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Jižní Afriky. Ze vzájemných soubojů vyšlo lépe dánské mužstvo. V Lisabonu zvítězilo 3:2 a doma remizovalo 1:1. Dánové navíc skupinu vyhráli, Portugalsko šlo z druhého místa do baráže.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.75 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Norsko22003:16
2.Dánsko11001:03
3.Kypr10104:41
4.Portugalsko20114:51
5.Island20021:30
Skupina I
Česko - Skotsko  (pátek 20:15)
Reprezentace bude v evropské kvalifikaci skládat reparát za úvodní domácí selhání s Litvou. V pátek český národní tým bude hostit Skotsko a případná ztráta v duelu s dalším z adeptů na druhé místo ve skupině za favorizovaným Španělskem by mohla už vážně ochromit postupové plány. Ani Skotové nezačali boj o Euro 2012 ideálně, ale na rozdíl od českého týmu mají na kontě už čtyři body.

Tým trenéra Michala Bílka se už pomalu začínal zvedat z krize, do které upadl v minulé kvalifikaci, jenže porážka v premiéře s Litvou jej vrátila do předchozího marasmu. Mužstvo se ocitlo pod velkým tlakem a s ním v zádech půjde i do pátečního duelu proti houževnatému soupeři.

Český celek navíc přišel o dva pilíře. Stoper Tomáš Sivok kvůli zranění nehrál už ani proti Litvě a útočník Milan Baroš místo nápravy neproměněné penalty z minulého utkání bude ze stejného důvodu sledovat zápas také pouze na dálku. I bez nich však má reprezentace pouze vítězné cíle. "Pokud bychom nevyhráli ani nyní, už bychom tu ztrátu těžko doháněli," shodli se před zápasem hráči.

Fotbalisté chtějí nyní dokázat, že ani po odchodu silné generace národní tým nepatří do fotbalového podpalubí. Případná výhra nad Skotskem by mohla znamenat nastoupení cesty zpět mezi evropskou elitu. "Jen musíme být efektivnější v koncovce. Střel i samotných šancí jsme měli i proti Litvě dostatek, ale proměňování je náš problém," přiznal v minulých dnech Bílek.

Při absenci zraněného Baroše i nerozehraného Martina Fenina se o zlepšení produktivity bude snažit zbrusu nová útočná dvojice. Není vyloučeno, že kouč vsadí na mládí: Tomáš Necid z CSKA Moskva i v nedávném pohárovém duelu proti Spartě ukázal, že každý jeho krok na hřišti je pro soupeře nebezpečný, benjamínek Václav Kadlec si zase umí najít ideální střelecký post a navíc svým stylem z celé čtveřice nominovaných útočníků nejvíce připomíná Baroše.

Druhá změna čeká Bílka při sestavování obranné čtveřice. Kouč už potvrdil, že Michal Kadlec začne na levé beku, odkud může lépe podporovat ofenzivu, než se to naposledy dařilo Danielu Pudilovi. Na stoperském postu by mohl nastoupit další novic Marek Suchý, ale Bílek také může vsadit na zkušenost a vedle Romana Hubníka vyslat Jana Rajnocha.

Skotové mají body za vydřenou remízu v Litvě a těsné vítězství nad Lichtenštejnskem. K ne úplně přesvědčivým výkonům přibyly trenérovi Craigu Leveinovi v posledních dnech starosti s řadou zranění. Skotové museli dodatečně povolat už čtyři hráče a těsně před odletem do Prahy přišli kvůli pochroumanému kotníku o střelce jediného gólu z březnové vzájemné přípravy záložníka Scotta Browna.

Už v pondělí museli tým opustit z obdobných důvodů Matt Gilks a Kirk Broadfoot, záložník Lee McCulloch nemůže v Praze nastoupit kvůli trestu.

Největší hádankou je, v jakém složení nastoupí středová řada. V ofenzivě tápat Levein naopak nemusí, na dvě místa má přetlak. Zkušený Kenny Miller by rád nastoupil k 50. reprezentačnímu utkání, ale zatím se zdá, že vedle Steva Naismitha dostane přednost spíše Jamie Mackie, pro kterého by to byla premiéra.

Skotové přiletěli do Prahy ve středu navečer a před zápasem stavěli do role jasného favorita domácí tým. "Češi jsou silnější tým, výše na žebříčku a hrají doma. To však nemění nic na tom, že chceme vyhrát. Když nejsme favorit, tak se nám hraje lépe. Naší největší devizou je týmový duch," konstatoval Levein. Úspěch z Prahy by jeho tým navíc psychicky podpořil před úterním domácím duelem se Španělskem.

Skotové neobvykle na den před utkáním nahlásili dva tréninky, ale ten dopolední v Ďolíčku nakonec zrušili. Večer si vyzkouší při oficiální přípravě trávník v nedalekém Edenu.
Česko - pravděpodobná sestava:
Čech - Pospěch, Hubník, Rajnoch, M. Kadlec - Plašil, Hübschman, Polák, Rosický - Necid, V. Kadlec.
Skotsko - pravděpodobná sestava:
McGregor - Hutton, Weir, Whittaker, McManus - Dorrans, Fletcher, Robson, Morrison - Naismith, Mackie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.65 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Španělsko - Litva  (pátek 22:00)
Největší favorit skupiny I, úřadující evropský a světový šampión Španělsko, přivítá dosud překvapivě neporaženou Litvu. Výběr z Pyrenejského poloostrova by neměl v zápase zaváhat a ve druhém kvalifikačním zápase si chce připsat další tři body.

Španělsko se doposud představilo na půdě outsidera z Lichtenštejnska a zcela jednoznačně vyhrálo 4:0. Lichtenštejnský trpaslík neměl nejmenší nárok. Svěřence úspěšného trenéra Vicente Del Bosqueho teď čeká o poznání silnější soupeř, i když Španělsko bude nadále obrovským favoritem.

V Historii se Litva Španělům postavila a pokaždé, až na jednu výjimku, prohrála. V listopadu roku 2004 se pobaltské zemi podařilo získat bod za domácí remízu 0:0. S jednobodovým ziskem by byli Litevci spokojeni i teď, ale ve Španělsku to budou mít hodně náročné.

"Nemají sice tolik známé hráče, ale musíme k ním mít maximální respekt,” prohlásil obránce Realu Madrid a španělské reprezentace Sergio Ramos.

Není to tak dávno, co Španělé utrpěli těžkou porážku. V rámci přátelského utkání nestačili na Argentinu a vysoko prohráli 4:1. "Poučili jsme se, i přesto, že jsme mistry, tak nikdo není neporazitelný. Každý tým vás může porazit, pokud nemáte svůj den,” reagoval na porážku od Argentiny v přátelském utkání Piqué.

Litevci vstoupili do kvalifikace nejlepším možným způsobem. S úhlavními soupeři o postup neprohráli. Doma se Skotskem sice remizovali 0:0, ale v Česku už dokázali získat plný počet bodů. Pobaltský výběr má tak na svém kontě čtyři body a pokud se mu podaří bodovat na stadionu Santiaga Bernabeua bude vysněný postup na EURO 2012 zase o něco blíže.
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila - D. Silva, Busquets, Xabi Alonso, Iniesta - Llorente, Villa
Litva - pravděpodobná sestava:
Karčemarskas - Kijanskas, Skerla, Stankevičius, Radavičius - Mikoliunas, Panka, Šemberas, Česnauskis - Šernas - Danilevičius
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.06 - 9.75 - 29.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Skotsko21102:14
2.Litva21101:04
3.Španělsko11004:03
4.Česko10010:10
5.Lichtenštejnsko20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (202)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Россия вперед!!!!!!!

Reagovat
mike.84

to poslední je D

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska povinné fandění jak Česků tak i Slovákům a ostatní ať se ztoho po....

Reagovat
mike.84

česků

Reagovat
mike.84

hybrid česku a čechům co

Reagovat
smazaný uživatel

ja suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko ceka klicovy dvojzapas kvalifikace a bylo by skvele, kdyby neprohrali ani jeden zapas, jeste lepsi by byla dnes nejaka stastna vyhra a jit pak na Slovaky s klidem. Kvalita je na strane Ruska, ale Irsko je doma silne a zaplneny krasny Aviva Stadium je urcite vyhecuje

Reagovat
madridcan

dneska z toho musim vytrieskat nad 100 eur

Reagovat
madridcan

Btw Sneijder predlzil s Interom

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, 6mil.eur/sezona ... boh by dal i mne taky plat

Reagovat
smazaný uživatel

idealna by bola delba bodov Irov s Rusakmi , Slovaci dnes vecer na prve miesto skupiny...

Reagovat
smazaný uživatel

ČR-Skotsko 0:2

Arménie-SR 1:3

Německo-Turecko 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ČR - Skotsko 3:0

Armenie - SR 2:1

Německo Turecko 3:1

Reagovat
madridcan

preco prave tie tri zapasy tipujete?

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

http://www.videacesky.cz/reklamy-reklamni-spot-video/vtipek-od-heineken/comment-page-1#comment-33963

Brutální reklama, asi nejlepší, co jsem viděl... Neskutečnej PR, co má Heineken... I kdyč český pivo má taky sem tam výborný reklamy, poslední dobou to jde dolů a tohle je neskutečný, takovej zážitek by se mi líbil. Byl bych rád, kdyby měly Svijany někdy něco na podobné úrovni i když jsou momentálně na nule s PRem.

Reagovat
madridcan

mimochodom neviem co vidite vsetci na tom Heinekene.Sem tam si ho dam,ale ze by mi nejak extra chutilo to nemozem povedat

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vcelku dobrý, ale zbytečně drahý pivo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o pivo, ale o jejich reklamy, a ty jsou prostě perfektní. I když my máme taky dobré, jim se nevyrovnáme ani náhodou, zvlášť poslední dobou, je to dost bez nápadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak pivo nějak neřeším, heineken si nedávám, pokud je možnost českého piva.

Reagovat
madridcan

ja zas si nedavam slovenske ked je moznost ceskeho piva

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když je české, tak proč si dávat slovenské, německé, anglické (fuj) nebo jiné...

Reagovat
madridcan

ale specialne mam rad Radllera...si nemozem pomoct,ale velmi mi chuti.Niekedy si ho aj doma spravim

Reagovat
smazaný uživatel

Radlik není špatnej, na žízen prostě, když se nechceš ožrat... To budu asi praktikovat zítra na srazu EF, protože jinak skončíme špatně..

Reagovat
madridcan

uz aj v oktobri mate zrazy? na ten letny chcem urcite prist,ale uvidime co bude v juli

Reagovat
smazaný uživatel

Netplánovaná kalba v praze s účastí nějakých 10-12 lidí...

Reagovat
X-bano-X

Heineken je založeny na image. Celkovo ide o firmu kde je produkt na druhom mieste(samozrejme nie doslova) a prvotna je značka. Niečo ako red bull, nike....... ludia si nekupuju nike kvoli kvalite, to sa v dnesnom svete berie ako samozrejmost, ale kvoli tomu ze nike je znacka vitazov. To iste sa da povedat o Red bulle a samozrejme aj o Heinekene. To pivo je fajn mam ho rad aj ked je drahsie, ale za tym vsetkym je reklama, image........ co si das radsej pivo ktore vsade reklamuju s futbalom alebo pivo kde kozel udrie rohami do steny a stol sa predlzi.....

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně si dám to, které mi chutná, pokud u toho nemám nějaké jiné úmysly. Takže 50% jsou Svijany, 40% Gambáč a podobné patoky a 10% cizí pivo. Už jen z pohledu chuť/cena/počet piv, které jsem schopný vypít/obsah peněženky.

Každopádně s tím vším souhlasím, když to porovnám se Svijanama, tak to je nebe a dudy - svijany marketing nemají žádný, prostě klasika word of mouth - a vychází to, stačí k tomu kvalita piva.

Reagovat
madridcan

radsej si dam pivo,ktore ked prilozim k srdcu zasvieti

Reagovat
X-bano-X

hh šariš je ok aj keď mne viac chuti tmavy, potom Heineken, Kelt a Guiness aj keš na ten Guiness si fakt treba zvyknuť. Na prvé ochutnanie su to hrozne patoky

Reagovat
MySch017

Česi nes musia a myslím si, že ak sa neprihodí nič neočakávané, 3 body si pripíšu práve oni... Slováci to nebudú mať vôbec ľahké. Do zápasu ideme ako favoriti, čo nám veľmi nesedí ale myslím si, že dnes to skončí takým výsledkom, s akým budeme spokojní. Každopádne aj Česi aj Slováci dnes zabodujú...

Reagovat
smazaný uživatel

Torres hrát nebude je zraněnej

Reagovat
Tomanatura

Super Japonsko Argentina neměla žádnou šanci, zranili se jí 3 hráči + další 3 (už asi posté) ukázali, že na repre nemají

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arne

Jak Kagawa?

Reagovat
Tomanatura

Snažil se, s Hondou dělali dost problémů. Ale nějak extra vidět nebyl.

Reagovat
stas87

cesko-skotsko 0:0

armensko-slovensko 0:1

irsko-rusko 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

základní sestava reprezentace ČR pro utkání se Skotskem:

V bráně: Nechytil. V obraně: Nepřihrál, Neodkopl, Neviděl, Simuloval. V záloze: Neuměl, Přestřelil, Neobešel, Neběžel. V útoku: Neproměnil, Zakopnul. Trenér: Nepostavil. Náhradníci: Netrefil, Nedal, Nevyskočil, Neudržel, Nepřipravený, Porážka, Výmluva, Zraněný, Zamilovaný, Řepka.

Pro ty kdo to znají, sorry za spam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík dneska si zachytá

Reagovat
stas87

do rite!skrtel nebude hrat proti irom...to sa nemohol vykartovat weiss?

Reagovat
Pipo123

nevadí

Reagovat
stas87

salata-durica?

Reagovat
Pipo123

Salata - Hubočan

Reagovat
stas87

ak bude hubocan nominovany a zdraotne fit

Reagovat
KnoxXx

aky durica? toho uz nechcem vidiet ani v reklame

Reagovat
smazaný uživatel

Armenie!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Arménsko nás zatiaľ slušne drtí, ale nič to nemení na tom, že íri budú pod nami...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak za výkon v prebiehajúcom zápase asi neprávom, ovšem v konečnom zučtovaní to ani nebude skupina, ak postup nebude sláviť Rusko a Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Na to rozhodne zapomen, Irsko postoupi Klidne at jde Slovensko pres baraz, to uz je mi jedno

Reagovat
smazaný uživatel

ty neprajník...

Inak za tú baráž proti Francúzom by mali postúpiť, ale keď Slovensko musí a Rusko je sympatické...

Weiss 1:1

Reagovat
Pipo123

Weiss gol wtf ?

Reagovat
smazaný uživatel

looool slováci prohrávají v armenii? ale stejěn to otočí o tom vůbec nepochybuji

Reagovat
mithro

tak o tom pochybuj, tak hrozny vykon som dlho nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

ale Kucka už je na place

Reagovat
mithro

a ziadna zmena, stale si z nasej obrany robia dobry den a nasa zaloha je neschopna poslat nieco ine ako dlhy pas nikam

Reagovat
smazaný uživatel

anglickej komentátor nazývá slovenského golmana anglicky. Místo Mucha říká Muča

Reagovat
madridcan

zacal som pozerat v druhom polcase a zatial sa mi najviac pacil vypadok co bol pred chvilou na Markize

Reagovat
stas87

omg mlady weiss vratit sa a zabojovat by mu neuskodilo vyklusava na polke...hrame v tychto chvilach v 10

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo ta armenie je tak silná? už měla několik tutovek

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia!

Reagovat
$dolar$

Slovaci to delaji schvalne? Sestak je kopa hnoje...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to potrebovali, aby jim spadly hrebinky

Reagovat
$dolar$

Ale ja ne, vsadil jsem na neprohru Slovaku kdyz to bylo 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

To ti klidne jeste muze vyjit. Tobe prohrany penize nepreju, ale budu strasne rad, kdyz rupnou v Armenii.

Reagovat
$dolar$

Jasny

Reagovat
smazaný uživatel

Navic mi to bude hrat do karet, protoze v teto skupine mam sveho favorita

Reagovat
Tomanatura

Nevíš pravděpodobné sestavy Anglické U21?

Reagovat
smazaný uživatel

Nee. Ale za hodinku budes mit tu oficialni

Reagovat
stas87

aj tak sa tato skupina pravdepodobne rozhodne v macedonsku ci armensku...

Reagovat
stas87

fuj!to je hnus...pripomina mi to zapas svk-taliansko na ms akurat v opacnom garde....teraz by sa hodil vittek drevo co da z hovna gol

Reagovat
$dolar$

To co predvadi Slovaci, to je parodie na fotbal... (tiket v hajzlu)

Reagovat
Liquid

já to samé c*c*ti

Reagovat
madridcan

hod ho radsej do koša

Reagovat
fantomas

Já mám to samý s Belgií.

Reagovat
smazaný uživatel

Podávať na Slovákov

Reagovat
$dolar$

To mi chces rict, ze Slovaci nemeli na to uhrat na Armenii remizu?

Reagovat
smazaný uživatel

To ti chci říct, že já nikdy na Slováky nepodávám, pač je to vždycky riziko, které nemínim trpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Komentator: ,,Zabavnik stratil loptu.Nato niesme zvyknuty." takze nie len obrazom je to komedia,aj zvukom

Reagovat
Tomasso24

dnes si tam so Zabavnika robia dobry den

Reagovat
madridcan

Sebo,nebud jebo a jebni ho

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
$dolar$

Neskutecni sraci

Reagovat
madridcan

otocime...

Reagovat
Pipo123

čo už je to hrozný zápas, ale Armensko ukazuje aj ukazovalo proti Macedonsku a Irsku že sú neni zlý, doma s Irskom to bude tažké

Reagovat
mithro

vobec nejde o armensko, ale tych 11 "futbalistov"v bielom, vsak oni si nie su schopny prihrat na jeden meter, ziadny pressing divaju sa cely zapas okolo, je mi z toho zle, to tam radsej mali poslat 21ku ked to tam chceli takto odchodit,

Reagovat
vladis271

Dal by som im fúkať.

Reagovat
mithro

ja by som im radsej dve tri fukol

Reagovat
vladis271

Ale toto neni normálne, nejaké elementárne prihrávky by reprezentanti zvládať mali. Vážne mne sa zdá, že sú po nejakom fláme. Neverím, že by ich podcenili až tak hrubo aby podali takýto výkon. Videl som od nich už všetko, aj zlé zápasy, ale toto je vrchol. Mne to pripadá ako predaný zápas, viem, že neni, ale ten výkon je taký.

Reagovat
$dolar$

Si nedokazou prihrat ani na pul metru...

Reagovat
Pipo123

aj také sú zápasy, že si nevedia poriadne nahrat, sú v prdeli strašne, ale majú daleko naviac ako hrajú dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Armenie?zřejmě slušnej oddíl

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

sem čekal co se vyj*** a on hned 1. zápas

Reagovat
Slejdy

dobry trapasek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Getzo fandil Slovensku?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

myslel sem, že v severním Maďarsku se Slovákům nefandí

Reagovat
Liquid

né nic ve zlým....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nepochádzam z južného Slovenska.

Reagovat
Liquid

odkud vlastně?

Reagovat
smazaný uživatel

Prešov, severovýchod.

Reagovat
Liquid

Tatran, tam ste vymysleli tu kvalitní obranu, že?

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tu znova...njn...toho sa nezbavíme.

Reagovat
Liquid

jen nechápu proč se tomu u nás říká Přerovský beton př. Přerov, viz. hattrick manager

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tomu fakt nerozumiem...

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

tomu říkám degradace výhry v Rusku.

Reagovat
Tomasso24

toto bola skor degradácia futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Arménsko>Rusko, jednoduchá premisa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se maji Rusove dnes na co tesit

Reagovat
smazaný uživatel

tak po tom co předvedli slováci nemám strach, že bysme skoty neporazili.

Reagovat
Bakary3

Co to má společnýho s našim zápasem ?

Mě už ta tvá logika ani nepřekvapuje..

Reagovat
smazaný uživatel

čím víc se daří slovenskému fotbalu tím víc trpí český fotbal. a obráceně. viz porážka s litvou v kontrastu s výhrou v rusku

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
fantomas

Lol, v Kazachstánu maj o přestávce nákej zpěvnej program. Po trávníku tam chodí jeden kluk (nejspíš o něco chudší než ostatní příslušníci jeho pohlaví), co naprosto nekompromisně a nezakrytě zpívá ženským hlasem. No fuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

malej borat ?

Reagovat
fantomas

Vypadá jak Číňánek spíš, no, Číňánek, tak třicet mu i může bejt. Opálenější Číňan teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže bežný Kazach...

Reagovat
fantomas

Přesně. Ale fotbalisti sou jiný. Ale co si pamatuju hokejisty, to bylo něco takovýho skoro všechno no.

Reagovat
fantomas

Ale ale ale... achjo, fantomasi, fantomasi..

Reagovat
madridcan

to preto sme prehrali,lebo nekomentoval Merciak.Merciak ich vie vyhecovat

Reagovat
minoLFC

on bol povolaný Šebo?

Reagovat
smazaný uživatel

Sejbo

Reagovat
vladis271

My vážne nemáme útočníka. Šesták si užil 15 minút slávy v minulej kvalifikácii, Vittek na MS, ale čo teraz? Aj keby bol tento zápas len výpadok do útoku nemáme nikoho, kto by dokázal sám rozhodnúť zápas.

Reagovat
Darren Fletcher

pod toto sa podpisujem

Reagovat
smazaný uživatel

Nemame . Sestak sa este len dostava do formy, minulu kvaldu bol v paradnej forme. Vittek je mimo, takze to zbytocne riesit. Jakubko je hromotlk dobry akurat tak doma na Andorru. Kubik nevyskusany. Holosko motovidlo, ktore zahra dobre raz za mesiac. Take ozaj nic. Problem je v tom, ze ozaj nemame siloveho, rychleho draveho utocnika...k tomuto typu sa aspon trocha blizil Vittek. Sestak a Holosko su skor take jemnejsie typy, ktore jednoducho nedokazu hrat same na hrote, a ak uz hraju, ocakava sa podpora od Hamsika, ale dnes bolo vsetko na prd.

Reagovat
Darren Fletcher

z hry nasej repre takmer vzdy bolia oci (vynimky mozno zapasy s tal, hol ci cze), ale to, co tu bolo dnes, vynahradi iba naozaj presvedcive vitazstvo nad irmi a po dobrom vykone. verim, ze sa do ziliny netrepem cez celu republiku nadarmo, lebo dnes mam fakt naladu stornovat listok na bus

anyway, verime... kvalda pokracuje a v armensku mozu zakulhat aj rusi..domaci su naozaj neuveritelne rychli a kombinacne odvazni, velmi sa mi pacila ich hra

Reagovat
smazaný uživatel

weiss weiis ml sebo kopunek karhan kucka

hamsik stoch skrtel salata zabavnik

Reagovat
vladis271

Celá obrana bola absolútne tragická, vlastne aj celá záloha, počkať? Kto hral vlastne dobre?

Reagovat
Nikikrew

weiss ml. hral z nich mozno aj najlepsie,dal pekny gol a snazil sa nieco vymysliet,este sa mi pozdaval Hamsik daval pekne lopty do strany ale nic z toho.

Reagovat
KnoxXx

Weiss ml. dal gol a nic (keby nic, tak je to este OK)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kto cakal, ze budeme mat po tychto dvoch zapasoch plny pocet, tak asi musel byt velmi naivny. Kazdy kto pozna historiu akych takych uspechov nasho sportu, vie, ze k nemu vzdy viedla trnista cesta s problemami, casto po velkej drame. My nikdy nezahrame kvaldu ako Cesi s plnym poctom alebo celu suverenne. Do baraze na MS06 sme postupili na poslednu chvilu, to iste na sampionat, to iste do semifinale ...jednoducho nasi sportovci nas fanusikov musia vzdy riadne vytrapit, takze sa mi vibec nechcelo verit, ze by to bolo az take jednoduche . Ocakaval som prehru v Rusku aj doma s Irmi..nakoniec je to inak, ale myslim, ze od Irov dotaneme trojku a konecne si uvedomia , ze nie su majstri sveta a do dalsej fazi uz pojdu opat naplno. A mozno aj nieco bude na tom komentovani, ze to nekomentoval Merciak . Inac, by ma zaujimala nasa bilancia na ked hrame v Ziline, mam pocit, ze sa nam tam vobec nedari a zatial sme tam nevyhrali. Asi nam taketo televizne zmeny a zmeny stadionov neprospievaju . A dnesny vykon jednoznacne najhorsi za posledne roky. Neuveritelne co dnes predvadzali ako keby boli pod drogami. Zprava volno, zlava volno, dozadu volno a on to da dopredu rovno armencovi na nohu. S takytmto vykonom by sme mali problem aj s Andorrou. Dnes to bolo jeden z najneuveritelnejsich vykonov ake som kedy videl nie z pohladu slovakov, ale z pohladz papierovy favorit vs outsider.

Reagovat
Nikikrew

Tak co sme dnes predviedli na ihrisku,tak to som uz davno nevidel.Nedokazali sme si dokonca ani prihrat poriadne,ziadne sance.Necakal som jednoduchy zapas,myslel som si ze aspon remizujeme ale toto,to je uz moc na mna.Velka skoda.Mame to sice rozohrane vyborne,avsak toto nas zrazilo do kolien.Nic to musime zvytazit nad Irskom

A k Cechom.Ja Vam fandim a prajem aby ste vyhrali nad Skotskom,ale nemyslim si ze je na mieste aby ste prave VY sa nam posmievali z vysledku,vid domaca prehra s Litvou...takze ceski bratia s kludom

Reagovat
smazaný uživatel

Noo len tu jeden hacik v tom, ze Cesi sa cely ten zapas s Litvou snazili nieco spravit. To co sme videli , to bolo nieco neuveritelne. Uz sme videli zapasy kde su nepresne prihravky atd...ale aby niekolko krat v situacii kde vobec nasi nie su pod tlakom prihravali rovno na nohy armencom, tak to je celkom sok. Tu sa musi clovek az smiat a robit si srnadu ci si oni neboli stavit pred zapasom.

Reagovat
vladis271

Reagovat
fantomas

Ogunjimiiii!

Reagovat
fantomas

Ogunjimiii podruhé! Ještě jeden!

Reagovat
madridcan

Ogunjimiii potretie!Predane Fantomasovi

Reagovat
fantomas

Kéž by. Nechci ztroskotat hned u prvního zápasu na tiketu. Navíc při své sázkařské premiéře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle uz mas jisty.

Reagovat
fantomas

Myslíš, že ten třetí nedaj?

Reagovat
smazaný uživatel

Pockej, cos tam dal? Pocet golu +2,5? Jestli jo, tak promin.

Reagovat
fantomas

Jo.

Reagovat
mike.84

omg vy čoboli co ste tam vyváděli ? tiket letí do hajzlu hnd po prvním zapasu ale aspon vám zas na chvíli sklapne ...

Reagovat
fantomas

Omg, proč ten Fellaini nepřihraje??

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ti to rikal

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tomanaturo:

Fielding - Mancienne, Smalling, Jones, Bertrand - Rose, Muamba, Wilshere, Henderson, Cleverley - Welbeck

Reagovat
Tomanatura

Díky ti. 3 hráči MU dostanou přednost před Českem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lavicka je: Loach, Lansbury, Albrighton, Sturridge, Delfouneso, Walker, Cork

Reagovat
fantomas

Fakt dík no... pět posledních minut si jen tak přihrávaj kolem půlící čáry, achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zi spravi naladu to, ze Gary Cahill byl dodatecne povolan do repre, protoze si Jags zranil stehenni sval

Reagovat
Godwinson

Pěkně Slováci

Reagovat
smazaný uživatel

nepozeral som.. ale zrejme to bol dalsi "takticky" vykon Weissovcov... doterajsich 6 bodov sme uhaluzili a prehra s Armenskom je dost velky skrt cez rozpocet..

Reagovat
madridcan

Szalai Sice len proti San Marinu,ale aj tak

Reagovat
Arne

Výbornej hráč, navíc momentálně má formu jak hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

borec .. a v tej skupine prajem aj Madarsku

Reagovat
Arne

Scheiss Türkei!

Deutschland

Reagovat
Liquid

Hiddink rulez

Reagovat
Arne

Akorát si mohl vybrat lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

kde se dá na netu dívat na německo turecko???

Reagovat
Arne

Na zdf.de je stream, ale dost možná v zahraničí nejde.

Reagovat
X-bano-X

Tak rusko hra paradne..toto bude tazke pretazke

Reagovat
smazaný uživatel

JJ dnes výborný výkon od nich....

Reagovat
madridcan

kto by bol povedal,ze ked radio Jerevan povie,ze Armensko vyhralo 3:1 nad Slovenskom nebude to vtip?

Reagovat
smazaný uživatel

hrubasi, tak Irové docela válí teda o poločasu 0:2 Kherzakov, Dzagoev

Reagovat
smazaný uživatel

ono se nestihlo ani odeslat a je tady Shirokov - 0:3

Reagovat
X-bano-X

hh 2:3 a to este nieje koniec

Reagovat
smazaný uživatel

díkybohu se tak i skončilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale psal, ze kvalita je jasne na strane Ruska. Irske vykony stoji uz nejakej cas za velky hovno, jen je to neskutecne sympaticka repre, ja jim nemuzu nefandit

Reagovat
smazaný uživatel

Estonsko

Reagovat
domingo

EESTI !!!!

Reagovat
stas87

no druhykrat po sebe nezahrame taku ohavu ako dneska takze v utorok posilnime nase sance na postup inak ten petric tu kvalifikaciu asi nedotrenuje celu

Reagovat
Counter

Nani jede na hattrick v pěti minutách

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, on si vybere jeden ze dvou dobrych vykonu za sezonu zrovna v repre

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

özil dal gól. to asi naštve turky

Reagovat
Arne

Pár minut před koncem a většina tureckých spráskaných psů odchází... Nádhera.

Reagovat
X-bano-X

Irsko-Rusko zapas ako remeň, ten zapas mal asi všetko čo mal mať pohodove trojgolove vedenie Ruska, chybne odpiskana penalta ktora nakopla Irov, irsky tlak a druhy gol, a infarktovy zaver aky kontrast oproti nasim a armencom teda najma nasim

Reagovat
smazaný uživatel

Za co byla ta penalta? Ja to sledoval az od stavu 1:3.

Reagovat
X-bano-X

za nič, proste hrač padol ale bezdovodu, proste padol tak pol metra nikde nikto a tadaaa pencla avšak rozhodca stal v uhle kde videl len chrbat rusa ktory bezal za irom tak mozno myslel ze ked sebou tak svacol tak ho podkopol alebo tak nieco.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky Irove si to vynahradi v utery

Reagovat
X-bano-X

Tak to teda nie

Reagovat
Counter

Já viděl až úplný závěr, upoutal mě hlavně Pogrebnyakův miss, málem jsem spadl ze židle

Reagovat
smazaný uživatel

Ja rikal: do prdele, a je hotovo, a najednou se divam a on trefil Sheasyho u praporku

Reagovat
Counter

jak míč zmizel z obrazovky, nechápal jsem až do opakovačky, co se děje...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne Given lezi v brane, obranci bezmocne prihlizi a balon nikde

Reagovat
X-bano-X

hh tak to bola strela zapasu zapasu a to spracovanie

Reagovat
smazaný uživatel

srbové to je ale fail!

Reagovat
X-bano-X

A jeje Villa z metra trafil tyč........

Reagovat
Potty

Jj, neskutečný...

Reagovat
smazaný uživatel

Robbie Keane - Dnes výborný herecký výkon.

Reagovat
X-bano-X

Ale placol sebou slušne

Reagovat
soukup

anglická škola

Reagovat
X-bano-X

Llorenteeeee

Reagovat
smazaný uživatel

200. pre postup Slovenska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele