Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
08.10.2010 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Německo - Turecko 3:0

Německá reprezentace nadále vítězí. Ve velkém taháku proti Turecku zvítězila 3:0 a zatím neztratila ani bod. V báječné atmosféře rozhodli o vítězství Německa nad výběrem země půlměsíce Klose a Özil.

Utkání mělo vysoké tempo, oba týmy vykazovaly velké nasazení a odhodlání zvítězit. K tomu navíc plný stadion jak německých, tak i tureckých fanoušků, protože jak je dobře známo, turecká komunita je v Německu velmi silná. Na úvod rozehřál diváky v ochozech jeden z naturalizovaných němců Khedira, bohužel pro domácí trefil jen boční síť. Velmi brzy ho následoval hráč s tureckými kořený Özil. Brankář Turecka Volkan Demirel předvedl skvělý zákrok. Zajímavý pokus vyslal z dálky Kroos, jenže neuspěl.

Turecko bylo horším týmem a ve 42. minutě inkasovalo první branku. Müller nejprve hlavičkou trefil břevno a odražený míč dorazil do branky hlavou kanonýr Miroslav Klose - 1:0 pro Německo. V prvním poločase to rozhodně nebylo vše. Němce úvodní branka hodně nakopla a vysoký stoper Mertesacker hlavou těsně netrefil branku. Německo vedlo po prvním poločase zcela zaslouženě 1:0.

Rovněž druhá půle se nesla ve vysokém tempu a diváci si přišli opět na své. Klose po přihrávce z voleje minul. Vůbec největší tureckou příležitost měl na svědomí Altintop, ten byl v pokutovém území úplně sám, zpracoval si přesnou přihrávku, ale Neuer skvěle zareagoval a rychlým vyběhnutím zmenšil Altintopovi střelecký uhel. Turci obrovskou příležitost zahodili a Němci to potrestali. Nejprve netrefil Podolski odkrytou branku, a poté zamířil Müller jen do náruče Demirela.

Druhý zásah přišel až v závěrečné čtvrthodině, Özil zužitkoval dobrou přihrávku do otevřené obrany a přesně zakončil - 2:0. Turky druhá branka definitivně položila, svěřenci trenéra Hiddinka se na nic nezmohli a do konce utkání ještě jednou inkasovali. Volkan Demirel chyboval v rozehrávce a Miroslav Klose, jenž šel sám na branku, přidal třetí gól. Němci v tomto šlágru jednoznačně vyhráli a ve skupině si počínají suverénně.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

padne 3 a vice golu,obe muzstva daji gol..a tip 1....4:2

Reagovat
smazaný uživatel

nemci by meli bacha na kriz

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla ostuda kdyby Nemci prohráli doma s Tureckem Tipuju ale ze Nemci vyhrajou o 2g

Reagovat
cresposuper

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
vanGomm

Tip HX.Tedy výhra domácích o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvic prokletym v Turecku ted bude turek , pardon němec , Mesut Özil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele