Kvalifikace ME 2012 - souhrn 25.-26.3.

25.03.2011, 22:33, aktualizováno 26.03.2011, 22:35
Komentáře a souhrny
Anglie zvládla ostrovní derby a ve Walesu díky dobrému úvodu vyhrála 2:0. Bosna doma otočila duel s Rumunskem, Německo nemělo problémy s Kazachstánem. Slovensko veze z Andorry hubenou výhru, Rusko remizovalo v Arménii, Chorvatsko prohrálo v Gruzii. Irsko si poradilo s Makedonií, Řecko vydřelo výhru na Maltě...
Skupina A

Německo - Kazachstán 4:0

26.03.2011 20:00

Góly: 3. Miroslav Klose, 25. Thomas Müller, 43. Thomas Müller, 88. Miroslav Klose

Papírový favorit Německo si v utkání s Kazachstánem nedělal velké problémy. Hned v úvodu se domácí dostali do vedení a zbytek utkání si už v klidu pohlídali. Výběr Joachima Löwa tak potvrdil, že momentálně patří k absolutní špičce fotbalového světa.

Německo už od prvních minut potvrzovalo, že v tomhle utkání to bude hra kočky s myší. Už ve třetí minutě zahrával přímý kop Bastian Schweinsteiger a nikým nekrytý Miroslav Klose na zadní tyč otevřel skóre utkání.

Pro domácí výběr samozřejmě nemohl být start do utkání lepší. Kazašský výběr pod českým koučem Josefem Beránkem tak musel hned v úvodu překousnout hodně tvrdý direkt. O tři minuty později našel Özil skvěle Podolskiho, který z blízkosti vyzkoušel pěsti hostující gólmana Loriyi.

Hosté se vůbec nedostali přes polovinu, Němci skvěle drželi míč, jejich kombinace byly na jistotu a navíc všichni hráči byli v pohybu. Fanoušci v Kaiserslauternu mohli být s výkonem domácích fotbalistů spokojeni. Ve 14. minutě předvedli skvělou kombinaci Lahm s Müllerem a německý kapitán jen díky obětavosti hostujících stoperů těsně branku netrefil.

O deset minut později domácí opět vyučovali ze standardní situace. Özil našel na první tyči skvěle nabíhajícího Müllera a ten hlavičkou na zadní tyč zvýšil vedení - 2:0. O tři minuty později vyslal další dobrou střelu Podolski, Loriya jenom vyrazil před sebe a Klose bohužel pro domácí trefil na brankové čáře nohu hostujícího gólmana.

Poté se hra poněkud uklidnila, Němci v klidu drželi míč, Kazaši si zase bránili své pokutové území. Bylo jasné, jak se tenhle zápas bude dále vyvíjet. Nejlepší střelec MS Thomas Müller udeřil ještě před koncem poločasu. Özil našel ve vápně ofenzivního hráče Bayernu, ten si zpracoval a poslal Německo do tříbrankového vedení.

Začátku druhého poločasu chybělo trochu více tempa, ale domácí se nemuseli nikam hnát a hosté z Kazachstánu rozhodně nevypadali na to, že by s tímhle vývojem utkání chtěli ještě něco udělat. Německá hra postrádala výraznější nápad, rychlejší kombinaci nebo něco podobného. Proto i diváci na Betzenburgu místy pískali.

Kouč Löw tak musel zareagovat a do hry poslal dva tvořivé záložníky - Kroose a Götzeho. Ti měli za úkol rozhýbat záložní řadu Německa. Okamžitě po nástupu na hřiště připravili tito dva obrovskou šanci pro Kloseho, který však v koncovce neuspěl. Krátce před koncem řádné hrací doby přidali domácí čtvrtou branku. Klose vyhrál na vápně souboj, míč si převzal Khedira a ještě předložil před prázdnou branku právě zkušenému útočníkovi Bayernu, který upravil na konečných 4:0.

Více informací k zápasu

Rakousko - Belgie 0:2

25.03.2011 20:30

Góly: 6. Axel Witsel, 50. Axel Witsel

Fotbalisté Belgie uštědřili Rakousku první prohru a výrazně začali promlouvat do bojů o druhé barážové místo. Díky přesvědčivé výhře na půdě našeho souseda se dostali na druhé místo o skóre, ovšem Turecko má o zápas méně a ztrácí pouhý bod. Díky prohře Rakouska se na prvním místě usadilo Německo s pětibodovým náskokem, a pokud v příštím duelu uspěje, jen těžko vyklidí vedoucí pozici.

Belgie tak dokázala poprvé v této kvalifikaci porazit silnějšího soka a na nedávnou divokou remízu 4:4 se tak může zapomenout. Bude sice stále muset hodně bojovat o druhou pozici, ale díky přesvědčivé výhře hodně naznačila, jak na tom ve své kvalifikační skupině bude. Hrdinou zápasu se stal Axel Witsel, který vsítil obě branky. Každou navíc dal po pěti minutách hry v obou poločasech a domácí celek se v ofenzívě už prosadit nedokázal.

A hned z první akce Belgičané skórovali. V ofsajdu se sice nacházel Marvin Ogunjimi, na což domácí obrana spoléhala. Ovšem Ogunjimi nebyl do hry aktivně zapojen a přenechal balón Witselovi, který po dlouhém nákopu brankáře Jürgena Macha lehce skóroval - 0:1. Následně po chybě Daniela van Buytena se probojoval do možnosti rakouský ostrostřelec Marc Janko, nicméně belgický gólman Simon Mignolet dokázal brilantním zákrokem odvrátit jeho střeku na rohový kop.

Domácí se pokusili tlačit i v dalším průběhu, avšak dalekonosný pokus Ekrema Daga z dobrých třiceti metrů šel těsně vedle. Po půl hodině hry mohl navýšit náskok Moussa Dembele, jenže nakonec byl neúspěšný, skvěle proti němu totiž zasáhl fantastický Macho. Hned na to se dostal do dobré příležitosti Demblele znovu po chybě Christiana Fuchse, z dobré pozice však pálil o malý kousek vedle.

Těsně před pauzou mohl srovnat stav po špatné spolupráci Vincenta Kompanyho s gólmanem Mignoletem domácí záložník Julian Baumgartlinger, avšak svůj pokus poslal pouze do horní síťky. Do druhé půle vstoupili lépe Belgičané, po pokusu Nacera Chadliho bez větších problémů snadno zakončoval podruhé Witsel. Následně sice musel párkrát zasáhnout hostující brankář Mignolet, ovšem Belgie si už zadní vrátka pohlídala a zaslouženě zvítězila 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo550017:115
2.Rakousko42119:67
3.Belgie521210:87
4.Turecko42026:66
5.Ázerbájdžán31022:93
6.Kazachstán50050:140
Skupina B

Irsko - Makedonie 2:1

26.03.2011 20:45

Góly: 2. Aiden McGeady, 22. Robbie Keane - 45. Ivan Tričkovski

Fotbalisté Irska díky skvělému úvodu zdolali svého soupeře, i když se až do posledních okamžiků museli bát o dva body. Makedonii totiž brankou do šatny svitla naděje a ve druhé půli se její výkon zlepšil.

Pokud Makedonci překvapí favority a budou vítězit, tak by situace ještě nemusel být beznadějná. První Slovensko má totiž pouze o šest bodů více a to se ještě stáhnout dá. Irsko je druhé se stejným počtem bodů na kontě a určitě myslí alespoň na druhou pozici v tabulce, ve velké konkurenci Ruska, Slovenska a překvapivě i Arménie to ale bude mít Makedonie vskutku velmi obtížné. Irové se dostali do vedení už ve 2. minutě, výsledek pojistili v půlce úvodního dějství.

Skóre otevřel úspěšný forvard Aiden McGeady, za dvacet minut ho napodobil Robbie Keane. Hosté snížili v nastavení úvodního dějství zásluhou Ivana Trickovskiho, na více se ale nezmohli. Ve 2 .minutě po hlavičce asi pět metrů před vápno uvolnil Kevin Doyle přihrávkou na levý kraj vápna McGeadyho a proti jeho skákavé střele zaváhal gólman Edin Nuredinovski - 1:0.

Ve 22. minutě vyrobil Nuredinovski další obrovskou hrubku a ta snad byla ještě o něco větší, než ta první. Z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů vypálil doprostřed branky Darron Gibson. Gólman Nuredinovski jeho pokus od země vyrazil jen před sebe a i když se tygřím skokem snažil míč znovu lapit, pod jeho tělem poslal balón do sítě Keane. Jenže Irové se s tímto náskokem spokojili a nechali hosty hrát, což se jim mohlo vymstít.

Ve 45. minutě totiž obdrželi branku do šatny. Krásnou kolmici na hranici ofsajdu vyslal Goran Pandev na IvanaTrickovskiho. Ten se fantastickou zpětnou kličkou zbavil křižujícího obránce, podíval se, kde je místo a umístěnou přízemní střelou k tyči snížil. Po pauze už ale domácí kontrolovali průběh a soupeře do ničeho příliš nepouštěli, nakonec tedy těsně zvítězili. V červnové odvetě budou chtít Makedonci soupeři prohru vrátit před vlastními fandy.

Více informací k zápasu

Andorra - Slovensko 0:1

26.03.2011 20:00

Góly: 21. Filip Šebo

Slováci se na vítězství v Andoře pořádně nadřeli. Díky brance Šeba z 21. minuty vyhráli nejnižším možným rozdílem 1:0. Hostům svazovala nohy obava z jednobrankového náskoku, hráči působili nervózním dojmem.

Hosté přitom začali dobře, hned v úvodu se dobrou příležitostí ke skórování prezentoval Vittek. Slovensko se branky dočkalo v 21. minutě a znovu u toho byl Vittek. Ten totiž přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Šeba a ten z blízka vstřelil jedinou branku zápasu - 0:1. O pár chvilku později mohl druhou branku přidat Jendřišek, ale nevyzrál na domácího gólmana Gómese.

Po pětatřiceti minutách se do šance dostal i domácí výběr, avšak pokus Morena chytil gólman Slovenska Mucha. Do konce poločasu ještě zaměstnal domácího strážce svatyně Ďurica, který na branku Andorry vyslal přímý kop.

Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky patřil také hostům, střelu Stocha vyrazil Gómez do bezpečí. Poté se do šance dostal Škrtel, ale z úhlu netrefil branku. Za domácí tým se snažil prosadit Gómez, ale na slovenského brankáře nevyzrál. Hosté pak už hubený náskok udrželi a z Andorry si odvážejí důležité tři body.

Více informací k zápasu

Arménie - Rusko 0:0

26.03.2011 16:00

Góly: -

Fotbalisté Arménie nepřestávají překvapovat, doma se jim podařilo uhrát bezbrankovou remízu s Ruskem a zůstávají na druhém místě s reálnou nadějí na postup na závěrečný šampionát. V Jerevanu se nehrál úplně špatný fotbal, oba týmy měly několik vyložených příležitostí, problémem ovšem byla pro oba koncovka.

Arménie se soupeře z největší země světa nebála. V 18. minutě vyzkoušel štěstí z dálky Ghazarjan, ovšem zamířil jen mimo. O pár chvil později již musel zasahovat hostující brankář Akinfejev, Pizzeliho ale nakonec dokázal vychytat. Ve 28. minutě zase Rusku vyvinulo na domácí menší tlak, z kterého těžil Žirkov a gólman Berezovskij měl s jeho pokusem nemalé potíže.

Osm minut před pauzou byl gólu nejblíže Ignaševič, ale hlavou po rohovém kopu pálil mimo. Poté se do vápna hnal také Keržakov, přihrávkou našel spoluhráče Zyrjanova, jehož střela byla nejprve zablokována. Míč se k němu ovšem odrazil znovu, jeho druhý pokus už ale uklízel do zámezí Berezovskij.

Do druhého dějství zase vstoupili lépe domácí. V 51. minutě Pizzelli našel centrem Movsisjana, kterému se podařilo obejít Akinfejeva, jenže následně bránu trestuhodně netrefil. Na druhé straně čtvrthodinku před koncem Zyrjanov připravil pozici pro Širokova, ten ale šajtlí zamířil jen těsně vedle. Širokov ještě v závěru vypálil z větší vzdálenosti, ani v této situaci však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Irsko53119:610
2.Rusko53116:310
3.Slovensko53115:410
4.Arménie52219:48
5.Makedonie51135:64
6.Andorra50051:120
Skupina C

Slovinsko - Itálie 0:1

25.03.2011 20:45

Góly: 73. Thiago Motta

Důležité vítězství ze hřiště soupeře veze i Itálie. Ta jedinou brankou Thiaga Motty porazila Slovince a suverénně kraluje skupině C. Nutno podotknout, že vítězství Squadry Azzurry bylo zasloužené, neboť celý zápas byla lepším týmem.

Italové měli lepší start do utkání a Slovinci se museli bránit, Giampaolo Pazzini se tlačil před brankáře Handanoviče marně, posléze se dožadoval pokutového kopu, ale o něm nemohla být ani řeč. Rovněž další útočnou akci rozjeli Italové, na jejím konci byl znovu aktivní Pazzini, ale Slovince tentokrát zachránila branková konstrukce. Slovinci měli v prvním poločase pouze jeden světlejší okamžik a to sice povedenou střelu Šulera, kterou brankář Buffon dobrým skokem vyrazil.

Vedle Pazziniho neuspěl ani další bývalý hráč janovské Sampdorie Antonio Cassano, ten využil Handanovičovo zaváhání, ale slovinský brankář byl přeci jenom blízko a míč před útočníkem AC Milán schoval.

Po změně stran pokračovala Squadra Azzurra v ofenzivním snažení a Handanovič se musel pořádně činit. Poradil si s prvním střeleckým pokusem a i s dorážkou Alberta Aquilaniho, z domácího týmu tak měl největší podíl na nerozhodném stavu. Na druhé straně se Buffon v žádném případě nenechal zahanbit, když střelu střídajícího Ljubijankiče vyrazil na břevno.

Utkání nakonec rozhodl Brazilec Thiago Motta, jenž reprezentuje Itálii. Uvnitř šestnáctky se opřel do míče a zamířil nechytatelně k tyči - 0:1. Slovinci sice v závěru favorizovaným Italům zatopili, ale vyrovnání už se nedočkali a doma podlehli nejtěsnějším způsobem.

Více informací k zápasu

Srbsko - Severní Irsko 2:1

25.03.2011 20:30

Góly: 65. Marko Pantelić, 74. Zoran Tošić - 40. Gareth McAuley

Srbové měli v Bělehradě namále, dvě branky v rozmezí devíti minut druhého poločasu jim ale zajistily vítězství 2:1 proti houževnatým Severním Irům a udržení přímého kontaktu s druhými Slovinci, za nimiž nyní zaostávají pouze o skóre. Hosté jsou momentálně sice až pátí, mají ale zápas k dobru.

Utkání na stadionu Crvené Zvezdy odstartovalo trochu ospale, před prázdnými tribunami ale mohl domácí hned poslat do vedení Ivanović, jenž si našel centr kapitána Stankoviće, zakončení ale na brankové čáře odvrátil McAuley. Srbové tlačili a vidět byl hlavně aktivní Tošić, ten si poradil s Evansem a nabil Ljajićovi, ani on ale nedokázal dostat míč na místo určení, protože střelu tečoval nad břevno Hughes.

Zdálo se tedy, že vedoucí branka domácích je jen otázkou času, jenže stalo se to, co se v takovýchto zápasech stává. Pět minut před přestávkou zahrál parádně standardní situaci Brunt, na míč si naskočil McAuley a jeho hlavička neměla chybu - 0:1. Do poločasu mohli svěřenci trenéra Worthingtona dokonce své vedení zdvojnásobit, po přihrávce od Brunta ale Lafferty branku přestřelil.

Po změně stran ale již znovu pracovala na plné obrátky srbská mašina a brzy mohlo být vyrovnáno, po Krasićově rohu a hlavičce Ivanoviće ale zachránil hosty debutující brankář Lee Camp. V 65. minutě ale již byl i on krátký, když střídající Jovanović přistrčil v pokutovém území Pantelićovi a ten přízemní střelou levačkou vyrovnal - 1:1.

Srbský výběr posléze ještě navýšil tlak a odměnou mu budiž vítězný gól, jenž padl v 74. minutě. Znovu u toho byl střídající hráč, tentokrát Ninković, který po své akci našel Tošiće a ten levačkou trefil bližší růžek hostující branky - 2:1. Ve zbytku utkání si již domácí výsledek pohlídali a po fotbalových i nefotbalových strastech jsou zpět v boji o letenky do Polska a Ukrajiny.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie541011:113
2.Slovinsko52127:47
3.Srbsko52127:87
4.Estonsko42026:56
5.Severní Irsko41213:35
6.Faerské ostrovy50143:161
Skupina D

Albánie - Bělorusko 1:0

26.03.2011 20:00

Góly: 62. Hamdi Salihi

Bělorusko utrpělo první porážku v kvalifikaci na EURO 2012, venku nestačilo Albánii, která je jen díky horšímu skóre v tabulce horší než soupeř. O nejtěsnější možné vítězství se postaral po hodině hry Hamdi Salihi. Zásluhou tohoto výsledku se na prvním místě ve skupině osamostatnila Francie, která má náskok čtyř bodů právě na tyto dva soky.

Připravenost hostujícího brankáře Veremka prověřil nejprve Bulku, běloruský muž v rukavicích si ovšem s jeho pokusem v pohodě poradil. Ani Bogdani na něj následně se svou střelou nevyzrál. Veremka ještě pěkně protáhl ránou z dálky Salihi, na druhé straně v 38. minutě pálil nepřesně Mološ.

V prvním poločase byl nejblíže gólu Lorik Cana, bývalý obránce Sunderlandu nebo Marseille, jenže on ke smůle Albánie trefil jenom břevno. I po obrátce byli domácí o něco lepším týmem, znovu zlobil Bulku, jediný gól zápasu ale zařídil až v 62. minutě Salihi po nedorozumění soupeřovy obrany.

Lala vyslal pas do vápna, kde se zdálo, že se ho zmocní Martinovič. Míč ale nechal propadnout, aby si ho převzal do náruče Veremko. Jenže ten jeho záměr nepochopil, takže situace skvěle využil albánský forvard a z blízkosti pohotově zakončil. O pár chvil později Salihi litoval, že z velké šance napálil jenom tyčku.

Jedinou větší příležitostí Běloruska, jak zvrátit nepříznivé skóre, byla nebezpečnější střela náhradníka Byčenoka, jenže tu mu dokázal chytit brankář Ujkani. Albánie si tři body v klidu a bez větších starostí či problému pohlídala, zatímco Bělorusko odlétalo z balkánské zemičky s pocitem nula získaných bodů, ještě k tomu předvedla mizerný fotbalový výkon.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Rumunsko 2:1

26.03.2011 19:15

Góly: 63. Vedad Ibišević, 83. Edin Džeko - 29. Ciprian Marica

Reprezentanti Rumunska nejspíše mohou zapomenout na evropský šampionát na Ukrajině a v Polsku. Výběr trenéra Lucesca podlehl domácí Bosně a Hercegovině 1:2, když vítěznou trefu zaznamenal hvězdný Edin Džeko.

Bosňané v bílých dresech měli první šanci zápasu, střelu Edina Džeka musel brankář Pantilimon vyrážet. O pár minut později, přesněji ve 29. minutě, udeřili hosté. Marica si krásně zpracoval míč na prsa a přesnou střelou pod břevno zajistil Rumunům vedení - 0:1. Domácí se rozhodně nevzdávali, další skvělý střelecký pokus vyprodukoval Misimovič, jenže brankář Rumunů opět dobře zasáhl. Rumuni sice vyhráli první poločas, jenže ve druhém dějství měl nastat obrat.

Svěřenci trenéra Razvana Lucesca začali nadějně i druhou půli a brankář Hasagiš musel krotit Torjeho ránu. V 62. minutě bylo ale vyrovnáno, Misimovič poslal přesný centr na hlavu Ibiševiče, který srovnal na 1:1. Bosna pak měla více ze hry, obrovskou šanci spálil Lulič, ale domácí to nemuselo příliš mrzet. Sedm minut před koncem rozhodl o zisku tří bodů ve prospěch Bosny a Hercegoviny hvězdný Edin Džeko.

Útočník anglického Manchesteru City využil zaváhání Rumunů při bránění rohového kopu a hlavou dorazil míč do sítě - 2:1 pro Bosnu. Domácí vyhráli 2:1 a nadále jsou plnohodnotně ve hře o postup na evropský šampionát. Ten se naopak výrazně vzdálil Rumunsku.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Francie 0:2

25.03.2011 21:00

Góly: 28. Philippe Mexès, 72. Yoann Gourcuff

Francouzi splnili svoji povinnost a odvážejí si z Lucemburska tři body, o které se svými zásahy postarali Mexes s Gourcuffem. Výběr trenéra Blanca tak od nečekané porážky s Běloruskem sbírá jen samé výhry; ta aktuální je už šestá v řadě a znamená pojištění prvního místa ve skupině se čtyřbodovým náskokem právě na Bělorusko, které však může už zítra v Albánii stáhnout vedení Les Bleus na jediný bod.

Výhra favorita se však nerodila lehce a fanoušci se kýžené kanonády nedočkali. Francouzi sice prakticky celý zápas hru naprosto kontrolovali a svého soupeře navzdory výhodě domácího prostředí prakticky nepouštěli za půlku, ale přesto byla ve hře Blancova týmu celá řada nepřesností a s trochou snahy mohlo být skóre nepoměrně vyšší. Zejména Samir Nasri, který byl pro tento zápas zvolen kapitánem, jeho klubový spoluhráč Sagna a taky omilostněný rebel Evra větrali obranu soupeře v první půli opravdu neúnavně, na rozdíl od Gourcuffa, který si pro tentokrát vyzkoušel roli staženějšího středního záložníka.

Právě Samir Nasri byl tím mužem, jehož centr po přímém kopu z 30 metrů doletěl až k Mexesovi, který tak ve 28. minutě otevřel skóre zápasu. Lucemburčané strávili celý první poločas v obraně - jediným Francouzem v defenzivě zůstával často Rami - a to se v závěru půle projevilo i na jejich rostoucí únavě.

Nicméně ve druhém poločase se opět zkonsolidovaná lucemburská defenziva postarala o ten pravý "beton", a Francouzům tak nezbylo než bušit do pevné obrany; s ubíhajícím časem a při zrádném skóre 0:1 se však i na kopačky favorita začala vkrádat nervozita, ústící v neschopnost dát přesnou finální přihrávku. První výrazné ohrožení branky po obrátce zaznamenali diváci až v 66. minutě, kdy Rami po Maloudově rohu nechal vyniknout brankáře Jouberta.

V 71. minutě pohrozil z přímého kopu Ribéry, a o minutu později už se fanoušci Les Bleus radovali podruhé: Mexés přenesl balon nalevo, odkud centroval Ribéry do míst, kde stál lucemburský obránce Hoffmann; od něj se však míč odrazil jen ke Gourcuffovi, který vypálil levačkou a nedal Joubertovi šanci: 0:2. Ve zbytku zápasu už se udály jen dvě zajímavé události, a obě byly v režii tria Ribéry - Malouda - Benzema a dokonce s týmž koncem: jak v 78., tak v 87. minutě se madridskému střelci trestuhodně nepovedlo zakončit kombinaci gólem. Francie nicméně pohodlné, i když nevysoké vítězství bez problémů uhájila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie54018:112
2.Bělorusko52213:18
3.Albánie52214:48
4.Bosna a Hercegovina42116:47
5.Rumunsko40222:52
6.Lucembursko50140:81
Skupina E

Maďarsko - Nizozemsko 0:4

25.03.2011 20:30

Góly: 8. Rafael van der Vaart, 45. Ibrahim Afellay, 54. Dirk Kuijt, 62. Robin van Persie

Stříbrný tým posledního mistrovství světa potvrdil svojí naprostou dominanci ve skupině E a vyhrál i utkání v Maďarsku. Oranjes domácí tým doslova přejeli a čtyřbrankovým debaklem mu zkomplikovali cestu za druhým místem, nicméně to Maďarům po pěti odehraných zápasech stále patří.

Nizozemci se do Maďarů pustili se vší vervou a během několika prvních minut vlastně rozhodli o celém utkání. Spolupráce bývalých spoluhráčů z Ajaxu zafungovala parádně, Sneijder přihrával van der Vaartovi a ten prostřelil Királyho - 0:1. Reprezentanti Maďarska se pak drželi a druhou branku dostali až v samotném závěru prvního poločasu. Obránce van der Wiel ideálně našel Afellaye, jenž si míč ještě lépe zpracoval a ani proti jeho zakončení nemohl brankář Kiraly nic dělat - 0:2 a Nizozemsko celkem v pohodě vyhrálo první poločas.

Definitivní jistotu do řad Oranjes vnesl Dirk Kuijt, Nizozemci předvedli rychlý přechod do útoku, přičemž stačila jedna přesná dlouhá kolmice, pak už jen van Persie nahrával do prázdné branky zcela osamocenému Kuijtovi - 0:3. Odehráno bylo 54 minut. Za dalších osm minut později bylo dílo dokonáno, přihrával znovu van der Wiel a do prázdné branky tentokrát zakončoval van Persie - 0:4. Maďaři se nakonec nezmohli ani na čestnou branku a doma, byť s Nizozemskem, ostudně prohráli čtyřbrankovým rozdílem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko550016:215
2.Maďarsko530212:89
3.Švédsko32019:46
4.Moldavsko42025:36
5.Finsko410310:63
6.San Marino50050:290
Skupina F

Malta - Řecko 0:1

26.03.2011 20:30

Góly: 90+2. Vasilios Torosidis

Malta ani ve svém pátém kvalifikačním utkání skórovat nedokázala a stále tak má na kontě připsanou jen branku z úvodního utkání v Izraeli. I tak se ale za svůj sobotní výkon proti favorizovanému Řecku stydět nemusí. To se díky kolapsu Chorvatska v Gruzii dostalo o bod na vedoucí příčku, avšak na půdě trpaslíka žádný skvělý výkon rozhodně nepředvedlo. Potřetí v řadě zvítězilo jen o branku, na důležité tři body to se štěstím nakonec stačilo.

Malta je tedy bez bodů na posledním místě tabulky a jen těžko bude tuto pozici opouštět, na páté Lotyšsko totiž ztrácí hned čtyři body a ve zbývajícím průběhu se tyto body proti takto těžkým protivníkům budou získávat obtížně. Nicméně podruhé v kvalifikaci přišla o bezbrankovou remízu v samém závěru utkání, konkrétně v 94. minutě. Po případu z Gruzie nyní odolávala dlouho také naivnímu útoku řeckého výběru, avšak i nyní to o kousek nevyšlo.

Hosté zachránili všechny tři cenné body brankou Vasilise Torosidise. Hostům se navíc v samém závěru nevěřilo, od 84. minuty totiž hráli v deseti a zdálo se, že trpaslík konečně svůj první bod získá. Řekové měli šancí dost, ovšem gólově se prosadit nemohli. Do první akce se dostal hlavičkující Kostas Katsouranis, ale gólman Justin Haber bez problémů ukryl jeho pokus v náručí.

Následně si Haber poradil také s hlavičkou Nikose Liberopoulose, za malou chvíli fantasticky nohou vyrazil pokus Dimitrise Salpingidise. O něco později znovu hrozil Katsouranis. Nejprve jeho střelu zlikvidoval Haber, hned na to hostující záložník hlavičkoval nad břevno. Domácí zahrozili až na konci poločasu, jenže pokusy Shauna Bajady a Daniela Bogdanoviče velký efekt neměly. Řecko pokračovalo v tlaku i po pauze.

Nejprve Katsouranis napálil svou přízemní střelou Haberovu nohu a z dorážky přestřelil. O moment později hlavičkoval do tyče Liberopoulos, stejný hráč poté pálil z delší vzdálenosti do Haberovy náruče. Frustrovaní hosté neudrželi v závěru nervy a po hrubém zákroku na Michaela Mifsuda se rovnou pakoval do kabin Sokratis Papastathopoulos. Ale i tak se hosté nakonec dočkali. Ve čtvrté minutě nastavení po přímém volném kopu z levé strany dokázala sice domácí obrana odvrátit, avšak následnou nepovedenou střelu Katsouranise poslal se štěstím do sítě hlavou Torosidis - 0:1.

Více informací k zápasu

Izrael - Lotyšsko 2:1

26.03.2011 19:05

Góly: 16. Elyaniv Barda, 81. Biram Kayal - 62. Kaspars Gorkšs

Izrael získal svůj druhý tříbodový výsledek ve skupině, když doma dokázal porazit Lotyšsko těsně 2:1. Předvedl ovšem možná nejlepší výkon v dosavadním průběhu kvalifikace. Domácí se poprvé trefili zásluhou Bardy v 16. minutě, Gorkšs však po hodině hry srovnal. Nakonec v 81. minutě skóroval Kayal.

V Tel Avivu se hrál velice pohledný fotbal plný mnoha gólových šancí. Už ve 2 .minutě mohl poslat do vedení domácí družstvo Rafaelov, ale lotyšský gólman Vanins mu střelu polapil. Izrael i nadále pokračoval v tlaku a o sedm minut později měl další možnost, Natchovu ránu však dokázal brilantně vyrazit do zámezí znovu pozorný Vanins.

A to ještě nebyl konec. Lotyšsko se muselo bránit další hrozbě v podobě Ziva, ten ovšem po rohovém kopu hlavičkoval jen do boční hrany tyčky. Nakonec se svěřenci kouče Luise Fernándeze i bez zraněného kapitána a hvězdy hájící barvy Chelsea Yossiho Benayouna dočkali zasloužené odměny v 16. minutě.

Trefil se Barda, jenž se nejlépe zorientoval ve vápně a odražený míč poslal z bezprostřední blízkosti pohodlně do sítě. Barda byl očividně při střelecké chuti, zkusil opět vypálit ze šestnáctky, jenže zamířil jen vedle. Něco podobného předvedl také Kayal, avšak jeho pokus zablokoval hostující obránce Gorkšs.

Další tutovku spálil Rafaelov, jenž z malého vápna trestuhodně přestřelil, na druhé straně zahrozil poprvé v utkání za hosty Lukjanovs, mířil však jen mimo. Po přestávce se hosté o něco zlepšili, Verpakovskis napřáhl z pětadvaceti metrů, přesnou mušku ale nenašel. I nadále však držel taktovku hry Izrael.

Rafaelov zase zahodil dobrou příležitost, jeho rána pouze přeletěla břevno. V 62. minutě se naopak podařilo Lotyšsku vyrovnat. Barda fauloval střídajícího Pereplotkinse a rozhodčí Mažič nařídil přímý volný kop. Žigajevs našel následným centrem ze standardky svého spoluhráče Gorkšse, jenž usměrnil míč za záda brankáře Aouateho.

Ve zbývajících minutách se hra hodně srovnala, šťastnější z ní ovšem nakonec vyšel Izrael a asi si za celý svůj výkon i konečnou výhru zasloužil. Vedení navrátil zpět a konečný výsledek 2:1 zařídil v 81. minutě Kayal, který zužitkoval pas Buzagloa v branku. Třetí ještě mohl přidat Sahar, ovšem nezadařilo se mu v zakončení.

Více informací k zápasu

Gruzie - Chorvatsko 1:0

26.03.2011 18:00

Góly: 90. Levan Kobiašvili

Senzační vítězství si na své konto připsali fotbalisté Gruzie! Ti doma šokovali Chorvatsko, do té doby čtrnáct zápasů neporažený tým, a euforickou brankou Levana Kobiašviliho z poslední minuty utkání získali tři body. V tabulce jsou tak jen na jediný korálek vzdáleni Chorvatsku a překvapivě zasahují do bojů o postup.

První půle nabídla hodně bídný fotbal s jen málo gólovými příležitostmi. Ve 26. minutě po rohovém kopu Srny hlavičkoval nad bránu Lovren, o dvě minuty poději si s Rakitičovou střelou poradil domácí gólman Revišvili. Sedm minut před koncem pálil z dálky Kalinič, jeho pokus se ovšem mezi tři tyče nevešel.

Zatímco Chorvatsko alespoň párkrát ohrozilo soupeřovu bránu, ze strany Gruzie se hrál až nezdravě opatrný fotbal. Hosté se i po přestávce snažili překonat pevnou domácí defenzívu, byť jí pod tlak nikdy výraznějším způsobem nedostali. Tři minuty po pauze vypálil hezky Kranjčar, ovšem Revišvili si s jeho střelou poradil.

Těsně po něm se do vůbec první šance zápasu dostala i Gruzie, ale Kobiašvili mířil nad. V 72. minutě neměl dobrou koncovku ani hostující Perišič, který taktéž pouze přestřelil. Zbývající minuty ovšem patřily domácím Jvarosnebi. Hostující brankář Runje se musel činit proti Marcvaladzemu, v 90. minutě ovšem lovil míč ze své sítě.

Už už se zdálo, že si oba týmy rozdělí po jednom bodu, přičemž Chorvaté by zajisté tak jako tak brali něco jiného než tři body jako ztrátu. Nakonec si však z Kavkazu neodvezou ani jeden. Náhradník Marcvaladze si jako zkušený mazák počkal ve vápně, až mu někdo naběhne, přihrál Kobiašvilimu, jenž z první levačkou zakroutil balón do brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko53205:211
2.Chorvatsko53118:210
3.Gruzie52304:29
4.Izrael52127:67
5.Lotyšsko51134:74
6.Malta50051:100
Skupina G

Bulharsko - Švýcarsko 0:0

26.03.2011 17:45

Góly: -

Situace ve skupině G začíná být pro Švýcarsko i Bulharsko kritická. Oba týmy potřebovaly nutně získat ze vzájemného duelu tři body, rozešly se však smírně po bezbrankové remíze. A protože Anglie venku porazila Wales, osamostatnila se spolu s Černou horou na prvních dvou příčkách. Švýcaři i Bulhaři ztrácejí na tuto dvojici hrozivých šest bodů.

S balkánským celkem se do bojů o postup až tolik nepočítalo. Zato pro Švýcarsko, účastníka posledních čtyř velkých turnajů, bude něco jiného než zisk minimálně druhého místa ve skupině neúspěchem. Jenže do konce kvalifikace zbývá už jenom půlka. A v ní se šestibodové manko bude dohánět opravu velmi špatně.

Hosté přitom v závěru zápasu zabrali. V nastaveném čase pálil z vyložené pozice nad Gökhan Inler, v poslední šanci celého utkání zlikvidoval nadějnou střelu z voleje od Gavranoviče domácí brankář Michajlov. Jinak to ale takový ofenzivní koncert, jaký očekával třeba útočník Alex Frei, nebyl. A potvrzuje to jenom konečný výsledek.

Poslední desetiminutovka byla pro Bulharsko opravdu hodně krutá. Domácí se prostě na hřišti hledali, biti ze strany alpských bojovníků. Jen fotbalová štěstěna jim dopomohla, aby se Švýcarsko neujalo vedení, své příležitosti mimochodem v téhle době zahodili znovu Inler i střídající Derdiyok.

Zkrátka ani závěrečný tlak nepomohl změnit konečné skóre. Pojďme ale popořadě, od úvodních okamžiků. Už v 1. minutě utkání totiž zahrozil domácí Popov, leč bez úspěchu. Na druhé straně se řešil jeden nemalý problém, kvůli zranění musel odstoupit tahoun Valon Behrami. Nahradit ho tak musel již v 18. minutě Gelson Fernandes.

Aktivním mužem na place byl také bulharský Blagoj Georgiev. Nejprve se jeho přízemní pokus do branky nevešel, poté jeho střelu ze standardky zlikvidoval gólman Wölfli. Druhá půle, jak už bylo zmíněno, patřila spíše Švýcarsku. Kromě velkých tutovek v závěru mohl skórovat v 63. minutě i Frei, ale hlavičku mu polapil Michajlov.

Více informací k zápasu

Wales - Anglie 0:2

26.03.2011 16:00

Góly: 7. Frank Lampard (pen.), 15. Darren Bent

Pohodlné vítězství si na své konto připsala Anglie, která v britském derby v Cardiffu skolila Wales 2:0. Domácí předvedli mizerný fotbal, zůstávají s nula body na kontě poslední v tabulce a prakticky již ztratili možnost na postup. Anglie se vyhoupla po gólech Lamparda z pokutového kopu a Benta ze začátku zápasu do čela o skóre před lídra Černou horu.

Hosté začali přímo fantasticky a během čtvrthodiny se dostali hned do dvougólového vedení. Už v 6. minutě drknul James Collins v malém vápně zezadu o Younga a kopala se penalta. Frank Lampard neměl příliš problémů s jeho proměním, a tak se Albion radoval z první trefy utkání.

Další na sebe nenechala příliš dlouho čekat. Bleskovou akce, pří které Angličanům stačily jen tři doteky, aby se dostali přes celé hřiště, proměnil v gól Darren Bent. Johnson krásným dlouhým pasem našel na pravé straně pronikajícího Younga a ten poté naservíroval z běhu míč do vápna pro útočníka Aston Villy, jenž z blízkosti v pohodě skóroval.

Anglie následně hlídala příznivý stav, nijak zvlášť se do útoku následně nehrnula. Wales byl naopak velmi malátný, sotva kdy ohrozil hostujícího brankáře Harta. Možná že kdyby v sestavě figuroval Gareth Bale, kterého ze hry vyřadilo zranění kolene, byli by waleští Draci o něco nebezpečnější.

Ve 40. minutě ještě stihl zazlobit Young. Cole mu hodil balón z autu, anglický záložník se parádně otočil a napálil ho z první, jeho střela však letěla jen těsně nad. Po přestávce se málem k zakončení dostal Rooney, avšak na pokažený Youngův centr nedosáhl. Domácí jinak i nadále jen přihlíželi, byť stále prohrávali o jednu branku.

Až po hodině hry se Wales dostal do náhodné šance, kterou mu nabídl sám soupeř. Možná že ten v těchto chvílích cítil pocit sebeuspokojení. Milner špatně přihrál Lampardovi a Morison se ocitl v dobré pozici. Hasit požár musel až Terry ve spolupráci s Hartem. I Terry ovšem začal chybovat.

A svěřencům kouče Fabia Capella se to opravdu mohlo vymstít. Anglický stoper špatně hlavičkoval, Morison a King si spolu vyměnili míč, až následně střílel Ramsey, který jen o kousek zamířil nad břevno. V 66. minutě se řítil na bránu Cole, pod nohy se mu ale skvěle vrhl střídající Vaughan a bylo po nebezpečí.

Do konce zápasu se toho moc neudálo, Albion prostě jistil tři body proti celku, jenž navíc neměl vůbec svůj den a těžkopádně se dostával do ofenzívy. V poslední minutě ukázal svou rychlost hostující Downing, který na hřiště přišel v 82. minutě. Fantastické sólo však v branku neproměnil, pálil jen vedle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie43109:110
2.Černá Hora43103:010
3.Švýcarsko41125:54
4.Bulharsko41121:54
5.Wales40041:80
Skupina H

Norsko - Dánsko 1:1

26.03.2011 20:00

Góly: 81. Erik Huseklepp - 27. Dennis Rommedahl

Fotbalisté Norska poprvé ztratili v kvalifikaci body, ovšem i tak prozatím suverénně vévodí své skupině a mají velmi dobře našlápnuto k tomu, aby postoupili na evropský šampionát z prvního místa. Nicméně ani Dánové nejsou bez šance a se sedmi body na kontě svedou souboj jak se svým sobotním soupeřem, tak i s Portugalskem. To má totiž stejně bodů, avšak je před severským celkem o skóre. Bude to tedy ještě hodně zajímavý souboj.

Přitom hosté dlouho na půdě Norska vedli a vypadalo to, že si přeci jen odvezou domů všechny body. Avšak Norsko zabralo v tu pravou chvíli a deset minut před koncem alespoň srovnalo. Avšak po herní stránce byli vskutku lepší hosté a vytvářeli si jednu útočnou akci za druhou. Do té první se probojoval po čtvrthodině hry Christian Eriksen, ale s včasným zákrokem ještě dokázal přispěchat obránce Kjetil Waehler a odvrátil balón do bezpečí.

Jenže po necelé půlhodině hry se už Dánové mohli radovat z úvodní branky. Po rohovém kopu dokázala domácí obrana nadvakrát odhlavičkovat balón za vápno, tam se k němu ale dostal Dennis Rommedahl a z dobrých pětadvaceti metrů z voleje zamířil přímo do pravé šibenice, gólman Rune Almenning Jarstein byl naprosto bezmocný. Domácí spálili svou největší příležitost v prvním poločase po rohovém kopu Johna Arneho Riiseho, hlavičkující Espen Ruud mířil mimo.

Poté ale pokračovali v tlaku hosté. Po úvodní nezáživné čtvrthodině mířil těsně nad Michael Krohn-Delhi. Za dalších deset minut mohli hosté definitivně rozhodnout o své výhře. Rune Almenning Jarstein na brankové čáře zachytil pokus Krohna-Delhiho a dokázal ho vyrazit nad branku, z následného rohového kopu vyslal ránu do ohně Rommedahl, jenže ta se tentokráte mezi tři tyče nevešla. A proto v 81. minutě platilo pravidlo nedáš - dostaneš.

Domácí totiž z jedné z mála ze svých akcí srovnali na konečných 1:1. Erik Huseklepp po individuální akci nahrál metr za vápno střídajícímu Danielu Braatenovi. Pak si Huseklepp seběhl do vápna a dostal kolmici právě od Braatena. Sudí správně nechali pokračovat ve hře. V ofsajdovém postavení se sice nacházel Mohamed Abdellaoui, jenže ten se aktivně nepodílel na hře a proto mohl Huseklepp s přehledem zamířil ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Kypr - Island 0:0

26.03.2011 19:00

Góly: -

Kypr doma nedokázal porazit Island a oba týmy se nadále krčí na posledních místech své kvalifikační skupiny. Diváci se v zápase branky nedočkali, byť nějaké šance se na obou stranách narodily. Domácí tým dokonce neproměnil pokutový kop.

Vyloženě stoprocentních příležitostí bylo poskrovnu, Kypr sice dominoval, ale na více než střely Dimitrise Christofia a Efstathiose Aloneftise se nezmohl, v obou případech zasáhl brankář Islandu Magnusson. Ten se nakonec stal hrdinou celého utkání, neboť zneškodnil šanci největší, a to sice pokutový kop.

Avraam byl faulován Sigurdssonem, ale jak už bylo zmíněno, Michaelova penalta skončila na skvělém Magnussonovi. Poté co hosté přežili penaltu, pustili se do protiútoku, ze kterého mohl udeřit Birkir Mar Saevarsson, ale i domácí brankář Georgallides se předvedl v dobrém světle.

Kypr měl na začátku druhého poločasu obrovskou šanci, ale Christofi v ní selhal, znovu se vytáhl brankář Magnusson. Domácí v závěru Islanďany přitlačili, ovšem severská obrana ne a ne povolit. Utkání tak skončilo smírně 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Norsko43106:310
2.Portugalsko421110:77
3.Dánsko42115:47
4.Kypr40225:82
5.Island40132:61
Skupina I

Španělsko - Česko 2:1

25.03.2011 22:00

Góly: 69. David Villa, 72. David Villa (pen.) - 29. Jaroslav Plašil

Český tým ve Španělsku dlouho bojoval o obrovský úspěch, pak se ale dvakrát prosadil David Villa a úřadující mistři světa i Evropy zvítězili 2:1, čímž se notně přiblížili postupu na Euro 2012. Naši předvedli bojovný výkon, vítězství Španělů je však naprosto zasloužené.

Španělé na český tým vlétli ve velkém stylu, prakticky soupeři nepůjčovali míč a z toho pramenily i šance. Hned ve druhé minutě přišla první gólová, když se na pravé straně dostal k Xaviho přihrávce Iniesta (zlatý hrdina z MS 2010), obešel Kadlece, jeho střela levačkou však zamířila přesně do středu branky, kde stál připravený Petr Čech. Hned o minutu později se za českou obranou ocitl Sergio Busquets, který se ještě snažil hlavou vrátit míč do lepší pozice Villovi, skvěle ale zasáhl Tomáš Hubschman. Následný rohový kop rozehrál Xavi na hranici pokutového území Villovi, jeho ránu zablokoval obranný blok.

A hned ve čtvrté minutě se k velmi nebezpečné hlavičce dostal Capdevila, mířil však naštěstí pro hosty těsně mimo tři tyče. Španělé kontrolovali hru, český tým k míči téměř nepouštěli. A když už se to podařilo, končily všechny rychlé protiútoky nepřesností. To hosté museli být po celých devadesát minut na pozoru, ještě v první desetiminutovce hledal Xavi gólovou přihrávkou Villu, skvělý skluz ale předvedl Pospěch a akci zastavil.

Asi nejlepším hráčem první půle byl český brankář Petr Čech, ten byl ve všech obtížných situacích velmi jistý, míče mu nevypadávaly a domácí se tak nedostávali k dorážkám. Ve čtrnácté minutě se tým, přezdívaný La Furia Roja, k nebezpečnému volnému přímému kopu z hranice šestnáctky, Villa však pálil vysoko nad. Další standardní situaci rozehrál Xavi a na zadní tyči hledal Ramose, skvěle ale zasáhl Roman Hubník.

Do jednoho rychlého protiútoku se dostali také domácí, to když se Iniesta uvolnil přes dva protihráče a pelášil s Villou do nadějné pozice, přihrávku na týmového kolegu z Barcelony však vystihl Čech. V šestadvacáté minutě odcentroval z pravé strany Arbeloa, našel přesně nohu Villy, který z voleje vypálil prudce, ovšem proti španělské radosti byl fantastický Čech.

V devětadvacáté minutě se čeští fotbalisté snad poprvé dostali na polovinu soupeře s míčem, Rosický našel chytrou uličkou Plašila, který si postrčil míč na levačku a nádhernou přízemní ranou, s pomocí tyče, otevřel skóre utkání! Jaký šok pro úřadující mistry světa i Evropy! Španělé viditelně znervózněli, za přehnanou reakci mohl být Xabi Alonso rád za žlutou kartu. A to mohlo být pro český výběr ještě lépe, Plašilův přetažený centr vracel před branku Sivok, před Casillasem odkopl Pique.

V samotném závěru prvního dějství se do největší šance dostal znovu aktivní David Villa jeho hlavička mířila přesně k pravé tyči českého brankáře, který však vytasil neuvěřitelný reflexivní zákrok a zachránil poločasové vedení.

Do druhé půle domácí nastoupili již s Torresem v sestavě, útočník Chelsea nahradil nervózního Xabiho Alonsa a jen potvrdil současnou "formu". Hned po dvou minutách se dostal k první střele, tak však byla slabá a bezchybného Čecha nemohla ohrozit. Ještě předtím centroval z levé strany Iniesta, před Ramosem zasáhl český brankář. Po hodině hry domácí posílili ofenzivu, na trávník přišel ofenzivní Cazorla namísto obránce Capdevily a hned o svém nástupu na pažit o sobě dal vědět, dalekonosná rána ale skončila v náručí hlavní hvězdy českého výběru.

Hned po minutě se do obrovské šance dostal Ramos, jenže nedosáhl ideálně na Iniestův prudký centr a zamířil mimo. Okolo Sivoka se obtočil David Villa a levačkou zahrozil české brance, míč si však nakonec svou dráhu rozmyslel a skončil vedle české svatyně. Španělé svého soupeře výrazně zatlačili a šance střídala šanci, tu další měl Iniesta, jeho krásná rána ze třiceti metrů ale skončila těsně vedle pravé šibenice.

Vyrovnat mohl také Jesus Navas, to když se v sedmašedesáté minutě uvolnil okolo Kadlece a pálil na přední tyč, Čech byl připravený a míč zkrotil. Šedesátá minuta byla pro český tým nešťastná se vším všudy. Iniesta našel na hranici šestnáctky Villu, ten si chytrou kličkou položil Hubníka a mezi nohami skluzujícího Sivoka nedal Čechovi šanci. Villa se tímto gólem osamostatnil před Raúlem v čele historické tabulky střelců španělské reprezentace. V tu chvíli nabrali Španělé tolik potřebné sebevědomí a český tým ještě více zmáčkli.

Tlak vyvrcholil tři minuty po vyrovnání, kdy se v pokutovém území uvolnil Iniesta okolo Rezka, který zazmatkoval a skluzem zasáhl obě nohy španělského hrdiny. Penalta, jednoznačně. Nabídnutou šanci vzal za pačesy David Villa, Čech si na jeho střelu sice sáhl, vyrazit míč však nedokázal. Španělé si po otočení skóre hru užívali společně s fanoušky, kteří aplaudovali při každé úspěšné přihrávce, tedy téměř bez přestání.

Villa se dostal do laufu, nádherným lobem uvolnil za obranou Torrese, ten vypálil mimo. Deset minut před koncem se v české šestnáctce uvolnil znovu Villa a připravoval míč před prázdnou branku Torresovi, před ním odkopl Hubník. Ve druhé minutě nastavení ještě mohl vedení Španělů pojistit Torres, jeho prudkou ránu však vyrazil naprosto bezchybný Petr Čech.

Ono to s tím českým fotbalem nebude zase tak špatné...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko440012:412
2.Česko42024:36
3.Skotsko41124:54
4.Litva31112:34
5.Lichtenštejnsko30031:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (537)

Přidat komentář
Hafna

to Nizozemsko je tedka celkem ve formě

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemsko je ve formě od přípravy na MS, a kdyby Robben nebyl tele tak jsou mistři světa

Reagovat
Kovi81

Reagovat
niflheim

Reagovat
Tomanatura

Fuj, to je hnusná představa. S takovým antihaluzufotbaloštěstím se stát mistrem světa, to snad ani nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

....Zatímco se španělskou nudou je to v pohodě.

Reagovat
Tomanatura

Promiň, ale tým, který ani ve skupině pořádně nepřehrál soupeře se opravdu mistrem světa stát nemůže. Hráli katastrofálně, dle mého jeden z nejslabších finalistů historie.

Reagovat
SunFells

Ač jsem jim fandil, také bych si ve finále dovedl představit jiné týmy. Naopak od kolegů výše bych o nějaké formě zrovna nemluvil, ale když ten turnaj vyhrálo Španělsko s tím co předváděli, tak bych považoval Nizozemský triumf za mnohem optimálnější.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim co předváděli? Nechápu lidi, kterým se nelíbí ten přihrávkový kolotoč. Španělé své soky jasně přehrávali.

Reagovat
smazaný uživatel

myslis 1:0, 1:0 a nezasluzeni postup nielen zo skupiny ale aj proto (myslim) paraguayu ?

Reagovat
alcantara

suhlasim, svajciari s os vojou ultraaofenzivnou taktikou zalozenej na 1 navsteve superovej polovice za polcas by si ten postup zasluzili omnoho viac. Smola

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ty přihrávky jsou nuda. Člověk usne dřív, než se dostanou do šance. A nejlepší na MS byla stejně Uruguay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Španělé to vyhráli stylem Barcelony. Tady se ti to buď líbí, nebo nelíbí, ale nemůžeš říct, že hráli špatně.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
alcantara

Spanieli superom pocas celeho turnaja prakticky nic nedovolili, az na svajciarou, ktory si vybrali stastie na 10 rokov dopredu, hrali to na efektivnost, MS su prilis vyznamnym turnajom, aby sa tam "hrajkali", vsetko podriadili vysledku. Priestoru na kochanie bolo dost v kvalifikacii alebo na ME, kto sledoval, ten vie.

Reagovat
Puskas

Reagovat
asskicker

Tu ale nejde o Spanielov, ani o vysledky, ide o to, ze tam hrali hraci FCB, svojim vlastnym stylom s, ktorym superom skoro nic nedovolili.

To im vadi

Reagovat
alcantara

tak to mi je jasne, uspech vzdy robi najvac nepriatelov, barcelona v prvej sezone za rijkaarda patrila s ich futbalom medzi najoblubenejsie timy v ociach jej nefanusikov, s prichadzajucimi uspechmi ale zacali mnohe veci vadit.

Reagovat
fantomas

"Katastrofálně". Ne, hráli jinak, stylem, na kterej běžnej fanoušek neni zvyklej, stylem, kterym Oranjes za posledních deset let nikdy nehráli. Ale že katastrofálně? To ani náhodou.

Reagovat
Tomanatura

Určitě, už ve čtvrtfinále měli být venku, bohužel Melo se ukázal zase jako labil, ve skupině snad nepřehráli nikoho. Možná je to zaujatostí, ale dle mého se dostali až do finále díky štěstí a náhodě, ne kvůli umu.

Reagovat
kubys

Reagovat
fantomas

Jen seš u nich zvyklej na jinej projev kvality, to je celý.

Reagovat
Tomanatura

Nemyslím si.

Reagovat
fantomas

Nemyslíš si? Nebyls zvyklej na líbivej fotbal se špatnou taktickou připraveností, což je například připravilo o možnost uspět na poslednim ME? Marwijk je prostě chytrej trenér, ne nákej rozjařenej Basten, a od toho se všecko odvíjelo. Nizozemci hráli jako tým, v defenzívě zpravidla působili jistě a vepředu holt nehráli už tolik na efekt no. A že nepřehráli - především oni sami za celej turnaj nebyli výrazně přehráni, aspoň já si teda takovej zápas nevybavuju. Byli jiní, ale ne horši. A se štěstim do finále prošli i Španělé, štěstí musí mít každej finalista, to sou dost prapodivný argumenty.

Reagovat
Tomanatura

Opravdu tu nejde o žádnou nostalgii, ta reprezentace mi nikdy sympatická nebyla.

Horší byli, přehráni byli Brazílií, kde vyhráli díky melovi (náhoda+štěstí), Uruguay porazili jen kvůli Muslerovi (štěstí), proti Slovensku předvedli pěkný hnus, kde ovšem vyhráli díky kvalitnějším individualitám (náhoda+um, ok), taky nebyli lepší. Jak říkám, slabší finalista se v historii těžko najde, takovou cestu do finále snad neměl nikdo. Ještěže jim v něm to štěstí došlo.

Reagovat
herbage

Itálie minulé MS taky. Neřikám, že kvalitu tam neměli, ale když to srovnám s Nizozemskem, tak ti hráli přeci jen hezčí fotbal než tehdy Italové

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosimtě. Itálie vyhrála suverénně téměř nejtěžší skupinu a kromě zápasu s Austrálií hrála v playoff hodně kvalitní fotbal.

Reagovat
Tomanatura

Tak to určitě ne, Německo bylo přehráno jen ve čtvrtfinále USA, jinak byli ve všech zápasech lepší, jenom jim tam nepadaly góly + skvělý Oli. Navíc jen za tu 8 Arabům nemůžeš říct, že to byl nejhorší finalista, to prostě nejde.

Reagovat
Tomanatura

Ajo, to byla reakce na jiný tvůj komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

proti Paraguay byli Němci lepší, ale ne o moc. S USA to byla z jejich strany hrůza, Amíci měli neskutečné šance, takhle slabé němce jsem ještě neviděl. A Korea s nimi hrála naprosto vyrovnaně, paradoxně lépe než předtím se španěly a italy. Ve finále s Brazílii pak Němci neměli absolutně šanci. Vzledem k losu, který nemá při cestě do finále obdoby lze Němce opravdu považovat za nejslabšího finalistu.

Reagovat
Tomanatura

Ten los byl ovšem nalosován už před šampionátem a týmy spíš ta cesta do finále ukazuje slabou úroveň celého turnaje, než nějaké slabé Německo. Paraguay přehráli jasně (ok, góol až někdy před koncem, ale měli 20 střel) s Koreou nějaký extra problém něměli. A to si vem, že Korea měla třeba v zápasech se Španělskem a itálií lepší statistiky jako držení míče a proti itálii dokonce i víc střel (jo, vím, co za tím dost možná bylo, ale i tak). Němci si s něma poradili v pohodě. Rozhodně nehráli o nic hůř, než loňské Nizozemsko, spíš naopak.

Si vem, že Španělé měli v osmifinále Irsko a ve čtvrtfinále Koreu, Brazílie Belgii, Turecko a Anglii, Angličani Dány, Argentina vyletěla už ve skupině, francie zrovnatak. Prostě chabé MS, kde byli ve finále dva nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

slabý šampionát to opravdu byl, ale to přece nevylučuje, že Němci měli snad nesnažší cestu do finále v historii. Takoví soupeři by vytvořili sotva průměrnou základní skupinu. A Němci měli opravdu dost štěstí. Proti Paraguay sice měli tlak, ale šancí málo. Ale dejme tomu, s Paraguayci se hraje vždy špatně. A proti Koreji to byl naprosto vyrovnaný zápas, kde prostě Korejcům akorát došlo štěstí, které měli v předchozích zápasech. Němci tedy přehráli pouze Paraguay, proti USA měli kopu štěstí a s Koreou vyhráli taktak střelou z velké dálky. Vzledem k síle soupeřů mi nenapadá slabší finalista.

Reagovat
Tomanatura

Mně třeba napadá jeden - loňské Nizozemsko Tu jejich cestu už jsem nahoře popsal. Jinak s tím moc nesouhlasím, ale dodat už tak nějak není co. Mně šlo hlavně o to, že na tom turnaji byly lepší týmy, mnohem lepší týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

no, nizozemce já v playoff viděl jen proti Uruguay a proti Španělsku. Nehráli sice nijak světoborně, ale slabší než tehdy Němci? Už jenom když srovnám finále, vychází to pro Němce hodně špatně, protože tehdy to fakt byla celkem jednoznačná poprava, zatímco Nizozemci to odehráli dost vyrovnaně.

Reagovat
Tomanatura

Poprava? Vždyť měli větší držení míče i víc střel na branku... Brazílie měla Ronalda, ale byly fáze utkání, kdy bylo Německo lepší. Podívej se na to znovu, uvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

a osma arabům? To neberu jako nějaký argument. Madaři v roce 82 nastříleli Hondurasu nebo komu 10 golů a že by to byl legendární tým se zrovna říct nedá.

Reagovat
Tomanatura

Ale já se nebavím o legendárním týmu ale o tom, že to nebyl nejslabší finalista

Reagovat
smazaný uživatel

tak já chtěl dát příklad že i slabý tým může uštědřit debakl a o ničem to nevypovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší finalista byli Němci v roce 2002. Při cestě do finále všechno vyhráli se štěstím 1:0 a to nad Paraguaí, USA a Jižní Koreou. Tehdy měli fakt neskutečnou kliku.

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji ted vsadit na španěly. Kurz je ted luxusní a oni to otočí.

Reagovat
smazaný uživatel

ty fakt tu diskuzi zaseres vsude

Reagovat
smazaný uživatel

měls vsadit.

Reagovat
Murtago

Estonsko - Uruguay 2:0

Reagovat
mastakillah

docela by mě zajímala sestava Uruguaye .. takovej výsledek je hodně velkej propadák

Reagovat
osobnostx

Motta v Italský repre? Tak to mi uniklo. Je tady ještě nějaká hrdá země která nekupuje občanství???

Reagovat
homeles8

MY!!! Češi!! ♥♥♥

Reagovat
Cipinho

pozor, aby si zase nestěžovali příslušníci moravské národnosti, že jsi je opomenul

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si po dnešnom zápase že Italové sa pomaly zdvihajú a tipujem ich na semifinále minimalne na Euru A na MS budú opäť medzi favoritmi na titul ... a vrátia sa na pozície kde patria...ten útlm pomaličky odstráňujú a tie prihravočky na jeden dotyk .. Stará dobrá Squadra Azzura z MS 2006 FORZA ITALIA !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rosický

Reagovat
Godwinson

YOANN!

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, vítězství Itálie zařídil Brazilec, který ani nezná italskou hymnu. Smutné.

Reagovat
smazaný uživatel

to je asi prvý hráč ktorý má takto občianstvo...pozri sa na takých Nemcov ..tam je polka zostavy ... takže kľud..pozeral si ten zápas.. Slovinci sa zmohli iba na jednu strelu a zopár náznakov..inač Italové držali loptu a mali asi z 5 šancí a mohli aspoň 0:3 vyhrať...zaslúžená výhra..

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi úplně jedno, kolik cizinců mají Němci v sestavě, je mi jedno kolik střel na bránu měli Slovinci. Řeč je o Mottovi. Mimochodem Cristian Ledesma je Argentinec, a ne Ital, že? A hraje za italskou reprezentaci?

Reagovat
smazaný uživatel

ako vidím tebe je všetko jedno ...a Ledesma nikdy nebol povolaný do repre.... taký srač tam ani nemá čo robiť Proste Motta sa rozhodol hrať za Italov tak ho využili ... to by zrobil každý ..aj keď u Italov to nie je zvyčajné..skôr nezvyčajné... ale hrajú dobré a to mi stačí ITALIA !!!

Reagovat
Tomanatura

Ledesma je nadšený z pozvánky

Cristian Ledesma je nadšený z nominace do italské reprezentace. "Mám obrovskou radost, děkuji rodině, spoluhráčům, klubu i fanouškům, všichni na tom mají podíl," uvedl záložník Lazia. Ledesma se narodil v Argentině, pokud skutečně za Itálii nastoupí, bude po Camoranesim a Amaurim třetím Jihoameričanem, který si zahrál za squadru azzurru.

A Thiago Motta je 4.

Reagovat
smazaný uživatel

to kedy bolo ? teraz určite nie ... to bolo asi na nejaký pripravák nie ? ... ale myslím že taký hráč tam nemá čo robiť... slabučky .. priemerný hráč ... to tam majú asi 100 takých istých hráčov a to talianov ... neviem kedy ho povolal...asi mi to ušlo.. hrať som ho nevidel ...

Reagovat
smazaný uživatel

Amauri, na toho jsme si nemohl vzpomenout. Díky . Vtipné je, že Motta, Amauri, Ledesma, Camoranesi jsou Jihoameričané, vypadají plus minus jako Italové, mají i italsky znějící jména a všechny je co se týče "Italství" strčí do kapsy spratek Balloteli .

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli je hovado...neodporúčal by som ho do repre pchať ...takého arogantného hráča ktorý si myslí že je Boh... a Amauri a Ledesma to som hovoril... tí tam nikdy nebudú hrať nejakú extra úlohu ...iba náhradníci maximálne... ale nemá to zmysel sa hádať o niečom ... také kraviny tu vyťahuješ... asi si sa ešte nespamätal z vašejdnešnej prehry ... penalta..to by nastalo každého ... čo už ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké prohry?

Reagovat
smazaný uživatel

však v Španielsku ... či si nepozeral ? ... sa mi zdalo že si z toho vytočený ... ok idem spať ... tak Ciao a zase u ďalších zápasoch v kvalifikácii

Reagovat
smazaný uživatel

Nepozeral. Ale že prohráli samozřejmě vím, jen mě ta prohra nedojímá. Soustředím se výhradně na klubové fandovství.

Reagovat
kubys

Kvůli reprezentaci Německa změnilo občanství kolik hráčů? Je tam diametrální rozdíl mezi repre Německa a moronama jako Amauri.

Reagovat
kubys

Napadá mě jediný Cacau.

Reagovat
smazaný uživatel

veď Amauri tam bol len chvíľu a myslím že už si tam ani nekpne :D

Reagovat
kubys

A že bys vypsal ty Němce, kteří kvůli současné německé repre změnili občanství, tak toho se asi nedočkám, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Plašil

Rezek

Obrana

Hubník

Reagovat
Kepy_FCB

ty jsi z těch rukou chtěl vytvořit svastiku že jo?

Reagovat
Fingulka

Slavnej Rosickej Nedal snad jedinou přihrávku dobře

Reagovat
F.Torres

ty seš vždyt má asistenci taks e trošku zamysli než něco napíšeš

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jeho asistence tomu gólu moc nepomohla, všechno to zařídil Plašil. A souhlasím s Fingulka

Reagovat
F.Torres

no pomohla mu k tomu, že byl asi 22m od brány absolutně sám, lae to asi nedokážeš pochopit.. jinak zas tak špatně, aby byl kritizován nehrál, nevynikal ale v průměru hrál...

Reagovat
smazaný uživatel

... a kdyby mu nahrál Rezek, hodnotil bys to stejně?

Reagovat
F.Torres

kdyby hrál jako Rosický, nahrál by na gol a nebyl u tý penalty tak bych ho dokonce i pochválil..

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko Česko -prostě tenhle fotbal nenavidim, bejt celej zápas zataženej

Reagovat
smazaný uživatel

cos čekal, na ten jejich styl jedině beton, nejsou schopní vystřelit, přejít do rychlého protiútoku, radši si 50krát nahrajou a je z toho hovno, Dejv je zabiják tak to jednou zkusil a ze štěstím to prošlo, pencle byla jasná, o tom žádná. Navíc nemáme tak sme to hráli jak sme to hráli a bylo to dostačující, žádná krása, na body to mohlo stačit, bohužel nevyšlo. Ani Arsenal nehrál svoji hru proti Barce, a Barca je na stejné úrovni jak španělsko, zatímco češi mají k Arsenalu daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělové hráli stejný nic jako naši, místama dokonce horší. A ty jejich rohy, no to byla obludnost. Celkově zápas strašnej na koukání.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově strašnej zápas na koukání pro fanouška italskáýho fotbalu.

Reagovat
niflheim

Bílkův zápas. Střídat Rezka před koncem, kdy už dávno měl být venku v 55. minutě, bylo opravdu k pláči. By mě zajímalo, co ten cymbál bude mumlat na tiskovce. Ano, Rezek to posral grandiózně, ale víc bych to svaloval na Bílka, protože ten už měl dávno něco podniknout.

Reagovat
Puskas

nejpozději hned poté, co tam šel druhý útočný Španěl.

Reagovat
smazaný uživatel

nahravky 710 : 144 ... jednoducho to hovori za vsetko aj ked s trochou stastia ste mohli ist minimalne s bodom....este ze spaniely hrali o 10...ten torres to je riadne drevo!!! to najlepsie :-)

Reagovat
F.Torres

bod sme si určitě zasloužili..

Reagovat
smazaný uživatel

za co? za jednu střelu za zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oranjes! Yes! škoda bod jsme uhrat mohli se Španělem...

Reagovat
smazaný uživatel

Holand,France a konečně i Belgie

Reagovat
domingo

Belgie vyborne, ale ze ty goly musi strilet zrovna tenhle ... ...

No a Francie povinne, bez golostroje, ale s prehledem. Na foru Equipe se kolem pulnoci resilo, jestli chcou Riberyho nebo ne :)

Reagovat
Tomanatura

Já ho mám rád, je to vynikající hráč. Dle mého je kolem něj až moc velká hysterie, na to, že ho odtud prakticky nikdo nevidí hrávat pravidelně.

Reagovat
domingo

Hrac je to vynikajici, ale proste je to psychous, a to exemplarni.

Reagovat
kubys

Vy z něho všichni za dva zákroky děláte pomalu Roye Keana.

Reagovat
domingo

On hraje nebezpecne casto.

Reagovat
kubys

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Vymaštěnec ...

Reagovat
smazaný uživatel

Mírným překvapením je výhra Belgie ve Vídni, jinak vše dopadlo dle očekávání. Od naší repre se mnoho nečekalo, výsledek zcela jistě poměr hry zkresluje. Více si můžou rozdílu jednoho gólu zoufat v Severním Irsku. Rovněž tak jsem doufal, že to Slovinsko nepustí, ale bohužel se stalo. Francie pouze na údržbu.

Dnes bude očekávané britské derby Wales - Anglie a mocně doufám, že v podvečer budou domácí v Cardiffu slavit min. bod!!! Další zajínmavé derby bude jistě Norsko - Dánsko a večer nastoupí v Dublinu Irsko proti Makedonii. Pochopitelně se čeká, že po zápase poberou 3 body. IRELAND !!!

Reagovat
onze

FRANCE - LES BLEUS

Reagovat
homeles8

''Utkání nakonec rozhodl Brazilec Thiago Motta''

Reagovat
DelPiero137

Nestihol zapas Squadry. Namotal som sa na nove NFS, hral som to 5 hodin v kuse, ked som to vypol som si spomenul na kvalifikaciu...

Podla Live sportu hrali Giorgio a Bonucci bekov a Motta hraj na pravom kraji?

Ale vyhrali sme

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře kluci italský, ale popravdě řečeno já ty naturalizovaný hráče nemám rád. Na Camoranesiho jsem si zvykal snad celou jeho repre kariéru, no a Motta to je prostě čistokrevnej Brazilec. Já vim, že italští hráči momentálně moc nezáří, ale přijde mi to nedůstojné tahat tam cizince.

Reagovat
smazaný uživatel

Spanelsko a Barcelona to je absolutni tragedi,nuda,trapnost jenom si nahravat 30metru od branky a cekat na sanci, fotbal se hraje jinak tohle co predvadej je hazena, nebaví me to! vysledky maj ale je to trapny, radsi koukni anglickej fotbal nahoru dolu v rychlosti, strely z dalky atd..a ne ze hraci chodi a tlaci mic az do brany, I HATE BARCA STYLE!

Reagovat
smazaný uživatel

Jauvajs! Tady někdo neví, o čem mluví

Reagovat
tulen

Reagovat
domingo

Tyhle prispevky jsou ale jenom voda na mlyn tem fanouskum, protoze oni jsou zakukleni v pozici "vsichni ostatni nam zavidi" a nevidi si za spicku nosu. Je to priserna nuda (obviously), ale tyto vylevy nemaji smysl. Ono to casem odezni, neboj

Reagovat
smazaný uživatel

italové zas můžou bejt rádi, že v 60s ještě nebyl internet a eurofotbal jinak taky doufám, že to brzo odezní, i když v to moc nevěřím. barca má mladé mužstvo, se kterým tohle může praktikovat roky, u španělů je to spíš otázka trenéra. pokud s tim budou i nadále slavit úspěchy, tak nemá smysl, aby zkoušeli něco jinýho

Reagovat
domingo

Otazka je, co definujes jako 'brzo'... jeste tak minimalne tri roky (dokud bude Xavi na vrcholu) to Barca s nejvetsi pravdepodobnosti udrzi uplne nahore. Ale ja vicemene nemam duvod si stezovat - diverzita je dobra vec. Stejne jako to, ze je proti cemu se vymezovat, souboj diametralne odlisnych stylu, zkratka neni nuda, je prostor udelat si nazor. Skoda, ze si to velka rada cules neuvedomuje a byli by nejradsi, kdyby cely svet hral jako Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

já sem se zprvu bál, aby to nepřejímala i jiná mužstva, jak prorokovali fans barcy. ale ostatní na to zkrátka nemaj hráče, což je dobře jinak si nemyslim, že by byl ten jejich styl neporazitelnej. něco mi říká, že by to třeba shakhtaru v LM proti nim mohlo vyjít

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně není neporazitelnej, s východními kluby v poslední době Katalánci hodně ztráceli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je přinejmenším roztomilé, jak dokážeš/žete házet všechny fanoušky Barcy do jednoho pytle a považujete za "nevyzrálé" fandit jim, působí to na mě jako tupá dětská slova "Mně to nechutná a tobě to chutná, takže nevíš, co je dobrý", a to vše na základě jednoho komentáře, který byl směřován na to srovnávání "Barca je nuda, budu se dívat na premier league kvůl těmhle a těmhle důvodům" - takhle se, a to bez urážky, vyjádří někdo, kdo buď neviděl nikdy španělský a anglický fotbal, nebo ten, kdo fotbal nikdy sám nehrál, nebo taky oboje.

Proboha, ty jseš ještě novic, vždyť ty ještě nemáš ani páru o tom, komu fandit...

Je příšerně stupidní a naivní myslet si, že všichni cules chtějí, aby hrály i ostatní kluby stejnou hru. O čem by ten fotbal potom byl? Dívat se furt na stejnou věc, třebas na pohled pěknou? Různorodost je důležitá.

Nezdá se vám trošičku hloupé, argumentovat takhle? Posmívá se vám někdo za tým, kterému fandíte?

Reagovat
alcantara

klidek, len aby ti zilka nepraskla

Reagovat
FC Porto FC

Rusko ole ole

Reagovat
Kepy_FCB

Rusové tragédi ropa jim to holt neuhraje

Reagovat
Arbiter

Arménie je dost houževnatý soupeř a navíc jsme hráli u nich doma. Není se za co stydět...

Reagovat
Puskas

Rusové byli jasnými favority, což nepotvrdili.

Reagovat
smazaný uživatel

OH YEAH! Dobre pre nas :) Z majstrovstiev europy vam zakyvame, nebojte sa... :D

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že vy jste se s nima předvedli

Reagovat
smazaný uživatel

Rusi jasnym favoritom neboli ani nahodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Som myslel že ste hrali v Španielsku...

Reagovat
Arbiter

co to s tím má společného?

Reagovat
Puskas

Neví, že jsi Rus, tak je zmatený, když píšeš v 1. os. množného čísla.

Reagovat
Arbiter

Jo tááák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

armenci hrali vyborny futbal aj s nami, zase take strasne prekvapenie to nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie má silný tým, nejlepší generace v jejich historii. Doma jsou nebezpeční, remíza je dobrá.

Reagovat
blaugrana

To neustále navážanie sa do Španielska už začína byť smiešne. Ako už sa milión päťsto krát omieľalo, držanie lopty je v dnešnom futbale kľúčové a preto je španielska repre a Barca tam, kde aktuálne je, na vrchole. Komu sa to nepáči, tak nie je nútený sa na to pozerať.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten komu sa to nepáči má právo vyjádřit svůj názor.

Reagovat
asskicker

samozrejme, ale ten nazor sa vyjadruje stale dookola a stale je to to iste, ved ak to niekoho nebavi nech to nepozera....ja nevidim Cules alebo fandov Spanielska pri inych zapasoch pluvat na herny styl ineho timu alebo jej hracov, kazdy hra to co mu ide a co vie....alet u je stale len dookola atd...a stale od tych istych.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sem asi dlouho nechodíš.

Reagovat
asskicker

jop mas pravdu teraz, zabudol som na tie vecne pindy fans pri betone ne NC....ale tak stale mi z toho vychadza lepsie " ta nudna, hnusna hra na milion prihravok ku brankarovi" ako 10 hracov v 16, ktori len odkopavaju loptu.

Reagovat
vodka

pokud má díky tomu ta hra tempo, nasazení a je spousta šancí na obou stranách, jednoznačně preferuju "nakopávání"

Reagovat
blaugrana

Tak nikto ti to neberie, ale počúvať tu neustále dookola kritiku niečoho, čo prináša úspechy a trofeje je postavené na hlavu.

Reagovat
alcantara

uz len z toho, pohladu, ze svojim hernym stylom je momentalne barca vo svete jedinecna, by si zasluzila viac respektu. Nakopy, odkopy mozeme vidiet na kazdej dedine, tiki taka iba v katalansku

Reagovat
blaugrana

Hold niekto má stále potrebu haniť technické veľdielo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Není to postavené na hlavu. Prostě jen tvrdíme, že nás to nebaví, ne, že si to nezaslouží tituly.

Reagovat
blaugrana

Ok, ale omieľať to stále dookola, alebo to haniť? Keď niekto povie, že sa mu to nepáči, že ma radšej priamočiarejší štýl, tak to beriem, ale dristať tu o hádzanej a podobné kocky, to už je mimo.

Reagovat
alcantara

navtipnejsi na tom je fakt, aku maju niektori potrebu neustale si tu barcelonu zapinat a permanentne nas presvedcovat, ako ich to nebavi, naozaj usmevne a najma paradoxne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného kdysi předváděla španělská část EF, která neustále lezla do PL...

Reagovat
asskicker

suhlas, ale ja som taky zapas na NC ked tym prisiel betonovat este nikdy nevidel.

ja chapem, ze kadzemu sa ten futbal pacit nemusi (aj ked je pravda ze dost cules to nechape) ale tu ide o to vecne pindanie na hru, co je uz neskutocne ohrane, niekomu sa to paci, niekomu nie, ale co je najvacsie zufalstvo a tu velmi caste je hovorit o nezasluzenych vyhrach, o tragedoch z FCB, stale hladnanie nejakych chyb... a tu potrebu maju stale rovnaky ludia....videl si napr. niekedy cules v seria A pindat ako hra Inter, alebo na MU ako hra v PL? Ja nikdy, okrem toho jedneho zapasu na NC, ale to co tu predvadzaju antifans FCB a Spanielska je na

Reagovat
vodka

v podstatě souhlas...

já sem FCB nikdy nenazval tragédama (hráči jsou to naprostá špička), maximálně simulantama a unfair hráčama, to eště ktomu jenom pár konkrétních jedinců... jinak 100x raději si zapnu zápas Barcelony, než španělské repre... Barcelona hraje přecejnom v těch pár zápasech, co já za sezonu vidím mnohem aktivněji a přímočařeji, než španělsko...

jinak ten fotbal je samozřejmě velice účelný a nese úspěchy, ale já si strašně přeju, aby tituly vyhrávaly týmy, které hrají spíš takovým aktivním fotbalem, s větším riskováním, ne tím vyčkáváním na chybu a mezitím si pinkat balon...

Reagovat
alcantara

barcelona ma narozdiel od spanielov messiho...

aktivnim futbalom? myslis nieco ako united na camp nou v sezone 2007/2008?

Reagovat
vodka

jistěže ne... jenomže když jeden tým vůbec neriskuje, logicky to nutí i ten druhý tým neriskovat, tím pádem se dostáváme do patu, kde jeden tým vyčkává s balonem na kopačkách a druhý tým vyčkává bez balonu...

To, že tým s balonem se míň unaví je pravděpodobné, tím je pak taky pravděpodobné, že nakonec vyhraje, ale je to nuda...

Myslím třeba hru United z té doby jak píšeš, ale jiné zápasy... Když hráli Rooney, Tevez, Ronaldo, extrémně rychlý přechod do útoku, dynamický pohyb a hlavně ty akce byly bleskové, získal se balon, do 10 sekund už byli u vápna soupeře a zakončovali akci... pokud se soupeř ubránil, následoval tlak a zámek, popřípadě protiútok na bránu MU...

Reagovat
alcantara

Dobre, to beriem, ale pisat o time, ktory striela najviac golov vo vyspelej europe(odhadujem, statistiky som nepozeral, ale asi to tak bude), a popisovat jeho filozofiu ako cakanie na chybu, to by tych chyb muselo byt akosi vela, nie? Fakt, ze sa do ofenzivy zapojuje miestami napolovicny pocet hracov mi neprijde ako cesta k bezrizikovosti a neaktivny prejav, s nasou extremne vysunutou obranou to vidim podobne.

Reagovat
vodka

no jo, já bych to jako čekáním na chybu klidně nazval, protože oni ví, že s jejich schopnostma to riziko ztráty balonu je malé...

Reagovat
alcantara

alebo ich svojou aktivitou, kombinaciou a neustalym pohybom k tej chybe donutia.

poloplny vs. poloprazdny pohar

Reagovat
Puskas

Tak ono je to u nich potřeba se vyhraňovat, nic víc, nic míň. Mistr světa a Evropy, to nemůže být náhoda, jádro tvoří hráči z nej klubů světa, řesto někdo píše o tragédech. To není ani k smíchu, ani k pláči, jen obyčejné zoufalství největšího kalibru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostá pravda, stačí se podívat na diskuzi k příspěvku Twistsona, 26.3., 18:13. Všechno jsou to toho nejtěžšího charakteru.

Reagovat
domingo

OT: Botswana postoupila s BRUTALNIM predstihem na mistrovstvi Afriky, jako prvni tym z kvalifikace a hostitele Gabon a Rovnikova Guinea, Egypt na pokraji vyrazeni, to bude srandy kopec!

Reagovat
Arbiter

100. pro Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

no co?

Reagovat
smazaný uživatel

země, kvůli která ukradla z čech veškerý zásoby uranu, díky kterýmu jsme mohli být asi tak bambilionkrát bohatším, tím pádem soběstačným a důležitým státem

tak taková země si fakt palec nezaslouží

Reagovat
Arbiter

a co to má společného s fotbalem? Také bliješ na Němce, kteří rozpoutali druhou světovou válku, která zbrzdila rozvoj do té doby jedné z nejvyspělejších zemí?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Němci a Rusové jsou totiž absolutní ztělesnění zla na Zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

a USA.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

A Francie (Napoleon), Španělsko (tažení v Americe), Rakousko (1. sv. válka) Itálie (Římská říše), Turecko (vpády do evropy) atd.

Reagovat
domingo

K Turecku bych priradil spis genocidu Armenu, protoze vpady do Evropy jsou a) fakt hodne davno na to, aby to neznelo blbe (to muzes rovnou pridat Vatikan) a b) ne pouze v rezii etnickych Turku.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

ona je otázka, jestli šlo opravdu o genocidu, nebo prostě přesun organizovaný po tureckém způsobu...

Reagovat
panca

z vlastni zkusenosti vim, ze pro turky nejsou kurdove lidi

Reagovat
cervo

Slovensko (Janosik)

Reagovat
Swarley

Česko (Jarošík)

Reagovat
herbage

Anglie (Barton)

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejlepších hráčů letošního ročníku PL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Já psal ale o ose zla

Reagovat
Swarley

ten ti teda leží v žaludku

Reagovat
herbage

Až ho někdy potkám na ulici, dáme streetfight

Reagovat
mesyas

myslím že by to byl street masakr než fight

Reagovat
cervo

ten taky, ten taky

Reagovat
smazaný uživatel

teď jde o to, kdo nabídl jakou protihodnotu k utrpení, které způsobil. Zatímco nacistické Německo nebo komunistický SSSR byly převážně destruktivního charakteru, Římská říše nebo Napoleonská Francie ovlivnily dějiny přes krveprolití i velmi pozitivním způsobem.

Reagovat
Kaze

Anglie (chování se k obyvatelům kolonie), teoreticky i Mongolsko s Čingis chánem

Reagovat
vodka

anglické kolonie ale taky dost vydělaly na tom, že byly zrovna kolonie UK... z těch bývalých kolonií jsou to teď ty z vyspělejších států...

To takoví Belgičani, neznám žádnou jejich bývalou kolonii, která by na tom byla dobře, většina jich je příšerně chudých, nebo si prošla občanskýma válkama...

Reagovat
Kaze

Tak co já vím, kolonie měla jen v Africe a tam už je holt zvláštní mentalita, tradice a kmenové války

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne USA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

USA je zlo hlavne pro ty, kterym lezi v zaludku ta otravna kalvinska moralka a libertarianske moresy. A pak pro radikalni muslimy

Reagovat
Tomanatura

Myslím, že by měli ležet v žaludku každému, jelikož to, co se na tom kousku světa děje, je neuvěřitelné.

Reagovat
domingo

Tak v kontinentalni Evrope mimo Beneluxu to tak povetsinou opravdu je.

Reagovat
vodka

konkrétněji?

Reagovat
Tomanatura

Jsou toho mraky, vzpomínal bych na to týdny. Z hlavy třeba - spotřeba potravin, ropy a defacto všeho; války; týrání vězňů; jejich vliv na hospodářství ostatních zemí; bla bla bla... Ale řešit to tu nehodlám

Reagovat
smazaný uživatel

Teď čekám, že se někdo toho chytne a bude vést nekonečnou diskuzi o hovně

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.

Reagovat
vodka

spotřebu beru, to mě sere taky... války? holt je to nejmocnější armáda světa, že se po ní budou chtít intervence, respektive, že bude aktivní není nic překvapivé...

týrání vězňů je bublina jak prase, to si troufnu říct děje skoro všude, pokud jde o určitý typ vězňů...

vliv na hospodářství, ten je snad logický, ne?

Reagovat
vodka

*..aktivní, ...

Reagovat
Tomanatura

Jak říkám, já to řešit absolutně nechci. + mně ještě napadá třeba vliv na Evropany ve stylu oblékání, přemýšlení, hudbě, sere mně to jejich přiblblé "vlastenectví", což je u takových "kříženců" to nejsměšnější atd. Jenom ti ukazuju příklady, ale bavit se o tom nechci.

Jenom krátce k tomu týrání - je to možné, docela skoro jisté, že v Číně atp se to děje taky, jenomže jen Američani jsou tak blbí národ, že si z toho dělají vlastní reality show a otevřeně tím straší lidi (Bradley Manning).

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš těší, že ačkoliv má Amerika takový vliv a moc, lze ji otevřeně kritizovat a to už pěknou řádku let. Zatím je to nejhumánnější diktatura, co kdy byla.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom se na tom shodnem . Zda se mi ze ohledne USA jsou jen dva druhy lidi co je nesnasi a co je obdivujou. To co me sere nejvic jsou ty jejich radoby hrdinsky akce ktery konaj(proc jsou asi 9 let v Iraku ?no za tu cenu za kterou kupujou mistni ropu bych se nedivil kdyby tam byly naporad).A celkove proste je to narod namyslencu , kterejm ale dikybohu ujel vlak s dluhem bilion dolaru pujdou brzo do prdele Cina je uz ekonomicky nekde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak cela tahle diskuze je z pohledu fotbalu o nicem , na to komu fandim a komu ne ve sportu rozhodne nema vliv to jakej mam nazor na ten narod . Takze nejaky bliti na Rusko atd je smesny.

Reagovat
vodka

jo, to vlastenectví je tam komické, jako já USA nemám nějak v lásce, ale nejde pokládat je za původce zla mi přijde nonsens...

k těm vlivům - je to vyspělejší země, ve které se většina věcí objeví dřív, takto má taky určitou logiku... a ty módní vlny hudby, oblečení atd. můžeš v dnešním globalizovaném světě, který je kulturně obrovsky variabilní s přehledem ignorovat, aniž bys byl nějaký zpátečník, nebo vyvrhel...

Reagovat
centos

Mě by zajímalo, nakolik odpovídající americké realitě v ohledu na mentalitu je ten naprosto nechutný pořad plný patosu Extreme Makeover (Vítejte doma!).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Co je špatnýho na vlastenectví? Amíci si to vybojovali tak jsou na svou zemi patřičně hrdí. Jinak já byl v Americe několikrát a žádného fanatika jsem tam nepotkal. Naopak ocenil bych jejich schopnost semknout se a navzájem si pomáhat, lidé jsou tam neuvěřitelně ochotní.

Reagovat
Trand

A vliv na evropany? Vždyť každý se může rozhodnout sám, co bude nosit, jakou hudbu bude poslouchat. Jo štve mě Vevo na youtube, ale to jsem schopnej přežít. Zas takovej problém v tom nevidím.

Reagovat
fantomas

Co tě na tom jako štve? Já to vnímám jen jako čtyři písmenka někde tam kolem videa navíc.

Reagovat
vodka

no... spousta videí nejde pustit...

Reagovat
Tomanatura

To je kvůlu Sony, ne? Ale v tom se vůbec nevyznám...

Reagovat
fantomas

To si ale snad Sony nárokuje práva, ne? Já s tim nikdy neměl bůhvíjaký problémy.

Reagovat
Trand

Cenzurujou texty písniček.

Reagovat
fantomas

Tak s tim sem se teda ještě nesetkal zaplaťpanbů..

Reagovat
Trand

Tak ono je to většinou u hip hopu, ten já sice neposlouchám, ale co čtu v diskuzích třeba místo "shit" je jenom hudba na pozadí a slovo úplně vynechané. Ale už jsem se s tím taky někde setkal. A taky mi vadí, když kliknu na nějaký video a to nejde, protože práva na jeho přehrávání si nárokuje vevo a to ho zablokovalo. Nejhorší je, že zakazujou videa, co předtím běžely v pohodě.

Reagovat
Trand

Neobhajuju sprostá slova, ale k tý kultuře to tak nějak patří a myslím, že by do toho neměli zasahovat.

Reagovat
Tomanatura

Jelikož většina se za sebe rozhodovat neumí, tak přebírají myšlení a styl druhých, většinou těch nejznámějších. Opravdu nežijeme ve světě, kde se může každý rozhodnout jak chce, jelikož většině lidí určují rádia a televize, co budou poslouchat.

Reagovat
fantomas

Reagovat
vodka

rozhodnout se právě můžeš a volbu máš... rádií a televizních programů je spousta, pokud ti nevyhovuje ani jeden, nemusíš se na ně dívat vůbec... druhá věc je, že akceptuješ většinový postoj, to ale není nic nové a dělo se to od nepaměti... pořád ale platí, že pokud se ti nelíbí, nikdo tě do ničeho nenutí, což je oproti dřívějšku obrovské plus...

Reagovat
fantomas

Ale tak média sledují jiní, pak se o tom bavíš ve škole, v práci, doma...nemusíš bejt nutně ovlivněnej bezprostředně ty, tlačit na tebe nemusí přímo ty sdělovací prostředky...

Reagovat
vodka

jasně, ale pořád to neznamená, že se musíš podvolit, zvlášť když máš na internetu spoustu alternativních médií, názorů, skupin, fór a já nevim co všechno.

Zase je potřeba si uvědomit, že to co popisujete se dělo vždycky, vždycky byl nějaký většinový názor, který se prosazoval... právě až od 20. století se to všechno tříští a máš spoustu možností, s rozmachem internetu tuplem...

Reagovat
fantomas

Ale stejně si na každym kroku můžeš všímat, že ty lidi masmédia ovlivňují strašně moc. Přijde mi, že možnosti dávaj lidem větší názorovou svobodu, na druhou stranu samy dnešní lidé jsou konformnější, nemaj třeba už takovou chuť formovat si vlastní názor a už jen to spojení - "vlastní názor" - není pro ně náká výsada nebo něco chvály hodného, jako tomu třeba mohlo bejt v minulosti, kdy tu taky byla ta všelijaká omezení.

Reagovat
fantomas

* sami

Reagovat
Tomanatura

Jde to vidět na strašně moc věcech, prostě se převezme jeden názor a s tím ten mozek pracuje, nebo jej uklidí do jedné z paměťových komůrek. Media mají moc jak nikdo, ovlivnit člověka je naprosto snadné a jednoduché.

Reagovat
herbage

Tohle bych přičetl tomu, že když dříve se člověk potřeboval ěnco dozvědět, musel si o tom něco přečíst. Dneska si člověk najde jen co potřebuje a zbytek ignoruje. Odráží se to pak i v myšlení lidí, že dokážou informaci rychle najít, ale nedokáží jí nijak zpracovat. Když si totiž o nějaké problematice přečteš knížku, uděláš si ucelný přehled a dokážeš se pak v ní orientovat. Když si ale přečteš jen něco, nechápeš plně souvilosti a vyvozuješ chybné závěry. Tohle je velký problém

Reagovat
fantomas

Jo, to je určitě jeden z faktorů.

Reagovat
herbage

Stačí se poptat lidí, kolik přečetli za život knížek. Někdo se nedostane ani přes 10, když nepočítám leporelo

Reagovat
fantomas

Tak zas jen o knížkách to přece neni...ale určitě. Když sem se teď od dlouholetýho kamaráda, kterej loni vyšel obchodku, dozvěděl, že tam měli na maturitnim seznamu jen 15 knížek a většina třídy se neobtěžovala přečíst byť jen jedinou z nich, vstaly mi hrůzou i chlupy na chlupech.

Reagovat
herbage

Hele, já z povinné četby na střední přečetl jen 2 knížky a 1 sbírku povídek a to ještě proto, že z toho byly testy. Číst nějak pravidelněji jsem začal až na vysoké a to dobrovolně. Tohle docela chápu, protože člověk by si měl přečíst to, co ho zajímá, ne to, co mu někdo cizí určí. Už jen to sousloví povinná četba se mi z duše hnusí. Ono by šlo lehce děti motivovat, kdyby si mohly vybrat vlastní knížky, jenže to by učitelé museli ty knížky přečíst a to se jim chtít nebude. Já si stejně z hodin litaratury nikdy nic neodnesl, maximálně odpor k literatuře

Reagovat
fantomas

Tak nevim, jak to měli oni, ale pochybuju, že jim učitelka nadiktovala 15 knížek, který prostě musej přečíst. My např. máme seznam, já nevim, zhruba 120 knížek rozdělených do sedmi oddílů a z toho vybíráme 30 knížek...to už je podle mě dost liberální a nevidim na tom nic špatnýho. Navíc sem zastánce toho, že tu klasiku by měl mít člověk právě aspoň z takový části načtenou, ne že se spokojí s vědomostí, plácnu, že Don Quijote byl snílek.

Reagovat
herbage

Hehe, ale já tu klasiku zrovna jako moc dobrý příklad povinné četby nevidím. Sám si něco z klasiky čas od času přečtu a ta díla jsou často děsně přeceňovaná. Třeba Dostojevkij, o tom nám ve škole ani neříkali, zkrátka splynul s Tolstým, Puškinem, apod. No a pak si přeštu Zločin a Trest a unese mě to, tak si přečtu i zbytek jeho tvorby, protože se mi to líbí, ale chápu lidi, kterým se to nelíbí. Nedávno jsem četl Alenku v říši divů, protože ji mám v elektronické podobě. Četba na 3-4 hodiny, ale abych ti řekl, co si z toho pamatuji, tak toho moc nebude. Jako příběh ti odvyprávím celý, ale nějakou myšlenku ti neřeknu. Kdybych znal jen králičí noru, tak si s tím naprosto vystačím. Navíc některé knížky bych si musel přečíst po letech znovu, protože teprve nyní bych třeba byl schopen je vstřebat

Reagovat
fantomas

Tak to já si potom asi umim vybírat.

Reagovat
herbage

Hele, třicet knížek je fakt moc, byť ze 120. Na elitním gymnáziu možná, ale jako motivace pro žáky špatný. Už jen z psychologického hlediska, člověk je naučen věci odkládat, dokud mu tzv. nehoří koudel za prdelí. 120 knížek zní děsně odpudivě, 30 už je lepší, ale člověk se na to vrhne až třeba poslední rok a přečte 2-3. Ideální by bylo, kdyby byla jedna knížka na dva měsíce, to ti dá 5 knížek za rok a to není tak hrozné. S tím, že by se termíny na četbu přizpůsobily délce a náročnosti četby

Reagovat
fantomas

Třicet stanovil Cermat, sou to regule vyšších státních maturit. Seznamy pak sestavujou samy školy a je přece jenom lepší, když máš výběr co největší. Já sám třeba celou třicítku tak nepřečtu, teď mám 19 kousků. A pořádně sem se nezklamal v ani jediný z těch knížek. Takže to fakt jde a člověk z toho nemusí bejt nijak rozmrzelej a ani nemusí mít pocit, že by ho někdo buzeroval. Ale jasně, je to individuální.

Reagovat
herbage

Tak nejdo o to, abys přečetl knížku a řekl si dobrý, ale aby tě skutečně obohatila. Že tě nezklamala ani jedna z těch 19ti ti nevěřím nebo máš moc nízké nároky

Reagovat
fantomas

Řikám, že si prostě umim vybrat! Taky záleží na seznamu, někde určitě budou mít i Pottery, vim o škole, která tam dala Hobita. Já vim, který témata mě bavěj nebo by mě mohly bavit, nemusim nutně číst Zločin a trest, když vim, že by mě akorát unudil k smrti. To samý Otčenášek a další tituly. Tři čtvrtiny z toho seznamu by mě určitě zklamaly, ale já prostě cíleně jdu po těch knížkách, kde je ta pravděpodobnost mizivá. A proto mě drtivá většina těch knížek nejen bavila, ale právě i obohatila.

Reagovat
herbage

Tak už jen to, že ty knížky jsou v tom výběru, tak úplné propadáky by to být neměly. Naopak, měla by to být léty prověřená kvalita. Taky když si něco vyberu, většinou mě to nezklame, ale třeba ta Alenak v řiši divů, to je úplně o ničem. Možná jsem se nevyjádřil přesně, ale od knížky čekám, že změní mé chápání světa a to je to, co u nich hledám

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to tě lituju, protože si moc knížek asi v životě nepřečteš, pokud od každé čekáš, že změní tvůj úhel pohledu na svět...

Reagovat
herbage

Ale přečtu a dost, ale hodně jich prostě zanechá jen malý dojem

Reagovat
smazaný uživatel

Až dospěješ, zjistíš, že každá kniha ti něco dá

Reagovat
herbage

Na pomocného učitele si moc vyskakuješ

Reagovat
fantomas

To přece nemůžeš čekat od každé, panebože.

Reagovat
smazaný uživatel

30 není moc, my kdysi museli mít přešteno 60 knih minimálně a byla to jedna z maturitních otázek..

A co se týče klasiky, vždyť existuje tolik parádních knih - všechny Steinbeckovy a Remarqueovy knihy jsou výborné a přitom klasiky. Čapka by měl každý přečíst aspoň 2 knihy a nemyslím teď Kočičku a pejska

Reagovat
smazaný uživatel

teda 40, abych nekecal

Reagovat
herbage

Počítají se Hovory s TGM mezi Čapkovu tvorbu?

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, šířka literárních žánrů se v čtenářského deníku cenní hodně vysoko

Reagovat
herbage

Tak dvě mám splněno

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě knihy od Čapka? Tuto a toho Pejska s kočičkou?

Reagovat
herbage

Válka s mloky

Reagovat
smazaný uživatel

A co Krakatit? To je výborná kniha (i film je skvěle zpracovaný)

Reagovat
blaugrana

Nenapísal aj Biely mor?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano taky...

Reagovat
vodka

splňuju bez problému... ono se to strašně dobře čte... ty povídky z jedné a druhé kapsy sem měl díky délce jednotlivých povídek jako ideální záchodové čtivo...

Reagovat
fantomas

Povídky sou super.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasna debata o knihach :-). Musim rict, ze tenhle portal me dost casto prekvapi urovni prispevatelu a tematy... A myslim, ze je dobre, ze to neni jenom o fotbale, nadavani na jeden ci druhy tym a hazeni nejakych typu na sazky.

K tem kniham, ja jsem knihomol, precetla jsem tolik knizek, ze uz je nedokazu spocitat, ale hodim vam jeste jednu celkem neuveritelnou cifru, kterou jsem musela vstrebat: v prvaku na VS jsme museli k jedne jedine zkousce (tj. za necelych 10 mesicu) precist 150 knih, a to jen ceskou literaturu 19. stoleti. To teprve byla sila....

Mimochodem jeste pridam typy: Henryk Sienkiewicz - Quo vadis?, Norman Mailer - Nazi a mrtvi, Joseph Heller - Hlava XXII., Anton Myrer - Posledni kabriolet, Jerome Klapka Jerome - Tri muzi ve clunu, William Styron - Sofiina volba (Saturnina od Jirotky jste asi cetli...), J. D. Salinger - Kdo chyta v zite, Gabriel Chevalier - Zvonokosy, Mario Puzo - Kmotr..

Reagovat
herbage

Schválně, těch 30 knížek vyjmenuj

Reagovat
vodka

tak, ale že by za to mohly USA?

Reagovat
herbage

Přesně tak, možnosti jsou právě oproti minulosti takřka nekonečné. Cos dřív hledal roky, dneska najdeš během chvilky

Reagovat
Trand

Ano, máš pravdu, asi je zbytečný to řešit. Média mají obrovskou sílu ovlivňovat lidi, ale nevím jestli jsou v česku nějaká vyloženě americky orientovaná. Já se třeba na televizní noviny vůbec nekoukám, rádio neposlouchám. Tomu, co dávaj na nově se moc věřit nedá. Radši si informace přečtu na internetu, tam sice není o moc větší věrohodnost, ale nikdo mi svůj názor nepodsouvá. To že se lidi nechají ovládnout je bohužel už hodně stará záležitost. Ale v česku je spousta lidí co USA vyloženě nesnáší, řekl bych že víc, než těch, který maj ameriku rádi. Taky bylo nedávno populární nadávat na Bushe, spousta lidí ani nevěděla proč, ale prostě šla s davem. Obama si získal sympatie poloviny lidí v Evropě tím, že je černoch, pochybuju, že všichni ví, jakej měl volební program nebo za jakou stranu kandidoval.

Reagovat
herbage

Tak zrovna Bushe ani nešlo mít rád, takovej negramotnej šimpanz v obleku

Reagovat
Trand

Tak já ho taky nemám rád, ale co sem viděl třeba ve škole.

"Bush je debil."

"Proč?"

"Bush je debil"

"Ale proč?"

"Bush je debil."

Něco jako rozhovor mezi fandy spurs a gunners na youtube, kdy fanda spurs pořád dokola opakuje ty stejný věci, i když fanoušek arsenalu se s ním snaží rozumně mluvit.

Ale já kdybych ho neznal, tak by mi třeba jako sympaťák docela přišel. :) Už jen to jméno Jirka Keř.

Reagovat
herbage

To já tedy nepamatuji, že bych s někým kdo řiká Bush je debil se potkal. Spíš si pamatuji variaci na toto téma s Paroubkem, jen to bylo ve stylu: Paroubek je debil. Proč? Protože má bradavici

Reagovat
Trand

Já takových lidí znám dost. Bohužel. Je to asi způsobený mým nízkým věkem a věkem lidí v mým okolí. Jinak tady je to video: http://www.youtube.com/watch?v=utUyha0wjSE&feature=related

Reagovat
herbage

znám

Reagovat
Trand

To mě mohlo napadnout, když sem bavím s goonerem.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
panca

uvidime jak si povede cina, az zacne resit konflikty ve svete...

Reagovat
smazaný uživatel

A co se tam děje?

Reagovat
Swarley

a Čína za chvilku strčí do kapsy všechny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomínej na Japonsko.

Reagovat
herbage

Veškerý ne a bambilionkrát bohatší také ne. Nebo ukaž mi zemi, která má ekonomiku založenou na exportu Uranu. Zpracovat jsme ho stejně neuměli, takže do Ruska by šel tak jako tak. Na druhou stranu jsme dostali za půl darma hodně ropy, zemního plynu a železné rudy. Neřikám, že bychom na tom nebyli lépe, ale kvůli Uranu rozhodně ne

Reagovat
Kaze

A co nucené odmítnutí Marshallova plánu?

Reagovat
Puskas

A co má země společné s ideologií? Potažmo hráči, lidé vůbec??

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně to tady proboha zas neberte smrtelně vážně, dne jsem zjistil, že smysl pro nadsázku mnoha lidem absolutně chybí

Reagovat
herbage

No, mohl tam být smajlík. Z toho příspěvku to nešlo poznat

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě mohl

Reagovat
asskicker

a pre ich nepostup

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

vodka a dává palec nahoru

Reagovat
Swarley

tak vodka-Rusko, nevím co se ti na tom nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si to znova

Reagovat
Swarley

už to vidím, beru zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Ta remíza hodně pomohla Slovákům.

Reagovat
smazaný uživatel

Carroll nenastúpil? Super.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
willdonor

jáá už nevím cona toho bílka říct!!!!!!!

to je uplně slepej???????

už po puli bylo jasný že za rezka by byla lepší mladej kadlec kterej hraje na stejne pozici i ve spartě.

nechápu proč necida postavil tak pozdě.

jestli česká repre nebude aktivně využívat mladou pětičlenou vlnu skvělých útočníků (Kozák, Kadlec, Necid, Vydra, Pekhart) tak to bude zbytečně promarněná šance jak rpo celý tým tak pro samotné hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

na Lichtenštejnce:

čech-

Pospěch, Hubník, Sivok, Kadlec-

Rosický, Hubschman, Plašil

Baroš, Kozák, Necid

Nebojme se toho. Dejme tam 3 hroty!

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon Aršavina - . To bylo něco neuvěřitelného....

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensky vykon vystihuje striedane Weissa ...ked v 90 minute da dole zaloznika Stocha a vystrieda ho obranca Salata ...

Reagovat
Aldeano

Já se divil, že Piroska je v repre

Reagovat
smazaný uživatel

tak to uz zavana tym,co sa sem tam deje ... Hodis tam hraca zo slovenskej ligy, ma na konte reprezentacny start a uz jeho cena ide hore ...napr. pripad Hanzel ... jeho etuda v Schalke ...

Reagovat
alcantara

tiez mi to prijde obcas ako obchod "nieco za nieco", tento typ zapasov je na to idealnou prilezitostou, aspon ze sme vyhrali, cele luxembursko je davno zabudnute

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

bída , aspon ze su 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

v 90. minute sa bojime o vysledok v Andorre

Reagovat
Minister

Otras až ma z toho oči bolia

Reagovat
smazaný uživatel

fuj, to bol zápas

Reagovat
Tomanatura

Chicharito je génius

Reagovat
alcantara

sisaty ja to rikal

a s ihriskom si naozaj robia srandu, nabuduce nech hrajeme trebars na tych kopcoch okolo, urcite budu podmienky regulernejsie.

Reagovat
Xavi8

Ten gol som mu fakt doprial. Ako jeden z mala si ho zasluzil.

Reagovat
smazaný uživatel

omg řekové to jsou luckeři v 94. minutě dát takovej gol. omg

Reagovat
smazaný uživatel

Ευχαριστώ τους Έλληνες για να ξεπεραστεί η αμυντική προπύργιο της Μάλτας.

Reagovat
Kovi81

ok craigu a ted latinkou

Reagovat
smazaný uživatel

NEMCI KLOSE NEMCI JSOU PROSTE FOTBALOVA MASINA!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Swarley

jestli tohle vidí Berbatov, tak si může pomalu balit kufry

Reagovat
Tomanatura

To je vražda v přímém přenosu. javi 2 šance, 2 góly.

Reagovat
Swarley

to je doopravdy něco neuvěřitelnýho, klobouk dolů...tenhle chlapec nám nakonec ten titul v PL ještě vystřílí...

Reagovat
Kaze

Ono se hraje?

Reagovat
blaugrana

Tak to bola paródia na futbal. Ale videl som aj svetlé momenty. Jano Ďurica si drží stále svoju neprekonateľnú bilanciu v počte po*ebaných prihrávok za zápas. V tomto ohľade je neprekonateľný. Za tu mu patrí . Hamšík o5 jedna báseň s loptou aj bez nej, radosť sledovať. No a na záver Víťo a jeho rýchlosť.

Reagovat
smazaný uživatel

super chlapci takticky ubránili tesný nádskok a ukázali že nie len technickou hrou ale aj taktickou vyspelosťou sa môžu rovnať najlepším mužstvám na svete

Reagovat
blaugrana

Toľko sarkazmu naraz? Nepreháňaj to.

Reagovat
smazaný uživatel

veď vo svete už niet ľahkého súpera ako vraví pán weiss :) a zajtra sa môžu vyškierať pri tom odovzdávaní ceny za hráča roku hajzli :P

Reagovat
alcantara

ty by si nam toho urcite predviedol viac, aka strasna je ta skoda na tomto fore, my slovaci mozeme lutovat, ze ludia ako ty nie su v popredi

Reagovat
smazaný uživatel

to teda môžeš, keby som v popredí minimálne s cigánmi by som urobil krátky proces :)

a futbalisti by hrali zadarmo, za zlé výkony by platili pokuty že robia hanbu svojej vlasti.

Reagovat
alcantara

ja by som ti tiez platil za pracu podla lubovole, bol by som zvedavy ako by sa ti to pacilo.

Inak, nech sa paci, obuj si kopacky a predved nam aj nasim reprezentantom, ako sa ma futbal hrat, nech navzdy skonci hanobenie svojej vlasti.

Reagovat
smazaný uživatel

vieš čo je v práci napr PPD? porušenie pracovnej disciplíny, a áno ztrháva sa z platu. takže nebuď chujo, tieto tvoje kecy že si mám ísť obuť kopačky.

majú to byť tí najlepší reprezentanti našej krajiny, problém možno ani tak nebude v tej kvalite ale v tej ich laxnosti. kritiku si predsa zaslúžia, čo sú to nejakí archanjeli že sú nedoknutelní?

osral ťa pes

Reagovat
alcantara

a cim konkretne porusili pracovnu disciplinu nasi hraci?

Keby bol ten futbal taky jednoduchy, ako si ho vo svojich predstavach rysujes, nemuseli by sme ani do andorry jazdit, nech nam automaticky zapisu vysledok 0:5, ved su to predsa amateri, tecka, smitec. Ze sa tam trapili rusi, iri, ze zatial v kvalifikacii nedostali jednoznacny debakel, katastrofalne ihrisko, 4 novi hraci v zaklade, z coho vyplyva, ze zohratost musi viaznut, to uz nevidis. Ved su to predsa roboti, ktori nemaju narok na zly den, horsi vykon, co na tom, ze vyhrali(nepodstatna vec), hlavne dali mensi dovod kopnut si do nich, tak preco by som to neurobil, vsak?

Reagovat
smazaný uživatel

teda keby bol toto jediný zlý zápas. mne to pripadá že niektorí naši hráči majú reprezentáciu za trest, aby sa tam náhodou ešte nezranili a neurobili si bó.

predtým v luxembursku bola hmla, teraz zlý terén, arménci ich prekvapili bla bla bla.

a prečo by sa nemohli vzdať svojich odmien za zápasy keď reprezentovať svoju vlasť má byť tá najvačšia pocta? anglický reprezentanti sa mi zdá že hrajú zadarmo, prečo by aj tie naše primadoni nemohli odvádzať financie na charitu. ono nie je všetko len sa ukázať v modrom z neba ala škrtel.

keď sú to tvoje vzori onanuj si nad nimi. reprezentujú túto krajinu a po týchto fraška výkonoch sú oprávneným terčom kritiky. anglickí fanúšikovia na svojich hráčov na ms nebučali a nekritizovali ich? že si to vôbec taká krajina kde je futbal takmer náboženstvo aj dovolila. chudáčikovia.

Reagovat
alcantara

Cim vzbudzuju ten pocit? skvelym vykonom proti taliansku ma MS? neunavnou snahou pocas celeho zapasu s macedonskom, ktora nakonic viedla ku golovemu uspechu? obetavym vykonom celeho muzstva v rusku?

Snad nechces brat zapas, ktory nema nijaku vypovedaciu hodnotu a ktory sa musel iba odohrat, ako relevantny argument, pozri sa ako hraju pripravaky napriklad spanieli, hlavnym mottom danych zapasov je "nezranit sa". v armensku nevyhrali ani rusi, krajina s neporovnatelne vacsimi financnymi a ludskymi moznostami, takze to asi az take terno nebude, co povies?

polozim protiotazku, preco by sa mali svojich odmien vzdat? Nakoniec, nie vsetky odmeny im boli vyplatene, takze svojim sposobom hraju na "sekeru".

Charita je cisto dobrovolna zalezitost, pokial viem, hraci ako hamsik co skrtel pomahaju ci uz jednotlivcom alebo rodnej obci( v pripade martina) ajked by vobec nemuseli, vycitat im podobne (ne)aktivity, to uz zavana miernym komplexom. Vzdy zacni s hodnotenim najskor od seba, potom sa pozeraj na druhych.

Reagovat
smazaný uživatel

Už sa nebudem rozpisovať prestáva ma to baviť. Melieš si svoje alibistické blbosti.

Keď si kúpiš rožtek s masielkom a obe budú hnusné? Povieš si...začnem od seba a ja sa naučím upiecť lepší rožtek a urobiť lepšie masielko a nebudem nikoho kritizovať, však chybička sa stala. To je princíp tvojho nekritického onanistického prístupu.

Futbal je ich práca majú ju vykonávať čo najlepšie a keď hrajú nahovno tak sú oprávený terčom kritiky.

Reagovat
alcantara

ved sme predsa vyhrali...

Mohol by si si uvedomit, ze nie sme brazilia, sme nejaka 5milionova osada v srdci europy, v ktorej mas znacne obmedzene moznosti na vyber hracov, preto krot svoje ocakavania a nastav si zrkadielko na realitu, ktora je z mnohych pricin taka, aka je.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

Ked ja tak jednoduche byt najlepsi z tej vlasti, zaujimalo by ma, ci i ty si dosiahol vo svojom obore to "byt najlepsi" ... teda v pripade, ze nie si zasran, ktory este nepracuje na seba.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to máš v hlave dobre pomiešané. Ja sa v ničom za najlepšieho nepovažujem. Ale preto ani nechodím reprezentovať svoju krajinu, plus tí futbalisti sú za to platení (!!!).

Ja neviem prečo majú niektorí hlupáci ako ty stále chuť porovnávať človeka z ludu s reprezentantmi našej krajiny.

Ak sú tí futbalisti najlepší čakám aj nasadenie a ich schopnosť prijať kritiku. Budeme sa tu mojkať že máme vydreté tri bodíky s andorou(!!!), hlavne že si hamzík číro nepokazil a škrtel tetovačku neoškrel.

Reagovat
JozkokozleJ

Vo svojej reakcii si napisal jednu podstatnu vec (inventivami sa zaoberat nebudem), a to, clovek z ludu vs. reprezentanti.

Nie su snad ti reprezentanti ludia z ludu? Ano su!

P.S. Tie peniaze, ktore ti nasi reprezentanti dostavaju za reprezentovanie tej nasej vlasti je oproti platu v klube velkou almuznou.

Reagovat
JozkokozleJ

za tu poslednu vetu ...

Reagovat
JozkokozleJ

Akoze pokorne prijat, ze i takyto vysledok z Andory je vyborny (tri body su vzdy tri body), ale po zapase s Andorou (a v priamej suvislosti s tym) nas pasovat medzi najlepsie muzstva na svete je dost komicke

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko skvele! Ted jeste neprohrat v Makedonii a na podzim porazit doma Slovensko

Reagovat
blaugrana

Hovado.

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
blaugrana

Takto nepriať bratom!

Reagovat
smazaný uživatel

Who?

Reagovat
F.Torres

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Hlavne, ze ty si to svojim posmievacskym a ironickym komentarom vyhral

Reagovat
blaugrana

Naš výkon sa nijako inač opísať ani nedá. A ak v ňom niekto videl pozitíva, tak to je zaslepenosť toho najväčšieho kalibru.

Reagovat
alcantara

3 body, vykon luksika, snazenie seba. Vzdy sa daju najst pozitiva, zalezi, z akeho spektra sa na to pozeras. Typicky slovensky je vsetko zkritizovat, zosmiesnit, zironizovat, ved preco si nekopnut, ked je ta moznost. Fandenie nie je ukazovanie sa na namesti a vykrikovat vsetkym naokolo, aky som velky Slovak, ked vyhrajeme na Talianskom, ale treba podrzat hracov, ked sa nedari a okolnosti su nie vzdy naklonene priaznivemu vyvoju. ALe samozrejme sa vysmievaj, ked to uznas za vhodne, je to tvoj sposob prezentacie

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
blaugrana

Ide o to, že negatíva ďaleko viac prebíjajú tie mizivé pozitíva. V obrane hra hráč, ktorý dojebe 14 z 15 prihrávok, a to doslova a nie je ním nikto iný ako Janko Ďurica. V zálohe najlepší záložník sveta, tvoj veľký obľúbenec Marek Hamšík(poprosil by som ťa, aby si zhodnotil jeho dnešný výkon, veľmi ma to zaujíma). A útok? Robo dal síce 4 góly na MS, ale jeho neobratnosť a "rýchlosť" sú na plač, o Šebovi nehovoriac. Nemáme z čoho vyberať, ale ta 11stka by sa dala poskladať lepšie. Doteraz nechápem neustále opomínanie Saparu.

Reagovat
alcantara

Aaaa, rozumiem, dalsi trener sa hlasi o slovo, uz chapem ,reco napriklad laco jurkemik urobil zo seba totalneho vola a vratil sa do RK, konkurencia je velka

Marek zvladol takmer pocas celeho zapasu organizaciu zalohy, s vynimkou poslednych 10-15 minut, ked to bol chaos na oboch stranach, smerom dozadu bezchybny, ajked to nemal pri chybujucom konovi najlahsie. Smerom dopredu mohol urobit viac, ale nie vzdy sa podari, celkovo hodnotim jeho vykon ako standardny, taky lepsi priemer.

Reagovat
blaugrana

To mi bohate stačí.

Reagovat
alcantara

detto, pan trener.

Reagovat
blaugrana

A neviem, čo tu stále brebtáš o tréneroch. Sú to dva subjektívne pohľady na vec. Ak považuješ to, čo dnes predvádzal Hamšík za organizáciu zálohy, tak prosím.

Reagovat
alcantara

Samozrejme...Ale ty by si to urcite postavil lepsie, ako vravis. Weiss sa uz vraj trasie o stolicku...

Reagovat
blaugrana

Napísal som, že by sa to dalo postaviť lepšie, nie že by som to postavil lepšia ja ani nič podobné. A zopakujem ti to ešte raz, je to môj subjektívny názor. Ale kľudne si tu stále brebtaj to svoje.

Reagovat
alcantara

suhlasim. Mne ide o to, ze tiez sa mozem nejakym sposobom vyjadrit napriklad k Pol Potovi, pricom som o nom v zivote nic neprecital a bude to moj subjektivny nazor. Lenze jeho vypovedna hodnota bude taka...nijaka

Reagovat
blaugrana

O futbale netreba čítať, stačí ho sledovať a že ty nesúhlasíš s názorom niekoho iného ešte neznamená, že jeho výpovedná hodnota je taká....nijaká.

Reagovat
alcantara

ja sa narozdiel od teba neporovnavam s weissom.

Reagovat
blaugrana

Neviem, kde presne vidíš, že sa s ním porovnávam.

Reagovat
alcantara

" ta 11stka by sa dala poskladať lepšie"

Nepoznas podrobnosti o hracoch, nepoznas weissov takticky zamer a napriek tomu vyrieknes nieco podobne

Reagovat
exot12

Suhlasim ze ten vykon bol hrozny a ziadne vyhovorky to neospravedlnia. Utok bol tragicky, Sebo je poleno, Vitek podla nalady, ale kto by tam bol lepsi? Hamsik to bol v dnesnom zapase dalsi traged a takto by sme mohli pokracovat dalej, ale uvedom si jednu vec, my nemame hracov na to aby sme hrali pohladny kombinacny futbal, ale proti amaterom mali aj tie nase polena ukazat viac, ale nazory typu dalo sa to poskladat lepsie, alebo mal urobit toto a toto su trapne. Po vojne je kazdy general, ze? Kde mas zaruku ze by to dopadlo lepsie? Myslim ze by si mal vazit viac slova! Ak si myslis ze by si bol lepsi ako Wiess tak preco si nespravis trenersku licenciu a nejdes trenovat?

Pre mna su dolezite 3 body, navyse trener vyskusal novych hracov a myslim ze Luksik rozhodne nesklamal a podal velmi dobry vykon, urcite jeden znajlepsich na ihrisku! Takze ak chces najdes aj pozitiva.

Reagovat
blaugrana

A názory typu...tak prečo nejdeš trénovať sú tiež trápne a nevykrikujem vám to tu. S tým zložením teamu je to stále dookola. Ako už som písal vyššie, máme Saparu, ktorý keď nastúpi, vie niečo vymyslieť, podržať loptu, ale je neustále opomínaný. To isté Hološko. Vždy keď nastúpi, tak na pár minút, pritom ma aspoň akú takú rýchlosť a technickú zdatnosť oproti hromolukom, ktorý tam neustále nastupujú. Áno, nemáme na to hráčov, tak nech potom niekto nevynáša Hamšíka do nebies a nerobí z neho 30 mil záložníka, pretože v konfrontácii so špičkou je na kilometre pozadu.

Reagovat
alcantara

hovorim, hotovy trener

Reagovat
blaugrana

Naš výkon sa nijako inač opísať ani nedá. A ak v ňom niekto videl pozitíva, tak to je zaslepenosť toho najväčšieho kalibru.

Reagovat
smazaný uživatel

alcantara je hamšíkov osobný kurič. našich futba...ehm bohov nemôžeš kritizovať.

Reagovat
alcantara

v neapole ho miluju, vynasaju do nebies, maju za boha, u nas...Opat a po milionty krat zopakujem, skoda, ze weiss a mazzari su taki obmedzenci, neustale toho hamsika preferuju, a takymto sposobom brzdia vyvoj nasej repre, bez neho by sme urcite bolo ovela dalej.

Reagovat
smazaný uživatel

jakym bratrum? Copak vy jste nejaci nasi bratri? Od kdy? Mozna jen nevlastni bratri a to diky tomu, ze mame nejakou spolecnou minulost, jinak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Akurát že oni už v jednej kvalifikácii v Macedonsku prehrali.

Reagovat
vodka

já chcu postup Slovensko z 1., Irsko do baráže

Reagovat
smazaný uživatel

Ja chci postup Irska a Rusko do baraze

Reagovat
vodka

rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Makedonie, to je fuk. Vsechno lepsi, nez Slovaci

Reagovat
smazaný uživatel

v skupine J si preji postup Spanelska a do baraze litva nebo skotsko vlastne je to jedno vsechno lepsi nez cesko

Reagovat
alcantara

hmm, originalne

Reagovat
smazaný uživatel

A?

Reagovat
frezi

reagoval na tvuj trapny komentar

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Vladimír Weiss st. (tréner Slovenska): "Moderný futbal je založený na bojovnom a disciplinovanom výkone a taký dnes predviedla aj Andorra. My sme splnili svoj cieľ, s ktorým sme sem išli, teda vyhrať a získať tri body. S tým môžeme byť spokojní. Ja osobne som očakával vyššie víťazstvo, dúfal som, že to bude 3:0. Žiaľ, to sa nám nepodarilo. Pred koncom som sa bál o výsledok, ale stále som veril, že uspejeme."

Reagovat
F.Torres

tak 3body pro Slováky dobrý, ale stejně budou rádi za baráž, stejně jako my..

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se dostaneme do baráže tak si budem pískat.

Reagovat
blaugrana

MY máme ambície! Pobijeme sa s Rusmi o pole position!

Reagovat
alcantara

urcite si v podobnom duchu pisal aj po zapase v polsku...

Reagovat
blaugrana

Po zápase v Poľsku som radšej nepísal nič, lebo to bola jedna veľká haluz. A pocity z postupu boli zmiešané, lebo sa dalo ťažko predpokladať, čo predvedieme v Afrike.

Reagovat
smazaný uživatel

teraz sa to tu bude môcť 100 rokov ešte točiť že títo chlapci porazili majstrov sveta. určite to bolo pekné ale už je to pasé a chlapci hrajú momentálne bačov...no veď viete.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že tu výhru nad Italama moc přecenujete. V mých očích hrála Itálie na MS úplnou tužku.

Reagovat
blaugrana

Tužku hrala už aj na ME.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
herbage

Sorry za hloupý dotaz, ale kdy se mění čas?

Reagovat
alcantara

dneska

Reagovat
herbage

Přesněji? V jednu budou dvě nebo kdy se mění? Potřebuji zjistit, jesli se mi přehodí budík nebo ne

Reagovat
blaugrana

Z 2 na 3.

Reagovat
Tsigi

Myslím, že to bývá ve 2

Reagovat
herbage

Díky

Reagovat
Al Capone

už aby Klose skončil, snad nebude hrát na dalším MS

Reagovat
Kovi81

ja doufam, ze do te doby vydrzi... ty dva fiky by tam mohl zmaknout

Reagovat
Aldeano

Reagovat
herbage

333. pro 333 stříbrných stříkaček, které stříkaly přes 333 stříbrných střech

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Cuchuu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Hra dobrá, ale koncovka hrůza, hlavně Di María.

Reagovat
Tomanatura

Jj. Mimochodem, asi jsem toho Masche podcenil, jelikož zatím po Messim nejkreativnější hráč zápasu. Ale celý střed se mi líbí, konečně i Banega.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

On takhle hraje poslední dobou pořád, opravdu paráda a příjemné překvapení. Záloha celá kvalitní, Messi takový standard (prostě to stále není Messi z Barcy, ale konečně se hra točí okolo něj). Burdisso a Gaby neprověřeni, ale ta jejich rozehrávka je někdy velmi "zajímavá"

Reagovat
Tomanatura

To hlavně u Burdissa, Gaby to rozdává výborně, na toho si vůbec nestěžuju. Přesně takový stoper repre chyběl. Strašná škoda, že byl tak dlouho mimo.

Messi v repre nikdy nebude jako v Barceloně, sám o tom předevčírem mluvil. Ale pokud bude každý zápas podávat toto, co dnes, tak jsem spokojený a Batista taky.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Gaby je ze stoperů určitě jistější, ale také tam měl drobná zaváhání. Dlouhodobé zranění se na něm dost podepsalo, kvůli tomu nehraje v Barce ani teď a v létě nejspíš odejde. Škoda. Messi sice nikdy nebude jako v Barce, ale celkem mi to přijde, že má problém v psychice. Ten dribling není tak dobrý, tak nějak mi za reprezentaci přijde přemotivovaný. Jak kdyby chtěl pořád dokázat Argentincům, že je opravdu nejlepší. Ono se není čemu divit, ten tlak na něj je obrovský a kritika častá...

Reagovat
Tomanatura

Tak určitě je to něco jiného, ale jak říkám, měl tam svoje geniální momenty a to stačí. Ono je lehčí hrát s klukama, se kterýma se zná od 13, než s někým, o kom vlastně neví vůbec nic a ani nejsou sehraní.

Reagovat
smazaný uživatel

Hra zatím takový lepší průměr, ale proč Batista nenechal Lea odfrknout po zranění a cpe ho tam, to fakt nevidím rád. Aspoň že nám Milita rozehrává.

Reagovat
Tomanatura

Protože potřebuje sehrát tým na Copu a ten systém visí na Messim. Dle mého tam pak místo něj půjde Pastore, ale je nutné, aby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, já to chápu, jen osobně se při té současné marodce o Lea bojím, tak bych ho nejradši nepouštěl z Barcelony nikam

Reagovat
Hristo Stoichkov

Lepší průměr? Já jsem s hrou Argentinců velmi spokojený, není moc co vyčítat. K ničemu je nepustili, poue Dempseyho dvě střely, jedna po hrubici Burdissa. U Messiho myslíš ten úder do hlavy? Nic vážného. Batistu chápu, potřebuje ten tým sehrát, Copa se blíží

Reagovat
smazaný uživatel

Více než lepší průměr, teď je to lepší, teď je tam drtí

Přesně to, já se o něj bojím, o bobka

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ach jo

Reagovat
Trand

Góóóól. Btw kdo je prosím ten argentinec s 22?

Reagovat
Tomanatura

Lavezzi

Reagovat
Trand

Díky moc, oběma.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Lavezzi

Reagovat
Tomanatura

Takže návrat do minulosti? Hra dobrá, šance neproměněné, chyby brankářů¨? Ani by mi to nevadilo, tato Argentina mi docela chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Cambiasso

Reagovat
Tomanatura

Di Maria dneska katastrofa

Reagovat
Tomanatura

A Mascherano suveréně nejlepší hráč zápasu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Masch a Lavezzi

Reagovat
Hristo Stoichkov

...a Cuchu

Reagovat
Tomanatura

1.Masch

2. Messi, Zanetti, Milito, Cuchu, Lavezzi

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je to parádní fotbal, nahoru dolů

Reagovat
Hristo Stoichkov

Druhý poločas se mi nelíbí, samé ztráty a fauly...

Reagovat
Tomanatura

Většina z hráčů už nemůže, nebo alespoň ta útočná trojka komplet, ale on je tam prostě chce kvůli té sehranosti nechat. Proti Kostarice to obmění, jak bude moct. Jde vidět, že je mu dnešní výsledek úplně u zadku, důležitější je hra.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já tomu rozumím, jen říkám, že první byla kvalitnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Však až po vyrovnání, více to otevřeli, Amíci taky začali chodit ve více lidech, přiostřilo se, mělo to spád.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

tady se nikdy nespí

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

A pojďme Bosna se Srbskem.

Reagovat
smazaný uživatel

a knim Croatia a Montenegro.

Reagovat
smazaný uživatel

teda šokem je pro mě filip lukšík v repre slovenska a dokonce v zakl sestave, ... pred pár lety hrál pár zápasů u nás v sigmě, spíš se neprosadil, pak jsem ho ztratil z očí, ... myslel jsem že se pohybuje spíš nekde v regionalnim fotbale a nejdnou toto, .... víte nekdo něco o jeho současne výkonnosti a videli jste ho hrát ?

Reagovat
Aldeano

Já se jako Sparťan zase divil, že reprezentuje Piroska. Před dvěma lety byl ještě horší než Lačný(taky hrál jenom v pár zápasech,nevim jestli vůbec ligu) Měl nadváhu, stihl nedat penaltu v poháru s Teplicema prostě tragéd.A Koukám a je v Repre. Je pravda,že Senica je v tabulce vysoko ale Slovenskou ligu nesleduju a jeho vizitka 47/12 taky neni buhvíjaká

Reagovat
smazaný uživatel

hoši ... uz som to pisal vyssie ...aj ked zas nechcem davat nejake blaznive hypotez ... ale pride mi to ako pripad z pred par rokov dozadu ...ked takisto hrac zo slovenskej ligy (Hanzel) bol v repre ...odohral par zapasov a zrazu prestupil z Trnavy do Schalke ...kde si ani nekopol a vratil sa spat ... tak mi to pride aj teraz ... vytiahnut par hracov zo SVK ligy a potom uz budu mat v kolonke reprezentacne starty uz oznacene "reprezentant" a ich cena ide hore ... ale mozno prilis premyslam :) mozno fakt za tym su len ciste umysli dat sancu aj hracom zo slovenskej ligy dostat sa do repre ... Hrac ako Kubik nieje nominovany a nejaky Piroska ano ...

Reagovat
Aldeano

No prostě má Piroska dobrýho hráčskýho agenta a ten si to pohlídal

Reagovat
smazaný uživatel

tak a tusim,ze Piroska co to hral aj pod Weissom este v Petrzalke tusim :) Toho Luksika som videl prvykrat ... tak povedzme si ... proti Andorre by mali vynikat skoro vsetci hraci zo slovenskej ligy ... hral vcelku dobre,ale Andorra nieje muzstvo na preverenie schopnosti hraca ... Kona bol pre mna strateny a Piroska tych par minut tusim ani loptu nemal

Reagovat
Aldeano

Kona je taky v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Hej hej vcera som ho tam tusil behat ... v podstate tam ani nic nevymyslel ...ak mu obrancovia prihrali,tak prihral bud spat ...alebo casto Hamsikovi to hodil, pripadne sem tam do krajov :)

Reagovat
Aldeano

To je Kona jak ho známe

Reagovat
smazaný uživatel

radsej dat prilezitost mladym ...ako lalkovic,sylvester,mak ...anglicania sa neboja dat aj 17 rocneho hraca ...ale u nas ano ... zapas proti Andorre,pripadne ten pripravny pred Andorrou bol pre nich ako stvorenô

Reagovat
smazaný uživatel

Pro upřesnění, Hanzel byl na hostování a zahrál si myslím jeden zápas (kde byl mimochodem hrozný)

Reagovat
vladis271

Čo já vím, taký vlasáč, keby sa ostrihal pripomínal by mi Koncheskyho

Reagovat
Azza

Doyle

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera som si pri sledovani zapasu Andorra-Slovensko vypocul aj tento rozhovor:

"Ty, nemozem si pomoct ale ja tam ziadny rozdiel nevidim".

"Dnes nie ale zajtra rano uz rozdiel bude"

"Ako to myslis?"

"Ti pojdu do roboty a ti nasi z baru".

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Německo je prostě spolu se Španěli a Nizozemci uplně nejvýš a zase to potvrdili

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím v Evropě, ale ono to bude možná i na světě protože vlastně zlaté, bonzové a stříbrné jsou tyhle země z posledního MS

Reagovat
smazaný uživatel

myslim,ze tieto muzstva co si napisal mozme kludne brat aj vo svetovom meritku ako top

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Xavi

Odkdy reprezentuje Motta Itálii?

Reagovat
alcantara

v neapole ho miluju, vynasaju do nebies, maju za boha, u nas...Opat a po milionty krat zopakujem, skoda, ze weiss a mazzari su taki obmedzenci, neustale toho hamsika preferuju, a takymto sposobom brzdia vyvoj nasej repre, bez neho by sme urcite bolo ovela dalej.

Reagovat
alcantara

*malo ist inde

Reagovat
Jajinek

Nemá někdo nějaký link na Brazílii?

Reagovat
Tomanatura

Sopcast Channel - 108936

Reagovat
Jajinek

ono je to i nakonec i na betu...ale i tak dík...

Reagovat
Jajinek

jak to zatím vypadá?

Reagovat
Tomanatura

Nic moc, Brazilci se občas dostanou do šance, ale nic z toho. Jinak to docela kontrolují, Skoti podle očekávání nuloví.

Reagovat
Jajinek

jako Neymar je famózní...

Reagovat
Tomanatura

Jako je to rozdílový hráč už v 19ti a jde vidět, že technicky je někde jinde, ale tak do 30. minuty hodně ztrácel.

Reagovat
Jajinek

já to zapl právě ve 30. té...a kličkoval, vyráběl přečíslení, nahrál do šance do křídla a dal gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Všímáš si i toho jak brání a pressuje? To je prostě neskutečný

Reagovat
Tomanatura

Jj. Hutton bude mít o čem povídat kámošům v Tottenhamu...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že by ho Spurs mohli získat, jo?

Reagovat
Tomanatura

To určitě ne, ale bude jim vykládat po večerech, jak se snažil ubránit toho kluka..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Jako sorry, ale z Huttona si dělali prdel i obránci z MLS během přípravy Tottenhamu ve státech. To je děsný dřevák

Reagovat
Tomanatura

Však já to jako argument ani jako měřítko nepoužívám

Reagovat
Jajinek

trumfnu tě...z Huttona s dělal prdel Biabiany...

Reagovat
Jajinek

po herní stránce mi přijde takřka dokonalý...ale mám trochu strach z toho jeho bohorovného mládí..v gestech a vzezření mi připomíná Maria...

Reagovat
Tomanatura

Je úplně jiný, než Mario, není to takový potížista. Navíc je dost týmový.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, on v ksichtě vypadá jako rebel, jenže co sem si tak zatím všimnul, tak je to neskutečně týmový hráč. Žádné velké skandály se ho zatím netýkají a tím videem, kde se zastal šikanovanýho spoluhráče jako jediný v týmu, si mě hodně získal... na to, že je od 17- ti největší hvězda brazilský ligy, tak to zvládá až s bravurním klidem..

Reagovat
Jajinek

ok, já ho nemám až tak nasledovaného...jen jsem reagoval na ten vzhled...

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme kterej velkoklub ho uloví. Snad to bude Chelsea nebo Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten jeho účes...

Reagovat
smazaný uživatel

Neymaaar

Reagovat
smazaný uživatel

http://en.wikipedia.org/wiki/Neymar

Už sú jeho góly zapísané na wiki, to nie je možné.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně fanoušků..

Reagovat
Jajinek

Nechtějí si s Gansem třeba změnit sim karty??? že by se Leo pak dovolal ke kolegovi...

Reagovat
smazaný uživatel

To už přeháníte s tim útokem, ne? Ale je pravda, že by bylo nejlepší, kdyby šli někam spolu..

Reagovat
Jajinek

to né...já právě Gansa nechci páč moc nechpu jeho uplatnění...ale Nyemar by se hodil, páč on to křídlo, které se tlačí hodně do brány v pohodě zvládá.

Reagovat
smazaný uživatel

No, vím, že moc nemáš rád ofenzivu.. Ale mít 4-3-3 Cuchu, Ganso, Sneijder/Khajra/Stankovič - Eto´o, Milito, Neymar... Tak bych si pískal..

Reagovat
Tomanatura

V Cagliari bys dostal 3..

Reagovat
Jajinek

s AS by to skončilo 6:7

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jasně, že by se asi těžko mohlo hrát z bloku.. Míč prostě pořád na kopačkách, ohromný tlak na míč na soupeřově půlce, v ofenzivě k tomu jsou vhodný typy hráčů..

Reagovat
Tomanatura

V Interu nemyslím, že by to šlo. A hlavně se Sneijderem a Cuchuem ve středu toho nedosáhneš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, v Interu těžko.. I když Leonardo by toho mohl být schopnej.. Sneijder tam trochu přebývá, no.. Nicméně Ganso dokáže hrát víc odzadu, je univerzálnější.. V Santosu taky až bude hrát s Elanem, tak bude spíš víc vzadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo si to aspoň myslim...

Reagovat
Jajinek

Ježiš tohle tu nepiš...jsou tu lidi, co se toho chytnou a pak jim to z hlavy nikdo nedostane...

Jako takovýho Interu bych se nechtěl nikdy dočkat!! Ale dej místo Gansa Mottu či Zanettiho a už to vypadá trochu zkousnutelně a Leo by se asi nebránil.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff.. no, snad do takovýho týmu nebude chtít ani jeden, sorry..

Reagovat
Jajinek

César - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - Cuchu, Zanetti - Wes - Eto´o, Milito, Neymar

Vyvážený tým, co děláš... Sice na mě moc ofensivní...ale tak obě křídla hodně solidní v pohybu a při napadání a ochotné bránit, tak bych to asi přežil.

Reagovat
herbage

César - Maicon, Lúcio, Chivu, Nagamoto - Cuchu, Wes - Ganso - Eto´o, Milito, Neymar

Reagovat
Jajinek

pomooooooooooooooooooooc

Jedině, že by Nagatomo Waltera propíchl samurajským mečem. Wes nemůže hrát v dvoučlenné záloze...je úplně jiným typem fotbalisty.

Reagovat
herbage

Mně to povídat nemusíš, já si dělal srandu z martyho sestavy. Bych to složil asi takhle:

César - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cuchu, Motta/Stanković - Sneijder/Ganso - Eto'o/Neymar, Milito/Pazzini

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund.. V záloze jeden defenzivnější hráč, Barcelona - v záloze jeden defenzivnější hráč, Santos.. V záloze jeden defenzivnější hráč. Ajax - v záloze jeden defenzivnější hráč.. United v posledních sestavách - v záloze jeden defenzivnější hráč

Když se nehraje z bloku, tak s podobnými typy fotbalistů jako jsem napsal, klidně jde hrát takhle.. Jestli s tím nejsi obeznámen, tak si vyliž zadek

Reagovat
smazaný uživatel

+ Spurs a dokonce i tvůj Arsenal..

Reagovat
herbage

Když Keitu vyženeš na křídlo, tak ti to pak i sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední 2 sestavy zálohy Barcy v lize.

Getafe - Xavi, Iniesta, Masch

Sevilla - Xavi, Iniesta, Busquets

Pro Barcelonu nejideálnější složení zálohy. Keita se dostává do hry většinou až v průběhu zápasu.

Reagovat
herbage

Nemůžeš srovnávat Barcelonu, která hraje 90% na polovině soupeře s Interem, který odehraje 90% času na vlastní polovině

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nečteš příspěvky.. Ono by to šlo, pokud by se to postavilo takhle, znásobeno faktem, že je trénuje Leonardo.. jenže fanoušci takhle ani hrát nechtějí, takže právě nechci, aby tam přestoupili.

Reagovat
herbage

Navíc Barcelona má v útoku jen Villu, Arsenal jen Walcotta a Ajax snad nikoho To jsou týmy, které mají hru založenou na držení míče a všichni hráči umí hrát nejen dopředu, ale i se poctivě vrací. Když se podíváš na hru Barcelony, tak Villa s Pedrem poctivě brání na křídle a Messi se pohybuje většinou uprostřed hřiště, nebije se sám na hrotu. Arsenal to samé, Nasri, Cesc, Wilshere, Song, Walcott, ti všichni skvěle brání a vrací se. Sneijder je stará lemra a v tříčlenné záloze musí hrát tu nejofenzivnější pozici, protože je to stará lemra a nevrací se. Jistícího záložníka a mozek týmu hrát zkrátka a jednoduše nemůže, viz Real a repre, kde se na tomhle postu trápil. V Interu i v Ajaxu hrál volně pod hroty a proto byl tak dobrý. Milito, Eto'o i Neymar, z toho se ti bude vracet jen Neymar a možná Eto'o, ale děsně by se to tlouklo a to jsou hráči, kteří potřebují míč do prostoru a do běhu. Kdyby nastoupili proti zataženě obraně, byli by bezradní. Proto jak píše tomanatura a snaží se ti vysvětlit i Jajinek. Inter není Barcelona a tahle tvá sestava by dostala i od Cagliari trojku

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar s Eto´em mají dost možná nejlepší pressink na světě, spolu třeba s Pedrem a kdysi Chamakhem.. Milito si svoje taky odbrání, navíc je důležitý při přebírání míče ze vzduchu. Ganso brání taky dobře, je to spíš takový evropský hráč, podstupuje dost soubojů a vyhrává je.. O Cambiassovi ani nemluvě.. Jediný Sneijder se tam zase tolik nehodí, což přiznávám výše.. V podstatě to stejné co si napsal bych si s tím kádrem, který by měl k dispozici Inter dokázal hodně živě představit, kór, když je trénuje Leonardo.. Takže jak píšu dál, Inter takhle hrát nechce, takže je to stejně pasé a já tam ani jednoho z těch hráčů nechci.

Reagovat
herbage

Jde o to, že ta tvá sestava by se hodila leda na nějakou exhibici, hrát fotbal by s ní nešlo. O pressink ani tak nejde, ten by mohl být klidně dobrý, ale jde pak o kontrolu míče a kombinaci, která by značně pokulhávala. Však viděl jsi Eto'a minulý rok na křídle a Eto'a letos

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že by Ganso, Neymar, Maicon, Sneijder, Cuchu a i ten Eto´o, kterej si s Bayernem a míčem u nohy pohrával jak kočka s myší.. Nedokázali vytvořit dostatek příležitostí a nedokázali kombinovat?. Kreativita by tam naopak byla obrovská.

Reagovat
herbage

myslím, že by to absolutně nefungovalo

Reagovat
Jajinek

1) Pokud Leo dostane k dispozici mercato, tak si to na 4-2-3-1 předělá a hodně bych se divil, kdyby ne

2) Ganso by seděl hodně často na lavici a Pazzo by byl zbytečný, páč jako 4. útočník je na nic

Kdybych to v létě měl rozvířit já a tedy bohužel jít do toho 4-2-3-1

César (Luca) - Maicon (Santon, Zanetti), Lúcio (Ranocchia, ZAPATA), Samuel (ZAPATA, Cordóba), Chivu (Santon, Zanetti) - Cuchu (Motta, Deki), Zanetti (INLER/BANEGA, Obi) - Wes (Deki, Panděv) - Eto´o (HULK), Milito (Pazzini), NEYMAR (HULK, Panděv)

OUT :

Matrix (konec kariéry, práce v klubu či ještě jako rezerva)

Nagatomo (návrat do Ceseny)

Kharja (návrat do Janova)

Coutinho (50% prodej)

Mariga

Muntari (Sunderland)

Suazo

IN

Zapata, Inler nebo Banega, Nyemar a Hulk (pravděpodobně jen jeden, pak setrvání Coutinha)

Reagovat
smazaný uživatel

Když by ti tam hrál Banega, tak by tam v klidu mohl hrát i Ganso.. On je fakt hodně univerzální. Uvidíme teda jak na tom bude teď po zranění a na jakým postě začne, protože si myslím, že podobnou úlohu bude hrát až s ním bude v sestavě Elano.. Ale já ho tam necpu, naopak

Reagovat
Jajinek

Banega by byl hodně velký risk, ale mám pro něj slabost a s Cuchuem je sehraný z repre...daleko raději Inler...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejně koukám, že na AM bys měl slabinu.. To by musel Sneijder odehrát úplně všechny zápasy, protože Panděv se Stankovičem tam asi nijak extra nezahrají, ne?

Reagovat
Jajinek

jenže Wes, když je zdravej...tak hraje pořád...maximálně by se dal přivést hráč, který by byl z Calcia kolem 30ky, který by byl smířen s lavičkou a jen by za Wese zaskakoval. Asi jako Simplicio nebo tak. Ale rozhodně na ten post nemůžeš koupit nějakou hvězdu, kdterá pak oderaje 10 zápasů v sezóně. Navíc Goran je na podhrotu dobrý, dokáže přesně nehrát, udělat kličku a hlavněn není tak často v zakončení... I Deki to tam zvládne se svou bojovností, pohybem, náběhem a střelou. Když na začátku letošního roku Wes chyběl, pořád se vyhrávalo, ono v Calciu by to až taková ztráta nebyla, problém by nastal v LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Přesto, takový Hulk mi k vám přijde ještě o dost vhodnější, než Neymar

Reagovat
Jajinek

jj, ani jednomu z nich bych se nebránil. Když už tedy křídlo, tak ne žádné ostré, které by bylo přehnaný hračička, ale křídlo klidně i silové, s výborným pohybem a gólové, které by se tlačilo do brány.

Reagovat
smazaný uživatel

To je charakteristika Hulka.. Neymar hračička je

Reagovat
Jajinek

Ale poměrně týmovej a s výborným pohybem a tahem na bránu. Rozhodně ne nějaké ostré křídlo alá Quaresma...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo.. Na druhou stranu rád baví lidi, často dělá úplně zbytečnou kličku navíc. Hraje často patičkama, s míčem ve vzduchu, někdy si ty nohy motá neskutečně Prostě věci, který se asi tobě těžko budou líbit

Reagovat
herbage

To těžko, Jajinek má rád Ronalda z psůobení v Interu, stejně tak cirkusáka Ibrahimoviće a jeho patičky i škorpióní skoky

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, já mu ho chci znechutit co nejvíc..

Reagovat
Jajinek
Reagovat
herbage

Karate Zlatan, part XII

Reagovat
Jajinek

no nebudou...ale co jsem ho zatím viděl, tak si to pak odmaká dozadu, čímž třeba je jasně před Sanchézem...navíc je kvalitativně jinde a mladší.

Ale ono je to jedno. O ani jednoho z těch hráčů se stejně nezajímáme.

Přijde Andreolli a Sanchéz a zůstane Nagatomo a Kharja...

Reagovat
Tomanatura

Škoda, že nemám statistiky včerejší Argentiny, Banega měl minimálně 10 vybojovaných balonů. Zvládne to s přehledem, jde jen o to, jakou by si dovedl formu.

Reagovat
smazaný uživatel

V záloze jeden ofenzivnější hráč, levý bek předělaný stoper, křídla, které mají pomalu nejlepší pressink na světě Jako takhle, já hlavně doufám, že tyhle kluci se budou chtít fotbalem bavit alespoň podobně jako to dělají v Santosu a fakt si nemyslím, že by jim to Inter umožnil.. Leda s podobným rozestavením jako jsem psal..

Reagovat
Jajinek

jestli se chtějí fotbalem bavit...můžou hrát na škváře za TJ Sokol Žizkov II. Ppokud chtějí vyhrávat poháry, musejí být v týmu, kde má rozestavení nějaké vyvážení. A i v něm se může Neymar na křídle slušně prosadit...Gansa ať Leovi přebere klidně Terry...

Reagovat
smazaný uživatel

Poháry nejsou všechno.. Fotbalem se můžou v klidu bavit a ještě do toho vyhrávat trofeje, protože když někoho fotbal baví, tak předvádí daleko lepší fotbal. Jak říkám, snad nebudou kluci hloupí, oni potřebují ofenzivnější tým, který rád drží balon a dbá na kreativitu.. Neymar by se ohromně hodil do Barcy.. Ganso zase do AC.

Reagovat
Tomanatura

Počkej, až uvidíš hrát Henriqueho, to budeš obvolávat kluby, ať koupí Sneijdera.

Reagovat
Jajinek

to dělám už rok a půl...a Fergie už mi to konečně vzal...

Reagovat
Tomanatura

Právěže Fergie proto, aby nemusel koupit Sneijdera, staví Rooneyho na jeho pozici Né, že bych si stěžoval.

Reagovat
Jajinek

tak jako já už se s Wesem taky smířil...a on to v LM vždycky tak hecne, že mu pak těch 10 zápasů v lize, co posere, i odpustím.

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Lcuas zo Sao Paolo je dobrý?

Reagovat
Tomanatura

Za těch pár minut, co hraje, už měl 2 výborné sólíčka. Hodně se mi líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Jeden Kucas vám nestačí?

Reagovat
herbage

*Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

Tento je iný.

Reagovat
smazaný uživatel

aj ten ,,náš,, mal byť iný aký je teraz

Reagovat
papos182

A Lucas Leiva hral jak?

Reagovat
Tomanatura

Průměrně, on se v repre nikdy neztratil.

Reagovat
j_mrazik

Protože je s Kaká světlejší než ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bohužel Wales stále bez bodu, Chorvati neštastně propadly v Tbilisi a ani Rusko nemůže brát bod z Jerevanu jako přínos, když chtěli všechny tři. Na druhou stranu Irsko bere poprávu veledůležité 3 body, stejně tak stále se lepšící Bosna a Hercegovina. Mírným překvapením je i výhra Albánie a o štestí může mluvit Slovensko a hl. Řecko.

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa týka Slovenska,tak šťastím nebola výhra, ale to že na takom ihrisku a pri štýle hry Andorčanov dohrali bez zlomenín. Neviem, či Irsko berie poprávu všetky 3 body, pozeral som druhý polčas, a to aké šance si vypracovali Macedonci......Ked irsky brankár chytil tú najväčšiu šancu tak som si pomyslel, že keby mohol chytať Given, ten bez zápasovej praxe by ju asi nechytil.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže hráči Slovenska měli štestí, že se vyhnuly zlomeninám a co se týče Makedonie, tak je o ní známo, že dokáže venku silným týmům pěkně zatopit. Irsko dalo ale o gól víc, takže svým způsobem to poprávu je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele