Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
25.03.2011 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lucembursko - Francie 0:2

Francouzi splnili svoji povinnost a odvážejí si z Lucemburska tři body, o které se svými zásahy postarali Mexes s Gourcuffem. Výběr trenéra Blanca tak od nečekané porážky s Běloruskem sbírá jen samé výhry; ta aktuální je už šestá v řadě a znamená pojištění prvního místa ve skupině se čtyřbodovým náskokem právě na Bělorusko, které však může už zítra v Albánii stáhnout vedení Les Bleus na jediný bod.

Výhra favorita se však nerodila lehce a fanoušci se kýžené kanonády nedočkali. Francouzi sice prakticky celý zápas hru naprosto kontrolovali a svého soupeře navzdory výhodě domácího prostředí prakticky nepouštěli za půlku, ale přesto byla ve hře Blancova týmu celá řada nepřesností a s trochou snahy mohlo být skóre nepoměrně vyšší. Zejména Samir Nasri, který byl pro tento zápas zvolen kapitánem, jeho klubový spoluhráč Sagna a taky omilostněný rebel Evra větrali obranu soupeře v první půli opravdu neúnavně, na rozdíl od Gourcuffa, který si pro tentokrát vyzkoušel roli staženějšího středního záložníka.

Právě Samir Nasri byl tím mužem, jehož centr po přímém kopu z 30 metrů doletěl až k Mexesovi, který tak ve 28. minutě otevřel skóre zápasu. Lucemburčané strávili celý první poločas v obraně - jediným Francouzem v defenzivě zůstával často Rami - a to se v závěru půle projevilo i na jejich rostoucí únavě.

Nicméně ve druhém poločase se opět zkonsolidovaná lucemburská defenziva postarala o ten pravý "beton", a Francouzům tak nezbylo než bušit do pevné obrany; s ubíhajícím časem a při zrádném skóre 0:1 se však i na kopačky favorita začala vkrádat nervozita, ústící v neschopnost dát přesnou finální přihrávku. První výrazné ohrožení branky po obrátce zaznamenali diváci až v 66. minutě, kdy Rami po Maloudově rohu nechal vyniknout brankáře Jouberta.

V 71. minutě pohrozil z přímého kopu Ribéry, a o minutu později už se fanoušci Les Bleus radovali podruhé: Mexés přenesl balon nalevo, odkud centroval Ribéry do míst, kde stál lucemburský obránce Hoffmann; od něj se však míč odrazil jen ke Gourcuffovi, který vypálil levačkou a nedal Joubertovi šanci: 0:2. Ve zbytku zápasu už se udály jen dvě zajímavé události, a obě byly v režii tria Ribéry - Malouda - Benzema a dokonce s týmž koncem: jak v 78., tak v 87. minutě se madridskému střelci trestuhodně nepovedlo zakončit kombinaci gólem. Francie nicméně pohodlné, i když nevysoké vítězství bez problémů uhájila.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Francouzi rozjeli kvalifikaci ve velkem stylu a budou v tom pokracovat..tudiz tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
Honda

Ten kurz

Reagovat
vanGomm

Taky se divím,že to vůbec vypisují a ještě více těm co na toto dokonce sází.Uhodnou a ještě prohrát peníze.....Kolik by tam dali,kdyby hrála Francie doma?Tak buď mají vypsat 1,1X a X a 2 v hendicapu npř. o 3 a více gólů,nebo to nedávat do nabídky vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná záležitost. Tip 0:3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele