Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
26.03.2011 20:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Německo - Kazachstán 4:0

Papírový favorit Německo si v utkání s Kazachstánem nedělal velké problémy. Hned v úvodu se domácí dostali do vedení a zbytek utkání si už v klidu pohlídali. Výběr Joachima Löwa tak potvrdil, že momentálně patří k absolutní špičce fotbalového světa.

Německo už od prvních minut potvrzovalo, že v tomhle utkání to bude hra kočky s myší. Už ve třetí minutě zahrával přímý kop Bastian Schweinsteiger a nikým nekrytý Miroslav Klose na zadní tyč otevřel skóre utkání.

Pro domácí výběr samozřejmě nemohl být start do utkání lepší. Kazašský výběr pod českým koučem Josefem Beránkem tak musel hned v úvodu překousnout hodně tvrdý direkt. O tři minuty později našel Özil skvěle Podolskiho, který z blízkosti vyzkoušel pěsti hostující gólmana Loriyi.

Hosté se vůbec nedostali přes polovinu, Němci skvěle drželi míč, jejich kombinace byly na jistotu a navíc všichni hráči byli v pohybu. Fanoušci v Kaiserslauternu mohli být s výkonem domácích fotbalistů spokojeni. Ve 14. minutě předvedli skvělou kombinaci Lahm s Müllerem a německý kapitán jen díky obětavosti hostujících stoperů těsně branku netrefil.

O deset minut později domácí opět vyučovali ze standardní situace. Özil našel na první tyči skvěle nabíhajícího Müllera a ten hlavičkou na zadní tyč zvýšil vedení - 2:0. O tři minuty později vyslal další dobrou střelu Podolski, Loriya jenom vyrazil před sebe a Klose bohužel pro domácí trefil na brankové čáře nohu hostujícího gólmana.

Poté se hra poněkud uklidnila, Němci v klidu drželi míč, Kazaši si zase bránili své pokutové území. Bylo jasné, jak se tenhle zápas bude dále vyvíjet. Nejlepší střelec MS Thomas Müller udeřil ještě před koncem poločasu. Özil našel ve vápně ofenzivního hráče Bayernu, ten si zpracoval a poslal Německo do tříbrankového vedení.

Začátku druhého poločasu chybělo trochu více tempa, ale domácí se nemuseli nikam hnát a hosté z Kazachstánu rozhodně nevypadali na to, že by s tímhle vývojem utkání chtěli ještě něco udělat. Německá hra postrádala výraznější nápad, rychlejší kombinaci nebo něco podobného. Proto i diváci na Betzenburgu místy pískali.

Kouč Löw tak musel zareagovat a do hry poslal dva tvořivé záložníky - Kroose a Götzeho. Ti měli za úkol rozhýbat záložní řadu Německa. Okamžitě po nástupu na hřiště připravili tito dva obrovskou šanci pro Kloseho, který však v koncovce neuspěl. Krátce před koncem řádné hrací doby přidali domácí čtvrtou branku. Klose vyhrál na vápně souboj, míč si převzal Khedira a ještě předložil před prázdnou branku právě zkušenému útočníkovi Bayernu, který upravil na konečných 4:0.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci zvysi svuj naskok v tabulce....tip 1....4:0,5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Kurz 1,01 ,že to vůbec vypisujou

Reagovat
smazaný uživatel

Německo nemá slitování a s chutí si zastřílí. Tip 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se tak tesim :-), nemecky herni styl fakt miluju...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

55555555555:0

Reagovat
smazaný uživatel

v sestavě vám chybí Borat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele