Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
26.03.2011 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Irsko - Makedonie 2:1

Fotbalisté Irska díky skvělému úvodu zdolali svého soupeře, i když se až do posledních okamžiků museli bát o dva body. Makedonii totiž brankou do šatny svitla naděje a ve druhé půli se její výkon zlepšil.

Pokud Makedonci překvapí favority a budou vítězit, tak by situace ještě nemusel být beznadějná. První Slovensko má totiž pouze o šest bodů více a to se ještě stáhnout dá. Irsko je druhé se stejným počtem bodů na kontě a určitě myslí alespoň na druhou pozici v tabulce, ve velké konkurenci Ruska, Slovenska a překvapivě i Arménie to ale bude mít Makedonie vskutku velmi obtížné. Irové se dostali do vedení už ve 2. minutě, výsledek pojistili v půlce úvodního dějství.

Skóre otevřel úspěšný forvard Aiden McGeady, za dvacet minut ho napodobil Robbie Keane. Hosté snížili v nastavení úvodního dějství zásluhou Ivana Trickovskiho, na více se ale nezmohli. Ve 2 .minutě po hlavičce asi pět metrů před vápno uvolnil Kevin Doyle přihrávkou na levý kraj vápna McGeadyho a proti jeho skákavé střele zaváhal gólman Edin Nuredinovski - 1:0.

Ve 22. minutě vyrobil Nuredinovski další obrovskou hrubku a ta snad byla ještě o něco větší, než ta první. Z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů vypálil doprostřed branky Darron Gibson. Gólman Nuredinovski jeho pokus od země vyrazil jen před sebe a i když se tygřím skokem snažil míč znovu lapit, pod jeho tělem poslal balón do sítě Keane. Jenže Irové se s tímto náskokem spokojili a nechali hosty hrát, což se jim mohlo vymstít.

Ve 45. minutě totiž obdrželi branku do šatny. Krásnou kolmici na hranici ofsajdu vyslal Goran Pandev na IvanaTrickovskiho. Ten se fantastickou zpětnou kličkou zbavil křižujícího obránce, podíval se, kde je místo a umístěnou přízemní střelou k tyči snížil. Po pauze už ale domácí kontrolovali průběh a soupeře do ničeho příliš nepouštěli, nakonec tedy těsně zvítězili. V červnové odvetě budou chtít Makedonci soupeři prohru vrátit před vlastními fandy.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Irove by doma meli sebrat vsechny tri body...cokoliv jineho by byla ztrata..tip 1....3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dulezityy 1 a je to nee..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko si musí dát pozor, soupeř již několikrát v minulosti dovedl uzmout venku body, ale tradičně bojovným výkonem nakonec získají veledůležité 3 body. Souboj o čelo tabulky skupiny B je velmi vyrovnaný, takže případná ztráta by mrzela dvojnásob. Tip 1:0. IRELAND!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ako rodený Slovák v kútiku duše dúfam,že by Macedónci hrali ako z partesu.....ale ako objektívny človek a realista sa asi nič také nestane,2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Irsko !!! Důležité 3 body se povedlo získat a opět se nám trefil Robbie Keane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele