Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
26.03.2011 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Wales si nevěděl rady, Anglie v derby zvítězila 2:0

Pohodlné vítězství si na své konto připsala Anglie, která v britském derby v Cardiffu skolila Wales 2:0. Domácí předvedli mizerný fotbal, zůstávají s nula body na kontě poslední v tabulce a prakticky již ztratili možnost na postup. Anglie se vyhoupla po gólech Lamparda z pokutového kopu a Benta ze začátku zápasu do čela o skóre před lídra Černou horu.

Hosté začali přímo fantasticky a během čtvrthodiny se dostali hned do dvougólového vedení. Už v 6. minutě drknul James Collins v malém vápně zezadu o Younga a kopala se penalta. Frank Lampard neměl příliš problémů s jeho proměním, a tak se Albion radoval z první trefy utkání.

Další na sebe nenechala příliš dlouho čekat. Bleskovou akce, pří které Angličanům stačily jen tři doteky, aby se dostali přes celé hřiště, proměnil v gól Darren Bent. Johnson krásným dlouhým pasem našel na pravé straně pronikajícího Younga a ten poté naservíroval z běhu míč do vápna pro útočníka Aston Villy, jenž z blízkosti v pohodě skóroval.

Anglie následně hlídala příznivý stav, nijak zvlášť se do útoku následně nehrnula. Wales byl naopak velmi malátný, sotva kdy ohrozil hostujícího brankáře Harta. Možná že kdyby v sestavě figuroval Gareth Bale, kterého ze hry vyřadilo zranění kolene, byli by waleští Draci o něco nebezpečnější.

Ve 40. minutě ještě stihl zazlobit Young. Cole mu hodil balón z autu, anglický záložník se parádně otočil a napálil ho z první, jeho střela však letěla jen těsně nad. Po přestávce se málem k zakončení dostal Rooney, avšak na pokažený Youngův centr nedosáhl. Domácí jinak i nadále jen přihlíželi, byť stále prohrávali o jednu branku.

Až po hodině hry se Wales dostal do náhodné šance, kterou mu nabídl sám soupeř. Možná že ten v těchto chvílích cítil pocit sebeuspokojení. Milner špatně přihrál Lampardovi a Morison se ocitl v dobré pozici. Hasit požár musel až Terry ve spolupráci s Hartem. I Terry ovšem začal chybovat.

A svěřencům kouče Fabia Capella se to opravdu mohlo vymstít. Anglický stoper špatně hlavičkoval, Morison a King si spolu vyměnili míč, až následně střílel Ramsey, který jen o kousek zamířil nad břevno. V 66. minutě se řítil na bránu Cole, pod nohy se mu ale skvěle vrhl střídající Vaughan a bylo po nebezpečí.

Do konce zápasu se toho moc neudálo, Albion prostě jistil tři body proti celku, jenž navíc neměl vůbec svůj den a těžkopádně se dostával do ofenzívy. V poslední minutě ukázal svou rychlost hostující Downing, který na hřiště přišel v 82. minutě. Fantastické sólo však v branku neproměnil, pálil jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / uk.eurosport.yahoo.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 4

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicane by meli vyhrat....tip 2....1:2

Reagovat
smazaný uživatel

mozna upocene vyhrajou o gool

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
FCSL

Hart-Johnson,Terry,Cahill,Baines-Lennon,Lampard,Wilshere,Young-Rooney,Bent 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lennon, A. Young to su kriiiidla

Reagovat
smazaný uživatel

Wales potřebuje body jako sůl a strašně jim to přeju. Britské derby má logicky o náboj postaráno, na straně Anglie je však více zkušeností. Tip 1:1. WALES !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

no na tiket by som dal že tam bude určite menej ako 2,5 góla....polčas si myslím že skončí 0:0 a v 70.minúte rozhodne jediným gólom zapasu Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

a další tutová 2 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

0-2 Rooney,Wilshere

Reagovat
smazaný uživatel

Aj, aj, ... Wales stále zůstává ve skupině G bez bodu. To tedy zamrzí a navíc prohrát zrovna s Anglií, to je teda pech!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele