Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
25.03.2011 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rakousko - Belgie 0:2

Fotbalisté Belgie uštědřili Rakousku první prohru a výrazně začali promlouvat do bojů o druhé barážové místo. Díky přesvědčivé výhře na půdě našeho souseda se dostali na druhé místo o skóre, ovšem Turecko má o zápas méně a ztrácí pouhý bod. Díky prohře Rakouska se na prvním místě usadilo Německo s pětibodovým náskokem, a pokud v příštím duelu uspěje, jen těžko vyklidí vedoucí pozici.

Belgie tak dokázala poprvé v této kvalifikaci porazit silnějšího soka a na nedávnou divokou remízu 4:4 se tak může zapomenout. Bude sice stále muset hodně bojovat o druhou pozici, ale díky přesvědčivé výhře hodně naznačila, jak na tom ve své kvalifikační skupině bude. Hrdinou zápasu se stal Axel Witsel, který vsítil obě branky. Každou navíc dal po pěti minutách hry v obou poločasech a domácí celek se v ofenzívě už prosadit nedokázal.

A hned z první akce Belgičané skórovali. V ofsajdu se sice nacházel Marvin Ogunjimi, na což domácí obrana spoléhala. Ovšem Ogunjimi nebyl do hry aktivně zapojen a přenechal balón Witselovi, který po dlouhém nákopu brankáře Jürgena Macha lehce skóroval - 0:1. Následně po chybě Daniela van Buytena se probojoval do možnosti rakouský ostrostřelec Marc Janko, nicméně belgický gólman Simon Mignolet dokázal brilantním zákrokem odvrátit jeho střeku na rohový kop.

Domácí se pokusili tlačit i v dalším průběhu, avšak dalekonosný pokus Ekrema Daga z dobrých třiceti metrů šel těsně vedle. Po půl hodině hry mohl navýšit náskok Moussa Dembele, jenže nakonec byl neúspěšný, skvěle proti němu totiž zasáhl fantastický Macho. Hned na to se dostal do dobré příležitosti Demblele znovu po chybě Christiana Fuchse, z dobré pozice však pálil o malý kousek vedle.

Těsně před pauzou mohl srovnat stav po špatné spolupráci Vincenta Kompanyho s gólmanem Mignoletem domácí záložník Julian Baumgartlinger, avšak svůj pokus poslal pouze do horní síťky. Do druhé půle vstoupili lépe Belgičané, po pokusu Nacera Chadliho bez větších problémů snadno zakončoval podruhé Witsel. Následně sice musel párkrát zasáhnout hostující brankář Mignolet, ovšem Belgie si už zadní vrátka pohlídala a zaslouženě zvítězila 2:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prvni zapas dopadl divokou prestrelkou 4:4..mozna ze to skonci znovu remizou...tip obe muzstva daji gol..remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

rakousko 1... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to tak vidím a sázím na remízu

Reagovat
patrikhm

Österreich 2:1

Reagovat
patrikhm

Pro: new_adventure

Proč se nepřihlásíš do naší Tipligy?

Reagovat
smazaný uživatel

do jake vasi tipligy a kde?

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taková přestřelka jako v prvním duelu to nebude. Oba soupeři jsou vyrovnaní, takže to zase vypadá na remiz. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko nema sanci 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele