Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
26.03.2011 19:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Izrael - Lotyšsko 2:1

Izrael získal svůj druhý tříbodový výsledek ve skupině, když doma dokázal porazit Lotyšsko těsně 2:1. Předvedl ovšem možná nejlepší výkon v dosavadním průběhu kvalifikace. Domácí se poprvé trefili zásluhou Bardy v 16. minutě, Gorkšs však po hodině hry srovnal. Nakonec v 81. minutě skóroval Kayal.

V Tel Avivu se hrál velice pohledný fotbal plný mnoha gólových šancí. Už ve 2 .minutě mohl poslat do vedení domácí družstvo Rafaelov, ale lotyšský gólman Vanins mu střelu polapil. Izrael i nadále pokračoval v tlaku a o sedm minut později měl další možnost, Natchovu ránu však dokázal brilantně vyrazit do zámezí znovu pozorný Vanins.

A to ještě nebyl konec. Lotyšsko se muselo bránit další hrozbě v podobě Ziva, ten ovšem po rohovém kopu hlavičkoval jen do boční hrany tyčky. Nakonec se svěřenci kouče Luise Fernándeze i bez zraněného kapitána a hvězdy hájící barvy Chelsea Yossiho Benayouna dočkali zasloužené odměny v 16. minutě.

Trefil se Barda, jenž se nejlépe zorientoval ve vápně a odražený míč poslal z bezprostřední blízkosti pohodlně do sítě. Barda byl očividně při střelecké chuti, zkusil opět vypálit ze šestnáctky, jenže zamířil jen vedle. Něco podobného předvedl také Kayal, avšak jeho pokus zablokoval hostující obránce Gorkšs.

Další tutovku spálil Rafaelov, jenž z malého vápna trestuhodně přestřelil, na druhé straně zahrozil poprvé v utkání za hosty Lukjanovs, mířil však jen mimo. Po přestávce se hosté o něco zlepšili, Verpakovskis napřáhl z pětadvaceti metrů, přesnou mušku ale nenašel. I nadále však držel taktovku hry Izrael.

Rafaelov zase zahodil dobrou příležitost, jeho rána pouze přeletěla břevno. V 62. minutě se naopak podařilo Lotyšsku vyrovnat. Barda fauloval střídajícího Pereplotkinse a rozhodčí Mažič nařídil přímý volný kop. Žigajevs našel následným centrem ze standardky svého spoluhráče Gorkšse, jenž usměrnil míč za záda brankáře Aouateho.

Ve zbývajících minutách se hra hodně srovnala, šťastnější z ní ovšem nakonec vyšel Izrael a asi si za celý svůj výkon i konečnou výhru zasloužil. Vedení navrátil zpět a konečný výsledek 2:1 zařídil v 81. minutě Kayal, který zužitkoval pas Buzagloa v branku. Třetí ještě mohl přidat Sahar, ovšem nezadařilo se mu v zakončení.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael by mohl doma zabrat a vyhrat v pekelnem prostredi ...tip 1....2:0,2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

1 nebo 01, nic jiného se nestane, ale spíš 1

Reagovat
smazaný uživatel

Mírným favoritem jsou domácí. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to znieť smiešne ale Izrael hrá veľmi zaujímavý futbal,aj keď výsledky tomu nenaznačujú,dnes ale príde zaslúžená odmena 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele