Jablonec prohrál na Žižkově, Teplice podlehly Hradci Králové

01.08.2020, 20:28
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (141)

Přidat komentář
monty25

Viktorka Jsem rád, že Isaac Muleme je zpátky.

https://twitter.com/fkvz1903/status/1289481499079778304

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pablos

konec no

Reagovat
monty25

Bulvár

Kdo trochu rozumí (ženskému) fotbalu, ten se nad tím vůbec nepozastavuje. Holky běžně hrajou přípravné zápasy s kluky U15 (třeba dneska slávistky proti Bohemce U15 vyhrály 4:3), protože v soubojích jsou s nima zhruba na stejné úrovni. Pro oba týmy je to dobrá příprava a většinou vyrovnané zápasy, o to právě jde. Nakonec je tam i zmíněno, že holky nebyly v nejsilnějším složení (chyběly asi tři nejlepší hráčky). Psát o "ostudné prohře" může fakt jenom debil, ale dostal zaplaceno za článek a víc ho to stejně nezajímá.

Reagovat
Pablos

Spíš jde o to, že ženský fotbal si nic nezaslouží... Myslím to potlačování, které se děje. Je to k smíchu. Nic proti holkám ani těm, který ten jejich fotbal baví... Ale v tomhle budu sakra staromódní a ať to probůh nikdo nikam už neprotlačuje a nevyžaduje otravně furt nějákou pozornost.

Reagovat
honza.kvapill

Jak často někdo vyžaduje pozornost po ženském fotbale? Prachu je tam málo, v tv to nehraje... Bože kdo vám to kde tlačí?

Reagovat
Pablos

MS samozřejmě v tv bylo, všude to cpala FIFA, aby z toho dělala peníze... Frajerky vykřikujou, že chtěj brát prachy stejný jako chlapi a celkově ty tlaky na to aby se vytvářela umělá prestiž tam prostě je, to mi nikdo nevymluví. Už jen říct, že ženský fotbal si zaslouží více pozornosti a peněz, je pro mě otravnou pozorností.

Reagovat
mayday

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Čivrss

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

Reagovat
monty25

Nevím, jaké protlačování máš na mysli, aspoň teda ne v českém prostředí. Jestli myslíš kampaň #holkytaky, tak ta je sice fajn, ale diváky na ligové zápasy žen to fakt nenažene, protože sportu je na výběr dost a na hnusná hřiště, kde není pro diváky prakticky nic (čest výjimkám jako např. Plzeňačky v Dobřanech), se nikomu moc chodit nechce. Mužský fotbal bude aspoň v našich poměrech vždycky sledovanější a fotbalisti budou vždycky brát víc, to si asi nikdo nedělá iluze, že by to bylo jinak. Přesto je potřeba, aby holky měly lepší podmínky (třeba aspoň všechny reprezentantky profesionální smlouvy) a ty nejlepší odcházely co nejdřív do lepších soutěží v zahraničí, protože česká liga jim fakt moc nedá. Jedině tak se může zrodit úspěch nároďáku v podobě postupu na Euro, což je asi nejbližší cíl. Teprve potom věřím, že by širší veřejnost začala ženský fotbal víc vnímat, protože reprezentaci se fandí vždycky a je jedno, co je to za sport a jestli jsou to holky nebo kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale proc by mely mit profesionální smlouvy, proc by je mel nekdo platit ve velkym, kdyz prohraji s U15 Teplic?

Reagovat
monty25

Mít profesionální smlouvy nemusí nutně znamenat být placen ve velkým. Třeba druholigoví hráči je mají taky a řada z nich žádný velký prachy nebere... A proč by měly mít profesionální smlouvy? Protože když musí hráčka skloubit fotbal s jinou prací, tak logicky není tak dobrá jako ta hráčka, která se může věnovat fotbalu naplno. No a pokud chceme mít kvalitní a konkurenceschopnou ženskou reprezentaci, tak je to rozhodně potřeba, protože amatérky nebo poloprofesionálky nad profesionálkama fakt vyhrávat nebudou.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Losinho

normálně trojka základ, 500 bonus za výhru a nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

proč jsi takový retard?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako v cem ty curacku?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obecně ve všem, ale především, proč si tak hloupej? ty si jako myslíš, že v jakémkoli jiném sporte (který se zprofesionalizoval asitak před rokem) by ty ženy neprohraly s 15 letyma klukama? Nebo ještě líp, ty si myslis, že ženy by neměly v žádném sporte mít možnost být profesionály, protože nedosahují úrovně muzu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam, nechci. Ne.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,kdyby si zkusilipodobný zápas třeba v košíkové,tak by to taky nebylo žádné překvapení,žeby dospělé ženy prohrály s muži do 15 let

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pablos

No já nemyslel přímo český ženský fotbal, tady právě jsme staromódní. Tady je nikdo nikam neprotlačuje. Ale ten trend takový od UEFY začíná být a bude sílit a sílit (vidí v tom ještě nevytěžený peníze). Já ale vím samozřejmě jak ty to máš s ženským fotbalem, tudíž já jsem moc protipól... mně to k nim prostě nesedí tenhle sport, stejně jako hokej... a nikdy nepochopím asi, proč by je šiřší veřejnost neměla opomíjet.

Reagovat
Pablos

*od FIFY

Reagovat
monty25

Tak to je asi věc názoru. Podle mě k holkám fotbal sedí víc než řada jiných sportů a nemyslím jenom kolektivní... Co se týká ženskýho hokeje, tak na finále OH nebo MS se podívám, ale jinak taky ne.

Reagovat
Pablos

No ten hokej míň než fotbal to jo. A jako vyloženě mě to neirituje, na nějáký úryvky zápasů z MS jsem se koukl, ale přesto mám takový názor jaký jsem tu prezentoval, nepřesvědčilo mě to a to jsem vlastně koukal dá se říct na tu nejvyšší kvalitu toho fotbalu. Nejvíc mě asi udivovaly brankářky, to bych nečekal, že tam je takovej propastnej rozdíl. Jinak co mám tedy z ženských sportů raději je samozřejmě tenis, atletika, basketbal, všechny zimní sporty, volejbal, házená... Já jen, aby to nevyznělo, že nějak ženský sport neuznávám, to právě tak vůbec není.

Reagovat
Mimalu

jenom podotknu, že ve všech těch sportech (možná až na tenis, tam nevím) by ty holky prohrály stejně tak, spíš ještě výrazněji....

Reagovat
Gazdo

No ten tenis si je myslim strasne vyrazny dokonca este vyraznejsi ako atletika

Reagovat
Gazdo

Az na ten tenis

Reagovat
honza.kvapill

To je blbost. Protlacovani by bylo, kdyby nekdo chtel, at zeny hrajou spolu s muzi fotbal. A to se nedeje. To by se mohl zrusit kazdy gebsky sport, protoze "chlapi jsou rychlejsi vetsi a silnejsi" a co se dontoho jako serou. Ale uplne chapu, ze ksyz se nekdo crly zivot venuje profesionalne sportu, a je v nem dobry na sve urovni (cili v kontextu zenskeho fotbalu), chce k tomu i smlouvi. Proc by ne. A pokud zena chce hrat fotbal a bavi ji to, muze ji byt nazor nejakeho chlapa totalne u zadku.

Reagovat
honza.kvapill

Ne gebsky, zensky, jak rano na hajzlu

Reagovat
Pablos

No potlačování je pro mě i debilní zmínka FIFA při vyhlašování cen, že MS v ženským fotbale byla událost roku, né třeba finále LM. Už tohle je protlačování plus to, že sama FIFA vydává prohlášení jak zisky z MS mužů půjdou ve velkém na ženský fotbal. Tohle mě sere né, že si holky kopou z míčem

Reagovat
Pablos

*protlačování a s míčem...

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje se i MS dětských domovů

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik vlastně mohou brát ty nejlépe placené fotbalistky u nás? Asi budou profesionálky všechny ve Spartě a Slavii, ne? Četl jsem, že i ve Slovácku pár holek dostalo profesionální smlouvu, včetně ve fotbalovém prostředí obecně celkem známé (a velmi hezké) Kristýny Janů.

Reagovat
monty25

Je to Kristýna Janků. V pražských S už mají smlouvy asi všechny, ale částky neznám. Nejvíc tady měly cizinky, ale když nepočítám Slovenky, tak ve Slavii zůstala akorát Mia Persson ze Švédska a ve Spartě už není žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za opravu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by bylo udělat smíšenou fotbalovou ligu,1poločas by hrály proti sobě mužské týmy a 2.ženské

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nejlepší by bylo, kdyby ženský hrály fotbal jen 10 minut o pauze ligovýho jako občas minižáci, pro pobavení těch, co nejdou na klobásu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi vůl,proč tak všichni strašně nenávidíte ženskou kopanou?Nenávidite stejně i jiné ženské sporty a chcete je zakázat jen kvůli tomu,že mají slabší výkony než muži?

Reagovat
ratusek

No promiň, ale aby repre prohrála s puberťákama, to prostě trapas je. at se pak nediví, že je ženský fotbal pro většinu lidí k smíchu. A jak píše Pablos,to umělý protěžování lidi akorár nasere

Reagovat
ratusek

přesně, s muži se měřit nemohou, ale chtějí mít ve všech sportech stejné platové podmínky.

Reagovat
monty25

Která česká fotbalistka si nárokuje stejné platové podmínky, jako mají muži?

Reagovat
ratusek

Nemluvím o české fotbalistce, ale celkově o ženském sportu.

Reagovat
monty25

Já tady ale od začátku píšu o českém ženském fotbale, protože se tahle diskuse spustila bulvárním článkem o přípravném zápase české ženské repre.

Reagovat
Kiwi-21

Souhlasím

Ok jak budou ženy sledovanější jak muži tak ať mají stejně a nebo více

Ale pokud mají muži minimálně 10 krát větší sledovanost (kromě USA) tak je to naprostá kravina

Vsadím se že kdyby tu většina z nás měla vyjmenovat top 3 nejlepší a nebo nejznámější hráče na světě v ženském fotbale skoro nikdo vědět nebude, zatímco v tom mužském i ženy budou znát více CR7, Messiho, Neymara + chlapy budou znát desítky dalších i když to nesledují

Pak ty ženy nemůžou chtít stejné peníze jak muži

Reagovat
smazaný uživatel

není to sice pravda a ani by být nemohla, ale stejně to napíšu

Reagovat
ratusek

Jasný' takže ženský nebrečí, že chtějí stejný platy jako chlapi. Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Ne no, chtěli to max tak Američanky v repre, kde to ale vycházelo z toho, že svazu vydělávaly víc ne muži..

Reagovat
Mimalu

Toto platí prakticky pro jakýkoliv sport. Zkus si třeba pro zajímavost najít v atletice (kde se to úplně jednoduše dá srovnat) světové rekordy u15 vs dospělé atletky. Prostě ta fyzická dominance mužů (v tomto případě tedy i kluků) se těžko kompenzuje jen nějakou "technickou kvalitou".

Reagovat
Pablos

Tak atletika je snad rozdíl. Jediné co můžeš vytáhnout je ten basket, ale ten si tu prestiž určitou vybojoval sám, takže za mě ok. Ostatní sporty, jako např. házená, rugby, pozemní hokej,lední hokej, volejbal atd. o nich taky není slyšet a nebudou mít asi profesionální smlouvy.

Reagovat
Mimalu

Tak ta atletika byl příklad toho, že už patnáctiletí kluci fyzicky dominují nad ženami, takže není žádné překvapení, že už v tomto věku budou schopni hrát ve spoustě sportech minimálně vyrovnaně s dospělými ženami, akorát si to spousta lidí neuvědomuje.

Je to samozřejmě téma na velkou debatu, zda-li si ty peníze zaslouží nebo ne. Jako daňový poplatník v tom vidím poměrně levnou formu investice, která má v delším horizontu potenciál obrovské návratnosti.

Reagovat
Pablos

Ale o to jde právě, že v tom fotbale bude nějakej 14,15 letý kluk na podobné fyz. úrovni... takže by měl asi být větší rozdíl v té fotbalovosti, taktice, myšlení... svým způsobem bych si představoval, že by je skoro neměli pustit k míči svojí vyzrálostí... To nebyl ani nějakéj výběr repre kluků, ale Teplický U15... Ale to je jedno, možná si to představuji moc jednoduše o to ani nejde. Spíš jestli se nebude víc mluvit o nějakým přípravným kempu mládeže, než MS ženského fotbalu, tak s tím budu mít vždy problém ::biggrin:

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Tak na toto by ti asi lépe odpověděl někdo jiný než já, jenom tak zpovzdálí jak jsem to zaznamenal: u nás je ženský fotbal pořád blíží spíše amatérské úrovni než profesionálnímu sportu, jsou tu sice asi dva kluby co jsou dál, ale zbytek ligy to má pořád jako volnočasovou aktivitu. Nepustit někoho k míči, když je rychlejší a silnější není zas tak jednoduché na provedení, zvlášť pokud nastoupíš proti sehranému týmu (čti předpokládám že kluci spolu trénují několikrát každý týden) a ty sám se svými kolegy potkáš tak párkrát za rok (netuším jak často bývají srazy ženské reprezentace, ale nepředpokládám, že by to mělo být častěji než třeba u mužů)....

Reagovat
Pablos

Hele do toho se moc pouštět taky asi nechci, píšu že si to možná představuji moc jednodušše, ale zase bych nepodceňoval ty ženy tak, že jsou fyzicky nějak slabý, pravidelně taky posilují, běhají... hodně jich má i klučičí muskulaturu, ony v souboji asi určitě neodlítnou, navíc kolik kluků v 15letech je už vyzrálejší, vzpomeň si sám, když si byl třeba v 9. třídě základky. Nevím no, příjde mi to jako ostuda prostě.

Reagovat
Mimalu

Kolik kluků je v 15 vyzrálejší? Tak třeba výškově v tomto věku kluci převyšují dospělé ženy v průměru o 6-8 cm. Tvorba svalové hmoty a jeho typ jde taky ku prospěchu kluků. Ty holky nebudou odlítávat ze soubojů, ale v průměru budou menší, o něco slabší a pravděpodobně pomalejší což je pro ně logicky handicap. A tímto z mojí strany tuto diskuzi končím, já o tom nikoho přesvědčovat nepotřebuju a ani mě to nebaví.

Reagovat
Pablos

No já nechtěl nic vyvracet. Ani se dohadovat. Zajímal mě jiný názor jen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jde taky o to,že ty naše fotbalistky bývají strašně nízké,všechny,co jsou trochu vyšší,tak raději hrají košíkovou nebo odbíjenou a proto ty kopanářsky u nás nikdy nebudou mít žádnou světovou úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě je to daleko menší překvapení ,než když Přepeře porazí Liberec

Reagovat
Allianz_Arena

Já mám za to, že ženský volejbal má právě velkou prestiž ne? A také se v něm točí dost peněz.

Reagovat
Pablos

Jo to máš pravdu, to jsem napsal blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako skoro ve všem v tomto vlaknu

Reagovat
Pablos

Já jim to, ale neberu, ať si hrajou. Jen, ať jim nikdo nepomáhá v nějaké umělé prestiži, ať to dokážou pozvednout ony.

Reagovat
smazaný uživatel

proboha nikomu nejde o budovani nejake prestize, ale o to vtahnout segment zen, ktere vetsinove fotbal absolutne nezajima, do toho kolotoce, at uz kvuli podpore sportu obecne (stat - zdravejsi lidi), nebo vic prachum (uefa - vic fanousku, vic prachu)

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Takže UEFA úplně zkorumpovana zkostnatela organizace, kde jsou lidi, kterým jde jen o prachy, to dělá z nějakého altruismu k ženám

Reagovat
Pablos

Dělá to pro prachy, protože je to nevytěžený... už takhle se ve fotbale točí nesmyslně moc peněz, tak uděláme nejlépe, když ještě rozpumpujeme (uměle!) nesmyslně ženský fotbal.. Jo vždyť jo, super

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf ano z jejich pohledu (UEFA) je to určitě dobře a zpohledu ženského fotbalu samozřejmě taky, co víc muze zvýšit kvalitu než profesionalizace? Nic.

A z pohledu toho, že fotbal je pro dívky více přátelský než dříve je to snad taky dobře ne? Jak jinak jako chceš nabrat základnu než tím, že ukážeš, že je to cool a normální hrát fotbal i pro ženy?

Reagovat
Pablos

Já ale nekoukám z pohledu UEFA a z pohledu ženského fotbalu. Co to je za názor, že se musím ztotožnit s něčím, kvůli tomu, že pro ně je to dobré. Jako ve finále mě to je fuk, ať si dělají co chtěj a taky si budou dělat co chtějí... Mé sympatie, díky právě co dělá FIFA mít nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Smejes se tady úrovni a když se dělají kroky proto, aby se ta kvalita zvýšila, tak je to taky špatně. Mluvíš tu o lobby, když vůbec, ale absolutně vubec nevíš, co se tam deje. Nerozumíš lidskému tělu, nerozumíš ženským sportům, nerozumíš ničemu, ale hlavně, že je ti všechno jakože fuk ať si hrajou. Ale teda rozvoj ne, ten už ti fuk není protože je to umělé. Když se dávají prachy na nějaké chlapecké akademie, tak to už umělé neni? Ty prachy vytvořili ti dorostenci?

Reagovat
Pablos

Ale je to můj názor. Ať jde celá vypíčená FIFA do hajzlu s nějakým ženským fotbalem. A co jako? Nepředvedli nic čím by si to zasloužily, ať to dělají v tichosti, dělají to nahlas, jejich chyba, že to tak vykřikují, že třeba MS žen je největší fotbalovou událostí toho roku kdy se hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se tu aspoň falešne neobhajuj, že je ti to jedno, když máš evidentně s ženským fotbalem problém

Reagovat
Pablos

No je mi jedno ženský fotbal, sere mě FIFA s tím jak je prezentují a jak okatě to potřebují pro své zisky.

Reagovat
stas87

Uvedomuješ si ako debilne argumentuješ? Dochádza ti to? Splietas tu nezmyslov o tom, že sa vyťaží ďalšie peniaze z ms žien. A robis to v štýle toho, že FIFA je majetna ako africká konfederácia a tak chudacikom chalanom berieme aj to minimum peniazi čo majú. Prečo by sa nemal podporovať žensky futbal keďže to pritiahne ženy či dievčence k pohybu, potom aj ich deti ku športu získajú vzťah. A máš zdravšiu populáciu, nevynaložiš toľko peniazi na prevenciu chorôb. Keď to prevedieme do konkrétneho príkladu, tak daj Sparte či Slavii rozpočet ako ma Varnsdorf a žiadaj po nich kvalifikáciu do Európy. Tak asi tak to je s podporou ženského futbalu. Môžeš mi teda napísať ako si majú svoj futbal dvihnúť?

Reagovat
Pablos

A jako fotbal je jedinej sport kde se dává holkám možnost sportu?

Reagovat
stas87

Kritizuješ ty niekoho iného ako FIFU v tomto vlákne? Ako inak chceš na seba pritiahnuť pozornosť bez poriadnej propagácie? Presne to FIFA robí a jedine cez nich sa zo môže zlepšiť.

Reagovat
Pablos

Ale mě ta umělá propagace vadí a tak mě to provokuje k takovým vyjádřením. Já nepotřebuju nějaký sympatie či pochopení a nebo, že bych prozřel a začal na to koukat jinak. To nečekejte v tomhle případě ode mě, mám na to prostě už averzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to jako vůbec je "umělá propagace"? každá propagace, čehokoli, je už že své podstaty umělá.

Reagovat
Pablos

A smál jsem se tomu, že mi řekneš, že nejde o budování umělé prestiže, protože jde o peníze. No právě proto snad, se tý prestiži pomáhá, kde není prestiž nikdo investovat nebude.

Reagovat
Pablos

Jinak abych to rozvedl. Ten sport si samozřejmě ty ženy musí přitáhnout sám, uměle to nikdy fungovat nebude... A to právě je ta umělá prestiž, tady nikomu nejde o to, že to pozvedne zisky fotbalu ba mládež např. ale proto, aby ty peníze právě mohly být více ukrajovány ženskou odnoží toho sportu, je to prostě lobby.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom umělého?Kdo ženskou kopanou nenávidí,toho žádná reklama nedonutí,aby se na to díval

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,však např. u nás je víc registrovaných žen v odbíjené než mužů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nasrat to může akorát sexistické prasátečko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

proč stojí Švenger na špičkách?

Reagovat
monty25

Kapitán musí být pořádně vidět.

Reagovat
pingla

já ho tak strašně nemám rád

Reagovat
smazaný uživatel

Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Fans Jablonce, jak se vám líbil výkon Roberta?

Reagovat
PavlíčeQ

Během první půle jsem se spíš věnoval snídani, ale za mě prakticky nebyl vidět. Až po nějaký půlhodině jsem si uvědomil, že vůbec hraje. Považanec nebo Kratochvíl, kteří jsou Hrubýmu konkurencí, tak mi přišli výraznější.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to mít těžké, no...Díky za info

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě vám tam chybí Pardubice - Jihlava 1:0

Reagovat
Greny

OT : něco si zde odlozim až zas Mádl bude brečet o rozhodčích

https://mobile.twitter.com/LudekMadl/status/1289634170155589632

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tohleto Arsenal vs Spurs, co na twitteru pánové Mádl, Hošek a Šídlo předváděj, je tak neuvěřitelně otravný

Reagovat
smazaný uživatel

Jj mlcet o chybách rozhodčích je ta nejlepší cesta

Reagovat
stas87

Pekne Zlín. To sa dneškom vystrielali tak do októbra.

Reagovat
Pablos

Ani ne, podzim budou góly dávat... je tam Páník, takže si to schovají na celý jaro

Reagovat
stas87

Asi áno, oni hrajú picu na jar. Že ten klub nespadne, vždy sa nájde ešte niekto o kus slabší. To Slovácko to začalo robiť oveľa viac zaujímavejšie, mat finančne silnejšieho majiteľa, tak sú každý rok v tej skupine do desiateho miesta a atakovali by aj šestku.

Reagovat
Pablos

Zlín vůbec nebyl na žádné spadnutí.. spíš to tam trošku neunesli paradoxně s těma penězma z EL a začali si to tam tak trošku rozvrtávat.

Reagovat
Pablos

OT: koukal jsem tady na EF na statistiky Baroše a jako ty stats za repre co tam jsou, to je celkem dobrá ostuda a diletanství. Že to tu radši nezrušíte ty statistiky, vždyť je to výsměch.

Reagovat
Kepy_FCB

Kozel v přípravě opět zahradníkem

Reagovat
ratusek

tvl bude trvat tak ještě jeden nebo dvě přestupové období, aby si to mužstvo sestavil podle sebe. takže tuto sezonu nic neočekávám. od té další už rozhodně ano.

Reagovat
lichna.

Jako nezlob se na mě, ale takhle to můžeme neustále posouvat o další a další období a nakonec se ničeho nedočkáme.

Neříkám, že bychom teď měli jít rovnou na titul, ale nějaké jasné herní schéma a zlepšené výkony očekávám už teď na podzim...

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, že bych ještě před měsícem souhlasil spíš s ratuskem, ale pokud klub oslovuje hráče jako Lingr, Růsek nebo Houska, tak je jasné, že chce získat poháry již v nadcházející sezóně...Uvidíme jaké posily se podaří, ale ambice Baník evidentně má i pro tuto sezónu a tak je třeba mít je taky. Přes podzim by bylo dobré, aby se zlepšila herní stránka a klub byl max. do 6 bodů od 4. místa, zůstal v poháru a na jaře by to už měla být jasná jízda za pohárovými příčkami.

Reagovat
Zephyr

Hráči jako Lingr, Růsek nebo Houska jsou pro tebe jasným signálem pohárových ambicí? Jsou to sice na české poměry asi obstojní fotbalisté, ale nikdo z nich není kdovíjak prověřený na nějaké vrcholové úrovni. Pochopitelně se můžou zlepšit, ale prostě mi přijdou jako takové ok posily pro Baník. Ale je fakt, že nikdo z nich asi není úplné šlápnutí vedle

Reagovat
smazaný uživatel

A koho by měl Baník jako koupit dle tebe? Baník až na Frydrycha v následujících dvou letech nemůže přivést hráče 28+, 30+, ten kádr je starý a myslím, že Růsek a Lingr jsou velmi talentovaní hráči, kteří mají potenciál se i přes Baník prodat do top týmů v Polsku, do dobrých klubů Belgie a Holandska a pak třeba i dál.

Reagovat
Pablos

Naštěstí to ty hráči takhle většinou nastavený nemají, aby měli ambice se přes Baník dostávat do Polska. Samozřejmě většina co si věří a ví o sobě, že něco umí, chce hlavně do top 3 u nás a pak ven.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, jak ven a jaký je rozdíl mezi Plzní a třeba Lechem Poznaň? Navíc když kluby třeba z bundesligy skautují polskou ligu mnohem více než tu českou...

Reagovat
Pablos

A četl si někdy nějaké rozhovory s mladými nadějnými? Např. třeba s tím Růskem? Sám říkal, že by rád asi jako každý do pražských S a odtud ven jednou, ale že na to nemyslí, že hraje za Brno a je tu spokojenej a bla bla bla. Do Baníku a podobných týmů se chodí, když ten zájem z těch top3 není. Nějak mi tomu ani nenahrává historie, že by někdo talentovaný mladý volil kariéru přes Baník do Polska. Celkově by mě zajímalo kolik lepších hráčů (navzdory věku) do toho Polska přestoupilo?

Reagovat
smazaný uživatel

Však uvidíš, všechno bude a ty a tobě podobní budete šokováni ze skvělé budoucnosti Baníku.

Reagovat
Kiwi-21

Vesměs i souhlasím ale hráče v mladém věku co má touhu něco dokázat a nebo se i dostat do reprezentace na přestup do Polska 100% nenalakáš, Holandsko Belgie ok ale ne Polsko

Reagovat
smazaný uživatel

Což je mi trochu líto...Jasně jejich liga v evropských koeficientech zaostává, ale individuality umí vychovávat pro lepší ligy ještě daleko lépe než česká. Teď to třeba neplatí u Slavie, ale jestli to bude dlouhodobý jev, tak to úplně nevím, i když bych byl za to i rád, kdyby se aspoň jednou za rok dostal do top ligy jeden hráč z české ligy dlouhodobě. Navíc zázemí mají prostě na úplně jiné úrovni. Uvidíme jak to bude. Jak jsem psal, věřím, že budoucnost Baníku bude dobrá a některé šokuje.

Reagovat
Kiwi-21

Ja věřím že ta budoucnost bude dobrá asi ne tolik jak si přeješ ale špatná určitě nebude,jsem zvědavý pod kým taková bude protože nevěřím vůbec tomu že to bude pod Kozlem

Reagovat
Kepy_FCB

přesně, naprosto!

Reagovat
smazaný uživatel

A já tomu třeba naprosto věřím. Tím bych debatu ukončil.

Reagovat
Kiwi-21

Jj uvidíme je to věc názoru a já plši také přeji ať je v ČR další silný tým a dle mého Baník má opravdu potenciál jim být a uvidíme kdy a pod kým bude

Reagovat
Pablos

Já nic proti Baníku nemám ale. Nevím proč bych měl být šokován. Jestli budete hrát hezký fotbal, tak Vám budu i přát. Jestli budete hrát to co zatím hrajete, tak pro mě budete nezajímavý tým, ale nebude to, že bych Vás odepsal, že to tak bude furt. Mluvil jsem jen o tom Polsku a o tom jsem myslel, že spolu diskutujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem Kiwimu k tomu Polsku, nebudu to psát zase, jinak myslím, že pro to, aby hráli hezčí fotbal se snaží dělat dost. Samozřejmě uvidíme, jak to vyjde a jak to taky bude vypadat.

Reagovat
Losinho

Třeba v evropských pohárech jsou ty rozdíly markantní.

Reagovat
Zephyr

Spíš to myslím tak, že Baník bohužel nemá finance na lepší hráče, takže si nemůže dovolit nalákat třeba navrátilce Čelůstku nebo Vydru. Pochopitelně je to pro Baník nereálné, ale byli by to prověření borci, kteří by hned mohli táhnout za úspěchem a poháry, takže tak nějak bych si představoval nějaký jasný signál o ambicích. Lingr, Růsek nebo Houska jsou v pohodě, ale netvrdil bych o nich, že by tým táhli hned v nadcházející sezóně. Ale jestli zůstanou a zlepší se, tak třeba za dva, tři roky na to můžou mít. Ale rozhodně to nejsou špatní hráči. Na úroveň a možnosti Baníku jsou všichni tři v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsou nesmysly a neměla by na to i Plzeň...Není to jen o papírové kvalitě, ale předpokladech, motivaci se zlepšovat, i ten Houska by měl motivaci jako sviňa, když po 20 letech změní prostředí a třeba by ho nějaká "mimozemská" sezóna mohla vystřelit ihned do top 3 v Polsku, dobrých klubů v Holandsku a jestli chcete, tak i třeba do Plzně. V Olomouci chřadne a kdo ví, jestli by ho vzal někdo z Polska po konci smlouvy příští léto. Cesta Baníku musí být v mladých, motivovaných hráčích a dobrém stylu. Je třeba Bergamo na individuality/finance top v Itálii? Ne, tohle je takový můj cíl, aby byl Baník něco podobného v Česku. Možná ambiciózní, ale co už

Reagovat
Zephyr

Bylo by to super, kdyby to vyšlo Rád bych Baník viděl jako černého koně příštích sezón. Jsou to dobré ambice, klub jako Baník by je měl mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať je má i víc klubů, já jsem primárně v Česku fanouškem Baníku a vždycky budu, ale přeju i naší lize a v mých očích česká liga pro zkvalitnění potřebuje víc ambiciózních mužstev. Ta aktuální situace kdy máš top 3 a další 3, co víceméně jsou závislí hlavně na tom koho pošlou top 3 na hostování se mi úplně nelíbí. Nebrečím, ani se Liberci, Jablonci a Boleslavi nedivím, tam to tak má fungovat, spíš je to ostuda těch větších klubů s mnohem většími možnostmi už třeba v tom, že jsou ve svém regionu jasné jedničky, takže mimo Baníku i Brno, Olomouc...

Reagovat
Zephyr

Souhlas, nicméně takhle načrtnuté je to pochopitelně zatím jen krásná představa. A jsem si jistý, že každý tebou zmíněný tým má podobné ambice. Jejich managementy ale pak kouknou do rozpočtu a spočítají si, že nějaká hostovačka jim prostě ušetří pořádný balík. Ale pochopitelně vesměs souhlasím s tím, co jsi napsal. Akorát když nejsou finance, tak pro případný úspěch je třeba o to víc makat a přemýšlet o každé koruně a občas zvolit dočasný kompromis, takže celkový stav ligy beru jako realitu, která tu ještě pár let určitě bude. Ale to už jsou zas širší témata no...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, já jsem takový "anti status quo", takže nikdy úplně spokojený s top 3 v Česku nebudu, ale to je jen můj názor a problém. Je třeba makat, nebrečet a kouknout se na finance u klubů na Slovensku mimo Slovan a jak některým v čele s Trenčínem vychází skauting...

Reagovat
stas87

Tak to si asi zaspal dobu, Trenčínu posledné dva roky vyšlo minimum hráčov. Museli obmedziť kvalitu u hráčov čo prišli kvôli stavbe štadióna. Ak sa to dokončí, budú zasa chodiť lepší hráči a klub bude na špici.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, takže Bukari je špatný hráč a někdy měl Trenčín třeba rozpočet 10+ mega euro? Říkám, pokud to šlo v Trenčíně, je jedno, jestli teď nebo v roce 2016, tak proč by to nemohlo jít i u nás. Change my mind, chtělo by se říci, ale to se nepodaří. Jak jsem psal, ať makají, nefňukají a cesta se vždy najde.

Reagovat
stas87

Fajn, jeden hráč. Jeden čas bolo v základe takých hráčov ako Bukari až päť, on je sám. Beka hra Julien, čo je veľký tragéd, máš tam Ligeona..kvalita Slovákov v obrane bola roky čisto priemerná, neskôr aj podpriemerná. Bukari dal loni jeden gol, teraz desať..takisto kvaliřta trénerov ide tiež dole. Ale s tým sa rátalo, priorita bola mat štadión a to sa už podarí snáď.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, chápu, ale ptám se teď na finance, rozpočet klubu v té době, kdy jste měli těch hráčů jako Bukari až 5, jestli byl 10+ mega eur nebo dejme tomu 3-6 mega euro, jak si myslím. Tedy v intencích mnou zmíněných Baníku, Brna a Sigmy. Není reálné, aby někoho z těchto klubů koupil nějaký šejk nebo Čína a najednou měli rozpočet 20+ mega eur nebo dokonce až 40, jako Slavia se Spartou, to je prostě realita, ale třeba jako vy v nedávné minulosti jste dokázali, že za ne moc peněz se dají vyskautovat hráči, kteří mají velký potenciál a kvalitu. To je pro mně třeba jasný důkaz toho, že nejen penězi, ale šikovností a pracovitostí těch správných lidí okolo klubu můžeš dosáhnout velkých věcí a pak postupně nabalovat sponzory a z toho klubu můžeš udělat něco jako Plzeň, ta taky začala prakticky od píky, pomohli jim sparťani, ale i šikovnost a pracovitost těch lidí. Hlavně nebrečet, že něco nejde.

Reagovat
stas87

To je ťažké povedať, koľko bol ozajstný rozpočet. V tom čase mal okolo 8-9 mega Slovan, Žilina cca šesť a potom bol Trenčín s Trnavou a dvíhať sa to začalo u DAC. Môj odhad je cca 3,5-4 milióny. Problém je, že vtedy ti hráči chodili do klubu cez agentúry a tam už je ťažké, koľko za nich klub platil, koľko mali výplatu a kto mal aké právo rozhodovat kam hráč pôjde, keďže 100 % práv Trenčín nemal. Potom do toho zasiahla FIFA so zákazom tretích strán. Teraz by ale ti legionári mali patriť klubu a klub rozhodne o tom, kam a za koľko pôjdu. Znova píšem, toto všetko je len môj osobný odhad, niekto môže prist s inou čiastkou ako ja.

Reagovat
Kiwi-21

Dle mého kdyby přišly všichni 3 tak to jednoznačně ambice ukazuje i kdyby získaly jen 2 z nich,teď je spíš otázka kdo mimo top 3 by ty hráče chtěl ?

Možná většina ale všechny najednou?

To už musí být klub hodně ambiciózní, protože opravdu mimo top 3 by si to nemohl dovolit

Reagovat
Zephyr

Jasně, lanaří hřáče, na které reálně mají. A jsou to i dobré volby, ale asi jsem jen zdrženlivý v tom, abych je považoval za ztělesnění pohárových ambicí hned pro nadcházející sezónu.

Reagovat
lichna.

Mi nejde ani tak o ambice klubu a o hráče. Spíše mi jde o způsob hry týmu. A pokud teď na podzim budeme hrát stejně jako na jaře, něco asi nebude úplně v pořádku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele