Historie evropských pohárů - 1994/1995 - Švédská trojka

15.04.2020, 15:36
Profily, historie
Ani druhá sezóna samostatných českých klubů v evropských pohárech nepřinesla větší úspěch. Stejně jako o rok dříve i tentokrát usilovala Sparta o Ligu mistrů, Slavia hrála Pohár UEFA a v Poháru vítězů pohárů vystřídala Viktoria Žižkov Brno. Žádný z pražských klubů však velkou díru do světa v sezóně 1994/1995 neudělal.

Sparta, Slavia ani Viktoria Žižkov nepřešly první kolo. Úspěšné byly pouze dva duely v předkolech. Hned třikrát se čeští zástupci vydali do osudného Švédska, kde obě pražská S svou evropskou pouť zakončila. Přes švédského soupeře přešla pouze Viktorka. Zbylí dva soupeři byli z Britských ostrovů. Vedle irského Cork City to byla slavná londýnská Chelsea, jejíž souboj s Viktorkou byl tím nejvíce zapamatování hodným momentem této sezóny. Více než vystoupení českých týmů zaujalo Evropu vítězné tažení legendární generace Ajaxu, která v rozuzlení Ligy mistrů ve Vídni pokořila i AC Milán. Italské kluby i přesto opět ovládly bodově celý ročník. Parma se po dvou finálových představeních v PVP tentokrát předvedla v Poháru UEFA, kde ve finále zdolala Juventus. PVP vyhrál Real Zaragoza, když porazil obhájce Arsenal.

Celkem se v sezóně 1994/1995 tři české kluby v rámci tří pohárů utkaly s pěti soupeři ze tří evropských ligových soutěží. Připsaly si poměrně dobrou bilanci 4-4-2 a celkový zisk 4.000 a například taková Slavia se s poháry loučila bez jediné prohry. I přesto však z pěti vyřazovacích duelů byly pro české kluby úspěšné jen dva. V rámci 47 ligových soutěží to přineslo 19 místo.



Formát

Evropská pohárová společnost se rozrostla o Makedonii, Arménii a Ázerbájdžán už na 47 členů. Potřetí v řadě se pohárů kvůli válečným restrikcím neúčastnila Jugoslávie. Největších změn doznala Liga mistrů, která svou skupinovou fázi roztáhla z 8 na 16 týmů, po které nově následovalo vyřazovací play-off s odvetami.

Ovšem do reformované Ligy mistrů šlo jen 24 klubů, tedy poprvé zdaleka ne všichni mistři svých soutěží - celkem 22 mistrů hrálo pouze Pohár UEFA. Toto nešťastné dělení poté pokračovalo ještě v dalších dvou sezónách. Sparta měla štěstí, že se pro tentokrát rozhodovalo dle žebříčku klubů, podle kterého mezi 24 vyvolených patřila, a nikoliv podle žebříčku národních koeficientů, kde bylo Česko po zpackané předchozí sezóně až 41. Pohár UEFA tak kvůli oněm smutným mistrům a dalším komplikovaným přesunům kvůli geopolitickým změnám nabobtnal z tradičních 64 na celkem 91 klubů, proto nově přibylo i předkolo. PVP pokračoval beze změn.



České kluby

Spartě v upraveném formátu LM stačilo k postupu do skupinové fáze přejít přes jediného soupeře. Z kvalifikačního kola postupovalo celkem osm klubů, na které ve skupinách čekali mistři nejlepších osmi soutěží Evropy - poprvé tak měly nejlepší týmy garantováno více než jedno dvojutkání. Naopak osmička týmů, která vypadla v předkole měla po Evropě. A byla mezi nimi i Sparta, která nepřešla přes IFK Göteborg. Nejlepší švédský klub první poloviny devadesátých let se v LM blýskl už před dvěma lety, když v semifinálové skupině skončil druhý za suverénním AC Milán, tedy podobně jako Sparta ještě o rok dříve. Skupinu Ligy mistrů si v této době zahrál čtyřikrát během šesti sezón. Byla u toho taková jména jako brankář Thomas Ravelli či středopolaři Magnus Erlingmark, Stefan Rehn a Jesper Blomqvist (ano, ten, kterého ve známém finále LM v roce 1999 střídal Teddy Sheringham). Všichni nastoupili také proti Spartě.

První duel domácí zvládli. Nabitá sparťanská sestava devadesátých let s Koubou, Novotným, Němcem, Mistrem, Frýdkem, Nedvědem či Sieglem gól nedostala, naopak těsně před koncem rozveselil necelých 10 tisíc diváků na Střelnici životní trefou Václav Budka. Na Střelnici? Ano, Letná se za vlády Petra Macha rekonstruovala a Sparta dala Jablonci přednost dokonce i před Strahovem. Ani vítězství z jabloneckého exilu však nakonec nestačilo. V Göteborgu zmínění Blomqvist a Rehn překlopili postupové skóre na švédskou stranu. Göteborg poté ovládl skupinu, kde hrál také s FC Barcelonou či Manchesterem United. Padl až ve čtvrtfinále po dvou remízách s Bayernem Mnichov.


Utkání v Jablonci

Slavia se ukázala v Evropě, konkrétně v Poháru UEFA, potřetí v řadě a také tentokrát nepřešla přes první kolo. Připsala si však alespoň úspěch v předkole znamenající teprve druhý postup v rámci evropských pohárů ve své historii. V duelu s irským outsiderem Cork City Slavia dvakrát zvítězila. Na venkovním hřišti v Evropě bodovala vůbec poprvé. V prvním kole poté narazila na AIK Stockholm, který o rok dříve padl v prvním kole LM se Spartou. A co celek kolem Johana Mjällbyho či Magnuse Hedmana nezvládl loni proti Spartě, zvládl nyní proti Slavii. Přitom ani jedno utkání nevyhrál. Ve Švédsku se hrálo bez branek, v Edenu zápas skončil také remízou. Bohužel pro Slavii padly čtyři góly, ten poslední Sundgrenův až v 83. minutě, a Slavia se tak s Evropou loučila bez porážky kvůli pravidlu o počtu branek na venkovním hřišti. Tento další pohárový neúspěch silné generace však bude příští rok zapomenut.


Slavia v Corku

Jediným českým a vlastně i pražským týmem, který dokázal v létě roku 1994 postoupit přes švédského soka byla Viktoria Žižkov, vítěz domácího poháru z předchozí sezóny. V předkole PVP přešla přes IFK Norrköping. Doma, na svém stadionu na Žižkově Viktorka Norrköping válcovala, i kvůli neproměněné penaltě Majoroše však zvítězila jen 1:0. Trefil se dvaadvacetiletý Karel Poborský, který na cestě z Dynama do světa strávil tuto jednu povedenou sezónu na Žižkově a tu další na Slavii (mimochodem ještě vydařenější). V odvetě se ve druhém poločase strhla přestřelka, která znamenala postup Viktorie. Na remíze 3:3 se gólově podíleli Kordule, Trval a Vrabec. Vedle jmenovaných hráli tehdy na Žižkově také třeba Petr Gabriel, Michal Bílek či Michal Petrouš. V bráně se mihl mladík Daniel Zítka. Taková byla Viktorka za dob panování kontroverzního podnikatele Vratislava Čekana. O pár let později se v Evropě tento pražský klub objeví znovu, pro změnu v éře kontroverzního manažera Ivana Horníka.

První kolo PVP bylo pro Viktorii Žižkov svátkem, síly totiž změřila s Chelsea FC. Samozřejmě ještě tou předabramovičovskou, dokonce i tou předzolovskou, přesto však šlo o rezonující jméno anglického fotbalu v kádru například s Denisem Wisem. První zápas na rekonstruovaném Stamford Bridge začal pro český tým hororově - už v páté minutě vedla Chelsea 2:0. O přestávce však Viktorka držela naopak pohádkový výsledek 2:2, když se dvakrát trefil Jozef Majoroš - vyrovnávací trefa byla výstavní. V druhém poločase však i kvůli chybě mladého Zítky domácí uhráli pro sebe klidnější výsledek a v odvetě v Jablonci jim k postupu stačila i bezbranková remíza. Opět ten Jablonec. Stadion Viktorky totiž nevyhovoval předpisům UEFA.


Viktoria Žižkov na Stamford Bridge

I přes slušnou bilanci byl český zisk do národního koeficientu za sezónu 1994/1995 poměrně nízký. A protože šlo teprve o druhou českou sezónu a v pětiletém součtu svítily tři nuly a dva nízké zisky, bylo Česko v žebříčku až na 32. místě. Například i za Slovenskem, které obě své úvodní sezóny zvládlo lépe. Fatální vliv to mělo v další sezóně Ligy mistrů, kam šli jen mistři z 24. nejúspěšnějších zemí žebříčku. V nejprestižnější pohárové klubové soutěži si tak další rok mohl zahrát například kyperský Anorthosis, zatímco Sparta nikoliv. Ta, coby český mistr, musela v létě roku 1995 společně se Slavií "pouze” do Poháru UEFA. A tam se děly věci...

Autor: Martin Lavický

Komentáře (144)

Přidat komentář
eleven11

Bol som tam(Jablonec)!

Reagovat
Nihilister

Michal Bílek (© sbazar.cz) ...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

to víš, takový retro se prodává za těžký prachy

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kocour Klapuška

lepší než emimino.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

nechápu

Reagovat
Pablos

jo už chápu.. nečetl jsem foto

Reagovat
Liquid

tu začala ta sparťanská švédofóbie, která poslední roky zmutovala do srbofóbie

Reagovat
smazaný uživatel

mně připadá, že Sparta má fóbii ze samotného fotbalu

Reagovat
Y.N.W.A

řek bych, že v posledních letech je to spíš eurofóbie... a sparťanský fans maj před poháry euroskepticismus

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně. Toto vzpomínání zvláště na polovinu devadesátek mne baví.

Jinak na Švédsko tuzemské týmy "umí" ve velkém.

O pár let později zde jmenovaný Jablonec taky vypadl se Švédem v Evropě.. S Orebro.

Za domácí hráli tehdy moji oblibenci jako Janos v brance, v útoku Holub a hlavně v záloze Nečas.

Reagovat
Liquid

to je pěkné, že Baníkovec si oblíbil zrovna 2 slávisty a jednoho sparťana

Reagovat
smazaný uživatel

Nečas je hlavně z Baníku. Svého času nejdražší přestup, když slavii koupil Korbel.

Janos byl ďábel a Holub zas slušný střelec.

Reagovat
fabec1222

Hromádko, Slezák... Požár

Reagovat
smazaný uživatel

Okolo 97 roku měli slušný mancaft.

Reagovat
smazaný uživatel

Jánoš - to je otec "našeho" Adama,že?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak ke sparťanům on měl blízko vždycky, ale ty slávisti skutečně záhadou jsou.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, jak za války. Současný stav se začíná uvolňovat, židi proto vylejzaji z úkrytů a kanálů.

Reagovat
Kepy_FCB

jj ten rok se pražáci fakt vyznamenali

Reagovat
Nadržený šimpanz

A to byli docela našláplý sestavy

Reagovat
Black Jagir

No jo, tak Baník razí politiku, že když se nezúčastní, tak nic nezkazí

Reagovat
fabec1222

Proč šel vůbec tehdá Bílek na Žižkov? Sice vypadal starší než teď, ale nebylo mu ani 30. A Sparta si ho pak zas stejně vytáhla zpátky, když jí v 96 hořelo do bot

Reagovat
Neutron

nehovori sa teklo do bot?

Reagovat
Kepy_FCB

https://youtu.be/2YzxeWLNlDQ

Ročník 95/96 ale bohužel je to zřejmě z té n@vácké videokazety jak tehdy prodávali, takže z každého kola pouze 3-4 reportáže

Reagovat
fabec1222

Paráda Mohl by tam někdo nahrát i další ročníky, ty mám doma na VHS, ale přehrát už to nein na čem

Reagovat
andrew96

Drulák démon.

Ale ty pažity po zimě a legendární výlet Opavy do Edenu

Reagovat
smazaný uživatel

Radek Drulák nemá č...

Reagovat
fabec1222

Jinak mi teda hlava nebere, jak se na základě téhle sezony podařilo dostat na ME Kerberovi Chápu, že Horst to tím přestupem do Německa v tomhle ohledu dost zabil, a jinak by tam pravděpodobně byl on, ale i tak bylo určitě i v rámci ligy dost jiných variant, které mohli jet: Baranek, z mistrovské Slávie Vágner nebo Vácha, ze Sparty Lokvenc jako čahoun na lavičku.

Stejskal už v té době sám ukončil repre kariéru, že nebyl ani jako třetí brankář?

Jinak třeba Hradec měl docela silnej kádr, a málem se jim podařilo sestoupit

Reagovat
andrew96

Již rok předtím se na protest proti výkonům sudích v lize repre vzdal. Navíc se na konci sezóny proti Jablonci (viz video) zranil a sezónu nedochytal (zastoupil jej jiný rudý-sešívaný Blažek).

Reagovat
Nadržený šimpanz

Vácha hrál v Dynamu ještě

Reagovat
Trapný diskutér

v poslednim vyřazováku před eurem vykopli voba w/vágnery a jel nepoužitelnej kerbr, to fakt dodnes nechápu.. .. lokvenc nebyl zrovna uhrinův kůň a taky neměl moc formu, baranek byl spíš záložník

Reagovat
Y.N.W.A

Jen se zeptam, vadilo to? Byli bychom mistri bez Kerbra? Nejel treba kvůli partě? Nebyl vhodnej typologicky?

Reagovat
Trapný diskutér

vadilo to naprosto kurevsky.. vem si, že jel i drulák totálně z formy za zásluhy, takže dva útočníci úplně k hoffnu.. kuku s poborskym nebylo (krom šmicra) kym vystřídat a v play-off to bylo znát, jenom haluzí se to povedlo nějak poskládat.. a ve finále hlavně poborák tahal haxny za sebou.. takže jo, byli bychom mistři.

kerbr nevodehrál v kvalifikaci ani sekundu, dokonce nebyl povolávanej, takže kvůli partě asi úplně jako ne

Reagovat
Y.N.W.A

aha, ok... hajzl Kerbr, kvůli němu nejsme mistři

Reagovat
Trapný diskutér

uhrín to posral - měl hovno ambici, chtěl jenom neudělat vostudu v grupě, a to se dalo i s pár klauny na lávce.. vůbec neodhadl sílu týmu

Reagovat
Y.N.W.A

jo tak... hajzl Uhrin, kvůli němu nejsme mistři, protože stavěl tým jen na grupu a ne na play-off

Reagovat
Mustang™

Reagovat
Trapný diskutér

nojo, když ty všechno překroutíš, to je nečestná dišputace.

Reagovat
mayday

Tak ale zrovna toho Poborskýho nebylo pořádně kdy střídat a šetřit. Za jedno byl v laufu, za druhý jsme do každýho zápasu vstupovali jako outsider, tam asi těžko byl prostor nejlepší hráče nějak šetřit. Kuku třeba jo, to souhlasím. Tam byl na lavičce použitelnej do útoku teda asi jen Šmicer.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak Drulák byl nej střelec ligy a pomohl i v kvalifikaci, spíš měl ject Skuhravý, ale ten byl asi zraněnej, v 96 skončil kariéru tušim

Reagovat
fabec1222

Ale většínu gólů dal už nad podzim, na jaře už jen držel pozici

Reagovat
smazaný uživatel

Drulák měl dobrou formu

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš kvůli tomu,že tam nedal Řepku,že měl trest na 2 zápasy,ale od 3.klidně hrát moh a formu měl tehdy parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Ten snad tenkrát dostal ČK za reprezentaci do 21 let jestli se nepletu. Dost jsem se tenkrát divil, že se to přenáší do A-týmu, i když je to asi logické

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,bylo to za 21

Reagovat
smazaný uživatel

Čtvrtfinále ME do 21 let,čili kvalifikace na OH 1996

Reagovat
Muffi

samozřejmě že jel kvůli typologii, on byl hlavičkář.

A lepší hráč k dispozici taky nebyl. Lokvenc byl strašný ucho na kterého se ve Spartě hromadně pískalo a vykopal se časem, Vágner byl průměrák, který měl štěstí, že byl ve Slavii, Wagner byl herně stejný jako Drulák a Kuka, Skuhravý byl fyzicky mimo, za dva roky odehrál snad 4 zápasy a v létě 96 skončil. Karel Vácha hrál jen v Budějovicích, Siegl se trápil v Německu a Baranek byl samozřejmě záložník.

Zbylí lepší hráči v lize byli herně podobný Onderka ze Sigmy a Hromádko z Jablonce, kteří snad byli náhradníky, Obajdin do ligy vletěl ale sezona 95/96 mu nevyšla a poslední možnost byl Pavel Černý.

Problém s lavičkou nebyl v Uhrinovi ale chybějící hráčské kvalitě, kde to mimo střed zálohy bylo o výběru z několika kvalitativně podobných hráčů tak se 3 sezonami v lize. Navíc třeba Pavla Černého a Siegla znal Uhrin moc dobře ze Sparty a pokud by jim věřil, samozřejmě by jeli. stačí se podívat na tohle a je ti to hned jasné

https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0&parameter=1&season=1996&club=0&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=7&order_dir=2#stats

Reagovat
Y.N.W.A

přesně

Reagovat
Y.N.W.A

teda palec nahoru mel bejt

Reagovat
Nadržený šimpanz

Moc si to už nepamatuju, ale proč tehdy nehrál v repre Jirka Novotný?? Ve Spartě hrál v základu néé??

Reagovat
Muffi

Promiň, že tak pozdě.

Byl to stejný případ jako Siegl. Liga dobrý ale víc ne. Na Euro se dostal až v roce 2000, kdy už starší hráči jako Kadlec, Kubík nebo Suchopárek šli dolů, tak jel Řepka a stopeři z S Novotný, Gabriel respektive Vlček,Rada

Reagovat
smazaný uživatel

To uz radeji bych tam na Euru vzal toho Siegla i kdyz se trapil v Germany,ale porad by to bylo lepsi nez nejaky Kerbr ktery neodehral v kvalifikaci nic..To uz i toho Skuhraveho..Proste ten Uhrin tu nominaci pojebal,Kerbr,Kotulek,P.Novotny tam meli hovno co delat,i ten Drulak total bez formy,ale budiz,vystrilel se v kvalifiaci,takze jel za zasluhy ale stejne.. :/ Na Frydka se hodne sazelo,ale pojebal prvni polocas v prvnim zapase a navic do toho brecel Berger,ktery chtel odjet z turnaje,tak Uhrin Frydkovi sanci uz nedal..taky chyba..

Reagovat
Kepy_FCB

Uhrin nic nepojebal, uhaluzili jsme stříbro přitom jsme tam jeli jen důstojně odehrát skupinu a užít si ji.

Reagovat
Y.N.W.A

Smarija, to uz si fakt nikdo nepamatuje, jak ten šampionát dopadl?

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadl jak dopadl,to se ceni ale presto Kerbr tam zahrival lavicku zbytecne,ostatne i ten Drulak,ale ten aspon dal nejaky goly v kvalde..Misto Kerbra tam opravdu mohl sedet ten Horst nebo i Skuhravy a myslim si ze by sanci dostali na hristi a pak treba i to Euro mohlo dopadnou jeste lip,ale to uz nikdy nezjistime...

Reagovat
Kepy_FCB

až najdu uhrinovu knihu tak dám vědět, on tam u každého hráče velmi obsáhle zdůvodnil a obhájil si každého hráče zvlášť

Reagovat
Frick

Jeden velký MULLET HUNTING

Reagovat
REPLIKATOR

Bílek jen!

Reagovat
smazaný uživatel

A tak som si (podla nadpisu) chvilu myslel ze konecne sa tu clovek docka aj clanku o sexe a pozeram ze to zase len o fodbale.

Reagovat
eleven11

Však to doyebali poriadne

Reagovat
smazaný uživatel

Švédská trojka > ruská trojka

Reagovat
Y.N.W.A

ruská je se dvěma psy, odtud vznikl název pespestrojka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko

Reagovat
smazaný uživatel

Blonďaté Švédky

Reagovat
fabec1222

Blonďaté Norky

Reagovat
Losinho

Blonďaté asiatky

Reagovat
Mrvinho

Blonďaté Namibijky

Reagovat
eleven11
Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Švédsko Nejkrásnější země. Snad se tam dostanu i letos, měl jsem v plánu někdy v prosinci

Reagovat
Trapný diskutér

nikam nepojedeš.. ztvrdneš tady

Reagovat
mayday

Wunderpepi - Krásná vyhlídka?

Reagovat
Trapný diskutér

Tovížejo

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

mají IKEU, to jim k titulu nejlepší země na světě stačí

Reagovat
Selänne

IFK Göteborg jel v 80. a 90. letech docela solidní pecky v pohárový Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

wow.. ty jeho vlasy jsou až depresivní

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
mayday

Jsem si říkal, jestli to není nějaká upravená fotka Škultétyho.

Reagovat
Y.N.W.A

Ten Majoroš!

Reagovat
kaaspis

Nevim proč, ale ten Bílek na té fotce vypadá jak trpaslík

Reagovat
Jinders

U Slavie se ale nejednalo o první historický postup v rámci evropských pohárů - v sezoně 68/69 přešla v 1.kole Veletržního Poháru(předchůdce Poháru UEFA) přes Wiener SC a ve 2.kole vypadla s Hamburkem...

Reagovat
Malavi

Je to tak, díky moc, opraveno.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdové zklamání byla tehdy jen Slávia která vypadla třetí sezonu za sebou se slabším(co se týče kádru). Hearts, OFI, AIK. Ikdyž i takový Real tehdy vypadl s Odense ve 3. kole poháru UEFA a tehdy se brali všechny poháry vážně a v LM hrálo jen jedno mužstvo z každé země.

Reagovat
lampas

Jestli někdo pamatuje, zajímala by mě jedna věc. Kdy začínaly televizní přenosy na Nově v 90s? Já pamatuji až sezony, kdy se hrálo od 14:15 v sobotu a pak v pondělí od 18:00 na Primě. Slyšel jsem, že to prý dřív začínalo v pátek někdy před televizními novinami, ale to se mi zdá jako blbost, proč by třeba derby někdo dával na pátek v podvečer

Reagovat
zgeroTT

určite to začínalo v piatok, u nás v rozvojovej časti bývalej republiky sme to tak okolo 95. roku dosť žrali. Pamätám si ale na jednu zaujímavosť, keď dávali na nove pohárový zápas z európy, mám pocit, že to bol žižkov a prenos ukončili pred predĺžením a prednosť dostali správy. potom si za to na konci roku udelili aj nejakú anticenu.

Reagovat
Y.N.W.A

nebyl to Hradec a penalty s Dynamem?

Reagovat
zgeroTT

je to možné. Bolo to maximálne v roku 96, tak sa to v najbližších súhrnoch dozvieme, keďže až tak veľa pohárových predĺžení alebo penált mužstvá druhého sledu nehrali.

Reagovat
mayday

Hradec a pecky s Dynamem si matně pamatuju a to bylo normálně v tv, nebylo to utlý.

Reagovat
mayday

Přisámbohu, že jsem ty penalty normálně viděl. Měl jsem pár let, byl to možná i první fotbal, co jsem viděl nebo kterej si pamatuju, ale ty penalty jsem viděl celý v tv normálně živé. Za Dynamo chytal takovej plešatej.

Mohli to být na jiným programu, tenkrát se chytalo kde co, Poláci, Maďaři apod.

Ale určitě jsem to v tv viděl.

Reagovat
Kepy_FCB

HK-DM ne

kua ale kterej zápas to tehdá byl

Reagovat
mayday

Na 100 % jsem ty penalty tehdy viděl. Jestli to bylo doma na nějakých Polácích (asi ne, proč taky), nebo to bylo někde u někoho z rodiny, kdo už měl satelit, to už si nevybavím, ale vidím to jak dnes.

Reagovat
valloire

na Nově ale ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to tenkrát Jablonec s Limassolem, Ty taky tenkrát kopali penalty tuším

Reagovat
Kepy_FCB

fluorbal nemá v tv co pohledávat

Reagovat
lampas
Reagovat
Y.N.W.A

jj, lidi natěšený a nervózní a v tom se tam objeví Severův knír, na ten musely lítat ten večer strašně sprostý nadávky... prostě Nova

Reagovat
Selänne

slušnej biízár

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to bylo svinstvo,že nemohli odložit své veledůležité Televizní noviny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

pátek 100%

čas 16:30 ???

Reagovat
zgeroTT

môže byť. vo štvrtok o 17:00 bol zas na čt čas pre hokejovú extraligu.

Reagovat
lampas

Jako, že se na Slovensku v 90s dost koukalo na Novu? Vždyť to bylo možné chytit tak v Bratislavě maximálně, ne?

Reagovat
zgeroTT

Na zapadnom Slovensku, v mojom pripade v Trnave, sme novu aj ct chytali na klasicku antenu na bytovke. Dokonca sme pred 89. mali aj orf.

Reagovat
smazaný uživatel

Však Nova šla na kanálu bývalé F1

Reagovat
zgeroTT

F1 neviem, co bolo. Po revolucii bolo orf normalne.

Reagovat
Y.N.W.A

F1, ČTV2, OK3... skvělý názvy... kdyby byl čtvrtej program tak se jmenuje QWOP4

Reagovat
Kepy_FCB

OK3 jsme na našem okrese chytali jen za hezkého počasí a to ještě zrnité

Reagovat
smazaný uživatel

U nás vůbec,až po tom ,co to přejmenovali na ČTV3 a tu dobu,co tam dávali to samé,co na 2

Reagovat
smazaný uživatel

My i po 1989.,ale strašně slabě a občas ÖRF

Reagovat
Frick

Kabelovka, satelit...

Reagovat
Jinders

Pátek 16:30.A tenhle čas se z mně nepochopitelných důvodů držel ještě dost dlouho.Vrcholem pak bylo, když se v rámci regulérnosti hrála poslední 2 ligová kola ve stejný termín,takže co si pamatuju,tak ještě v roce 2002 se ligový finiš konal ve všední den odpoledne:-)

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím že se držel kvůli tomu že o víkendech lidi jezdili na chalupu a měli strach že by na to koukalo v tv méně lidí, to snad řikal Železný v tom jeho pořadu.

jinak poslední kolo se hrálo ale v neděli odpoledne ve stejný čas, si pamatuju jak jeden rok rupla doma Viktorka s Jabloncem, kterýmu šlo taky o záchranu a spadla do 2.ligy

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je ono, tenkrát to bylo extrémně vyrovnaný 4 týmy hráli vzájemně o záchranu, Viktorka snad měla nejlepší výchozí pozici a stejně spadla

Reagovat
lampas

Je pravda, že pamatuji konec sezóny 01/02 a fotr chtěl vždycky v pátek nahrát fotbal, protože to nestíhal z práce

Reagovat
Muffi

pro mě jako školáka ze základky to bylo super. Rodiče v práci takže TV volná.

Reagovat
oli9

Ot: hele to se fakt nedaji nikde koupit sparťanské šortky černé,.. Ne ty co má Sparta na webu ta teplakovina oni to nevyrábí jiné ?

Reagovat
Frick

https://youtu.be/G0BiU6puqng?t=8059

Paráda. Tam byli tenkrát všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbí Hradečani zakázali komentáře

Reagovat
Frick

JJ. I ten mullet hunting. Asi jako jít s kulometem do velkodrůbežárny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Berbr, Jirků, Horník to je sestavička

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To je dobrej bizár to komentování před a v průběhu zahrávání penalt

Reagovat
Y.N.W.A

jako to je z dnešního pohledu vlastně úplnej masterpiece, naprostý online, realtime, social, newmedia.... živý propojení s aktéry na place, bezprostřední komentáře v emocích, to přece dnes všichni chtěj... jako víc už to nejde, to by snad musel běhat s mikrofonem přímo se zahrávajícím hráčem

Reagovat
fabec1222

Tak mohl být ještě jeden u branky a zpovídat vždycky brankáře

Reagovat
smazaný uživatel

To jo

Reagovat
Shevchenko

Taky čumím, a taková kamarádská atmosféra všude

Reagovat
Logan

Roman Berbr, Ivan Horník a nejlepší rozhodčí roku Pavlín JIrků.

Devadesátky at its best

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele