Historie evropských pohárů - 1992/1993 - Italská stopka

30.03.2020, 19:04
Profily, historie
Poslední společné československé představení dopadlo poměrně dobře. V prvním ročníku Ligy mistrů nás reprezentoval Slovan Bratislava, jenž před branami skupinové fáze nestačil na hegemona této doby, Berlusconiho AC Milán. Stejně tak Sigma i Sparta, které slušně navázaly na rok staré představení, skončily na italských soupeřích.

Opět po roce se u nás představily kluby ze Skotska, Německa či Turecka, slavní španělští soupeři z předchozí sezóny byli nahrazeni italskými, kteří takto na začátku devadesátých let byli na absolutním vrcholu. V rámci všech tří pohárů vyhrály týmy Serie A mezi lety 1990 a 1999 třináct trofejí a připsaly si ještě dalších dvanáct finálových účastí.

Celkem se v sezóně 1992/1993 čtyři československé kluby v rámci tří pohárů utkaly s devíti soupeři z šesti evropských ligových soutěží. Připsaly si pozitivní bilanci 9-2-7, což s jedním bonusovým bodem Sparty dalo dohromady solidní zisk 5.250 znamenající 8 místo z 38 soutěží. Z devíti vyřazovacích duelů vyšly československé kluby vítězně pětkrát, o tři vyřazení ze čtyř se postaraly italské celky, přičemž Parma v PVP i Juventus v Poháru UEFA to dotáhly až k trofeji, zatímco AC Milán padl ve finále Ligy mistrů. Mimochodem pět ze sedmi porážek československých klubů způsobily právě tyto italské kluby.



Formát pohárů

Velké geopolitické změny počátku 90. let nepřepisovaly jen atlasy, ale zvolna začínaly ovlivňovat také podobu evropských pohárů, nikoliv však ještě v tomto ročníku. Vždyť z bývalého Sovětského svazu hrály jen kluby z Ruska, Ukrajiny a tří pobaltských států a bývalou Jugoslávii reprezentovalo pouze Slovinsko. K tomu sjednocené Německo a zatím ještě nerozdělené Československo. Žádné rozšiřování v porovnání s předchozím rokem se tedy zatím nekonalo, k mírnému nárůstu týmů postačilo přidat předkolo k Lize mistrů. Její první ročník se udál ve stejném formátu jako poslední ročník PMEZ, tedy se dvěma semifinálovými skupinami. PVP i Pohár UEFA proběhly také beze změn, tradičním vyřazovacím systémem.



Československé kluby

Slovan Bratislava měl tu čest jako mistr ligy z jara 1992 reprezentovat Československo v oficiálním úvodním ročníku Ligy mistrů. První kolo s maďarským Ferencvárosem zvládl, ve druhém, které rozhodovalo o osmi postupujících do dvou semifinálových skupin, mu však byl nad síly hvězdný AC Milán s Baresim, Maldinim, Costacurtou, Donadonim, Albertinim, Bobanem, Rijkaardem, van Bastenem či Papinem. Italský celek zvítězil ve všech deseti zápasech, které předcházely finále, tam však narazil na Olympique Marseille, odkud před sezónou za rekordní částku (první hráč v historii, který stál 10 miliónů liber) přišel právě Jean-Pierre Papin.


Demolice Slovanu na San Siru

Sparta jako vítěz poháru nastoupila do PVP. V prvním kole přemohla skotský Airdrieonians FC, dnes již zaniklý klub, pro něhož byly dvě porážky od Sparty jediným evropským představením v historii. Druhé kolo již bylo o něčem jiném. Werder Brémy byl tehdy někde jinde než dnes. Ostatně jako Sparta. S Marco Bodem, Dieterem Eiltsem či Andy Herzogem zažíval pod Otto Rehhagelem skvělé časy. Vyhrál německý pohár v roce 1991, PVP v roce 1992, takže proti Spartě šel jako úřadující šampión této soutěže, navíc v sezóně, kterou zakončil na jaře 1993 ziskem titulu v Bundeslize. Sparta však dvakrát o gól zvítězila a potvrdila, že na začátku 90. let měla velmi silnou generaci. Ve čtvrtfinále ji ale zastavil další klub, který v devadesátkách zažil své zlaté časy. AC Parma v sestavě například se Švédem Tomasem Brolinem či Kolumbijcem Faustinem Asprillou nakonec došla až pro trofej.


Vítězství Sparty v Brémách


Loučení s poháry v Parmě

Brücknerova Sigma v Poháru UEFA naservírovala divákům na Hané rok po Realu Madrid další velké jméno. Tím samozřejmě ještě nebyla rumunská Universitatea Craiova z prvního kola, kterou Sigma, v této sezóně již bez své mladé hvězdy Pavla Hapala, dvakrát porazila. V druhém kole nejprve prohrála v úvodním zápase v Istanbulu, v odvetě ovšem smetla Fenerbahce sedmi góly! V osmifinále přišla na řadu ona zmíněná odměna za předváděné výkony. Do Olomouce přijel Juventus s Dino Baggiem, Contem, Casiraghim, Viallim, Ravanellim či německými hvězdami Kohlerem a Möllerem. Proti Karlu Brücknerovi stál jeho vrstevník Giovanni Trapattoni (oba ročník narození 1939). Italský favorit utkání zvládl, suverénně pak zvítězil i doma v odvetě a nakonec i s Robertem Baggiem ovládl celý Pohár UEFA.


Sedm branek Sigmy v síti Fenerbahce


Juventus na Hané

Čtvrtým do party byla Slavia, v té době pohárový neználek (nepočítáme-li meziválečný Středoevropský pohár), jehož slavné časy na evropské scéně měly teprve přijít. A to poměrně záhy. V sezóně 1992/1993 v Poháru UEFA to ale ještě slavně nedopadlo. Hearts FC ze skotského hlavního města sice doma Slavia porazila, v Edinburghu ovšem čtvrt hodiny před koncem přišla o postupovou naději. 


Drama v Edinburghu

Druhý rok v řadě zavítaly do tehdejšího Československa evropské velkokluby, které vyprodaly stadióny. I v poslední společné sezóně české a slovenské kluby obstály. Pětileté období zakončily na jedenáctém místě mezi 39 soutěžemi. Od příštího roku však nově vzniklá česká i slovenská liga začínaly od nuly. A úvodní dvě české sezóny návratu do vyšších pater nijak nepomohly. Po dvou skvělých sezónách 1991/1992 a 1992/1993 totiž přišly dva roky trápení...

Autor: Martin Lavický

Komentáře (151)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Nebyly tehdy s Parmou nějaký brutální bitky v hledišti??

Reagovat
Kepy_FCB

Tušim že letenská sekuritka zbila mírumilovné italy

Reagovat
Kepy_FCB

Ale Slovan-Fradi bylo brutál ze strany policie v Bratislavě, hostů se zastali i maďarští politici a na odvetu vyjel jediný belasý.

Reagovat
smazaný uživatel

Mečiarove časy, sám Mečiar dal príkaz na zásah kukláčú, pretože nemá rád maďarov, rohagyon meg

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl předsedou vlády Slota,tak by to byl ještě větší masakr

Reagovat
uff

Lenže nebolo to preto, lebo prvý útočily fanúšikovia Fradi? Veď tí robili bordel?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je,to vaše Fradi?To má být jako Férencváros?

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
eleven11

rohaggyon

Reagovat
RadekVonCZE

Rohaďon Meď se to čte ne?

Reagovat
eleven11

rohaďďon meg

Reagovat
RadekVonCZE

Ty jsi maďar?

Reagovat
eleven11

Československý

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné,z obyčejného géčka se žádné ď neudělá,jedině,pokud je po g ypsilon

Reagovat
Y.N.W.A

já si pamatuju jen Brolina.. teď jsem vygooglil jak vypadá, radši to nedělejte

Reagovat
didosh
Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Díky za vzpomínky, ty góly do sítě Werderu si vybavuju jako jedny z prvních, co jsem viděl :) To byl tenkrát v Bundeslize pojem!

Reagovat
Salfovic

Já už se lekl, že Liquid vyhrál sázku.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Gazdo

Normalne ked tu teraz vznikaju take clanky tak si az zelam aby sa znova roztocil ten futbal co najneskor aby som toho mohol co najviac pocitat

Reagovat
Liquid

Brückner - jednoznačně nejpřeceňovanější kouč v české historii, jen kousek za ním je další olomoučák Jílek

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
uff

Na to si prišiel ako?

Reagovat
Liquid

siderické informační kyvadlo mi to prozradilo

Reagovat
uff

Spolahlivy zdroj. Je zaujimave, ze samotni hraci tvrdili nieco ine.

Reagovat
Dufan

Reagovat
Zark

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Greny

Na ČT2 dávají Proč? Kdyby někdo se chtěl kouknout

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je ta znásilňovací scéna,na tom filmu

Reagovat
Salfovic

Čekal jsem jiný nick.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě tady chybí Rudnevs s dětským pornem a bude to komplet

Reagovat
GabrielBatistuta

- Šuká ti Anču.

- Ať šuká, stejně bude druhej.

Reagovat
mayday

Vypadni vodsaď ty kurvo sem ti řek

Reagovat
$$CaptainKokotko

Co říkate na tohle?

Ina Koldová

12 hod

Děcka, pojďme si to shrnout. Kdybych na někoho nebo něco zapomněla, neváhejte mě doplnit!!!

Je 1.3.2020 a do České republiky právě dorazila světová pandemie koronaviru.

Premiér pořádá minimálně tři tiskovky denně a tlumočníkům do znakové řeči začíná nejhorší šichta jejich kariéry.

Objevují se první případy nákazy. Soukromá laboratoř rychle a levně otestuje ty, které státní zařízení testovat odmítla. Stát na ni ihned zaklekne a testování zakáže.

Zakleknutá lékařka i přes přísný zákaz vyvíjí jednoduchý test a poskytuje ho všem zdarma. Celý svět kromě ČR jí může utrhat ruce.

Ministr zdravotnictví prohlásí o zakleknuté lékařce, že je nakažená. Lékařka sdělí novinářům, že jí maximálně bolí záda od toho jak sedí v laboratoři dlouho do noci. Pod tlakem píáristů se ministr omlouvá.

Premiér jedná s ministrem zdravotnictví jako s nesvéprávnou onucí. Nikdo se tomu nediví, ministr zdravotnictví je nesvéprávná onuce.

Akademie věd okamžitě nabízí své kapacity pro hromadné testování. Trvá jen týden, než je jim to umožněno.

Distributoři ochranných pomůcek jsou připraveni dělat svou práci. Vláda jim to zakáže a pro jistotu na ně zaklekne. Někteří z nich kašlou na vládu a když nemůžou nemocnicím respirátory prodat, tak jim je věnují. Zdravíme do Zlína.

Vláda tvrdí, že v pražské ÚVN se testuje. Novinář s podezřením na nákazu tam přijede a je odmítnut. Poté co svůj příběh zveřejní, stanou se dvě věci – premiér ho označí za lháře a provokatéra a nemocnice ho otestuje. Test je pozitivní. Po týdnu popíše novinář průběh nemoci u sebe a své manželky. Není to veselé čtení.

Vůbec ta tiskovka v ÚVN je hutná – premiér tvrdí vrchní sestře, že jim pomoc přijela. Vrchní sestra tvrdí, že ne. Premiér ji seřve, že ano, protože Opata říkal. Vrchní sestra tvrdí, že ani tak o ničem neví.

Mimochodem pro tebe „Pan generál Opata“ ty hovade slovenskej, rudej bolševickej noku!!!

Premiér prohlásí, že všichni mají ochranné pomůcky a kdo nemá, tomu je osobně doveze. Ihned mu volá šéfka nemocnic z královéhradeckého kraje, že oni teda nemají a jestli by tedy mohl dovézt. Premiér ji seřve a práskne jí telefonem.

Příčetní hejtmani včetně pražského primátora po opakovaných ujištěních vlády, že všeho je dostatek, organizují nákupy pro své nemocnice sami. Komunisti v Ústeckém kraji omylem seberou pomoc Itálii. Moravskoslezskému kraji ji seberou Maďaři. Jen středočeská hejtmanka se zachová jako obvykle – jako úplná kráva. Pod tlakem píáristů se zdravotníkům omluví.

Ministr zdravotnictví v lednu prohlašuje, že všeho je dost. Šéf pražské městské policie okamžitě zvedá telefon a po krátké poradě s náměstkem z magistrátu nakupuje dostatek respirátorů pro své lidi. O titulu „Policista roku“ je letos rozhodnuto.

Ministr vnitra obléká červený svetr a národu se zdá, že konečně našel inteligentního leadera, který nás provede krizí. Vzápětí končí červený svetr v análním otvoru čínského velvyslance i s leaderem.

Prezident republiky zmizel a je zmizelej. Nikomu nechybí. Pak se objeví, pronese svých obvyklých pár vlastizrádných vět a zase zmizí a je zmizelej. Nikomu nechybí.

Po více než dvou týdnech od první nákazy je ustaven ústřední krizový štáb. V jeho čele je protizákonně náměstek onuce, vojenský lékař. Jindřich Šídlo žertem předvídá vládu plukovníků. Vzápětí nastupuje vláda plukovníků a uvede se návrhem na zavření hranic na dva roky.

Vláda má konečně možnost spustit dlouho připravovaný plán Konečného řešení živnostenské otázky. Pod tlakem píáristů ho nakonec odkládá a živnostníkům hodí pár drobků ze stolu.

Premiér pod tlakem píáristů a s největším sebezapřením přečte pozitivní projev k národu. Následující den se právní kličkou pokusí sebrat podnikatelům nárok na odškodnění.

Národ zasedá k šicím strojům a nezištně šije látkové roušky pro ty, co je nejvíce potřebují. Premiér tvrdí, že o žádném šití neví a všeho je dostatek.

Ajťáci zasedají ke strojům a vytvoří call centrum pro pomoc lidem a následně spoustu dalších užitečných projektů.

Rektor ČVUT si hned na počátku pandemie vyrobí masku z pet lahve. Následně jeho tým vyvine účinný respirátor pro lékaře. Jiný tým vyvine ochrannou masku z potápěčského šnorchlu.

Česká firma vyvine roušky z nanovlákna, které virus zabíjejí. Jejich masové výrobě brání to, že firma není z holdingu.

České firmy, které vlastní 3D tiskárny zasednou ke strojům a vytisknou ochranné štíty. První dostávají zdravotníci a tlumočníci do znakové řeči.

Nejznámější český šéfkuchař zorganizuje vaření 800 obědů denně pro pražské záchranáře, hasiče a policisty. Dokud budou sponzoři, bude je rozvážet osobně.

Čeští piloti malých letadel a vrtulníků zasednou ke kniplům a vytvoří letecký most pro distribuci zdravotnického materiálu z Pardubic. Protože aviatické úřady dosud nebyly zagrofertizovány, dostávají obratem všechna povolení.

Nejznámější český výrobce destilátů vyrobí a rozdá desinfekci potřebným. Pak se sám udá celníkům a ti mu to dodatečně zakážou. Jeho kolegové, kteří by chtěli pomoci legálně, si podali žádost, a už třetí týden čekají na odpověď.

Největší český internetový prodejce techniky věnuje Praze 1000 FFP2. Sto respirátorů týdněééé!!! Oproti aktuální módě se s nimi pražský náměstek pro finance odmítá fotit, protože má momentálně důležitější věci na práci, jako třeba rozvézt je potřebným. Začínám ho milovat.

Mimochodem pražský magistrát funguje jako jeden Hřib. Dobře jsme to předloni zvolili.

Čeští advokáti se snaží dát živnostníkům naději na odškodnění. Předseda jejich profesní komory jim vzkáže, ať nemachrují. Ještě že ajťáci, technici, lihovarníci a švadleny nemají svoje profesní komory.

Přilétá letadlo z Číny a vláda se mu hluboce klaní. Následně se zjistí, že nejdůležitější respirátory nepřiletěly, ty co přiletěly jsou evropanům malé, nedá se v nich dýchat a smrdí. Roušky jsou z hedvábného papíru a rychlotesty mají spolehlivost 20 procent.

Čeští výrobci ochranných prostředků nabízejí své kapacity. Ministr vnitra z útrob čínského velvyslance vzkazuje, že jeho čínské kšefty nikdo kazit nebude a stejně by to neuměl objednat.

Čeští vědci vyvíjejí chybějící ventilátory, národ se na potřebnou částku v řádu desítek milionů složí během jediného dne. Ministr vnitra vzkazuje, že vláda by sice měla, ale nic platit nebude, protože crowdfunding stačí. Národ už si dávno přestal klást otázku k čemu má vládu.

Ministr vnitra se vynořil z útrob čínského velvyslance a začal se na twitteru hádat s onucí kdo má delšího pindíka. Přihlížející národ má jasno - kokoti jsou oba.

Reagovat
Salfovic

jen jsem nepochopil, zda je pražský magistrát chválen či nikoliv.

Reagovat
Generalní Gladiator

Všechny nás zachránil, zaplať pánbůh,že má tak dobré vztahy s Čínou.

Reagovat
Largo

Přesně.

Reagovat
Largo

Reagovat
PJ

Reagovat
fabec1222

Poslední dny se u nás prokazuje, že netestuješ = nemáš nakažené

Reagovat
Salfovic

Osvědčená slovenská metoda

Reagovat
uff

Reagovat
Losinho

Reagovat
Generalní Gladiator

6200 za včerejšek

Reagovat
stas87

Sak co si stazujete, podla AB si ma Europa zobrat z CR priklad. Tak nejako som si myslel, ze koronavirus Babisa splachne do kanala, ale...niektori ludia ho maju aj nadalej za hrdinu.

Reagovat
Salfovic

Svědci Burešovi, ti by za něj kopali i kdyby v přímém přenosu ukusoval hlavičky novorozeňatům.

Reagovat
FUnk

Reagovat
bobis21

Už dávno říkám že jsou jako sekta, což se opět ukazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Tommy the Gunner

Skvely

Reagovat
eL

Po tomhle neskutečným selhání nemůže snad už Babiš zůstat u kormidla. Máme nějaký kapacity v soukromým sektoru a úplně to mrdame, dokud jim nezačne někdo umírat v rodině, mají to na salámu...

Reagovat
mistr129

Z jeho nevoličů jsem byl vždycky jedním z těch mírnějších kritiků, demonstrace jsem se nikdy neúčastnil, ale to co on a Vojtěch momentálně předvádí je těžko uvěřitelné

Reagovat
homeles8

A myslíte, že kdyby vyhrál volby kdokoliv jinej, že by to probíhlao líp, nebo aspoň stejně?

Reagovat
Y.N.W.A

hele opozice slabá je, bohužel... i proto je u kormidla Babiš.. problém je ten, že je to nebezpečnej člověk se sklony k orbánovský totalitě... to nikdo v opozici ani v ČSSD není bych řek... ani ty komunisti nejsou tak nebezpečný, víš, co od nich čekat, víš, jakej maj program.... ANO není strana, je to hnutí, jak se prsej, ze začátku pravice, poté u kormidla otočily směr a sebraly hlasy levici, dělaj to bohužel skvěle, ale měněj plášť, kam vítr, tomu se nedá věřit, stálost politickejch stran je o tom, že maj nějakej program, nějaký hodnoty, víš, co čekat, bohužel teď jsme v takovým vakuu, že tradiční strany nemaj prostor panč lidi chtěj furt něco jinýho a myslej si, že politika je tu pro ně a spasitel ruskýho typu je ze všech problémů vyvede (jakože nebudou platit daně a zároveň budou dostávat dávky, nechápaj, že jsou to spojený nádoby), neuvědomujej si, že se maj taky podílet a bejt zodpovědnej... ale zpět k dotazu tvýmu, je to kdyby, ale já myslím, že jiní by to hůř nezvládali, spíš líp, je to ovšem hypotetický

Reagovat
smazaný uživatel

Opozice u nás neexistuje,všechno je to stejné,prosameťácká banda,ani ta KSČM nejsou žádní pořádní komunisté,ale banda přiblblých nacionálních šovinistů

Reagovat
eL

Hele to samozřejmě těžko říct, kroky vlády co se týče uzavření hranic a tak přišly celkem včas oproti západu, samozřejmě kdyby to bylo dříve bylo by to lepší. Ale to vládě nevycitam. Ale to, že když soukromnici dobrovolně rozjedou projekt jak pomáhat, někdy i zadarmo, a pak se na ně zaklekne, to mě sere. Že se neoslovi soukromnici pro výrobu ochranných pomůcek a radši se vše dováží s Činy a stojí to za hovno, to mě sere (jsem si vědom že kapacita v ČR by nestačila), že tady Andrej plácá o tom jak je plno ochranných pomůcek a pak se zjistí že nic není to mě taky sere, a ještě se na to v lednu upozorňovalo. A Vojtěch v lednu do novin plácá o tom jak je to jen chřipka a že se to k nám nedostane. A pak ty útoky na zdravotnický personál a tak.

Reagovat
bobis21

To jak se chovají ke zdravotníkům je nechutné. Ochranné pomůcky nemají, Babiš řekne že lžou, Zeman je pošle do prdele. Teď je to tak, že asi každý 20. nakažený v ČR je zdravotník. Do toho teď ještě chtějí udělat sviňárnu na mediky, kdy se nebudou smět ani přestěhovat několik let po škole. Tohle by v normální zemi nemohla vláda nikdy přežit, u nás se jim zatleská, protože zlí doktoři.

Reagovat
bourbon

blilo by se tu úplně stejným způsobem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Generalní Gladiator

Kdyby vládla partička kolem fialy kalouska a té kuliočky pičky z topky? Určitě hůř,ale to si každej může věřit čemu chce. Za pár měsíců snad covid odtáhne a my budeme moct porovnávat se západem(to my rádi) způsobené újmy, jak zabrala opatření a bohužel i to,zda a kolik lidí necháme umírat bez plicních ventilátorů.

Pokud dopadem v průměru, ekonomická stránka věci to rozlouskne.

Reagovat
bourbon

asi tak

Reagovat
mistr129

Samotná opatření teď by byl stejná, jelikož tomu momentálně velí odborníci a ne politici. Ale že by to probíhalo líp je snad jasný každýmu - stačí se podívat na hlasování z 28. ledna o přípravě na virus. Mohli jsme teď být co se týče materiálu minimálně o dva týdny jinde

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
homeles8

ok, díky všem za odpovědi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
andrew96

Jo, myslím.

Reagovat
C-M@ster

Ano.

Reagovat
naheCZ

Národ už si dávno přestal klást otázku k čemu má vládu. Takhle věta je symbol téhle krize. Babišův slogan "jsme schopný národ, jen nás řídí nemehla" fakt dozrál jako víno...

Reagovat
Rezan

ale nic to nezmění, Babiš má tutově podporu jak nikdy dřív. Zachránil národ a bude mít sochu hned pod svatým Václavem, čů*ák jeden zvadlej.

Reagovat
bourbon

za mě trochu rozpaky. v podstatě shrnutí, co se nepovedlo a chybí tomu troška objektivity

Reagovat
Generalní Gladiator

Některý věci jsou fakt k smíchu, nějaká hádka na twitteru je spoustě lidem úplně u prdele

Reagovat
bourbon

paní Ina v podstatě pochválila pražský magistrát a všichni ostatní jsou naprosto neschopní. trochu soudnosti chybí.

Reagovat
Kepy_FCB

nějaká Koldová přišla o zisky a je nasraná no

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně už je to otravné.

Podíváš se na článek o historii zápasu českých týmu - řeší se politika. A řeší se to jedno stále a pořád dokola a dokola a v drtivé většině místních článků.

Otevřeš Twitter a to samé.

Stále dokola a dokola.

Ať se dělají účty, až bude po všem.

A pokud se chce někdo vykecat či dát najevo, že je amatérsky politolog, tak jsou na to jiné stránky

Reagovat
fabec1222

Stejně, jako když fans Baníku narvou svůj tým pod každý článek...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, stále se jedná ale o téma k tomu, k čemu je určen tento web.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,oni politiku serou do všeho

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Y.N.W.A

No jo, italskej fotbal na vrcholu, hvězdný AC - pamatuju si, jak tehdy udělali nějakou tu sérii neproher, překonal to vůbec někdo?

Reagovat
Puskas

Měli nějak 58 utkání, prohráli až brankou Asprilly z přímáku. Ta obrana byla jak beton, Baresi ji dirigoval jen hvízdáním, slov nebylo potřeba.

Reagovat
Y.N.W.A

jj, to bylo Calcio pojem... Pamatuju si jak jsem večer cekal na sport, jestli serii zase prodlouzili nebo uz to skončilo, jinej zdroj nebyl, nemeli jsme ani teletext..

Finale MS 1994 bylo zaslouzenym stretem Brazilskyho a Italskyho fotbalu... Nejvetsich hvezd ty doby

Reagovat
Puskas

Též tak. Pak to ukázali - dával to do branky napravo, střelou cca z 20 m z pravé strany z pohledu brankáře. A bylo to neuvěřitelné tak dlouho vydržet...

Reagovat
uff

Ktovie keby tam je Jugoška s Bobanom Stojkovičom Savičevičom a ďalším hviezdami.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jugoslávie plus Chorvatsko by byli superfavoriti od 92 do 98 vždycky

Reagovat
uff

Ved preto vravim, ze keby boli dokopy tak by boli superfavoriti.

Reagovat
Puskas

Byli, ale ty jejich horké hlavy a národnostní třenice, nevím,

Reagovat
didosh

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Bruckner predbehl dobu. Pressing, signaly, standardky. Uzasne. Proste vizionar. Narozdil od Hrebika ale pochopeny. Hrebik, Bruckner, Jezeky, Kolsky, Vejvoda, Vytlacil. To jsou uz navzdy největší trenerske legendy ČR.

Reagovat
Liquid

nejsou

Reagovat
Salfovic

Hřebík je největší trenérská legenda leda tak Liberce,

Reagovat
Witcher

Si pamatuju na když trénoval tak všichni nadávali že to je nakopavana na Kollera,nebejt eura 2004 kde měl asi papírově nejlepší tým co hráč to životní forma a velkoklub tak si ho pamatujeme jako uraženýho jesitnyho dědka

Reagovat
Nadržený šimpanz

Přesně, podle mně byl taky hrozně přecenovanej. Nepochopitelně v semifinále nenechal hrát Heinze, to točení furt dvanácti hráču odepsalo repre karieru třeba Jarošíkovi, MS 06 bída, ME 08 bída, Rakouská repre bída, Sigma slušný, ale titul nebyl nikdy a ješitnej jak Vrba byl taky. Pro mě podobný i Hlinka v hokeji. Asi budu sežranej, ale první angažmá u repre hodně špatný, stejně jako NHL vyhazov (i když to nebylo kvuli výsledkum), Omsk špatný, v Litvínově nepamatuju extra výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší byl Dušan Uhrin a Luděk Bukač

Reagovat
GjøvikFF

Hrozně přeceňovanej a Sigma slušný? Tým, kterej měl blízko k vyřazení Realu Madrid, kterej vypráskal Hamburger SV, Fenerbahce, tým kterej uhrál druhé místo v konkurenci ligových týmu napráskaných jmény jako Poborský, Šmicer, Bejbl, Nedvěd. Schválně kdo si tady bez googlení vzpomene na jedno jediné jméno z jejich soupisky ze sezony 1995/1996? Mladším ročníkům nebudou říkat absolutně nic. A Brückner s nimi hrál o titul.

Jinak Hlinkovo "hodně špatné" první angažmá u reprezentace zahrnovalo zisky medailí ze ZOH a MS.

Reagovat
Y.N.W.A

souhlas... Ale zapsklejm trolum, co nevyjdou nanslunce a chtej jen konflikt na diskuzích to nevysvětlis

Reagovat
uff

Reagovat
Dufan

a u Brücknera úspěchy s ,,21"

Reagovat
Trapný diskutér

tyvoe, ten tým byl slušně našlapanej. dyk jich pár jelo i na euro - kerbr, kotůlek.. pak tam byl třeba baranek.. a i s timhle dokázal brückner na podzim 96 vylítnout z poháru uefa s nejhorší sračkou, jakou pamatuju.. mám říct jméno toho klubu? radši snad ne, viď

Reagovat
GjøvikFF

Kerbr :-D:-D Ten doteď neví, jak se do té nominace dostal, každopádně tam nenahrál ani minutu. Kotůlek věčně zraněnej a po téhle sezoně zapomenutej. Mira Baranek měl tehdy životní sezonu a doteď nechápu, proč tehdy nebyl v nominaci na Euro. Pořád se ale nikdo z nich ani zdaleka nevyrovná jménům, která jsem uvedl. Ano, Brückner vypadl s Hutnikem Krakov a taky to byla jediná jeho ostuda, kterou v pohárech pamatuju.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Trapný diskutér

ok, ale to druhý místo bych přesto nepovažoval za něco zázračnýho - sparta byla ve sračkách a ostatní konkurence měla ty kádry ještě víc na hoffno - třetí byl jablonec a z toho si nevzpomenu už vůbec na nikoho..

Reagovat
Puskas

Pořád v té Spartě bylo plno zvučných jmen, našlapané byly i Drnky.

Reagovat
GjøvikFF

Já to za docela zázračné považuju, protože Sigma nikdy předtím a nikdy potom druhá nebyla a ta liga měla tehdy jména, o jakých se nám teď může zdát. V každém případě zanechal Brückner úžasnou stopu v Sigmě, U21 a dospělé repre a té jeho časté dehonestaci moc nerozumím...ale tak 100 lidí 100 chutí.

Reagovat
Puskas

I ten Jablonec měl solidní kádr, na dnešní poměry velice solidní, jakkoli nešlo až na výjimky o nadprůměrné hráče. Chytal Jánoš, byli tam Navrátil, Hromádko, Sopko, už i Horváth, než odešel do Slávie... Medynský... V porovnání se Sigmou určitě ne horší kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Horvík

Reagovat
Puskas

Reagovat
Trapný diskutér

souhlas s šimpim, plus bych mu ještě přišil pokálené oh 2000, kde sme snad prohráli i s kuvajtem..

Reagovat
GjøvikFF

Neprohráli jsme "i" s Kuvajtem, ale "jenom" s Kuvajtem. A taky jsme ten stejný rok hráli finále ME 21, kde jsme porazili Holanďany, Chorvaty, remíza se Španěly...a prohra až ve finále s Italy (Gattuso, Pirlo)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to bylo Waterloo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

to je ale pro některý moc náročné na pochopení, tak budou jen nadávat... Jeste, ze to umej jen na diskuzích

Reagovat
Puskas

Hadamczik.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Trebárs aj Malatinský a Vengloš.

Reagovat
Le Gunner

Já jsem ho teda nikdy nepochopil a chováním byl občas mimo, ale medailí nedovezl málo. Všechna čest.

Jsem zvědavý na Pešána, fandím mu, ať je jaký je, má vizi a umí ji prodat. Říha byl ale perfektní, správná persona pro reprezentaci, ten loňský nebronz o jeden nájezd (a tuny hokejového štěstí v náš prospěch i proti v průběhu turnaje) by mohl mrzet...

Reagovat
monty25

Mám pocit, že Puskas myslel Evžena Hadamczika.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Le Gunner

Ou, tak to se omlouvám. A přiznám se, že jsem neznal.

Jsem hlupák a kaju se.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlinka, Ružička?

Alois nemá zlato.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Hřebíka Uhrin. 1. Ježek 2. Vytlačil 3. Uhrin.

Reagovat
Puskas

A chybí mi tu zmínka, že Fener tehdy trénoval Vengloš.

Reagovat
uff

Reagovat
Zark

a měl rád langoš

Reagovat
Mustang™

Těm Turkům slušně tekly nervy

Reagovat
naheCZ

Strašný hovada a ta simulace na začátku, pěkně to zkusil

Reagovat
Alan_Shearer

Metnar

Reagovat
Greny

Babiš a Metnar už přivezli diskuze tak Babiš nesouhlasí a Metnar mluví o špatném nacasovani

Reagovat
mistr129

Tradičně no, někdo z ANO plácne úplnou blbost a když se to lidem nelíbí, tak Babiš nesouhlasí a musí si o tom s dotyčným popovídat

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Generalní Gladiator

Babiš

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smetos

OT: takze to co ted sofa Schillerka vyblila, znamena ze kdyz mam zivnost o sesti zamestnancich, rocni obrat asi 5 mega a leden az brezen dokud to nezavreli jsme rostli tak cus??? jestli to chapu dobre ze to je podpora takovejch tech zivnostniku co delaj jen sami na sebe tak to je prosim pekne rizena likvidace. Welcome in new socialism. CEST

Reagovat
smazaný uživatel

OT: potřebuji poradit. Pustil jsem se do malování obýváku a když jsem začal, zjistil jsem, že tam je dost vrstev. Zvolil jsem cestu škrabání a poté jsem na zdi nanesl vápennou omítku hasit 160. Chtěl bych poprosit o nějaký rady nebo zkušenosti jestli někdo máte, jak docílit hladké zdi. Děkuji za každou radu.

Reagovat
Greny

Zafilcoval jsi to?

Reagovat
smazaný uživatel

Anooo

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám na různý návody a špatným hladítkem... Takže asi nanesu ještě jednu vrstvu štuku. Čím přesně to bude tedy nejlepší fafilcovat a za jak dlouho?

Reagovat
Greny

no filcakem - hladitko s molitanem :) lehce namocit.. a kdy.. to se blbě popisuje takhle po netu, proste az to bude tuhnout ale nesmi to byt uplne zaschle ale zaroven to nesmis delat hned potom co to natahnes ...

jinak tim ze to nedelas pravidelne udelej si na to cas, nespechej a postupuj klidne postupne .. natahni treba 3-4 metry chvili pockej a zafilcuj

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, děkuji za radu

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo fiasko,ta Slavia,navštívil to utkání i František Ringo Čech a byl tam slyšet jeho hlas,jak něco vykřikuje,v tom televizním přenosu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele