Evropská liga - souhrn 5. kola skupinové fáze

30.11.2023, 20:44, aktualizováno 30.11.2023, 23:01
Komentáře a souhrny
Michael Gregoritsch (© AFP)

Freiburg doma rozstřílel Olympiakos a rozlouskl situaci ve skupině A, ve druhém utkání skupiny byl opět vidět Tomáš Souček. Jistotu postupu mají i Brighton a Rennes.

Skupina A

SC Freiburg - Olympiakos Pireus 5:0

30.11.2023 18:45

Góly: 3. Michael Gregoritsch, 8. Michael Gregoritsch, 36. Michael Gregoritsch, 42. Kiliann Sildillia, 77. Ritsu Doan

Fotbalisté Freiburgu zvítězili v pátém kole skupiny A Evropské ligy nad Olympiakosem 5:0 a s předstihem si zajistili účast ve vyřazovací fázi. O osudu utkání napověděla už jeho osmá minuta, kdy na rozdíl dvou branek zvyšoval svou druhou trefou večera Michael Gregoritsch. Stejný hráč navíc krátce po půlhodině hry završil hattrick a ve městě, kde podstatnou část obyvatelstva tvoří studenti, tak bylo již v poločase rozhodnuto. Mimo jiné také o tom, že hosté z Řecka v závěrečném duelu zabojují pouze o Konferenční ligu.

Stejný počet branek, který se ve skupinové fázi povedl nastřílet Freiburgu, zaznamenali pouze Liverpool a Leverkusen. Dvě třetiny z celkových 12 gólů německý celek nasázel otloukánkovi skupiny z Bačky Topoly, ale průběžně devátému celku Bundesligy se zadařilo i v řeckém Pireu, kde uspěl po výsledku 3:2. Zopakování nezdaru, ale také získání pouhého bodu, by pro Olympiakos znamenalo definitivní vyřazení z Evropské ligy.

Celek ze Schwarzwaldu vstoupil do utkání skvěle. Po přihrávce z pravé strany se totiž z první přesně k tyči trefil Gregoritsch. Rakouský útočník skóroval i o chvíli později, kdy našel rohový kop Ritsu Doana a znovu překonal bezmocného Alexandrose Paschalakise. Thrylos se v utkání trápil, což reflektovala také nula ve statistice střel mezi tři tyče po půlhodině hry. Za to Gregoritsch si i nadále mohl užívat střelecké pohody. Centr Jordyho Makenga z levé strany totiž znovu hlavou uklidil za záda Paschalakise. Zkušený brankář lovil míč ze sítě během první půle ještě jednou, když bombu mladého obránce Kilianna Sidillii nedokázal vyrazit mimo bránu.

Aby toho nebylo málo, hostům se zranil Daniel Podence, který opustil hřiště krátce po poločasové přestávce na nosítkách. Hrdina duelu Gregoritsch si užil zasloužené ovace při střídání už v 67. minutě, kdy přenechal místo na hrací ploše mladíkovi Merlinu Röhlovi. Celý druhý poločas už se spíš z povinnosti dohrával. Freiburg se sice nikam netlačil, avšak psychicky zlomenému Olympiakosu ještě jeden přesný zásah přidal Japonec Doan.

Freiburg tak vyhrál třetí ze čtyř vzájemných duelů z posledních dvou let a ziskem všech bodů si zajistil jarní účast v Evropské lize. Skupinovou fázi zakončí 14. prosince na hřišti West Hamu, Olympiakos tentýž den přivítá TSC.

Více informací k zápasu

TSC Bačka Topola - West Ham United 0:1

30.11.2023 18:45

Góly: 89. Tomáš Souček

Hráči West Hamu zvítězili v pátém kole skupiny A Evropské ligy na hřišti TSC 1:0, a udrželi se tak na děleném prvním místě v tabulce. Dlouho to sice vypadalo, že si Kladiváři připíšou nečekanou ztrátu, v závěru ale opět udeřil hrdina posledních týdnů Tomáš Souček a zařídil favoritovi z Anglie další vítězství. Jeho český kolega Vladimír Coufal se tentokrát neobjevil ani na lavičce náhradníků. Srbský celek díky porážce Olympiakosu může i před závěrečným duelem pomýšlet alespoň na účast v jarní fázi Konferenční ligy.

Fotbalisté West Hamu s devíti získanými body bojovali ve skupině o první příčku s Freiburgem. Oba celky od sebe dělilo pouze lepší vzájemné střetnutí z pohledu Kladivářů. A právě anglický celek chtěl proti TSC, které bylo s jedním bodem poslední, potvrdit skvělou formu z posledních duelů a připsat si další vítězství. K tomu mu měl pomoci i skvěle hrající Souček, jenž se dosud společně s reprezentačními zápasy prosadil čtyřikrát v řadě.

Výkonnostní rozdíl mezi oběma soupeři nebyl zpočátku ve skromné TSC Areně vůbec znát. Favorit z Londýna sice držel balon na svých kopačkách častěji, avšak precizní defenziva a obětavost domácích ho do nebezpečných zakončení nepouštěla. Jediné náznaky příležitostí West Hamu před pauzou přišly po standardních situacích z dílny Jamese Warda-Prowse, ale žádný z hlavičkářů hostů se skórování víceméně nepřiblížil.

Ofenzivní nadstavbu ke skvělému obrannému výkonu domácích mohl po hodině hry přidat Uroš Milovanovič, jenže z hranice šestnáctky nedal své střele potřebnou razanci a Lukasze Fabiaňského nepřekonal. Zbytek utkání se odehrával především ve znamení soubojů uprostřed hřiště a zápas směřoval k zasloužené remíze. Jenže jak už je v poslední době zvykem, poslední slovo si vzal stejně jako v předešlých duelech Souček, kterému stačilo po centru Maxwella Corneta nastavit nohu a usměrnit balon do sítě.

West Ham tak nezaváhal a proti TSC posbíral všechny body. Další kolo je na programu 14. prosince. Kladiváři se utkají s Freiburgem, Srbové poté změří síly s Olympiakosem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SC Freiburg (GER)
5
4
0
1
17 : 5
12
2
West Ham United (ENG)
5
4
0
1
8 : 4
12
3
Olympiakos Pireus (GRE)
5
1
1
3
6 : 12
4
4
TSC Bačka Topola (SRB)
5
0
1
4
4 : 14
1

Skupina B

Olympique Marseille - AFC Ajax 4:3

30.11.2023 21:00

Góly: 9. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.), 26. Chancel Mbemba, 48. Pierre-Emerick Aubameyang, 90+3. Pierre-Emerick Aubameyang - 10. Brian Brobbey, 30. Brian Brobbey, 80. Chuba Akpom

Fotbalisté Marseille porazili v pátém kole skupiny B Evropské ligy na domácí půdě Ajax 4:3. Strhující bitva na Stade Vélodrome nabídla divákům čtyři přesné zásahy už v první půli, když dvakrát bleskově negoval náskok domácích Brian Brobbey. Rozuzlení tohoto spektáklu ale přišlo až po změně stran, kdy po akrobatickém zásahu nůžkami Pierra-Emericka Aubameyanga dokázal v 80. minutě potřetí srovnat Chuba Akpom. Gabonský útočník ovšem v nastavení z druhé proměněné penalty rozhodl o triumfu Olympioniků. Nizozemský celek bude v posledním kole bojovat o Konferenční ligu, naopak Francouzi si to rozdají s Brightonem o skupinové prvenství.

Marseille a Ajax uhrály v prvním kole letošního ročníku Evropské ligy strhující remízu 3:3, od té doby ale oba kluby měnily trenéry. Francouzi den před začátkem skupinové fáze odvolali Marcelina a o týden později jmenovali Gennara Gattusa, z jehož působení měli fanoušci smíšené pocity. V domácí Ligue 1 se Les Olympiens poměrně trápili, naopak ve skupině B byli na první příčce. To nizozemský celek se po historicky nejhorším vstupu do sezony mírně zvedl a pod Johnem van 't Schipem z posledních pěti soutěžních duelů prohrál jen jednou. V tabulce však byl stále poslední.

Hosté z Amsterdamu měli s aktivním vstupem francouzského celku do utkání velké problémy, což náramně dokumentovala již devátá minuta hry, kdy rozběhnutého Ismailu Sarra nedovoleně zastavil ve vlastním vápně Jorrel Hato. Nařízenou penaltu suverénně proměnil Aubameyang, a ranou do protipohybu tak poslal Olympique do vedení. To ovšem vydrželo domácím pouhou minutu, jelikož se po hezké narážečce objevil před Pauem Lópezem zcela sám Brobbey, který uklidil balon přesně k levé tyči. Marseille si vzalo vedení zpět ve 26. minutě, kdy se hlavou po rohovém kopu prosadil Chancel Mbemba. Znovu však přišla blesková odpověď z kopačky Brobbeyho, jenž po druhé asistenci Stevena Berghuise opět utišil hlasité fanoušky Olympioniků.

Nejkrásnější moment duelu přišel tři minuty po pauze, kdy centr Amineho Harita nůžkami poslal do sítě Aubameyang a potřetí v zápase poslal francouzské mužstvo do vedení. Raketová reakce nizozemského celku tentokrát nepřišla, naopak po hodině hry dostal Ajax další ránu. Berghuis se totiž po nevybíravém faulu musel pakovat do sprch, což hlavnímu sudímu posvětil VAR. I přes početní nevýhodu ale de Godenzonen nesložili zbraně a v 80. minutě se jim podařilo potřetí srovnat krok. Do centru z pravé strany se položil Akpom a krátce po svém příchodu na trávník hlavou rozvlnil síť. Poslední slovo si však vzal v nastavení opět Aubameyang a druhou proměněnou penaltou v zápase se postaral o rozhodnutí.

Marseille tak domácí utkání zvládla a vítězství si zajistila účast v play off. Poslední kolo skupinové fáze je na programu 14. prosince. Francouzi se utkají s Brightonem, Ajax změří ve stejný den síly s AEK.

Více informací k zápasu

AEK Atény - Brighton & Hove Albion 0:1

30.11.2023 18:45

Góly: 55. João Pedro (pen.)

Fotbalisté Brightonu porazili v pátém kole skupiny B Evropské ligy AEK 1:0, a stvrdili tak svůj postup do jarní části soutěže. Řekové i přes roli outsidera dokázali Racky přehrávat, nicméně svou aktivitu nepřetavili v branku. To se na druhé straně povedlo Joau Pedrovi, jenž zkušeně proměnil pokutový kop v 55. minutě a osamostatnil se na vedoucí pozici v tabulce nejlepších střelců. Jakékoliv naděje domácích na obrat ve skóre o chvíli později zhatil Mijat Gačinovič, jenž po druhé žluté kartě putoval předčasně do sprch.

V domácí soutěži obrana AEK excelovala, když v posledních šesti ligových duelech inkasovala jediný gól, na evropské půdě to ale byla jiná písnička. Průměr dvou obdržených branek na zápas byl zásadní potíží, kvůli níž se řecký celek nacházel až na třetí příčce. Požár v zadních řadách se sice snažila hasit ofenziva, ta se ovšem vystřílela právě na hřišti Brightonu, kde řecký celek zapsal dosud jedinou výhru. Racci se naopak po úvodním zaváhání vzchopili a po dvou skalpech Ajaxu poskočili těsně za vedoucí Marseille.

Už na začátku se Evan Ferguson dostal k zakončení ze strany, proti brankáři ovšem neuspěl ani z následné dorážky. Irský záložník alespoň vybojoval rohový kop, po němž se k míči prodral Lewis Dunk. Jeho hlavička však mířila vedle levé tyče. Následující série útočných akcí se odehrála na druhé straně, ale Bart Verbruggen předvedl několik povedených zákroků. Řecký celek zůstal aktivní, což dvakrát ukázal Steven Zuber. Nejprve jeho ránu vyrazil Verbruggen a následně zkušený Švýcar hlavou netrefil bránu. Třetí velkou šanci měl tento útočník v závěru poločasu, nicméně po uvolnění zamířil pouze do levé tyče, a tak opět neuspěl.

Aktivní Řekové na povedený výkon navázali i na začátku druhé půle. Gačinovič se prezentoval povedenou dělovkou, ovšem Verbruggen si připsal další zákrok. Poté vpřed vyletěli i Racci, což nečekal Damian Szymaňski a zavinil tak pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Joao Pedro a poslal jej přesně k tyči. Obdržený gól podrazil AEKu nohy a se zvednutím rozhodně nepomohl Gačinovič, který musel po druhé žluté kartě opustit trávník již v 65. minutě. Ani v oslabení se žlutočerní nevzdali. Velkou šanci ke srovnání však promarnil Orbelín Pineda, když se řítil sám na brankáře, ale nedokázal přesně zakončit. Následné snahy žádnou další šanci nepřinesly a Verbruggen uhájil čisté konto.

Evropské vzepětí Brightonu tak pokračovalo třetí skupinovou výhrou v řadě. V příštím kole přivítá 14. prosince Marseille, AEK se tentýž den představí v Amsterdamu na stadionu Ajaxu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Olympique Marseille (FRA)
5
3
2
0
14 : 9
11
2
Brighton & Hove Albion (ENG)
5
3
1
1
9 : 5
10
3
AEK Atény (GRE)
5
1
1
3
5 : 9
4
4
AFC Ajax (NED)
5
0
2
3
7 : 12
2

Skupina C

Rangers FC - Aris Limassol 1:1

30.11.2023 21:00

Góly: 49. Ross McCausland - 28. Shavy Babicka

Hráči Arisu Limassol remizovali v pátém kole skupiny C Evropské ligy 1:1 s Rangers, a ztratili tak naději na postup do další fáze této soutěže. Kypřané se sice zásluhou Shavyho Babicky dostali do vedení, záhy po změně stran je ovšem zpražil vyrovnávací gól Rosse McCauslanda. Jedinou šancí pro hosty na pohárové jaro je porazit v závěrečném duelu Spartu a proklouznout do Konferenční ligy, motivovaní Pražané ale mají po výhře nad Betisem šanci se umístit na jedné z prvních dvou příček.

Fotbalisté Rangers udělali důležitý krok k postupu, když v minulém kole porazili Spartu 2:1. Skotský celek navíc v Evropské lize neprohrál na vlastní půdě již osm utkání v řadě, přičemž uspěl pětkrát po sobě a před tímto střetnutím mu chyběla jediná výhra k vyrovnání jeho historicky nejdelší domácí vítězné série. The Gers měli zároveň svému soupeři z Limassolu co vracet, jelikož s ním v prvním vzájemném duelu padli 1:2.

Rangers od začátku potvrzovali výhodu domácího prostředí. O první velkou šanci se v šesté minutě postaral John Lundstram, avšak rána z vápna mířila jen doprostřed branky. Kyperský klub se z brzkého presinku probral, a tak se k dobře mířené střele na zadní tyč dostal Caju, jemuž na poslední chvíli zkazil skvělým zákrokem radost Jack Butland. Ve 28. minutě předvedl chladné nervy při svém úniku Babicka, který obešel brankáře a skóroval.

Snový začátek druhého poločasu zařídil domácím ve 49. minutě McCausland. Na hraně šestnáctky si zpracoval míč a chytrou ranou na zadní tyč nedal brankáři šanci. Asistent u prvního gólu Danilo se mohl zapsat i mezi střelce, ale jeho hlavičce chyběla razance. The Gers nadále pokračovali v tlaku a prezentovali se útočným fotbalem, obrana kyperského klubu byla však zásadně proti a domácím často scházelo v koncovce potřebné štěstí. Závěrečný tlak Aris přežil a rozhodující branka nakonec nepadla.

Rangers tak domácí formu nepotvrdili a získali jen bod. V posledním kole se 14. prosince střetnou s Betisem, Limassol změří ve stejný den síly s pražskou Spartou.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Real Betis 1:0

30.11.2023 18:45

Góly: 54. Lukáš Haraslín

Sparta Praha porazila v pátém kole Evropské ligy na vyprodané Letné Betis 1:0, díky čemuž si do posledního duelu skupiny C udržela postupovou naději. Mrazivé teploty se navzdory předpokladům některých fanoušků i expertů na výkonu Španělů znatelně nepodepsaly a lídr tabulky byl po většinu utkání nebezpečnějším celkem. Spoustu jeho šancí však zneškodnil výborně chytající Peter Vindahl. O jediný přesný zásah střetnutí se v 54. minutě postaral Lukáš Haraslín povedenou ranou zpoza šestnáctky.

Betis do zápasu vstupoval z první příčky tabulky a jediný bod mu chyběl k jistotě postupu, přesto Letenští cítili šanci na úspěch. Nic jiného jim koneckonců nezbývalo, po nepovedeném dvojutkání s Rangers je totiž jakékoliv další klopýtnutí mohlo připravit o zbytky nadějí na přezimování v Evropské lize. Navrátivší se kapitán Ladislav Krejčí si sice postěžoval na počasí, když předpověď hlásila v čase duelu teplotu pod bodem mrazu, to ale mělo být větším problémem pro hosty. Ti v Seville nasedali do letadla při asi 20 stupních Celsia.

Španělé, v jejichž základní sestavě udělal velezkušený Manuel Pellegrini od posledního ligového klání hned devět změn, poprvé výrazně zahrozili ve 14. minutě. Nabil Fekir se šikovně uvolnil uvnitř vápna a vyslal přízemní pokus na bližší tyč, připraveného Vindahla ale nepřekonal. V rudém dresu se o chvíli později připomněl Haraslín, který však z hranice šestnáctky pálil jen do středu brány. Krátce před uplynutím úvodní půlhodiny vysunul do největší šance první půle Borju Iglesiase aktivně hrající Assane Diao. První jmenovaný se rychlou kličkou zbavil bránícího Martina Vitíka, tváří v tvář dánskému gólmanovi už nicméně neuspěl.

Pražané vlétli do druhého dějství ve vysokém tempu, za což byli v 54. minutě odměněni vedoucím gólem. Kousek za pokutovým územím se k míči dostal Haraslín a střelou na zadní tyč nedal Ruiovi Silvovi šanci zasáhnout. Na druhé straně mohl následně odpovědět střídající Isco. Bývalý hráč Realu Madrid zakončoval z prostoru penaltového puntíku, do cesty se však balonu postavil Filip Panák, jenž na poslední chvíli nebezpečí zažehnal. Isco nepochodil ani v 81. minutě, kdy jeho nikým netečovaný centr zleva prolétl jen pár centimetrů kolem domácí brány.

Sparťané tak soupeři oplatili porážku ze začátku října a vrátili se do boje o postup. V závěrečném skupinovém klání se představí 14. prosince na půdě Arisu Limassol, Betis tentýž den přivítá Rangers.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Betis (ESP)
5
3
0
2
7 : 4
9
2
Rangers FC (SCO)
5
2
2
1
5 : 4
8
3
Sparta Praha (CZE)
5
2
1
2
6 : 6
7
4
Aris Limassol (CYP)
5
1
1
3
6 : 10
4

Skupina D

Atalanta Bergamo - Sporting CP 1:1

30.11.2023 18:45

Góly: 23. Gianluca Scamacca - 56. Marcus Edwards

Sporting remizoval v pátém kole skupiny D Evropské ligy na hřišti Atalanty 1:1. Domácí se dostali do vedení již ve 23. minutě, kdy se prosadil Gianluca Scamacca, pro nějž šlo o první zásah v dresu Lombarďanů na evropské půdě. Urostlý útočník ale po změně stran trestuhodně spálil obrovskou tutovku, což vzápětí potrestal žolík Marcus Edwards. Týmu z Bergama však remíza stačila k jistotě postupu z první pozice. Z výsledku se radovali také Portugalci, jelikož výhra Rakówa v současně hraném duelu proti Sturmu Graz je posunula do další fáze ze druhé příčky.

Italský celek si sice vítězstvím v minulém duelu zajistil postup do vyřazovací fáze, tím ale jeho práce nekončila. Stále totiž potřeboval uhrát dostatečný počet bodů, aby stvrdil své postavení v čele tabulky, což by mu vyneslo nasazení rovnou mezi 16 nejlepších týmů soutěže. Jistotu už měl také klub z Lisabonu. Ten díky triumfu nad Rakówem věděl, že si na jaře zahraje alespoň nějakou kontinentální soutěž. V případě úspěchu v Bergamu však mohl definitivně uhájit svou účast v Evropské lize.

Hned v úvodní čtvrthodině musel podržet hostující mužstvo zkušený Španěl Antonio Adán, jenž napřed zlikvidoval Edersonovu střelu doprostřed branky a poté si poradil také s dobře mířenou ranou k tyči od Scamaccy. I na druhé straně bylo ovšem rušno. Skvělou přihrávku dostal Viktor Gyökeres, jehož následný pokus nakonec jen prosvištěl těsně okolo zadní tyče. Jako první tak přece jen oslavovali příznivci Bergama. Zabiják Scamacca za to vzal z velké vzdálenosti a vymetl pavučinu v pravé šibenici. Lepší šanci na vyrovnání si nemohl přát Pedro Goncalves, nicméně jeho nepovedený pokus byl lahůdkou pro Juana Mussa.

Hned po pauze vyslal Ederson do souboje jeden na jednoho s brankářem Scamaccu, italský hrotový útočník ale tuto stoprocentní gólovku spálil, když z bezprostřední blízkosti minul. Přesnější byl ovšem střídající Edwards, jenž po pěkné kombinaci s Gyökeresem nakonec vyrovnal. Lvi mohli utkání i otočit, avšak Goncalves nenasadil střelecké kopačky a po zmařené gólovce z první půle neuspěl ani v 67. minutě, kdy jeho střela pouze rozezvonila levou tyč.

Atalanta tedy dovedla zápas k remíze, i ta jí ale vynesla první místo ve skupině. Podzimní část Evropské ligy uzavře italský tým 14. prosince proti Rakówu. Postup ze druhého místa vybojoval díky porážce Sturmu Graz portugalský celek. Právě proti němu se Sporting představí v posledním duelu.

Více informací k zápasu

SK Sturm Graz - Raków Częstochowa 0:1

30.11.2023 18:45

Góly: 81. John Yeboah

Fotbalisté Rakówa zvítězili v pátém kole skupiny D Evropské ligy na půdě Sturmu Graz 1:0 a uchovali si šanci na účast v jarní fázi Konferenční ligy. Přestože byl polský mistr celé utkání aktivnějším z obou soupeřů, především v první půli ho trápila mizerná koncovka. Když už to vypadalo, že zápas v poklidu směřuje k remíze, ocitl se v závěru v malém vápně osamocený střídající John Yeboah a pohotovou ranou na zadní tyč rozhodl o tříbodovém zisku polského mistra, který se v tabulce bodově dotáhl právě na Rakušany.

Hráči Sturmu Graz měli stále reálnou šanci na postup do play off Evropské ligy, jelikož se nacházeli na třetí příčce s tříbodovou ztrátou na druhý Sporting. K tomuto cíli ovšem potřebovali bezpodmínečně porazit na vlastní půdě Raków. To se nejevilo jako příliš složitý úkol, jelikož polský celek nasbíral za čtyři utkání ve skupině jediný bod, přičemž vstřelil pouze dvě branky. Nedařilo se mu navíc ani v domácí soutěži, kde dvakrát v řadě klopýtl.

Úřadující mistr polské Ekstraklasy si chtěl rozhodně uchovat šanci na evropské jaro do posledního duelu, čemuž napovídal jeho aktivní vstup do utkání v Rakousku. Blízko vedoucí trefě byl zhruba po čtvrthodině hry 19letý útočník Ante Crnac, jenž však těžkým volejem po standardní situaci těsně minul. Krátce nato se na druhé straně do dobré střelecké pozice individuálně prodral Manprit Sarkaria, ten ovšem s přispěním teče jednoho z bránících hráčů nechal vyniknout gólmana Vladana Kovačeviče.

Jeho protějšek mezi třemi tyčemi Grazu Kjell Scherpen musel být poprvé v permanenci až po změně stran, když brilantním zákrokem zlikvidoval přízemní ránu Marcina Cebuly. Osud týmu z Čenstochové v pohárové Evropě tak měl možnost zpečetit Alexander Prass, jenže ten razantní pokus nasměroval přímo na Kovačeviče. Čtyři střídání hostům do závěrečné čtvrthodiny výrazně pomohly, jelikož právě jedna z nových tváří na hrací ploše Yeboah v 81. minutě ranou z malého vápna rozhodl.

Sturm Graz tak důležitý zápas nezvládl a doma překvapivě nezískal ani bod. Následující kolo je na programu 14. prosince. Rakouský celek zavítá na stadion lisabonského Sportingu, Raków doma přivítá Atalantu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
5
3
2
0
8 : 4
11
2
Sporting CP (POR)
5
2
2
1
7 : 6
8
3
SK Sturm Graz (AUT)
5
1
1
3
4 : 6
4
4
Raków Częstochowa (POL)
5
1
1
3
3 : 6
4

Skupina E

Liverpool FC - LASK Linz 4:0

30.11.2023 21:00

Góly: 12. Luis Díaz, 15. Cody Gakpo, 51. Mohamed Salah (pen.), 90+2. Cody Gakpo

Liverpool podle předpokladů porazil v pátém kole skupiny E Evropské ligy LASK Linz 4:0, a zajistil si tak postup do vyřazovací fáze z prvního místa. Favorit o triumfu rozhodl už během úvodní čtvrthodiny, když na přesnou hlavičku Luise Díaze navázal krátce nato přesným zásahem Cody Gakpo. Hosté z města, kde má kořeny v Česku velmi populární vánoční cukroví, se díky remíze Royale Unionu v souběžně hraném zápase udrželi v boji o účast alespoň v jarní části Konferenční ligy.

Fotbalisté Liverpoolu stále neměli jistou účast v play off Evropské ligy, a to zejména kvůli porážce v minulém utkání s Toulouse. Místenku ve vyřazovací fázi si ovšem mohli zajistit v domácím klání proti týmu z Lince. Rakouský LASK však nechtěl dát kůži zadarmo a vítězstvím s Royale Union dokázal, že stále chce zabojovat alespoň o třetí příčku. Reds byli i přesto obrovským favoritem i díky tomu, že v letošní sezoně vyhráli všechny své domácí zápasy.

Papírové předpoklady se na Anfieldu začaly naplňovat v samotném úvodu utkání. Velké převaze výběru Jürgena Kloppa dal první gólovou nadstavbu ve 12. minutě Díaz, jenž hlavou usměrnil do sítě precizní centr Joea Gomeze. Krátce nato navíc Mohamed Salah podobně vybídl ke skórování Gakpa, který vedení Reds pohodlně navýšil. Třetí přesný zásah anglického giganta mohl přidat po půlhodině hry Konstantinos Tsimikas, ale dělovka řeckého obránce pouze rozezněla horní tyč.

Příznivce Liverpoolu to ale nemuselo dlouho mrzet. Celek ze severozápadu Anglie totiž krátce po změně stran dostal po faulu gólmana Tobiase Lawala možnost pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil Salah, čímž vsítil svůj třetí letošní evropský gól. V 54. minutě zvonilo Lawalovi v uších podruhé, když brankovou konstrukci tentokrát trefil Gakpo. Čestný úspěch Die Lasker mohl zapsat Ibrahim Mustapha, jenže Caoimhin Kelleher mu včasným výběhem zmenšil střelecký úhel, a ghanský útočník tak irského gólmana nepřekonal. Tečku za duelem nakonec udělal v nastavení dělovkou zevnitř vápna Gakpo.

Liverpool tak potvrdil jednoznačnou roli favorita a doma si vítězstvím zajistil postup do play off. V posledním kole se 14. prosince utká s Royale Union SG, LASK změří ve stejný den síly s Toulouse.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - RU Saint-Gilloise 0:0

30.11.2023 21:00

Góly: -

Toulouse remizovalo v pátém kole skupiny E v rámci Evropské ligy s Royale Union SG 0:0. Při mírné prvopoločasové převaze francouzského celku byl tradičně nejvíce vidět Thijs Dallinga, jenž stihl ve skupinové fázi nastřílet tři góly. Proti Saint-Gilloise však další zásah nepřidal, poněvadž domácí ve druhé půli ani jednou nevystřelili. Nerozhodný výsledek ovšem hrál více do karet fialovým, kteří mají na rozdíl od belgického týmu lepší skóre a hratelnějšího soupeře.

Na první pohled to mohlo vypadat, že je Toulouse ve skvělé formě, jelikož v minulém kole porazilo Liverpool 3:2, opak byl ovšem pravdou. Francouzský klub totiž kromě zmíněné výhry v sedmi kláních v řadě nezvítězil, přičemž o víkendu padl v Ligue 1 na hřišti Nice. Skupinovou fázi Evropské ligy měl ale stále velmi dobře rozjetou a k postupu mu stačil zisk tří bodů proti belgickému Royale Union. Hosté však rovněž stále bojovali o druhou příčku, na kterou se v případě triumfu mohli vyhoupnout.

I přes mírnou převahu Le Téfécé měl první pořádnou příležitost utkání hostující Mohamed Amoura, jenž ale kvůli skvělému zákroku jednoho z obránců neuspěl. Další zajímavá šance přišla po rohovém kopu fialových, kdy hlavičkoval nadějný útočník Dallinga, ovšem jeho pokus mířil pouze nad bránu Royale Unionu. Možností ke skórování bylo nakonec ve zbytku prvního dějství jako šafránu, a tak byl poločasový výsledek nerozhodný.

Po změně stran čekali fanoušci i nadále marně na příležitosti, které by zaváněly gólem. Nedalo se říct, že by jeden či druhý tým měl nějakou herní převahu. Míč měli na kopačkách častěji hráči v bílých dresech, nicméně větší střeleckou aktivitu vynaložil celek z Belgie. Diváky mohla ze židle zvednout maximálně rána Amoury, jenže alžírský útočník poslal míč na tribuny. Ve Francii se tak rozhodující branky příznivci ani jednoho družstva nedočkali.

Vyrovnané střetnutí nakonec vítěze nenabídlo. Toulouse v posledním kole hraném 14. prosince vyzve LASK, Belgičané změří ve stejný den síly s Liverpoolem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
5
4
0
1
16 : 5
12
2
Toulouse FC (FRA)
5
2
2
1
6 : 8
8
3
RU Saint-Gilloise (BEL)
5
1
2
2
3 : 7
5
4
LASK Linz (AUT)
5
1
0
4
5 : 10
3

Skupina F

Villarreal CF - Panathinaikos FC 3:2

30.11.2023 21:00

Góly: 29. Alejandro Baena, 34. Santi Comesaña, 47. José Luis Morales - 66. Sebastián Palacios, 81. Fotis Ioannidis

Fotbalisté Villarrealu zvítězili v pátém kole skupiny F Evropské ligy nad Panathinaikosem 3:2. Domácí si v prvním poločase vytvořili pohodlný polštář v podobě dvoubrankového náskoku, který navýšil krátce po změně stran po obrovské hrubce Řeků José Luis Morales. Hosty však dostala zpět do hry úspěšná dorážka po neproměněné penaltě, která jim dodala potřebné sebevědomí pro vytvoření závěrečného tlaku. Toho ale Trifylli využili jen jednou, a tak je příště čeká přímý souboj o Konferenční ligu s Maccabi Haifou. Na druhou stranu Žlutá ponorka si zajistila účast ve vyřazovacích bojích.

Villarreal byl v poměrně vyrovnané skupině v dobré výchozí pozici, jelikož i přesto, že měl odehráno o jedno utkání méně, se stále nacházel na druhé postupové příčce. Tentokrát jej ovšem doma čekalo velmi důležité střetnutí s Panathinaikosem, který na něj ztrácel jen dva body. Hosté se však na duel příliš dobře nenaladili, když o víkendu prohráli. Naopak Žlutá ponorka si poradila před zraky vlastních fanoušků s Osasunou, překvapivě to ale pro ni byla teprve třetí letošní domácí výhra.

Hosty mohl poslat do vedení krátce po zahájení duelu Rubén Pérez, avšak Pepe Reina si s jeho dalekonosnou ranou poradil. Na druhé straně zkusil z podobné vzdálenosti překvapit veterán Morales, nicméně i brankář Panathinaikosu si počínal úspěšně. Fanoušci Žluté ponorky se ale mohli radovat poté, co Ilias Akhomach po nádherném průniku vyslal do stoprocentní šance Álexe Baenu, který efektně přeloboval Alberta Brignoliho. Italský gólman musel míč ze sítě lovit zanedlouho znovu, a to kvůli skvělé akci Santiho Comesany, jenž se kreativním prvním dotekem vyhnul obránci a následně zakončil mimo dosah muže mezi třemi tyčemi.

Ať už Ivan Jovanovič řekl svým svěřencům v kabině o přestávce cokoliv, účinné to rozhodně nebylo. Krátce po změně stran potrestal obrovskou hrubku hostí velmi aktivní Morales. Zelení se mohli vrátit do hry po nařízené penaltě, nicméně Fotis Ioannidis napálil pouze tyč, míč se ale odrazil přímo k Sebastianu Palaciosovi, jenž trefil odkrytou část branky. O chvíli později se mohl prosadit bývalý hráč Villarrealu Aitor Cantalapiedra, avšak trestuhodně neproměnil svou šanci. Krátce po vběhnutí do poslední desetiminutovky se sice prosadil Ioannidis, další zásah si však Prasinoi navzdory závěrečnému tlaku připsat nedokázali.

Villarreal tak v důležitém utkání uspěl a získal na domácí půdě tři body. Žlutou ponorku čeká 6. prosince dohrávka odloženého utkání s Haifou. Se stejným soupeřem se pak v posledním kole utká 14. prosince také Panathinaikos.

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - Stade Rennes 0:3

30.11.2023 18:45

Góly: 29. Martin Terrier, 47. Amine Gouiri, 90+3. Fabian Rieder

Rennes zvítězilo v pátém kole Evropské ligy nad celkem Maccabi Haifa 3:0, a zajistilo si tak postup do jarních vyřazovacích bojů. Izraelci, kteří museli minulé utkání odehrát na Kypru a tentokrát nastoupili v budapešťské Puskás Areně, přitom mohli začít lépe, svou šanci ale neproměnili. Tým z Bretaně postupně zvýšil aktivitu, což vedlo ve 29. minutě k vítězné brance z kopačky Martina Terriera, pro nějž se jednalo o první trefu v letošní sezoně. Po změně stran pak dal razítko na triumf francouzského celku Amine Gouiri.

Fotbalisté Rennes měli skupinovou fázi Evropské ligy skvěle rozjetou, když se po čtyřech odehraných kolech nacházeli na první příčce se ziskem devíti bodů. K jistému postupu jim stačilo vítězství proti Haifě, která své zápasy na evropské půdě absolvovala mimo izraelské území. Oba celky tak přijely do Puskás Areny, což příliš nevyhovovalo ani Francouzům. Ti totiž mimo vlastní stadion v letošní sezoně zvítězili pouze jednou.

A prohrávat mohli už v první minutě, když se sám na straně zjevil Suf Podgoreanu, tváří v tvář brankáři ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi Les Rennais. Po úvodní hrozbě se však hostující tým vzchopil a držel delší dobu míč na svých kopačkách. Vedlo to i k zakončení Gouiriho z dálky, které jen těsně minulo pravou tyč. Lépe si vedl Terrier, když si vyměnil balon se spoluhráčem a chytře si naběhl do vápna, kde poté vypálil přesně k levé tyči. Po úvodním gólu zůstali Francouzi nadále aktivnějším celkem, další příležitost si ovšem do konce první půle nevytvořili.

Vedení Les Rennais zvýšil hned na začátku druhého poločasu Gouiri, jenž využil špatné rozehrávky soupeře a bez problému velkou šanci proměnil. V 57. minutě alžírský střelec pálil zpoza vápna, ale nevedlo se mu tak dobře jako předtím, neboť orazítkoval pouze pravou tyč. Třetí gól mohl přidat Fabian Rieder, avšak jeho rána proletěla těsně nad břevnem. V závěru se ale mladému Švýcarovi zadařilo a pojistil vítězství a postup svého týmu povedenou brankou z přímého kopu.

Rennes tak důležitý zápas zvládlo a odvezlo si tři body. Oba celky čeká v dalším zápase Villarreal. Tým z Izraele se s ním střetne v odloženém utkání již 6. prosince, Francouzi budou mít tento souboj na programu o osm dní později.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Stade Rennes (FRA)
5
4
0
1
11 : 3
12
2
Villarreal CF (ESP)
4
3
0
1
6 : 5
9
3
Panathinaikos FC (GRE)
5
1
1
3
6 : 8
4
4
Maccabi Haifa (ISR)
4
0
1
3
1 : 8
1

Skupina G

Servette Ženeva - AS Řím 1:1

30.11.2023 21:00

Góly: 50. Chris Bedia - 21. Romelu Lukaku

Fotbalisté AS Řím nenapravili poslední prohru s pražskou Slavií, když v pátém klání skupinové fáze Evropské ligy pouze remizovali na hřišti Servette 1:1. Vyrovnané střetnutí otevřel prvním gólem ve 21. minutě Romelu Lukaku, domácí se však nevzdali a po změně stran zásluhou Chrise Bedii srovnali. Vlky ale ztráta zase tolik mrzet nemusela, jelikož ani v případě výhry by se do čela skupiny neposunuli. Celek ze Ženevy naopak protáhl sérii neporazitelnosti na 10 duelů v řadě a s jistotou poputuje do Konferenční ligy.

Římané po porážce s pražskou Slavii stále neměli zajištěný postup do play off. Byla to ovšem z jejich pohledu už spíše formalita, protože jim k tomu stačilo jediné vítězství. Proti Servette je ale nečekal příliš jednoduchý úkol, jelikož švýcarský celek neprohrál devět soutěžních klání v řadě. Vlci se však dobře naladili, když po remíze v římském derby porazili o víkendu Udinese 3:1. Hlavní hvězdou klání se stal Paulo Dybala, jenž měl být společně s Lukakem největší hrozbou pro domácí celek.

Úvod utkání překvapivě patřil Švýcarům, v jejichž dresu zamířil v osmé minutě Keigo Cunemoto z dálky k levé tyči. Mile Svilar však Japoncovu dělovku dokázal vyrazit na rohový kop. Srbský gólman musel o pár okamžiků později vytáhnout další zákrok, tentokrát zneškodnil nebezpečnou ránu pod břevno z kopačky Bendegúze Bolly. Snaha domácích ale přišla vniveč, neboť ve 21. minutě technickým obstřelem rozvlnil síť Lukaku. Belgický obr se krátce nato pokusil náskok Římanů navýšit, jenže podruhé neměl z podobné pozice tolik štěstí a o kousek minul. Těsně před přestávkou málem vyroval Dereck Kutesa, jehož povedený projektil vytáhl Svilar konečky prstů.

Za sympatický výkon byl ženevský klub odměněn v 50. minutě. Bedia využil perfektní centr Miroslava Stevanoviče a z otočky uklidil míč za bezmocného gólmana. Vrátit vedení na stranu Giallorossi se po hodině hry pokusil v šestnáctce úplně volný Dybala, jemuž však rána vůbec nesedla a balon skončil jen v zámezí. Zbylé minuty mnoho vzruchu ani na jedné straně nenabídly a Servette bez větších problémů nerozhodný výsledek uhájilo.

Řím tak ve Švýcarsku překvapivě zaváhal a odvezl si domů jen bod. V posledním kole přivítá 14. prosince doma Tiraspol. Servette pojede ve stejný den do Prahy, kde se utká se Slavií.

Více informací k zápasu

Sheriff Tiraspol - Slavia Praha 2:3

30.11.2023 21:00

Góly: 45+3. Cristian Tovar, 56. Jerome Ngom Mbekeli - 19. Václav Jurečka, 78. Christos Zafeiris, 90+5. Muhamed Tijani (pen.)

Fotbalisté Slavie vyhráli v pátém kole skupiny G Evropské ligy nad Šeriffem 3:2 a zůstali na první příčce tabulky. Sešívaní před poloprázdnými tribunami mrazivého Tiraspolu poprvé udeřili už v 19. minutě po chytré patičce Václava Jurečky, nepohlídali si však závěr první ani začátek druhé půle a najednou museli dohánět ztrátu. V 78. minutě se však perfektně trefil Christos Zafeiris z přímého kopu a v nastavení proměnil rozhodující penaltu Muhamed Tijani. Pražané tak vítězství navázali na čtvrteční výkony Sparty a Plzně, čímž přidali do českého klubového koeficientu další cenné body.

Cestu do Tiraspolu neabsolvoval s týmem kouč Jindřich Trpišovský, jemuž na tréninku zlomil nos míčem bek Michal Tomič. Kromě hlavního muže střídačky se v letadle neobjevily ani některé hráčské opory, jmenovitě Tomáš Holeš a Petr Ševčík. Přesto byli sešívaní favoritem, čemuž nahrával i výsledek prvního vzájemného klání, které opanovali vysoko 6:0. I díky této demolici se Pražané ocitli v pozici lídra tabulky, jenž si mohl v případě další výhry zajistit přezimování v Evropské lize.

Roli favorita se snažili sešívaní plnit od samého začátku. V první velké příležitosti se zjevil Zafeiris, jenž se na penaltovém puntíku tvrdě opřel do voleje, k jeho smůle však orazítkoval pouze levou tyč. Povedenou ránu vyprodukoval i Jurečka, proti němuž ale zasáhl Maksym Koval. Vzápětí si český reprezentant naběhl na centrovaný balon a patičkou jej usměrnil za záda ukrajinského gólmana. Ve stejné příležitosti se ve 38. minutě zjevil Andres Dumitrescu, jenže i tentokrát se zaskvěl Koval. Pražané navzdory jasné dominanci skórovali jen jednou, což se jim vymstilo v nastavení první půle. Cristian Tovar si nejlépe naskočil na centrovaný míč a hlavou jej usměrnil za záda Aleše Mandouse.

S remízou se sešívaní rozhodně nechtěli smířit. Jurečka ve snaze navázat na svůj gól z prvního poločasu pálil zpoza vápna, nicméně na Kovalovu bránu jeho pokus téměř nedoletěl, a tak si Ukrajinec připsal snadný zákrok. Po chvíli se míč ve vápně odrazil k Zafeirisovi, který pálil z první a mířil nad břevno. Nevyužitých šancí Pražané brzo litovali, neboť v 56. minutě zakončoval rychlý protiútok Jerome Ngom Mbekeli a otočil stav utkání ve prospěch Vos. Hráči Slavie po inkasování uzavřeli soupeře v jeho vápně a dlouho se snažili defenzivní blok Šeriffu propálit. To se povedlo v 78. minutě Zafeirisovi, jenž se trefil z přímého kopu přesně do levé šibenice. Vypadalo to tedy, že utkání dospěje k remíze, nicméně v nastavení vybojoval Lukáš Provod penaltu. K pokutovému kopu se postavil Tijani a dělovkou k levé tyči rozhodl.

Také druhé vzájemné střetnutí tak ovládla Slavia, která si tím zajistila postup do jarní fáze soutěže. V posledním kole přivítá 14. prosince Servette, Tiraspol se tentýž den představí v Římě.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha (CZE)
5
4
0
1
13 : 4
12
2
AS Řím (ITA)
5
3
1
1
9 : 4
10
3
Servette Ženeva (SUI)
5
1
2
2
4 : 9
5
4
Sheriff Tiraspol (MDA)
5
0
1
4
5 : 14
1

Skupina H

Molde FK - Qarabağ Ağdam 2:2

30.11.2023 21:00

Góly: 82. Kristian Eriksen, 87. Kristian Eriksen - 12. Juninho, 90+5. Bahlul Mustafazada

Fotbalisté Karabachu remizovali v pátém kole skupiny H Evropské ligy na hřišti Molde 2:2, a oba celky tak čeká ve svých závěrečných duelech tuhý boj o druhou postupovou příčku. Hosté z Ázerbájdžánu sice díky individuální akci Juninha dlouho vedli, v závěrečné desetiminutovce ale Kristian Eriksen dvěma přesnými trefami stav duelu zvrátil. Ani tento počin jmenovce slavnějšího záložníka Manchesteru United nakonec ale na výhru Seveřanů nestačil. V páté minutě nastavení totiž dělbu bodů přece jen zařídil hostující obránce Bahlul Mustafazada.

V norském Molde čekala fanoušky strhující bitva o druhou postupovou příčku do play off mezi domácími fotbalisty a týmem z Karabachu. Oba celky už se jednou ve skupině potkaly, a to v prvním kole, kdy Ázerbájdžánci vyhráli v Baku těsně 1:0. Od té doby nasbíraly obě strany totožný počet šesti bodů, přičemž ve skóre na tom byli o mnoho lépe Seveřané.

Začátek zápasu byl z obou stran velmi opatrný, a tak si museli fanoušci na první šanci počkat do 12. minuty. V té předvedl svou rychlost Juninho, který přesprintoval přes levou stranu a následně zakončil do pravého horního rohu. O chvíli později zachránil svůj tým hned nadvakrát Andrej Luňov, když nejprve vyrazil střelu zpoza šestnáctky na břevno a poté lapil i hlavičku odrážejícího Magnuse Wolffa Eikrema. Před koncem prvního poločasu předvedli domácí ve vápně parádní kombinaci, na jejímž konci vyslal pomalou střelu Mathias Lövik.

Podobný scénář měl i druhý poločas. Úvodní slovo si tak vzal až v 61 minutě Veton Berisha, jeho hlavička po krásném centru Eikrema však skončila nad břevnem. Týmu z Norska se nedařilo obranu Karabachu překonat, hráči se trápili hlavně v koncovce a soupeř naopak hrozil rychlými brejky. Recept našel v 83.minutě Eriksen, který si parádně naskočil na střílený centr a rozvlnil síť. Eriksen se o čtyři minuty později stal hrdinou, protože předvedl skvělou orientaci ve vzduchu a podruhé za sebou skóroval. Hosté se ale odmítli vzdát, a tak se v nastavení postaral o vyrovnávací gól Mustafazada.

Klíčová bitva tak nakonec divákům vítěze nepřinesla. V posledním kole skupinové fáze se Seveřané 14. prosince střetnou s Leverkusenem, klub z Agdamu poté vyzve ve stejný den Häcken.

Více informací k zápasu

BK Häcken - Bayer Leverkusen 0:2

30.11.2023 21:00

Góly: 14. Victor Boniface, 74. Patrik Schick

Fotbalisté Leverkusenu nezaváhali v pátém kole Evropské ligy na hřišti Häckenu a výhrou 2:0 si udrželi neuvěřitelnou sérii vítězství, která se natáhla již na 14 soutěžních klání v řadě. Domácí sice byli poměrně překvapivě v první půli střelecky aktivnější, německý celek se však opět mohl spolehnout na svého kanonýra Victora Boniface, jenž už ve 14. minutě vsítil rozhodující branku. V základní sestavě hostů scházel z českých fotbalistů jen Patrik Schick, který se dostal na hřiště v průběhu druhé půle a svůj další návrat po zranění rovnou ozdobil pojišťujícím gólem.

Španělská legenda Xabi Alonso byla v Leverkusenu považovaná v podstatě za poloboha. V letošní sezoně pod ním Bayer ze 17 soutěžních utkání ani jednou neprohrál, přičemž až 16x zvítězil. Ve všech těchto kláních německý celek nastřílel 62 gólů a inkasoval pouhých 14, zároveň se nacházel v čele Bundesligy a také na prvním místě v tabulce skupiny H. Skvělou formu chtěl potvrdit i proti Häckenu, jenž byl naopak poslední a minulé vzájemné střetnutí prohrál vysoko 0:4.

Favorit duelu se dočkal zásahu hned ze svého prvního zakončení v utkání na konci úvodní čtvrthodiny. Josip Stanišič posadil milimetrový centr na hlavu Boniface, jenž bez potíží doklepl míč do odkryté sítě. Další trefu měl ve 22. minutě na kopačce Nathan Tella. Nigerijského křídelníka oslovil perfektní přihrávkou před bránu Amine Adli, výborným zákrokem proti následné ráně se ovšem zaskvěl Peter Abrahamsson. Ve zbylé části první půle však iniciativu nečekaně převzali domácí. Matěj Kovář se nejvíce zapotil po půlhodině hry, kdy razantní pokus Ishaqa Abdulrazaka vyrazil jen před sebe, a dal tak možnost zblízka dorážet Amanemu Romeovi. Ten však ve stoprocentní šanci minul.

Po změně stran Leverkusen konečně zařadil vyšší rychlostní stupeň a hnal se za druhým gólem. Ve vyložené příležitosti se po hodině zápasu ocitl Adli, jehož ke skórování vybídl výbornou přihrávkou Adam Hložek. Marocký talent mířil na přední tyč, Abrahamssona ale nepřekonal. V 74. minutě pak přišla velká chvíle uzdraveného Schicka. Nejlepší střelec Eura 2020 si před bránou našel přízemní centr Stanišiče a pohodlně ho uklidil do sítě, čímž pojistil výhru německého suveréna.

Leverkusen tak opět nezaváhal a dalším vítězstvím opět protáhl neuvěřitelnou sérii bez porážky. V posledním kole se 14. prosince utká s Molde, klub z Göteborgu změří ve stejný den síly s Karabachem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
5
5
0
0
14 : 2
15
2
Molde FK (NOR)
5
2
1
2
11 : 7
7
3
Qarabağ Ağdam (AZE)
5
2
1
2
5 : 8
7
4
BK Häcken (SWE)
5
0
0
5
2 : 15
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
nevolno

Tak Souček zase vítězný gól v závěru zápasu, to už není normální.

Reagovat
oli9

Jj 5x po sobě v 90. minutě

Reagovat
Moshe Dajan

Souček>Bellingham

Reagovat
oli9

Kovář si dnes slušně zachytal čisté konto..

Schick gól a vypadal fakt dobře, hrál super. A to jsem si před zápasem říkal jestli v tom počasí a takovém zápase je dobré jej stavět...

Reagovat
Godwinson

Co to tam měl Ajax v bráně za idiota?

Reagovat
Kucka

"Ramaj se (ne)prochytal k angažmá v Ajaxu, Frankfurt utrží za náhradníka 8 miliónů eur"

Reagovat
PP

Takový zvláštně příjemný pocit, nenajít nás tady..

Reagovat
Pablos

Bohemka vyleti hned na první dobrou a on z toho má ještě příjemný pocit

Reagovat
Pablos

I když to by byl vlastně EKL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele