Evropská liga - souhrn 4. kola skupinové fáze

09.11.2023, 20:56, aktualizováno 09.11.2023, 23:06
Komentáře a souhrny
Lukáš Masopust (© AFP)

Slavia oplatila AS Řím porážku z Apeninského poloostrova a po třetí výhře ve skupině má zajištěné přezimování v evropských pohárech. Sparta naopak prohrála na půdě Rangers a situaci si výrazně zkomplikovala. Do této chvíle stoprocentní Liverpool odjíždí bez bodu z Toulouse, naopak Leverkusen si čtvrtou výhrou na půdě Karabachu zajistil postup. K tomu nakročily rovněž West Ham, Freiburg, Marseille, Betis, Atalanta nebo Rennes...

Skupina A

SC Freiburg - TSC Bačka Topola 5:0

09.11.2023 21:00

Góly: 24. Merlin Röhl, 56. Maximilian Eggestein, 69. Noah Weißhaupt, 80. Junior Adamu, 90+2. Ritsu Doan

Freiburg splnil povinnost a ve čtvrtém kole skupiny A Evropské ligy porazil před vlastními fanoušky TSC jasně 5:0. Výraznou herní převahu dokázali Breisgauští Brazilci přetavit ve vítěznou branku už ve 24. minutě, kdy Merlin Röhl gólově zužitkoval precizní centr. Pro 21letého záložníka se jednalo o první přesný zásah v dresu bádenského celku. Po změně stran přidali domácí další čtyři trefy a jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu s West Hamem zůstali na druhé příčce tabulky. Postup Bačky Topoly do jarní fáze soutěže už naopak zůstává pouze v teoretické rovině.

Hráčům Freiburgu se poslední tři soutěžní zápasy příliš nevydařily a především vypadnutí v domácím poháru bylo velkým zklamáním. Skupinovou fázi Evropské ligy ovšem měli Němci poměrně slušně rozjetou, jelikož v tabulce byli na druhé příčce, přičemž měli stejný počet bodů jako první West Ham. Tentokrát je na domácí půdě čekala odveta s TSC, které v prvním duelu porazili 3:1.

Domácí ukázali svou útočnou sílu již ve čtvrté minutě, kdy individuálně vybojoval míč Lucas Höler a sám také zakončil. Jeho pokus však mířil přímo doprostřed branky. Němečtí příznivci však nemuseli smutnit dlouho. Ve 24. minutě zakončil přízemní centr Röhl a poslal bádenský celek do vedení.

Druhý nejstarší klub srbské ligy působil vyloženě odevzdaným dojmem a všeříkající byla poločasová statistika střel, přičemž za celých 45 minut nedokázali Srbové vyprodukovat ani jednu.

Osmý celek Bundesligy si ve druhém poločase počínal profesorsky a v 56. minutě zvýšil své vedení na rozdíl dvou branek. Dokonalou kombinací středem hřiště se hráči v červených dresech dostali až do pokutového území, ze kterého přesně pálil Maximilian Eggestein.

Na 3:0 upravil technickým přízemním pokusem Noah Weisshaupt. Domácí neměli pro srbské hosty žádné slitování. V 80. minutě přidal další branku střídající mladíček Junior Adamu a na konečných 5:0 upravil v samotném závěru Ricu Dóan.

Freiburg tak alespoň trochu napravil nezdary z ligy a ve skupině A si připsal další tři body. V následujícím kole vyzve 30. listopadu Olympiakos, TSC změří ve stejný den síly s West Hamem.

Více informací k zápasu

West Ham United - Olympiakos Pireus 1:0

09.11.2023 21:00

Góly: 73. Lucas Paquetá

West Ham zvítězil ve čtvrtém kole skupiny A Evropské ligy 1:0 nad Olympiakosem. Už v první půli si Londýňané vytvořili značnou střeleckou převahu, kterou přetavil ve vítězný gól po změně stran Lucas Paquetá. Kladiváři tak vrátili Řekům porážku z minulého utkání a navíc vyhráli již devátý zápas na domácí půdě v řadě v rámci evropských pohárů. Svěřenci Davida Moyese se výrazně přiblížili k postupu do vyřazovací fáze, naopak šance červenobílých se značně snížily. Z českých reprezentantů se v základní sestavě Hammers objevil pouze Vladimír Coufal, Tomáš Souček nastoupil v 80. minutě.

West Ham z posledních pěti duelů napříč soutěžemi paradoxně zvládl pouze ten s papírově nejsilnějším sokem. V EFL Cupu zdolal Arsenal, mezi tím ovšem ztrácel půdu pod nohama v Premier League a nezvládl ani souboj v Pireu. Kladiváři v Řecku padli, čímž přišli o 17zápasovou evropskou šňůru bez porážky, kterou stanovili anglický rekord. Radost na tribunách stadionu pojmenovaném po Georgiovi Karaiskakisovi ale nevydržela dlouho, když na něm o uplynulém víkendu PAOK nastřílel čtyři branky.

O první větší šanci se ve 13. minutě postaral domácí Saïd Benrahma. Na hranici vápna si připravil balon a vypálil na zadní tyč. Jeho pokus však vyrazil Alexandros Paschalakis na rohový kop. Na další šanci si fanoušci na London Stadium museli počkat až do 32. minuty, kdy pohotově vystřelil znovu Benrahma, ale jeho přízemní pokus brankář vyrazil na roh. O chvíli později měl anglický celek po rohovém kopu další šanci, avšak Nayef Aguerd svou hlavičku nenasměroval mezi tři tyče.

Po změně stran zkusil v 52. minutě vystřelit Konstantinos Fortounis, ale jeho pokus skončil nad horní tyčí branky Lukasze Fabiaňského. Po hodině hry se dostal k zakončení James Ward-Prowse, avšak míč netrefil ideálně a nasměroval ho přesně do rukavic brankáře.

V 73. minutě se ujali The Hammers vedení, když si na centr za obranu od Warda-Prowse naběhl Paquetá a poslal ho přesně do levého dolního rohu. Chvíli před koncem se po rohovém kopu protlačil k hlavičce Mady Camara, ale jeho pokus o vyrovnání zhatila pravá tyč.

Fotbalisté West Hamu tak prodloužili sérii domácích výher v evropských pohárech. V příštím kole se 30. listopadu představí v srbské Bačce Topole, Olympiakos bude hrát tentýž den ve Freiburgu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SC Freiburg (GER)
4
3
0
1
12 : 5
9
2
West Ham United (ENG)
4
3
0
1
7 : 4
9
3
Olympiakos Pireus (GRE)
4
1
1
2
6 : 7
4
4
TSC Bačka Topola (SRB)
4
0
1
3
4 : 13
1

Skupina B

AEK Atény - Olympique Marseille 0:2

09.11.2023 21:00

Góly: 25. Chancel Mbemba, 90+3. Ismaïla Sarr

Marseille si ve čtvrtém kole skupiny B Evropské ligy poradila s domácím AEK 2:0. I přes váhavý vstup do utkání z obou stran se jednalo o zajímavý souboj, který svým průběhem jen stěží přípomínal pohárovou Evropu. Budíček do poklidné atmosféry vnesl až Chancel Mbemba, jenž se ve 25. minutě prosadil hlavičkou po parádním centru z rohového kopu. Olympionici se výhrou téměř jistě přihlásili o postup do vyřazovacích bojů.

Před nedávnem obletěla Evropu zpráva o výtržnostech příznivců Marseille, které způsobily odložení šlágru s Lyonem, jen pár dní předtím to však s AEK byla jiná písnička. Fanouškovské tábory obou celků dlouhé roky spojuje přátelství, a tak se například konal společný pochod na stadion. Přímo na něm už se ovšem na trávníku konala bitva se šťastnějším koncem pro Olympioniky, jimž k úspěchu pomohly i dvě penalty. Řecké mužstvo tím ztratilo průběžnou první pozici, situace ve skupině ale byla zcela otevřená.

Athénští fanoušci se nechtěli nechat zahanbit a tým z jihu Francie přivítali způsobem sobě vlastním. Mezitím se na hřišti odehrával duel, který svým stylem připomínal spíše přátelské klání. To se změnilo ve 25. minutě, kdy si zadák Mbemba naskočil na centr z rohového kopu a hlavičkou vyslal nechytatelný projektil doprostřed brány. Svůj pokus si zopakoval téměř totožně o pár momentů později, tentokrát však bezúspěšně.

Pokud se hráčům na hřišti líbilo tempo z prvního poločasu oproti jinak náročným zápasům, rozdílný názor na to měl nejspíš lodivod řeckého týmu Matias Almeyda. Do druhého půle totiž nastoupili žlutočerní v podstatně bojovnějším rozpoložení. Ve 48. minutě byl Orbelin Pineda faulován v pokutovém území, nicméně penalta se nekopala a do té doby přítomný klid byl pryč.

Pocítil to hlavně gólman Les Olympiens Pau López, na něhož v krátkém sledu cílily pokusy Leviho Garcíi a Mijata Gačinoviče. Na druhé straně se mohl zapsat do gólových statistik Vitinha, ale ani jemu nebylo přáno navýšit rozdíl ve skóre. To se povedlo až v nastaveném čase Ismaïlu Sarrovi, který po perfektní souhře uklidil míč do prázdné brány.

Marseille tak ovládla i druhé vzájemné střetnutí a ve vyrovnané skupině vykročila k postupu. V příštím kole 30. listopadu přivítá Ajax, v Aténách se tentýž den představí Brighton.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Brighton & Hove Albion 0:2

09.11.2023 18:45

Góly: 14. Anssumane Fati, 53. Simon Adingra

Brighton si ve čtvrtém kole skupiny B Evropské ligy poradil s domácím Ajaxem 2:0, čímž si alespoň dočasně zajistil vedoucí pozici. O vítězství Seagulls se výrazně zasadil útočník Ansu Fati, který se v letošním ročníku Evropské ligy prosadil už podruhé. Výpůjčka z Barcelony ve druhé půli přidala k úvodní trefě i asistenci, čímž zvýšila postupové naděje anglického celku, akcie nizozemského mistra se oproti tomu opět snížily.

Po prvních dvou výhrách a odpoutání se ode dna tabulky v domácí soutěži to vypadalo, že by amsterdamský celek mohl být z nejhoršího venku. Potřeboval to však potvrdit i na evropské scéně. Ve skupině B se zatím potácel na posledním místě a v případě dalšího neúspěchu by již postup do vyřazovací fáze naháněl jen těžko. Svého soupeře přitom zachytili Nizozemci v nepříliš dobrém rozpoložení, neboť Brighton s výjimkou triumfu právě nad Ajaxem nevyhrál od druhé půlky září.

Tyto předpoklady ale vzaly za své po čtvrthodině hry, když se v dresu Albionu prosadila půjčka z Barcelony Fati, jemuž skvělým pasem asistoval Simon Adingra. Pro hráče Ajaxu se jednalo o dvojnásobné zklamání, jelikož pár minut nazpět měli naději na kopání pokutového kopu, ten jim ale sebral videorozhodčí. Ajax ovšem nesložil zbraně a po zbytek poločasu se až příliš často obracela kamera na lodivoda Racků Roberta de Zerbiho, který nepůsobil zrovna klidným dojmem.

The Seagulls si počínali ofenzivně střemhlav i po začátku druhé půle. Nejdříve spálil v 52. minutě obrovskou šanci jinak velmi úspěšný exekutor ofenzivních příležitostí João Pedro, o minutu později na něj navázal Adingra, jenž si vysloužil přihrávku od střelce první branky Fatiho.

Tato dvojice si počínala skvěle a obranný val nizozemského týmu poprvé ukázal rozsah svých trhlin. Tým z pobřežního města si svoji situaci užíval plnými doušky, v jeho soupeřích se s postupujícím časem mísil smutek s marností, z čehož jako by nevedla cesta ven.

Ajax tedy na ligové zmrtvýchvstání nenavázal a po porážce zůstal na posledním místě. Příště se utká s Marseille, kterou vyzve 30. listopadu. V tentýž den se Brighton střetne s AEK Atény.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Olympique Marseille (FRA)
4
2
2
0
10 : 6
8
2
Brighton & Hove Albion (ENG)
4
2
1
1
8 : 5
7
3
AEK Atény (GRE)
4
1
1
2
5 : 8
4
4
AFC Ajax (NED)
4
0
2
2
4 : 8
2

Skupina C

Real Betis - Aris Limassol 4:1

09.11.2023 21:00

Góly: 34. Borja Iglesias, 64. Aitor Ruibal, 79. Marc Roca, 90+4. Abdessamad Ezzalzouli - 84. Aleksandr Kokorin

Betis porazil ve čtvrtém kole skupiny C Evropské ligy před vlastními fanoušky Aris Limassol 4:1 a společně s Rangers odskočil Spartě, která si prohrou zkomplikovala eventuální postup do jarních bojů. O úvodní branku utkání se postaral španělský bomber Borja Iglesias. Pro 30letého dlouhána to byla první letošní soutěžní trefa. Hosté zpočátku druhé půle srovnali, nicméně kvůli ofsajdu je sudí o radost připravil. Tříbodový zisk zelenobílých následně potvrdil Aitor Ruibal, jenž se prosadil po více než roce. Kypřané opanují průběžnou čtvrtou pozici a v příštím kole budou hrát o všechno.

Hráči Betisu najeli na fantastickou vlnu, když 10krát v řadě nepoznali přemožitele. Velkou hvězdou Andalusanů byl Isco, který z 12 odehraných utkání získal osmkrát ocenění za hráče zápasu. I tentokrát byl španělský celek jasným favoritem, jelikož na domácí půdě přivítal Aris Limassol. Hosté však i přes roli outsidera přijeli bojovat o důležité body, jelikož se v tabulce nacházeli velmi blízko Spartě, a bitva o postup tak zůstávala i nadále otevřená.

El Glorioso rozehráli koncert, jemuž hráči hostů jen tiše přihlíželi. Neskutečná technická vyspělost a rychlá kombinace odsunula kyperský klub na druhou kolej. Aris na druhé straně skvěle zareagoval houževnatým napadáním, kterým domácím výrazně znepříjemnil rozehrávku.

Fotbalistům v černém se dokonce podařilo dostat míč do sítě, avšak Jaden Montnor se v době přihrávky nacházel za ofsajdovou linií. Příznivci zelenobílých ale přece jen dostali důvod k radosti. Abner našel milimetrovou přihrávkou Iglesiase a španělský dlouhán ve 34. minutě chladnokrevně zakončil.

Jako blesk vletěl do druhé půle střídající Leo Bengtsson a svým prvním dotykem s míčem srovnal skóre zápasu. Nepohlídal si však postavení, a tak již podruhé v utkání musel do akce videorozhodčí. Když už to vypadalo, že se Aris nadechuje k odpovědi, ujal se slova Ruibal. V 65. minutě převzal balon a nechytatelnou dělovkou téměř protrhl síť na Estadio Benito Villamarín.

Na 3:0 mohl zvýšit střídající kapitán Nabil Fekir. Francouzský špílmachr laborující se zraněními přistoupil z lavičky přímo k pokutovému kopu, který však zahrál prachbídně. O pouhé tři minuty později napravil chybu svého kolegy ranou k tyči Marc Roca. Čestnou branku hostů vsítil v 84. minutě zlobivý chlapec ruského fotbalu Aleksandr Kokorin. Třešničku na španělský dort dodala nová posila z Barcelony Abde Ezzalzouli.

Španělé tak potvrdili roli favorita a získali tři body. Další zápas ve skupině čeká oba týmy 30. listopadu. Betis zavítá do Prahy, kde se střetne se Spartou. Limassol změří síly s Rangers.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Sparta Praha 2:1

09.11.2023 21:00

Góly: 11. Danilo, 20. Todd Cantwell - 77. Lukáš Haraslín

Rangers porazili ve čtvrtém kole Evropské ligy Spartu 2:1 a udělali výrazný krok směrem k postupu ze skupiny C. O vítězi bylo na Ibrox Stadium rozhodnuto už po prvních 20 minutách, během nichž Pražané dvakrát inkasovali. Pod první zásah Skotů se výrazně podepsal nepřesnou rozehrávkou mladý stoper James Gomez, který musel nastoupit kvůli zdravotním potížím opor letenské defenzivy Ladislava Krejčího a Filipa Panáka. Hlavní hvězdou duelu se stal Brazilec Danilo, jenž si zapsal gól i asistenci a v posledních čtyřech zápasech napříč soutěžemi se podílel celkem na šesti brankách.

Ačkoliv se před dvěma týdny na Letné čekala kvůli událostem před dvou let vyhrocená bitva, duel, v němž byl český zástupce zejména během první půle jasně lepším týmem, se obešel bez jakýchkoliv problémů. Největší zádrhel tak pro Spartu představovala konečná bezbranková remíza, která ji před odvetou stavěla do ne zcela ideální pozice. Pokud by Pražané tentokrát měli utrpět porážku, jejich cesta za postupem ze skupiny by se před závěrečnými dvěma duely jevila jako velmi složitá.

V šesté minutě šli málem do vedení Rangers. Todd Cantwell v pokutovém území pohotově vypálil na vzdálenější tyč, ale jeho střela skončila těsně vedle. O chvíli později už se domácí radovat mohli. Po velké Gomezově chybě v rozehrávce se do stoprocentní šance dostal Danilo a poslal míč přesně do levého dolního rohu.

Ve 20. minutě navýšili Skoti své vedení, když rychlý brejk zakončil přesnou přízemní ranou Cantwell. Krátce nato pálil z hranice vápna Danilo, ale trefil pouze levou tyč. Ve 40. minutě se parádním zákrokem blýskl Peter Vindahl, který vykopnul další střelecký pokus Cantwella.

Po změně stran se na šanci čekalo dlouho. Oba týmy si sice dokázaly vytvořit tlak a okupovat polovinu svého soupeře, jenže žádná střela, která by ohrozila jednu z branek, nepřicházela. Sparta mohla snížit v 71. minutě, když z voleje vypálil Lukáš Haraslín. Balon ale netrefil ideálně a nasměroval ho vedle levé tyče. O chvíli později už Haraslín mířil přesně. V pokutovém území obdržel zpětnou přihrávku a střelou pod břevno uklidil balon do sítě. V nastaveném čase zkusil štěstí Ross McCausland, ale jeho rána minula cíl o několik metrů.

Rangers tedy na remízu z Prahy navázali ideálním způsobem a v domácím prostředí svého soupeře zdolali, čímž si vylepšili pozici ve skupině. Skotský tým se bude moci výrazně přiblížit postupu 30. listopadu, kdy přivítá Aris Limassol. Sparta bude v tentýž den bojovat o přežití s Betisem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Betis (ESP)
4
3
0
1
7 : 3
9
2
Rangers FC (SCO)
4
2
1
1
4 : 3
7
3
Sparta Praha (CZE)
4
1
1
2
5 : 6
4
4
Aris Limassol (CYP)
4
1
0
3
5 : 9
3

Skupina D

Atalanta Bergamo - SK Sturm Graz 1:0

09.11.2023 21:00

Góly: 50. Berat Djimsiti

Atalanta ve čtvrtém kole skupiny D Evropské ligy potvrdila roli favorita a doma porazila Sturm Graz 1:0. Rakušané přijeli do Bergama především bránit, což jim ale bezchybně vycházelo jen do 50. minuty, kdy strhl vedení na stranu domácího celku albánský stoper Berat Djimsiti, jenž se prosadil z dorážky. Lombarďané tak zůstali po výhře s tříbodovým náskokem v čele tabulky a zajistili si postup do jarní fáze soutěže.

Sturm Graz nečekaně dlouho vládl rakouské Bundeslize a poměrně slušně vstoupil i do skupiny Evropské ligy, v níž naposledy remizoval právě s Atalantou navzdory dlouhému oslabení. V domácí soutěži už před sebe však pustil po dvou porážkách za sebou Salzburg a otázkou bylo, zda se pokles formy promítne i na evropskou scénu. Při přípravě na souboj v Bergamu musel budit respekt obránců zejména plně zotavený Gianluca Scamacca, jenž v předchozích dvou soutěžních kláních třikrát skóroval.

První velkou šanci měl ve 14. minutě kapitán Nerazzurri Rafael Tolói, ale jeho střelecký pokus byl spíše z kategorie těch horších, i když výchozí pozice přímo vybízela ke skórování. Atalanta v dalších minutách hru kontrolovala, ale směrem k bráně Kjella Scherpena hrála většinu času poměrně pasivně. Blackies nijak viditelně nezaostávali, nicméně všechny své síly vrhali hlavně na brždění technicky zdatnějších Lombarďanů. Jejich pohledné kombinace se ale minuli účinkem co do počtu střel, do kabin totiž odcházeli Orobici jen s jediným přesným pokusem.

Vzruch do utkání po změně stran vnesl rozhodčí, který si nechal zkontrolovat zákrok na Scamaccu, naděje domácích fanoušků na případnou penaltu ovšem trvala jen krátce. To je však nemuselo dlouho mrzet, protože si hráči italského týmu poradili i bez pokutového kopu.

V 50. minutě se ve zmatku v obraně Grazu nejlépe zorientoval Djimsiti a dokázal dopravit míč za záda Scherpena. Sudí Jerôme Brisard si šel opět situaci prověřit k videu a brnkání na nervy příznivců Atalanty tak pokračovalo o chvíli déle, gól byl ale nakonec uznán. Severoitalský tým působil po zbytek času s výsledkem spokojeně a v úsporném režimu si Rakušany už pohlídal.

Klub ze Štýrského Hradce si tak ligové neúspěchy přenesl i na evropskou půdu a v Itálii prohrál. V příštím kole 30. listopadu přivítá Raków. Na stadion Atalanty tentýž den zavítá Sporting.

Více informací k zápasu

Sporting CP - Raków Częstochowa 2:1

09.11.2023 21:00

Góly: 14. Pedro Gonçalves (pen.), 52. Pedro Gonçalves (pen.) - 71. Milan Rundić

Hráči lisabonského Sportingu si ve čtvrtém kole skupiny D Evropské ligy poradili s Rakówem 2:1, a získali tak důležité tři body v boji o postup do jarní fáze soutěže. O triumf domácích se postaral Pedro Goncalves, jenž proměnil v obou poločasech pokutový kop. Lvům navíc výrazně pomohlo brzké vyloučení Bogdana Racovitana, jenž ve 12. minutě nevybíravě fauloval před první penaltovou situací. Klub z Čenstochové se i kvůli tomu nadále sklání na dně tabulky a v následujících duelech už zabojuje pouze o jarní fázi Evropské konferenční ligy.

Hosty z Polska čekala po nepovedené první polovině skupiny složitá práce. Pokud si chtěli před závěrečnými dvěma duely udržet reálnou naději na postup do vyřazovací fáze, museli na hřišti Lvů bezpodmínečně zvítězit. To se sice na první pohled nejevilo jako jednoduchý úkol, v prvním vzájemném remízovém duelu ale platil za lepší celek právě Raków. Ten při zmíněném měření sil nastřádal celkem 19 střeleckých pokusů a míč na kopačkách držel většinu času.

Sporting mohl slavit první gól už v šesté minutě, kdy za vápnem pálil Daniel Braganca, střela se mu však vykroutila mimo tři tyče. Chvíli poté se domácí dočkali penalty po tvrdém zákroku ve vápně, za který navíc Racovitan dostal červenou kartu. Pokutový kop ve 14. minutě zkušeně proměnil Goncalves, když poslal brankáře Vladana Kovačeviće na druhou stranu.

Skvělým sólo průnikem se následně předvedl Marcus Edwards, zblízka z velkého úhlu ale nedokázal propálit připraveného Kovačeviče. Anglický křídelník byl v akci i ve 43. minutě, kdy prošel soupeřovou oslabenou obranou a ranou pod břevno protáhl brankáře.

Lisabonský celek kopal penaltu i na začátku druhého poločasu po nešťastné hře rukou Milana Rundiče, Goncalves si k ní stoupl i podruhé a v 52. minutě znovu rozvlnil síť. V 71. minutě však klub z Čenstochové dokázal i v oslabení odpovědět. Marcin Cebula z úhlu sice gólmana Antonia Adána nepřekonal, odražený míč si ale našel Rundič a ten jej napálil do prázdné branky. Definitivně mohl zápas rozhodnout Braganca, navedl si šikovně míč na střed a vypálil, jenže Kovačevič předvedl další skvělý zákrok.

Sporting tedy potvrdil roli favorita a polskému celku velmi zkomplikoval cestu za postupem. Jeho příštím soupeřem bude 30. listopadu Atalanta, Raków tentýž den vyzve Sturm Graz.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
4
3
1
0
7 : 3
10
2
Sporting CP (POR)
4
2
1
1
6 : 5
7
3
SK Sturm Graz (AUT)
4
1
1
2
4 : 5
4
4
Raków Częstochowa (POL)
4
0
1
3
2 : 6
1

Skupina E

LASK Linz - RU Saint-Gilloise 3:0

09.11.2023 18:45

Góly: 25. Sascha Horvath (pen.), 45+4. Maksym Talovjerov, 77. Robert Žulj

LASK porazil ve čtvrtém kole skupiny E Evropské ligy Royale Union 3:0 a připsal si vůbec první body do tabulky. O osudu utkání rozhodl již první poločas, ve kterém černobílí vstřelili dvě branky. Nejprve proměnil ve 25. minutě pokutový kop Sascha Horvath a stejný hráč si následně připsal i asistenci při gólu hlavou Maksyma Talovjerova, jenž u Die Laskler hostuje z pražské Slavie. Překvapivá porážka poslala Belgičany na třetí pozici s pouhým jednobodovým náskokem na poslední příčku, kde se nachází právě tým z Lince.

LASK, který dosud nezískal ani bod, sice již neměl příliš velké šance na postup, stále však mohl svým soupeřům pořádně zavařit. Pod Liverpoolem totiž bojovaly o druhé místo celky Toulouse a Royale Union. Právě Belgičané už tým z Lince jednou ve skupině porazili a i tentokrát byli velkými favority. K dobré náladě jim kromě pětizápasové vítězné šňůry přispíval i fakt, že byli v domácí soutěži na prvním místě s náskokem čtyř bodů na Anderlecht.

Jako první si vytvořil šanci tým z Lince. Ivan Ljubič se ve 22. minutě napřáhl ke tvrdé ráně za šestnáctkou, nedokázal ji ale vměstnat mezi tři tyče. Nemuselo ho to však mrzet dlouho, protože o pouhé dvě minuty později zahrál jeden z obránců Royale Union ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil Horvath.

Druhý gól přidal ve 41. minutě Ibrahim Mustapha, jenže pozorný pomezní rozhodčí si všiml těsného ofsajdu. Ještě v nastavení první půle zvýšil vedení domácích hlavičkující Talovjerov.

Diváci v Raiffeisen Areně ve druhém poločase dlouho čekali na výraznější příležitost. Hosté z Bruselu kontrolovali hru, ale jejich snahy ke gólům nevedly. Až v 77. minutě se domácí dostali k ohrožení branky a hned z toho byl třetí gól. Robert Žulj byl ve správný čas na správném místě, když hlavička Philippa Ziereise skončila na břevně. Právě rakouskému útočníkovi spadl balon k nohám a ten jej dorazil do prázdné branky.

Royal Union tak důležitý úkol nesplnil a domů si neodvezl ani bod. Oba týmy čeká další kolo skupinové fáze 30. listopadu. LASK změří síly s Liverpoolem, Belgičané sehrají klíčové utkání s Toulouse.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Liverpool FC 3:2

09.11.2023 18:45

Góly: 36. Aron Dønnum, 58. Thijs Dallinga, 76. Frank Magri - 74. Cristian Cásseres (vl.), 89. Diogo Jota

Toulouse zvítězilo ve čtvrtém kole skupiny E Evropské ligy nad Liverpoolem 3:2. Svému soupeři tak vrátilo porážku z předchozího kola, kdy si ze severozápadu Anglie odvezlo pětigólový příděl. O vedoucí branku domácích se postaral ještě před poločasem Aron Donnum, který se trefil po velké chybě Reds. Na něj navázal po změně stran nejprve osvědčený kanonýr francouzského celku Thijs Dallinga a poté i Frank Magri, jehož trefa se nakonec ukázala jako vítězná. Le Tef se tak výrazně přiblížili postupu do vyřazovacích bojů a v tabulce se svému soupeři přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů.

Forma Les Violets budila před odvetou s anglickým gigantem oprávněné obavy. V lize se naposledy radovali z vítězství ještě na začátku října a na 14. místě tabulky měli náskok pouhého jednoho bodu na barážovou pozici. Mnoho optimismu do domácích řad nevnášela ani vzpomínka na úvodní vzájemný duel na Anfieldu, odkud si Toulouse odvezlo pětigólový výprask. Reds byli jednoznačným favoritem i nyní, jejich nedávný rozlet však mírně zpomalila nečekaná ligová ztráta v Lutonu.

Hned zkraje utkání mohl jít Liverpool do vedení, hlavička Joea Gomeze z páté minuty ale skončila pouze na horní tyči. V 17. minutě vyslal prudkou střelu z hranice vápna Alexis Mac Allister, tu však Guillaume Restes vyrazil na roh. Poté vypálil zpoza vápna Luis Díaz, jeho přízemní rána však měla ke gólu hodně daleko.

Po půlhodině hry zkoušel změnit skóre z bezprostřední blízkosti Ben Doak. Svoji ránu ovšem poslal přesně do míst, kde se nacházel připravený Restes. Do vedení tak šlo ve 36. minutě Toulouse, když Donnum využil chyby Angličanů a po rychlém úniku se trefil přesně k levé tyči.

Po změně stran se v 50. minutě povedlo Dallingovi dostat balon do sítě. Radost mu však zanedlouho sebral hlavní rozhodčí, jelikož k dosažení branky si vypomohl faulem. O chvíli později si už nizozemský útočník gól připsal. V pokutovém území si zpracoval centr z pravé strany a pohotově ho uklidil ke vzdálenější tyči.

V 74. minutě se Liverpoolu povedlo snížit poté, co si Cristian Cásseres nešťastně srazil centrovaný míč do vlastní sítě. Vzápětí si však domácí vzali dvougólový náskok zpět, když balon dorazil do sítě Magri. Tým z Anfield Road už pouze dokázal snížit, když se v samotném závěru trefil Diogo Jota.

Toulouse si tedy v odvetě na výrazně slavnějšího soupeře vyšláplo a obralo jej o všechny body. Jeho dalším soupeřem bude 30. listopadu opět v domácím prostředí Royale Union. Liverpool se pokusí nečekanou ztrátu napravit ve stejný den proti LASKu Linz.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
4
3
0
1
12 : 5
9
2
Toulouse FC (FRA)
4
2
1
1
6 : 8
7
3
RU Saint-Gilloise (BEL)
4
1
1
2
3 : 7
4
4
LASK Linz (AUT)
4
1
0
3
5 : 6
3

Skupina F

Stade Rennes - Panathinaikos FC 3:1

09.11.2023 18:45

Góly: 9. Fabian Rieder, 65. Ibrahim Salah, 70. Ludovic Blas (pen.) - 34. Fotis Ioannidis (pen.)

Hráči Rennes zvítězili ve čtvrtém kole skupiny F Evropské ligy před vlastními fanoušky nad Panathinaikosem 3:1 a výrazně se přiblížili postupu do jarního osmifinále. První branku utkání vstřelil už v deváté minutě Fabian Rieder. Komplikace pro Francouze však přišla po půlhodině hry, kdy byl kvůli červené kartě vyloučen Jeanuël Belocian a Řekové záhy vyrovnali z pokutového kopu. Ve druhé půli ovšem po povedených střídáních domácí dvakrát rychle udeřili a v čele tabulky si vytvořili tříbodový náskok.

Frustrovaný trenér Bruno Génésio přiznal, že výkony Rennes jsou pro něj nyní zklamáním poté, co v neděli tým z Bretaně utrpěl čtvrtou porážku v šesti zápasech. Francouzský lodivod také poznamenal, že jeho družina má nízkou sebedůvěru. Zlepšení mohlo přijít na evropské půdě, kde Les Rennais přivítali Panathinaikos. Ten dokázali v prvním vzájemném měření sil porazit a před vlastními fanoušky potřebovali úspěch zopakovat. Skupina F byla totiž velmi vyrovnaná minimálně tři týmy reálně bojovaly o postup.

Vstup do utkání se červenočerným povedl na jedničku. V deváté minutě se mladý Fabian Rieder blýskl svou první trefou v barvách týmu z Bretaně. Bleskový nástup Les Rennais vydržel až do 34. minuty, poté Belocian fauloval v pokutovém území a po zásahu videorozhodčího se musel předčasně odebrat do sprch, řecký celek k tomu navrch získal pokutový kop, který chladnokrevně proměnil Fotis Ioannidis. Tento moment stačil k tomu, aby se Trojlístky oklepaly z úvodního zaváhání a začaly využívat ke svému prospěchu nabídnutou přesilovku.

Po změně stran se zdálo, že vyloučeného Belociana chtějí zastoupit fanoušci francouzského celku. Ti totiž v ochozech stadionu využili pyrotechniky a vypadalo to, že takto chtějí zamezit v dalších průnicích Řeků. A nutno říct, že jejich působivé představení nezůstalo bez odezvy.

Kouči Génésiovi se vydařilo trojité střídání, které v 62. minutě poslalo na hřiště Ibrahima Salaha, jemuž se o tři minuty později podařilo prosadit se, a dokonale tak zaskočil čím dál více dotírající tým z Atén. Přemíra snahy zelených o zastavení znovuzrozeného ofenzivního potenciálu domácích ale vyústila jen ve zbytečný faul a následný pokutový kop. Ten dělovkou do šibenice proměnil Ludovic Blas a v Roazhon Parku zavládlo veselí v červenočerných barvách.

Rennes tak napravilo nepříznivé výsledky a doma potěšilo své fanoušky ziskem tří bodů. V dalším kole se 30. listopadu střetne s izraelskou Haifou, Panathinaikos vyzve ve stejný den Villarreal.

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - Villarreal CF 1:2

09.11.2023 18:45

Góly: 30. Abdoulaye Seck - 82. Alejandro Baena, 86. Alexander Sørloth

Haifa ve čtvrtém kole skupiny F Evropské ligy podlehla Villarrealu 1:2. Povedený první poločas domácích, ve kterém se prosadil Abdoulaye Seck, korunoval chycenou opakovanou penaltou brankář Sharif Kaiuf. Mladý Izraelec dlouho držel naděje Maccabi na bodový zisk. V závěrečné desetiminutovce ale dvakrát kapituloval, když vítěznou trefu vsítil Alexander Sörloth, jenž se tak zasloužil o famózní obrat a výhru španělského celku. Ten se díky tomu vyhoupl na druhou příčku tabulky a výrazně se přiblížil postupu.

Haifa vstupovala do prvního soutěžního zápasu od začátku října díky pohostinnosti kyperské AEK Areny v Larnace, která dovolila hostit utkání proti Villarrealu. Vzhledem k tomu, že kvůli odložení izraelské ligy na neurčito nemělo Maccabi žádné domácí povinnosti, odletěl o víkendu na Kypr celý jeho kádr včetně zahraničního kontingentu, jenž opustil Izrael na začátku konfliktu. Favoritem však byli Španělé, kteří nutně potřebovali bodovat, aby se v boji o postup dostali do lepší výchozí pozice.

Tápající "Žlutá ponorka" se dlouho nemohla dostat do provozní teploty. Po čtvrthodině hry však konečně zařadila správnou rychlost a začala ohrožovat branku Kaiufa. O první velkou příležitost se postaral Chilan Ben Brereton Díaz, propagační střelu ale domácí gólman s přehledem zlikvidoval.

Navzdory obrazu hry se z branky nakonec radovali domácí. Po lišácky zahrané standardní situaci se prosadil obránce Seck. Celá akce byla kvůli možnému ofsajdu sáhodlouze zkoumána videorozhodčím, ovšem gól byl uznán. Villarreal měl obrovskou příležitost vyrovnat, naneštěstí Sörloth neproměnil penaltu a při opakovaném kopu selhal také Manu Trigueros. Oba pokusy senzačně zlikvidoval izraelský brankář, kterému tak rázem narostla křídla.

Žlutí tlačili domácí fotbalisty hluboko do pokutového území a Izraelcům mnohdy nezbývalo nic jiného než nazdařbůh míč odkopnout. Poslední slovo měl však stále čaroděj Kaiuf, který svou bránu doslova zaklel proti střelám soupeře. Hráči v zeleném se své příležitosti také dočkali. Anan Khalaili prošel sebevědomě až před veterána Pepeho Reinu, kde ovšem pozbyl sebevědomí a vyloženou šanci zahodil.

Za své snažení byli hosté přece jen odměněni v podobě vyrovnávací branky. Přízemní střelou srovnal skóre utkání Álex Baena. Celek z provincie Castellón nakonec prokázal zkušenosti a dokázal vstřelit i vítězný gól. Alberto Moreno našel Sörlotha, který z dorážky zajistil tři body pro Žlutou ponorku.

Španělé tak nezaváhali a proti Maccabi získali plný bodový zisk. Oba celky sehrají další kolo skupinové fáze 30. listopadu. Haifa změří síly s Rennes, Villarreal poté vyzve Panathinaikos.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Stade Rennes (FRA)
4
3
0
1
8 : 3
9
2
Villarreal CF (ESP)
3
2
0
1
3 : 3
6
3
Panathinaikos FC (GRE)
4
1
1
2
4 : 5
4
4
Maccabi Haifa (ISR)
3
0
1
2
1 : 5
1

Skupina G

Servette Ženeva - Sheriff Tiraspol 2:1

09.11.2023 18:45

Góly: 84. Steve Rouiller, 90+3. Chris Bedia (pen.) - 12. Yoan Severin (vl.)

Servette si ve čtvrtém kole Evropské ligy na vlastním hřišti připsalo první výhru ve skupině G, když porazilo Tiraspol 2:1. Utkání se pro švýcarský celek dlouho nevyvíjelo dobře, po vlastním gólu Yoana Severina z úvodu klání totiž prohrával. Díky skvělému závěru však nakonec bral tři body, neboť po vyrovnání z 84. minuty dokonal obrat z penalty Chris Bedia. Domácí tak udrželi alespoň teoretickou šanci na postup, naopak Šeriffu patří beznadějné poslední místo tabulky.

O postupujících týmech ze "slávistické" skupiny již bylo téměř rozhodnuto, a tak byl duel mezi Servette a Tiraspolem bitvou o třetí příčku zajišťující alespoň play off Konferenční ligy. Oba týmy předváděly v domácích soutěžích velmi dobré výkony. Švýcaři pětkrát v řadě zvítězili, Šeriff pak za předchozích 11 ligových klání padl pouze jednou. První vzájemné měření sil ve skupině skončilo remízou a i tentokrát se dal očekávat velmi vyrovnaný souboj.

Do vedení šli již ve 12. minutě Moldavané. Jerome Ngom Mbekeli vyslal z ostrého úhlu střelu, která se s výrazným přispěním teče Severina dostala až do sítě, a francouzský stoper si tak do statistik smolně zapsal vlastní gól. Ve 26. minutě se za vápnem opřel do balonu Timothé Cognat, ale branku hostů o několik metrů netrefil. O chvíli později se pokusil odčinit svůj nešťastný moment Severin. Ránu ze střední vzdálenosti však poslal těsně vedle levé tyče branky Jérémyho Fricka.

Po poločasové přestávce dostali v 52. minutě domácí šanci v podobně přímého volného kopu. Miroslav Stevanovič ho nasměroval přesně k levé tyči, ale Maksym Koval si s ním výtečně poradil. Po hodině hry mohl Šeriff navýšit své vedení, Davida Ankeyeho však zradilo zakončení a střelu zevnitř pokutového území poslal nad bránu.

V 74. minutě zakončoval z bezprostřední blízkosti hlavou Stevanović, kterého však opět vychytal skvělý Koval. O 10 minut později už se Les Grenats radovat mohli, když střelu Derecka Kutesy dorazil do sítě Steve Rouiller. V nastaveném čase dostali domácí možnost v podobě penalty. Tu proměnil přesnou střelou do pravého dolního rohu Bedia, a překlopil tak skóre na stranu svého týmu.

Zápas tak dotáhlo do vítězného konce Servette. Oba celky sehrají další zápas v rámci skupiny 30. listopadu. Švýcaři přivítají doma Řím, Tiraspol poté vyzve pražskou Slavii.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - AS Řím 2:0

09.11.2023 18:45

Góly: 50. Václav Jurečka, 74. Lukáš Masopust

Slavia Praha zvítězila ve čtvrtém kole skupiny G Evropské ligy v pražském Edenu nad AS Řím 2:0, a zopakovala tak výsledek prvního zápasu památného čtvrtfinále poháru UEFA z roku 1996. Sešívaní dávali od úvodních minut jasně najevo snahu napravit nepříliš kvalitní dojem z prvního vzájemného duelu v italské metropoli a po většinu času se prezentovali aktivním výkonem. Ten jim zkraje druhé půle přinesl odměnu v podobě gólu Václava Jurečky. Výhru domácích pak ještě stvrdil povedenou ranou Lukáš Masopust, a oba protagonisté tohoto klání se tak srovnali v čele skupiny na devíti bodech.

Týmy, které se před dvěma týdny rozešly po přesvědčivé výhře římského AS, od té doby sehrály dva duely, z toho jeden proti konkurentům v boji o nejvyšší příčky v domácích soutěžích. V obou případech to skončilo neslavně. Slavia po mdlém výkonu nestačila na Plzeň, přičemž se jednalo o její první domácí soutěžní porážku od října 2022. "Vlci" pak odjeli bez bodů ze San Sira, kde vyzvali Inter. K porážce dlouho směřoval i víkendový souboj s Lecce, heroický obrat z nastavení druhé půle je však nakonec přivedl k vítězství.

Zápas na vyprodaném pražském stadionu začal zcela odlišně než ten v italském hlavním městě. Více ze hry měli rozhodně sešívaní, jejichž aktivita vedla k několika rohovým kopům a ve 27. minutě zejména k obrovské šanci Mojmíra Chytila. Bývalý forvard olomoucké Sigmy si zpracoval prudký centr Christose Zafeirise, ale z otočky vystřelil k překvapení všech zúčastněných pouze nad bránu.

Chuť útočit nicméně Slavii ani poté nescházela a dál nepouštěla favorizovaného soupeře na vlastní polovinu. K ohrožení brány Mileho Svilara se však rovněž dostávala pouze sporadicky.

Červenobílí neupustili od ofenzivní taktiky ani po změně stran a už ve 49. minutě to přineslo ovoce. Kombinace na levé straně vyústila v centr do pokutového území, kde k pravé tyči hlavičkoval Masopust. Jeho pokus ještě Svilar vytáhl, Chytil ale nespustil balon z očí, vrátil ho podél brankové čáry do malého vápna a odtud ho se štěstím protlačil do sítě Jurečka.

Vzápětí se přihlásila o slovo útočná vozba Římanů, křižnou střelu unikajícího Andrey Belottiho ovšem zneškodnil Aleš Mandous. Jeho protějšek Svilar musel do akce v 67. minutě, kdy ho po bleskově vedeném protiútoku pořádně protáhl Lukáš Provod. A tak se prosadil až Provodův jmenovec Masopust, jenž zůstal zcela osamocený metr za pokutovým územím a prudkou ranou k levé tyči rozvlnil síť.

Slavia tak soupeři oplatila porážku z Říma. V příštím kole se 30. listopadu představí na půdě Tiraspolu, AS Řím bude hrát tentýž den v Ženevě proti Servette.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha (CZE)
4
3
0
1
10 : 2
9
2
AS Řím (ITA)
4
3
0
1
8 : 3
9
3
Servette Ženeva (SUI)
4
1
1
2
3 : 8
4
4
Sheriff Tiraspol (MDA)
4
0
1
3
3 : 11
1

Skupina H

BK Häcken - Molde FK 1:3

09.11.2023 21:00

Góly: 65. Srđan Hrstić - 16. Fredrik Gulbrandsen, 24. Kristian Eriksen, 86. Kristian Eriksen

Molde zvítězilo ve čtvrtém utkání skupiny H Evropské ligy nad Häckenem v jeho göteborském azylu 3:1. Skandinávský souboj rozhodlo mužstvo z Norska už v první půli, ve které na trefu Fredrika Gulbrandsena ze 16. minuty navázal přesným zásahem Kristian Eriksen. Hosté se díky tomu v tabulce bodově dotáhli na druhý Karabach, jenž vyzvou v příštím kole na přímý souboj o postup. Naopak švédský celek počtvrté ve skupině prohrál a do jarní fáze evropských pohárů se s největší pravděpodobností nepodívá.

Úvodní severskou bitvu ovládl po jednoznačném průběhu norský zástupce, k čemuž přispěl především dvoubrankový Magnus Wolff Eikrem. Před tím se musela mít obrana Vos v čele s kmenovým slávistou Aihamem Ousouem na pozoru i tentokrát, neboť si v cestě za případným postupem nemohla dovolit další zaváhání. Molde naopak stačila i remíza k tomu, aby se výrazně přiblížilo k jistotě alespoň třetího místa a s ním spojeného postupu do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy.

První šanci měli Norové. V osmé minutě si do vápna dobře naběhl Eriksen a ihned vystřelil, do cesty se mu však včas připletl obránce. V 16. minutě už se mohli hráči Molde radovat, když se Gulbrandsen v šestnáctce šikovně zbavil protihráče a uklidil míč na zadní tyč.

Na rozdíl dvou branek zvýšil Eriksen poté, co se k němu po rohovém kopu odrazil balon a osamocený v klidu rozvlnil síť. Po druhém gólu se domácí probrali a začali hrát více s míčem, přesto v prvním poločase nedokázali vyprodukovat jedinou střelu mezi tři tyče.

Naději Häckenu vykřesal v 65. minutě Srdjan Hrstič, když osamocený ve vápně dorazil tvrdou ránu Tomase Totlanda do prázdné brány. Molde polevilo a kontrolu nad zápasem převzali Švédové, Norové ale bránili důsledně a nepouštěli soupeře k větším příležitostem. V 80. minutě mohl Häcken srovnat po nebezpečné hlavičce, pohotový zákrok však předvedl Oliver Petersen. Zápas definitivně rozhodl v 86. minutě Eriksen, když krásnou obalovačkou na zadní tyč vymetl levou šibenici.

Häckenu se tedy nepodařilo odčinit porážku z prvního vzájemného zápasu a na svého soupeře ztrácí už šest bodů. V dalším kole přivítají Vosy 30. listopadu rozjetý Leverkusen, Molde tentýž den změří síly s Karabachem.

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - Bayer Leverkusen 0:1

09.11.2023 18:45

Góly: 90+3. Victor Boniface (pen.)

Leverkusen zvítězil ve čtvrtém kole skupiny H Evropské ligy v Baku nad Karabachem 1:0. Obměněná sestava lídra Bundesligy s Matějem Kovářem mezi třemi tyčemi dokázala překonat gólmana Andreje Luňova, jenž ještě v minulém ročníku oblékal dres právě Farmaceutů, až v úplném závěru. Další z dlouhé řady soutěžních triumfů hostujícího celku zařídil z pokutového kopu tradiční kanonýr Victor Boniface. Tento gól definitivně posunul německého zástupce do jarních bojů. Druhý český reprezentant Adam Hložek na hřiště nastoupil až v nastavení druhé půle.

Než Jezdci narazili v úvodním vzájemném zápase na Bayer, dala se jejich letošní cesta Evropou označit za takřka bezchybnou. První dva skupinové duely totiž ovládli a neinkasovali v nich ani gól. Pak ale přišel na řadu právě Leverkusen, z jehož hřiště si celek z Agdamu odvezl pětigólovou nálož. I tento výsledek byl součástí fantastické série svěřenců Xabiho Alonsa, jež momentálně čítala už 10 soutěžních triumfů za sebou. Dala se tak předpokládat další výhra a jistota postupu pro německý tým.

Předzápasovou roli favorita Bayer naplňoval od začátku zápasu. Přesto jejich dominance dlouho nevedla k přímému ohrožení branky. V osmé minutě se to pokusil zvrátit Florian Wirtz, jeho pokus byl ale příliš slabý na to, aby brankáře Luňova vyděsil. Leverkusen se vepředu trápil, pokus mladého německého záložníka jako jediný mířil na branku. Ani Karabach se však nechtěl vzdát bez boje. Ve 43. minutě po dobře sehraném rohu ve vápně střílel na bližší tyč Marko Janković, ale pohotový Kovář jeho pokus lapil.

Do druhého poločasu vstoupili hosté tvrdou ranou Boniface, jeho pokus ovšem trefil dobře postaveného obránce. Na druhé straně si ve vápně našel centrovaný balon Abdellah Zoubir, nikým nehlídaný však nedokázal usměrnit svou hlavičku do branky. Obří příležitost spálil v 79. minutě Yassine Benzia, ke kterému doputovala zpětná přihrávka, jenže osamocený trefil míč jen těsně vedle levé tyče.

Tři minuty před koncem našel střídající Jeremie Frimpong ve vápně Boniface, ten však v krkolomné pozici přestřelil. V nastavení dostal jedinečnou možnost rozhodnout zápas Boniface po hře rukou vápně a nejlepší střelec týmu svou penaltu zavěsil do pravé šibenice.

Karabach tedy nedokázal rozjetého soupeře obrat ani napodruhé a v boji o postup si opět nijak nepomohl. Další překážkou pro domácí bude 30. listopadu Molde, zatímco Bayer ve stejný den změří síly s Häckenem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
4
4
0
0
12 : 2
12
2
Molde FK (NOR)
4
2
0
2
9 : 5
6
3
Qarabağ Ağdam (AZE)
4
2
0
2
3 : 6
6
4
BK Häcken (SWE)
4
0
0
4
2 : 13
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
772jozef

Na ten Liverpool sa tak dobre divalo kedysi ...to čo zdobilo Kloppove majstrovské tými boli vždy dobrý krajný beci, dnes Arnold kedysi najlepší pravý bek ,chodí zavádzať do stredu poľa damn damn , tsimikas to je paródia na ľavého obrancu

Reagovat
DidusIneptus

Sparťani nemají žádnýho špílmachra. Proto jsou tak nemohoucí.

Reagovat
Pablos

Jinak ,,vysmívaná" francouzská liga oproti hypované holandské... a mají tedy lepší výsledky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele