Eredivisie - souhrn 34. kola: PSV jde do předkola Ligy mistrů

28.05.2023, 16:36
Komentáře a souhrny
Radost hráčů PSV (© AFP)

PSV Eindhoven veze body z Alkmaaru, čímž si zajistil předkolo Ligy mistrů, Ajax navíc stejně podlehl Twente. Jistý mistr Feyenoord se rozloučil se sezonou porážkou s Vitesse. Doma uspěly Utrecht a Heerenveen, Sparta přesvědčivě zvítězila na půdě sestupujícího Groningenu...

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 1:2

28.05.2023 14:30

Góly: 84. Jesper Karlsson (pen.) - 65. Xavi Simons, 90+8. Xavi Simons

Vyvrcholení základní části Eredivisie se odehrálo v Alkmaaru, kde místní AZ nedokázalo vyzrát na lépe postavené PSV a po dvou trefách Xaviho Simonse s ním prohrálo 1:2. Domácí výběr tak nedokázal využít nečekaného zaváhání Ajaxu v Enschede (1:3) a obsadil konečné čtvrté místo se ziskem sedmašedesáti bodů, které mu zaručuje jen předkolo Konferenční ligy. Hosté naopak zvládli těžkou úlohu bez rezignujícího trenéra Ruuda van Nistelrooije.

Bývalý legendární útočník skončil těsně před tímto duelem a nahradil ho dosavadní asistent Fred Rutten, jenž však v klubu už také působit nebude a vedení tak musí sehnat náhradu. Simons celkově nastřádal v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže úctyhodných devatenáct branek a společně s Anastasiosem Douvikasem se stal králem tabulky střelců celé soutěže, toto klání nakonec rozhodl zásahem v osmé nastavené minutě. PSV skončilo druhé s pětasedmdesáti body a čeká ho tedy kvalifikace Ligy mistrů.

První poločas tohoto pikantního souboje nic zásadního nepřinesl, za zmínku stojí jen jedna slibná příležitosti AZ. Přesně v polovině úvodního dějství totiž mohl otevřít gólový účet Pavlidis, ale jeho bombu z deseti metrů brilantně vyrazil před sebe pozorný gólman Benítez. Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, eindhovenský gigant se z ničeho nic dostal do vedení v 65. minutě.

Simons po skvělém přistrčení Luuka de Jonga uprchl z půlící čáry a řítil se směrem k brankáři Ryanovi, kterého i přes nedovolený zákrok skluzujícího Sugawary překonal v pádu překvapivým přízemním pokusem do levého spodního růžku. Výběr vedený koučem Pascalem Jansenem se však nevzdal a zhruba deset minut před závěrečným hvizdem srovnal krok.

Veerman ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně podrazil střídajícího Bazoera a rozhodčí Makkelie bez váhání nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil švédský špílmachr Jesper Karlsson a s přehledem ho proměnil střelou k pravé konstrukci.

PSV si ještě více zkomplikovalo svou situaci v 90+2. minutě, protože Anwar El Ghazi bezohledně atakoval Kerkeze a po druhé žluté kartě pro něj zápas předčasně skončil. Nicméně v poslední možnou chvíli podruhé udeřil Simons, neboť ten se po úchvatném sólu zbavil hned čtyř bránících protihráčů včetně Ryana a z dvanácti metrů uklidil balón přímo doprostřed branky.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - RKC Waalwijk 4:0

28.05.2023 14:30

Góly: 45+5. Roberts Uldrikis, 45+7. David Sambissa, 55. Navarone Foor, 67. Milan Smit

Cambuuru se tato ligová sezóna příliš nepovedla a s velkým předstihem sestoupil do druhé ligy, v závěrečném kole se však alespoň důstojně rozloučil s fanoušky a upadající Waalwijk porazil vysoko po výsledku 4:0. Tabulkou tak poskočil na konečné sedmnácté místo s devatenácti body o bod před poslední Groningen. RKC naopak prohrálo popáté z předchozích šesti střetnutí, i přesto zůstalo na solidním devátém místě s jednačtyřiceti body.

První poločas tohoto nedělního střetnutí spíše probíhal v opatrnějším duchu a dlouho se v něm nic zásadního nestalo, ovšem SC v nastaveném čase vsítilo hned dvě branky a tím tak odrazilo nápor svého soupeře. Domácí se sice poprvé prosadili již po necelých deseti odehraných minutách, ale trefa Hoedemakerse neplatila kvůli předchozímu dotyku rukou.

Celek z Leeuwardenu přeci jen vsítil první regulérní branku v páté nastavené minutě úvodního dějství. Lotyšský útočník Roberts Uldrikis si po skvělém pasu Bangury z levého křídla seběhl před branku a v pádu usměrnil balón přímo k protější tyči. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový, jelikož David Sambissa ihned po výkopu uprchl všem a z mírného úhlu obstřelil vyběhnutého brankáře Vaessena.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a třetí definitivní pojistku přidali v 55. minutě. Přesnou mušku tentokráte měl zkušený Navarone Foor, který si elegantně zpracoval vysoký balón a po chytré otočce zamířil k levé konstrukci kolem marně se natahujícího Vaessena. Cambuur uzavřel gólový účet zápasu v polovině druhé půle, neboť teprve dvacetiletý střídající mladíček Milan Smit po dlouhém nákopu z vlastní poloviny využil obrovské hrubky bránícího Gaariho a zblízka se trefil mezi nohy naprosto bezmocného hostujícího strážce.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 0:1

28.05.2023 14:30

Góly: 43. Marco van Ginkel

Feyenoord po šesti letech zaslouženě získal mistrovský titul a v závěrečném kole na stadionu De Kuip chtěl porazit Vitesse, jenomže po nepříliš přesvědčivém výkonu mu podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Ovšem i tak suverénně ovládl Eredivisii se ziskem dvaaosmdesáti bodů a druhé PSV za sebou nechal o bodů sedm. SBV alespoň v závěru tohoto ročníku zabralo a se čtyřiceti body se vyhouplo na přijatelnou desátou příčku.

Rotterdamský celek přeci jen lehce obměnil sestavu, nicméně bylo vidět, že se hlavně těší na bujaré oslavy po závěrečném hvizdu. Svěřenci trenéra Arneho Slota sice drželi balón z více jak šedesáti procent a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, ale gólově se prosadit nedokázali. V úvodních pětadvaceti minutách na trávníku dominovali, avšak na skvělého brankáře Scherpena hned dvakrát nevyzrál Kasanwirjo a mezitím ani Giménez.

Ve 26. minutě dokázal rozvlnit síť domácí kapitán Kökçü, jeho trefa však přeci jen neplatila kvůli ofsajdovému postavení clonícího spoluhráče. Jediný gól tohoto střetnutí byl k vidění dvě minuty před vypršením základní hrací doby prvního poločasu. Po akci na levé straně převzal balón Manhoef a předložil ho do volného prostoru pro rozběhnutého Marca van Ginkela, který z první zamířil přímo do bližšího spodního růžku.

Svěřenci trenéra Arneho Slota chtěli ve druhém dějství vyrovnat, ovšem Scherpen se znovu vytáhl proti ranám Jahanbakhshe s Timberem. Zhruba dvacet minut před koncem se prosadil střídající brazilský žolík Danilo, ale ani jeho trefa neplatila vinou ofsajdu, a pak ve zbývajícím průběhu již k ničemu zásadnímu nedošlo.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - NEC Nijmegen 1:1

28.05.2023 14:30

Góly: 90+4. Paul Gladon (pen.) - 65. Landry Dimata (pen.)

Celek ze Sittardu ani letos neprožil snadnou sezónu, ale dvě kola před koncem si nakonec zajistil záchranu a nyní se rozloučil s domácími fanoušky remízou 1:1 s Nijmegenem, kterou zařídil proměněnou penaltou v nastaveném čase Paul Gladon. Fortuna tak nakonec obsadila třinácté místo se šestatřiceti body, NEC díky patnáctému nerozhodnému výsledku této sezóny obsadilo dvanáctou příčku s devětatřiceti body.

Domácí začali o něco aktivněji a do vedení se mohli dostat po šesti odehraných minutách, ale pozdější hrdina Gladon tečovaným přízemním pokusem orazítkoval levou tyč. Hosté se poprvé ozvali po necelé hodině hry, nicméně Musabovu střelu z hranice pokutového území skvěle zneškodnil brankář Pandur. Poté se dlouho nic nedělo, hosté se dostali do vedení v 56. minutě.

Rodrigo Guth totiž nedovoleně poslal k zemi unikajícího Mattssona a rozhodčí Van Boekel nařídil pokutový kop. K němu se postavil Landry Dimata a s velkým přehledem zamířil k pravé tyči do protipohybu bezmocného Pandura. Hosté mohli navýšit náskok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenže Mattsson pohrdl stoprocentní možností a zcela sám před domácí brankou trestuhodně mířil příliš vysoko.

Fortuna se dočkala vyrovnávacího gólu ve čtvrté minutě nastavení. Van Rooij totiž ve vlastní šestnáctce evidentně přistrčil Siovase a Van Boekel po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil již zmiňovaný Gladon a po zemi zamířil doprostřed branky kolem gólmana Branderhorsta.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Sparta Rotterdam 0:5

28.05.2023 14:30

Góly: 25. Jonathan de Guzmán, 58. Koki Saito, 75. Arno Verschueren, 79. Tobias Lauritsen, 89. Vito van Crooij (pen.)

Jistě sestupující Groningen nezvládl ani svůj závěrečný zápas tohoto ročníku Eredivisie s rotterdamskou Spartou a po brzkém vyloučení Nordina Musampy utrpěl další debakl, tentokráte totiž nestačil na rotterdamského vyzyvatele po výsledku 0:5. Domácí celek sestoupil do druhé ligy po dlouhých třiadvaceti letech a teď navíc klesl na poslední osmnácté místo s osmnácti body, za sedmnáctým Cambuurem nakonec zaostal o jeden bod.

Hosté se naopak dobře naladili na blížící se play-off o předkolo Konferenční ligy. Po základní části obsadili fantastické šesté místo se ziskem parádních devětapadesáti bodů a již ve čtvrtek započnou svou bitvu o finálovou fázi se sedmým Utrechtem. Asi nejdůležitější okamžik tohoto nedělního utkání byl k vidění zhruba v polovině první půle, kdy Musampa zatáhl za záchrannou brzdu a ve vyložené brankové možnosti srazil k zemi unikajícího Abelse, rozhodčí Dieperink mu po zásluze udělil přímou červenou kartu.

K následnému přímému volnému kopu se postavil Jonathan de Guzmán a z dvaadvaceti metrů nádherně zakroutil balón do bližší šibenice. Domácí se od této chvíle dobře bránili a soupeře k ničemu nepouštěli, avšak po necelé hodině hry inkasovali podruhé. V tuto chvíli se prosadil japonský štírek Koki Saito, jenž si po vynikající narážečce Tobiase Lauritsena navedl míč do středu pokutového území a přízemním pokusem pokořil brankáře De Boera.

Groningenu v závěrečných dvaceti minutách začaly výrazně docházet síly a do konce utkání inkasovali ještě třikrát. Třetí trefu favorita přidal v 75. minutě Arno Verschueren, když po geniálním pasu Abelse umístil svůj volej z pěti metrů do vzdálenějšího spodního růžku, za další čtyři minuty skóroval také Lauritsen pohotovou dorážkou z hranice brankového území - 0:4. V 89. minutě uzavřel gólový účet Vito van Crooij proměněnou penaltou za nedovolený zákrok Sørensena na unikajícího Saita.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Go Ahead Eagles 2:0

28.05.2023 14:30

Góly: 43. Pawel Bochniewicz, 79. Ché Nunnely

Heerenveen se těsně před koncem základní části zvedl a nyní neprohrál již počtvrté v řadě, když si poradil s vyzyvatelem z Deventeru po výsledku 2:0 a obsadil tak konečné osmé místo se ziskem šestačtyřiceti bodů, které mu nakonec vyneslo dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy. Hned v 1. kole se utká s vysoce favorizovaným Twente a nic jednoduchého ho nečeká, devátý Waalwijk za sebou nakonec nechal o pět bodů.

Go Ahead i přes nedělní porážku rozhodně smutnit nemusí, protože si s předstihem zajistilo záchranu, dohromady posbíralo čtyřicet bodů a solidní jedenáctá pozice určitě není k zahození. SC svého protivníka nijak výrazně nepřehrávalo a příliš navrch nemělo ani v celkovém počtu střel, nicméně tentokráte bylo produktivní. Do důležitého vedení se mohlo dostat už po necelých dvaceti odehraných minutách.

K přímému volnému kopu z uctivé vzdálenosti se postavil Van Ewijk a balón kroutil k levé konstrukci, ovšem brankář De Lange byl u ní včas a balón skvěle vyrazil do strany. Domácí přeci jen otevřeli gólový účet tohoto střetnutí ještě do přestávky. Důležitou trefu zaznamenal ve 43. minutě sedmadvacetiletý polský obránce Pawel Bochniewicz, jenž se po pasu Tahiriho z pravého křídla pověsil do vzduchu a zcela osamocen hlavou uklidil balón za plachtícího De Langeho.

Hosté se po změně stran snažili něco udělat s nepříznivým výsledkem, jenže až do závěrečného hvizdu se k ničemu nebezpečnému nedostali. Naopak zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem inkasovali druhý rozhodující úder, jelikož střídající Ché Nunnely po centru Sahraouie z levé strany zůstal zcela zapomenut před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou snadno rozvlnil síť. Heerenveen přivítá silné Twente již ve čtvrtek.

Více informací k zápasu

FC Twente - AFC Ajax 3:1

28.05.2023 14:30

Góly: 46. Manfred Ugalde, 51. Julio Pleguezuelo, 75. Václav Černý - 13. Dušan Tadić

Ajax prožil hodně nepovedenou sezónu a zakončil ji porážkou v Enschede s rozjetým Twente, která však už vůbec nic nezměnila. Celek z Amsterdamu by se totiž ani při případné výhře na druhou pozici neposunul a díky porážce Alkmaaru obsadil konečné třetí místo se ziskem devětašedesáti bodů, které mu zaručuje play-off o hlavní fázi Evropské ligy. Domácí celek se naopak skvěle naladil na dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy.

Twente momentálně zvítězilo v nejvyšší nizozemské soutěži již počtvrté za sebou a po základní části skončilo páté se čtyřiašedesáti body, za čtvrtým AZ nakonec zaostalo o pouhé tři body. V 1. kole play-off ho čeká Heerenveen a bude považován za favorita, na druhou stranu to ale nemusí mít vůbec jednoduché. V domácím dresu opět zářil český reprezentační útočník Václav Černý, jenž asistoval u druhé branky svého týmu a tu poslední třetí dokonce sám vsítil.

Černý tak celkově nasázel v tomto ročníku úctyhodných čtrnáct branek a suverénně se stal nejlepším střelcem týmu, druhý český krajánek Michal Sadílek taktéž nastoupil v základní jedenáctce a odehrál celé utkání. A byl to právě Sadílek, který se po necelých dvaceti odehraných minutách postaral o první velké vzrušení tohoto nedělního střetnutí. Po vynikající práci Černého na pravém křídle a následné finální přihrávce totiž nadějným pokusem ze středu pokutového území orazítkoval břevno.

Nicméně byl to Ajax, který krátce po půlhodině hry otevřel gólový účet tohoto zápasu. Prosadit se dokázal zkušený srbský špílmachr Dušan Tadić, jenž se po elegantním přistrčení od Brobbeyho zjevil sám před brankářem Unnerstallem a chytrým lobem ho přehodil. Do konce první půle se již nic zásadního nepřihodilo, avšak klub z Enschede ihned po změně stran bleskově vyrovnal.

Ani ne dvacet sekund po zahájení druhého dějství odvedl na pravé straně šestnáctky výbornou práci Brenet, neboť nejprve obral o míč Álvareze, a pak svým přesným centrem našel zcela zapomenutého Manfreda Ugaldeho, který zblízka hlavou rozvlnil síť. Neuběhlo ani dalších pět minut a Twente dokonce otočilo vývoj. K přímému volnému kopu ze střední distance se postavil Černý a vynikajícím pasem našel hlavičkujícího Julia Pleguezuela, jehož prudká hlavička zapadla přímo k levé konstrukci kolem plachtícího gólmana Rulliho.

Svěřenci trenéra Rona Janse definitivně rozhodli o nečekaném úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož nejlepší muž na trávníku Černý se po krátkém sólu a fantastické kličkované opřel svou levačkou do balónu před hranicí pokutového území a překrásně zavěsil pod břevno, plachtící Rulli se natahoval marně.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Emmen 3:2

28.05.2023 14:30

Góly: 2. Mike van der Hoorn, 53. Anastasios Douvikas, 79. Nick Viergever - 35. Ole Romeny, 58. Mark Diemers

Hráči Emmenu se chtěli dobře naladit na nadcházející baráž a neměli daleko k překvapení, ovšem i přes dvojnásobné vyrovnání a oslabení soupeře zhruba po hodině hry nezískali ani bod, jelikož rozhodující gól vsítil favorit tohoto nedělního střetnutí zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Utrecht tak obsadil sedmou pozici se čtyřiapadesáti body a už před tímto kolem bude jasné, že v 1. kole dodatečného play-off o předkolo Konferenční ligy narazí na rotterdamskou Spartu.

Twente skončilo po základní části šestnácté s osmadvaceti body a čeká ho tedy velmi zrádná baráž, kde musí porazit hned dva soupeře - tím prvním bude ještě donedávna prvoligová Breda. Svěřenci dánského trenéra Michaela Silberbauera začali naprosto fantasticky a ani ne po dvou odehraných minutách vedli.

Zkušený třicetiletý obránce Mike van der Hoorn po parádním centru Toornstry z pravého křídla předskočil před hranicí brankového území bránícího Oleho Romenyho a hlavou usměrnil míč doprostřed branky kolem bezmocného brankáře Van der Harta. Nicméně hosté se v žádném případě nevzdali a deset minut před přestávkou to byl právě Romeny, který poprvé překvapivě vyrovnal.

Po skvělém pasu na zadní tyč a zpětné hlavičce Te Wierika si právě Romeny seběhl před branku a i přes snahu kapitána Nicka Viergevera dopravil balón do sítě. Domácí po změně stran opět přidali a v 53. minutě si vzali zpět ztracený náskok. Již devatenáctou ligovou trefu tohoto ročníku zaznamenal řecký kanonýr Anastasios Douvikas, jenž se tak stal společně s Xavim Simonsem z eindhovenského PSV nejlepším střelcem Eredivisie.

Tentokráte po rohovém kopu z levé strany k němu propadl skákavý míč a Douvikas ho zblízka dotlačil za brankovou čáru. Ovšem neuběhlo ani dalších pět minut a bylo znovu vyrovnáno, protože Mark Diemers po ráně Vlaka a zákroku gólmana Barkase stál ve správnou chvíli na správném místě a hlavou z pěti metrů pokořil řeckého strážce.

Favorit si výrazně zkomplikoval situaci za dalších pět minut, neboť Van der Hoorn nevybíravým způsobem přišlápl kotník Assehnouna a od rozhodčího Martense po zásluze uviděl přímou červenou kartu za surovou hru. Avšak Utrecht i v deseti rozhodlo o svém úspěchu v 79. minutě, když Viergever po výtečně zahraném rohu Boussaida hlavičkoval přesně ke vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

FC Volendam - SBV Excelsior 3:2

28.05.2023 14:30

Góly: 10. Daryl van Mieghem, 23. Stijn van Gassel (vl.), 27. Francesco Antonucci - 56. Lazaros Lamprou, 78. Nikolas Agrafiotis

Nováček z Volendamu získal v předposledním kole definitivní jistotu záchrany a teď na závěr tohoto úspěšného ročníku porazil rotterdamský Excelsior nejtěsnějším poměrem 3:2. Po katastrofální podzimní části tak nakonec posbíral velmi solidních šestatřicet bodů a skončil čtrnáctý o skóre za třináctou Fortunou. SBV má na kontě o čtyři body méně a obsadilo patnáctou pozici, i přesto si určitě zhluboka oddychlo.

Domácí měli naprosto úchvatný vstup do tohoto nedělního střetnutí a během úvodních sedmadvaceti minut vsítili všechny tři své góly. V 10. minutě je nejprve dostal do vedení Daryl van Mieghem, jenž si zpracoval přihrávku od Oristania a pak svou nezištnou přízemní střelu z dvanácti metrů umístil přímo do protějšího spodního růžku. Svěřenci trenéra Wima Jonga navýšili svůj náskok v polovině úvodního dějství.

Po rohovém kopu z levé strany se totiž dopustil obrovské hrubky brankář Stijn van Gassel, který chtěl vyboxovat balón daleko od své branky, jenomže naopak si ho hodně smolně srazil do vlastní sítě. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce tříbrankový. Tentokráte se prosadil třiadvacetiletý belgický záložník Francesco Antonucci, když se po nahrávce Murkina zjevil před hranicí pokutového území a balón nádherně zakroutil do vzdálenější šibenice.

Hosté však vstoupili do druhého dějství jako vyměnění a naději na bodový zisk vykřesali v 56. minutě. Snížit dokázal řecký forvard Lazaros Lamprou dělovkou z mírného úhlu pod horní tyčku, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem prohrávalo SBV už jen o jednu trefu po zásahu srbského útočníka Nikolasa Agrafiotise, neboť ten nadvakrát propálil svého krajana mezi třemi tyčemi Volendamu Stankoviče.

Excelsior dokonce mohl v samém závěru nečekaně vyrovnat. Po nedovoleném zákroku na střídajícího Baase nařídil rozhodčí Kamphuis pokutový kop, ke kterému se postavil jiný nově příchozí hráč Reda Kharchouch. Jeho ránu k levé tyči však brilantně vyrazil Stankovič a následná úspěšná dorážka Agrafiotise přeci jen nebyla uznána kvůli předčasnému vběhnutí do pokutového území FC.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Feyenoord Rotterdam
34
25
7
2
81 : 30
82
2
PSV Eindhoven
34
23
6
5
89 : 40
75
3
AFC Ajax
34
20
9
5
86 : 38
69
4
AZ Alkmaar
34
20
7
7
68 : 35
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66 : 27
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60 : 37
59
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55 : 50
54
8
SC Heerenveen
34
12
10
12
44 : 50
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50 : 64
41
10
SBV Vitesse
34
10
10
14
45 : 50
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46 : 56
40
12
NEC Nijmegen
34
8
15
11
42 : 45
39
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39 : 62
36
14
FC Volendam
34
10
6
18
42 : 71
36
15
SBV Excelsior
34
9
5
20
32 : 71
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33 : 65
28
17
Cambuur Leeuwarden
34
5
4
25
26 : 69
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31 : 75
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
oli9

Xavi Simons zajímavý hráč

Reagovat
oli9

Jinak Vašek Černý 32 zápasů 13 gólů 11 asistencí naprosto parádní sezóna od něj. Přál bych mu aby zdraví drželo a určitě zůstal tam kde je

Reagovat
afc ajax

No dúfam že to bola najhoršia sezóna na dlhú dobu. (aj keď som to písal na začiatku sezóny že to bude katastrofa )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele