základní část, 34. kolo
28.05.2023 14:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoordu nezkazila velkolepé oslavy ani závěrečná porážka s Vitesse

Feyenoord po šesti letech zaslouženě získal mistrovský titul a v závěrečném kole na stadionu De Kuip chtěl porazit Vitesse, jenomže po nepříliš přesvědčivém výkonu mu podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Ovšem i tak suverénně ovládl Eredivisii se ziskem dvaaosmdesáti bodů a druhé PSV za sebou nechal o bodů sedm. SBV alespoň v závěru tohoto ročníku zabralo a se čtyřiceti body se vyhouplo na přijatelnou desátou příčku.

Rotterdamský celek přeci jen lehce obměnil sestavu, nicméně bylo vidět, že se hlavně těší na bujaré oslavy po závěrečném hvizdu. Svěřenci trenéra Arneho Slota sice drželi balón z více jak šedesáti procent a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, ale gólově se prosadit nedokázali. V úvodních pětadvaceti minutách na trávníku dominovali, avšak na skvělého brankáře Scherpena hned dvakrát nevyzrál Kasanwirjo a mezitím ani Giménez.

Ve 26. minutě dokázal rozvlnit síť domácí kapitán Kökçü, jeho trefa však přeci jen neplatila kvůli ofsajdovému postavení clonícího spoluhráče. Jediný gól tohoto střetnutí byl k vidění dvě minuty před vypršením základní hrací doby prvního poločasu. Po akci na levé straně převzal balón Manhoef a předložil ho do volného prostoru pro rozběhnutého Marca van Ginkela, který z první zamířil přímo do bližšího spodního růžku.

Svěřenci trenéra Arneho Slota chtěli ve druhém dějství vyrovnat, ovšem Scherpen se znovu vytáhl proti ranám Jahanbakhshe s Timberem. Zhruba dvacet minut před koncem se prosadil střídající brazilský žolík Danilo, ale ani jeho trefa neplatila vinou ofsajdu, a pak ve zbývajícím průběhu již k ničemu zásadnímu nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele