základní část, 34. kolo
28.05.2023 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tijjani Noslin a Paul Gladon (© AFP)

Fortuna na závěr sezóny remizovala s Nijmegenem

Celek ze Sittardu ani letos neprožil snadnou sezónu, ale dvě kola před koncem si nakonec zajistil záchranu a nyní se rozloučil s domácími fanoušky remízou 1:1 s Nijmegenem, kterou zařídil proměněnou penaltou v nastaveném čase Paul Gladon. Fortuna tak nakonec obsadila třinácté místo se šestatřiceti body, NEC díky patnáctému nerozhodnému výsledku této sezóny obsadilo dvanáctou příčku s devětatřiceti body.

Domácí začali o něco aktivněji a do vedení se mohli dostat po šesti odehraných minutách, ale pozdější hrdina Gladon tečovaným přízemním pokusem orazítkoval levou tyč. Hosté se poprvé ozvali po necelé hodině hry, nicméně Musabovu střelu z hranice pokutového území skvěle zneškodnil brankář Pandur. Poté se dlouho nic nedělo, hosté se dostali do vedení v 56. minutě.

Rodrigo Guth totiž nedovoleně poslal k zemi unikajícího Mattssona a rozhodčí Van Boekel nařídil pokutový kop. K němu se postavil Landry Dimata a s velkým přehledem zamířil k pravé tyči do protipohybu bezmocného Pandura. Hosté mohli navýšit náskok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenže Mattsson pohrdl stoprocentní možností a zcela sám před domácí brankou trestuhodně mířil příliš vysoko.

Fortuna se dočkala vyrovnávacího gólu ve čtvrté minutě nastavení. Van Rooij totiž ve vlastní šestnáctce evidentně přistrčil Siovase a Van Boekel po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil již zmiňovaný Gladon a po zemi zamířil doprostřed branky kolem gólmana Branderhorsta.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele