základní část, 34. kolo
28.05.2023 14:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Utrechtu (© AFP)

Emmen před nevyzpytatelnou baráží těsně prohrál v Utrechtu

Hráči Emmenu se chtěli dobře naladit na nadcházející baráž a neměli daleko k překvapení, ovšem i přes dvojnásobné vyrovnání a oslabení soupeře zhruba po hodině hry nezískali ani bod, jelikož rozhodující gól vsítil favorit tohoto nedělního střetnutí zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Utrecht tak obsadil sedmou pozici se čtyřiapadesáti body a už před tímto kolem bude jasné, že v 1. kole dodatečného play-off o předkolo Konferenční ligy narazí na rotterdamskou Spartu.

Twente skončilo po základní části šestnácté s osmadvaceti body a čeká ho tedy velmi zrádná baráž, kde musí porazit hned dva soupeře - tím prvním bude ještě donedávna prvoligová Breda. Svěřenci dánského trenéra Michaela Silberbauera začali naprosto fantasticky a ani ne po dvou odehraných minutách vedli.

Zkušený třicetiletý obránce Mike van der Hoorn po parádním centru Toornstry z pravého křídla předskočil před hranicí brankového území bránícího Oleho Romenyho a hlavou usměrnil míč doprostřed branky kolem bezmocného brankáře Van der Harta. Nicméně hosté se v žádném případě nevzdali a deset minut před přestávkou to byl právě Romeny, který poprvé překvapivě vyrovnal.

Po skvělém pasu na zadní tyč a zpětné hlavičce Te Wierika si právě Romeny seběhl před branku a i přes snahu kapitána Nicka Viergevera dopravil balón do sítě. Domácí po změně stran opět přidali a v 53. minutě si vzali zpět ztracený náskok. Již devatenáctou ligovou trefu tohoto ročníku zaznamenal řecký kanonýr Anastasios Douvikas, jenž se tak stal společně s Xavim Simonsem z eindhovenského PSV nejlepším střelcem Eredivisie.

Tentokráte po rohovém kopu z levé strany k němu propadl skákavý míč a Douvikas ho zblízka dotlačil za brankovou čáru. Ovšem neuběhlo ani dalších pět minut a bylo znovu vyrovnáno, protože Mark Diemers po ráně Vlaka a zákroku gólmana Barkase stál ve správnou chvíli na správném místě a hlavou z pěti metrů pokořil řeckého strážce.

Favorit si výrazně zkomplikoval situaci za dalších pět minut, neboť Van der Hoorn nevybíravým způsobem přišlápl kotník Assehnouna a od rozhodčího Martense po zásluze uviděl přímou červenou kartu za surovou hru. Avšak Utrecht i v deseti rozhodlo o svém úspěchu v 79. minutě, když Viergever po výtečně zahraném rohu Boussaida hlavičkoval přesně ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele