základní část, 34. kolo
28.05.2023 14:30 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Fanoušci Volendamu (© AFP)

Volendam zakončil nováčkovskou sezónu výhrou nad konkurenčním Excelsiorem a udržel tak čtrnácté místo

Nováček z Volendamu získal v předposledním kole definitivní jistotu záchrany a teď na závěr tohoto úspěšného ročníku porazil rotterdamský Excelsior nejtěsnějším poměrem 3:2. Po katastrofální podzimní části tak nakonec posbíral velmi solidních šestatřicet bodů a skončil čtrnáctý o skóre za třináctou Fortunou. SBV má na kontě o čtyři body méně a obsadilo patnáctou pozici, i přesto si určitě zhluboka oddychlo.

Domácí měli naprosto úchvatný vstup do tohoto nedělního střetnutí a během úvodních sedmadvaceti minut vsítili všechny tři své góly. V 10. minutě je nejprve dostal do vedení Daryl van Mieghem, jenž si zpracoval přihrávku od Oristania a pak svou nezištnou přízemní střelu z dvanácti metrů umístil přímo do protějšího spodního růžku. Svěřenci trenéra Wima Jonga navýšili svůj náskok v polovině úvodního dějství.

Po rohovém kopu z levé strany se totiž dopustil obrovské hrubky brankář Stijn van Gassel, který chtěl vyboxovat balón daleko od své branky, jenomže naopak si ho hodně smolně srazil do vlastní sítě. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce tříbrankový. Tentokráte se prosadil třiadvacetiletý belgický záložník Francesco Antonucci, když se po nahrávce Murkina zjevil před hranicí pokutového území a balón nádherně zakroutil do vzdálenější šibenice.

Hosté však vstoupili do druhého dějství jako vyměnění a naději na bodový zisk vykřesali v 56. minutě. Snížit dokázal řecký forvard Lazaros Lamprou dělovkou z mírného úhlu pod horní tyčku, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem prohrávalo SBV už jen o jednu trefu po zásahu srbského útočníka Nikolasa Agrafiotise, neboť ten nadvakrát propálil svého krajana mezi třemi tyčemi Volendamu Stankoviče.

Excelsior dokonce mohl v samém závěru nečekaně vyrovnat. Po nedovoleném zákroku na střídajícího Baase nařídil rozhodčí Kamphuis pokutový kop, ke kterému se postavil jiný nově příchozí hráč Reda Kharchouch. Jeho ránu k levé tyči však brilantně vyrazil Stankovič a následná úspěšná dorážka Agrafiotise přeci jen nebyla uznána kvůli předčasnému vběhnutí do pokutového území FC.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele