základní část, 34. kolo
28.05.2023 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heerenveen v přímém souboji o play-off zdolal Go Ahead a čeká ho tedy páté Twente

Heerenveen se těsně před koncem základní části zvedl a nyní neprohrál již počtvrté v řadě, když si poradil s vyzyvatelem z Deventeru po výsledku 2:0 a obsadil tak konečné osmé místo se ziskem šestačtyřiceti bodů, které mu nakonec vyneslo dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy. Hned v 1. kole se utká s vysoce favorizovaným Twente a nic jednoduchého ho nečeká, devátý Waalwijk za sebou nakonec nechal o pět bodů.

Go Ahead i přes nedělní porážku rozhodně smutnit nemusí, protože si s předstihem zajistilo záchranu, dohromady posbíralo čtyřicet bodů a solidní jedenáctá pozice určitě není k zahození. SC svého protivníka nijak výrazně nepřehrávalo a příliš navrch nemělo ani v celkovém počtu střel, nicméně tentokráte bylo produktivní. Do důležitého vedení se mohlo dostat už po necelých dvaceti odehraných minutách.

K přímému volnému kopu z uctivé vzdálenosti se postavil Van Ewijk a balón kroutil k levé konstrukci, ovšem brankář De Lange byl u ní včas a balón skvěle vyrazil do strany. Domácí přeci jen otevřeli gólový účet tohoto střetnutí ještě do přestávky. Důležitou trefu zaznamenal ve 43. minutě sedmadvacetiletý polský obránce Pawel Bochniewicz, jenž se po pasu Tahiriho z pravého křídla pověsil do vzduchu a zcela osamocen hlavou uklidil balón za plachtícího De Langeho.

Hosté se po změně stran snažili něco udělat s nepříznivým výsledkem, jenže až do závěrečného hvizdu se k ničemu nebezpečnému nedostali. Naopak zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem inkasovali druhý rozhodující úder, jelikož střídající Ché Nunnely po centru Sahraouie z levé strany zůstal zcela zapomenut před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou snadno rozvlnil síť. Heerenveen přivítá silné Twente již ve čtvrtek.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele