základní část, 34. kolo
28.05.2023 14:30 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Euroborg (© AFP)

Groningen utrpěl debakl i se Spartou a klesl na poslední místo Eredivisie

Jistě sestupující Groningen nezvládl ani svůj závěrečný zápas tohoto ročníku Eredivisie s rotterdamskou Spartou a po brzkém vyloučení Nordina Musampy utrpěl další debakl, tentokráte totiž nestačil na rotterdamského vyzyvatele po výsledku 0:5. Domácí celek sestoupil do druhé ligy po dlouhých třiadvaceti letech a teď navíc klesl na poslední osmnácté místo s osmnácti body, za sedmnáctým Cambuurem nakonec zaostal o jeden bod.

Hosté se naopak dobře naladili na blížící se play-off o předkolo Konferenční ligy. Po základní části obsadili fantastické šesté místo se ziskem parádních devětapadesáti bodů a již ve čtvrtek započnou svou bitvu o finálovou fázi se sedmým Utrechtem. Asi nejdůležitější okamžik tohoto nedělního utkání byl k vidění zhruba v polovině první půle, kdy Musampa zatáhl za záchrannou brzdu a ve vyložené brankové možnosti srazil k zemi unikajícího Abelse, rozhodčí Dieperink mu po zásluze udělil přímou červenou kartu.

K následnému přímému volnému kopu se postavil Jonathan de Guzmán a z dvaadvaceti metrů nádherně zakroutil balón do bližší šibenice. Domácí se od této chvíle dobře bránili a soupeře k ničemu nepouštěli, avšak po necelé hodině hry inkasovali podruhé. V tuto chvíli se prosadil japonský štírek Koki Saito, jenž si po vynikající narážečce Tobiase Lauritsena navedl míč do středu pokutového území a přízemním pokusem pokořil brankáře De Boera.

Groningenu v závěrečných dvaceti minutách začaly výrazně docházet síly a do konce utkání inkasovali ještě třikrát. Třetí trefu favorita přidal v 75. minutě Arno Verschueren, když po geniálním pasu Abelse umístil svůj volej z pěti metrů do vzdálenějšího spodního růžku, za další čtyři minuty skóroval také Lauritsen pohotovou dorážkou z hranice brankového území - 0:4. V 89. minutě uzavřel gólový účet Vito van Crooij proměněnou penaltou za nedovolený zákrok Sørensena na unikajícího Saita.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele