Eredivisie - souhrn 33. kola: Feyenoord a Ajax vítězně, PSV ztratilo

21.05.2023, 16:33
Aktuality
Michal Sadílek (© AFP)

Feyenoord nepostihla pomistrovská kocovina a tři body si veze i z Emmenu. PSV Eindhoven remizoval s Heerenveenem a ještě nemá jistotu druhého místa, protože kolo před koncem má tříbodový náskok na Ajax, který zdolal Utrecht. Alkmaar zvítězil v Nijmegenu, Twente pro změnu rozstřílelo Waalwijk...

AFC Ajax - FC Utrecht 3:1

21.05.2023 14:30

Góly: 20. Steven Bergwijn, 68. Brian Brobbey, 90+2. Davy Klaassen - 49. Anastasios Douvikas

Hráči Ajaxu zvládli předposlední kolo letošního ročníku s ambiciózním Utrechtem a po výhře 3:1 si ještě udrželi šanci na druhou pozici zaručující kvalifikaci Ligy mistrů, jelikož PSV pouze remizovalo s Heerenveenem (3:3). V tuto chvíli mají na kontě devětašedesát bodů, před čtvrtým Alkmaarem jsou o body dva a za eindhovenským gigantem zaostávají o body tři. FC prohrálo teprve podruhé z předchozích šesti střetnutí a jistojistě skončí sedmé.

Svěřenci trenéra Johna Heitingy zavítají v závěrečném kole do Enschede a za každou cenu potřebují porazit místní Twente, navíc musí doufat v prohru PSV na půdě Alkmaaru. Hosté mají na kontě jednapadesát bodů a před Heerenveenem drží osmibodový náskok, zatímco za šestou Spartou zaostávají o nedostižných pět bodů a právě s tímto rotterdamským rivalem se utkají v úvodním kole dodatečného play-off o Konferenční ligu.

AFC dominovalo na trávníku od samého začátku a první velkou možnost si vytvořilo po osmi odehraných minutách, kdy svým přízemním pokusem zahrozil srbský špílmachr Tadič, avšak jeho pokus dokázal zlikvidovat brankář Barkas. Jasný favorit se dostal do zaslouženého vedení ve 20. minutě. Po hezké akci na levé straně převzal míč Wijndal a zpětnou nahrávkou našel Stevena Bergwijna, jehož závěrečná střela z dvanácti metrů zapadla přímo do levého dolního růžku.

Ajax tlačil i nadále a svůj náskok mohl zvýšit krátce po odehrané půlhodině, ale Brobbey svou hlavou pouze orazítkoval pravou tyč a vzápětí pálil nepřesně aktivní Bergwijn. Výběr vedený dánským koučem Michaelem Silberbauerem z ničeho nic vyrovnal čtyři minuty po změně stran. Svou osmnáctou ligovou trefu tohoto ročníku zaznamenal řecký kanonýr Anastasios Douvikas, který se díky tomuto zásahu osamostatnil na čele tabulky střelců celé Eredivisie.

Tentokráte se po centru Bootha z levého křídla vymotal z obležení hned čtyř protihráčů a nádherně se trefil k levé konstrukci kolem dívajícího se gólmana Rulliho. Domácí však postupem času zvyšovali své obrátky a ztracené vedení si vzali zpět přesně v polovině druhého dějství. Skórovat dokázal Brobbey, jenž se po zpětné hlavičce zjevil v brankovém území a z bezprostřední blízkosti nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Hosté se pak až do závěrečného hvizdu vůbec na nic nezmohli a naopak v nastaveném čase inkasovali třetí rozhodující branku. Poosmé v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže skóroval zkušený záložník Davy Klaassen, neboť po pobídce Godtse usměrnil balón svou šajtlí do bližšího spodního rohu Barkasovi branky.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Feyenoord Rotterdam 1:3

21.05.2023 14:30

Góly: 15. Richairo Živković - 30. Oussama Idrissi, 80. Danilo, 86. Danilo

Feyenoord v minulém kole proti Go Ahaed získal díky výhře 3:0 mistrovský titul, na který čekal dlouhých šest let, a na půdě zachraňujícího se Emmenu mu proto o nic nešlo. Ovšem ani tento souboj rozhodně nevypustil a i přes brzký inkasovaný gól nakonec zvítězil 3:1, svého soupeře navíc odsoudil k baráži. FC totiž zůstalo na šestnácté barážové pozici s osmadvaceti body a na patnáctý Excelsior má manko nedostižných čtyř bodů.

Emmen potřeboval proti rotterdamskému gigantovi bodovat nebo doufat v zaváhání SBV, jenomže se nestalo ani jedno a po konci základní části ho proto bude čekat nevyzpytatelná baráž. Svěřenci trenéra Arneho Slota naopak vyhráli v tomto ročníku Eredivisie již popětadvacáté a se ziskem dvaaosmdesáti bodů mají obrovský desetibodový náskok před druhým PSV. Přitom domácí začali naprosto skvěle a přesně po odehrané čtvrthodině skórovali.

Do důležitého vedení je dostal šestadvacetiletý útočník Richairo Živkovič, který se po rychlém brejku a fantastické finální přihrávce Veendorpa řítil sám směrem k brankáři Bijlowovi a zkušeně ho překonal přesným přízemním pokusem. Hosté to ale v žádném případě nezabalili a po půlhodině hry se vrátili do hry o tříbodový zisk po nádherné trefě Oussamy Idrissiho, jenž z patnácti metrů famózně zavěsil přímo pod břevno.

Emmen se pak srdnatě bránil a soupeře téměř k ničemu nepouštěl, nicméně favorit výrazně přidal v závěrečných dvaceti minutách. V 70. minutě mohl otočit vývoj mexický útočník Santiago Giménez, avšak jeho dělovka pouze narazila do levé tyče. Hosté přeci jen rozhodli o svém úspěchu v rozmezí 80. - 86. minuty díky dvěma trefám střídajícího Danila.

Brazilský špílmachr přišel na trávník v polovině druhého dějství a téměř okamžitě rozhodl o úspěchu svého výběru. Nejprve skóroval po vynikajícím centru Geertruidy z pravého křídla a prudkou hlavičkou zblízka nedal brankáři van der Hartovi žádnou naději na úspěch, za dalších šest minut definitivně odrazil nápor FC pohotovou střelou ze středu pokutového území do protipohybu domácího strážce.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Fortuna Sittard 3:0

21.05.2023 14:30

Góly: 59. Kik Pierie, 73. Couhaib Driouech, 85. Kenzo Goudmijn

Rotterdamský Excelsior rozhodně neprožívá snadnou sezónu a téměř po celou dobu bojuje o holé přežití. Nicméně teď po úspěšném utkání s vyzyvatelem ze Sittardu si může hluboce vydechnout. Po konstantním výkonu od začátku až do konce zvítězil hladce 3:0 a díky porážce Emmenu s mistrovským Feyenoordem (1:3) se v nejvyšší nizozemské soutěži zachránil, protože si před FC vytvořil již nedostižný čtyřbodový náskok.

SBV na závěr tohoto ročníku zavítá na půdu nováčka z Volendamu a popere se ním o vylepšení své aktuální pozice, s dvaatřiceti body se udrželo na patnácté příčce. Hostům už před tímto střetnutím vlastně vůbec o nic nešlo a i přes zvládnutý první poločas zaslouženě prohráli, v průběžném pořadí jim momentálně patří třináctá pozice. Úvodní dějství tohoto nedělního utkání nic zásadního nepřineslo, za zmínku stojí snad jen dobrý zákrok domácího brankáře Van Gassela proti ráně z mírného úhlu.

Domácí celek po změně stran výrazně přidal a důležitého vedoucího gólu se dočkal po necelé hodině hry. U pravého rohu šestnáctky soupeře odvedl skvělou práci Azarkan a svým načechraným pasem našel u protější konstrukce důrazného Kika Pierieho, jenž zblízka hlavou rozvlnil síť. Hosté hráli od tohoto okamžiku na příliš velké riziko a druhou rozhodující branku obdrželi zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Teprve jednadvacetiletý útočník Couhaib Driouech si naběhl před hranici brankového území na skvělý centr z pravého křídla od Kenza Goudmijna a nikým nebráněn hlavičkoval k levé tyči kolem dívajícího se gólmana Pandura. SBV hrálo od této chvíle ve velké pohodě a v 85. minutě přidalo ještě jeden zásah. Gólový účet uzavřel aktivní Goudmijn, jelikož po zpětné nahrávce Drioueche nekompromisně zavěsil pod břevno.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3:0

21.05.2023 14:30

Góly: 45. Isac Lidberg, 51. Oliver Valaker Edvardsen, 65. Darío Serra

Volendam sice na půdě Go Ahead Eagles hned v úvodu přežil pokutový kop soupeře, ovšem poté třikrát inkasoval, a v Deventeru tedy prohrál jasně po výsledku 0:3. Nicméně kvůli porážce Emmenu s Feyenoordem (1:3) mu tento neúspěch vadit tolik nemusí, protože se v nováčkovské sezóně tak jako tak udržel mezi elitou. Se ziskem třiatřiceti bodů mu náleží čtrnácté místo a právě před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu udržel nedostižný pětibodový náskok.

Naopak domácí celek zvítězil již potřetí za minulých pět ligových duelů a ještě se dokonce udržel ve hře o dodatečné play-off Konferenční ligy, jelikož se posunul na desátou příčku o tři body za osmý Heerenveen. Svěřenci trenéra Reného Hakeho měli naprosto skvělý vstup do tohoto nedělního utkání, neboť bránící Flint ani ne po šedesáti odehraných sekundách po rohovém kopu z pravé strany evidentně podrazil Olivera Edvardsena, a rozhodčí Makkelie bez váhání nařídil pokutový kop.

Nabídnutou možností však pohrdl islandský záložník Willumsson, jehož přízemní pokus směřující k pravé tyči fantasticky vyškrábl jednoruč do zámezí srbský brankář Stankovič. Domácí byli touto situací lehce otřesení, ale v poslední minutě prvního poločasu se přeci jen dostali do vedení. Obrovské hrubky se tentokráte dopustil předchozí hrdina Stankovič, jenž otálel s rozehrávkou tak dlouho, až ho obral o balón Isac Lidberg, a ten s naprostým přehledem rozvlnil síť zcela prázdné branky.

Go Ahead vstoupilo lépe také do druhého poločasu a uklidňující trefu přidalo v 51. minutě. Po hezké akci na pravém křídle a následném obloučku Willumssona vyskočil nejvýše do vzduchu Edvardsen a svou hlavičkou zamířil přímo k levé konstrukci - 2:0. Hosté posléze byli naprosto bezzubí a v 65. minutě k tomu inkasovali potřetí, poněvadž dvacetiletý španělský forvard Darío Serra ani ne po dvou minutách strávených na trávníku pohotově zužitkoval dorážku po další velké hrubce nejistého Stankoviče.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - AZ Alkmaar 0:3

21.05.2023 14:30

Góly: 28. Jesper Karlsson, 43. Jordy Clasie, 50. Jesper Karlsson

Hráči Alkmaaru za sebou mají další nesmírně náročný týden. Ve čtvrtek totiž sehráli neúspěšnou odvetu semifinále Konferenční ligy s West Hamem a po porážce 0:1 do finále neproklouzli, teď ale zmobilizovali všechny své síly a díky třem trefám během úvodních padesáti minut snadno porazili Nijmegen 3:0. V tabulce Eredivisie se udrželi na čtvrté pozici se sedmašedesáti body a před pátým Twente si vytvořili nedostižný šestibodový náskok.

AZ navíc stále má šanci na konečné třetí místo, neboť za Ajaxem zaostává o pouhé dva body. Pokud ho ještě chce předskočit, nadcházející víkend musí porazit druhé PSV a zároveň doufat, že AFC prohraje v Enschede s místním Twente. NEC prohrálo v Eredivisie již potřetí za sebou, zůstává jedenácté s osmatřiceti body, a kvůli této nedělní porážce definitivě přišlo o naději na dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy.

Ústředními postavami zápasu se stali dvougólový švédský forvard Jesper Karlsson a také řecký šplímachr (s dvanácti ligovými trefami nejlepší střelec týmu) Vangelis Pavlidis, jenž si na konto připsal hned tři asistence. Svěřenci trenéra Pascala Jansena měli navrch od začátku a do vedení se dostali po necelé půlhodině hry, kdy právě Karlsson po skvělé přízemní kombinaci svých spoluhráčů napřáhl z hranice šestnáctky a zavěsil přesně k pravé tyči.

Favorizovaní hosté dokázali navýšit svůj náskok těsně před přestávkou. Pavlidis tentokráte skvěle přistrčil míč kapitánovi Jordymu Clasiemu, jenž pronikl mezi dvěma protihráči a poté překonal gólmana Cillessena. Hosté definitivně srazili svého protivníka na kolena v 50. minutě, neboť podruhé skóroval Karlsson parádním volejem z patnácti metrů k bližší konstrukci.

Nijmegen se pak stále trápil a od 83. minuty k tomu dohrával utkání v deseti, protože Dirk Proper nevybíravě přišlápl kotník Clasiemu. Od rozhodčího Van der Eijka tedy po zásluze uviděl přímou červenou kartu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 3:3

21.05.2023 14:30

Góly: 14. Ibrahim Sangaré, 79. Luuk de Jong, 85. Xavi Simons (pen.) - 33. Milan van Ewijk, 45+1. Antoine Colassin, 58. Antoine Colassin

Eindhovenský celek potřeboval v domácím utkání s Heerenveenem zvítězit a do nedělního utkání vstoupil velmi dobře, jenomže poté hned třikrát inkasoval během krátké chvíle a nakonec mohl být rád, že díky skvělému závěru vybojoval alespoň bod za divokou remízu 3:3. V tabulce Eredivisie se udržel na druhé pozici s dvaasedmdesáti body, nicméně jeho náskok na třetí Ajax se snížil na tři body. A v posledním kole tak potřebuje bodovat v Alkmaaru.

PSV na závěr zavítá do Alkmaaru a k jistotě předkola Ligy mistrů musí získat alespoň bod. Nebo bude doufat, že Ajax nezvítězí v Enschede nad Twente. SC naopak udělalo důležitý krok směrem k dodatečnému play-off Konferenční ligy, aktuálně mu patří osmá příčka se třiačtyřiceti body a před devátým Waalwijkem si vytvořilo dvoubodový odstup.

Jasný favorit vlétl do zápasu jako uragán a SC prakticky nepouštěl na vlastní polovinu. První větší možnost si vytvořil již po necelých třech odehraných minutách, kdy El-Ghazi jen těsně minul levou konstrukci. Stejný hráč vzápětí mířil příliš vysoko a pak se poprvé vytáhl brankář Mous proti dělovce Ibrahima Sangarého. Pětadvacetiletý záložník z Pobřeží Slonoviny přeci jen otevřel gólový účet ve 14. minutě, když se po rohovém kopu z levé strany a hlavičce Branthwaiteho zjevil na brankové čáře a, taktéž hlavou, zavěsil pod břevno.

Domácí však od této chvíle polevili a výběr vedený koučem Keesem van Wonderenem je za pasivitu potrestal. Krátce po odehrané půlhodině trestuhodně netrefil míč bránící André Ramalho a za obranou favorita se ocitl rozběhnutý Milan van Ewijk, jenž s přehledem obstřelil bezmocného brankáře Beníteze. Hosté senzačně otočili vývoj v nastaveném čase první půle, kdy po rychlém brejku prošla nahrávka Van Ewijka na Antoineho Colassina a ten zakroutil balón do protějšího spodního růžku.

Dvaadvacetiletý belgický útočník se podruhé prosadil po necelé hodině hry, jelikož si na hranici pokutového území navedl balón blíže do středu hrací plochy a vzápětí ho uklidil přímo k pravé tyčce - 1:3. PSV to ale v žádném případě nezabalilo a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se vrátilo do hry o bodový zisk. Po rohovém kopu Joeyho Veermana z levé strany si Luuk de Jong udělal místo před hranicí brankového území a hlavou zamířil k pravé tyči. Na konto si tak už připsal svou čtrnáctou ligovou trefu tohoto ročníku.

O konečném nerozhodném výsledku rozhodl v 85. minutě talentovaný Xavi Simons, neboť po nedovoleném zákroku Brumy na vlastní osobu v šestnáctce Heerenveenu se sám ujal zahrání pokutového kopu a bez větších nervů poslal Mouse na opačnou stranu.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - FC Twente 0:5

21.05.2023 14:30

Góly: 10. Gijs Smal, 34. Manfred Ugalde, 50. Ramiz Zerrouki, 74. Michal Sadílek, 86. Julio Pleguezuelo

Twente potvrdilo fantastickou formu i v předposledním kole na půdě Waalwijku a senzačně ho deklasovalo po výsledku 5:0. Díky třetímu ligovému vítězství v řadě bez inkasované branky si definitivně zajistilo pátou příčku Eredivisie, protože s jednašedesáti body ztrácí na čtvrtý Alkmaar šest bodů a před šestou Spartou si udrželo nedostižný pětibodový odstup. RKC i přes drtivou porážku zůstalo deváté s jednačtyřiceti body.

FC tak bude usilovat o předkolo Konferenční ligy v dodatečném play-off a bude do něj vstupovat z nejlepší výchozí pozice, jeho prvním protivníkem bude Heerenveen, Nijmegen nebo právě Waalwijk. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se na závěr základní části utkají s posledním Cambuurem, nutně musí vyhrát větším rozdílem a zároveň doufat, že Heerenveen neporazí Go Ahead.

V zahajovací sestavě favorita se znovu objevili dva čeští krajánci - nejlepší střelec týmu Václav Černý si sice tentokráte nepřipsal na konto žádný gól či asistenci, avšak zastoupit ho dokázal Michal Sadílek, neboť ten zakončil utkání se skvělou bilancí 1+1. Hosté měli navrch od samého začátku a už po deseti odehraných minutách vedli, jelikož Gijs Smal po zákroku brankáře Vaessena a zpětné pobídce Manfreda Ugaldeho propálil zblízka vše, co mu stálo v cestě.

Hosté hráli ve velké pohodě i nadále a zhruba deset minut před přestávkou to byl právě Ugalde, který navýšil jejich náskok. Po autovém vhazování si Sadílek elegantně zpracoval míč na prsa a okamžitě ho poslal na hranici brankového území, kde teprve dvacetiletý kostarický útočník již měl snadnou úlohu. Twente dominovalo také po změně stran a třetí trefu přidalo v 50. minutě.

Po obrovském závaru před hranicí brankového území nakonec vystřelil Ramiz Zerrouki a jeho nezištný přízemní pokus zapadl přímo k pravé tyči. V 74. minutě přišla Sadílkova chvíle. Třiadvacetiletý reprezentant stanul po přihrávce Smala zcela zapomenut před Vaessenem a skákavou střelou usměrnil míč do protějšího spodního růžku - 0:4. O dvanáct minut později uzavřel gólový účet španělský obránce Julio Pleguezuelo, jehož rána z deseti metrů zapadla k bližší konstrukci.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Cambuur Leeuwarden 4:1

21.05.2023 14:30

Góly: 30. Koki Saito, 38. Mica Pinto, 42. Joshua Kitolano, 50. Younes Namli - 9. Marco Tol

Cambuur vstoupil do předposledního zápasu v Eredivisie skvěle a brzy vedl, ovšem poté znovu hořel v defenzívě a nakonec prohrál v Rotterdamu s dobře hrající Spartou vysoko po výsledku 1:4. Jistě sestupující celek z Leeuwardenu tak zůstává na posledním osmnáctém místě s pouhými šestnácti body a o dva body za sedmnáctým Groningenem. Sparta má na kontě šestapadesát bodů a po základní části skončí šestá, v prvním utkání play-off o předkolo Konferenční ligy ji mimochodem čeká Utrecht.

Jasný outsider začal dobře a už po devíti odehraných minutách šel do vedení. Po nedovoleném zákroku De Guzmána na Balka sice neproměnil pokutový kop lotyšský útočník Uldriķis, když jeho ránu odvrátil nad svou branku famózní brankář Olij, nicméně po následném rohovém kopu zapadla hlavička Marca Tola přímo k levé tyči. Sparta ale na sebe nenechala čekat s odpovědí příliš dlouho a přesně po odehrané půlhodině bylo vyrovnáno.

Skvělou práci odvedl Lauritsen, jenž zpětně předložil balón pro Kokiho Saita a ten ho nekompromisně poslal do protějšího spodního růžku. Neuběhlo ani dalších osm minut a velký favorit otočil vývoj, jelikož devětadvacetiletý zkušený obránce Mica Pinto se po odvráceném autovém vhazování z pravé strany opřel do míče z voleje a nechytatelně ho uklidil do sítě kolem plachtícího gólmana Minnemy.

Neuběhly ani další čtyři minuty a svěřenci trenéra Mauriceho Steijna definitivně rozhodli o svém tříbodovém zisku. Jednadvacetiletý norský záložník Joshua Kitolano po pasu Younese Namliho z pravého křídla překvapivě hlavičkoval zády k brance a balón usměrnil k vzdálenější tyči. A právě aktivní Namli uzavřel gólový účet tohoto střetnutí pět minut po přestávce, neboť jeho přízemní dělovka z dvaadvaceti metrů zaplachtila k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Groningen 6:0

21.05.2023 14:30

Góly: 4. Million Manhoef, 45+3. Melle Meulensteen, 56. Million Manhoef, 71. Gabriel Vidović, 74. Million Manhoef, 84. Sondre Tronstad

Celek z Arnhemu ještě neměl před předposledním kolem jistou záchranu a k ní potřeboval alespoň bod, ovšem nakonec by si mohl dovolit i prohrát. Nicméně poslední duel tohoto ročníku na stadionu Gelredome neponechal náhodě a jistě sestupujícímu Groningenu nadělil hned šest branek. Tabulkou se tak vyhoupl na dvanáctou pozici se sedmatřiceti body a na závěr v Rotterdamu s Feyenoordem ještě může zabojovat o konečné desáté místo.

Naopak obrovskými problémy zmítané FC hrálo bez jakékoli jiskry a po celý zápas prakticky jen přihlíželo útočník akcím protivníka. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho začali s obrovským elánem a ani ne po čtyřech odehraných minutách vedli. Prosadit se dokázal pozdější autor hattricku Million Manhoef, jenž zaznamenal první branku tohoto klání po skvělé přihrávce Kozłowskiho z pravé strany a z první z deseti metrů překonal marně se natahujícího gólmana Petera Leeuwenburgha.

Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili nadechnout a zahrozili šancemi Pepiho s Maattou, jenže těsně před koncem první půle je potkala obrovská pohroma. Leeuwenburgh totiž vyběhl ze své branky ve snaze vypíchnout míč unikajícímu protihráči, jenže ho ve vyložené brankové možnosti podrazil a rozhodčí Kooij mu po právu ukázal přímou červenou kartu. Trenér Dennis van der Ree tedy musel střídat a mezi tři tyče poslal třiadvacetiletého Jana de Boera.

Ten byl na trávníku jen několik desítek sekund a hned inkasoval z následné akce, když se Melle Meulensteen opřel do balónu z hranice pokutového území a nádherně ho usměrnil přímo do levé šibenice. Hosté byli po změně stran naprosto bezzubí a v deseti kapitulovali ještě čtyřikrát. Zhruba deset minut po přestávce přidal svůj druhý gól tohoto utkání aktivní Manhoef, jelikož si po brejku tři na dva navedl balón blíže do středu a nezištně po zemi zamířil k bližší tyči - 3:0.

SBV rozhodně nepolevovalo ani v nadcházejícím průběhu a čtvrtý zásah přidalo v 71. minutě. Přesnou mušku tentokráte měl střídající Gabriel Vidović, neboť z mírného úhlu uklidil svou přízemní ránu k protější konstrukci. Za další tři minuty zkompletoval svůj hattrick Manhoef bombou z dvanácti metrů do pravého horního růžku a v 84. minutě uzavřel gólový účet další střídající hráč Sondre Tronstad razantním pokusem z dvaadvaceti metrů. V domácím dresu přišel na trávník v 78. minutě jako střídající hráč český krajánek Tomáš Hájek.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Feyenoord Rotterdam
33
25
7
1
81 : 29
82
2
PSV Eindhoven
33
22
6
5
87 : 39
72
3
AFC Ajax
33
20
9
4
85 : 35
69
4
AZ Alkmaar
33
20
7
6
67 : 33
67
5
FC Twente
33
17
10
6
63 : 26
61
6
Sparta Rotterdam
33
16
8
9
55 : 37
56
7
FC Utrecht
33
14
9
10
52 : 48
51
8
SC Heerenveen
33
11
10
12
42 : 50
43
9
RKC Waalwijk
33
11
8
14
50 : 60
41
10
Go Ahead Eagles
33
10
10
13
46 : 54
40
11
NEC Nijmegen
33
8
14
11
41 : 44
38
12
SBV Vitesse
33
9
10
14
44 : 50
37
13
Fortuna Sittard
33
10
5
18
38 : 61
35
14
FC Volendam
33
9
6
18
39 : 69
33
15
SBV Excelsior
33
9
5
19
30 : 68
32
16
FC Emmen
33
6
10
17
31 : 62
28
17
FC Groningen
33
4
6
23
31 : 70
18
18
Cambuur Leeuwarden
33
4
4
25
22 : 69
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Poslední kolo bude zajímavé

Reagovat
SunFells

Už teď je to zajímavé.

Ruud van Nistelrooy is resigning as PSV manager with immediate effect.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele