základní část, 33. kolo
21.05.2023 14:30 CET
6 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Vitesse deklasovalo odevzdaný Groningen a s fanoušky se tak rozloučilo vysokou výhrou 6:0

Celek z Arnhemu ještě neměl před předposledním kolem jistou záchranu a k ní potřeboval alespoň bod, ovšem nakonec by si mohl dovolit i prohrát. Nicméně poslední duel tohoto ročníku na stadionu Gelredome neponechal náhodě a jistě sestupujícímu Groningenu nadělil hned šest branek. Tabulkou se tak vyhoupl na dvanáctou pozici se sedmatřiceti body a na závěr v Rotterdamu s Feyenoordem ještě může zabojovat o konečné desáté místo.

Naopak obrovskými problémy zmítané FC hrálo bez jakékoli jiskry a po celý zápas prakticky jen přihlíželo útočník akcím protivníka. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho začali s obrovským elánem a ani ne po čtyřech odehraných minutách vedli. Prosadit se dokázal pozdější autor hattricku Million Manhoef, jenž zaznamenal první branku tohoto klání po skvělé přihrávce Kozłowskiho z pravé strany a z první z deseti metrů překonal marně se natahujícího gólmana Petera Leeuwenburgha.

Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili nadechnout a zahrozili šancemi Pepiho s Maattou, jenže těsně před koncem první půle je potkala obrovská pohroma. Leeuwenburgh totiž vyběhl ze své branky ve snaze vypíchnout míč unikajícímu protihráči, jenže ho ve vyložené brankové možnosti podrazil a rozhodčí Kooij mu po právu ukázal přímou červenou kartu. Trenér Dennis van der Ree tedy musel střídat a mezi tři tyče poslal třiadvacetiletého Jana de Boera.

Ten byl na trávníku jen několik desítek sekund a hned inkasoval z následné akce, když se Melle Meulensteen opřel do balónu z hranice pokutového území a nádherně ho usměrnil přímo do levé šibenice. Hosté byli po změně stran naprosto bezzubí a v deseti kapitulovali ještě čtyřikrát. Zhruba deset minut po přestávce přidal svůj druhý gól tohoto utkání aktivní Manhoef, jelikož si po brejku tři na dva navedl balón blíže do středu a nezištně po zemi zamířil k bližší tyči - 3:0.

SBV rozhodně nepolevovalo ani v nadcházejícím průběhu a čtvrtý zásah přidalo v 71. minutě. Přesnou mušku tentokráte měl střídající Gabriel Vidović, neboť z mírného úhlu uklidil svou přízemní ránu k protější konstrukci. Za další tři minuty zkompletoval svůj hattrick Manhoef bombou z dvanácti metrů do pravého horního růžku a v 84. minutě uzavřel gólový účet další střídající hráč Sondre Tronstad razantním pokusem z dvaadvaceti metrů. V domácím dresu přišel na trávník v 78. minutě jako střídající hráč český krajánek Tomáš Hájek.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele