základní část, 33. kolo
21.05.2023 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Excesior snadno přehrál zachráněnou Fortunu a zajistil si udržení v Eredivisii

Rotterdamský Excelsior rozhodně neprožívá snadnou sezónu a téměř po celou dobu bojuje o holé přežití. Nicméně teď po úspěšném utkání s vyzyvatelem ze Sittardu si může hluboce vydechnout. Po konstantním výkonu od začátku až do konce zvítězil hladce 3:0 a díky porážce Emmenu s mistrovským Feyenoordem (1:3) se v nejvyšší nizozemské soutěži zachránil, protože si před FC vytvořil již nedostižný čtyřbodový náskok.

SBV na závěr tohoto ročníku zavítá na půdu nováčka z Volendamu a popere se ním o vylepšení své aktuální pozice, s dvaatřiceti body se udrželo na patnácté příčce. Hostům už před tímto střetnutím vlastně vůbec o nic nešlo a i přes zvládnutý první poločas zaslouženě prohráli, v průběžném pořadí jim momentálně patří třináctá pozice. Úvodní dějství tohoto nedělního utkání nic zásadního nepřineslo, za zmínku stojí snad jen dobrý zákrok domácího brankáře Van Gassela proti ráně z mírného úhlu.

Domácí celek po změně stran výrazně přidal a důležitého vedoucího gólu se dočkal po necelé hodině hry. U pravého rohu šestnáctky soupeře odvedl skvělou práci Azarkan a svým načechraným pasem našel u protější konstrukce důrazného Kika Pierieho, jenž zblízka hlavou rozvlnil síť. Hosté hráli od tohoto okamžiku na příliš velké riziko a druhou rozhodující branku obdrželi zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Teprve jednadvacetiletý útočník Couhaib Driouech si naběhl před hranici brankového území na skvělý centr z pravého křídla od Kenza Goudmijna a nikým nebráněn hlavičkoval k levé tyči kolem dívajícího se gólmana Pandura. SBV hrálo od této chvíle ve velké pohodě a v 85. minutě přidalo ještě jeden zásah. Gólový účet uzavřel aktivní Goudmijn, jelikož po zpětné nahrávce Drioueche nekompromisně zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele