základní část, 33. kolo
21.05.2023 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Emmen neudržel náskok s mistrovským Feyenoordem a po porážce 1:3 putuje do baráže

Feyenoord v minulém kole proti Go Ahaed získal díky výhře 3:0 mistrovský titul, na který čekal dlouhých šest let, a na půdě zachraňujícího se Emmenu mu proto o nic nešlo. Ovšem ani tento souboj rozhodně nevypustil a i přes brzký inkasovaný gól nakonec zvítězil 3:1, svého soupeře navíc odsoudil k baráži. FC totiž zůstalo na šestnácté barážové pozici s osmadvaceti body a na patnáctý Excelsior má manko nedostižných čtyř bodů.

Emmen potřeboval proti rotterdamskému gigantovi bodovat nebo doufat v zaváhání SBV, jenomže se nestalo ani jedno a po konci základní části ho proto bude čekat nevyzpytatelná baráž. Svěřenci trenéra Arneho Slota naopak vyhráli v tomto ročníku Eredivisie již popětadvacáté a se ziskem dvaaosmdesáti bodů mají obrovský desetibodový náskok před druhým PSV. Přitom domácí začali naprosto skvěle a přesně po odehrané čtvrthodině skórovali.

Do důležitého vedení je dostal šestadvacetiletý útočník Richairo Živkovič, který se po rychlém brejku a fantastické finální přihrávce Veendorpa řítil sám směrem k brankáři Bijlowovi a zkušeně ho překonal přesným přízemním pokusem. Hosté to ale v žádném případě nezabalili a po půlhodině hry se vrátili do hry o tříbodový zisk po nádherné trefě Oussamy Idrissiho, jenž z patnácti metrů famózně zavěsil přímo pod břevno.

Emmen se pak srdnatě bránil a soupeře téměř k ničemu nepouštěl, nicméně favorit výrazně přidal v závěrečných dvaceti minutách. V 70. minutě mohl otočit vývoj mexický útočník Santiago Giménez, avšak jeho dělovka pouze narazila do levé tyče. Hosté přeci jen rozhodli o svém úspěchu v rozmezí 80. - 86. minuty díky dvěma trefám střídajícího Danila.

Brazilský špílmachr přišel na trávník v polovině druhého dějství a téměř okamžitě rozhodl o úspěchu svého výběru. Nejprve skóroval po vynikajícím centru Geertruidy z pravého křídla a prudkou hlavičkou zblízka nedal brankáři van der Hartovi žádnou naději na úspěch, za dalších šest minut definitivně odrazil nápor FC pohotovou střelou ze středu pokutového území do protipohybu domácího strážce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele