základní část, 33. kolo
21.05.2023 14:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Michal Sadílek (© AFP)

Twente deklasovalo Waalwijk a definitivně si zajistilo páté místo

Twente potvrdilo fantastickou formu i v předposledním kole na půdě Waalwijku a senzačně ho deklasovalo po výsledku 5:0. Díky třetímu ligovému vítězství v řadě bez inkasované branky si definitivně zajistilo pátou příčku Eredivisie, protože s jednašedesáti body ztrácí na čtvrtý Alkmaar šest bodů a před šestou Spartou si udrželo nedostižný pětibodový odstup. RKC i přes drtivou porážku zůstalo deváté s jednačtyřiceti body.

FC tak bude usilovat o předkolo Konferenční ligy v dodatečném play-off a bude do něj vstupovat z nejlepší výchozí pozice, jeho prvním protivníkem bude Heerenveen, Nijmegen nebo právě Waalwijk. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se na závěr základní části utkají s posledním Cambuurem, nutně musí vyhrát větším rozdílem a zároveň doufat, že Heerenveen neporazí Go Ahead.

V zahajovací sestavě favorita se znovu objevili dva čeští krajánci - nejlepší střelec týmu Václav Černý si sice tentokráte nepřipsal na konto žádný gól či asistenci, avšak zastoupit ho dokázal Michal Sadílek, neboť ten zakončil utkání se skvělou bilancí 1+1. Hosté měli navrch od samého začátku a už po deseti odehraných minutách vedli, jelikož Gijs Smal po zákroku brankáře Vaessena a zpětné pobídce Manfreda Ugaldeho propálil zblízka vše, co mu stálo v cestě.

Hosté hráli ve velké pohodě i nadále a zhruba deset minut před přestávkou to byl právě Ugalde, který navýšil jejich náskok. Po autovém vhazování si Sadílek elegantně zpracoval míč na prsa a okamžitě ho poslal na hranici brankového území, kde teprve dvacetiletý kostarický útočník již měl snadnou úlohu. Twente dominovalo také po změně stran a třetí trefu přidalo v 50. minutě.

Po obrovském závaru před hranicí brankového území nakonec vystřelil Ramiz Zerrouki a jeho nezištný přízemní pokus zapadl přímo k pravé tyči. V 74. minutě přišla Sadílkova chvíle. Třiadvacetiletý reprezentant stanul po přihrávce Smala zcela zapomenut před Vaessenem a skákavou střelou usměrnil míč do protějšího spodního růžku - 0:4. O dvanáct minut později uzavřel gólový účet španělský obránce Julio Pleguezuelo, jehož rána z deseti metrů zapadla k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele