Eredivisie - souhrn 1. kola: PSV i Ajax vítězně, Feyenoord ne

11.08.2023, 22:00, aktualizováno 13.08.2023, 18:46
Komentáře a souhrny
Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV Eindhoven poměrem 2:0 vyhrál nad Utrechtem, Ajax o tři góly přetlačil Heracles a stejně tak si poradilo Twente s Almere. Feyenoord naopak v prvním kole nezvítězil. Vitesse zahájilo nový ročník Eredivisie tříbodovým ziskem, přestože ještě na začátku druhého poločasu na půdě Volendamu prohrávalo, nakonec využilo početní převahu a zvítězilo 2:1.

Almere City - FC Twente 1:4

13.08.2023 16:45

Góly: 72. Danny Post - 59. Robin Pröpper, 66. Michel Vlap, 90+2. Ricky van Wolfswinkel, 90+5. Ricky van Wolfswinkel

Almere City si vůbec poprvé ve své novodobé historii vyzkoušelo nejvyšší nizozemskou soutěž a až do vyloučení drželo s favorizovaným Twente krok, ovšem v samém závěru muselo hrát na obrovské riziko a po dvou pozdních trefách kanonýra Rickyho van Wolfswinkela utrpělo až příliš krutou porážku 1:4. Celek z Enschede tak po pohárové výhře s lotyšskou Rigou (2:0) zaznamenal i úspěšný vstup do Eredivisie.

Domácí před zaplněnými tribunami vstoupili do tohoto duelu s nadšením a hned po šesti odehraných minutách mohli jít do vedení, ale nebezpečná střela Limbombeho nakonec proletěla o kousek vedle levé konstrukce. V následujícím průběhu prvního poločasu se příliš zajímavých momentů nepřihodilo, za zmínku stojí jen dvě solidní střely Steijna, které brilantně zneškodnil pozorný gólman Bakker.

Hosté vstoupili do druhého dějství mnohem aktivněji a hned po změně stran zahrozil Vlap, avšak jeho pokus se nevešel mezi tři tyče o několik decimetrů. Twente vsítilo první kýžený gól po necelé hodině hry. Po rohovém kopu nakrátko odcentroval z levého křídla český krajánek Michal Sadílek a našel Robina Pröppera, jehož pohotová hlavička zapadla k protější tyči nad plachtícího Bakkera.

Twente od tohoto okamžiku výrazně ožilo a druhou uklidňující trefu přidalo o sedm minut později. Tentokráte měl přesnou mušku Michel Vlap, neboť si po výtečné práci Ugaldeho mezi dvěma bránícími protihráči seběhl k levé tyčce a geniální finální nahrávku s přehledem nasměroval do poloprázdné branky. Almere to nicméně nezabalilo a v 72. minutě vykřesalo naději na bodový zisk.

Premiérovou trefu Almere v Eredivisie zaznamenal Danny Post, jenž napřáhl z dvaadvaceti metrů a s pomocí pravé tyče rozvlnil síť. Nováček si však výrazně zkomplikoval svou situaci za další dvě minuty, protože Damian van Bruggen u postranní čáry až příliš horlivě atakoval střídajícího Van Wolfswinkela a po druhé žluté kartě předčasně opustil trávník. Twente toho využilo v nastaveném čase, neboť na rozdíl dvou branek zvyšoval Van Wolfswinkel ranou do levé šibenice a pak stejný hráč uzavřel gólový účet pohotovou hlavičkou ze sedmi metrů.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles 5:1

13.08.2023 14:30

Góly: 4. Jordy Clasie, 15. Vangelis Pavlidis, 51. Ruben van Bommel, 87. Dani De Wit (pen.), 90+3. Mayckel Lahdo - 66. Philippe Rommens

Alkmaar naposledy získal ligový titul před necelými patnácti lety a letos by konečně chtěl toto dlouhé čekání ukončit. Do nového ročníku vstoupil jednoznačným vítězstvím nad vyzyvatelem z Deventeru, kterému nasázel hned pět branek. AZ od samého začátku skvěle fungovalo jako tým a do listiny střelců se zapsalo hned pět různých střelců. Go Ahead se zmohlo jen na jedinou trefu zhruba v polovině druhé půle za nepříznivého stavu 0:3.

Výběr vedený trenérem Pascalem Jansenem zahájil tento ročník nepříliš přesvědčivou výhrou 1:0 nad andorským trpaslíkem FC Santa Coloma ve 3. předkole Konferenční ligy, avšak tentokráte dominoval na trávníku od samotného začátku. A během úvodní čtvrthodiny skóroval dvakrát. Do vedení ho dostal po necelých čtyřech odehraných minutách zkušený záložník Jordy Clasie, jenž po skvěle zahraném přímém volném kopu Sugawary a ještě lepším zákroku brankáře De Langeho potrestal obrovskou hrubku bránícího Amofy.

Toho obral o míč Ruben van Bommel a následně ho předložil právě Clasiemu, jehož ukázkový dloubák zapadl k levé tyči. O jedenáct minut později zvýšil náskok jasného favorita řecký ostrostřelec Vangelis Pavlidis, který si po rohovém kopu Sugawary udělal místo na hranici brankového území a přesnou hlavičkou pokořil stojícího De Langeho.

Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen opadlo a ve zbývajícím průběhu první půle už k ničemu zásadnímu nedošlo. Po změně stran se však obrázek změnil a Alkmaar definitivně rozhodl o svém úspěchu v 51. minutě. Po rychlém přečíslení a skvělé kolmici na levou stranu převzal balón aktivní Pavlidis, obešel hostujícího strážce a pak odcentroval před branku, kde měl hlavičkující Ruben van Bommel snadnou práci - 3:0.

Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch o čtvrthodinu později, jelikož se belgický záložník Philippe Rommens postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a míč nádherně uklidil do bližší šibenice. Svěřenci kouče Reného Hakeho si však nadále nic dalšího nevytvořili, naopak ve zbývajícím průběhu ještě dvakrát inkasovali.

V 86. minutě totiž bránící Deijl ve vlastní šestnáctce evidentně přistrčil unikajícího Pokua a rozhodčí Makkelie po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil Dani De Wit a bezpečně ho proměnil tvrdou ranou doprostřed branky. Ve třetí nastavené minutě pak uzavřel gólový účet tohoto nedělního střetnutí Mayckel Lahdo, jenž svou nezištnou střelou z dvanácti metrů překonal marně se natahujícího De Langeho.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Fortuna Sittard 0:0

13.08.2023 14:30

Góly: -

Obhájce mistrovského titulu po porážce v Superpoháru s PSV (0:1) nepřesvědčil ani při svém vstupu do nového ročníku Eredivisie a s podceňovanou Fortunou se rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Nedělní duel výrazně ovlivnilo brzké vyloučení nové posily Barta Nieuwkoopa, a i když rotterdamský gigant na trávníku stále dominoval, žádnou ze svých možností neproměnil.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla a nic zásadního se v ní neudálo, jeden z nejdůležitějších momentů byl tedy k vidění až ve 25. minutě. Sedmadvacetiletý obránce Nieuwkoop, který se před pár dny vrátil do Rotterdamu po třech sezónách strávených v belgickém klubu RU Saint-Gilloise (přestupová částka přesáhla 2 milióny eur), nevybíravě došlápl kotník Iñiga Córdoby. Rozhodčí Dieperink po původně udělené žluté kartě změnil svůj verdikt na základě opakovaného záznamu a nakonec vytáhl červenou.

Domácí se v deseti dlouho nemohli k ničemu dostat a teprve postupem času byli lepší. Do vedení se mohli dostat přesně v polovině druhého poločasu, kdy Dieperink nejprve nařídil pokutový kop za zákrok Gutha, ale i v tomto případě šlo do hry video, a penalta z toho přeci jen nebyla.

Klub ze Sittardu se v následujícím průběhu snažil tlačit do zakončení a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem ho chtěl poslat do senzačního vedení španělský špílmachr Cordoba, jenomže ten byl na poslední chvíli zablokován. Ve čtvrté minutě nastavení mohl naopak rozhodnout o výhře Feyenoordu íránský kanonýr Jahanbakhsh, avšak jeho ránu směřující pod břevno fantasticky odvrátil do bezpečí pozorný gólman Pandur.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - SBV Excelsior 3:4

13.08.2023 12:15

Góly: 36. Youri Baas, 44. Sontje Hansen, 60. Koki Ogawa - 12. Nikolas Agrafiotis, 53. Casper Widell, 73. Richie Omorowa, 90+10. Oscar Uddenäs

Letošní ročník Eredivisie odstartoval velmi zostra a tento na první pohled nepříliš zajímavý souboj mezi domácím Nijmegenem s hostujícím Excelsiorem přinesl dramatickou zápletku plnou zvratů. Z důležitého tříbodového zisku se nakonec radovalo SBV, které po divokém průběhu za stavu 3:3 vsítilo čtvrtou rozdílovou trefu až v desáté minutě nastaveného času.

Domácí vstoupili do tohoto nedělního utkání aktivněji a již po necelých sedmi odehraných minutách mohli jít do vedení zásluhou Larsena, avšak jeho pokus z levé strany pokutového území skvěle odvrátil do strany pozorný gólman Van Gassel. Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena z ničeho nic udeřili o pět minut později. Prosadit se dokázal srbský forvard Nikolas Agrafiotis, jenž si po vynikající práci Driouecha na pravé straně seběhl před branku a v pádu nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

NEC se ale v žádném případě nevzdávalo a ještě do přestávky otočilo vývoj. Zhruba deset minut před koncem první půle nejprve srovnal Youri Baas, který po načechraném pasu Van Rooije z pravého křídla zůstal zcela osamocen na hranici brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného Van Gassela. A za dalších osm minut poslal Nijmegen do vedení Sontje Hansen, neboť si posunul balón blíže do středu hřiště a z dvanácti metrů zamířil přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Hosté po změně stan přeci jen ožili a druhého zásahu se dočkali v 53. minutě. Teprve dvacetiletý švédský obránce Casper Widell si po rohovém kopu Lamproua seběhl za defenzívu protivníka a pohotovou hlavičkou, i přes zákrok brankáře Cillessena, propasíroval balón do branky - 2:2. Nijmegen šel ještě jednou do vedení přesně po odehrané hodině, když Koki Ogawa hlavičkoval od levého rohu brankového území s pomocí země přímo pod břevno.

Poté se zdálo, že se Excelsior na žádnou odpověď nezmůže, jenže asi dvacet minut před závěrečným hvizdem podruhé v zápase srovnal krok díky trefě švédského mladíka Richieho Omorowy, jehož teč ve skluzu zapadla doprostřed branky za Cillessena. Duel následně směřoval k celkem zasloužené remíze, nicméně na konci dlouhého desetiminutového nastavení rozhodl jiný střídající hráč švédské národnosti Oscar Uddenäs. Ten po kolmici Omorowy uklidil svou bombu do levé šibenice.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam 1:2

12.08.2023 21:00

Góly: 82. Lennart Thy - 13. Sam Kersten (vl.), 70. Tobias Lauritsen

Navrátivší se nováček Eredivisie vstoupil do sezóny porážkou. Sparta byla na hrací ploše tím lepším mužstvem, tvořila si brankové příležitosti s daleko větší pravidelností, takže konečný rezultát rozhodně není nezasloužený. Skóre utkání načala vlastní trefa Sama Kerstena, poté hosty rozradostnil ještě Tobias Lauritsen. Lennart Thy následně jen mírnil neúspěch Zwolle.

Sparta si vytvořila první větší šanci tohoto střetu v 7. minutě, a to zásluhou Verschuerena, který se ocitl na zadní tyči docela nehlídaný. Kdyby z velmi těžkého úhlu uměl povedeněji zacílit, stěží by zřejmě gólman Schendelaar zasahoval. Takhle ale skončila střela pouze na boční síti. Ve 13. minutě už se však rotterdamský celek dočkal vedení. Bakari na pravé straně zamíchal nohama, ukličkoval bránícího van Hintuma a směřoval centr do vápna, odtud přitom ve snaze odvrátit míč do bezpečí zamířil do vlastní sítě stoper Kersten.

Zwolle se na žádnou odpověď nezmohlo, naopak mohlo být rádo, že po obrátce neinkasovalo například po možnostech Verschuerena, jehož pokus zablokoval protivník Lam, či Clementa, jehož vychytal Schendelaar. Nakonec hosté navýšili svůj náskok v 70. minutě, to když Verschueren ve středu pole uvolnil Lauritsena, a ten pak zpoza vápna vypálil do spodního rohu brány. PEC stačilo už pouze snížit, v 82. minutě se gólově prosadil střídající Thy, jemuž balón sklepl hlavou do vyloženého postavení Kersten, mimochodem autor úvodního vlastence.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Heracles Almelo 4:1

12.08.2023 20:00

Góly: 45+8. Jakov Medić, 75. Mohammed Kudus, 85. Steven Bergwijn, 90+6. Steven Bergwijn (pen.) - 45+5. Mario Engels

Tenhle výsledek je možná pro Heracles příliš krutý. Ještě zhruba čtvrthodinu před koncem se totiž navrátivší se nováček Eredivisie mohl těšit z cenného nerozhodného rezultátu, pak však nizozemský gigant zabral, vsítil tři góly a radoval se z očekávaného vítězství. Velkou kaňkou je ovšem pro něj zranění brankářské jedničky Gerónima Rulliho, jenž ve 32. minutě střídal.

Chvilku trvalo, než se Ajax dostal do optimální teploty. Bylo možná trochu vidět, že je sezóna teprve na svém startu, a ačkoli v úvodních pasážích zápasu byl dle očekávání tím aktivnějším mužstvem, větší šance se dočkal až ve 21. minutě. Na zadní tyči se zjevil ve vyloženém postavení Brobbey, avšak své počínání nedotáhl do úspěšného konce a krkolomné zakončení skončilo mimo bránu.

Ve 38. minutě mohl změnit průběžný bezgólový stav první půle také Taylor, nenašel nicméně optimální mušku. Vše podstatné se tak událo až krátce před obrátkou. Ve druhé minutě nastavení nevyzrál na hostujícího gólmana Brouwera se svou pumelicí van den Boomen, nová posila z francouzského Toulouse, naopak na druhé straně Heracles proměnil snad svou první větší možnost tohoto střetu. Bránící Salah-Eddine odkopl míč z vápna tak nešikovně, že napálil svého spoluhráče Hata, od něj se balón odrazil k protivníkovi Engelsovi, a ten pak neměl problém zacílit.

Avšak o pár chvil později dokázal Ajax odpovědět. Skóroval Medič, další novic v týmu, jenž dorazil z německého St. Pauli. Jako by se už zkrátka nemohl dívat na to, jak si jeho spoluhráči počínají v ofenzivní fázi, napřáhl z velké dálky a ukázkovou dělovku namířil parádně do šibenice. Brouwer se marně snažil zachytit merunu, která parádně zapadla do jeho brány.

Celek z Almela ve druhém poločase statečně odolával. Ve 49. minutě Brouwer zasahoval proti tutovce Brobbeyho, jehož z blízkosti vychytal, v 65. minutě skončil souboj těchto protihráčů stejně, tedy ve prospěch Brouwera. V 75. minutě již každopádně amsterdamský výběr udeřil. Hostující náhradník Roosken si velmi špatně hlídal Kuduse, který si míč v šestnáctce po pasu od Tahiroviče bleskově přistrčil do dobré pozice a překonal Brouwera.

V 85. minutě položil svého soka nadobro na kolena Bergwijn. Ten, a využijme pro jeho akci obvyklé klišé, prošel podél levé strany jako nůž máslem, a to až do pokutového území, odkud technickou střelu poslal ke vzdálenější tyči do spodního rohu branky. A pak Bergwijn proměnil ještě penaltu, kterou sudí Manschot nařídil po přezkoumání videa za nedovolené hraní rukou v pokutovém území. Tohoto přestupku se dopustil De Keersmaecker, jenž nechtěně zablokoval pokus Kuduse.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - RKC Waalwijk 3:1

12.08.2023 18:45

Góly: 24. Ion Nicolaescu, 30. Pawel Bochniewicz, 43. Osame Sahraoui - 60. Michiel Kramer (pen.)

Heerenveen vstupoval do tohoto ročníku Eredivisie se značně obměněným kádrem a především se musel obejít bez svého klíčového útočníka Sydneyho van Hooijdonka, který v minulé sezóně nasázel neuvěřitelných devatenáct branek, nicméně na jeho ofenzivním výkonu to proti Waalwijku nebylo příliš znát. V úvodním dějství totiž skóroval hned třikrát a i přes snížení soupeře po změně stran celkem snadno získal první tři body.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto sobotního utkání příliš zajímavých momentů nenabídla, domácí se i přes územní převahu delší dobu k ničemu nedostávali. Nicméně ve 24. minutě si vytvořili první velkou možnost a ta hned byla gólová. Prosadit se dokázala nová posila Ion Nicolaescu, čtyřiadvacetiletý moldavský útočník si totiž elegantně zpracoval na prsa přihrávku Olssona a poté z voleje nechytatelně zavěsil k pravé tyči.

Neuběhlo ani dalších šest minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Přesnou mušku tentokráte měl sedmadvacetiletý polský obránce Pawel Bochniewicz, jenž se po vynikajícím přímém volném kopu Hayeho z pravé křídla zjevil před hranicí brankového území a svou razantní hlavičkou parádně uklidil balón do bližší šibenice. O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto necelých pět minut před přestávkou.

Třetí zásah SC přidal norský záložník Osame Sahraoui, jelikož si po kolmici Tahiriho navedl míč až do pokutového území protivníka a z deseti metrů se trefil přímo do protějšího spodního růžku. Ve druhém poločase se hra přeci jen vyrovnala a domácí evidentně polevili, RKC se dočkalo snížení přesně po odehrané hodině.

Bochniewicz totiž ve vlastní šestnáctce podrazil unikajícího Cleoniseho a rozhodčí Nagtegaal bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený Michiel Kramer a s přehledem ho proměnil tvrdou střelou pod břevno. Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili oživit svou naději na bodový zisk, jenže kromě zblokované střely Mina se k ničemu nebezpečnému nedostali a domů tedy odjíždějí s prázdnou.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Utrecht 2:0

12.08.2023 16:30

Góly: 45+3. Noa Lang, 77. Yorbe Vertessen

PSV navázalo na skvělý vstup do tohoto ročníku a i na třetí pokus zvítězilo, když v úvodním duelu tohoto ročníku Eredivisie neinkasovalo a nakonec bez větších potíží zdolalo konkurenční Utrecht po výsledku 2:0. Do vedení se dostalo v samém závěru prvního poločasu a svůj náskok pojistilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po zisku Superpoháru nad Feyenoordem (1:0) a vysoké výhře ve 3. předkole Ligy mistrů nad rakouským Sturmem Graz (4:1) tedy nyní slaví i první tříbodový zisk na ligové scéně.

Hostující výběr před sezónou příliš neobměnil svůj kádr a v úvodní půlhodině držel se svým favorizovaným rivalem krok, dokonce si i vytvořil dvě nadějné možnosti ke skórování. Nejprve sice krátce po deseti odehraných minutách vytáhl skvělý zákrok brankář Barkas proti střele z bezprostřední blízkosti v podání Babadiho, pak ale na opačné straně po rychlém brejku minul Douvikas vzdálenější tyč jen o několik decimetrů a ve 31. minutě po pasu El Karouaniho zakončoval stejný hráč těsně vedle pravé konstrukce.

Svěřenci trenéra Petera Bosze otevřeli gólový účet tohoto sobotního utkání ve třetí nastavené minutě úvodního dějství. Útočník Noa Lang, který před sezónou přišel za 12,5 miliónů eur z belgických Brugg a mimochodem vsítil vítěznou trefu v Superpoháru nad Feyenoordem, premiérově skóroval v Eredivisii po finální nahrávce Sangarého a pak levačkou z deseti metrů nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Eindhovenský celek dominoval na trávníku i po změně stran a druhý uklidňující gól mohl přidat v 57. minutě, jenomže Barkas nejprve skvěle zneškodnil sólo Langa a pak fantasticky jednoruč vytáhl ránu ze střední distance v podání střídajícího Saibariho na rohový kop. PSV přeci jen pečetilo svou výhru o dvacet minut později, jelikož gólový účet uzavřel jiný nově příchozí hráč Yorbe Vertessen přízemním obstřelem ze čtrnácti metrů k pravé tyči.

Více informací k zápasu

FC Volendam - SBV Vitesse 1:2

11.08.2023 20:00

Góly: 10. Robert Mühren - 60. Mathijs Tielemans, 86. Marco van Ginkel

Loňský nováček z Volendamu skvěle vstoupil do zahajovacího utkání s Vitesse a po brzké úvodní brance mohl svůj náskok dokonce i navýšit, jenomže po vyloučení Roberta Mührena z nastavení první půle byl po změně stran zatlačen do hlubokého obranného bloku a celek z Arnhemu díky trefám Mathijse Tielemanse s Marcem van Ginkelem nakonec vývoj otočil. Domácí tak po srdnatém výkonu zůstali bez bodů.

Výběr vedený novým německým koučem Matthiasem Kohlerem vstoupil do páteční předehrávky s velkým elánem a hned svou první větší možnost po deseti odehraných minutách přetavil ve vedoucí gól. První trefu tohoto ročníku zaznamenal pozdější hříšník Robert Mühren, jenž si po vynikajícím centru Oulda-Chikha z pravého křídla seběhl za obranu SBV a ve skluzu propasíroval míč za záda brankáře Rooma.

Zhruba za dalších deset minut se poprvé vytáhl Room proti ráně Miraniho a vzápětí aktivní Mühren podruhé rozvlnil síť, avšak tato jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu. Zkušený čtyřiatřicetiletý Mühren provětrával defenzívu Vitesse i nadále a ve 26. minutě si vytvořil další možnost, ovšem jeho bombu ze střední distance skvěle odvrátil do strany připravený hostující strážce.

Jeden z nejdůležitějších okamžiků byl k vidění v první nastavené minutě úvodního dějství. Mühren totiž velmi nešetrným způsobem nakopl stehno Tielemanse a rozhodčí Higler po přezkoumání videozáznamu vytáhl přímou červenou kartu. Výběr vedený koučem Phillipem Cocum po změně stran dominoval a zaslouženého vyrovnání se dočkal přesně po hodině hry, kdy si Tielemans po střele Boutraha do levé tyče narazil balón s Hamuličem a z deseti metrů zamířil přímo do pravého spodního růžku.

V následujícím průběhu orazítkoval brankovou konstrukci také Maximilian Wittek, klub z Arnhemu přeci jen vsítil rozdílovou branku v 86. minutě. O osudu tohoto duelu rozhodl kapitán Marco van Ginkel, jelikož po skvěle práci Arcuse na pravém křídle stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka dopravil balón do prázdné branky.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AZ Alkmaar
1
1
0
0
5 : 1
3
2
AFC Ajax
1
1
0
0
4 : 1
3
FC Twente
1
1
0
0
4 : 1
3
4
SC Heerenveen
1
1
0
0
3 : 1
3
5
PSV Eindhoven
1
1
0
0
2 : 0
3
6
SBV Excelsior
1
1
0
0
4 : 3
3
7
SBV Vitesse
1
1
0
0
2 : 1
3
Sparta Rotterdam
1
1
0
0
2 : 1
3
9
Feyenoord Rotterdam
1
0
1
0
0 : 0
1
Fortuna Sittard
1
0
1
0
0 : 0
1
11
NEC Nijmegen
1
0
0
1
3 : 4
0
12
FC Volendam
1
0
0
1
1 : 2
0
PEC Zwolle
1
0
0
1
1 : 2
0
14
RKC Waalwijk
1
0
0
1
1 : 3
0
15
FC Utrecht
1
0
0
1
0 : 2
0
16
Almere City
1
0
0
1
1 : 4
0
Heracles Almelo
1
0
0
1
1 : 4
0
18
Go Ahead Eagles
1
0
0
1
1 : 5
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
FC-RUBRIKA

Ajax letos horsi obrana jak loni. Jinak dobre.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Brobbey spatne

Reagovat
afc ajax

tak snáď mu to tam konečne tento rok bude padať,šak sa snažil

Reagovat
ladyboy arsenal

Sparta

Reagovat
afc ajax

No čakal som horšie

Reagovat
AjaxFans

Viděl jsi ten náš první gól?

Reagovat
afc ajax

parádny bol aj na Markize ako frajer na zaver

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
afc ajax

ale videl som aj ten prvy co sme dostali

Reagovat
jáá

ten byl povedený no

Reagovat
jáá

neskutečný

Reagovat
AjaxFans

Feyenoord

Reagovat
Rudnevs

Jakov Medič

Reagovat
AjaxFans

Krásně to trefil

Reagovat
afc ajax

a jako je na tom Rulli ?neviete lebo 1.zapas a hneď toto

Reagovat
AjaxFans

Co jsem četl v nl článcích, tak až tři měsíce mimo

Reagovat
jáá

očekávaný návrat v lednu...

Reagovat
STR

Ricky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele