základní část, 1. kolo
12.08.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Sparta venku zaslouženě přetlačila Zwolle, nováček Eredivisie aspoň jednou skóroval

Navrátivší se nováček Eredivisie vstoupil do sezóny porážkou. Sparta byla na hrací ploše tím lepším mužstvem, tvořila si brankové příležitosti s daleko větší pravidelností, takže konečný rezultát rozhodně není nezasloužený. Skóre utkání načala vlastní trefa Sama Kerstena, poté hosty rozradostnil ještě Tobias Lauritsen. Lennart Thy následně jen mírnil neúspěch Zwolle.

Sparta si vytvořila první větší šanci tohoto střetu v 7. minutě, a to zásluhou Verschuerena, který se ocitl na zadní tyči docela nehlídaný. Kdyby z velmi těžkého úhlu uměl povedeněji zacílit, stěží by zřejmě gólman Schendelaar zasahoval. Takhle ale skončila střela pouze na boční síti. Ve 13. minutě už se však rotterdamský celek dočkal vedení. Bakari na pravé straně zamíchal nohama, ukličkoval bránícího van Hintuma a směřoval centr do vápna, odtud přitom ve snaze odvrátit míč do bezpečí zamířil do vlastní sítě stoper Kersten.

Zwolle se na žádnou odpověď nezmohlo, naopak mohlo být rádo, že po obrátce neinkasovalo například po možnostech Verschuerena, jehož pokus zablokoval protivník Lam, či Clementa, jehož vychytal Schendelaar. Nakonec hosté navýšili svůj náskok v 70. minutě, to když Verschueren ve středu pole uvolnil Lauritsena, a ten pak zpoza vápna vypálil do spodního rohu brány. PEC stačilo už pouze snížit, v 82. minutě se gólově prosadil střídající Thy, jemuž balón sklepl hlavou do vyloženého postavení Kersten, mimochodem autor úvodního vlastence.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele