základní část, 1. kolo
13.08.2023 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord neskóroval ani v Eredivisii a s Fortunou překvapivě remizoval bez branek

Obhájce mistrovského titulu po porážce v Superpoháru s PSV (0:1) nepřesvědčil ani při svém vstupu do nového ročníku Eredivisie a s podceňovanou Fortunou se rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Nedělní duel výrazně ovlivnilo brzké vyloučení nové posily Barta Nieuwkoopa, a i když rotterdamský gigant na trávníku stále dominoval, žádnou ze svých možností neproměnil.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla a nic zásadního se v ní neudálo, jeden z nejdůležitějších momentů byl tedy k vidění až ve 25. minutě. Sedmadvacetiletý obránce Nieuwkoop, který se před pár dny vrátil do Rotterdamu po třech sezónách strávených v belgickém klubu RU Saint-Gilloise (přestupová částka přesáhla 2 milióny eur), nevybíravě došlápl kotník Iñiga Córdoby. Rozhodčí Dieperink po původně udělené žluté kartě změnil svůj verdikt na základě opakovaného záznamu a nakonec vytáhl červenou.

Domácí se v deseti dlouho nemohli k ničemu dostat a teprve postupem času byli lepší. Do vedení se mohli dostat přesně v polovině druhého poločasu, kdy Dieperink nejprve nařídil pokutový kop za zákrok Gutha, ale i v tomto případě šlo do hry video, a penalta z toho přeci jen nebyla.

Klub ze Sittardu se v následujícím průběhu snažil tlačit do zakončení a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem ho chtěl poslat do senzačního vedení španělský špílmachr Cordoba, jenomže ten byl na poslední chvíli zablokován. Ve čtvrté minutě nastavení mohl naopak rozhodnout o výhře Feyenoordu íránský kanonýr Jahanbakhsh, avšak jeho ránu směřující pod břevno fantasticky odvrátil do bezpečí pozorný gólman Pandur.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele