základní část, 1. kolo
12.08.2023 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Yorbe Vertessen (© AFP)

PSV na úvod nezaváhalo a nevyzpytatelný Utrecht přehrálo o dvě branky

PSV navázalo na skvělý vstup do tohoto ročníku a i na třetí pokus zvítězilo, když v úvodním duelu tohoto ročníku Eredivisie neinkasovalo a nakonec bez větších potíží zdolalo konkurenční Utrecht po výsledku 2:0. Do vedení se dostalo v samém závěru prvního poločasu a svůj náskok pojistilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po zisku Superpoháru nad Feyenoordem (1:0) a vysoké výhře ve 3. předkole Ligy mistrů nad rakouským Sturmem Graz (4:1) tedy nyní slaví i první tříbodový zisk na ligové scéně.

Hostující výběr před sezónou příliš neobměnil svůj kádr a v úvodní půlhodině držel se svým favorizovaným rivalem krok, dokonce si i vytvořil dvě nadějné možnosti ke skórování. Nejprve sice krátce po deseti odehraných minutách vytáhl skvělý zákrok brankář Barkas proti střele z bezprostřední blízkosti v podání Babadiho, pak ale na opačné straně po rychlém brejku minul Douvikas vzdálenější tyč jen o několik decimetrů a ve 31. minutě po pasu El Karouaniho zakončoval stejný hráč těsně vedle pravé konstrukce.

Svěřenci trenéra Petera Bosze otevřeli gólový účet tohoto sobotního utkání ve třetí nastavené minutě úvodního dějství. Útočník Noa Lang, který před sezónou přišel za 12,5 miliónů eur z belgických Brugg a mimochodem vsítil vítěznou trefu v Superpoháru nad Feyenoordem, premiérově skóroval v Eredivisii po finální nahrávce Sangarého a pak levačkou z deseti metrů nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Eindhovenský celek dominoval na trávníku i po změně stran a druhý uklidňující gól mohl přidat v 57. minutě, jenomže Barkas nejprve skvěle zneškodnil sólo Langa a pak fantasticky jednoruč vytáhl ránu ze střední distance v podání střídajícího Saibariho na rohový kop. PSV přeci jen pečetilo svou výhru o dvacet minut později, jelikož gólový účet uzavřel jiný nově příchozí hráč Yorbe Vertessen přízemním obstřelem ze čtrnácti metrů k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele