základní část, 1. kolo
13.08.2023 16:45 CET
1 : 4
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Michal Sadílek (© AFP)

Nováček srdnatě vzoroval, silnému Twente ale nakonec podlehl o tři branky

Almere City si vůbec poprvé ve své novodobé historii vyzkoušelo nejvyšší nizozemskou soutěž a až do vyloučení drželo s favorizovaným Twente krok, ovšem v samém závěru muselo hrát na obrovské riziko a po dvou pozdních trefách kanonýra Rickyho van Wolfswinkela utrpělo až příliš krutou porážku 1:4. Celek z Enschede tak po pohárové výhře s lotyšskou Rigou (2:0) zaznamenal i úspěšný vstup do Eredivisie.

Domácí před zaplněnými tribunami vstoupili do tohoto duelu s nadšením a hned po šesti odehraných minutách mohli jít do vedení, ale nebezpečná střela Limbombeho nakonec proletěla o kousek vedle levé konstrukce. V následujícím průběhu prvního poločasu se příliš zajímavých momentů nepřihodilo, za zmínku stojí jen dvě solidní střely Steijna, které brilantně zneškodnil pozorný gólman Bakker.

Hosté vstoupili do druhého dějství mnohem aktivněji a hned po změně stran zahrozil Vlap, avšak jeho pokus se nevešel mezi tři tyče o několik decimetrů. Twente vsítilo první kýžený gól po necelé hodině hry. Po rohovém kopu nakrátko odcentroval z levého křídla český krajánek Michal Sadílek a našel Robina Pröppera, jehož pohotová hlavička zapadla k protější tyči nad plachtícího Bakkera.

Twente od tohoto okamžiku výrazně ožilo a druhou uklidňující trefu přidalo o sedm minut později. Tentokráte měl přesnou mušku Michel Vlap, neboť si po výtečné práci Ugaldeho mezi dvěma bránícími protihráči seběhl k levé tyčce a geniální finální nahrávku s přehledem nasměroval do poloprázdné branky. Almere to nicméně nezabalilo a v 72. minutě vykřesalo naději na bodový zisk.

Premiérovou trefu Almere v Eredivisie zaznamenal Danny Post, jenž napřáhl z dvaadvaceti metrů a s pomocí pravé tyče rozvlnil síť. Nováček si však výrazně zkomplikoval svou situaci za další dvě minuty, protože Damian van Bruggen u postranní čáry až příliš horlivě atakoval střídajícího Van Wolfswinkela a po druhé žluté kartě předčasně opustil trávník. Twente toho využilo v nastaveném čase, neboť na rozdíl dvou branek zvyšoval Van Wolfswinkel ranou do levé šibenice a pak stejný hráč uzavřel gólový účet pohotovou hlavičkou ze sedmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele