základní část, 1. kolo
12.08.2023 18:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heerenveen si po skvělém prvním poločase poradil se zaskočeným Waalwijkem

Heerenveen vstupoval do tohoto ročníku Eredivisie se značně obměněným kádrem a především se musel obejít bez svého klíčového útočníka Sydneyho van Hooijdonka, který v minulé sezóně nasázel neuvěřitelných devatenáct branek, nicméně na jeho ofenzivním výkonu to proti Waalwijku nebylo příliš znát. V úvodním dějství totiž skóroval hned třikrát a i přes snížení soupeře po změně stran celkem snadno získal první tři body.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto sobotního utkání příliš zajímavých momentů nenabídla, domácí se i přes územní převahu delší dobu k ničemu nedostávali. Nicméně ve 24. minutě si vytvořili první velkou možnost a ta hned byla gólová. Prosadit se dokázala nová posila Ion Nicolaescu, čtyřiadvacetiletý moldavský útočník si totiž elegantně zpracoval na prsa přihrávku Olssona a poté z voleje nechytatelně zavěsil k pravé tyči.

Neuběhlo ani dalších šest minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Přesnou mušku tentokráte měl sedmadvacetiletý polský obránce Pawel Bochniewicz, jenž se po vynikajícím přímém volném kopu Hayeho z pravé křídla zjevil před hranicí brankového území a svou razantní hlavičkou parádně uklidil balón do bližší šibenice. O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto necelých pět minut před přestávkou.

Třetí zásah SC přidal norský záložník Osame Sahraoui, jelikož si po kolmici Tahiriho navedl míč až do pokutového území protivníka a z deseti metrů se trefil přímo do protějšího spodního růžku. Ve druhém poločase se hra přeci jen vyrovnala a domácí evidentně polevili, RKC se dočkalo snížení přesně po odehrané hodině.

Bochniewicz totiž ve vlastní šestnáctce podrazil unikajícího Cleoniseho a rozhodčí Nagtegaal bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený Michiel Kramer a s přehledem ho proměnil tvrdou střelou pod břevno. Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili oživit svou naději na bodový zisk, jenže kromě zblokované střely Mina se k ničemu nebezpečnému nedostali a domů tedy odjíždějí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele