základní část, 1. kolo
13.08.2023 12:15 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Nijmegen hned na úvod Eredivisie nezvládl sedmigólovou přestřelku s Excelsiorem

Letošní ročník Eredivisie odstartoval velmi zostra a tento na první pohled nepříliš zajímavý souboj mezi domácím Nijmegenem s hostujícím Excelsiorem přinesl dramatickou zápletku plnou zvratů. Z důležitého tříbodového zisku se nakonec radovalo SBV, které po divokém průběhu za stavu 3:3 vsítilo čtvrtou rozdílovou trefu až v desáté minutě nastaveného času.

Domácí vstoupili do tohoto nedělního utkání aktivněji a již po necelých sedmi odehraných minutách mohli jít do vedení zásluhou Larsena, avšak jeho pokus z levé strany pokutového území skvěle odvrátil do strany pozorný gólman Van Gassel. Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena z ničeho nic udeřili o pět minut později. Prosadit se dokázal srbský forvard Nikolas Agrafiotis, jenž si po vynikající práci Driouecha na pravé straně seběhl před branku a v pádu nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

NEC se ale v žádném případě nevzdávalo a ještě do přestávky otočilo vývoj. Zhruba deset minut před koncem první půle nejprve srovnal Youri Baas, který po načechraném pasu Van Rooije z pravého křídla zůstal zcela osamocen na hranici brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného Van Gassela. A za dalších osm minut poslal Nijmegen do vedení Sontje Hansen, neboť si posunul balón blíže do středu hřiště a z dvanácti metrů zamířil přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Hosté po změně stan přeci jen ožili a druhého zásahu se dočkali v 53. minutě. Teprve dvacetiletý švédský obránce Casper Widell si po rohovém kopu Lamproua seběhl za defenzívu protivníka a pohotovou hlavičkou, i přes zákrok brankáře Cillessena, propasíroval balón do branky - 2:2. Nijmegen šel ještě jednou do vedení přesně po odehrané hodině, když Koki Ogawa hlavičkoval od levého rohu brankového území s pomocí země přímo pod břevno.

Poté se zdálo, že se Excelsior na žádnou odpověď nezmůže, jenže asi dvacet minut před závěrečným hvizdem podruhé v zápase srovnal krok díky trefě švédského mladíka Richieho Omorowy, jehož teč ve skluzu zapadla doprostřed branky za Cillessena. Duel následně směřoval k celkem zasloužené remíze, nicméně na konci dlouhého desetiminutového nastavení rozhodl jiný střídající hráč švédské národnosti Oscar Uddenäs. Ten po kolmici Omorowy uklidil svou bombu do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele