Eredivisie - preview 9. kola

17.10.2015, 08:57, aktualizováno 18.10.2015, 09:04
Previews
Další čtyři duely nabízí nizozemská Eredivisie. Twente se střetne s Nijmegenem, Den Haag přivítá De Graafschap a Heerenveen bude čelit rozjetému Feyenoordu. Na závěr pak Zwolle poměří síly s Vitesse Arnhem...
Cambuur Leeuwarden - AZ Alkmaar  (sobota 18:30)
Fotbalisté Cambuuru jako jeden z mála celků Eredivisie stále čekají na své první ligové vítězství a se čtyřmi body se nacházejí na předposledním sedmnáctém místě. Nicméně jejich výkony se těsně před reprezentační pauzou zlepšily, dokázali totiž uhrát tři nerozhodné výsledky v řadě za sebou. Nyní přivítají v domácím prostředí pohárového účastníka z Alkmaaru, který se po slabším úvodu pyšní čtyřmi výhrami v řadě.

AZ je v současnosti na devátém místě s 11 body a rozhodně se chce co nejdříve přiblížit pohárovým příčkám. Hosté se zvedli po vítězství v národním poháru nad druholigovým Venlem, které deklasovali v poměru 6:1. Následně dokázali zvítězit v lize nad rozjetým Heracles 3:1, poté v Evropské lize přehráli Bilbao 2:1 a naposledy si poradili s konkurenčním Twente po výsledku 3:1.

Cambuur letos zažil už dva obrovské debakly, když doma nestačil na Heracles po výsledku 1:6 a s mistrovským PSV prohrál taktéž před domácím publikem 0:6. Nicméně v minulých třech utkáních vždy dokázal vybojovat bod. Nejprve se rozešel nerozhodně s Twente po bezbrankovém výsledku, poté hrál 3:3 na půdě Utrechtu a těsně před reprezentační přestávkou vybojoval remízu v Rodě v poměru 1:1.

Domácí výběr má stále vcelku početnou marodku. Andriuškevičius má problémy s kolenem, stejné potíže trápí také Mac-Intosche. Svalové zranění v oblasti stehna nepustí na hřiště ani Rosheuvela a poraněnou achilovku ještě nedoléčil Hoefdraad. Hosté se nemohou spolehnout na Lewise, který laboruje s poraněným kolenem. V loňských vzájemných zápasech byl úspěšnější Alkmaar, který zvítězil v obou případech 2:0 a 2:1.

"Chceme navázat na dobré výkony z konce září, pochopitelně to bude obtížné. Cambuur dokáže hrát vyrovnaně s kvalitními celky a určitě nás nečeká jednoduchý duel. Náš protivník umí zahrozit z rychlého brejku, má dobře secvičené standardní situace a navíc hraje velmi kompaktně. Našim cílem je se co nejdříve přiblížit nejvyšším příčkám a s ničím jiným než tříbodový ziskem spokojeni nebudeme," uvedl trenér hostů John van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.50 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Willem II  (sobota 18:30)
Fotbalisté Groningenu zažili v loňském ročníku velmi povedenou sezónu, vyhráli národní pohár a v ligové tabulce skončili v horní polovině. Nyní zatím vykročili za obhajobou velmi dobře a ve 2. kole KNVB Beker porazili konkurenční Twente v poměru 2:1. V ligové tabulce se prozatím nacházejí na desátém místě s deseti body. Nyní budou plnit úlohu mírného favorita v domácím prostředí proti Tilburgu, který je čtrnáctý se šesti body.

Groningen se letos účastní základní skupiny Evropské ligy a už v tuto chvíli to má s postupem hodně nahnuté. Na úvod totiž prohrál před vlastními fanoušky s favorizovaným francouzským výběrem z Marseille v poměru 0:3, naposledy nestačil na portugalskou Bragu po výsledku 0:1. Nyní se představí na půdě Liberce a ani v tomto utkání favoritem nebude, případná porážka na české půdě mu zřejmě vezme reálnou šanci na postup.

Domácí výběr těsně před reprezentační pauzou prohrál ve dvou ligových duelech v řadě za sebou. Nejprve nestačil na favorizovaný Ajax v poměru 0:2, naposledy utrpěl obrovský debakl 0:5 proti Arnhemu. Na sobotního protivníka se mu vcelku daří, v loňské sezóně ho v obou případech dokázal porazit. Nejprve na domácí půdě zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0, v následné venkovní odvetě dokonce zvítězil vysoko 4:1.

Tilburg má v dosavadních osmi zápasech na kontě pouze jedno vítězství a to v šestém kole nad Utrechtem, po remíze s posledním De Graafschapem minule doma podlehl rozjetému Zwolle 0:1. Hostující výběr se bude muset obejít bez Brazilce Bruna Andradeho kvůli zlomenině holenní kosti, poraněné kolenní vazy má Ondaan a dlouhodobě mimo hru zůstává i Heerkens. Domácí trenér Erwin van de Looi postrádá nemocného de Leeuwa a taktéž Lindgrena (potíže s kotníkem).

"Pochopitelně máme v této sezóně náročnější program a ten se určitě musel projevit, rozhodně bychom se v tabulce nacházeli výše. Bohužel nedaří se nám prozatím ani v Evropské lize, potřebujeme lépe využívat nabídnuté příležitosti a hrát agresivněji. Tilburg je sice v tabulce za námi, ovšem má kádr na to, aby mohl bojovat o evropské příčky. Našim cílem je předvádět nátlakový fotbal a získat tři body," řekl bojovně třiačtyřicetiletý domácí stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - AFC Ajax  (sobota 19:45)
Před začátkem sezóny by si rozhodně nikdo nevsadil na to, že se Heracles bude nacházet na předních příčkách Eredivisie. Nyní přivítá věhlasný Ajax a v tuto chvíli je na třetí příčce s osmnácti body. Hostující výběr sice celou soutěž prozatím vede, ovšem na svého sobotního protivníka má pouze jednobodový náskok. Ajax sice bude považován za favorita, nicméně jednoduchý duel ho rozhodně nečeká.

Ajaxu se na Heracles dlouhodobě daří, v předchozích dvaceti zápasech s ním pouze čtyřikrát remizoval a hned šestnáctkrát zvítězil. V loňské sezóně ho v obou případech dokázal porazit v poměru 2:0 a 2:1. "Čeká nás opravdu velmi náročný souboj. Heracles ve čtyřech domácích zápasech neztratilo ani bod, navíc inkasovalo pouze jednou a to proti PSV. Není k tomu co dodat, musíme předvést stoprocentní výkon," uvedl amsterdamský trenér Frank de Boer.

Ten se bude muset obejít bez Sanoga kvůli poraněným tříslům, k dispozici nebude ani brankářská jednička Jasper Cillessen, kterého trápí bolavá záda. Ajax před reprezentační přestávkou neměl úplně nejlepší formu. V národním poháru sice porazil druholigový De Graafschap 2:0 a v lize zdolal Groningen stejným poměrem, nicméně v Evropské lize remizoval 1:1 s norským Molde a naposledy doma podlehl úhlavnímu rivalovi z PSV 1:2.

"Heracles je nesmírně silný v ofenzívě, rychle přechází na útočnou polovinu a je velmi produktivní. Pozor si musíme dát především na Weghorsta, který vsítil úctyhodných šest branek. Pevně doufám, že uspějeme a získáme všechny tři body," dodal s mírnými obavami hostující stratég. Heracles prohrálo pouze na půdě Alkmaaru a hned v prvním kole v Rodě, naposledy zdolalo Heerenveen 1:0.

Domácí trenér John Stegeman musí počítat s velkou marodkou. Chybět bude další šestigólový střelec Tannane, který má poraněné koleno, vinou stejného zranění chybí také Sibum. Vujićevič má problémy s třísly a svalové zranění trápí i Fledderuse. "Je to pro nás zápas roku, můžeme se dostat do čela a pro úspěch uděláme maximum. Ajax určitě bude chtít tvořit hru, my ho ale chceme překvapit, řekl velmi odhodlaně Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.75 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - Roda JC  (sobota 20:45)
Fotbalisté Utrechtu se v posledních sezónách pohybovali ve středu tabulky a po osmi odehraných kolech tomu není jinak ani v letošním ročníku. Domácí výběr doposud posbíral devět bodů a nachází se na jedenáctém místě Eredivisie. Nyní se dá čekat vyrovnaný souboj s nováčkem z Rody, která si vede velmi dobře. Doposud získala o tři body více a v tuto chvíli se nachází na velmi solidním osmém místě.

Utrechtu se prozatím daří hlavně na domácím stánku, kde ještě ani jednou neprohrál. Porazit dokázal Groningen a Arnhem, smírně se rozešel s Heerenveenem a s Cambuurem. Ovšem na druhou stranu se mu vůbec nedaří na venkovních stáncích, zde získal ve čtyřech utkáních pouze jeden bod a to s Den Haagem, jinak prohrál s Feyenoordem, Tilburgem a naposledy také s Excelsiorem. Roda utrpěla jen dvě porážky a to venku se silným Arnhemem a Twente.

Jinak si připsala skalpy silného Alkmaaru a také překvapení sezóny Heracles Almelo, těsně před reprezentační pauzou remizovala s Cambuurem po nerozhodném výsledku 1:1. "Pochopitelně nás mrzí ztráty z utkání, kde jsme měli vyhrát. Dlouhodobě máme problémy s vyrovnaností našich výkonů a to nás stojí reálnější šanci na evropské poháry. Nyní chceme být koncentrovaní po celých devadesát minut a určitě můžeme uspět," řekl domácí kouč Erik ten Hag.

Ten se bude muset obejít bez Rubina kvůli poraněnému kotníku, k dispozici nebude ani Hardeveld vinou problémů s kolenem. "Náš sobotní soupeř působí velmi kompaktním dojmem, staví na týmovém výkonu a je nesmírně produktivní. My se chceme spoléhat na nátlakovou hru a rychlý přechod do útoku," dodal vzápětí Hardeveld. Oba dva celky se spolu naposledy utkaly v sezóně 2013/2014 a Roda byla úspěšnější po výsledcích 3:3 a 1:0.

Hostující kouč Darije Kalezič bude mít k dispozici kompletní výběr a očekává velmi vyrovnaný souboj. "Utrecht hraje před domácím publikem fantasticky, porazil zde i například Arnhem a nás tak čeká vskutku složitý oříšek. Musíme hrát vyspěle po taktické stránce a pokoušet se soupeře něčím překvapit. Máme velmi dobrý tým a pevně věřím, že můžeme i nadále bojovat o horní polovinu Eredivisie," uvedl odhodlaně pětačtyřicetiletý stratég Kaerkrade.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 4.00 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - SBV Excelsior  (sobota 20:45)
Fotbalisté PSV Eindhoven nevykročili za obhajobou titulu úplně špatně, nicméně zatím rozhodně nejsou tak suverénní jako v loňském ročníku. V tuto chvíli se nacházejí na čtvrté příčce se sedmnácti body. Nyní přivítají v domácím prostředí outsidera z Exclesioru, na který spíše čeká boj o záchranu a v tabulce je na dvanáctém místě s osmi body. Domácí výběr je tak považován za jasného favorita a nic jiného než tříbodový zisk domácích se očekávat nedá.

PSV v letošním ročníku prohrálo dvakrát. Nejprve v lize překvapivě nestačilo na Heracles v poměru 1:2, naposledy v Lize mistrů prohrálo na půdě ruského CSKA Moskva 2:3. Jinak ale právě v nejprestižnější evropské klubové soutěži zdolalo třetí celek anglické Premier League Manchester United 2:1. Naposledy na ligové scéně zdolalo úhlavního rivala v boji o titul, amsterdamský Ajax zdolalo na jeho půdě 2:1.

SBV v prvních pěti ligových kolech získalo pouze čtyři body a to hned na úvod s Alkmaarem (2:2), tři body získalo doma proti beznadějně poslednímu De Graafschapu (3:0). Zlepšení přišlo v předchozích dvou duelech, kdy po remíze 3:3 s Den Haagem dokázalo v domácím prostředí zdolat Utrecht 1:0. V loňských vzájemných zápasech dvakrát uspěl celek z Eindhovenu, který po domácí výhře 3:0 zvítězil na půdě soupeře 3:2.

"Menší přestávka nám může pomoci, nicméně stále musíme odvádět stoprocentní výkon a žádný zápas nebude jednoduchý. Excelsior bychom měli porazit, nicméně nesmíme si myslet, že vše půjde samo. Středeční zápas v německém Wolfsburgu prozatím neřešíme a musíme se koncentrovat pouze na SBV. Pokud budeme proměňovat nabídnuté příležitosti, tak můžeme zvítězit i vícebrankovým rozdílem," řekl kouč PSV Phillip Cocu.

Ten bude postrádat pouze Willemse kvůli poraněnému kolenu. K dispozici by už měl být kanonýr Luuk de Jong, který vinou poraněného kotníku nemohl pomoci reprezentačnímu výběru v kvalifikaci o evropský šampionát ve Francii. Hosté postrádají brankářskou jedničku Kurta, poraněné kolenní vazy neumožní hrát Damenovi, potíže s kotníkem trápí také Bruinse a k dispozici ještě není ani Elbers.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax861119:419
2.Feyenoord Rotterdam861114:719
3.Heracles Almelo860218:818
4.PSV Eindhoven852119:817
5.PEC Zwolle852114:717
6.SBV Vitesse842217:614
7.NEC Nijmegen84139:813
8.Roda JC83328:812
9.AZ Alkmaar832311:1111
10.FC Groningen83148:1310
11.FC Utrecht823312:139
12.SBV Excelsior82249:138
13.SC Heerenveen81437:117
14.Willem II81346:106
15.ADO Den Haag813412:186
16.FC Twente81348:156
17.Cambuur Leeuwarden80448:244
18.BV De Graafschap80175:201
Zbývající zápasy
18.10. 12:30FC Twente - NEC Nijmegen
18.10. 14:30ADO Den Haag - BV De Graafschap
18.10. 14:30SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam
18.10. 16:45PEC Zwolle - SBV Vitesse

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Stiksxx

Bylo by skvele kdyby Almelo se vytáhli i na Ajax a ideálně s nim zaplichtilo.

Reagovat
AjaxFans

Cos říkal ? ? ?

Reagovat
Stiksxx

Skolacka chyba,která se zpravidla otočí v neprospěch. Takova znama vec to je. Aneb. Kdo chce moc, nemiva nic. Poučení pro priste: Nic nerikat,soustředit se jen na svůj výkon a neohlizet se na ostatní.

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

No to si děláš prdel ze se to smazalo??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele