Eredivisie - preview 5. kola

15.09.2017, 09:16, aktualizováno 17.09.2017, 08:55
Previews
Ajax cestuje do Den Haagu a po závěrečném hvizdu bude sledovat, jak si ve šlágru tohoto kola povedou PSV Eindhoven a Feyenoord Rotterdam. Na první body čekající Twente hostí Utrecht, Vitesse přivítá Venlo...
ADO Den Haag - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Ajax neměl dobrý vstup do nové sezóny, naprosto senzačně vypadl z evropských pohárů už v předkolech a prohrál také svůj úvodní ligový zápas. Od této chvíle své výkony stabilizoval, zaznamenal tři výhry v řadě a zdá se, že je na správné koleji. Jeho protějšek z Den Haagu naopak v prvních třech utkáních prohrál a teprve naposledy vybojoval premiérový tříbodový zisk. ADO je v tabulce na čtrnáctém místě se třemi body, AFC patří třetí příčka s devíti body.

Jasným úkolem domácího výběru je hladká záchrana, trenér Alfonse Groenendijka by se rád nacházel ve středu tabulky. "Musíme zůstat nohama na zemi, konkurence v nejvyšší soutěži je obrovská a o pohárech prozatím nemůže být žádná řeč. Každý zápas má svou váhu a můžeme v něm uspět, i když proti nám stojí například Ajax," řekl Groenendijk s úsměvem na předzápasové tiskové konferenci. Avšak úvod sezóny nebyl pro jeho svěřence příliš šťastný.

Ti nejprve nezvládli utkání s Utrechtem a podlehli mu hladce 0:3, příliš šancí neměli ani v Alkmaaru a znovu neskórovali (0:2). Poté doma podlehli Heerenveenu (1:2) a teprve minule zlomili prokletí s Tilburgem po těsně výhře 2:1, rozhodující branku vsítili až necelých pět minut před koncem. "Ajax je pro nás obrovská výzva, nemáme co ztratit a pokusíme se překvapit," dodal krátce třiapadesátiletý rodák z Leidenu.

Hosté nejprve smolně vypadli z 3. předkola nemistrovské části Ligy mistrů po dvou remízách s francouzským Nice, vzápětí v play-off Evropské ligy senzačně prohráli s norským Rosenborgem. "Zklamání z vyřazení již vyprchalo, soustředíme se pouze na domácí soutěž a chceme ji vyhrát," vyhlíží nové výzvy kouč Marcel Keizer. Ten postrádá Alblase (zlomené zápěstí), ADO by měl mít k dispozici kompletní výběr.

AFC v Eredivisii nejprve nečekaně nestačil na Heracles po porážce 1:2, následně si však postupně poradil s Groningenem (3:1), Venlem (2:0) a Zwolle (3:0). Proti svému nedělními soupeři vyhrál již pětkrát v řadě, v uplynulém ročníku ho přehrál po výsledcích 3:0 a 2:0. "Den Haag je nebezpečný po standardních situací a umí se prosadit téměř z každé pozice, proto musíme být velmi obezřetní," dodal závěrem osmačtyřicetiletý Keizer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.21 - 5.74 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Twente je momentálně ve velké krizi, po povedené uplynulé sezóně vstoupilo do té další špatnou nohou a v úvodních čtyřech zápasech nezískalo ani bod, k tomu vsítilo pouze dvě branky. Nyní se svou nelichotivou šňůru pokusí vylepšit doma s Utrechtem, který naopak šlape jako dobře namazaný stroj. Domácí výběr je v tabulce na šestnácté pozici o skóre před Rodou a Tilburgem, hosté se s devíti body vyhřívají na čtvrtém místě.

Přitom domácí celek sehrál hned na úvod velmi povedený duel v Rotterdamu s obhájcem mistrovské trofeje z Feyenoordu a po houževnatém výkonu prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2. Vzápětí ho překvapil nováček z Venla a porážku po shodném výsledku 1:2 už neodvrátil. Poté nedokázal najít recept na dobře hrající Zwolle (0:2) a naposledy nevyzrál ani na rotterdamskou Spartu, které podlehl znovu těsně 0:1.

"Nemyslím si, že bychom na to herně neměli, jen se nedokážeme dostat do optimální pohody. Neumíme si vypracovat mnoho gólových možností, a když už je máme, tak tápeme v koncovce. Stále je dost času se zlepšit, tenhle tým určitě může bojovat o umístění v horní polovině tabulky. Pevně věřím, že zlom přijde právě proti Utrechtu, tříbodový zisk by nám nesmírně pomohl," vyjádřil se s optimistickými vyhlídkami trenér René Hake.

Ten se bude muset obejít bez vykartovaného Theskera, jenž byl vyloučen v závěru střetnutí se Spartou. Hosté jsou na tom, co se týče absencí, mnohem hůře. Kvůli zranění jsou mimo hru Kali (ruptura achilovky), Makienok (po operaci kolenních vazů) a také Joosten s Davidem (oba problémy s kolenem). Utrecht v prvních dvou duelech snadno porazil Den Haag (3:0) a Tilburg (2:0).

Letos se účastnil také kvalifikace Evropské ligy a dostal se do závěrečného předkola, kde až po prodloužení nestačil na vysoce favorizovaný ruský Zenit. Pak utrpěl jedinou dosavadní prohru s Groningenem (1:2) a minule přehrál Rodu Kerkrade (2:0). "Twente sice nezískalo ani bod, na druhou stranu má vysoce kvalitní kádr. Podle mě na chvostu tabulky dlouho nezůstane, čeká nás vskutku obtížná zkouška," řekl s obavami kouč Utrechtu Erik ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.82 - 3.72 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Vitesse - VVV Venlo  (neděle 16:45)
Vitesse v rámci Eredivisie padlo letos jen v jednom jediném případě. Logicky se tedy bez větších problémů drží v boji o přední příčky a rádo by navázalo na svou slušnou ligovou formu i proti Venlo. Nováček ligy na tom ovšem není vůbec špatně, a ačkoli v posledních dvou kolech nezvítězil, jeho start do sezóny se nedá hodnotit negativně.

Oba kluby od sebe dělí pouhé dva body, což je v průběhu nového ročníku poměrně překvapivá skutečnost. VVV se však evidentně v nejvyšší nizozemské soutěží zabydlel velmi dobře a velmi rychle a nachází se v klidném středu tabulky. S tímhle aktuálním postavením se přitom spíše v rámci jakýchsi předsezónních prognóz nepočítalo.

Arnhemský celek je pochopitelně daleko zkušenějším a ostřílenějším mančaftem mezi nizozemskou fotbalovou smetánkou. A zatím ukazuje, že stejně jako loni by měl bez problémů zabojovat o evropské poháry. Ve čtvrtek vstoupil do základních skupin Evropské ligy, před vlastními fanoušky však podlehl těsně Laziu.

Oba celky se naposledy střetly před čtyřmi roky, v rámci tohoto ročníku přitom Venlo překvapivě dvakrát vyhrálo. Teď se hosté nebudou moci spolehnout na Roela Janssena, který má poraněné lýtko, a nejistý start je u Vita van Crooije. Domácí možná nakonec nebudou moci nasadit Thulaniho Serera a Arnolda Kruiswijka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.89 - 4.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
První ze šlágrů "velké trojky" v nizozemské nejvyšší soutěži obstarají hráči PSV a Feyenoordu, dohrávka 5. kola tak určitě přitáhne mnoho diváků. Domácí výběr letos velmi brzy vypadl z předkola Evropské ligy a nyní se tak může plně koncentrovat na domácí soutěž. Naopak rotterdamský klub se po téměř dvaceti letech probojoval do základní skupiny Ligy mistrů a hned na úvod sehrál hodně náročný duel s anglickým Manchesterem City.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta neměli proti rozjetému anglickému gigantovi žádnou šanci na úspěch, podlehli mu vysoko 0:4 a gólový rozdíl mohl být ještě mnohem vyšší. "Na takovéto soupeře v naší lize nenarazíme, Manchester City byl lepší i rychlejší ve všech ohledech a od samého začátku jsme neměli nárok. Pevně doufám, že tento duel nám nevzal příliš mnoho sil před jiným klíčovým utkáním v Eidnhovenu," uvedl van Bronckhorst.

Hostující celek zatím v Eredivisii válí, po zisku superpoháru vyhrál ve všech čtyřech dosavadních zápasech a hřeje se na vedoucí pozici s plným počtem dvanácti bodů. Nejprve doma přehrál Twente (2:1), poté si v městském derby poradil s Excelsiorem (1:0) a po vysokém vítězství nad Tilburgem (5:0) uspěl minule také na půdě klubu Heracles Almelo (4:2). PSV si také nevede úplně špatně, s devíti body mu patří pátá příčka.

Eindhovenský výběr nejprve zdolal Alkmaar 3:2, pak hladce přehrál Bredu (4:1) a nedal šanci ani Rodě (2:0). Nicméně uplynulý víkend zavítal na půdu hodně neoblíbeného Heerenveenu a musel skousnout první letošní prohru 0:2. "Bohužel vůbec jsme nezvládli vstup do utkání, dvě inkasované branky během prvních šesti minut jsou ostudou. Teď musíme hrát mnohem koncentrovaněji, Feyenoord má ještě vetší kvalitu," řekl opatrně trenér Phillip Cocu.

Šestačtyřicetiletá nizozemská legenda se musí obejít bez mexického záložníka Hirvinga Lozana, jenž byl vyloučen už v prvním poločase proti Heerenveenu. Kromě něho je mimo hru zraněný Koopmans (potíže s ramenem). Hostující celek nemůže využít služeb van Beeka (zlomenina prstu), Nieuwkoopa s Jørgensenem (oba problémy se zadním stehenním svalem), brankáře Vermeera (potíže s rukou) a Basaçikogla (po operaci kolene).

Van Bronckhorst se domnívá, že se diváci mohou těšit na atraktivní podívanou. "Hodně bude záležet na tom, kdo a kdy vsítí první branku, podle toho by se mělo celé střetnutí odvíjet. Soupeř rozhodně bude odpočatější a na hrací ploše by mohl působit svěžejším dojmem, na druhou stranu jsme profesionálové a musíme si s tím poradit. Jen bránit určitě nebudeme, jsme odhodláni zvítězit," dodal závěrem s obrovským odhodláním dvaačtyřicetiletý startég.

V obou loňských vzájemných zápasech byl úspěšnější Feyenoord, když po podzimní výhře na půdě protivníka uspěl také doma (2:1). Jedinou branku PSV v tomto dvojzápasu vsítil Uruguayec Gastón Pereiro. "Bude to skvělá podívaná před fantastickou kulisou a není snad nikdo, kdo by se na ni netěšil. Nervozita by vzhledem k začátku sezóny neměla být příliš velká, zajímají nás jen tři body," vyjádřil se dvaadvacetiletý záložník.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.56 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Excelsior - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Před vlastními fanoušky Excelsior letos dvakrát podlehl, své dosud získané čtyři body tak získal na půdách soupeřů. Tak jako tak by se zcela určitě rád odvděčil svým fanoušků nějakým bodovým ziskem na Stadionu Woudestein, jenže ani nyní nebude mít vůbec snadnou úlohu. Střetne se totiž s dosud neporaženým Heerenveenem.

Hned šestkrát z posledních sedmi utkání se v tomto souboji radoval z vítězství vždy domácí celek. Výkony fríského mužstva jsou ovšem na začátku sezóny natolik dobré, že nemá jediný důvod, proč by si tentokráte neměl v Rotterdamu nevěřit. Po úvodních dvou remízách totiž dvakrát zvítězil, přičemž před týdnem si připsal hodně cenný skalp slavného PSV.

Hostující kouč Jurgen Streppel by ovšem tenhle výsledek opravdu hodně nerad přeceňoval. "Teď je před námi úplně jiný zápas. Ten proti PSV byl super, nyní nás ale čeká úplně stejný úkol i proti Excelsioru. Musíme naší sérii držet co nejdéle," burcoval. "Náš soupeř je tvrdým nepřítelem. I když to může znít jako klišé, je tomu tak."

Co se změn v sestavě týče, neměl by Streppel do zaběhnutého režimu nijak výrazněji zasahovat. Opravdu nemá jediný důvod, proč by razantně měl překopávat něco, co dosud velmi dobře funguje. Absentuje mu pouze brankář Warner Hahn. Domácím budou chybět hned tři hráči, a to Anouar Hadouir, Stanley Elbers a Alessandro Damen.

Tenhle duel bude pro oba vlastně jakousi generálkou na vzájemný souboj konající se následující úterý, v němž se poperou o postup do druhého kola KNVB Bekeru. "Až budeme vědět výsledek z toho zápasu, můžeme přemýšlet o dalším utkání," uváděl Streppel. "Počkejme si zkrátka na to, jak sobotní střetnutí ovlivní to pohárové."

SBV bude mít určitě velký zájem na tom, aby proti Frísanům jakýmkoli způsobem uspěl. Protože doma zatím nevstřelil jedinou branku. "V posledních sezónách jsme bodovali proti klubům ze středu tabulky, dokonce i proti Heerenveenu," věří si kouč Mitchell van der Gaag. "Musíme to být hlavně my, kdo vezme osud do vlastních rukou."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.47 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Roda JC - Willem II  (sobota 19:45)
Důležitý souboj z konce tabulky spolu sehrají Roda s Tilburgem, v 5. kole se tak dá čekat nesmírně napínavá bitva a o první body. Oba dva sobotní protivníci totiž doposud nezískali ani bod a rozhodně si potřebují zvednout sebevědomí. Domácí výběr je v tabulce na sedmnácté pozici se skóre 3:11, Willem v dosavadních čtyřech zápasech vsítil pouhé dva góly a je na poslední osmnácté příčce se skóre 2:11.

Kerkrade se nenachází v dobrém rozpoložení, loni se horko těžko zachránilo v nejvyšší soutěži a příliš dobře to s ním nevypadá ani tentokráte. Nejprve na úvod nového ročníku prohrálo ve Zwolle v poměru 2:4, vzápětí přivítalo silné Vitesse a podlehlo mu 1:3. V následujících dvou duelech proti velkým favoritům skórovat nedokázalo, když nejprve podlehlo 0:2 PSV Eindhoven a naposledy stejným poměrem nestačilo na Utrecht.

"Utkání s Tilburgem pro nás bude hodně důležité hlavně po psychické stránce. Nikdo nemůže tvrdit, že sestoupíme, sezóna je ještě hodně dlouhá. Začátek se nám sice nepovedl, nicméně na některých výkonech můžeme vidět i pozitiva. Teď bychom rádi využili domácího prostředí a chceme soupeře porazit. Momentálně očekávám opatrný a trochu i nervózní průběh, ve kterém mohou rozhodovat detaily," uvedl trenér Rody Robert Molenaar.

Ten by měl mít k dispozici kompletní výběr, zatímco jeho protějšek Erwin van de Looi postrádá lehce zraněného Portugalce Asumaha a také záložníka Lieftinka (problémy s třísly). Willem nejprve nezvládl vstup do soutěže s Excelsiorem a podlehl mu 1:2, vzápětí neměl šanci v Utrechtu (0:2). Těsně před reprezentační přestávkou utrpěl debakl 0:5 od mistrovského Feyenoordu a minule podlehl doma Den Haagu po výsledku 1:2.

V loňských vzájemných zápasech s Rodou vybojoval bod po bezbrankové remíze, v jarní odvetě prohrál na její půdě 0:1. "Gólový koncert to zřejmě nebude, oběma výběrům jde o hodně a každý bod může mít v konečném účtování cenu zlata. V našich silách je získat tři body, ale k nim potřebujeme předvést koncentrovaný výkon po celých devadesát minut, navíc se oproti předešlým střetnutím musíme vyhnout hrubým chybám," řekl van de Looi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.25 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NAC Breda - FC Groningen  (sobota 19:45)
Breda po návratu do nejvyšší soutěže zažívá hodně těžkou premiéru, v dosavadních čtyřech zápasech získala pouhý jeden bod a nachází se tak na patnáctém místě Eredivisie. Nyní se pokusí dosáhnout na premiérovou výhru proti Groningenu, jenž naopak ve čtyřech zápasech prohrál pouze jednou a s pěti body je na dělené desáté pozici. Do tohoto duelu vstupuje jako mírný favorit, ale šance na úspěch jsou velmi vyrovnané.

NAC hned na úvod nového ročníku okusil sílu velkých favoritů, když nejprve prohrál na půdě Vitesse po výsledku 1:4 a stejným poměrem vzápětí podlehl PSV. Velkou šanci na tříbodový zisk měl doma proti rotterdamské Spartě, když až do 70. minuty vedl o dva góly, jenže závěr zápasu mu nevyšel a nakonec pouze remizoval 2:2. Naposledy se srdnatě pral v Alkmaaru a dokázal i snížit náskok protivníka, jenže porážku 1:2 na konec neodvrátil.

FC by se rád vrátil do evropských pohárů a v tuto chvíli si vede průměrně. Nejprve v divokém zápase s Heerenveenem získal bod po výsledku 3:3 i přesto, že prohrával 0:2 a 2:3. Následně zavítal do Amsterdamu a místní Ajax nezaskočil, odvážel si prohru 1:3. Poté přivítal dalšího konkurenta z Utrechtu a zdolal ho 2:1, naposledy s Venlem měl hodně blízko k druhé výhře v řadě. Vedl 1:0, neproměnil penaltu a nakonec smolně inkasoval v nastaveném čase (1:1).

Trenér novice Stijn Vreven postrádá belgické krajánky Haemhoutse (přetržená achilovka) s N'Tokem (potíže s lýtkovým svalem). "Zvykáme si na vysoké tempo i mnohem rychlejší hru, nicméně v některých zápasech jsme drželi krok a nebodovali jen kvůli neproměněným příležitostem. Chybí nám zkušenosti, na druhou stranu se zlepšujeme a pevně věřím, že začneme pravidelně bodovat," vyjádřil se s velkým optimismem čtyřiačtyřicetiletý Vreven.

Lodivod Groningenu Ernest Faber postrádá Japonce Doana (poraněný kotník). "Jsme trochu zklamaní po utkání s Venlem, rozhodně jsme měli získat tři body a je to pro nás bodová ztráta. Nováčci jsou v mnoha ohledech zrádní, mají obrovskou motivaci uspět a kupředu je ženou fanoušci. Nesmíme se nechat unést atmosférou, je potřeba se držet vlastního herního stylu," řekl s jasnými taktickými plány šestačtyřicetiletý Faber.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.37 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PEC Zwolle - Heracles Almelo  (sobota 20:45)
Zwolle by v letošním sezóně rádo zaútočilo na evropské poháry a možná i dodatečnou kvalifikaci o Evropskou ligu, jeho vstup byl rozhodně povedený. V prvních třech zápasech ani jednou neprohrálo a vybojovalo velmi solidních sedm bodů, teprve naposledy na půdě favorita utrpělo porážku. Heracles je na tom velmi obdobně, ve třech zápasech si udrželo neporazitelnost a teprve minule doma podlehlo obhájci mistrovského titulu.

PEC je momentálně v tabulce na deváté pozici o skóre za Venlem. Při své premiéře v novém ročníku Eredivisie zvládlo přestřelku s Rodou a zdolalo ji 4:2, poté vybojovalo bod v Rotterdamu s místní Spartou (1:1). Následně předvedlo skvělý taktický výkon s Twente a zdolalo ho 2:0. Teprve naposledy zavítalo do Amsterdamu a silnému Ajaxu nemohlo konkurovat, porážka 0:3 byla vzhledem k průběhu ještě mírná.

Kanadský rodák nizozemského klubu John van 't Schip postrádá Kopperse vinou přetržené achilovky a doufá, že jeho svěřenci budou v nastoleném tempu pokračovat. "Liga je nesmírně vyrovnaná, nikdy si nemůžete být jistí úspěchem. Heracles se vyznačuje rychlým přechodem na útočnou polovinu a také nátlakovou hrou, proto musíme hrát pečlivě a čekat na nabídnuté příležitosti. Šance na výhru jsou podle mě naprosto vyrovnané," uvedl van 't Schip.

Hosté se hned v úvodu postarali o obrovskou senzaci, když otočili zápas s Ajaxem a zvítězili 2:1. Jenže z euforie toho příliš nevytěžili, v dalším kole s Heerenveenem neudrželi nadějné vedení a po inkasované brance v nastaveném čase brali pouze bod. Pak v domácím prostředí remizovali 2:2 s Excelsiorem a v prvním zářijovém duelu neuspěli s Feyenoordem. V úvodním poločase totiž inkasovali třikrát během jedenácti minut a ztrátu už nedohnali (2:4).

Stratég Almela John Stegeman nemůže počítat s Drostem (svalové problémy v oblasti břicha), Kuwasem (potíže s kolenem) a Jakubiakem (poraněný kotník). "Diváci si mohou přijít na své, oba kluby praktikují atraktivní útočný styl a nouze o góly tak být nemusí. Třikrát za sebou jsme nevyhráli, teď chceme tuto sérii prolomit," řekl Stegeman krátce. Loni byl jednoznačně úspěšnější hostující celek, jenž získal plný počet šesti bodů po výhrách 3:0 a 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.84 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar  (pátek 20:00)
Páteční předehrávku 5. kola nizozemské nejvyšší soutěže obstarají dva celky, které mají naprosto odlišné ambice. Domácí Sparta myslí především na hladkou záchranu a chce se vyhnout baráži, doposud vybojovala pět bodů a po minulé premiérové výhře je v tabulce na dvanácté pozici. AZ je v tomto ročníku bez pohárů a tuto situaci chce rychle napravit, po úvodní porážce třikrát za sebou zvítězil a je šestý s devíti body.

Rotterdamský výběr nevstoupil do Eredivisie úplně nejlépe a na půdě nováčka z Venla prohrál jasně 0:3. Po tomto utkání však přeci jen začal sbírat body. Nejprve se rozešel smírně se Zwolle v poměru 1:1, vzápětí dosáhl na bod proti Bredě (2:2) i přesto, že zhruba dvacet minut před koncem prohrával o dvě trefy. Naposledy přivítal Twente a ve vyrovnaném souboji vsítil jedinou branku, výhra 1:0 na těsný tříbodový zisk stačila.

Trenér Alex Pastoor se bude muset stále obejít bez Fina Saksely, jenž laboruje s poraněným kolenem. "První výhra těsně před reprezentační přestávkou nám samozřejmě hodně pomohla po psychické stránce, na druhou stranu teprve teď nastoupíme proti jednomu z největších favoritů celé soutěže. Alkmaar má obrovskou ofenzivní sílu a je nesmírně nebezpečný po křídlech, na případný bodový zisk se hodně nadřeme," řekl Pastoor smířlivě.

Hosté se hned na úvod nové sezóny představili v Eindhovenu a po srdnatém výkonu prohráli 2:3. Následně v domácím prostředí přehráli Den Haag 2:0, Arnhemu oplatili prohru z uplynulého finále národního poháru (2:1) a naposledy si poradili taktéž s nováčkem z Bredy (2:1). V loňských vzájemných zápasech nedokázali na Spartu ani jednou ze dvou případů vyzrát, v obou duelech se s ní pouze rozešli smírně po výsledku 1:1.

Kouč John van den Brom nemůže využít služeb Boadua se Stengsem (oba problémy s kolenem). "Dokázali jsme sice vyhrát třikrát po sobě, ale je před námi ještě hodně dlouhá cesta. Ani jeden výkon nebyl zcela optimální, stále máme co zlepšovat. V Rotterdamu nás čeká hodně obtížný úkol, musíme se připravit na pozornou defenzívu soupeře a také rychlé brejky. Na druhou stranu je v našich silách znovu uspět," uvedl padesátiletý lodivod AZ.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.17 - 3.90 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam440012:312
2.SBV Vitesse430111:49
3.AFC Ajax43019:39
4.FC Utrecht43018:29
5.PSV Eindhoven43019:59
6.AZ Alkmaar43018:59
7.SC Heerenveen42208:58
8.VVV Venlo42116:47
9.PEC Zwolle42117:67
10.Heracles Almelo41217:85
 FC Groningen41217:85
12.Sparta Rotterdam41214:65
13.SBV Excelsior41124:74
14.ADO Den Haag41033:83
15.NAC Breda40135:121
16.FC Twente40042:70
17.Roda JC40043:110
18.Willem II40042:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SR 1 - 3 AZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Ak Feyenoord vyhrá, mohol by mať už 15 bodov a pred PSV náskok 6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele