Eredivisie - preview 32. kola: Dva šlágry

06.05.2022, 13:04, aktualizováno 08.05.2022, 09:22
Previews
Nizozemská neděle nabídne dva šlágry, po nichž může být definitivně jasno o titulu - Ajax potřebuje vyhrát v Alkmaaru a zároveň porážku PSV Eindhoven na půdě Feyenoordu. Vitesse bude měřit síly s Heerenveenem, Nijmegen si to rozdá s Go Ahead Eagles...
NEC Nijmegen - Go Ahead Eagles  (neděle 12:15)
Před začátkem tohoto ročníku se zdálo, že oba nováčci Eredivisie budou mít co dělat, aby se udrželi mezi nizozemskou elitou, ovšem tři kola před koncem je tomu zcela jinak. Oba dva jsou totiž prakticky zachráněni a naopak bojují o dodatečné play-off Konferenční ligy, konečné umístění mezi osmičkou nejlepších by pro ně byl obrovský úspěch. Za mírného favorita bude považován Nijmegen, ale spíše se dá očekávat velmi vyrovnaný průběh.

Celek z Deventeru se nyní již vůbec nemusí ohlížet na sestupové pásmo, jelikož si vytvořil nedostižný desetibodový odstup na poslední tři pozice a ve zbývajícím průběhu může být naprosto v pohodě. Domácí NEC má na kontě o bod méně a sestup do druhé ligy mu ještě teoreticky hrozí, ovšem musel by se stát málo vídaný zázrak. Momentálně se nachází na jedenáctém místě, Go Ahead dokonce patří devátá příčka.

Hosté jsou za osmým Groningenem jen vinou horšího skóre, na druhou stranu upadli v nedávné době do mírné krize. Po třech výhrách za sebou nad Cambuurem (3:0). Zwolle (1:0) i Willemem (4:0) prohráli v Sittardu (0:1) a minulý víkend nestačili na ambiciózní Vitesse (1:2). Se svým nedělním rivalem se v této sezóně utkali hned dvakrát, po ligové porážce 0:2 na něj vyzráli stejným poměrem ve čtvrtfinále KNVB Bekeru.

Ani Nijmegen se nenachází v dobré formě, protože nebodoval třikrát za sebou a k tomu ani jednou neskóroval. Nejprve před vlastními fanoušky nestačil na Twente (0:2), vzápětí po houževnatém výkonu podlehl Ajaxu (0:1) a minule si nevěděl rady ani s Utrechtem (taktéž 0:1). Trenér Rogier Meijer se musí obejít bez Barreta, Pedra Ruize a Wilfrieda Bonyho, hosté postrádají Martinu, Idzese a Botose.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.54 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AZ Alkmaar - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Už po tomto kole může být o prvenství v Eredivisie rozhodnuto, musejí každopádně do sebe zaklapnout dvě podmínky. Tou první je, že Ajax zvítězí na hřišti Alkmaaru, tou druhou, že PSV následně padne na půdě Feyenoordu. Samozřejmě že takové skutečnosti nejsou založené na nereálných základech. Hosty, obdobně jako jejich rivala, však čeká nyní dost náročný úkol.

Ne že by amsterdamský výběr působil od neúspěšného finále Nizozemského poháru vyloženě dominantně, třeba v předminulém mači na půdě Nijmegenu se na vítězství hodně natrápil, ale konstantně sbírá tříbodové výsledky s pravidelností, konkrétně jich má teď na svém kontě na ligové frontě sedm, a udržuje si tak odstup od eindhovenského protivníka. Před týdnem bez opravdu větších potíží skolil Zwolle. "Měli jsme ten zápas pod kontrolou," těšilo trenéra Erika ten Haga, který se míní se svým angažmá u de Godenzonen rozhodně rozloučit titulem. "Náš soupeř hrál statečně, mohli jsme mu však ještě více ublížit díky naším brejkům. Nakonec jsme si jich ovšem nevytvořili dostatek. Celkově jsme i tak měli osm až devět šancí," pokračoval.

Je otázkou, jestli se i teď uchýlí k trochu netradičnímu rozestavení s pouze dvěma typickými hroťáky vepředu, jako proti PEC, nebo se navrátí k obvyklejšímu 4-3-3. "Já úplně o herních systémech nepřemýšlím," povídal hostující lodivod. "Vždy jde totiž spíše o pokrytí hřiště, jak můžou být hráči kreativní. Některé prostory potřebují obsazovat dynamicky společně," dodal.

Rovněž domácí budou mít velkou motivaci v tomto klání uspět. Jestliže jejich protivník vidí blízko konečný triumf, pak AZ má možnost využít sobotního zaváhání čtvrtého Twente proti Fortuně, a bodově se tak na klub z Enschede dotáhnout. Mimochodem právě čtvrtá pozice je velmi strategickou, protože zaručuje účast v pohárové Evropě na příští sezónu, zatímco pátá jenom nevyzpytatelné posezónní play-off. A samozřejmě že Alkmaar se mu hodlá vyhnout.

Aby ovšem družina kouče Pascala Jansena mohla v tomto klání uspět, potřebuje podat určitě daleko lepší výkon, než jakým se prezentovala v době nedávné vůči zachraňujícímu se Zwolle či Spartě. "V Rotterdamu jsme byli výhře blízko. A najednou přišlo nastavení druhé půle. Na truchlení jsme měli čas jen dvacet čtyři hodin. Pak už jsme se začali soustředit pouze na další zápas," ubezpečoval Jansen. "Nemíníme si ročník prodlužovat, do play-off se nám nechce."
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Witry, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjö, Clasie - Sugawara, de Wit, Karlsson - Pavlidis
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rensch, Timber, Blind, Tagliafico - Klaassen, Álvarez, Kudus - Berghuis - Haller, Tadič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.47 - 4.10 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Vitesse přišlo o naději na přímou účast v následujícím ročníku evropských pohárů kvůli nevyrovnaným výkonům ve druhé polovině sezóny a tři kola před koncem je jasné, že o ně bude bojovat v dodatečném play-off Konferenční ligy. V tuto chvíli má na kontě sedmačtyřicet bodů a je šesté o dva body před sedmým Utrechtem. Nyní přivítá Heerenveen, který by se také ještě rád popral o nejlepší osmičku, záchranu má téměř definitivně jistou.

SBV už nemůže dosáhnout na pátou pozici Alkmaaru, jelikož za ní zaostává o nedostižných dvanáct bodů, naopak jedenáctibodový náskok drží před osmým Groningenem. V minulých týdnech se mu vůbec nedařilo proti týmům bojujícím o záchranu, protože nejprve podlehlo Waalwijku (1:2) a pak překvapivě prohrálo i se Spartou a Willemem (v obou případech 0:1). Před týdnem zavítalo do Deventeru a místního nováčka Go Ahead Eagles přehrálo 2:1.

SC se v tomto ročníku spíše trápí a hlavně kvůli katastrofálnímu vstupu do druhé poloviny se dostalo až nebezpečně blízko k sestupovému pásmu, Nicméně po příchodu nového prozatímního trenéra Oleho Tobiasena se zvedlo a prokousalo se až na současnou desátou příčku s pětatřiceti body, navíc za osmým Groningenem, který prozatím hájí účast v play-off, zaostává o pouhý jeden bod.

Heerenveen po pěti duelech bez porážky zavítal do Alkmaaru a podlehl mu nejtěsnějším poměrem 1:2, v předchozím Fríském derby se rozešel smírně s Cambuurem (3:3). V této sezóně přivítal SBV na vlastním stadionu a koncem října mu podlehl 1:2. Tobiasen do tohoto zápasu nenasadí Bochniewicze, jeho protějšek Thomas Letscch nemůže počítat s Wittekem, Fredriksenem, Houwenem a Gbohem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.65 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
Jeden ze dvou očekávaných šlágrů 32. kola Eredivisie se odehraje na stadionu De Kuip, kde místní Feyenoord přivítá odvěkého rivala PSV a určitě se mu pokusí překazit plány ve snaze získat mistrovský titul. Domácí celek je v tuto chvíli třetí se ziskem sedmašedesáti bodů a právě za eindhovenským protivníkem zaostává o téměř nedostižných sedm bodů, naopak před pátým Twente je o bodů pět a mnohem větší motivaci uspět proto mají hosté.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta mají manko čtyř bodů na druhý Ajax a v případě, že nebudou bojovat a Ajax zvítězí v Alkmaaru, tak na vysněný nizozemský trůn mohou zapomenout. Oproti Feyenoordu disponují jednou podstatnou výhodou - mohou se plně koncentrovat na nizozemskou nejvyšší soutěž, zatímco jejich protivník ve čtvrtek sehrál nesmírně náročnou odvetu semifinále Konferenční ligy na jihu Francie.

Výběr vedený trenérem Arnem Slotem byl s Marseille úspěšný a po úvodní výhře 3:2 remizoval na jeho půdě v bezbrankovém poměru, díky tomu se po dlouhých dvaceti letech probojoval do velkého evropského finále. Koncem května se utká o premiérový triumf Konferenční ligy v albánské Tiraně s italským AS Řím. "Proudí námi pozitivní emoce, o finále Konferenční ligy jsme dlouho snili a teď je to realita," pronesl Slot po zápase s obrovskou radostí.

Před nedělním šlágrem je navíc přesvědčen, že úbytek fyzických sil nemusí hrát žádnou roli. "Je pravdou, že za sebou máme o 90 odehraných minut více a náročné cestování, nicméně tým je v euforii a proti PSV se chce vytáhnout. Naděje na druhé místo stále existuje, i když zůstává jen v oblasti teoretické roviny. Naději nám udrží pouze výhra a my uděláme všechno proto, abychom uspěli," dodal třiačtyřicetiletý rodák z Bergentheimu s odhodláním v hlase.

Domácí zvítězili v Eredivisii čtyřikrát za sebou, PSV v předchozích deseti duelech bodovalo naplno hned devětkrát a jedinou ztrátu zaznamenalo s Twente (3:3). Před týdnem porazilo zachraňující se Willem divokým poměrem 4:2. Na Feyenoord se mu však z dlouhodobého hlediska vůbec nedaří. Celkově na něj nevyzrálo již osmkrát za sebou, v této sezóně před vlastními fanoušky s ním utrpělo nečekaný debakl 0:4.

"Je to pro nás možná nejdůležitější zápas celé sezóny, protože reálnou šanci na titul nám zajistí pouze výhra. Feyenoord letos předvádí famózní výkony a jeho postup do finále Konferenční ligy určitě není náhodný. Všichni víme, co nás v Rotterdamu čeká, ale jsme na to připraveni," vyjádřil se Schmidt pro klubové stránky. Ten už bude moci využít služeb Maduekeho s Götzem, naopak na marodce zůstávají André Ramalho, Boscagli, Obispo, Mwene, Carlos Vinícius i Thomas. Feyenoord postrádá Toornstru s brankářem Bijlowem.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Marciano - Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia - Aursnes, Kokcü - Jahanbakhsh, Til, Sinisterra - Linssen
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Júnior, Teze, Gutiérrez, Max - J. Veerman, Sangaré - Doan, Gakpo, Bruma - Zahavi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.91 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - Fortuna Sittard  (sobota 18:45)
Twente je tři kola před koncem od velkého úspěchu, jelikož si s dostatečným předstihem může téměř definitivně zajistit elitní čtyřku zaručující přímou účast v evropských pohárech pro nadcházející ročník. V minulém kole sice jen remizovalo s Heraclesem (1:1), ale svou šňůru bez porážky protáhlo na devět utkání v řadě a před pátým Alkmaarem stále drží odstup tří bodů. Teď to však nebude mít jednoduché, neboť přivítá houževnatě hrající Fortunu.

Celek z Enschede doposud pobíral dvaašedesát bodů a za třetím Feyenoordem zaostává o bodů pět, což bude ve zbývajícím průběhu jen těžko dotahovat. Ovšem pokud nyní porazí zachraňujícího se protivníka ze Sittardu a AZ v neděli nebude bodovat proti obhájci mistrovského titulu Ajaxu, tak si vytvoří šestibodový odstup a o ten by ve dvou posledních zápasech s největší pravděpodobností přijít neměl.

Hosté sice v minulém kole nestačili na Feyenoord a podlehl mu 1:3, nicméně předtím dokázali porazit Spartu (3:0) i Go Ahead (1:0) a cenný bod za remízu 1:1 si k tomu přivezli z Utrechtu. V tuto chvíli jim náleží patnácté místo s devětadvaceti body, jenomže před poslední Spartou jsou jen o body tři, a proto se stále musí strachovat o holé přežití. Na Twente se jim celkem daří, protože ho zdolali dvakrát po sobě, v této sezóně v poměru 2:1.

FC před týdnem v Almelu prožilo hodně nervózní atmosféru, jelikož domácí fanoušci házeli na hrací plochu kelímky s pivem a mimo jiné zasáhli brankáře Unnerstalla či českého útočníka Václava Černého, oba dva by však měli být v pořádku a jsou připraveni nastoupit. Trenér Ron Jans nenasadí Bramu, Pierieho a Van der Gouwa, Fortuna postrádá Siovase, Coxe i Roela Janssena.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.01 - 8.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - FC Utrecht  (sobota 20:00)
Zwolle se po katastrofální první polovině sezóny vrátilo do boje o udržení prvoligové licence a teď ho vskutku čekají tři klíčové duely o holé přežití. Doposud vybojovalo šestadvacet bodů a nachází se na šestnáctém barážovém místě jen o skóre před předposlední Spartou i posledním Willemem, naopak za patnáctou Fortunou zaostává o body tři. Jeho favorizovaný sobotní protivník je sedmý s pětačtyřiceti body.

Domácí výběr hraje ve druhé polovině sezóny ve vlnách a určitě by si přál, aby až do konce základní části pravidelně bodoval. Naposledy zavítal do Amsterdamu a snažil se zaskočit vedoucí Ajax, jenomže na něj nestačil ve všech ohledech a podlehl mu 0:3. Předtím však naprosto šokoval pátý Alkmaar (2:1) a všechny body si odvezl také z Waalwijku (2:0). Svému příštímu soupeři má rozhodně co vracet, protože na podzim s ním utrpěl obrovský debakl 1:5.

Hosté se až do minulého kola trápili a v Eredivisii nevyhráli šestkrát za sebou, před týdnem ale udolali konkurenční Nijmegen 1:0 a prakticky mají definitivní jistotu dodatečného play-off o předkolo Konferenční ligy. V tuto chvíli zaostávají za šestým Vitesse o body dva a je nad slunce jasné, že s nikým jiným už nebudou bojovat o vylepšení své pozice, šesté místo by jim zaručilo úvodní souboj play-off na domácí půdě.

Trenér PEC Dick Schreuder věří, že výkonnostní rozdíly nebudou hrát žádnou roli. "Naše motivace je obrovská a jsem si jistý, že všichni hráči nechají na trávníku úplně všechno. Utrecht má obrovské útočné kvality a jeho kádr je nesmírně silný, na druhou stranu se pomalu připravuje na baráž o poháry a toho bychom chtěli využít," řekl Schreuder s optimistickými vyhlídkami. Do tohoto utkání nenasadí Saymaka, Kerstena, Lagsira, Huibertse a Darfaloua, FC přijede bez Maedy, Mahiho, Henka Veermana, Van der Maarela, Ramselaara i St. Jaga.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.50 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Willem II - Heracles Almelo  (sobota 20:00)
Na začátku tohoto ročníku to rozhodně nevypadalo, že by se Willem tři kola před koncem nacházel na posledním osmnáctém místě, jenomže od sedmého kola zvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži pouze dvakrát a celkový zisk deseti bodů ve čtyřiadvaceti utkáních je opravdu tristní. Nyní se pokusí opustit samé dno tabulky proti Heraclesu, které na dosah udržení prvoligové licence díky předchozím dvěma bodovým ziskům.

Domácí přerušili svou dlouhou šňůru bez vítězství koncem dubna, kdy překvapivě zdolali silné Vitesse nejtěsnějším poměrem 1:0, minule však i přes srdnatý výkon nestačili na druhé PSV a po divokém průběhu s ním prohráli 2:4. Na sobotního protivníka se jim z dlouhodobého hlediska příliš nedaří, neboť v loňském ročníku mu podlehli vysoko po výsledku 0:4 a v této sezóně na něj nestačili v poměru 2:3.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha se ještě před měsícem nacházeli nad propastí sestupu do druhé ligy, pak ovšem vyhráli v Sittardu (2:0) i Groningenu (1:0) a po minulé remíze 1:1 s vysoce favorizovaným Feyenoordem se vyhoupli na bezpečnou třináctou pozici se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Před sestupovou zónou si navíc vytvořili téměř nedostižný osmibodový odstup a k jistotě záchrany jim stačí získat pouhopouhé dva body.

Trenér klubu z Tilburgu Kevin Hofland nemůže počítat s Oostingem, Meerveldem, Nelomem, Bergströmem a Kampetsisem. "Situaci sice nemáme ve svých rukách, ale vzhledem k losu jsem přesvědčen, že se můžeme přímo udržet. Heracles je v dobré formě a nebude chtít nic podcenit, i přesto věřím, že vítězství nemusí viset až tak vysoko," pronesl Hofland optimisticky. Heracles postrádá Kiomourtzogloua, Sierhuise, Azzaouiho, Oubellu, brankáře Blaswiche i vykartovaného Ouahima.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.18 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Groningen - Sparta Rotterdam  (sobota 21:00)
Groningen i Sparta se v závěrečném sprintu tohoto ročníku pokusí naplnit své hlavní ambice. A zatímco domácí usilují o udržení se v první osmičce, která jim zajistí účast v posezónním play-off o evropské poháry, hosté mají o poznání větší problémy. Rvou se totiž ve spodních patrech o holé přežití, na bezpečnou zónu ztráceli po jednatřiceti odehraných kolech tři body.

A řežba na chvostu tabulky je vážně dost velká, poslední tři celky, tedy kromě rotterdamského výběru ještě Willem II a Zwolle, mají na svém kontě shodný počet bodů. Patnáctá Fortuna je pak od nich vzdálena na, fotbalovou terminologií řečeno, délku jedné výhry. Spartě se přece povedlo v předešlých třech zápasech zlepšit, vítězství urvala ve Vitesse, naposledy uhrála též cennou remízu s Alkmaarem. Je však otázkou, jaká atmosféra vlastně v kabině nyní panuje.

Na konci dubna opustil lavičku Sparty předčasně Henk Fraser za docela zvláštních okolností. Zjevovaly se spekulace, jestli zrovna on má mužstvo vést do dalších týdnů, když stejně věděl dopředu, že v další sezóně u De Kasteelheren působit nebude. Vedení klubu si ovšem stálo za svým a ve funkci ho ponechalo. Najednou ovšem odvolalo Aleksandara Rankoviče, Fraserova asistenta, a Fraser najednou pláchl také. Už předem bylo dohodnuto, že se kormidla po této sezóně chopí Maurice Steijn, a tak se do práce dal trochu nečekaně už teď. A samozřejmě že má velký zájem působit v Eredivisie, ne pouze o patro níže. S AZ mu vyšla premiéra solidně.

Groningen potřebuje najít po čtyřech porážkách v řadě jakoukoli vzpruhu. Jestli si chce svoje letošní vystoupení prodloužit nad rámec základní části, musí urychleně zabrat, jinak i z osmé pozice vypadne. "Vyždímáme se," sliboval domácí stratég Danny Buijs. "Víme, že můžeme být lepší, a chceme se ukázat. Hodláme odpovědět na nevalné výsledky z minulých týdnů."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.24 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cambuur Leeuwarden - RKC Waalwijk  (pátek 20:00)
Nizozemskou nejvyšší scénu tradičně čeká velmi nabitý závěrečný program, kdy se během pouhých deseti dnů odehrají hned tři kompletní kola. Jako první půjdou na řadu Cambuur s Waalwijkem, kteří by si v páteční předehrávce 32. kola rádi vybojovali definitivní záchranu. V tuto chvíli jsou na tom o něco lépe domácí, kteří doposud vybojovali čtyřiatřicet bodů a nachází se na třináctém místě, RKC má na kontě o tři body méně a patří mu čtrnáctá příčka.

Nováček z Leeuwardenu se poslední dobou výrazně zasekl, i přesto má udržení prvoligové licence na dosah díky vynikající první polovině sezóny. Momentálně drží před šestnáctou barážovou pozicí Zwolle osmibodový náskok a i případná remíza v nadcházejícímu duelu by mu měla stačit. Hosté jsou před PEC o pět bodů a i jejich další působení mezi nizozemskou elitou je proto více než reálné.

Domácí výběr teprve před týdnem přerušil svou dlouhou šňůru šesti utkání bez bodového zisku a ve fríském derby překvapil Heerenveen, neboť se s ním rozešel smírně po výsledku 3:3, navíc ještě v samotném závěru držel vedení 3:2. Na následujícího protivníka se mu z dlouhodobého hlediska velmi daří, protože ho porazil čtyřikrát za sebou, v tomto ročníku si odvezl z jeho půdy všechny body po nejtěsnějším vítězství 1:0.

RKC se dostalo do výhodné pozice taktéž v předchozím kole - před vlastním publikem zaskočilo nevyzpytatelný Groningen a hlavně kvůli fantastické první půli ho porazilo 3:1. Cambuur nemůže až do konce této sezóny využít služeb Bangury, na marodce se dále nacházejí Gullit, Boere či brankář Stevens. Waalwijk se dlouhodobě musí obejít bez dua Min - Augustijns.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.63 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax31253389:1578
2.PSV Eindhoven31242579:3774
3.Feyenoord Rotterdam31214672:3067
4.FC Twente31188549:3462
5.AZ Alkmaar31185859:3759
6.SBV Vitesse311451237:4647
7.FC Utrecht311291048:4045
8.FC Groningen31991338:4736
9.Go Ahead Eagles311061536:4636
10.SC Heerenveen31981432:4335
11.NEC Nijmegen31981435:4835
12.Heracles Almelo31971532:4234
13.Cambuur Leeuwarden311041748:6634
14.RKC Waalwijk317101434:4931
15.Fortuna Sittard31851832:6429
16.PEC Zwolle31751924:4726
17.Sparta Rotterdam315111523:4626
18.Willem II31751926:5626

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele