Eredivisie - preview 18. kola

18.12.2009, 08:39, aktualizováno 20.01.2010, 08:54
Previews
Dnes bude zkompletováno osmnácté kolo nizozemské ligy, které bylo před koncem roku narušeno sněhovou kalamitou. Groningen hostí Heerenveen a oba týmy by rády nastartovaly jarní jízdu vzhůru. Domácí jsou dvanáctí, soupeř ještě o dvě příčky níž, přičemž jsou oba na sedmnácti bodech.
FC Groningen - SC Heerenveen  (středa 20:00)
Heerenvvenu se podzimní část sezóny rozhodně nepovedla a výbuch v Evropské lize doprovází špatné výkony na domácí scéně. Loňský vítěz národního poháru totiž okupuje až 14. místo a zisk 17 bodů je opravdu hodně slabý výkon. Sezónu může částečně vylepšit na stánku v Groningenu, který je o dvě místa lepší pouze díky skóre a kvalitou kádru na soupeře nemá.

Heerenveen je ale povzbuzen výhrou v Evropské lize, kde i přes neúspěch a konečné třetí místo naposledy jasně přehrál lotyšský Ventspilis 5:0 a konečně se také rozstřílel i v útočné činnosti. V lize naposledy porazil pouze Waalwijk, v minulém kole po vyrovnaném průběhu podlehl doma silnému Feyenoordu a na nejlepší v současném rozpoložení opravdu nemá. Nicméně na stánku v Groningenu se mu obvykle daří.

Zvítězil zde v minulých dvou střetnutích, loni po přestřelce nakonec soka udolal poměrem 3:2. Gronungen tradičně hraje o střed tabulky, v letošní sezóně je tak mírně za očekáváním. Střídá perfektní výkony s těmi tragickými, o čemž vypovídají úspěšně duely s Hearacles a naposledy ve Spartě Rotterdam (výhry 4:1a 4:2). Jenomže na druhou stranu zbytečně odevzdané bodíky jasně poslednímu Waalwijku mrzí dvojnásob.

Kouč domácích Jan De Jonge může poslat do hry uzdraveného českého záložníka Michala Švece, jeho start však nechce nijak uspěchat: "O jeho nasazení budu ještě hodně přemýšlet," uvedl kouč. Zpátky může přivítat Arend Roorda, kterého ho také netrápí zdravotní problémy. V základní jedenáctce by se měl objevit opět Mika Väyrynen, jenž zazářil v duelu s Ventspilis, ve stejné pozici je také John Smith.

Trenér De Jonge doufá, že se zlepšeným výkonem přijdou i výsledky: "Proti Feyenoordu jsme hráli dobře, jenže nebylo to vidět výsledkově, musíme sbírat body. K soupeři nemám moc co říct, někdy vyhoří, jindy je schopen dát čtyři branky. My se ale musíme soustředit hlavně sami na sebe. Když zůstaneme v klidu, tak budeme mít úspěch na dosah," je De Jonge přesvědčen. Groningen se musí obejít bez Pettera Andersona, Ondřeje Švejdíka a Seppa De Roovera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.35 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Roda JC - PSV Eindhoven  (úterý 20:00)
Fotbalisté PSV až na zaváhání z úvodu sezóny předvádějí zcela vrcholné výkony a za normálních okolností by měli vést rozdílem třídy. Jenže to neplatí, i přes pouhopouhé tři remízy jsou druzí o dva bodíky za Twente, tato situace k tomu platí již několik kol. Nicméně v tomto posledním dohrávaném se situace opravdu může obrátit, Twente totiž pouze remizovalo v Utrechtu a favorizované PSV tak bude mít šanci na půdě podceňované Rody dotáhnout se na svého soupeře a v tabulce ho přeskočit.

Roda ale udělala též krok vzhůru a i když to mnohdy vypadalo, že sestupové příčky jen těžko opustí, tak se ji to nakonec povedlo a prozatímní 13. místo jistě vyhovuje. Eindhoven dokázal zvítězit v osmi utkáních po sobě, navíc se může těšit na další boje v evropských pohárech. Na půdě Rody ale někdy dokáže zaváhat, často zde totiž remizuje a to by byla v této části sezóny celkem zbytečná ztráta.

Roda se probudila v minulém kole ještě v roce 2009, kdy po dlouhé době zvítězila v Tilburgu, předtím uhrála bod s Den Haagem a dala tak zapomenout na předchozí sérii porážek. Loni domácí výběr sice podlehl PSV na Parkstad Limburg stadionu 0:2, ovšem předtím si zde připsal dvě remízy a proto není bez šance ani teď. Kouč hostů Fred Rutten už zřejmě nasadí po zranění obránce Erika Pieterse, dobře to vypadá též s Orlando Engelaarem, ovšem s nemocí se ještě bude zápasit Jonathan Reis

Rutten dobře ví, že po přestávce může být vše úplně jinak: "Po kratší pauze všichni vědí, že outsideři budou mít velkou chuť a proto nás ve venkovním prostředí nečeká vůbec nic lehkého. Mám velkou důvěru k hráčům, ale musíme mít zápasy pod kontrolou. Jinak budeme pořád klopýtat a to rozhodně nechceme," je přesvědčen Rutten. Jeho cíl pro druhou půlku sezóny je zřetelný: "Musíme jít krůček po krůčku, důležité možná budou už úvodní zápasy," obává se velkého nástupu Twente.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.40 - 4.15 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NEC Nijmegen - SBV Vitesse  (neděle 12:30)
Není to tak dávno, co hrál Nijmegen evropské poháry. V letošní sezóně je ale zatím největším zklamáním. Už několik týdnů se drží v pásmu sestupu a vedení klubu již začíná být pořádně znepokojeno. I vinou nedohraného posledního podzimního kola nakonec musel přezimovat na předposlední příčce. Nyní ale má šanci tuto pozici opustit, v dohrávce přivítá celek Vitesse.

Za minulých deset ligových kol nebylo schopné NEC zvítězit v ani jednom případě. Delší sérii bez vítězství dosud nezaznamenal ani Waalwijk, a tak není divu, že fanoušci již dávají pořádně nahlas a najevo svou nespokojenost. V poslední duelech doplácel Nijmegen především na špatnou hru směrem dozadu, což dokazuje průměr tří inkasovaných branek na zápas v minulých čtyřech střetnutích. Pod novým koučem Vloetem navíc Nijmegen dosud ani jednou nevyhrál.

To Vitesse okupuje uspokojující desátou příčku. V minulých dvou ligových utkáních navíc předvedlo parádní výkony. Nejprve zvítězilo na půdě Alkmaaru a před týdnem dokázalo uhrát remízu proti Utrechtu. Jenže venku většinu svých zápasů prohrává (šest z osmi), a tak to bude mít hodně těžké. Navíc v Nijmegenu se mu nikdy příliš nedařilo.

Pro hostujícího trenéra Thea Bose odložení tohoto zápasu přišlo vcelku vhod. Na podzim totiž postrádal hned čtyři hráče, nyní má však všechny k dispozici, a proto mu bude nyní chybět jediný borec. Tím je Dalibor Stevanovič, který se nachází stále pod disciplinárním trestem. Na domácí straně jsou na tom téměř obdobně. Mimo hru zůstává pouze Lasse Schone. Hodně dobrou zprávou je ale návrat hvězdného záložníka Bjorna Vleminckxe, jenž je opět k dispozici po suspendaci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Naděje Ajaxu na titul se povážlivě tenčí a pokud bude chtít do souboje o první místo ještě zasáhnout, musí konečně začít vyhrávat také proti těm nejsilnějším soupeřům. Zlepšit statistiku ze stadiónů soupeřů pojede v prvním zápase v novém roce na půdu Bredy.

A ta doma body zadarmo rozhodně nerozdává. Z osmi duelů zatím prohrála jediný, a tudíž se má amsterdamský celek skutečně nač těšit. Na uklidnění mu může pomoct forma Bredy. Ta totiž opět zažívala před Vánocemi neúspěšné období, když hned čtyři zápasy v řadě nevyhrála. Hodně mrzet jí musí remízy se Spartou a Nijmegen, což jsou kluby, kterým patří příčky v dolní polovině tabulky.

To s bodovými výsledky na půdě Utrechtu nebo proti Twente se příliš nepočítalo, což se také následně ukázalo jako pravdivé. Oba dva zápasy Breda prohrála. Robert Maaskant se musí vypořádat pro tento zápas se zraněními van der Leegteho a Lorana.

Ajaxu se příliš v poslední době nevedlo. V Eredivisii nezvládá klíčové duely mimo svůj svatostánek, a tak se potom nemůže divit, že již nyní ztrácí na vedoucí Twente devět bodů. Tato cifra už je sice poměrně vysoká, do konce ročníku však zbývá ještě hodně dlouhá doba. Další zaváhání už by však mohlo být kritické. To si uvědomuje taktéž kouč Martin Jol, který své svěřence burcuje k vydání všech sil a vyhrání nynějšího zápasu.

Poslední venkovní utkání se ale Ajaxu příliš nepovedlo, když po hodně slabém výkonu padl na Utrechtu. Během nepříjemné zimy jej mohl hřát alespoň pocit z udržení se v Evropské lize, kde na něj bude čekat v další části soutěže hodně nepříjemný soupeř - Juventus Turín.

Ajax má v letošní sezóně velkou výhodu v tom, že po většinu doby se může spoléhat na téměř kompletní kádr. Jeho marodka málokdy čítá více jak dvě jména, což potvrzuje také toto kolo, kdy je mimo hru pouze Atouba. Záložník Eyong Enoh pro změnu reprezentuje Kamerun na APN.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.90 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - FC Twente  (neděle 14:30)
Šlágr kola mezi sebou sehrají fotbalisté Twente a Utrechtu. Twente by určitě chtělo zakončit podzimní část sezóny jako lídr. Měla by mu k tomu v dohrávce sice stačit remíza, nicméně druhé PSV drží statečně krok a každá ztráta se proto v této konkurenci trestá. Twente by se mohlo dostat krátce po začátku nového roku na bájnou hranici 50 bodů, což se žádnému holandskému celku nepodařilo už dlouho. Jenže Utrecht dokázal nedávno zdolat Ajax a na favority má čich.

K tomu stále potřebuje bojovat o čtvrté místo, v současnosti ho totiž předskočil Heracles. Stávající šestá příčka uspokojivá není, přímý postup do pohárů totiž z této pozice nevede. Forma obou mančaftů je ovšem velkou neznámou, téměř měsíční pauza totiž může vzít za své a duel tak může skončit jakkoliv. Série vítězství Twente v lize v řadě za sebou se prozatím zastavila na čísle 12 a dál se tak tvoří nový fantastický rekord.

Nicméně letos se Twente s Utrechtem už jednou střetlo a zvítězilo po obrovském boji poměrem 3:2, potřebovalo k tomu ale obrovskou dávku štěstí a proto je v odvetě možné cokoliv. Loni k tomu domácí celek zdolal na stánku v Galgenwaardu soupeře 3:0 a hodně se mu na něj daří. Utrecht navíc určitě chce napravit poslední nešťastnou remízu v Arnhemu (2:2) a má tedy o motivaci postaráno.

Kouč Twente Steve McClaren dobře ví, že ho čeká jedno z nejtěžších klání podzimu: "Utrecht na mě udělal dojem tím, jak silný je v domácím prostředí a je možná i mírným favoritem," nebál se vytáhnout odvážné tvrzení anglický stratég. Dále poukazuje na ohromnou koncentrovanost týmu: "Utrecht neprohrál ani s jedním soupeřem ze silné čtyřky, remizoval s AZ, PSV i Feyenoordem a Ajax dokonce porazil. Čeká nás hodně těžký úkol," uvědomuje si důležitost situace.

McClaren poukazuje i na to, že oba protivníci vyznávají podobný styl a podle něj rozhodne síla vůle: "Soupeř bude hrát před fantastickým publikem, v tuhé zimě nebude čas na nějaké mazlení s míčem. Bohužel pro nás Utrecht nejvíce vyniká v činnosti držení míče, což je pro nás klíčové," vyjmenovává na závěr přednosti protivníka. Kouč Utrechtu Ton du Chatinier nebude mít k dispozici možná ještě důležitého špílmachra Van Wolfswinkela, rehabilitaci podstupují také gólman Wesley de Ruiter, který bude fit na konci ledna. Karetní trest si bude odpykávat Michael Silberbauer, na Africkém poháru je Jacob Mulenga a oba jsou tedy mimo. Jedinou dobrou zprávou proto je návrat Rumuna Mihaie Nesua.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - ADO Den Haag  (sobota 18:45)
Fotblasité Alkmaaru prožívají po loňském štěstí chvilky smůly a hlavně díky špatné koncovce zápasů nesbírají cenné body, v lize po skvělém nástupu hoří v obraně. V tabulce patří Alkmaaru až sedmé místo a ztratil s přímými pohárovými příčkami krok, musí tedy dohánět ztrátu.

Určitě by ale rád zakončil podzimní část sezóny vítězstvím a přiblížil se celkům před sebou, soupeře má k tomu určitě hratelného. Úkol Den Haagu je totiž jediný - nesestoupit do nižší soutěže a zkusit se poprat o každý bod. Avšak to se mu v současnosti příliš nedaří, dlouho si nepřipsal výrazný úspěch a v Eredivisi klesl na šestnácté barážové místo. Pokud nějak výrazně nepřekvapí, zřejmě na něm zůstane i nadále.

Alkmaar naposledy selhal na půdě Eindhovenu, kde ale nepředvedl vůbec špatný výkon a po pohárovém neštěstí v Lutychu mohl alespoň částečně nabrat ztracenou morálku. Fakt, že nevyhrál 3x v řadě, na tom však nic nemění, Alkmaar bude tuto půlsezónu určitě hodnotit jako neúspěšnou. Den Haag je na tom ještě mnohem hůře, z předchozích šesti utkání zaznamenal pouze dva body a na vítězství čeká dobrých 11 klání, tedy více jak tři měsíce! A tehdy zdolal právě Alkmaar, historie se proto může opakovat.

Nový trenér Dick Advocaat nenasadí důležitou trojici Mounira El Hamdaouiho, Moussu Dembélého a Ponta Wernblooma, všichni tři jsou totiž vykartovaní. K tomu zranění nepustí na trávník ani Bretta Holmana. Naopak po karetním trestu by už měl být připraven Jonathas. "Je to sice nepříjemné, ale ve hře by se měla odrazit především naše práce na tréninku," hodil za hlavu starosti Advocaat. Jeho slova pokračují v optimistickém duchu.

"Zlepšení musí přijít v lednu, ať tenhle zápas zvládneme jakkoliv," pokračuje. Den Haag bude hrát v téměř kompletní sestavě, Advocaat se jeho herním stylem příliš zabývat nechce: "Nezáleží na tom, jakou taktiku vyznává Den Haag, my se musíme soustředit sami na sebe a bránit do konce."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 4.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - Willem II  (sobota 19:45)
Feyenoord Rotterdam se v závěru podzimu chytil a osamostatnil se po sérii úspěchů na čtvrté pozici. Symbolickou čtyřku doprovází též jeho ztráta na třetí Ajax i odstup dalšího konkurenta Utrechtu. A nyní by mohl mít v domácím prostředí další celkem snadnou práci. Přivítá totiž Tilburg, jenž se nachází na chvostu tabulky a na nejsilnější celky nemá ani náhodou. Nicméně domácí tým plný hvězd může s vidinou náskoku duel podcenit.

Feyenoord drží uspokojivou šňůru pěti utkání bez porážky, k tomu tři poslední duely byly vítězné. V nich inkasoval pouze jednou, produktivní útok zaúřadoval a nasázel osm branek. Naposledy padl Heerenveen, i když od začátku tlačil, zkušený Feyenoord však díky druhé půli strhl všechny body na svou stranu. To Tilburg je naprosto v opačné pozici a krčí se přímo nad zónou sestupu, patnácté místo žádnou jistotu rozhodně nedává.

Tilburg prohrál 3x v řadě a přitom úplně těžký los ho nepotkal. Doma s Twente se sice dalo jen těžko něco dělat, avšak prohra ve Venlu a hlavně před vlastními fandy s Kerkrade hodně mrzí. Nicméně v předchozích třech letech se outsiderovi na stánku De Kuip vcelku dařilo, 2x udržel remízu a jen jednou po boji padl. Tentokráte se ale proti rozjeté mašině šance hostům příliš nedávají.

Oba celky trápí velký mráz a sníh, i trenér domácích Mario Been usuzuje, že to problém je: "Určitě to není zcela ideální a Tilburg bude chtít využít napadaného sněhu, podmínky jsou ovšem pro oba stejné," nesnaží se z ničeho vymlouvat. Hráči Feyenoordu dostali v pátek jeden den volna, i v tomto případě má Been vysvětlení: "Alespoň budou na sobotní střetnutí odpočatí, ušetřená energie se může hodit," má zcela jasno.

K dispozici má kompletní výběr, v základní jedenáctce by se měl objevit oživlý veterán Roy Makaay, který tak dostane přednost před mladíkem Lucem Castaignosem: "Je mladý, potřebuje ještě čas," uvedl Been na pravou míru. Tilburg nepřiveze Saida Boutahara, bez něho to bude opravdu oříšek. "Je nám jasné, že Tilburg bude vyčkávat, nesmíme mu dát zadarmo šanci," snaží se Been eliminovat nebezpečí.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Van Dijk - Leerdam, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst - Landzaat, Tomasson, Fer - Wijnaldum, Makaay, Cissé.
Willem II - pravděpodobná sestava:
Mäenpää - Janse, Biemans, Schenkel, Veloso -Zijler, Deul, Kargbo, Swinkels, Grégoire - Demouge.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam  (sobota 20:45)
Krize Waalwijku opět nabírá na síle, a tak fanoušky zajímá, zda jim hráči nenadělí předčasný dárek k Vánocům v podobě nějakého bodového výsledku. Mají k tomu jednu z mála reálných možností. Doma na ně totiž čeká nevýrazná Sparta Rotterdam, která má také do nějaké ideální formy daleko.

RKC se nyní celkem dosti trápí. Poslední tři výsledky mu nepřinesly ani jeden bod, a proto odborníci s možnou záchranou začínají být opět značně skeptičtí. Slabý útok a děravá obrana má za následek, že nyní Waalwijk ztrácí na první záchranou pozici pět bodů. Díky velké vyrovnanosti na dolních patrech tabulky ale stále nemusí házet flintu do žita. Pochopitelně, že se bude v tomto kole snažit vyhrát, jelikož přezimovat se dvanácti body na kontě by bylo zcela jistě o poznání příjemnější.

To Sparta měla letošní ročník rozehraný vcelku dobře. Jenže v posledních kolech také na ní přišel velký útlum. Na vítězství čeká již pět kol a během této doby navíc dokázala nastřádat značně nelichotivé skóre. Inkasovala v rovných šestnácti případech a především ostudná porážka 0:5 na půdě Venla straší hráče určitě ještě nyní.

K tomu všemu se musí vypořádat se třemi absencemi. Na seznamu zraněných jsou Tim Bakens, Emmanuel Boakye i Nathan Rutjes. Po pětizápasovém disciplinárním trestu se do sestavy vrací alespoň záložník Dele Adeleye. Z druhého táboru hlásí, že mimo hru jsou Kevin Vink, Toby Mulder a Benjamin de Ceulaer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Heracles Almelo - VVV Venlo  (pátek 20:45)
Před více jak měsíční pauzou se odehraje ještě jedno kolo a hned v páteční večer ho odstartuje duel mezi Venlem a Heracles. Tedy týmů, které byly před sezónou tipovány za jasné outsidery. Nicméně situace je trochu jiná a oba výběry jsou na tom zcela jinak. Venlo sice není tak daleko od sestupové zóny bodově, ovšem deváté místo dává před jarní částí hodně klidu. A Heracles je dokonce šesté, neuvěřitelných devět bodů před pátečním soupeřem.

Heracles sice mělo chvilkové výpadky formy, jenomže díky neskutečně ofenzivnímu pojetí hry kosí jednoho soupeře za druhým a ne náhodou je o čtyři body před loňským mistrem z Alkmaaru. Po dvou ostudných porážkách v Gorningenu a Eindhovenu přišla třízápasová salva, kde Almelo vybojovalo plný počet bodů. A všichni soupeři rozhodně nebyli snadnou lahůdkou.

Domácí nastartovala těsná výhra nad Rodou Kerkrade, nabírání sebevědomí pokračovalo proti Heerenveenu a svou dominanci předvedlo největší překvapení letošního ročníku v Den Haagu, kde dokonce zvítězilo 4:1. Venlo ale také není z formy, právě díky posledním výsledkům se nachází tak nahoře. Nicméně na rozdíl od soupeře porazilo celky ze spodku tabulky, před vlastními fandy zdolalo Tilburg, Waalwijk a Spartu Rotterdam.

Předloni se oba výběry rozešly smírně remízovým poměrem 0:0, i tentokráte by podobný výsledek vůbec nebyl od věci. Domácí trenér Gertjan Verbeek nemůže na domácí Polman Stadion vyslat Petera Reekerse, jenž laboruje s bolavými zuby, mírný otřes mozku možná nedovolí hrát ani Sebastiaanu Steurovi. "Venlo předvádí v nováčkovské sezóně skvělé výkony, hlavně se snaží hrát líbivý fotbal a je určitě pro letošní ročník oživením," uvedl pochvalná slova na adresu soupeře Verbeeek.

Šéf Venla Jan van Dijk také nemá marodku nikterak plnou, mimo bude pouze kvůli nemoci Reuben Schken, minulý týden se potácel se stejnou příčinou i Ahahaoui Ahmed a jeho start je ohrožen: "Když tak o tom přemýšlím, tak Hercles je opravdu největší senzací Eredivise. S jeho šestou příčkou a devětadvaceti body počítal opravdu málokdo, kvalita kádru tomu od počátku nenasvědčovala. Jenže všechny papírové předpoklady smetlo ze stolu a musíme se hodně bát," ví o skryté kvalitě Almela van Dijk.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.45 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente17152038:1547
2.PSV Eindhoven17143043:1345
3.AFC Ajax17122353:1538
4.Feyenoord Rotterdam17104328:1534
5.FC Utrecht1786323:1630
6.Heracles Almelo1792625:2429
7.AZ Alkmaar1781829:2125
8.NAC Breda1764724:2822
9.VVV Venlo1748525:2520
10.SBV Vitesse1753920:3018
11.Sparta Rotterdam1753918:3118
12.FC Groningen1745820:2817
13.Roda JC1745823:3317
14.SC Heerenveen17521017:3017
15.Willem II17421120:3314
16.ADO Den Haag1735918:3214
17.NEC Nijmegen1727819:3113
18.RKC Waalwijk17301412:359

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak se koukam, papadopulos ma sedm branek, to ta soutez musi byt pekne slaba

Reagovat
smazaný uživatel

Honda do CSKA, co mi o něm povíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to japonec.

Reagovat
smazaný uživatel

Já asi nic ale....nevíš jak se daří Murawskimu v Kazaňi?

Reagovat
smazaný uživatel

Průměrné výkony, v Kazani jsou na jeho postu lepší hráči, a tak spíše střídá. Hodněkrát je u míče o krok později a práci s míčem pod tlakem nemá bůhvíjakou, což je zřetelné především proti silným klubům.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, z toho usuzuju asi žádná sláva. Já jsem ho viděl jen v LM proti Interu a tam hrál na jeho poměry dost špatně.

Každopádně mu fandím, sympatický hráč ... dík za info.

Reagovat
AjaxFans

Hondovi vyšla letošní sezóna,za 10 mga je drahý

Reagovat
Stiksxx

drahý byl dost..navíc mu vyšel spíš jen úvod sezony..prvních 6 zápasů a 6 golů, ale od tý doby doby dal snad jen jeden. má ale dost asistencí.ve Venlu byl oporou..v CSKA uvidíme jak to dopadne..je to u něj dost otevřené

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že PSV potvrdí skvělou formu v Rodě. Budeme to tam mít dost těžký..Roda s námi téměř pravidelně boduje a je hodně houževnatá a nevyzpytatelná. Budu ale spoléhat na silnou naší ofenzívu, kde může dát gol kterýkoliv hráč od zállohy přes křídla až po utok. Vyhrát v Rodě potvrdit body doma a pak se uvidí..Každopádně souhlasim s Fredem, že budou rozhodovat uvodní zápasy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele